10 de nov. 2019

Els xics en les cançons

Hui en dia, a més d’escoltar-se, la música es veu, ja que la imatge és molt important. Hui us propose analitzar quina imatge dels hòmens presenten les cançons de moda. Ací us deixe un trap que ja té tres anys: es tracta de “4 babys”, de Maluma. 

Quant xics apareixen en el vídeo? Tenen nom? Tenen veu, és a dir, parlen i diuen coses del que senten, del que volen...? Què fan? Estan seriosos, contents...? Quins gestos tenen? Com es relacionen entre ells? Com es relacionen amb les xiques? T’agraden aquestos xics? T’agradaria estar en la seua situació, assemblar-te a ells?, ser-ne amic/ga? etc. 

Respon a les qüestions en forma de text i després, parla’ns de la imatge dels hòmens en alguna cançó que t’agrade. Digues el títol, el/la cantant i copia l’enllaç perquè la puguem escoltar.

Aquest comentari haurà de tindre un mínim de 150 paraules.


31 comentaris:

Miguel T. ha dit...

El hui dia és una cosa que no podrem evitar però hem de tindre en compte que la majoria dels quals consumeixen aquest tipus de música són els joves entre els 9-25 anys i a vegades més, les dones que salen aquest tipus de vídeos apareixen com les putes d'ells, però cal tindre en compte que estan venent la seua dignitat i la de les dones, amb aquestes cançons estan inculcant als més joves que les dones són putes i que un home és el “puto amo” si té un munt de xiques per a cardar,però cal tindre en compte que anar dient-ho no et fa mes home simplement una persona especuladora que no li importa els sentiments dels altres

Elisa Carreño ha dit...

Abans de començar volia donar la meua opinió sobre la cançó: la base musical és molt bona però la lletra és molt masclista.

En el vídeo hi ha quatre xics que es diuen Noriel, Maluma, Bryant Myers i Juhn, ells canten que tenen quatre xiques i que son diferents però quan ho fan son totes iguals i què poden fer el que volen amb elles quan volen i on volen. Tots canten però el què diuen es molt masclista i vulgar i tots estan seriosos. Tenen uns gestos de dominació quan estan amb les xiques, entre ells és relacionen molt bé perquè tots diuen el mateix i és refereixen a la mateixa cosa. A mi no m’agradaria estar en el lloc de les xiques i si que em agradaria ser la seua amiga perquè son famosos i m’agrada alguna de la seua música.

De la cançó què vull parlar es diu «Mejor Que Tú» i qui la canta es diu Aitana.
El que diu la cançó és què ja té una altra parella què és millor que l’anterior, no li fa mal i no la enganya i què ja no l’enyora i ella ja sap que a ell li costa escoltar que ja no el vol i què hi ha altres formes de amar. En la vida sense fer mal a ningú.
En conclusió ella ja no el vol perquè li ha fet molt mal.

Rania Wieck ha dit...

En aquesta cançó apareixen diversos xics com: Trap Capos, Noriel, Bryant Myers, Juhn i Maluma. Si que diuen coses en la cançó i es mouen o van fent cosses al ritme de la musica. En el videoclip apareixen en principi amb una actitud normal,no estan ni molt seriosos ni molt contents,hi ha parts en els que si que apareixen mes o menys seriosos. En el videoclip es relacionen com parlant entre ells i es mouen però tampoc fan moviments molt exagerats.

Amb les xiques es relaciona de manera que estan molt apegats a elles,les toquen i acaricien. La veritat esque no me importaria estar amb ells o ser la seua ja que me agraden i el cantant principal de la cançó es un dels meus cantants preferits.

https://www.youtube.com/watch?v=qha0QoVlm4g

La cançó que he posat es titula: Alocao - Omar Montes i Bad Gyal.
En aquesta cançó el xic apareix basant content,de vegades un poc seriós però la gran majoria del video apareix content i en el cas de la xica es totalment igual.

salva (el crac) ha dit...

Jo pense que els xics que apareixen en el vídeo no necessiten una veu per que els son cantants
professionals i estan allà per omplir a més alli hi no se est faltant el respecte de els.

Pel que fa a les noies jo pense que les dones són putes i que un home és el “puto amo” si té un munt de xiques per a cardar,però cal tindre en compte que anar dient-ho no et fa mes home simplement una persona especuladora que no li importa els sentiments dels altres.

yasmina. ha dit...

En el vídeo hi ha quatre xics que es diuen Noriel, Maluma, Bryant Myers i Juhn, ells canten que tenen quatre xiques i que son diferents tots, podem dir que estan contents.Tots canten però el què diuen es molt masclista i com actuen amb les xiques de forma molt mala i clar que no magraderia estar en el seu sitio.

Xavi Bon ha dit...

M’agrada molt la musica i moltes vegades pense en el vídeo perquè hi ha molta diferencia del que fa el home a la dona,sempre que els homes canten en el vídeo sale que el xic domina a la xica, sempre la xica intenta com fer-se la ‘sexi’ avant del xic.

En quasi tots les cançons que m’agraden, el vídeo es molt grosser però com ja estic acostumat a ver aquests vídeos no li fique importància, també com en totes les cançons salen aquests tipus de xiques discriminades al xic que canta la cançó poca gent es fixa però es molt important que els vídeos no siguen grossers,perquè sempre la grosseria va a la xica, en ningú vídeo de les cançons el xic sale discriminat, per això els cantants importants haurien de fer algun vídeo on la xica ‘mana’.

La cançó que he elegit es ‘B11’, el vídeo no es tan grosser com altres.

En conclusió si tots els cantants es posen d’acord en canviar de tipus del vídeo no quedaria tan grosser.

Dylan Carreño ha dit...

En aquest vídeo es poden ver cinc persones contents, amb moltes xiques, el nom dels xics son: Trap Capos, Noriel, Bryant Myers, Juhn i Maluma, son cantants famosos, ells estén contents i ballant perquè tenen molt diner i moltes dones per a satisfaces els seus plaers.

Ells es relacionen ballant i cantant molt feliços, en aquest vídeo es pot ver com les dones fan tot el que una persona voldria, estar a la seua disposició, a mi no m’agradaria tindre tot tan a prop peque si no a final de contes t’acostumaries i una vegada ho perds ja no sabries que fer.

Una cançó que a mi m’agrada molt s’anomena Aguantando de Morad, hi han dos vídeos d’aquesta cançó en el primer apareix ell en una sala amb moltes llums led cantant i ballant, en l’altre apareix en el carrer amb els seus amics ballant però no hi apareix cap dona.

Ruben i marc ha dit...

En l’actualitat els videoclips musicals són molt sexistes com la cançó de Maluma de «4 babys». En aquest video apareixen molts xics amb moltes xiques, els xics es diuen: Trap Capos, Bryant Myers, Noriel y Juhn.

En el video els xics si que parlen del que senten i sembla que tots estiguen contents. Estan parlant de les xiques i les tracten com a esclaves i igualment les xiques estan molt contentes. Fan gestos sexuals amb les xiques i entre ells. Entre ells es relacionen amb gestos i signes i amb les xiques es relacionen de manera amorosa i carinyosa.
Nosaltres veguem molt sexista el vídeo i no ens agradaria que ens tractaren així com ells tracten a les xiques perquè el veguem molt mal com les tracten ni com les parlen i no ens agradaria ser amics d’ells.

Hada d'Aquitània i Paula Mahler ha dit...

En el vídeo de aquesta cançò “4 babys” apareixen quatre xics que son: Maluma, Bryant Myers, Noriel, Juhn i Trap Capos, els cantants. La lletra de la cançò tracta de un xic que té a quatre xiques per a ell, al vídeoclip les xiques estàn per al seu servei i les utilitzen per al que ells volen. També es pot vore com cadascú dels cantants menysprecia a la dona i com es comporten amb cadascuna d’elles. Tant el vídeoclip com la cançò son masclistes.

La cançò que anem a comentar es https://www.youtube.com/watch?v=wohwc9MQt6A Esclava Remix de Bryant Myers, Anonimus, Anuel AA y Almighty. En el videoclip d’aquesta cançò apareixen els cantants amb les xiques en roba interior mirant el seu cul i pegant-li en ell. En el vídeo es veu una imatge de la dona que li agrada el que li estàn fent i no es queixa per ell.
Nosaltres escoltem eixes cançons i pensem que els videoclips no tindríen que ser així, sinò que tendrien que igualar als xics i a les xiques. Als vídeos on les cantants son les xiques no apareixen xics en roba interior ni res paregut.

Selene y Dayana ha dit...

En el vídeo apareixen cinc xics, s’ anomenen: Maluma, Noriel, Bryant myers, Junh, Trap capos.
Si, parlen de com tracten a les xiques i el que li fan. Volen tenir intimidat amb el xiques i ferles coses molt degradables, estan contents perquè creuen que poden fer-li lo que li donen la gana. Tenen unes gests molt sexuals. Se comporten com si manassen i compartir a les xiques. No m’ agraden aquests xics per com se comporten a l’hora de tractar a les persones, en concret a les dones. No m’agradaria perquè falten al respecte a les dones i es pensen que estan per encima dels demes. No seria amic de ells perquè no m’ agrada la seua manera de tractar a les dones i de pensar, crec que si fora amiga seua l’ hi hauria veure que això esta mal i que no pot tractar a les persones com vulga.


Nosaltres pensem que es un poc masclista i que la gent l’ hi agrada per el ritme i no es donen conta de la lletra.

No ens agrada que els homes puguen fer cançons de aquesta manera y nosaltres les xiques no puguen perquè el nostre merit no va ser conegut.

Sandra i Virginia Garcia ha dit...

Aquest videoclip representa una cançó masclista. Els papers que representen són de «xulos», mascles, etc. Ens donen a entendre que poden tindre a la xica que volen, quan en realitat no és així. Ells, fins i tot, apareixen amb jaquetes que els tapen fins els braços i amb pantaló llarg, mentre que les dones ixen destapades amb roba més «provocativa» per als homes. Sempre són ells els que gaudeixen de moltes xiques mentre que elles l’únic que fan és deixar-se «domar» pels homes que les tractem com objectes sexuals. Moltes de les xiques que ixen al videoclip sols ho fan per diners, però, encara així, mereixen un respecte!
S’adonen de l’ imatge que donen als més menuts? Els adolescents d’avui en dia els tenen com a models a seguir quan no hauria de ser així ja que els actes que mostren són un tant masclistes i surrealistes, és clar, a la majoria de les dones no els agrada sentir-se com a objectes, ni molt menys si es vestixen de forma «provocativa» és per impressionar els hòmens.

Aquesta és una cançó de no fa massa temps, i sols en el títol «Cuerpo en venta» ja dona una impressió una mica masclista, opineu vosaltres... https://youtu.be/ogC_xf8Ht3c
En conclusió, hem de pensar més la música que escoltem i no reflectir-la en la realitat!

Nacho Beach i Aitana de Dia ha dit...

Anem a respondre a les preguntes:
1- Quant xics apareixen en el vídeo? Apareixen quatre xics
2-Tenen nom? Clar que tenen nom, s'anomenen Noriel, Brian Myers, Maluma, Juhn i trap capos
3-Tenen veu, és a dir, parlen i diuen coses del que senten, del que volen...? Si, els principals temes son la droga, el sexe i l’amor.
4-Què fan? Diuen el que fan amb les xiques en la cama
5-Estan seriosos, contents...? La majoria del temps estan seriosos.
6- Quins gestos tenen? La gran part del gestos estan relacionats amb el sexe
7-Com es relacionen entre ells? Es relacionen parlant
8-Com es relacionen amb les xiques? De manera molt masclista, tractan-la con un objecte i de manera molt despresiable
9-T’agraden aquestos xics? Ens agrada com cantem i el ritme que ten la cançó, la resposta es si, si ens agraden
10-T’agradaria estar en la seua situació, assemblar-te a ells? Econòmicament si ja que guanyen molt diners amb les cançons que fan però tenen uns valors molts masclistes.
11-T’agradaria ser-ne amic/ga? No perquè com em dit abans tenen uns valors molt masclistes i no ens agradaria que tractaren així a la seua noia o a qualsevol dona, però si que ens agradaria anar a algun concert d’aquest genere músical.


La nostra cançó preferida es:https://www.youtube.com › watch

Ignasi Mozart ha dit...

Aquesta cançó m’agrada però el vídeo és un poc grosser. Aquest tipus de cançons m’agraden molt però en els vídeos quan canten xics el vídeo es més grosser que quan canten xiques. Quan canten els xics quasi tot és de fer coses sexuals però quan canten les xiques el vídeo és com més «tranquil».
Parlen de coses que volen com fer coses sexuals, en el vídeo ixen contents, en el vídeo no sé relacionen entre ells directament, és relacionen tipus tocant-se molt i els xics baixant el cap, si m’agrada com canten, a la millor però no se, si que m’agradaria ser amic d’ells.

En conclusió no he parlat molt de les xiques però tendrien que fer cançons les xiques com els xics per a veure que diuen els xics en el mon.

La cançó que m’agrada molt es diu «LA DOY» de Bandaga és una cançó grossera però m’agrada molt.

Hardeep Ethel Smyth ha dit...

No m’agrada aquest tipus de musica, aquests són el xics que apareixen i són quatre: Juan Luis Lodoño Arias, Bryant Anselmo Rohena, Jorge Hernández Quiles, Noriel Santos, ells el que volen es tindre sexe amb aquelles xiques que apareixien en el text i ells el que fan es que diuen el que sentien , ells estan contents i a la vegada estén seriós, però jo crec que estén més feliç. També tenen uns gestos com molt de (XULOS), es relacionen parlant i diguen el que sentien per elles, a mi aquests xics no m’agraden per la seua forma de ser perquè són tots com molt (gippys, xulos i es creuen els millors), també que mai em posaria en la seu lloc perquè no m’agrada aquest tipus de gents. No m’agraden res aquests imatges perquè són com un poc sexual que es com ell elegís a la que més guapa siga o a la que més cul tinga, etc.

Noemi Salvador ha dit...

Noemí: jo pense que a pesar de que la cançó tinga ritme i siga del tipus de les que ara s’escolten, és molt masclista. Apareixen cinc xics al vídeo, però no em se el nom de ningú perquè no m’agraden aquest tipus de cançons , no diuen coses que de veritat senten, sinó qualsevol cosa que se lis ve al cap i creuen que crida l’atenció (el tema de la cançó), la seua actitud pareix que siga que volen creure’n-se «guays». Pareix que es relacionen com si foren amics i amb les xiques es relacionen com si ells foren superiors. No m’agradaria estar a la seua situació perquè no m’agrada la seua actitud, ni asemblar-me a ells, ni ser amiga seua.

Rebeca Wieck ha dit...

No es pot veure molt bé la quantitat de xics que hi ha perquè el vídeo va un poc ràpid, però crec que ens quatre o cinc, i no sé com s’anomenen perquè mai he escoltat cançons d’ells i no els conec. En el vídeo, els xics cantants diuen coses obscenes i no m’agrada gens ni mica la lletra d’aquesta cançó, i el que fan és actuar de manera «xula» i fent gestos «xulescos». No sabria dir si estan contents o seriosos, però si que estan presumint del que estan fent amb les xiques. Entre ells es relacionen com amics, i a les xiques les utilitzen com objectes sexuals. No m’ha agradat gens aquesta cançó i no la recomanaria a ningú. No voldria estar en la seua situació, ni en somnis!

almos ha dit...

Hui en dia la música de moda es així i no les podem evitar. La música de moda es el trap i en tots els videoclips es mostren el mateix, xiques ballant al costat del xics que solament canten sobre un tema que es reflectix en el videoclip, el masclisme. Apareixen quatre xics i s’anomenen Maluma, Bryan Myers, Noriel i Juhn. Els cantants diuen el que senten però ho diuen de forma masclista, per al meu opinió. Les xics canten i ballen de forma molt relaxada com si ells foren els millors del món. Com he dit abans actuen com si serian els millors. Fan gestes molt de xulo.

Arantxa i Neus ha dit...

Abans de parlar de la nostra opinió, la cançó te un bon ritme però la lletra es molt masclista.
En aquest vídeo apareixen 5 xics. Els seus noms son: Maluma, Trap Capos, Noriel, Bryant Myers i Juhn. Aquesta cançó no va de un sentiment, sinó del que volen. Els xics canten i les xiques perretxen (ballen) molt prop dels xics (pareix que estén fent altra cosa). Als xics se'ls veu calents i excitats. Ells tenen uns gestos explícits i sexuals. La relació que hi ha entre ells es sense compromis. El comportament d’ells amb les xiques es oberta que sols la volen per a un temps (sexe). Nos agraden alguns xics per el físic però sense res mes. No nos agradaria estar en eixa situació perquè les tracten com joguets.

Sobre aquest tipus de musica algunes canços estan be pero en altres es pasen amb la lletra, com en aquest canço:https://www.youtube.com/watch?v=iFImB0TOKP4, es de Myke Towers

Joan Smith ha dit...

La cançó que he buscat es crida: ayax, prok y akapella.

Es una cançó de rap que a mi m’agrada perquè parla sobre la política, i de altres coses que passen en Veneçuela. En aquest vídeo apareguen tres xics, dos son de Espanya i el altre de Veneçuela en el vídeo apareixen charlant i fumant mentre canten la cançó el xic que es diu ayax en la realitat es diu ( ayax), va ser la primera persona que es va cridar ayax en Espanya i el seu bessó prok es diu ( alejandro ), jo si hem deixaren ser el seu amic si que lo seria.

Cançó 4 babyes: aquesta cançó es molt masclista perquè els xics fan el que vulguen amb les xiques m’entres ballen, en la cançó hi han quatre xiques i una muntana de de xics, aquest tipus ni les escolte i ni m’agraden, no conec el nom de ningú cantant per que no m’agraden, en la cançó canten quatre xic i si expressen coses però assoles sexuals i de l'única forma que ballen es amb moviments sexual.

isak i alva ha dit...

Comentari «4 babys»

Ens pareix un videoclip molt inadecuat per a la gent, per qué? estaràs preguntan-te.
Perquè mostra un contingut molt masclista i discriminant per a la dona,la lletra de la cançó no porta res educatiu per a les persones,assoles porta un missatge de sexualitat.

La dona no es un objecte ni un premi ni res paregut, les dones no estan per a jugar amb elles,tindre assoles sexe com si fora un joguet, i es tot el contrari ,una dona es com tots,una persona amb valors i drets que tenim que respectar i no discriminar-la.

Nosaltres realment pensem que no deberien d´existir aquest tipus de cançons , per que assoles donen un missatge de discriminar a la dona, i aquest missatge arriba no assoles a adolescents,també a xiquets que creixen amb l´idea de que la dona no val res.

Tingam en compte això per que nosaltres som responsables de que de vegades a les dones tinguen discriminació per culpa d´aquestes cançons,no transmeten res bo

Sofía de Día ha dit...

Hola, parlaré de la actuació dels xics a la cançó «Todo me da igual» de Pignoise. Aquest és el link a la cançó: https://www.youtube.com/watch?v=ue-FnsqS5cM

El primer xic que es veu es el protagonista del videoclip, ell deixa la ma de sa mare i es va corrent a altres llocs, mentre apareixen els artistes tocant es veuen els seus records d’altres xiquets fent-li bullying i perseguint-lo fins a la seua casa.

El xic fa coses roines, va a un bar i demana una Fanta, com no tenia diners la roba i l’home del local li crida que la torne o la pague, després s’acosta a una tenda de roba i se la prova, com la dona de la tenda es riu d’ells tira el poc que li queda de beguda a unes camisetes i torna a anar-se corrent, per últim quan el xiquet va pel carrer una dona i el seu aparca-cotxes li embruten amb aigua del carrer mentre aparquen, ell es venga punxant-lis les rodes.

En conclusió, el videoclip i la lletra representen et té que donar igual les coses, que et diuen i que et fan, que vivim en una societat i tots busquen el seu benefici pisant als altres.

Rebeca Maconchy ha dit...

Bon dia, com que és interessant analitzar les conductes que tenen els homes als videoclips musicals, ho vaig a fer amb una cançó qualsevol que escolte en la meua vida diària. Aquesta s’anomena “let me down slowly” feta pel cantant “Alec Benjamin”.

En el vídeo es pot observar una temàtica trista i de desamor. Apareixen persones (dos xics i una xica) que semblen melancòliques i desesperades. En la lletra el xic parla sobre una relació que sembla difícil; ell li està demanant a la xica que si vol acabar-la, trobe una manera per a fer-ho lentament, sense ferir-li. No pareix que tinga cap temàtica masclista com la cançó que apareix en el post (Cuatro babys). Aquesta cançó de «Maluma», és molt denigrant. Una de les raons és el videoclip que li acompanya. Baix el meu punt de vista, en juntament amb la lletra tracta a les dones com una objecte sexual.

Cal tindre cura amb les cançons a les que li donem fama, ja que encara que no tenen perquè influenciar a ningú, no poden ser vistes com normals.

Adrian Price ha dit...

La cançó que he triat es crida «Te Quiodio», del cantant Pol Granch. La cançó tracta de un xic a la que la seua novia el enganya, i ell es lamenta perquè a pesar de tot, el segueix agradant. El nom be de la combinació de «querer» i «odiar».

Es pot veure que Pol (el cantant), te un morato en la cara i un cort en el nas, amb el significat de que se ha barallat amb algú. En el vídeo, ell es lamenta i es col·loca en un bar, aleshores, comença a cantar, després es veu com fa el acte sexual amb la seua novia infidel. Mes endavant, es veu com es posa a beure en la seua casa, en el se cotxe...també es veu a mes parelles barallant-se en la discoteca.

El video no te ningun tipus de tema masclista, machista... a soles es el típic cas de infidelitats i laments.

Dani Bon ha dit...

Quant xics apareixen en el vídeo? Tenen nom? Tenen veu, és a dir, parlen i diuen coses del que senten, del que volen...? Què fan? Estan seriosos, contents...? Quins gestos tenen? Com es relacionen entre ells? Com es relacionen amb les xiques? T’agraden aquestos xics? T’agradaria estar en la seua situació, assemblar-te a ells?, ser-ne amic/ga? etc. 


Aquesta canço la canta un cantant anomenat Pablo Arce. En el videoclip apareix un xic robant unes sabates i fent coses que no deuria fer. La cançó da leccions sobre la vida. El xic es el que ara diem malote ( que fa coses males) ell a soles fuma i no va quasi res a les clases. No em pareix be el que fa el xiquet però si que m’agrada les leccions que dona la canço.

No m’agradaria estar en la situació d’aquest xic ni en la dels seus pares perque seria u8na situascio molt difícil.

LUNAA ha dit...

Bon dia ,hui m´agradaria comentar una de les meues cançons preferides que es la de Zayn que es diu “PILLOWTALK” https://www.youtube.com/watch?v=C_3d6GntKbk açí teniu el link per si voleu veure.
És una cançó un tant estranya, però a mi m´agrada molt , perquè tracta d´una parella que es vol molt però que a la vegada estan enfadats tot el temps .
Parla també de que sempre estant mantenint relacions sexuals en el llit , de fet el xic que canta la cançó la fa pensant en les coses que pasen al seu , diu coses com que es la seua zona de guerra però també es el seu paradís , que el seu coixí es el seu aliat però també el seu enemic , no se molt bé perquè ho diu però es el que la parella sent.
També parla de que son molt oposats com que ella és el dia y ell la nit , com que sempre pensen de manera diferent...Es una cançó molt contradictòria, però com ja he dit abans m´agrada moltíssim.

Amanda ha dit...

Hola, soc Amanda.
Vaig a parlar sobre la cançó “Sueño” de Pablo Alborán i Beret, que tracta sobre una relació entre un xic i una xica, pero com no te encara videoclip, no podem vore la situació. La lletra, tracta sobre totes les coses que ha fet ell por ella i totes les coses que farà, de com seria la situación si no estigueren junts.
Per a mi, es una cançó molt bonita i la recomane perque no es fa pesada al escoltar-la i la combinació de les veus de els cantants es molt bona.També m’agrada perque es diferent a moltes de les cançons que solen escoltar ara, es a dir, no té contingut sexual, ni masclista. Aprofite per a dir que tenim que tindre cura amb tot el que escoltem i ensenyem, siga per el contingut o per el mensatge que dona la cançó.
Gracies per llegir el meu comentari.

Ainara Aquitania ha dit...

Jo cuasi sempre escolte reggaeton, que solen ser cançons sexistes parlant de les dones;i tambe escolte molt de rap, que no hi solen parlar d’eixos temes. Però per no posar les mateixes cançons que les meus companys e decidit posar una que m’agrada molt que es de Antonio José i s’anomena “Me Equivocare”. El videoclip tracta d’una xica que es va a casar amb un xic que no vol, però abans va altre xic a la boda,que es el xic que ella vol i se’n va amb ell. A soles canta un, no está ni content ni serios, parla dels seus sentiments, m’agradaria estar en la seua situació perque m’agrada molt aquest cantant i la relació amb la xica es romántica però no sexista.

Ivan Beach ha dit...

Aquest tema, «Esquizofrènia», va publicar-se fa 2 anys per un jove raper valencià cridat «Nadal015». La primera volta que la vaig escoltar no em va agradar, ja que la qualitat d’àudio es baixa i la producció molt simple, però després d’un temps la vaig tornar a escoltar prestant atenció al que deia, i inclús em va semblar que l’instrumental simple li donava un estil propi a la cançó.

No té videoclip, aleshores no apareix ningú. Assoles apareix la veu de Nadal, el qual parla sobre el que sent en aquell moment, es a dir, la mescla entre ràbia i tristesa sobre la ruptura amb la seua novia.

La lletra diu coses com que la recorda quan estava amb ell, i que pensava que ella li volia. Diu que la segueix volent, però no sap si amb ell o si la vol baix terra. També que sabria que ella esperaria la cançó, però no que fora així, i que no va a gastar més temps en una persona que ja no li va cas.

M’agradaria estar en la seua situació actual, ja que està en un grup amb més rapers fent cançons exitoses. També m’agradaria semblar-me a ell pel seu estil de vida i per les seues lletres.

https://youtu.be/VHg-0i2C27o

Rosa Sanchis ha dit...

Hola, Ivan Beach, he buscat la cançó que recomanes i la lletra m'ha impressionat! Crec que aquest xic necessita ajuda psicològica i que accepta molt malament que l'hagen deixat d'estimar. Això d'insultar i voler morta a la ex està prou lleig. Ell pot "follar" amb qui vulga però ella no. Crec que s'ho ha de fer mirar i ella ha fet molt bé de deixar a un tipus així. A una persona que has estimat no la pots tractar així!

La botella de whisky está agonizando en tu nombre
Mi hígado lo maldice pero no lo reconoce
Aún recuerdo cuando estabas en mi cama con mi ropa
Creía que me querías, maldita hija de puta.

Mi sangre huele a tu perfume
Mis lágrimas saben a los besos que no me diste
Lo que más me jode de todo, es que aún te quiero,
Lo que no sé si aquí conmigo o debajo del suelo

Te dije que te acordarías de mi cuando
por encima de ti volaran los cuervos
Pero no vamos a volver a vernos desde
el día 23 de mayo ya están todos muertos

No me hagas más daño, solo te veo en los sueños
Te juro que me gustaría despertarme
Pero no puedo, siempre son los mismos recuerdos
Tu a cuatro como una perra y yo dándote como un cerdo

Yo creía que era ateo pero pienso en ti todo el día
Si no fueras una diosa te juro que te mataría
Pero si hay algo que me ha enseñado esta mierda de vida
Es que mejor morir antes que vivir rodeado de mentira.

Daiana ha dit...

En el video apareixen quatre xics que s'anomenen: Maluma, Brayant, Noriel, Trap campos i Juhn, el que fan es ballar i la seua expresio es de alegria, tenen bastantes gestos amb conotacions sexuals i actuen com si estigeren feliços. A mi la canço tampoc es que m'agrade molt però per que tampoc te res especial,me daria igual ser la seua amiga ja que una cossa es el que intenten vendernos amb la canço i otra son les persones fer cançons que no t'agraden o per exemple si en la canço parlen de drogas no tenen por que tomar-les ja que la han pogut fer pera vendre la canço ja que son temes que suelen cridar la atenció.

La veritat es que la canço que ultimament estic escuchant es aquesta https://www.youtube.com/watch?v=_I9tUzuC0Ns segón el que es pot escuchar en aquesta cançó es tracta de una relaccio de 2 xiques i simplement es tracta del mal d'amor.

Erik Price ha dit...

Nou text de Erik Price:

A mi aquest tipus de música (trapp, reggueton,etc.) m'agrada molt, sobretot pel ritme. El que sí que no m'agrada són les cançons amb aquest tipus de text, ja que hi ha gent que es pot prendre com una cosa normal que l'home siga masclista.

En el vídeo apareixen 5 xics: Maluma, Trap Capos, Noriel, Bryant Myers i Juhn. Ells parlen de com tracten a les dones; la majoria de vegades són utilitzades com a objectes sexuals que utilitzen “quan ells els criden”. Quan estan sols sembla que s'ho passen bé ja que somriuen i ballen una mica, encara que quan estan amb les xiques són més seriosos i quasi no ballen. Semblen molt macos i m'agradaria ser el seu amic, però si en la vida real es comporten com diuen en les seues cançons, no m'agradaria res ser amic seu. Si jo estiguera en el seu lloc, amb la fama que tenen aquests xics, no escriuria textos així, ja que moltes persones intenten combatre el problema del masclisme, i l'única cosa que fan ells és influenciar més al món que és una cosa “normal”

Quan va eixir la cançó de David Guetta i Nicki Minaj "Mama" en 2015 m'agradava molt el ritme i la melodia de la cançó, encara que òbviament, no entenia el que deia la lletra. Fa unes setmanes vaig escoltar la cançó en una botiga i vaig decidir investigar el seu text. Resulta que la cançó conté frases masclistes. Per exemple, ací us deixe el principi de la cançó: "Si, jo seré la teua dona. Sí, jo seré el teu bebé. Sí, jo seré el que em digues quan estigues llest. Sí, jo seré la teua xica, per sempre la teua senyora." Podeu mirar la lletra completa de la cançó ací https://www.youtube.com/watch?v=uO59tfQ2TbA . I aquest és un vídeo amb el text de la cançó https://www.youtube.com/watch?v=VbtvtV7wQVU