2 de febr. 2020

Mutilació Genital Femenina

El 6 de febrer és el Dia contra la Mutilació Genital Femenina (MGF). És una pràctica que consisteix a extirpar el clítoris (clitoridectomia) a les xiquetes abans de la pubertat, emparant-se en unes creences culturals segons les quals cap jove es podrà casar si no se la mutila. En algunes cultures, després de la clitoridectomia es procedeix a l’extirpació dels llavis interns i a la infibulació o cosit de l’entrada de la vagina. 

Segons l’ONU, la mutilació genital femenina es realitza en 30 països d’Àfrica i Orient Mitjà; també es practica en alguns països d'Àsia i Amèrica Llatina i en algunes comunitats d'immigrants que viuen a Europa, Amèrica del Nord, Austràlia i Nova Zelanda. 

La concepció subjacent a aquesta pràctica és que les dones serveixen per a la reproducció de l’espècie, i no tenen dret al plaer, ja que aquest és pecaminós a més de perjudicial per a l’home. Les conseqüències físiques i psíquiques d’aquesta pràctica són enormes i, moltes vegades, mortals per culpa de les condicions d’higiene en què es practiquen. 

Comparar l’ablació amb la circumcisió –extirpació total o parcial del prepuci, que cobreix el penis, deixant descobert el gland– demostra una ignorància absoluta: si es practicara als homes una aberració comparable, aquesta consistiria a tallar el gland del penis, i sense anestèsia. La circumcisió es practica per raons religioses –fonamentalment en el judaisme i en l’islamisme– i mèdiques, ja que hi ha estudis que indiquen que el risc de contagi d’infeccions (inclòs el VIH) és menor. 

L’ablació del clítoris és un exemple palmari de la negació del plaer sexual de les dones propi de les societats patriarcals. En aquestes, el binarisme provoca també la mutilació dels cossos que no s’adeqüen als estàndards de masculinitat o de feminitat. Així, l’ablació del clítoris és patida en l’actualitat pels bebés intersexuals que naixen amb una genitalitat que no es considera “normal”. Si una criatura XX té un clítoris superior a 1 cm, el protocol mèdic clàssic en recomana l’extirpació. Si un bebé XY té un penis inferior a 2’5 cm, també es considera inacceptable. La MGF és vista com un ritual bàrbar que desfigura; en canvi, la cliterodectomia és tractada com un procediment plàstic que “normalitza”. Com ja vérem en l’entrada “Orgull intersex”, l’activisme intersex lluita perquè les operacions no es realitzen sense el consentiment de la persona afectada. 

A part de la mutilació genital intersex, en el nostre entorn sociocultural no existeix cap pràctica similar en brutalitat a la MGF, però la repressió i l’ocultació del plaer de les dones, especialment de les pràctiques més plaents per a elles, a més de la marginació i desqualificació per ser sexuals (guarra, porca...), han rebut el nom d’ablació psíquica o ablació mental. Mostra d’aquesta ablació mental és el desconeixement actual del clítoris, al qual dedicarem la propera entrada de Karícies.



25 comentaris:

Eva Mahler ha dit...

A la meus opinió això no es deuria de practicar perquè em pareix molt cruel. Li estes extirpant el més plaent per a les dones tan sols per la teua cultura et tens que extirpar el clítoris i, a vegades inclòs els llavis, per a casar-te. No entenc el que diu de que la dona tan sols serveis per a la reproducció, òssia, es com si jo dic que els homes tan sols serveixen per a donar el seu semen i ja, em pareix una barbaritat. A demés moltes vegades tracten a la dona com si fora un objecte de plaer, en aquest cas la mutilació del clítoris es para que l’home puga sentir plaer però la dona no, això em pareix injust perquè nosaltres tenim el mateix dret de disfrutar con ells. Sent que estén donant a les dones un lloc d’inferioritat respecte l’home quan es parla del sexe i el plaer.

Rania Wieck ha dit...

La meua opinó sobre aquest tema es que es una barbaritat que es la gent puga fer-li això a les dones , per el fet de que ningú pot arrancar-li les parts a qualsevol persona, però en aquests cassos a les dones no haurien fer-li això perquè totes les done no a soles serveixen per a la reproducció com si foren maquines quan les dones també tenen dret de com qualsevol persona pot i deu de sentir plaer i no a soles serveix per a tindre fills.

Hui en dia en alguns països es segueix fent la mutilació genital femenina, també aquest procés es molt perillós per les formes en que es practiquen o simplement pel fet de que la higiene que te el lloc o la manera on es fa no es bona per a la dona.

Daiana ha dit...

Em pareix molt be que existeixa un dia contra això, ja que es fa a xiquetes abans de la pubertat i això és una cossa molt mala per que a demés de a la edat a la que li fen ho fan en unes quants països com: En 30 països d’Àfrica i Orient Mitjà; també es practica en alguns països d'Àsia i Amèrica Llatina i en algunes comunitats d'immigrants que viuen a Europa, Amèrica del Nord, Austràlia i Nova Zelanda. A demés de ser un procés dolorós ja que no utilitzen anestesia i han demostrat que pot donar moltes infeccions inclos el VIH. També es pot fer en xiquets però tallant el gland.

Yasmina ha dit...

Mutilació Genital Femenina
Jo opine que això es una barbaritat perquè després les xiques tenen problemes amb la seua clítoris, per exemple: quan es cossen el clítoris a la xica després tindrà problemes quan fa pipi o quan té la regla, la sang no eix i tindràs dolor intens. Eixes cultures son molt masclistes perquè per al xic no el feien res per a que produïen i per als xiques el tallen el clítoris per a mi això es violència. Com diu el text que es mortal per falta d’higiene i clar això provoca que després del part de una xica el bebé que naix no serà normal. El 6 de febrer és el un dia que fan contra la Mutilació Genital Femenina i em pareix que es un dia que cal participar tothom perquè això es una barbaritat i tothom hem de estar en contra d'això. Per a mi La MGF esta prohibida.

Ignasi Mozart ha dit...

Els text te raó si les dones o xiques no volen extirpar-sel no tenen perquè fer això que fan perquè que una dona no tinga plaer perquè ells no volen i que asoles estan per a tindre fills això es de no tindre cap perquè les dones tenen els mateixos drets que els xics a tindre plaer. Pense que aquesta practica no es te que fer perquè li estan quitant una cosa del cos mes plaent per a la dona i això que fan queda molt lleig. A la fi que s'han de canviar això que fan per no fer-lis res a les dones, i deurien de canviar aquestes persones, trubus, etc. que fan aquestes practiques perquè aquest pensament que tenen es roi perquè tota persona ja sea xic o xica te els mateixos drets de tenir plaer no asoles ells. També vull dir que els països que fan aquesta practica son uns barbars

Selene i Dayana ha dit...

Nosaltres pensem que aquest tema es una barbaritat perquè no poden cosir-li el clítoris a una dona per a que senta res i als homes deixar-les que facin el qui vulga.
En altres països es practica la mutilació genital femenina, perquè es la seua tradició o religió, també es masclista.
Els xiques no tenen perquè cosir-se el clítoris si no volen, tampoc haurien d’obligar-li a fer això ja que poden tenir problemes alhora de tenir relacions, etc.
Li estés extirpant el més plaent a les dones tan sols per la teua tradició i a vegades també els llavis per a casar-les.
De vegades algunes religions es tant en el segle XXI pense o se comporten com si estigueren per el segle XV.
L’ablació del clítoris és un exemple palmari de la negació del plaer sexual de les dones propi de les societats patriarcals. En aquestes, el binarisme provoca també la mutilació dels cossos que no s’adeqüen als estàndards de masculinitat o de feminitat.

Hada d'Aquitània i Paula Malher ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre la mutilació genital femenina.
La mutilació genital femenina és quan et lleven el clítoris (clitoridectomia) i els llavis interns de la vulva. Després d’això et cusen el l’entrada de la vagina, cosint els llavis exteriors i deixen un forat per poder orinar.
Aquestes mutilacions es fan la majoria de vegades per religió islàmica o jueva, i fonamentalment el fan per prevenir malalties i per que les joves es puguin casar. Quan es casen es talla el fil que tenien cosit en la vagina per poder mantenir relacions sexuals i poder tindre fills.

Nosaltres pensem que això no es deuria fer, perquè hi han moltes xiques joves que moren dessagnades o per infecció.

Les xiques deurien de expressar la seua opinió sobre aquest, perquè quasi totes estan obligades a fer-ho. Per molt que siga una cosa de religió deurien de lluitar contra la mutilació genital.

Virginia i Sandra Garcia ha dit...

La mutilació genital femenina és un mètode que consisteix en extirpar el clítoris a la dona o xiqueta. Moltes vegades inclús sense la seua aprovació. Fins i tot, majoritàriament, es fa sense anestèsia i sense la prevenció suficient per a la salut d’aquesta. Es fa en algunes cultures que pensen que les dones sols serveixen per a dur nous individus e indivídues al món, aleshores no els fa falta sentir cap tipus de plaer o necessitat sexual si no és per a engendrar fills. Al moment de casar-se, es retiren els punts ficats per poder ser penetrades pel seu home i aquest dipositar el semen.

Per a nosaltres la mutilació genital femenina no és cap cosa habitual, ja que en la nostra religió i cultura no està acceptat aquest tipus de mètode contra els valors femenins. No entenem per què volen llevar-los el plaer sexual; elles haurien de poder fer el que volen amb el seu cos i les seues necessitats. Aquest mètode, per desgràcia, es realitza en molts països encara que al nostre parèixer s’hauria de prohibir.

6 de febrer, Dia contra la Mutilació Genital Femenina (MGF), lluitem per eliminar-la del nostre món.

xavi bon ha dit...

Pense que això no es deuria de fer perquè es molt cruel per a la dona, m’ha cridat la atenció quan diu que les dones a soles serveixen per a la reproducció, perquè les persones que pensen que això esta be son curts de ment, em pareix injust que la mutilació de clítoris siga per a que l’home puga sentir plaer però la dona no.

Pense que això deuria de estar prohibit perquè les dones poden tindre plaer quan vulguen i no a soles quan volen tindre fills. Hui en dia en alguns països es segueix fent la mutilació genital femenina, aquest procés es molt perillós perquè en aqueixos països no tenen la mateixa tecnologia, també que la higiene en aquests llocs no es bona.

En conclusió: no tenen dret per a decidir sobre el cos d’un altra persona.

Aitana de Dia i Nacho Beach ha dit...

En alguns països es practiquen la mutilació femenina perquè pensen que la dona sols esta feta per a tindre fills i donar-li plaer als hòmens, moltes dones moren per falta de higiene,pensem que en aquesta cultura són ben masclistes, no estem d’acord amb aquests rituals, ja que ni la dona ni l’home es mereix ser mutilats,ni ser castigats sense tindre plaer, seguint amb aquest tema, nosaltres estem a favor de que aquesta practica s’hauria de prohibir en tots els països, encara que el risc de transmetre infermetats de transmissió sexual disminuïsca, ja que hi ha molts mètodes de prevenció sexual, es millor utilitzar-los que la mutilació.

També en aquesta entrada parla sobre la intersexualitat, ja que als bebés que no compleixen amb el estatus de cos normal, per això no entenem el perquè els tenen que mutilar,a nosaltres ens pareix mal que li lleve els drets de poder decidir sobre el seu gènere, ja que sent un bebé no es pot comunicar ni entén res.

En conclusió: ningú és qui per a decidir sobre el cos d´una persona i molt menys en contra de la seva voluntat.

Arantxa i Neus ha dit...

Nosaltres pensem que aquest «ritual» es una barbaritat, hui en dia no deuria de ser legal ja que es una practica molt cruel. No entenem com en algunes religions es fa per tal de que la xica no tinga plaer, totes les persones siguen dones o homes tenen dret a sentir el plaer. Per això la xica pot agafar moltes infeccions en el clítoris per la falta de higiene.

La xica te tot el dret de perdre la virginitat abans del matrimoni, però per culpa de la seua religió i no tindre que fer el que li imposen les sus creences. Alguna vegada han pensat en si les xiques volen això? Potser que algunes si que volen per creences o per la religió, però quasi totes no volen que li cusen el clítoris.

Ens pareix molt be que hi haja un dia especific per a que es deixe de practicar, que consisteix en extirpar el clítoris.

En conclusió ens pareix de molt mal gust que aquestes coses seguixen passant hui en dia i que la gent no es done compte de que això es perillós. I si el fan a les xiques als xics també deurien de fer-li-ho.

Hardeep Ethel Smyth ha dit...

La meua opinió és que em pareix molt mal i no es deuria de practicar aquest tipus de coses, jo crec que és com a algunes xiques que en el món li cossen els llavis o la boca, perquè de vegades li diuen que eixa xica es una (puta, més insults, etc). El deurien de prohibir, perquè en alguns països es segueix practicant la multinacional genital femenina és un procès molt perillós per a les dones , també que em pareix molt mal que algunes persones pensen que les dones només serveix per a tindre fills sense parar com si foren una màquina de tindre fills, també que quan te cossen el clítoris jo crec que pot ser perquè tens una infermetat o algú problema i quan tens que anar al bany a pisar o no et va bé la sang per dins segurament tindràs en el interior mot de dolor, però un dolor molt insuportable.

Dylan Carreño ha dit...

En aquesta entrada, parlen sobre la mutilació genital femenina. Es un «ritual» que fan en alguns pobles de països africans, d'Amèrica del Sud... A mi em pareix una bestialitat que et cusen la vulva per a que no podes perdre la virginitat, cada persona deu fer el que vullga quan vullga.

A mes hi han moltes possibilitats d’agafar una malaltia, per la mala higiene i per que les persones que fan això no son metges, i no tenen un doctorat per a saber tallar-li els genitals a una dona.
També hi han moltes possibilitats de hi puguen perdre molta sang i acabar en males circumstancies.

Jo prohibiria aquesta practica perquè es molt masclista i perillossa, possiblement ajen mort moltes persones.

Raquel Mahler ha dit...

Han pensat en si les dones ho voler fer aixina???

Les xiques tenen tot el dret de decidir el que volen i el que no, per exemple de perdre la virginitat abans del matrimoni, encara que siguem la seua «TRADICIÓ» em pareix una barbaritat la manera en que ho fan.

Moltes dones moren per falta d’higiene, justament per la raó anterior, ningú té el dret de decidir sota el cos de ningú i molt menys si la persona no vol. Em pareix de molt mal gust que aquestes coses seguixen passant hui en dia i que la gent no es done compte de que això és massa perillós tant per el físic com per a la salut.

En conclusió, jo crec que totes les dones tenim el dret d’expressar el que senten i donar la seua opinió, no com en 30 països d’Àfrica i Orient Mitjà ho fan, que tracten a les dones com objecte i possessió.

6 de febrer, Dia contra la Mutilació Genital Femenina (MGF)

Sofía de Día ha dit...

Per a mi aquesta practica no es deuria fer en cap país. Es cruel i es una tremenda barbaritat. No puc imaginar-me en que moment una persona es planteja fer-li alguna cosa com la mutilació genital femenina a altra. No pensen que el sofrirà també la seua família? No es poden imaginar el dolor? Però veig que la resposta a eixos dos dubtes es un no rotund.

Que 30 països es practique a xiquetes en plena adolescència i sense anestesia... Es una practica primitiva. I que en les comunitats d’immigrants d’Europa, Austràlia o Nova Zelanda no facen res es indignant. Es suposa que tenim drets universals i que deurien protegir a les xiquetes però no, no les ajuden. M’agradaria veure com seria si els practicaren la mutilació genital. Es podria vore com de ràpid canvien el seu pensament.

En conclusió, es una practica inacceptable i es més inacceptable que no es detinga ni en els països en el que es il·legal fer-li mal a un menor.

Dani Bon i Isaac Newton ha dit...

Al llegir aquest article hem pogut pensar, meditar, traure una conclusió. Pensem que això es una practica que es deuria eliminar, perquè tots en tenim dret al plaer, a tindre una bona sensació sexual, gaudir d’aquest plaer. I això es una falta als drets humans, perquè a més, aquesta decisió no es triada per els afectats, es triada per altres persones que pensen que aquest plaer pot fer que fajen cosses roines o d’impuresa sexual.

En alguns països la cusen per a tindre menys possibilitats de contraure el VIH, però per aquest motiu no s’ha de privar sense el seu consentiment el plaer sexual, per que això pot afectar tant físicament com psicològicament. A més a més que el sexe es una de les millors coses de la vida.

Hem vist que això es fa en diferents països, on les dones pateixen aquesta privació, i creuem que això no pot continuar en aquest segle. Hauríem de ajuntar-nos tots i anar en contra d’aquesta practica que va contra els drets humans. Lluitem per les persones que no podem lluitar ni prendre la decisió.

juanjo orsina ha dit...

La practica de la mutilació femenina, no es correcta, es inhumana, per totes les creences que una persona tinga tot esser humà te dret al plaer natural, les dones també tenen dret al plaer i no serveixen a soles per a reproduir-se. El pitjor de tot són les condicions a les que es practica l’ablació del clítoris, hi ha xiquetes que estant morint per culpa d’aquesta terrible modificació dels genitals femenins,i això es terrible.

Comparar la mutilació femenina amb la circumcisió es un terrible error perquè no te res a vore, a l’ablació extirpen el clítoris sense anestesia normalment i únicament es fa per creences, la circumcisió es fa també per creences però es creu que es saludable.

En conclusió la gent té que conscienciar-se d’aquest tema perquè resulta realment desagradable per a la gent que el pateix.

Rebeca Maconchy ha dit...

La mutilació femenina hauria d’estar totalment prohibida. La seua realització podria ser comprensible si la pràctica evitara possibles enfermetats, com la masculina; no és el cas, es sotmet a les xiquetes a l’ablació sense tindre en compte els “efectes secundaris” que pot tenir. Sota el meu punt de vista té un transfons molt masclista, ja que no permet que la dona tinga plaer (una situació incomprensible) però l’home sí. A l’home se li poden extirpar els genitals per motius mèdics i no culturals, però a la xica sofreix mental i físicament per la seua cultura, la qual probablement no ha elegit.

Les persones intersex tampoc haurien de patir-la, ells tenen el control sobre el seu cos, així que ells han de decidir el que vulguen.

En conclusió, és molt bona idea que hi haja un dia en contra de sotmetre a les xiquetes a l’ablació; no ha de ser normalitzada, la gent ha d’estar conscienciada per a eliminar-la.

Carlos Salvador ha dit...

Per a mi això em pareix terrible però per a ells per la seua religió o per el que siga els pareix molt be açò, jo pense que poder poden fer-ho però si la dona vol, i, si la dona siga major de edat per a poder decidir, els pares tampoc deurien decidir per ella per que potser que ells vullguen però si tu no voles, ells no deurien de obligar-te a fer-ho a soles perquè ells vullguen. Això de el que el binarisme fa que es mutilen em pareix fatal a soles perquè siga intersexual també n’hi han casos en el que si una xiqueta tinga un clítoris de 1cm o un penis inferior a 2,5cm cadascun naix d’una forma a soles perquè no es «normal» si el fiquem així, si a soles un 5% per exemple, siga «normal» doncs n’hi hauria un 5% de població açò no te sentit ,a soles el que jo vull es que pensen d’una altra forma que es fiquen en el lloc d’ells i pensen si es correcte

Sara Maconly ha dit...

Multilacio genital femenina
En la meua opinio, jo pense que tot això de tallar clítoris o prepuci, per a mi tot això es una barbaritat, jo de veritat no ho se perquè existeixen eixes coses.
Anem a vore no entenc perquè els xics tenen que tallar-lo per no tindre plaers i els xiques no (be encara que alguns xics volen fer ho), jo digué quan un nóvio obliga a la seua novia a tallar-lo, per a no tindre plaers. Això es ser un 100% masclista. No ho entenc perquè fan així, no es suposa que tothom som iguals xics i xiques? No importa el teu sexe, o si ets un trans, o homo...
encara que les musulmans no tots, sol un 8% practiquen la circumstancio, (el altre per cent no), be deia que els musulmans també tenen cultures però no barbaritats, perdo però sí,els cultures musulmans la majoria son per tindre una bona salud...
be al cap i al fi cadascú pot fer i pot decidir com vol que sea el seu cos.

3r C ha dit...

Correcció de Sara Maconly

En la meua opinió tot això de tallar clítoris o prepuci és una barbaritat, de veritat no sé per què existeixen eixes coses.

Anem a vore, no entenc per què han de tallar el clítoris a les xiquetes per a no tindre plaers ni tampoc entenc per què un nóvio no accepta la seua nóvia si no se’l talla. Això és ser un 100% masclista. No entenc perquè fan això: no se suposa que tothom som iguals, xics i xiques? No importa el teu sexe, o si ets trans, homo...

Encara que els musulmans, no tots, sols un 8% practiquen la circumcisió, també tenen pràctiques culturals però no són barbaritats ja que la cultura musulmana ho fa per qüestions de bona salut. I al cap i a la fi cadascú pot fer i pot decidir com vol que siga el seu cos. 10.2.20

Adrian Price ha dit...

Per començar, volia dir que tot açò hem pareix molt prehistòric, NINGÚ TE DRET A LLEVAR-TE LA TEUA POSSIBILITAT DE SENTIR PLAER, sent del país que sigues i del sexe que sigues.
Tampoc hem pareix be, que, per culpa del que diga una religió de la època medieval, passe coses com aquesta, els tems han canviat, els humans tenim que evolucionar, pensar que estem fent mal, aprendre dels errors, i arregla-ro.

Després de dir tot açò, assolés hem queda dir, que no hem pareix be el que fan amb les persones intersexuals, ells no han elegit ser així, i n' hi ha que recordar, que ells TAMBÉ SON PERSONES, NO ES MEREIXEN LA MORT

isaac i ainara ha dit...

El vídeo en te raó en el que diu de la pastilla que pot fer que elimine els espermes i acabant amb la possibilitat de l´embaràs, i algunes persones que diuen que la pastilla pot tindre efectes secundaris, com deixar-te estèril o altres cosses similars, que en realitat son mites.

El comentari també parla sobre l´historia d´aquesta meravellosa pastilla, que gracies a aquesta podem tindre relacions sense protecció i no caure a l´embaràs, però aquesta no ens protegix de les infeccions o infermetats sexuals.

Abans es pensava que aquesta pastilla era per a matar el fill o avortar-lo, i els farmacèutics no les donaven a les persones per questa raó, però en la pastilla ha salvat a moltes persones de embarassos no desitjats. O de vegades les violacions d´aquesta pastilla ha ajudat a que la dona afectada no tinga aquell fill.

En el vídeo va mostrar com 2 nois varen anar als metge per a que pensaven que la noia estava embarassada, i amb la por de tindre un fill van acudir al metge, quan van passar la consulta, la noia va a preguntar que si es tomava la pastilla 3 vegades podria quedar estèril, la metgessa li va afirmar que això no era veritat, i després d´això li va a donar una pastilla.

Erik Price ha dit...

El que jo pense es que la mutilació es una gran barbàrie perquè no pugen mutilar-li les parts intimes de les persones però en aquest cas de les dones , ja que hui en dia consideren a les dones maquines que pensen que a soles serveixen per a practicar el acte sexual. Les dones no son un objecte que soles serveixen per a fer el acte sexual, son persones amb drets.

Hui en dia en molts països, es segueix realitzant per desgracia la mutilació femenina, la majoria de les mutilacions pot tindre molts perills per a les dones ja que no sempre tenen una higiene molt bona o per la forma en que las practiquen.

Nerea Mendelssohn-Hensel ha dit...

En la meua opinió es que la practica de la mutilació femenina es una barbaritat i en alguns països que es fa per tradició, pense que deurien de deixar de realitzar aquesta practica en contra dels drets de les dones, ja que no son maquines ni estan fetes per a la reproducció solament.

També tenen el dret de sentir plaer, com els homes, i ningú pot ni deuria de mutilar-li les seues zones intimes. A part de que això de la mutilació te un perill higiènic per a les dones que se lis realitza aquesta practica, perquè la majoria de vegades el fa una persona que no es cap experta en això. I a vegades amb ferramentes que no són adequades.