4 de des. 2019

Com protegir-te d'una violació. Guia ràpida

L’educació sexual de les xiques està basada en el Guió de la por i els missatges donats, amb les millors intencions, ens alerten dels perills: “aneu amb compte, els xics tots volen del mateix; us podeu quedar embarassades; no beveu, no vestiu provocatives; no torneu soles que us poden violar, etc.”. Per allunyar-nos dels perills, les propostes que se’ns donen és que deixem de fer coses. En canvi, als presumptes agressors ningú els diu res. 

Aquesta campanya, en canvi, no llança els típics missatges paternalistes a les xiques, sinó als violadors. “Com protegir-te d'una violació. Guia ràpida” (How to protect yourself from rape. A guide, 2016 Blue Seat Studios). Les campanyes de prevenció de la violència de gènere haurien de fer el mateix: en lloc de dir a les dones el que han de fer (no sigues ximple, no aguantes, denuncia!!), haurien de dir-los al homes maltractadors que busquen ajuda.

10 comentaris:

Ruben i Marc ha dit...

Hui en dia hi han a l’any una de cada tres dones té problemes en l’agressió sexual i en violació. A les xiques des de menudes se lis ensenya a anar sempre acompanyades o amb molta cura de qualsevol tipus d’agressió. Alguns exemples d’aquestes frases són: «no beveu, no torneu soles que us poden violar i no vestiu provocatives».

En el vídeo s’observa varies formes de prevenir la violació d’una dona. Ens mostra 4 coses que deu seguir un violador quan va a violar a una xica. La primera es portar un xiulador per a quan tingues ganes de violar a una xica que el toques i la gent te impedirà la violació. La segon és anar acompanyat sempre d’un amic a tots els llocs, com per exemple quan vas a violar. La tercera és que no pots beure cap substància alcohòlica sense descontrol, així eres conscient del que fas. La quarta és evitar estar en festes i estar més temps a casa soles. I si interactues en una altra persona que siga en grans grups.

Pensem que aquesta campanya va a evitar moltes violacions i, per la nostra part diguem que ningú ha deuria violar a ningú.

Dylan Carreño ha dit...

Hui en dia, apareixen molts casos de violacions en la TV, per exemple, el cas de la manada, on un grup d’homes van violar una xica en unes festes, i la van gravar mentre que estaven agredint-la.

En aquesta entrada explica que no són les dones les que han de previndre les violacions, som els homes els que hem de canviar. En el vídeo expliquen quatre mètodes per a evitar les violacions.

El primer era portar un xiulador per a quan tingues ganes de violar a una dona xiular i cridar l’atenció; el segon era anar acompanyat d’un amic perquè ell evite que pugues fer això; el tercer era no consumir drogues ni alcohol, ja que en el 90 per cent de les violacions l’agressor ha estat ebri o drogat, i l’últim, evitar anar a festes i estar més tranquil a la teua casa.

A mi em pareixen bons mètodes.

selene ha dit...

Jo pense que els anuncis sempre manen missatges per a les persones que poden ser violades però per als que pensen fer-ho. Per exemple sempre et diuen això: no et vistes amb coses provocatives que us poden violar , no tornes sola, ves en compte, no beveu , etc. Aquesta campanya no es com es els altres esta al principi diu tot el que diuen els altre anuncis o campanyes, després d’un estona ens ajuda a les persones a protegir-nos d’ aquests violadors.

En lloc de dir a les dones el que han de fer (no sigues ximple, no aguantes, denuncia!), haurien de dir-los al homes maltractadors que busquen ajuda o intentar explicar-les des de xicotes que no el poden fer i no inculcar-les a les dones el por de eixir de casa o tenir que ir amb algun per si ens fan alguna cosa i que pugen defensar-se per elles mateixes.

Hada d'Aquitània i Paula Mahler ha dit...

Anem a comentar una d’aquestes entrades, que tracten sobre el perill de les violacions. A les xiques ens eduquen diguent-nos frases com «no vages tan provocativa», «torna prompte a casa», «no vingues a casa sense companyia» i moltes altres frases de prevenció a les violacions.

La primera campanya tracta d’una guia ràpida sobre com protegir-se d’una violació. Al vídeo s’observa varies formes de prevenir la violació d’una dona, que son les següents:
- Dur un xiulador per quan tingues ganes de violar a una xica, el toques per a que la gent ho impedisca.
- Anar sempre acompanyat d’alguna persona, mai anar a soles.
- No beure cap substància alcohòlica que et provoque no ser conscient de les teues accions, com per exemple, la violació.
- Evitar les festes i estar menys temps a soles a casa.

La nostra opinió d’aquesta campanya és la següent. Ens pareix molt bé aquestes mesures de prevenció de violació, també pensem que la gent que ha participat ha fet molt bon treball i deurien donar a conéixer totes aquestes pautes per evitar les violacions, ja que hui en dia les violacions són freqüents, majoritàriament en xiques joves.

Arantxa i Neus ha dit...

Aquest vídeo ens ensenya 4 regles per a no ser un/a violador@. Al principia pensàvem que anava de consells per a no ser violats, mentres que transcorria el vídeo ens hem donat conta que es per a un violador.

Els 4 consells son:

1. El xiulet antiviolació: S’encarrega de avisar als vianants per a que intervenguem i no violes.
2. Els sistema del col·lega: Estrac-ta de anar sempre amb un col·lega a qualsevol lloc i no estar a soles i tindre l’impuls a violar.
3. Estar sobri: El alcohol es un factor clave en els 90% dels intents de violació es vital estar sobri i mantindre els 5 sentits desperts per a evitar que violes a algú.
4. L’alerta permanent: No vages a festes, passa més temps sols i si estan en un grup a persones que siga molt nombrós.

No violes per tindre una mala moral, per ser devastador per l’altra persona o per ser il·legal ja que ningú te la culpa de que no sigues una bona persona o que no estigues en tu millor moment.

En conclusió pensem que es una bona campanya per que aquest tipus de vídeos sempre van dirigits per a les persones que son preses d’un/a agressor/a i no per a no sero.

Ignasi Mozart ha dit...

En el vídeo ix una guia per a no ser violat i també ix en el mateix vídeo una altra guia de deixar de violar. Jo pense que tampoc hi ha que prohibir tant a les dones si no als violadors que no tenen que fer això. En el vídeo ix unes explicacions per a no ser violat i es tindre un xiulet per a que quan vinga un violador xiules amb el xiulet i t’ajuden. Desprès ixen unes explicacions que són de no violar i són: tindre un amic per a vigilar-te i no posar drogues en els gots de la gent i que este sempre amb tu. Una altra es no eixir de festa i no beure alcohol i coses així. Jo pense que hi ha que posar-lis més per a que no vulguen fer-lo una altra vegada i així poder quitar les violacions i no tindre que passar por quan eixes al carrer.

Xavi Bon ha dit...

En aquest comentari vaig a parlar sobre el vídeo de com prevenir la violació, especialment va per a els homes.

Tots els pares sempre estan preocupats quan eix la seua filla amb els amics, perquè últimament ocorren molts casos de xiques violades quan ix de festa o amb amigues, per això tots els pares tenen molt controlades a la seua filla.

Però en aquest vídeo per primera vegada veig que proposen mesures per als violadors per a que deixen de fer-ho, pense que deurien fer mes coses com esta perquè hi ha violadors que no se poden resistir i per això el xiulet es molt útil per a que te ajuden però això també alerta «a la víctima», imagina’t que quan vas per el carrer escoltes el xiulet aleshores corres per si a cas el violador va a per tu. Això es un exemple perquè el alcohol afecta molt .

En conclusió, molta gent parla amb les xiquetes sobre això però perquè no li diuen res als violadors, això a de acabar

Nacho Beach i Aitana de Dia ha dit...

En aquest comentari volem explicar que no sols es te que explicar a les dones com es s’ha de prevenir una violació, si no que se te que conscienciar als homes que si violes pots acabar perdent molt mes que si te controles.

Els quatre trucs per a no violar estan molt be, especialment de portar-te al teu amic a tots llocs, per que te ajuda millor que unes persones que van per el carrer i tu xiules un xiulet en tomaran por boig. També està el truc de no veure alcohol per que així no et pos excusar que estàs borratxo, si tens ganes de fer el acte sexual et fas un palla. I l’ultim punt es que tens que saure estar sol en casa sin tindre necessitat de estar amb una altra persona.

Les agressions tenen diferents graus pot ser des de ficar-se amb el seu físic, fins a tocar-le una teta per exemple però no deixa de ser una agressió.

En conclusió deixeu de buscar escosses restant-li importància al violador i victimisarle quan te tota la culpa.

Virginia i Sandra Garcia ha dit...

Per desgràcia, cada any augmenten el nombre de violacions a dones. Però, en què ens ajuden les campanyes contra el masclisme i els missatges paternalistes? En res, haurien d’estar dirigits als homes, especialment als violadors, i no a les dones. En canvi, som nosaltres les que rebem missatges per a no ser violades. Canviem-ho! Que siguen ells els que hagen de modificar la seua forma de comportar-se, el seu horari d’eixida, el seu vestuari, anar sempre acompanyats, etc.

Per exemple, fa apenes un mes una xica d’aproximadament 20 anys va ser violada per un home. Les raons d’aquest van ser que ella anava vestida i ballava de forma «provocativa», i a més, tant ell com ella, anaven beguts. Bé, ara parem-nos a pensar: de veritat creieu que açò és una bona excusa per a una violació? La xica probablement puga acabar amb problemes psicològics i un trauma per a tota la vida, mentre que ell tan sols ha passat dos dies tancat perquè no tenia antecedents, ni proves d’ADN en el cos de la xica, ja que quan ella es va decidir a denunciar ja era massa tard.

Llancem més campanyes com aquesta, visualitzem la realitat; són ells els que violen, no nosaltres les que anem provocant.

Dayana Leonarda ha dit...

Sobre les campanyes, la meva opinió, és que no està bé que li prohibeixin a les dones la seva llibertat, ja perquè hi ha violadors solts i no els atrapen, ens fan fora la culpa a les dones de portar
faldilles curtes, de sortir al carrer a la nit, de beure alcohol a les festes, etc, i que de totes aquestes coses es perquè nosaltres les dones segons «els provoquem».

En canvi altra campanya ens ajuden a les dones a que no es just el que estan fent, de llevar-nos la llibertat i que no podrem posar-nos una peça que ens agrada.
Que son els violadors els que tenen que parar de fer-nos mal a les dones, que les dones tenen totes els drets que tenen també els homes.
Que els homes ens tenen que respectar a les dones i que quan la dona li diga que no, es que no.