16 de febr. 2020

Cossos i binarisme

En aquests vídeos es mostren cossos i persones que realitzen activitats que tradicionalment no es consideren pròpies del sexe masculí o femení, o bé els protagonistes trenquen d’alguna manera amb el binarisme imperant. Imagina que has de fer una entrada per a Karícies. Tria un d’aquests vídeos o temes i fes l’entrada (no un comentari, com fins ara).

Recorda que una entrada és com un xicotet assaig en el qual pots, o no, donar la teua opinió sobre el tema. Però el que sí que és important és que el que escrigues convide a la reflexió els teus companys i companyes.

Triarem les quatre millors i les publicarem a Karícies.
Vídeos i temes d'exemple:

- Dones culturistes trans. Janae Marie Kroczaleski ha transitat a dona però es defineix com a “no binarista”. En aquest vídeo “MATT KROC es ahora JANAE MARIE || De BODYBUILDER A TRANSEXUAL || POWERLIFTING 2015” ens parla de la seua transició. 


Ginmàstica rítmica i artística masculina: Al Japó, la gimnàstica rítmica és practicada per xics des de fa més de 60 anys. També hi ha atletes que practiquen la gimnàstica artística, com Peterson Ceus. Ací podeu veure un documental del 2018 sobre la rítmica masculina al nostre país:


- Dones esportistes. Aquest vídeo explica la història de Cathrine Switzer, la primera dona que, el 1967, va participar en una marató a Boston, quan encara estava prohibit per a les dones. 


- Hòmens que ballen: En el vídeo “¿Los machos no bailan?”, veiem una escena de la pel·lícula In and out (Frank Oz, 1997, USA), on Kevin Kline interpreta Howard, un professor que pren una classe de masculinitat que li ensenya a aguantar-se les ganes de ballar per demostrar que no és gai. 



5 comentaris:

salva ha dit...

en el món del fitness existeix una transfòbia enorme perquè es considera als trans com a malalts.

AINARA D'AQUITANIA ha dit...

L’entrada que vaig a fer es sobre el tema de dones esportistes, jo pense que dona igual el genere per tal de fer deport i la veritat no entenc perquè no deixaven a les dones córrer en carreres; qualsevol raó que donaren al meu parèixer es incoherent, encara que comprenc que en eixa època a les dones no lis tenien tant en conpter i les infravaloraven i que per sort la societat d’ara ja no pensa així; Cathrine Switzer es una dona que es va apuntar a una carrera amb les inicials del seu nom per a que no es donaren conter de que era un dona, es varen adonar de que estava corrent, i per poc la tiren, però finalment va acabar la carrera, pense que es una dona molt valenta per apuntar-se sabent que estava prohibit, i que gracies a ella ara les dones tenim el dret de córrer en carreres si volem.

Luna i Ivan ha dit...

Matt Kroc es un culturista professional. Va arribar a ser campió mundial en la categoria de powerlifting i va ser patrocinat per marques com MuscleTech i EliteFTS com autor i model. Temps després va ser diagnosticat amb càncer de testicle en 2004 i va sobreviure.

En juliol de 2015 la seua vida va donar un gir important, ja que es va identificar públicament com transsexual, definida com «mascle alfa» i «xica femenina», i es va canviar el nom a Janae Marie. Quan va donar la notícia, va sofrir un assetjament excessiu per part de la premsa, ja que li feien massa preguntes sobre el tema i s’entrometien en la seua vida personal. Va arribar inclús a plantejar-se el suïcidi degut al sofriment.

Després d’açò, va seguir amb la seua vida de culturista professional.

Yasmina ha dit...

Cossos i binarisme. Hòmens que ballen.
L'entrada que vaig a fer es diu Hòmens que ballen. Jo pense que tothom té dret a fer el que vol perquè al final es nostre cos i podem fer el que volem. No hi ha de ser tan masclista per als home, si algun home vol vestir-se com vol o vol ballar o fer coses que els dones fan etc. pot, i la gent no té que burlejar-li perquè no tenen perquè.
Per a mi tots els homes tenen la llibertat de fer coses que a ells li agraden i no tenen que canviar la manera de la seva caràcter com la gent vol, per exemple; jo canvie la meua vestimenta per a que altres persones no em miren mal, això està molt mal, perquè una persona pot ser i estar de la manera que vol i si alguna persona el diu barbaritats es perquè esta gelosa i clar la cosa mes important és que no hi ha de fer-les cas a eixes persones que diuen barbaritats, aleshores, si alguna persona li agrada ballar, cantar,

Adrian Price ha dit...

Els homes han de ser durs, els homes han de ser agressius, els homes no poden plorar, els homes no poden ballar...o sí? La societat ha agafat i interioritzat una idea que té molt clar com es deu comportar els homes i les dones, i si et comportes d'una forma no habitual, et criden “maricó” o “bollera”, això és una REALITAT MOLT TRISTA.

És a més, que balles sent xic, o que baralles sent xica, no significa que t'agraden persones del mateix sexe, això és una cosa a part, però pareix que la gent no l'entenga. Ser xic no significa que et hages de comportar d'una forma o d'un altre, tu et has de comportar com tu eres o com t'abellisca, crec que no has de fer-li cas a persones tan ignorants.