15 de maig 2019

Famílies

Enguany el Pride Barcelona 2019 està dedicat a la diversitat familiar. Hui, 15 de maig, és el Dia Internacional de la Família (de les famílies o de la diversitat familiar). Per això, aquest vídeo reivindica les famílies LGBTI, perquè el que defineix les famílies és l’amor.

1 comentari:

Marta Nelken i Jessica Zambrano 1BACH H ha dit...

L’amor és el més important en una família, sense importar de la manera que estiga composta, per això, que el dia 15 de maig se celebra el Dia Internacional de la Família, i es va aprofitar aquesta celebració en la Pride Barcelona 2019, on s’ha volgut reivindicar les famílies LGTBI amb un vídeo que mostra la diversitat de diverses famílies que no tenen res en comú entre elles excepte l’amor que tenen entre els membres de la família.

En èpoques anteriors, el model de família era un pare i una mare amb el seu fill/s, i no estava normalitzat el fet que dues persones del mateix sexe, tingueren una relació, i a més, un fill/a. Però en el segle actual, les coses han canviat. Com hem dit, fins ara hi havia un model de família tradicional i no estava ben vist els canvis, uns canvis que, a poc a poc, en la nostra societat, s’han anat visibilitzant més.

En el vídeo es pot apreciar, com hem dit anteriorment, l’amor que tenen les persones, no un home o una dona per separat, sinó les persones, sense tindre en compte el gènere al qual pertanyen, perquè, com es diu sempre, l’amor està damunt de tot, i si això significa no tindre en compte el gènere, el sexe, la identitat, etc, doncs no ho tinga’m com a preferència, hem de viure la vida com si assoles foren dos dies. Cal visibilitzar el que no és normal a vore, perquè els canvis sempre porten a una vida millor, i si aconseguim que les famílies del mateix sexe estiguen normalitzades, doncs podem afirmar que la nostra societat i el nostre pensament està avançant.

Nosaltres tenim normalitzat que en una família no hi haja un pare, o no hi haja una mare, sinó que hi haja dos pares o dos mares. I hem de dir que n’hi ha un canal de Youtube anomenat “Família bichete”, que està formada per una xiqueta de 3 anys anomenada Mia, la seua mare jove que s’anomena Daniela, i la mare de Daniela, anomenada Maribe. Encara que siguen tres generacions juntes, la xiqueta ha crescut amb dues mares, i ha vivit feliç i amb molt d’amor.

En conclusió, no cal fixar-se en els components de la família, sinó en el grau d’amor, empatia, de simpatia, de complicitat, etc., sentiments que tothom pot donar i pot percebre sense importar si és una dona o un home.