18 de gen. 2011

Publicitat i sexualitat












  1. Ambi Pur (2009) agencia de publicidad JayGrey de Sydney Australia
  2. Abanderado (2006). Eslogan: "Quien fuera hombre"
  3. Suit Supply (2010) Marca alemanya de roba.
  4. Brian Atwood (2009). Marca de sabates i bosses.
  5. Dolce & Gabbana (2007)
  6. Suit Supply (2010) Marca alemanya de roba.
  7. Dolce & Gabbana (2007)

Ací podeu veure altres entrades de Karicies sobre la publicitat: 

39 comentaris:

La profe ha dit...

Descriu els personatges que hi apareixen i comenta els anuncis. Fixa't en els cossos, en la roba que porten (o que no porten), en la posició, en el rol (actiu/passiu), en l'expressió de les seues cares, les emocions que transmeten (desig, agressivitat, indiferència...)

ZAKARIA 2n B ha dit...

Foto 5 (la del xic que li mira les bragues a la xica). A mi em pareix que el cos de la xica és de d’estar prou bona. Sobre el cos del xic jo no puc dir res perquè si no seria un gai. El xic porta una roba de marca i la xica porta una roba de zara, però a mi em pareix que eixa roba és molt curta. Ell xic té una posició d’actiu i la xica té una posició de passiva. El xic té una cara normal, no es veu que tinga emocions, i la xica té una cara de gaudir. Continuarà…

josepcr 2b ha dit...

A l’anunci d’ambi pur apareixen un xic i una senyora que es més major. L’home és més alt que la dona i esta molt prim,te el pel no el te molt llarg i pareix que siga fosc, i tindrà entre els 20 i 30 anys, no porta molta roba per dalt de la cintura tan sols porta uns calçotets i uns pantalons. La dona, tindrà entre 45 i 55 anys es més baixa que l’home i també més grossa, està vestida amb el que pareix l’uniforme de treball. La dona porta a la mà una granera de vàter. continuara...

michelle 2nB ha dit...

La dona és una senyora major que va vestida amb un vestit llarg de flors, amb un davantal negre, una granereta del bany i té uns guants i al seu costat n’hi ha un home sense roba que a sols porta uns calçotets. L’home esta intentant seduir a la dona posant-la contra una paret.
El comercial posa com a mes important a les dues persones que estan darrere que a el producte que venen ja que per a cridar l’atenció tenen que posar a un home sense quasi nada de roba, el producte apareix en xicotet i quasi no crida l’atenció i no explica res de les coses que et proporciona el producte que estan venent. Quasi tots els comercials tenen a una persona amb poca roba o amb roba sexy, usen a les dones o als homes com objectes per a comercialitzar el objecte que intenten vendre.

Ana 2ºB ha dit...

La primera publicitat , que és el d’un producte de neteja, el personatge masculí és bastant més jove comparat amb la dona.
El xic no porta roba(porta a soles unes calçotets), sembla musculós i es prim.
La dona aparenta tot el contrari, porta roba : un vestit de flors, guants, el pèl recollit i amb la mà portava una granereta de bany i no es molt prima, que diem.
Crec que crida molt la atenció de les persones, per que es un anunci sexista i a molts xics i xiques li agraden.
Continuarà... (8)

Mary 2ºB ha dit...

1º Imatge: El home que apareix en la imatge,es molt guapo i la senyora major es “més o menys guapa”. El home es un àngel baixat des de el cel, no porta una camiseta, però porta uns pantalons de color negre, per el que aparèixer ser és molt fort amb uns musculós i calçotets de color blanc. El jove aparèixer ser que li agraden les maduretes, o que li estiguera acosant a la dona, o se la va a tirar.
La meua opinió és que el home intenta seduir a la mujer major, solo per el anunci. No me agradat molt la imatge, però és molt atrevida i divertida, altra persona que la mirem pensaran “altra cosa”.

La senyora porta un llarg vestit amb flors, guants, te el pèl recollit.
Continuara.

Patricia 2onB ha dit...

Al primer anunci, el de Ambi Pur, la dona porta un vestit de flors, un davantal obscur, uns guants i una granereta de bany. El xic porta uns pantalons negres i no porta samarreta.
La dona és molt més major que el xic, i ell està posant el seu braç per damunt el muscle de la dona i li està mirant des de dalt fixament a la seua cara, pegant el seu pit al de la dona i amb actitud activa i agressiva contra la dona.
El producte encara que parla d’un producte de neteja usa els cossos per a atraure a més gent; però el haurien de fer és un anunci relacionat amb la neteja, com altres marques, i donar més informació sobre el producte que estan intentant vendre, per què no pareix un anunci de neteja.

Jaime 2n B ha dit...

A l’anunci d’ambi pur, apareixen un home lleuger de roba, és més o menys prim i una edat entre els 20 i els 30 anys, tan sols porta uns calçotets, i la dona em pareix una persona major i va vestida amb una roba de treball. I una dona, més baixeta que l’home , i entre els 40 i els 50 anys, porta a la ma una granereta del vàter.

José Maria ha dit...

L’anunci d’ambipur apareixen un xic lleuger de roba i la dona te una granereta del bater el xic es ,molt mes jove que la senyora.
La senyora te uns 40 i 50 anys n’és mes gorda que el xic n’’es mes grossa que el xic els cabells son curts i els te amb una coleta per a sutgetar el pel tela roba per a treballa

Continuara................

lenin 2 B ha dit...

A l’anunci d’Ambipur apareixen dues persones, una dona i un home,ella és major però l’home es mes jove que la dona.
La dona te entre quaranta i cinquanta anys, es d’una altura mitjana, el cabell no els te llargs ni xicotets, els té d’una llargària mitjana. La roba que porta es un vestit i damunt té un davantal negre, en el braç porta un bena.

Continuarà...

Elizabeth1ESOA ha dit...

Primer,em pareix increible que posen una imatge com aquesta per a una marca de complements(Sisé anunci)! I, a demés eixe tipus de marketing deuria estar prohibit.
Lóme mostra indiferència mentres que la dona, desitg.
El que tinc clar es que faé "boicot"a eixa marca.

Carla 1º a ha dit...

Hola vaig a comentar el anunci número quatre :
Ami en pareix que per que un home es pose un perfum , no te que atraure a totes les dones i pense que el anunci discrimina a les dones , digen de mosatros que mos agrada un home per el perfum que utilitza, per la roba que es posa i sobretot per si és bonic o està bo. Aleshores aquest anunci no m’agrada’t gens i pense que per a anunciar productes comercials no fa falta utilitzar el magisme ni sexisme . Per a finalitzar aquest comentari vull dir un detall que també podria haver sigut d’altra manera :
Els complements que eixen de les xiques son tacons i bolsos i ara jo pense, no podria haver eixit unes esportives i un baló de futbol...?

D de Diegoooooooo ha dit...

Jo pense que eixos anunciis són molt sexistes,les dones estan semidespullades i estan patrocinant roba. Em pareix molt fort que es tinguen que despullar per a rodar un anunci de roba. No me’l crec,el eslogan de “Quién fuera hombre”per a mi és el més sense sentit de tots.

♥LucIIIIiiiiiaaa! & MaaaaaaR!¡♥ ha dit...

A nosaltres ens pareixen un poc fortes algunes d’elles. Per a ser una marca d’una colònia no fa falta posar eixos exemples perquè no sempre les colònies són per a seduir sexualment. Es passen massa per exemple si nosaltres dos ens posem una colònia no venen 963577530963270582 xics a per nosaltres, i menys ens alçarien ni la falda (si portarem) ni la samarreta. També ens ha cridat molt l’atenció eixe anunci del perfum per a wàter, que l’home va darrere de la dona que renta els wàters! És molt estrany.... Però a la volta, es molt xocant i pot parèixer que la neteja siga sexi.

HUGO ha dit...

Em pareix molt mal que en un anunci es puga fer aquest tipus de fotos.
En l’anunci de Dolce Gabbana no enten que tots els xics han de anar amb roba i la xica no
¿Perquè a de anar sense roba?
I per acabar,la marca de Suit Supply hem pareix que es pasa un poc perqué els anuncis que fa
son bastant forts

♥MaaaaaR!¡ & LucIIIiiiiaa!¡♥ ha dit...

Pareix mès un anunci de llenceria que de colònia per a les dones, i un anunci de sexualitat per als hòmens

Daniii ha dit...

Per a mi, sincerament crec que no és necesari per a promocionar roba que isquen persones sense roba. Que es creun, que així la gent es fixa mes? Sí,també tenen raó si pensen així, pero no fa falta, jo crec que veurien l'anunci igualment.

Anònim ha dit...

A mi hem pareix que està molt mal que en quausi tots els anuncis les que vajen quasi sense roba sean les xiques.

Xavi i Cristian 1er A ha dit...

Aquestes fotos em pareixen un poc fortes sobre tot la numero 5 (la del xic que mira les bragues a la xica) i bueno , no entenc com es pot fer una foto així , per a una marca de roba , em pareixen un poc extravagants aquestes fotos.La primera foto es un anunci D'Ambi pur en el que ix una dona major amb roba i una granereta del bater.El xic de la dreta porta només un calçotets.La posició que té l'home i la mirada dona a pensar altres coses almenys a mi.La dona esta com mirant-li desde baix,com si ell fora algú més superior a ella.No sabira que dir del seu rol la veritat.Els sentiments que trasmenten son que tot pot ser mes sexy si un vol.

Adri 1A ha dit...

Per a mi la fotografia de l’home agitar-se amb les cames per damunt expressa que l’home és el que mana i no deuria ser així. Ningú te dret a ser rei de ningú ni esclau de ningú. Tots deuríem ser lliures de expressar-nos sense que ningú ens haja de dir res.

Maria 1er A ha dit...

La majoria de les fotos no les entenc, però, en la sexta, el xic li mira les bragues per saber si està prou bona.
En la primera, com tots diuen, apareixen un xic jove i una dona més major. El xic lleugeret de roba, i la dona pareix que vaja a netejar la cuina o alguna cosa...
La segona dona porta uns pantalons curts, tipus xandall.
Bé, les fotos són sexuals. Quasi no porten roba.
@ZAKARIA si vols comentar a un xic, fes-lo, perquè no series un gai...

Bárbara y Andrea :) ha dit...

No antenem que vol dir la 1ª foto.
La 5ª foto, ens pareix un poc masclista per que pareix que el xic la obligue a mostrar-li les parts íntimes.
Les fotos que antenem ens pareixen bastant sexistes, ja que a l´hora de donar publicitat les fotos lis fan més provocaties per a cridar l'atenció.

Zoe i Laura :) 1er A ha dit...

Hola, ens pareix que la foto de “parfum de toilet” és molt discriminatòria tant per als homes com per a les dones.
Pensem que no necessites posar-te un perfum per atraure a tots els homes. Tampoc veiem bé que la dona estiga netejant i l’home siga la figura sexi i atractiva sempre.
N’hi ha molta gent que ho pensa així, però esta gent és masclista i superficial.
No ens agrada res la pàgina de roba d’home “Suit Supply’’ ja que en totes les fotos surt la xica mig -nua o sense roba dominada per l’home i per la seva roba. No ens agrada que pensen que quan un xic es posa alguna peça masculina les xiques donen tot el seu cos per el seu aspecte.
Ja que parlem dels masclistes volem dir que la segona fotografia n’hi ha una dona en roba interior d’home que diu que li encantaria canviar la seua personalitat per una ment simple d’home. Es pot interpretar de moltes maneres, però nosaltres pensem que no és un insult per als homes, sinó per a les dones perquè diu que les dones són molt complexes i els homes més simples i això no es veritat, n’hi ha de tot...

GEMA ha dit...

la meua opinió de la imatge numero 6 és?
que li alça la falda con si ella no tínguera opinió del seu propi cos i de la seua intimitat ,i lo pitjor es ella pareix que es dei-xe fer tot el que ell volgá i si li diu que no cada vegada será pitjor per a ella i per a ell també.
i lo mes greu es que esta passant en casi tots països.
gemma 1ªA

Tamara ha dit...

No me pareix bé que les dones quasi sempre als anuncis apareixen sense roba, perquè no som ningun objecte sexual i menys unes esclaves.
Tampoc crec que siga molt recomanable que a la televisió un xiquet puga vore a uma xica sense roba.

HUGO ha dit...

Em pareix molt mal que en un anunci es puga fer aquest tipus de fotos.
En l’anunci de Dolce Gabbana no entén que tots els xics han de anar amb roba i la xica no
¿Perquè a de anar sense roba?
I per acabar, la marca de Suit Supply em pareix que es passa un poc perquè els anuncis que fa
són bastant forts.

Anònim ha dit...

aixo es degradant¡¡¡
com es posible que hi haja tant masclisme inclos als anuncis?
cada vegada estem pitjor...
Nomes ens queda desitjar que la foto en la que l'home mira davall el vestit de la dona es perque vullga vore les seues bragues de marca y no per altra cosa...

MARIA GV ha dit...

JO PENSE. QUE EN LA IMATGE DE DOLCE I GABBANA ESTAN LES XICES POSANT PER A ELLS . SI TU TA DONES NI HAN DOS XICES QUE CUASI ES BESEN,UNA ALTRA POSANT PER ALS XIC PERQUÈ. ELL I ELL L IESTA FEN COM UNA FOTO. PERO ELLES SEMPRE EN ELS ANUNCIS SEMPRE ESTAN CUASI SENSE ROBA. ELLS XICS TAMBÉ

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Elisa, hola Xavi, hola a tots i a totes les que heu comentat l’anunci de Suit Supply. Per a mi aquesta campanya és porno de luxe. Amb aquesta roba els venen als xics que tindran les xiques als seus peus, sexualment parlant. Esperem que els xics siguen intel•ligents i no s’ho creguen, i també facen boicot a aquesta marca!

Molt bo, Carla!!! A veure si les empreses se n’adonen que les dones ens “complementem” amb més coses que bosses i sabates de taló alt, per exemple unes esportives!!

Hola Diego, l’eslògan “Quien fuera hombre” és molt interessant i és una llàstima que no l’hages entés. Però per a una altra vegada, comenta el que entengues o pregunta’m. Ací n’hi ha més anuncis de la mateixa campanya on possiblement es veja més clar per on van els trets: http://sexismopublicitario.blogspot.com/2008/05/quin-fuera-hombre-y-otras-lindezas.html

Molt bé Zoe i Laura per recordar-nos la diversitat que hi ha en les persones en contra de l’anunci d’Abanderado que només fa que aprofundir en les diferències (y en la guerra de sexes).

Hola Lucia i Mar, a mi també em xoca l’anunci d’Ambipur. Pot tindre punts negatius (s’usa el cos d’ell, nu, la netejadora és una dona...) Però també té punts interessants: pot suggerir que la neteja és sexi, que les dones grans que no tenen cossos a la moda també són sexuals, que poden ser desitjades per xics més joves (ningú no s’espanta en veure hòmens grans amb xiques joves, en canvi una dona gran amb un xic jove... ), etc.

Xavi, per què no pot una netejadora besar a un xic jove? No ens funciona allò que ell està amb ella pels diners i no perquè li agrade? No pot ser atractiva una senyora de 50 anys?

Hola Hugo, doncs sí, a l’anunci de D&G, ella apareix despullada i protegida i ells, matant-se a tirs i a gavinetades. Massa típic, no?

Hola Aida, m’agrada molt això que dius que haureu d’estar atentes als anuncis. En general, la imatge entra pels ulls sense filtres. Mirem anuncis, pel•lícules, sèries... i no ens parem a pensar en què ens estan transmetent, quina visió de les persones, de com han de ser els xics i les xiques, de com ens hem de comportar... Per això és important que parem i que reflexionem i l’aula és un bon espai per a fer-ho. En la unitat 1 del llibre hem treballat l’auca, un gènere textual antic. Està bé conèixer la història, però també cal conèixer els nous textos actuals. I la publicitat és un text d’ara que hem d’aprendre a analitzar!!!

Molt bé, Maria, per recordar-li a Zacaria que no és de gais descriure a un xic, ni és de molt home dir que la xica està bona!

Enhorabona alumnes, heu millorat molt de l'anterior comentari a aquest!!!

ZAKARIA 2n B ha dit...

1.Ambi Pur, agencia de publicidad JayGrey de Sydney Australia.

La xica té una roba antiga i té la granereta del vàter en la mà, el xic en canvi té un cos de jove i musculós, no té roba només té els calçotets, els dos tenen una postura com de besar-se, i una actitud passiva, i transmeten unes emocions de desig i el xic d’agressivitat .

Jo crec que és passen molt perquè el producte és el que te que aparèixer mes i eixe anunci no pareix de netejador de vàter.

michelle 2nB ha dit...

La xica que apareix en el segon anunci és una xica molt bonica, amb el cabell rossa i rullat que a sols porta uns calçotets.
Aquest anunci vol dir que les dones tenen moltes complexitats amb el seu cos y que els homes no sinó que tenen una ment simple que no s’interessen molt en les coses en les que per exemple es preocuparia una dona. Esta transmitent les diferencies que tenen els homes i les dones entre ells. En aquest anunci no determina el que estan intentant vendre a sols reforça les idees i les diferencies que tenen els homes de les dones. Jo no crec que a les dones els agrade molt ser com un home. En aquest anunci estan cridant l’atenció dels homes ja que si apareix una dona sense casi roba els homes sent atracció i per això compren el producte que intenten vendre.

Ana 2ºB ha dit...

El sisè anunci, que es el de una marca alemana de roba, m’ha perscut més bona que la primera(la del producte de neteja). El xic porta un vestit blau fosc, el pèl castany i curt, em sembla molt elegant.
La xica porta un vestit blau clar, el pèl ros i els llavis amb un roig molt fort.
Al fons crec que té unes botelles.
El xic no expressa emocions ni res , li pareix una cosa molt natural.
La xica pareix que li agrada el xic perquè es deixa potar
El que més m’ha cridat l’atenció es que el xic li està pujant el vestit a la xica.

Jose Maria ha dit...

L’anunci d’Ambipur apareixen un xic lleuger de roba i la dona te una granereta del bater el xic es ,molt mes jove que la senyora.
La senyora te uns 40 i 50 anys n’és mes gorda que el xic n’’es mes grossa que el xic els cabells son curts i els te amb una coleta per a sutgetar el pel tela roba per a treballar
En l’anunci de Abanderat n’hi ha una xicota am uns calçotets de xic te el monyo rossa y es trenzado es molt prima la part de dalt n’està despullada n’està somrient esta maquillada tindrà sobre uns 20 o 22 anys i si li veuen els pits
Continuarà ......................

josepcr 2b ha dit...

A l’anunci d’Abanderado apareix una xica alta, rossa i molt prima. La xica de l’anunci està somrient. Tindrà 25 anys com a molt, és molt guapa i té un físic meravellós .Va molt lleugera de roba, com a que sols porta uns calçotets. L’eslògan es refereix a que totes les persones voldrien portar eixos calçotets i també fa referència a que les dones tenen una ment més complexa que els homes. A mi em pareix un anunci molt androcèntric.
Androcentrisme significa que la societat indueix a fer o a considerar important el que fan els homes.

lenin 2 B ha dit...

A l’anunci d’Ambipur apareixen dues persones, una dona i un home,ella és major però l’home es mes jove que la dona.
La dona te entre quaranta i cinquanta anys, es d’una altura mitjana, el cabell no els te llargs ni xicotets, els té d’una llargària mitjana. La roba que porta es un vestit i damunt té un davantal negre, en el braç porta un bena. Transmet una emoció de desig.
L’home es alt, té entre 20 i 25, té músculs, té els cabells curts. No porta camiseta. Sols porta uns calçotets. Està seduint a la dona.
A l’anunci de Abanderat la dona es rossa, té entre 20 i 25 anys, es molt guapa,té un cos meravellós porta uns calçotets blaus d’home, se li veu el pit i esta somrient.

Continuara...

Patricia 2on B ha dit...

Al segon anunci apareix una xica amb els cabells rossos i rullats, és prima i molt guapa; tan sols porta uns calçotets. Té l’expressió de la cara somrient.
L’anunci utilitza una xica que puga agradar als xics per a que compren més i no siguen les seues dones qui s’encarreguen de comprar la roba interior dels seus homes, quan són ells els que han de encarregar-se.
A més intenten insinuar que els xics no es preocupen del seu cos tant com les dones, que tenen més complexitats, i que els homes tenen una ment més simple que les dones; i que la xica de l’anunci prefereix no tindre complexitats encara que tinga una ment més simple que la que tenia abans.
Jo crec que l’anunci és molt negatiu, perquè discrimina als xics dient que no pensen i que són uns despreocupats, comparant amb les xiques que intenta dir que és preocupen del que la gent pot veure d’elles. A mes jo no voldria ser un home per com són.

johana 2 ha dit...

Apareix una dona una mica major pera el xic. EL xic pareix que intenta seduir a la dona que esta fen les feines de sa casa i ella va vestida amb un vestit vell i el cos de la dona es gros .El xic es molt mes jove que ell ,va molt curt de roba solament amb uns calçotets també te un bo físic continuara...

Jaime 2n B ha dit...

A l’anunci de dolce gabbana, el segon, tan sols hi ha una dona i en canvi hi han sis homes ,un està amb la dona i aquesta sense roba, i la resta están descansant menys ú que està mort per un tir de la pistola que porta el personatge principal...

Sincerament , no entenc molt aquest anunci,i com tots els anuncis anteriors el xics que apareixen ten una bona constitució.

continuarà jaime 2n B

Daniel 1B ha dit...

Segurament saben que no está bé que ho facen, pero a les empreses sols li interesa els diners. Saben que als que veuen aquests anuncis li pot agradar l'idea falsa de que si es posa una ropa de tal marca o un perfum d'altra que en el anunci fan d'una manera gestual de quepot atraure a la gent y guanyen diners quan els clients el compren.