24 de nov. 2010

Amor no és dolor



“UNA HISTORIA DE AMOR” (Guión, dirección y montaje Envideas. Produce Asecedi. Subvencionado por el Ministerio de Sanidad. 2008). Guía didáctica.

Sinopsi: Lucia i Juan són dos joves que es coneixen en un curs de DJ´s
del centre cultural. S'agraden i comencen a eixir. Semblen una parella perfecta...

Altres entrades on es parla del tema:

25 de novembre: dia contra la violència a les dones.

51 comentaris:

La profe ha dit...

Fes el teu comentari intentant contestar a les preguntes que apareixen a la guia didàctica d'aquest curt:

• ¿Te sientes identificada o identificado con los personajes? ¿En qué puntos sí y en cuales no?
• ¿Cómo crees qué sienten en los momentos de conflicto cada uno de ellos? ¿Qué crees que piensan? ¿Por qué reaccionan así? (Analizar por separado a Juan y a Lucía).
• Si tú fueras Juan o Lucía ¿Hasta qué punto habría llegado tu historia?
• ¿Cómo crees que habrías reaccionado tú? ¿Qué no aguantarías de Juan? ¿Qué no aguantarías de Lucía?
• ¿En qué puntos de la peli percibes violencia? ¿Cómo la identificas?
• ¿Qué es una relación de pareja?
• ¿Qué buscamos cuando establecemos relaciones de pareja?
• ¿A qué tenemos derecho cuando tenemos una pareja?

• ¿Qué opinas sobre el maltrato machista?
• ¿En qué crees que consiste el maltrato? ¿Qué hace la persona que maltrata?
• Casi siempre es el hombre el que maltrata a la mujer. ¿Por qué crees que es así?
• ¿Por qué crees que una persona puede maltratar continuamente a su pareja?
• ¿Por qué crees que una persona, que es maltratada por su pareja, se calla, aguanta y sigue conviviendo con esa persona?
• ¿Crees que las personas cercanas (familiares, amigas y amigos,
• vecindario...) a una pareja que convive con violencia, pueden hacer algo para impedir esta situación?
• ¿Crees que la sociedad (la policía, los medios de comunicación, la judicatura, la escuela, las familias...) pueden hacer algo para que el maltrato disminuya?

Daniel ha dit...

Em pareix que no está bé el que fan, encara que no he escoltat res perque no n'hi havia audio disponible.

No me parece bien la parte en la que Juan la amenaza con dejarla a causa de que probablemente ella suba un vídeo de porno.

Creo que en los momentos de conflicto Juan no puede guardar su rábia y suelta su rábia de forma ofensiva, y Lucía se asusta y le suplica que no lo haga.

carlos 1C ha dit...

no hem sent identificat.en esos momentos se sentiran agobiados y sin intimidad,tambien se sentiran como una mierda.si yo fuera juan o lucia habria llamado a la poli.lo que yo creo como habria reaccionado es acabando la relacion.recibo violencia en la escena del coche.lo que buscamos es una compañera/a de compañia.al o que tenemos derecho cuando establecemos una relacion es respeto mutuo y muestras de cariño

Germán 1ºC ha dit...

-no me sent identificat.

-no lo se.no lo se.

-

-no lo es.que se cabrea rapidamente.que en el video parece un poco corta.

-en ninguna.

-apoyarse el uno al otro, y no discutir nunca.

-una persono comprensible y adptable.

-Us le logic, en les 2 anteriores preguntes ya e contest esta.

-Lo mism que el maltrat feminist, que mucho maltrato machista, mucho maltrato machista, y luego que le jodan al hombre cuando es un mujer cuando maltrata, mucho ministeri de igualdad!JA! me parece mas el ministerio del feminismo,...x(

-dudo mucho qe sea CASI SIEMPRE el hombre quien maltrata,, quiza fisicamente si, pero las mujeres maltratan mucho psicologicamente, quitando dinero, hijos, coche, y hasta el PERRO.


-los jueces y demas, pasan cuando es el hombre el maltrado, sin embargo cuando es la mujer, qe le DEN al hombre.

borja1c ha dit...

1-no me sente identificat en ningún moment.2-juan jo crec que se sent bé pero lucia jo pense que se sentira agobiada per juan.Jo crec que reaccionen ací perque són un poquet jovens.3-habria parat abans perque la dona no es mereix que la maltraten.4-jo crec que habria reaccionat per part de juan parant la relacio i per part de Lucia habria parat la relacio abans de que comencara tot.5-

maria jesus 1º eso ha dit...

En ningun moment em sent identificada però el que jo crec es que ell te de ella però no tinc pot tindre altra oportunitat,i ella a tingut la amablessa de que ell presentarà alguna maqueta. Jo haveria reaccionat prompte i parlar amb algú que ens ajudaria .
Quan tenim una pareja tenim uns drets a que l altra ens respecte perquè si no sempre acabaríem llastimades sempre les dones perquè ells tenen mes força i mes caràcter que nosaltres.
Percebis violència quan ell la tira del cotxe , perquè ell esta enfadat però ella no te la culpa de que a ell no lo hajan fet ni cas els de la discogràfica.
Jo opine que el maltratre matxita es tendirà que controlar mes perquè per culpa del matxisme ja han mort 84 dones per el matxisme.
La policia, les famílies... poden evitar el maltracte perquè ells ho fan perquè l han vist i els ha agradat.

I aquest es el meu comentari.

Anònim ha dit...

pues ma paregut molt interessant i el xic tenia cara de fumat,io crec que ella no tindria q tenir por .Per que el podria haver denunciar,el vídeo expressa el que passa en la vida de algunes dones.
Els homes no poden abusar així de les dones me pareix un poc dolent el vídeo,y ell no te dret de fer-li això ,Juan es molt violent i si ella no vol estar amb ella que ell no la santeja així no m’agradà q el la trade així i ella tindria que ser un poquet me valenta i plantar-la cara o denunciar-ho l’actitud de Juan no em pareix l’adequada.

Félix-1-C ha dit...

NO ME HE SENTIT MOLT IDENTIFICAT, PERQUE NO DEVIEN DE HABER SALID JUNTS PERQUE NO ES CONEIXIEN RES,Y LA XICA NO DEVIA DE ABERSE TOMAD AQUEIX VIDEO DESNUDANSE.
SI ES PELEAN NO TENEN PERQUE AMENAçARCE AIXI.
SI HUBIESE SEGUID EL VIDEO JUAN UBIERA COLGAT EL VIDEO.
YO LE HUBIESE DENUNCIAT.
YO NO AHUANTARIA A JUAN.
NO MA AGRADAT MOLT LA HISTORIA PERQUENO ERA TAN REALISTA.....

kate y vanya 1º ha dit...

No em senti identificada. Jo crec que Lucía es sent molt trista y que Juan no sent res. Fins al punt de que Juan no haguera tingut el vídeo. Jo reaccionat molt malament. Persivisc violència quan Juan amenaça a Lucia con colgar el vídeo a Internet per a que el vetja tothom, ho identifique perquè , Juan comença a insultar a Lucia. Una relació de pareja es quan dues persones es queren molt . Quan establim una relació de parella busquem que les dues persones es lleven bé .

esperanza y ana ha dit...

Aquest vídeo es molt interessant.
Aprenem que no sempre et poc fiar de tots els homes. La xica en aquest cas, se deixa manejar molt i al final s'encontra amb un problema gran; el xic al que ama es un ''abusador''. La xica se deixa manejar, Le falta un poquet de valor, i atendria que saber que els homes no decidien per nosaltres. Ja va sent l’hora de que a les dones se les valoren un poquet mes.
La xica per por no ell denuncia. No nos pareix una bona decisió, perquè el xic pot continuar abusant d’ ella.
Aquest maltret de gènere te que anar a el seu fi, no podem continuar amb això.
Esperanza & Ana Sánchez.

Ana H 1ºC ha dit...

Jo no em sent identificada amb el personatges . Crec que Lucia es deu sentir feta pols , perquè no hi ha dret de que Joan li tinga que dir el que te que fer i con qui te que parlar.
L’historia hauria acabat quan ell va començar a amenaçar. Per a mi una relació de parella es respectar a l’altra persona , ser-li fidel , deixar-la tindre els seus propis pensaments i actes , també voler-la. El que opine sobre el maltracte masclista es que no està bé , ja que la dona i el home son iguals i tenen que tindre els mateixos drets i llibertats. Pense que l’home es qui maltracta a la dona quasi sempre perquè es creu superior , es creu que té mes força que ella i que la té que dominar. Crec que les persones cercanes a la família que viu en violència si que poden impedir la situació de forma que les aconsellen i crec tambe que la societat , és dir , tot el món hauria d’actuar contra el maltracte per a que s’acabara d’una vegada.

Jose Maria 2 b ha dit...

Jo si fora Lucia l'hauria denunciat perque per mal que es trobe no te cap dret a comportar-se aixi

Si jo fora Juan y me haguera enterat de que Lucia senesta anant amb altres xics m'a auria posat mal sentimentalment l'i habria dit : Q ue note dret a posarme les banyes perque si no vol eixir amb mi que m'ho diga y sauria trencat la nostra relacio

CONTINUARA.............

johana 2 e.s.o ha dit...

No, jo no me sent identificada com ningún dels personajes perqué mai he passat per aixo

zakaria segon eso b ha dit...

No perque jo no faria mai el que a fet eixe xic,la xixa és sentiria amb vergonya i pori el xic és sentiria dominant. Jo crec que la xica pensaria que que led diria a els seus parells i el *xic *pensaria que que *faria si la *xica el denunciés, perquè el *xic de la *disco solament li feia cas a la *xica i al seu nuvi no li feia cas.Juan t'un *poquet de *rao *perqiue *laltre no li a tiro cas i *lucia et *tambe un *poquet de *rao *perque no cap a falta enfadar-se *tant.fins a tallar .no em *habria enfadat tant,el seu estil *guaynada.en el final.que aquesta malament,al meu que m'expliques.no l'es.no l'es.molt mal perquè tots som persones,a pegar o insultar,pegar a l'altra persona o insultar-li o cridar-li,perquè se sent el dominador de la parella,pel mateix d'abans,perquè quan una *pesona és maltractada per una altra al final li *acana sentint amor per ella encara que li maltracti.Anar a la policia, si castigar mes durament.

Ana 2ºB ha dit...

No me identifique molt amb el vídeo, per que mai ma passat, però em pot passar.
En els conflictes com aquells els dos se sent molt dolorosos, la xica per que el xic la ha pegat , i el xic ,per que a vista que la seua xica estava molt junt amb uns xics y es sent celós
Continuara...

Unknown ha dit...

En part em sento identificat amb els personatges, ja que tots hem patit alguna vegada, tant per rebuig com per agressió ... Fins als més afortunats. no he pogut finalizar . continuará jaime satorres rey 2n B

jose ricardo1C ha dit...

me pares molt be perque esfa moltes coses conduir el cotxe i la el home el dis baisa del cotxe per que estaba en fadada:
yo coijeria i el diria venga endenuises i le deisaria al home:
yo no aguantaria de juan peque el eta amenasan ha lucia i lucia esta ariegan la seua amistat con les seues amic:
quan juan estaba cundueis el cotxe:
mantener una amistat con la dona i el home:una relaci de amor i desir la veritat:
a contar la veritat
cuan per ijemple le dis al ome eres etrnjer:

Rogelia ha dit...

Hola Rosa:
No sé si has visto el trabajo que realizó el Ministerio de Igualdad sobre la violencia en la juventud:

http://www.e-mujeres.net/noticias/igualdad-y-prevencion-violencia-genero-adolescencia

Un abrazo

Rosa Sanchis ha dit...

Gracias Rogelia,
estuve mirando los resultados el otro día. Me sorprendió la diapositiva que explica el porcentaje de jóvenes que considera que no es maltrato:
-Decir que no vales nada. 30% de chicos y 18% de chicas.
-Hacerle sentir miedo: 23% chicos y 14% chicas.
-Tratar de que no vea amigas: 22% chicos 15% chicas
-Controlar lo que hace: 35% chicos y 26% chicas.
etc.

Han salido también estos materiales para la prevención de la violencia adolescente de la Junta de Andalucía. Allí trabajan mucho y bien:
http://www.juntadeandalucia.es/institutodelamujer/IMG/pdf/cuadernillo_25_nov_baja_res-1.pdf

Melany 1ºB ha dit...

si me pasara aixo el denunciaria

Eustaqio 2 , 1ºB ha dit...

2 - Juan se keda agusto y Lucia no lo entiende ... 5 - Cuando Juan lo tira del coxe ! 6 - Es amor 8 - A k n nos mande 11 - No creo k esto sea asi !

Judith 1B ha dit...

La veritat,no me he sentit identificada ja que ninguna vegada m'ha passat aixó.

Crec que Juan ha fet molt mal en fer aixó perque es pot arreglar les coses parlant i sín amenaçar.

Quan establecim una relació, tenim la mateixa llibertat de fer el que solies fer abans, no estar tot el dia pegat a la teua pareja.

Sara 1ºB ha dit...

· En la película hi ha violencia quan Juan la tira del cotxe.
· En una parella busquem: sinceritat, amistad, amor , ganes de voler esta amb l'altra persona...
·Els familiar veins amics etc. poden parlar amb el xiquet o jove e intentar convercerle.
· El maltrare machista es una cosa que en plene segle 21 hauria d'heber desaparegut!
· La policía , els medis etc. podríen fer desapareixer o disminuir el maltrate.


M'agradat molt la película.

samantha 1b ha dit...

no em sent identificada amb elspersonages.en ningun dels punts.en els moments de conflictes jo crec que es senten malament perque a ningu l'agrada estar enfadat.jo crec que pensen que esta malament que s'enfaden.juan reacciona asi perque no vol que lucia le deixe.I lucia perque no l'agrada que le amenazen dienle coses males.

Melany 1ºBé ha dit...

Yo creo que lucia es tonta y si juan le amenaza con subir el video es culpa sulla tendria que haber pensado en las consecuencias antes de haber grabadoo el video y si no quiere que lo suba porque pensaran que es una puta pues mira que se joda que es lo que es una puta y si tiene miedfo de que sus amigos se enfaden con ella o algo por haber echo ese video ella se lo a buscado y si sus amigos se enfadan coln ella es que sus amigos son unos falsos.

Jady y Melany 1ºBé ha dit...

-no em sent identificada .
yo crec ,primer qe yo si fora juan no m'abria posat aixi amb lucia.
I despréssi jo fora lucia ya avria cortat amb ese idiota!
cuando juan le echa a patadas del coche ami aixo em pareix violencia i a tu?? xd una relació de pareja tendria que ser molt bonica y amb amor i moments divertis i graciosos no amb maltrats .
la gent qe esta salint amb un d'aquests o d'aquestes idiotas que corten y que salgan amb un moré o rubio d'ulls verds o blaus! xd

lisette ha dit...

no em sent indentificada amb els personatges no em sent identificada en cualsevol moment . Si to fuera lucia li abria dit q no subioera eixe video per que en faria mal a mi i en el cas de juan no subiera el video perque no em gustaria q ami em pasara el amteix

mario 1ªB ha dit...

Jo crec q ningú dels dos se sent bé i les agradaria q aixó no haguera pasat peró Juan te enveja de la seua novia Lucía.
Hem pareix que Juan no ha de posar-se así Lucia no te intenció de molestar a Juan.

Jo crec q el masclisme es en contra de les dones per prejudicis del passat. les dones eren les que treballaven al hogar i els homes feien el trevall fora,aixó hem pareix q ara no hauria de passar aixó.

fernanda y clarita ha dit...

no ens sentim identificades amb els personatges.no en el punt que juan amenaça a lucia.juan creim que es sent be perque les seues amenaçes esten funcionant i lucia creim que es sent mal i triste perque el seu novio la esta amenaçant amb colgar el video.creim que pensen que juan no esta fent el correcte i lucia creim que pensa que el si que el va colgar el video i es sent avergonyda.si fora juan no deuria haberse posat celos de lucia.si me ubiera pasat intentaria parlar amb el xic i convencerle de que seria una pena que la relacio es acabara.no aguantaria lo celos i lo rencoros que es juan.no aguantaria lo inocent que es per a fer alguna cosa per a solucionar-lo.

jesus 1B ha dit...

si me set identificat con la pel·licula por q t identifica como ereslo q vas a fer i q no tincs q estar afavor de lla violencia de genero llos se sents com dolit i lucia molt arrepentit y la verdad lo q tinc q fer juan es disculparse i a juan no le
crc q en els moment dels confictes juan no pot guardar la seua rabia en cando a cosa ala seua mujer no me aguantaria de lucia com se comporta

janine 1B ha dit...

si porgue a hacen muy bien el video-EN el punto que no me gusta es que se le amenaza a lucia-en lo conflictos me sentaria enfadada-si yo fuera lucia yo dejaria juan-yo haria reacionado ke soy un poco egoista-yo no aguantaria de juan es ke menipula a la gentes-y lo de lucia que porque no le deja-ke ace estritis-una relacion de pareja es se amen unos a otros y que no se pengen y no se amenacen-buscamos amor,felicidad etc...-tenemos derecho a ser feliz-yo opino que no sean tan machitas los chicos-

abdu ha dit...

No em sent identificat amb ningú per que Juan no le fa res a lucia.
M'ha molestat que l'amenaza.

carmen i carla 1ºB ha dit...

No hem sentin identificats amb el personatjes de la historialos.
es sentim malament per com es an decepcionat el un al altre.
la hitoria la habria llegat hasta que Lucia i Juan es reconcilien i no porta le estriptips al yooutub
mol mala ment,su actitut machista,que es deixara fer un estripstis.
Quan Juan le va dir a Lucia que va a portar el video del estripstis.
Es quan les parelles es queren se tenen molt apreci per ai algunes persones que no pensen es deixen la seua intimitat com a Lucia.
Amor i cariño de la teua parella

josepcr 2 b ha dit...

Si jo fóra Lucia hauria denunciat a Juan la primera vegada que em va pegar. I si jo fóra Juan i creguera que Lucia s’estava anant amb altres i tot això l’haguera deixat i no li haguera pegat.
Crec que els homes casi sempre maltracten a les dones perquè tenen més força.
Jo crec que la societat sí que pot fer coses per a evitar el maltractament, com pot ser educar als xiquets des de ben xicotets per la igualtat, perquè ningú tinga més drets que altres i per a que no peguen a les seues parelles ni als seus fills ni a ningú en general.

Percep violència en la major part de la pel•lícula perquè no hi ha tan sols violència física si no també psíquica.

Una relació de parella ha de ser una relació amb la qual les dues persones es vulguen mútuament i sense que hi haja violència.
Crec que una persona pot maltractar a la seua parella contínuament perquè ja l’ha maltractat alguna altra vegada i aquesta persona no l’ha denunciat i a més l’ha perdonat.
Crec que una persona quan és maltractada per la seua parella aguanta i es calla perquè es creu que la vol.
Jo crec que una persona propera a una persona maltractada si que pot fer alguna cosa per solucionar el maltractament com pot ser denunciar al maltractador. Encara que deu de ser molt difícil per a eixes persones denunciar a una persona coneguda.

josepcr 2 b ha dit...

Jaime et conteste al teu comentari :
Jo crec que no tots hem patit per maltractament físic , per rebuig igual sí però per maltractament físic no, i si tu has patit per maltractament físic hauries d’haver-ho dit a alguna persona major perquè ho denunciara a la policia o en cas de que fores més major haver-ho denunciat a la policia.

Unknown ha dit...

En part em sento identificat amb els personatges, ja que tots hem patit alguna vegada, tant per rebuig com per agressió ... Fins als més afortunats.
Jo crec que Juan ha alliberat tota la seua ira , ja que és es primer sentiment que apareix cuan una persona esta tensa , però no te motius per a agredir a Lucía .jo crec que en aquell moment , Juan no està pensant en res , i Lucía tan sols intenta convèncer a Juan de que no la tire del cotxe . No puc dir com crec que em sentiria , perquè mai e pasat per problemes com aqueixos . però supose que rabia si estiguera en la pell de Juan .EL que no aguantaria de Juan es que li costa molt controlar-se i Lucía es molt compassiva .Una relació en pareja es .........
continuarà . Jaime satorres rey 2n B

Yi Xuan 2ESO ha dit...

No me siento identificada. En esos momentos creo que Lucia siente triste y no comprende nada, no comprende porque Juan le ha hecho algo así. Si yo fuera Lucia ya había cortado con Juan, no me gusta su actitud, porque no se comporta así con pareja. Una relación de pareja debe ser llena de amor y alegría, las dos personas deben ser atraídas por su pareja. Cuando establecemos relación de pareja buscamos amor. Y tenemos derechos igual que otras personas.
Sobre el maltrato machista no está bien. Porque desde Antigüedad las mujeres estaba sometida a su marido, y no tenia mismo derecho que los hombres. Por la desigualdad que siente esta persona. Por amor, o puede ser otras cosas. Creo que si.

lenin 2 b ha dit...

Jo em sento identificat una mica, solament amb el xic em sentiria gelós si la meua novia estiguera amb altres homes. Juan se sentiria un poc mal perquè al no li fa res de cas. Juan pensa que la seua nuvia no li vol per això reacciona així.
Lucia se sent trist perquè el seu nuvi penjarà eixe vídeo en Internet que apareix fent un streep-tees y ella no vol. Si jo fóra Juan no hauria continuat amb Lucia perqué sempre esta amb altres homes. Jo no hauria continuant sent novio de Lucia. Juan es molt gelos, Lucia es va amb altres xic, tenint nuvi.

Continuara.

Patricia 2n ESO ha dit...

Jo no me sent identificada amb els personatges perquè a mi no m’ha passat un cas d’aquest tipus. Els personatges del vídeo se senten confusos amb les circumstàncies. Joan pensa que Lucia vull “tontear” amb els altres xics de la festa i aleshores s’enfada amb ella; en canvi ella tan sols estava parlant perquè volia conèixer a més gent i diu que tan sols li vol a ell. Joan reacciona així perquè és egoista i no pensa que li pot fer dany. Jo crec que Lucia quan Joan li espenta del cotxe, no entén la situació i es posa a plorar perquè ella pensava que li volia; i reacciona així perquè se sent dolguda física i psicològicament. Si jo haguera sigut Lucia des del primer moment que haguera vist que ell era un egoista i molt agressiu li haguera dit que ja no volia estar amb ell, i si després m’haguera molestat li hauria denunciat. I a més jo m’hauria enfadat perquè jo no soc un robot que faig el que ell vull, perquè també tinc sentiments. Lucia com que estava enamorava no s’adonava del que ocorria i aguantava per a veure si canviava de forma de ser; però això no va ocórrer.
Jo veig la violència quan ell l’amenaça dient-li que anava a pujar el vídeo si no es porta bé. I també quan li espenta del cotxe. Els dos casos són violència, la diferència es que la primera és psicològicament i la segona és física.
Una relació de parella és quan dos persones es volen, estan enamorades, aleshores estan juntes, però per a que la relació vaja bé els dos hagen de estar enamorats.
Continuarà.

michelle 2n B ha dit...

Jo no me sent identificada amb els personatges ja que mai me ha ocorregut això ni nada paregut. Crec que ell es un poc egoista amb ella per que ella no te la culpa de res i per això es porta malament amb ella,y la xica crec que no es sent molt mal per que no entén que ell es porta així, si ella no a fet res Joan: es molt egoista li agrada ser el centre d’atenció i li molesta que no li presten atenció. Per això es porta d’eixa manera. Per la meua part no m’aguantaria per que ell no te perquè comportar-se així amb ella. Jo supose que si jo haguera sigut Lucía no li faria cas perquè sinó estaria tota la vida molestant-la i ella na pararia fins destruir-la. Jo no aguantaria de Joan que es posarà gelós a sols perquè a ell no li faça cas el productor. Segons Lucía el que sentia per Joan era amor però això no justifica que ella aguante tot això. Quan Joan li comença a dir que ella es un “puta” i també quan li pega en el cotxe i li diu que baixe del cotxe i quan l’amenaça dient-li que si li deixa va colgar el vídeo i quan es porta mal i tot això.
Continuarà.

Ana 2B ha dit...

Jo crec que no llegarien molt lluny, per que Juan la maltracta, i jo no el aguantaria. Jo m’hauria separat de ell , no aguante a Juan per que li maltracta a Lucia sense fer res, i pareix molt agresiu, i a Lucia no la suportaría per que es junta amb xics ,tenint nuvi, i sovint que el seu nuvi es gelós
En el del cotxe , quan Juan exa a Lucia del cotxe , percibe violencia . No em identifique per que mai em ha passat.
Continuara…

Mary 2ºB ha dit...

No em sent identificada amb cap personatge perquè realment a la meua edat no m’ha ocorregut això, però pot arribar a ocórrer, ja que son situacions molt doloroses. Quant un home pegat a una dona són situacions doloroses. Però realment no me sent identificada amb el personatge.
Juan es xic molt imperatiu i pega a una dona que no te la culpa de res,crec que també es un caní de merda,es xulo de que no sabé de la vida,a més ofendre a las xiques insultant-les i pegant-les...Per els problemes que tenen en la relació,mal no sap que fer perquè et trobes situacions complicades.
Lucia es una xiqueta molt innocent que no vol tindre-les problemes amb el seu nuvi, perquè el vol tindre para ella sola i ella l’estima molt.

Rosa Sanchis ha dit...

Estimat Lenin,
què et fa pensar que Lucia està amb molts xics? No creus que és una interpretació de la realitat que fa Juan?

Rosa Sanchis ha dit...

Estimat Jaime,
m'agrada molt l'empatia que demostres dient que tots i totes hem sentit alguna vegada el rebuig o l'agressió d'alguna persona, i a més a més, fins i tot les persones afortunades.

És cert que pot no ser fàcil identificar-se amb Lucia o amb Juan si no ens ha passat una situació semblant, però potser sí que hem actuat mogudes o moguts per la gelosia o per la ràbia, o algú ens ha maltractat quan s'ha sentit així.

És bo posar-se en el lloc de les altres persones. A mediació, com ja saps, ho treballem.

Rosa Sanchis ha dit...

Estimada Anna,
Lucia no ha d'ajuntar-se amb xics perquè a Juan li molesta? L'amor és no fer enfadar a Juan?

LAURA 1ºA ha dit...

LA MEUA HISTÒRIA HAURIA ARRIBAT FINS QUE HO AGUERA CONTAT A UNA AMIGA DE CONFIANÇA. NO AGUANTARIA DE JUAN QUE EN TRACTARA AIXÍ I FORA TAN GELÓS. DE LLUÏA QUE NO LI DIGUÉS A NINGÚ RESPONSABLE.
PERCEP PUNTS DE VIOLÈNCIA QUAN LA TIRA DEL COTXE I LA AMENAÇA.
CREC QUE QUAN ESTABLIM UNA RELACIÓ VOLEM CARINYO, CONFIANZA I AMOR.
ELLA NO LI HO DIU A NINGÚ PERQUÉ TE POR DE QUE LI FERA ALGUNA COSA.
LA SOCIETAT PODRIA AJUDAR QUE SI NO VOLS UNA RELACIÓ NO LA TINGUES I JA ESTÀ.

orland y cris ja xd ha dit...

Hola,som Orlando i Cristian i volem comentar el video que em vist a internet (una historia d’amor). En primer lloc,no estem identificats amb els personatges del video per que no tenim parella. No m’agrada que sempre estiguen discutint pels celos de Juan.Juan nunca es da conta del mal que li esta fent a Lluïsa. Nosaltres en el cas de Juan hauriem reaccionat cuan veillerem que les tem tratan molt malament.Nosaltres persevim violencia cuan comenza a greitarla i la tira del cotxe mig de la carrretera o cuan escriuen pel messenger que tenia un video despullada i que el iba a colgar a youtube.

SML (marta1c) ha dit...

no me siento identificada con los personajes en ningun punto. percibo violencia cuando juan tira a lucia del coche. pienso que una relacion de pareja es cuando 2 personas se quieren y estan bien juntas. cuando establecemos relaciones de pareja buscamos amor y cariño (creo XP). cuando tienes pareja tenemos derecho a elegir cualquier cosa *w* .
sobre el maltrato machista pienso que no esta bien

michelle 2n B ha dit...

Una relació de parella es quan els dos es volen i els agrada molt estar junts. I ells tenen igualtat .Han d’estar els dos enamorats i també estar junts en els problemes als que s’enfronten. Les parelles tenen dret a respectar a la seua parella. Jo opine que un home es masclista perquè es cent superior a les dones i vol que la gent cregan que ells son molt matxos per maltractar a una dona. Els maltractes no son a sols pegar sinó també insultar perquè així li ataca psicològicament.
Continuarà

Patricia 2on B ha dit...

Quan establim una relació de parella busquem que l’altra persona ens done amor i ens respecte. Quan estem en parella els dos tenen que tindre drets i igualtat, a més de que l’altre ens respecte. Sobre el maltractament masclista opine que és un greu problema que hauríem de solucionar quan abans millor. El maltractament consisteix quan una persona agreix a una altra física i psicològicament; i la persona que maltracta la persegueix, l’amenaça per telèfon o per Internet dient-li que va a fer alguna cosa que ella no vull i que pot ser perjudicial per a la seua imatge. Normalment són els homes els maltractadors perquè les dones són més dèbils i indefenses.
La majoria de les persones quan són maltractades no diuen res perquè tenen por de que si denuncien a la seua parella aquesta li mate.
Continuarà

joselinki ha dit...

Jo no me sent identificat amb els personatges. Jo crec que Juan es un egoista amb ella perquè ell no va tindre èxit amb la maqueta i ell està gelós, però ella no entén res del que paça.
Jo l'haguera deixat quan m'haguera amenaçat amb penjar el vídeo a Internet. Jo l'haguera deixat quan comença a amenaçar-la i no aguantaria a Juan que fora tan gelós i de Lucia que vaja per ai fent vídeos de entristits.
En quasi totes les parts hi ha violencia.
Una relació de parella és quan dues persones són nuvies. Quan la gent està relacionada busca amor. Quan estem emparellats tenim dret a ser respectats.
adeu