10 de nov. 2019

Els xics en les cançons

Hui en dia, a més d’escoltar-se, la música es veu, ja que la imatge és molt important. Hui us propose analitzar quina imatge dels hòmens presenten les cançons de moda. Ací us deixe un trap que ja té tres anys: es tracta de “4 babys”, de Maluma. 

Quant xics apareixen en el vídeo? Tenen nom? Tenen veu, és a dir, parlen i diuen coses del que senten, del que volen...? Què fan? Estan seriosos, contents...? Quins gestos tenen? Com es relacionen entre ells? Com es relacionen amb les xiques? T’agraden aquestos xics? T’agradaria estar en la seua situació, assemblar-te a ells?, ser-ne amic/ga? etc. 

Respon a les qüestions en forma de text i després, parla’ns de la imatge dels hòmens en alguna cançó que t’agrade. Digues el títol, el/la cantant i copia l’enllaç perquè la puguem escoltar.

Aquest comentari haurà de tindre un mínim de 150 paraules.


19 comentaris:

Miguel T. ha dit...

El hui dia és una cosa que no podrem evitar però hem de tindre en compte que la majoria dels quals consumeixen aquest tipus de música són els joves entre els 9-25 anys i a vegades més, les dones que salen aquest tipus de vídeos apareixen com les putes d'ells, però cal tindre en compte que estan venent la seua dignitat i la de les dones, amb aquestes cançons estan inculcant als més joves que les dones són putes i que un home és el “puto amo” si té un munt de xiques per a cardar,però cal tindre en compte que anar dient-ho no et fa mes home simplement una persona especuladora que no li importa els sentiments dels altres

Elisa Carreño ha dit...

Abans de començar volia donar la meua opinió sobre la cançó: la base musical és molt bona però la lletra és molt masclista.

En el vídeo hi ha quatre xics que es diuen Noriel, Maluma, Bryant Myers i Juhn, ells canten que tenen quatre xiques i que son diferents però quan ho fan son totes iguals i què poden fer el que volen amb elles quan volen i on volen. Tots canten però el què diuen es molt masclista i vulgar i tots estan seriosos. Tenen uns gestos de dominació quan estan amb les xiques, entre ells és relacionen molt bé perquè tots diuen el mateix i és refereixen a la mateixa cosa. A mi no m’agradaria estar en el lloc de les xiques i si que em agradaria ser la seua amiga perquè son famosos i m’agrada alguna de la seua música.

De la cançó què vull parlar es diu «Mejor Que Tú» i qui la canta es diu Aitana.
El que diu la cançó és què ja té una altra parella què és millor que l’anterior, no li fa mal i no la enganya i què ja no l’enyora i ella ja sap que a ell li costa escoltar que ja no el vol i què hi ha altres formes de amar. En la vida sense fer mal a ningú.
En conclusió ella ja no el vol perquè li ha fet molt mal.

Rania Wieck ha dit...

En aquesta cançó apareixen diversos xics com: Trap Capos, Noriel, Bryant Myers, Juhn i Maluma. Si que diuen coses en la cançó i es mouen o van fent cosses al ritme de la musica. En el videoclip apareixen en principi amb una actitud normal,no estan ni molt seriosos ni molt contents,hi ha parts en els que si que apareixen mes o menys seriosos. En el videoclip es relacionen com parlant entre ells i es mouen però tampoc fan moviments molt exagerats.

Amb les xiques es relaciona de manera que estan molt apegats a elles,les toquen i acaricien. La veritat esque no me importaria estar amb ells o ser la seua ja que me agraden i el cantant principal de la cançó es un dels meus cantants preferits.

https://www.youtube.com/watch?v=qha0QoVlm4g

La cançó que he posat es titula: Alocao - Omar Montes i Bad Gyal.
En aquesta cançó el xic apareix basant content,de vegades un poc seriós però la gran majoria del video apareix content i en el cas de la xica es totalment igual.

salva (el crac) ha dit...

Jo pense que els xics que apareixen en el vídeo no necessiten una veu per que els son cantants
professionals i estan allà per omplir a més alli hi no se est faltant el respecte de els.

Pel que fa a les noies jo pense que les dones són putes i que un home és el “puto amo” si té un munt de xiques per a cardar,però cal tindre en compte que anar dient-ho no et fa mes home simplement una persona especuladora que no li importa els sentiments dels altres.

jose manuel arenas ha dit...

Quant xics apareixen en el vídeo? Apareixen quatre xics en el vídeo
Tenen nom? Maluma (Juan Luis), Bryant Myers (Bryan Robert), Noriel (Noel Santos) y Juhn (Jorge)
Tenen veu, és a dir, diuen coses? Els xics canten, les xiques no diuen coses
Què fan? Ballen
Estan seriosos, contents...? Fan com si estigueren ``exitadas``
Quins gestos tenen? Sexuals
Com es relacionen entre ells? Amigable
I amb les xiques? Segons ells amorosa
T’agraden? No es no els conec
T’agradaria estar en la seua situació? No m'importaria

yasmina. ha dit...

En el vídeo hi ha quatre xics que es diuen Noriel, Maluma, Bryant Myers i Juhn, ells canten que tenen quatre xiques i que son diferents tots, podem dir que estan contents.Tots canten però el què diuen es molt masclista i com actuen amb les xiques de forma molt mala i clar que no magraderia estar en el seu sitio.

Xavi Bon ha dit...

M’agrada molt la musica i moltes vegades pense en el vídeo perquè hi ha molta diferencia del que fa el home a la dona,sempre que els homes canten en el vídeo sale que el xic domina a la xica, sempre la xica intenta com fer-se la ‘sexi’ avant del xic.

En quasi tots les cançons que m’agraden, el vídeo es molt grosser però com ja estic acostumat a ver aquests vídeos no li fique importància, també com en totes les cançons salen aquests tipus de xiques discriminades al xic que canta la cançó poca gent es fixa però es molt important que els vídeos no siguen grossers,perquè sempre la grosseria va a la xica, en ningú vídeo de les cançons el xic sale discriminat, per això els cantants importants haurien de fer algun vídeo on la xica ‘mana’.

La cançó que he elegit es ‘B11’, el vídeo no es tan grosser com altres.

En conclusió si tots els cantants es posen d’acord en canviar de tipus del vídeo no quedaria tan grosser.

Dylan Carreño ha dit...

En aquest vídeo es poden ver cinc persones contents, amb moltes xiques, el nom dels xics son: Trap Capos, Noriel, Bryant Myers, Juhn i Maluma, son cantants famosos, ells estén contents i ballant perquè tenen molt diner i moltes dones per a satisfaces els seus plaers.

Ells es relacionen ballant i cantant molt feliços, en aquest vídeo es pot ver com les dones fan tot el que una persona voldria, estar a la seua disposició, a mi no m’agradaria tindre tot tan a prop peque si no a final de contes t’acostumaries i una vegada ho perds ja no sabries que fer.

Una cançó que a mi m’agrada molt s’anomena Aguantando de Morad, hi han dos vídeos d’aquesta cançó en el primer apareix ell en una sala amb moltes llums led cantant i ballant, en l’altre apareix en el carrer amb els seus amics ballant però no hi apareix cap dona.

Ruben i marc ha dit...

En l’actualitat els videoclips musicals són molt sexistes com la cançó de Maluma de «4 babys». En aquest video apareixen molts xics amb moltes xiques, els xics es diuen: Trap Capos, Bryant Myers, Noriel y Juhn.

En el video els xics si que parlen del que senten i sembla que tots estiguen contents. Estan parlant de les xiques i les tracten com a esclaves i igualment les xiques estan molt contentes. Fan gestos sexuals amb les xiques i entre ells. Entre ells es relacionen amb gestos i signes i amb les xiques es relacionen de manera amorosa i carinyosa.
Nosaltres veguem molt sexista el vídeo i no ens agradaria que ens tractaren així com ells tracten a les xiques perquè el veguem molt mal com les tracten ni com les parlen i no ens agradaria ser amics d’ells.

Hada d'Aquitània i Paula Mahler ha dit...

En el vídeo de aquesta cançò “4 babys” apareixen quatre xics que son: Maluma, Bryant Myers, Noriel, Juhn i Trap Capos, els cantants. La lletra de la cançò tracta de un xic que té a quatre xiques per a ell, al vídeoclip les xiques estàn per al seu servei i les utilitzen per al que ells volen. També es pot vore com cadascú dels cantants menysprecia a la dona i com es comporten amb cadascuna d’elles. Tant el vídeoclip com la cançò son masclistes.

La cançò que anem a comentar es https://www.youtube.com/watch?v=wohwc9MQt6A Esclava Remix de Bryant Myers, Anonimus, Anuel AA y Almighty. En el videoclip d’aquesta cançò apareixen els cantants amb les xiques en roba interior mirant el seu cul i pegant-li en ell. En el vídeo es veu una imatge de la dona que li agrada el que li estàn fent i no es queixa per ell.
Nosaltres escoltem eixes cançons i pensem que els videoclips no tindríen que ser així, sinò que tendrien que igualar als xics i a les xiques. Als vídeos on les cantants son les xiques no apareixen xics en roba interior ni res paregut.

Selene y Dayana ha dit...

En el vídeo apareixen cinc xics, s’ anomenen: Maluma, Noriel, Bryant myers, Junh, Trap capos.
Si, parlen de com tracten a les xiques i el que li fan. Volen tenir intimidat amb el xiques i ferles coses molt degradables, estan contents perquè creuen que poden fer-li lo que li donen la gana. Tenen unes gests molt sexuals. Se comporten com si manassen i compartir a les xiques. No m’ agraden aquests xics per com se comporten a l’hora de tractar a les persones, en concret a les dones. No m’agradaria perquè falten al respecte a les dones i es pensen que estan per encima dels demes. No seria amic de ells perquè no m’ agrada la seua manera de tractar a les dones i de pensar, crec que si fora amiga seua l’ hi hauria veure que això esta mal i que no pot tractar a les persones com vulga.


Nosaltres pensem que es un poc masclista i que la gent l’ hi agrada per el ritme i no es donen conta de la lletra.

No ens agrada que els homes puguen fer cançons de aquesta manera y nosaltres les xiques no puguen perquè el nostre merit no va ser conegut.

Sandra i Virginia Garcia ha dit...

Aquest videoclip representa una cançó masclista. Els papers que representen són de «xulos», mascles, etc. Ens donen a entendre que poden tindre a la xica que volen, quan en realitat no és així. Ells, fins i tot, apareixen amb jaquetes que els tapen fins els braços i amb pantaló llarg, mentre que les dones ixen destapades amb roba més «provocativa» per als homes. Sempre són ells els que gaudeixen de moltes xiques mentre que elles l’únic que fan és deixar-se «domar» pels homes que les tractem com objectes sexuals. Moltes de les xiques que ixen al videoclip sols ho fan per diners, però, encara així, mereixen un respecte!
S’adonen de l’ imatge que donen als més menuts? Els adolescents d’avui en dia els tenen com a models a seguir quan no hauria de ser així ja que els actes que mostren són un tant masclistes i surrealistes, és clar, a la majoria de les dones no els agrada sentir-se com a objectes, ni molt menys si es vestixen de forma «provocativa» és per impressionar els hòmens.

Aquesta és una cançó de no fa massa temps, i sols en el títol «Cuerpo en venta» ja dona una impressió una mica masclista, opineu vosaltres... https://youtu.be/ogC_xf8Ht3c
En conclusió, hem de pensar més la música que escoltem i no reflectir-la en la realitat!

Nacho Beach i Aitana de Dia ha dit...

Anem a respondre a les preguntes:
1- Quant xics apareixen en el vídeo? Apareixen quatre xics
2-Tenen nom? Clar que tenen nom, s'anomenen Noriel, Brian Myers, Maluma, Juhn i trap capos
3-Tenen veu, és a dir, parlen i diuen coses del que senten, del que volen...? Si, els principals temes son la droga, el sexe i l’amor.
4-Què fan? Diuen el que fan amb les xiques en la cama
5-Estan seriosos, contents...? La majoria del temps estan seriosos.
6- Quins gestos tenen? La gran part del gestos estan relacionats amb el sexe
7-Com es relacionen entre ells? Es relacionen parlant
8-Com es relacionen amb les xiques? De manera molt masclista, tractan-la con un objecte i de manera molt despresiable
9-T’agraden aquestos xics? Ens agrada com cantem i el ritme que ten la cançó, la resposta es si, si ens agraden
10-T’agradaria estar en la seua situació, assemblar-te a ells? Econòmicament si ja que guanyen molt diners amb les cançons que fan però tenen uns valors molts masclistes.
11-T’agradaria ser-ne amic/ga? No perquè com em dit abans tenen uns valors molt masclistes i no ens agradaria que tractaren així a la seua noia o a qualsevol dona, però si que ens agradaria anar a algun concert d’aquest genere músical.


La nostra cançó preferida es:https://www.youtube.com › watch

Ignasi Mozart ha dit...

Aquesta cançó m’agrada però el vídeo és un poc grosser. Aquest tipus de cançons m’agraden molt però en els vídeos quan canten xics el vídeo es més grosser que quan canten xiques. Quan canten els xics quasi tot és de fer coses sexuals però quan canten les xiques el vídeo és com més «tranquil».
Parlen de coses que volen com fer coses sexuals, en el vídeo ixen contents, en el vídeo no sé relacionen entre ells directament, és relacionen tipus tocant-se molt i els xics baixant el cap, si m’agrada com canten, a la millor però no se, si que m’agradaria ser amic d’ells.

En conclusió no he parlat molt de les xiques però tendrien que fer cançons les xiques com els xics per a veure que diuen els xics en el mon.

La cançó que m’agrada molt es diu «LA DOY» de Bandaga és una cançó grossera però m’agrada molt.

Hardeep Ethel Smyth ha dit...

No m’agrada aquest tipus de musica, aquests són el xics que apareixen i són quatre: Juan Luis Lodoño Arias, Bryant Anselmo Rohena, Jorge Hernández Quiles, Noriel Santos, ells el que volen es tindre sexe amb aquelles xiques que apareixien en el text i ells el que fan es que diuen el que sentien , ells estan contents i a la vegada estén seriós, però jo crec que estén més feliç. També tenen uns gestos com molt de (XULOS), es relacionen parlant i diguen el que sentien per elles, a mi aquests xics no m’agraden per la seua forma de ser perquè són tots com molt (gippys, xulos i es creuen els millors), també que mai em posaria en la seu lloc perquè no m’agrada aquest tipus de gents. No m’agraden res aquests imatges perquè són com un poc sexual que es com ell elegís a la que més guapa siga o a la que més cul tinga, etc.

Noemi Salvador ha dit...

Noemí: jo pense que a pesar de que la cançó tinga ritme i siga del tipus de les que ara s’escolten, és molt masclista. Apareixen cinc xics al vídeo, però no em se el nom de ningú perquè no m’agraden aquest tipus de cançons , no diuen coses que de veritat senten, sinó qualsevol cosa que se lis ve al cap i creuen que crida l’atenció (el tema de la cançó), la seua actitud pareix que siga que volen creure’n-se «guays». Pareix que es relacionen com si foren amics i amb les xiques es relacionen com si ells foren superiors. No m’agradaria estar a la seua situació perquè no m’agrada la seua actitud, ni asemblar-me a ells, ni ser amiga seua.

Rebeca Wieck ha dit...

No es pot veure molt bé la quantitat de xics que hi ha perquè el vídeo va un poc ràpid, però crec que ens quatre o cinc, i no sé com s’anomenen perquè mai he escoltat cançons d’ells i no els conec. En el vídeo, els xics cantants diuen coses obscenes i no m’agrada gens ni mica la lletra d’aquesta cançó, i el que fan és actuar de manera «xula» i fent gestos «xulescos». No sabria dir si estan contents o seriosos, però si que estan presumint del que estan fent amb les xiques. Entre ells es relacionen com amics, i a les xiques les utilitzen com objectes sexuals. No m’ha agradat gens aquesta cançó i no la recomanaria a ningú. No voldria estar en la seua situació, ni en somnis!

almos ha dit...

Hui en dia la música de moda es així i no les podem evitar. La música de moda es el trap i en tots els videoclips es mostren el mateix, xiques ballant al costat del xics que solament canten sobre un tema que es reflectix en el videoclip, el masclisme. Apareixen quatre xics i s’anomenen Maluma, Bryan Myers, Noriel i Juhn. Els cantants diuen el que senten però ho diuen de forma masclista, per al meu opinió. Les xics canten i ballen de forma molt relaxada com si ells foren els millors del món. Com he dit abans actuen com si serian els millors. Fan gestes molt de xulo.

Arantxa i Neus ha dit...

Abans de parlar de la nostra opinió, la cançó te un bon ritme però la lletra es molt masclista.
En aquest vídeo apareixen 5 xics. Els seus noms son: Maluma, Trap Capos, Noriel, Bryant Myers i Juhn. Aquesta cançó no va de un sentiment, sinó del que volen. Els xics canten i les xiques perretxen (ballen) molt prop dels xics (pareix que estén fent altra cosa). Als xics se'ls veu calents i excitats. Ells tenen uns gestos explícits i sexuals. La relació que hi ha entre ells es sense compromis. El comportament d’ells amb les xiques es oberta que sols la volen per a un temps (sexe). Nos agraden alguns xics per el físic però sense res mes. No nos agradaria estar en eixa situació perquè les tracten com joguets.

Sobre aquest tipus de musica algunes canços estan be pero en altres es pasen amb la lletra, com en aquest canço:https://www.youtube.com/watch?v=iFImB0TOKP4, es de Myke Towers