4 de des. 2019

Com protegir-te d'una violació. Guia ràpida

L’educació sexual de les xiques està basada en el Guió de la por i els missatges donats, amb les millors intencions, ens alerten dels perills: “aneu amb compte, els xics tots volen del mateix; us podeu quedar embarassades; no beveu, no vestiu provocatives; no torneu soles que us poden violar, etc.”. Per allunyar-nos dels perills, les propostes que se’ns donen és que deixem de fer coses. En canvi, als presumptes agressors ningú els diu res. 

Aquesta campanya, en canvi, no llança els típics missatges paternalistes a les xiques, sinó als violadors. “Com protegir-te d'una violació. Guia ràpida” (How to protect yourself from rape. A guide, 2016 Blue Seat Studios). Les campanyes de prevenció de la violència de gènere haurien de fer el mateix: en lloc de dir a les dones el que han de fer (no sigues ximple, no aguantes, denuncia!!), haurien de dir-los al homes maltractadors que busquen ajuda.

27 comentaris:

Ruben i Marc ha dit...

Hui en dia hi han a l’any una de cada tres dones té problemes en l’agressió sexual i en violació. A les xiques des de menudes se lis ensenya a anar sempre acompanyades o amb molta cura de qualsevol tipus d’agressió. Alguns exemples d’aquestes frases són: «no beveu, no torneu soles que us poden violar i no vestiu provocatives».

En el vídeo s’observa varies formes de prevenir la violació d’una dona. Ens mostra 4 coses que deu seguir un violador quan va a violar a una xica. La primera es portar un xiulador per a quan tingues ganes de violar a una xica que el toques i la gent te impedirà la violació. La segon és anar acompanyat sempre d’un amic a tots els llocs, com per exemple quan vas a violar. La tercera és que no pots beure cap substància alcohòlica sense descontrol, així eres conscient del que fas. La quarta és evitar estar en festes i estar més temps a casa soles. I si interactues en una altra persona que siga en grans grups.

Pensem que aquesta campanya va a evitar moltes violacions i, per la nostra part diguem que ningú ha deuria violar a ningú.

Dylan Carreño ha dit...

Hui en dia, apareixen molts casos de violacions en la TV, per exemple, el cas de la manada, on un grup d’homes van violar una xica en unes festes, i la van gravar mentre que estaven agredint-la.

En aquesta entrada explica que no són les dones les que han de previndre les violacions, som els homes els que hem de canviar. En el vídeo expliquen quatre mètodes per a evitar les violacions.

El primer era portar un xiulador per a quan tingues ganes de violar a una dona xiular i cridar l’atenció; el segon era anar acompanyat d’un amic perquè ell evite que pugues fer això; el tercer era no consumir drogues ni alcohol, ja que en el 90 per cent de les violacions l’agressor ha estat ebri o drogat, i l’últim, evitar anar a festes i estar més tranquil a la teua casa.

A mi em pareixen bons mètodes.

selene ha dit...

Jo pense que els anuncis sempre manen missatges per a les persones que poden ser violades però per als que pensen fer-ho. Per exemple sempre et diuen això: no et vistes amb coses provocatives que us poden violar , no tornes sola, ves en compte, no beveu , etc. Aquesta campanya no es com es els altres esta al principi diu tot el que diuen els altre anuncis o campanyes, després d’un estona ens ajuda a les persones a protegir-nos d’ aquests violadors.

En lloc de dir a les dones el que han de fer (no sigues ximple, no aguantes, denuncia!), haurien de dir-los al homes maltractadors que busquen ajuda o intentar explicar-les des de xicotes que no el poden fer i no inculcar-les a les dones el por de eixir de casa o tenir que ir amb algun per si ens fan alguna cosa i que pugen defensar-se per elles mateixes.

Hada d'Aquitània i Paula Mahler ha dit...

Anem a comentar una d’aquestes entrades, que tracten sobre el perill de les violacions. A les xiques ens eduquen diguent-nos frases com «no vages tan provocativa», «torna prompte a casa», «no vingues a casa sense companyia» i moltes altres frases de prevenció a les violacions.

La primera campanya tracta d’una guia ràpida sobre com protegir-se d’una violació. Al vídeo s’observa varies formes de prevenir la violació d’una dona, que son les següents:
- Dur un xiulador per quan tingues ganes de violar a una xica, el toques per a que la gent ho impedisca.
- Anar sempre acompanyat d’alguna persona, mai anar a soles.
- No beure cap substància alcohòlica que et provoque no ser conscient de les teues accions, com per exemple, la violació.
- Evitar les festes i estar menys temps a soles a casa.

La nostra opinió d’aquesta campanya és la següent. Ens pareix molt bé aquestes mesures de prevenció de violació, també pensem que la gent que ha participat ha fet molt bon treball i deurien donar a conéixer totes aquestes pautes per evitar les violacions, ja que hui en dia les violacions són freqüents, majoritàriament en xiques joves.

Arantxa i Neus ha dit...

Aquest vídeo ens ensenya 4 regles per a no ser un/a violador@. Al principia pensàvem que anava de consells per a no ser violats, mentres que transcorria el vídeo ens hem donat conta que es per a un violador.

Els 4 consells son:

1. El xiulet antiviolació: S’encarrega de avisar als vianants per a que intervenguem i no violes.
2. Els sistema del col·lega: Estrac-ta de anar sempre amb un col·lega a qualsevol lloc i no estar a soles i tindre l’impuls a violar.
3. Estar sobri: El alcohol es un factor clave en els 90% dels intents de violació es vital estar sobri i mantindre els 5 sentits desperts per a evitar que violes a algú.
4. L’alerta permanent: No vages a festes, passa més temps sols i si estan en un grup a persones que siga molt nombrós.

No violes per tindre una mala moral, per ser devastador per l’altra persona o per ser il·legal ja que ningú te la culpa de que no sigues una bona persona o que no estigues en tu millor moment.

En conclusió pensem que es una bona campanya per que aquest tipus de vídeos sempre van dirigits per a les persones que son preses d’un/a agressor/a i no per a no sero.

Ignasi Mozart ha dit...

En el vídeo ix una guia per a no ser violat i també ix en el mateix vídeo una altra guia de deixar de violar. Jo pense que tampoc hi ha que prohibir tant a les dones si no als violadors que no tenen que fer això. En el vídeo ix unes explicacions per a no ser violat i es tindre un xiulet per a que quan vinga un violador xiules amb el xiulet i t’ajuden. Desprès ixen unes explicacions que són de no violar i són: tindre un amic per a vigilar-te i no posar drogues en els gots de la gent i que este sempre amb tu. Una altra es no eixir de festa i no beure alcohol i coses així. Jo pense que hi ha que posar-lis més per a que no vulguen fer-lo una altra vegada i així poder quitar les violacions i no tindre que passar por quan eixes al carrer.

Xavi Bon ha dit...

En aquest comentari vaig a parlar sobre el vídeo de com prevenir la violació, especialment va per a els homes.

Tots els pares sempre estan preocupats quan eix la seua filla amb els amics, perquè últimament ocorren molts casos de xiques violades quan ix de festa o amb amigues, per això tots els pares tenen molt controlades a la seua filla.

Però en aquest vídeo per primera vegada veig que proposen mesures per als violadors per a que deixen de fer-ho, pense que deurien fer mes coses com esta perquè hi ha violadors que no se poden resistir i per això el xiulet es molt útil per a que te ajuden però això també alerta «a la víctima», imagina’t que quan vas per el carrer escoltes el xiulet aleshores corres per si a cas el violador va a per tu. Això es un exemple perquè el alcohol afecta molt .

En conclusió, molta gent parla amb les xiquetes sobre això però perquè no li diuen res als violadors, això a de acabar

Nacho Beach i Aitana de Dia ha dit...

En aquest comentari volem explicar que no sols es te que explicar a les dones com es s’ha de prevenir una violació, si no que se te que conscienciar als homes que si violes pots acabar perdent molt mes que si te controles.

Els quatre trucs per a no violar estan molt be, especialment de portar-te al teu amic a tots llocs, per que te ajuda millor que unes persones que van per el carrer i tu xiules un xiulet en tomaran por boig. També està el truc de no veure alcohol per que així no et pos excusar que estàs borratxo, si tens ganes de fer el acte sexual et fas un palla. I l’ultim punt es que tens que saure estar sol en casa sin tindre necessitat de estar amb una altra persona.

Les agressions tenen diferents graus pot ser des de ficar-se amb el seu físic, fins a tocar-le una teta per exemple però no deixa de ser una agressió.

En conclusió deixeu de buscar escosses restant-li importància al violador i victimisarle quan te tota la culpa.

Virginia i Sandra Garcia ha dit...

Per desgràcia, cada any augmenten el nombre de violacions a dones. Però, en què ens ajuden les campanyes contra el masclisme i els missatges paternalistes? En res, haurien d’estar dirigits als homes, especialment als violadors, i no a les dones. En canvi, som nosaltres les que rebem missatges per a no ser violades. Canviem-ho! Que siguen ells els que hagen de modificar la seua forma de comportar-se, el seu horari d’eixida, el seu vestuari, anar sempre acompanyats, etc.

Per exemple, fa apenes un mes una xica d’aproximadament 20 anys va ser violada per un home. Les raons d’aquest van ser que ella anava vestida i ballava de forma «provocativa», i a més, tant ell com ella, anaven beguts. Bé, ara parem-nos a pensar: de veritat creieu que açò és una bona excusa per a una violació? La xica probablement puga acabar amb problemes psicològics i un trauma per a tota la vida, mentre que ell tan sols ha passat dos dies tancat perquè no tenia antecedents, ni proves d’ADN en el cos de la xica, ja que quan ella es va decidir a denunciar ja era massa tard.

Llancem més campanyes com aquesta, visualitzem la realitat; són ells els que violen, no nosaltres les que anem provocant.

Dayana Leonarda ha dit...

Sobre les campanyes, la meva opinió, és que no està bé que li prohibeixin a les dones la seva llibertat, ja perquè hi ha violadors solts i no els atrapen, ens fan fora la culpa a les dones de portar
faldilles curtes, de sortir al carrer a la nit, de beure alcohol a les festes, etc, i que de totes aquestes coses es perquè nosaltres les dones segons «els provoquem».

En canvi altra campanya ens ajuden a les dones a que no es just el que estan fent, de llevar-nos la llibertat i que no podrem posar-nos una peça que ens agrada.
Que son els violadors els que tenen que parar de fer-nos mal a les dones, que les dones tenen totes els drets que tenen també els homes.
Que els homes ens tenen que respectar a les dones i que quan la dona li diga que no, es que no.

Elisa Carreño ha dit...

Abans de començar volia dir què aquesta guia esta molt bé feta .

Jo crec que es molt exagerada i que ningú va a veure eixa guia perquè si algú vol violar a algú o va ha fer i que no tenim que tindre amics per a tot. I si vols estar borratxo o vas a fer perquè ets molt responsable i ho fas amb consciencia, o tu mai no vas a usar un xiulet per a avisar a la gent de que vas a violar a algú.

En conclusió si què esta pensat amb bona intenció però jo crec què un violador mai farà cas a vídeos com aquest perquè per a ell es una cosa molt normal i quotidiana.

Eva Davia ha dit...

Quan he vist el vídeo, no vaig entendre molt bé què transmetia, jo pensava que parlava del que les dones han de fer per a no ser violades, però la veritat es que parla del que el home ha de fer per a no violar.

A mi em pareix bé el que han fet en aquesta campanya per ha ajudar, però, personalment, pense que no sols els homes maltracten o violen, també hi han dones que maltracten a les seues parelles o violen homes o dones.

Sincerament, jo opine que el xiulet no es molt útil, hi han persones que, si de veres volen violar, ho van fer igualment. També passa amb el punt de portar un company o amic, si voles violar o fer mal a una persona, perquè tens un problema o no sàpigues que això està mal, òbviament no vas a traure a un amic per a que no et deixe fer el que tu vulguis.

Rania Wieck ha dit...

La meua opinió esque hui en dia la gent te el pensament de que la culpa de totes les violacions es de la dona,ja siga per com esta vestida,si estava borratxa,si anava a soles,si eixia de festa per la nit, perquè la seua roba es provocativa,que si era una fresca per quedar amb qualsevol xic o per fer-lo sense protecció i moltes mes cosses que la dona realment no te res de culpa i no son motius raonats per a culpar a la dona del que fa o deixa de fer.

El que hi ha que fer es en lloc de criticar a les xiques,deuria de ser al reves,els violadors deurien ser els criticats amb aquest tipus de comentaris perquè son ells els culpables de abusar de els drets de les xiques i desprès culpar-les quan ells son els únics que lis tendrien que dir totes les cosses.


Els violadors son els únics culpables de una violació,dona el mateix que la dona estiguera fent el que feia o que portara la roba que ella vullga,si tu violes a una dona, ets tu el unic te culpa.

TADEO ha dit...

Veurem… però quina ximpleria és aquesta. Si violen, ho faran amb amics, sense amics, beguts, sense beure, siga com siga, violaran. Encara que intenten enviar un missatge ensenyant a una persona a com NO VIOLAR, i faig èmfasi en això, feu-ho més treballat, per favor, i no li lleveu el treball als psicòlegs. El que és violador és violador i no té solució, a menys que tinga força de voluntat i realment vulga eixir d'això. Per favor, no malgasten el seu temps veient i fent aquestes coses que no tenen cap sentit.

Marcos ha dit...

En la meua opinió pens que el resum del vídeo es un poc exagerat perquè tenir tot el rat a un amic pegat a tu no es una solució per a els violadors. El primer de tot no tinc res de veure tenir un amic al costat per a no violar perquè hi ha mes violacions quan hi ha dos o mes persones que a soles. Lo del pit lo vex mijor. Finalment vol dir que ara hi ha mes violacions que abans.

miguel ha dit...

jo crec que la veritat és que les xiques si solen tindre mes por que els xics pel carrer perquè per qualsevol perill elles estan exposades ya que la sosietat aixi esta estructurada pero la veritat es que lo que posa amb el video es un poc confus ya que de maments pensva que es referia a el que violen y de vegades al violado es un poc confius pero tot aquell que vila tiene algu problema amoros o no a sigut molt afortunat amb el amor y esto no fes una excusa per fer lo que feren pero cuando la cabeza però quan el cap i els sentiments són afectats no somos conscientes de ,lo que fem pero aquestes problemes cal comunicarlos amb amics per no fer algo tan denigrant per la mujer ya que tota muger debe ser respetada amb cualquier ambit.

Daiana Palade ha dit...

La veritat es que al principi no vaig entendre que volia transmetre el vídeo però quan vaig llegir el text vaig comprendre que això el deien pera els violadors i no pera les víctimes com jo pensava, em pareix un bon vídeo però cap recalcar que no sols existeixen homes violadors si no que també existeixen dones violadores sols que no es parle tant i tampoc es fa tant com les violacions de homes.

Jo conec a un amic que m’ha contat com un amig seu es va a deprimir per varies factors i un d’aquest problema era que entre unes xiques més majors el van violar i la seua novia es va a enterar i ell es va a sentir tan mal per això i per altres coses que varen passar en la seua familia que es va a intentar suicidar.

Em pareix una verdadera estupidez que algunes persones digen que es la nostra culpa per beure o per anar amb poca roba, o coses tan tontes com eses.

Yasmina ha dit...

Yasmina.
Com protegir-te d'una violació.
Jo crec que eixe vídeo és molt bo per a les persones violadores perquè diu quatre coses que hem de tenir en compte perquè són les causes més importants perquè violes a una altra persona.

Tot el que diu eixe vídeo és necessari perquè es deixe de violar a la gent i jo pense que el del company que sempre t'acompanya perquè no violes a altres persones, i jo crec que sempre has de relacionar-te amb diverses persones però de manera respectuosa i agradable, no violar ni fer coses dolentes. Clar que eixe xiulet jo l’agafaria perquè a mi moltes vegades xics de la meua edat m’han dit coses que no m’agraden, però jo no vull problemes, així que jo agafaria eixe xiulet perquè cap persona em fera coses dolentes o que em violara quan estiguera a soles i de nit. Eixe és el meu comentari, gràcies.

3r C ha dit...

Correcció del comentari d’Aroa

En primer lloc, en el vídeo de «malamente» ens mostra com els xics agredeixen sexualment a les xiques de formes diferents, com parlar-los de forma invasiva, insistint perquè facen coses que elles no volen, fer comentaris del seu cos i moltes coses més que provoquen que les xiques se senten malament i tristes amb elles mateixes. Tot això que passa a mi m’agradaria que canviara. Els xics haurien de pensar millor el que fan i el que diuen perquè una simple paraula pot perjudicar a una persona, tant a una xica com a un xic, pot danyar moltíssim el seu estat d’ànim i fer que se senta molt malament. Per tant, i per a acabar, pense que abans de parlar i de dir res a algú, has de pensar si això que vols dir-li pot molestar o danyar a eixa persona i pensar si a tu t’agradaria que t’ho digueren. 9.12.19

Correcció del comentari de Rania Wieck

La meua opinió és que hui en dia la gent té el pensament que la culpa de totes les violacions és de la dona, ja siga per com va vestida, si estava borratxa, si anava a soles, si eixia de festa per la nit, perquè la seua roba és provocativa, que si era una fresca per quedar amb qualsevol xic o per fer-ho sense protecció i moltes més coses de les quals la dona realment no té cap culpa i no són motius raonats per a culpar-la pel que fa o deixa de fer.

El que s’ha de fer és, en lloc de criticar les xiques, fer-ho al revés: els violadors haurien de ser els criticats amb aquest tipus de comentaris perquè són ells els culpables d’abusar dels drets de les xiques i després les culpen quan ells són els únics a qui els haurien de dir totes les coses. Els violadors són els únics culpables d’una violació, fa el mateix que la dona estiga fent el que fa o que porte la roba que ella vulga. Si tu violes a una dona, ets tu l’únic que té la culpa. 9.12.19

3r C ha dit...

Correcció del comentari d’Eva Davia

Quan he vist el vídeo, no he entés molt bé què transmetia: jo pensava que parlava del que les dones han de fer per a no ser violades, però la veritat és que parla del que l’home ha de fer per a no violar. A mi em pareix bé el que han fet en aquesta campanya per a ajudar, però pense que no sols els homes maltracten o violen, també hi ha dones que maltracten les seues parelles o violen homes o dones.
Sincerament, opine que el xiulet no és molt útil, hi ha persones que, si de veres volen violar, ho faran igualment. També passa amb el punt de portar un company o amic; si vols violar o fer mal a una persona perquè tens un problema o no saps que això està malament, òbviament no vas a portar un amic perquè no et deixe fer el que tu vulgues. 9.12.19

Correcció del comentari de Marcos

En la meua opinió el vídeo és un poc exagerat perquè tenir tota l’estona a un amic pegat a tu no és una solució per als violadors. Primer de tot, no té res a veure tenir un amic al costat per a no violar perquè hi ha més violacions quan hi ha dos o més persones que a soles. La solució del xiulet la veig millor. Finalment, vull dir que ara hi ha més violacions que abans. 9.12.19

Correcció del comentari de Daiana Palade

La veritat és que al principi no vaig entendre què volia transmetre el vídeo, però quan vaig llegir el text vaig comprendre que això ho deien per als violadors i no per a les víctimes, com jo pensava. Em pareix un bon vídeo però cal recalcar que no sols existeixen homes violadors sinó que també existeixen dones violadores sols que no es parla tant i tampoc es fa tant de cas com a les violacions d’homes. Jo conec a un amic que m’ha contat com un amic seu es va a deprimir per diversos factors i un d’aquests problemes era que unes xiques més majors el van violar i la seua novia es va a assabentar i ell es va a sentir tan malament per això i per altres coses que varen passar en la seua família que es va a intentar suïcidar.

D’altra banda, em pareix una verdadera estupidesa que algunes persones diguen que és la nostra culpa per beure o per anar amb poca roba, o coses tan coses tan ximples com aquestes.9.12.19

Rosa Sanchis ha dit...

Hola, Eva i Daiana,

No tinc les dades del 2018, però en les dades que publica el Ministeri del 2017 (a partir de les denúncies fetes) el 96% dels hòmens són els que comenten delictes contra la llibertat sexual (on s’inclou abús sexual, agressió sexual, agressió sexual amb penetració, pornografia de menors, abús sexual amb penetració, delictes relatius a la prostitució, exhibicionisme, corrupció de menors i de persones amb diversitat intel·lectual, assetjament sexual, provocació sexual, etc.). En abús sexual amb penetració, els hòmens són el 97% dels perpetradors i les dones, el 3%. En agressió sexual amb penetració, els hòmens són el 99’5% i les dones el 0’5%. Les dades per maltractament són semblants.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola, Marcos,

És veritat que les violacions en grup han augmentat darrerament. Segons la pàgina geoviolenciasexual.com, hi van haver 18 violacions múltiples al 2016, 14 al 2017, 59 al 2018 i 55 al 2019. Pel que fa a les violacions individuals, l’any 2018 van haver a l’estat espanyol 1.107 denúncies per agressió sexual amb penetració. Si lleves les 55 múltiples, és obvi que la immensa majoria són violacions individuals. No només això, sinó que el 70-80% les varen cometre persones conegudes de les dones. El que passa és que els mitjans de comunicació li donen molta cobertura a les violacions múltiples. Per tant, potser tindre un amic que t’avise de no violar pot ser una bona mesura.

Dani Bon i joan Smith ha dit...

Pensem que aquest tema es te que tractar mes. Normalment li diuen a les xiques consells per a que no siguen violades, però crec que a qui deurien conscienciar es als xics. Les idees que et dona el vídeo estan be, però la de anar amb més gent a vegades es pitjor perquè fan violacions ens manades.
Però no sempre passa això perquè pots tindre amics ben conscienciats sobre aquest tema i que t'impedirien fer-ho.

En 2019 han sigut violades moltes xiques i assesinades 52, es una xifra molt alta però s’ha reduït comparant amb altres anys.

En aquest vídeos et donen uns consells per a no violar, et donen quatre consells:
1. Un xiulador anti violadors.
2. Sempre anar amb algun amic.
3. No beure alcohol amb excés.
4. Anar sempre amb una alerta permanent.

Com hem dit abans ens pareixen be aquests consells però sempre anat en compte. N’hi ha que conscienciar be a tots als xics i a les xiques perquè no val a soles conscienciar a les xiques perquè els principals autors son els xics.

Ainara i Ivan ha dit...

A diferencia d’altres, en aquest vídeo diuen el que han de fer els homes per a evitar violar. Açò ens pareix la manera correcta i no dir a les dones el que no han de fer per a no ser violades i els consells se’ls s'han de donar als homes.

Donen 4 consells per a evitar violacions. El xiulet antiviolació es un d’aquests; ens pareix que podria ser útil, però pensem que la gent si veu a un home xiular no faran res al respecte.

Altre es el sistema del col·lega. Pot ser útil però en el vídeo apareix massa exagerat. Perquè pensem que un home no va a estar tota la estona pensant en violar,i que en una cita no deuria d’anar un amic. Encara que pot a ver la possibilitat de que després els dos homes la vulguen violar.

El tercer estem d’acord, perquè si un home beu pot fer coses que no deu ja que no es conscient de les seus accions, i el home si veu que la dona està consumint alguna beguda no te que posar cap substancia en la beguda de la dona per poder violar-la.

L’últim es evitar les festes; amb açò no estem totalment d’acord, ja que es pot eixir de festa sense beure i divertir-se igualment, però estem d’acord amb estar més temps a casa soles.

Amparo Bolena ha dit...

En aquests moments la societat ha tomat el paper de que la dona es la persona que te que tindre por, cuidat amb les persones. Normalment alguns comentaris podrien ser: no camines assoles pel carrer, no begues, fins a no isques de nit. Estem conscienciat a les dones a que no fessen el que volen en canvi al homes no se li estan diguen el que tenen que fer.

Una de les solucions que podem fer per a que no et violen seria fer cas als comentaris i no eixir al carrer, altres solucions es fer xarrades als instituts per a no potenciar les violacions perquè des de 2016 hi han dades de 125 violacions agrecions sexuals múltiples.

Necessitem igualtat per a les dones i que aquests casos normalment estan fets baix els efectes de l’alcohol i droges tenim que tindre comte amb el que fem.

Raquel Mahler, Alba caccini ha dit...

Hui en dia, apareixen molts casos de violacions en la televisió, una de cada tres dones té problemes en l’agressió sexual i en violació, per exemple, el cas de la manada, on un grup d’homes van violar una xica en unes festes, i la van gravar mentres l’agredien.
. A les xiques ens eduquen dient-nos frases com «no vages tan provocativa», «torna prompte a casa», «no vingues a casa sense companyia» i moltes altres frases de prevenció a les violacions, les quals prevencions, a més de que no fan efecte, són molt masclistes i donen un pas arrere en el feminisme.

En aquesta entrada una campanya ens explica uns quants consells de veritat i que puguen fer efecte, com per exemple:

Dur un xiulador per quan tingues ganes de violar a una xica, el toques per a que la gent ho impedisca.
- Anar sempre acompanyat d’alguna persona, mai anar a soles.
- No beure cap substància alcohòlica que et provoque no ser conscient de les teues accions, com per exemple, la violació.
- Evitar les festes i estar menys temps a soles a casa.

Sincerament creiem que és una pena que s’haja d’utilitzar aquests mètodes en ple segle XXI.

Nerea Mendelssohn-Hensel ha dit...

Aquest vídeo em pareix molt bé, ja que tracta de fer una guia com la que nos donen a les dones per a no ser violades, però per a les violadors.


Al principi me va parèixer graciós, perquè el que està dient no té sentit o per lo menys per a mi, perquè són reaccions i consells un poc estranys. Però crec que és important que feien aquest tipus de campanyes o vídeos, per a desaprendre la cultura de la violació, que nos dieu a les dones com hem vestir, que no tornem soles, etc. I també crec que és important que se ensenyi a les xics a no violar i a respectar a les dones i no a elles a no ser violades o com poder protegir-se d’aquest que no és culpa seva.