8 de juny 2011

Humor (2)



15 comentaris:

Xavi! 1A ha dit...

Aquestos acudits tenen una mica de gracia, encara que hi ha alguns que son masclistes.

Rosa Sanchis ha dit...

Pots explicar-te una miqueta més, Xavi? On els veus la gràcia? Per què són masclistes? Són masclistes els acudits o contràriament, estan denunciant el masclisme?

Rosa Sanchis ha dit...

“El masculino no se forma, existe”

No és veritat. Es forma el masculí i es forma el femení.

Als anys 50, l’Academia de la Lengua Española va inventar la paraula “modisto” i es va fer sense que ningú s’espantara, quan en realitat és una animalada perquè el sufix –ista ja serveix per al masculí i per al femení (per exemple artista, activista, motorista...).
Per què es crea el masculí? Per a donar prestigi a un senyor que es posava a fer una activitat “de dones” com cosir, ja que un home no podia ser una simple “modista”.

Hui en dia hi ha encara resistències per a feminitzar professions i l’exministra Viviana Aído va ser objecte de riures quan va dir “miembras”. En el cas de professions on hi ha sobretot dones (infermeres, comadrones) els barons reivindiquen el masculí. Per què no hauria de ser al contrari? L’alcaldessa, l’advocada, la metgessa (la médica en castellà) han deixat de ser la dona de l’alcalde, de l’advocat o del metge per a convertir-se en professions de ple dret. I si aquestes paraules no existien abans no és perquè el femení es forma a partir del masculí sinó perquè el masclisme no permetia que les dones pogueren “existir”.

Els diccionaris donarien un bon exemple si en lloc de posar primer el masculí, ho feren al contrari.

Elizabeth ha dit...

Aquestos acudits no crec que siguen masclistes Xavi, pense que són per a denunciar el masclisme que hi ha encara. Em pareix una bona manera de representar lo roí que és el masclisme amb humor.

MARIA 1º A ha dit...

Són molt, demasiat masclistes. Són més roïns que graciosos, i més per a les dones.
Eliza, no hi ha per què denunciar. També n’hi ha molts més acudits feministes i ningú es queixa. Si la gent se divertix així, pues bé, no sé, dic jo.
Xavi, tenen poca, poca gràcia, encara estic un poc desacord amb el primer, per què hi ha homes que fan més que les dones.

Xavi 1A ha dit...

No, no tenen gracia, havia confugit aquestes vinyetes amb les del tuenti, perdó, bé, si supose que denunciaran el masclisme que es reflexa en la societat, els autors d'aquestes vinyetes tracten de ruboritzar el masclisme d'una forma humorística el masclisme que ells supose que creuran que es completament correcte, aquestos acudits no tenen gens gracia, es a més de que no trobe l'humor e ningun d'ells.
Supose que Rosa els ha posat per a que ens donem conte que també hi ha masclisme en l'humor.

EL DIEGO, EL DE 1ºA ha dit...

Crec que els acudits no tenen raó perque es formen els dos géneres masculí i femení i no asoles el femení i el masculí ja existix.També pense que com són acudits siguen en un pla paròdia o un tipus que es burlen per dir-ho d'una manera del masclisme perque no ha d'existir en este mon.

Elizabeth ha dit...

Maria te raó, els acudits feministes i masclistes no són molt diferents. En mi opinió tant als acudits com...en tot, hauríem de ser igualitaris, ni masclistes ni tampoc feministes.

El Cristian de Valencia ha dit...

Hi ha un acudit molt masclista en què ix un xic espantat, a sobre d'una cadira, perseguint-li una planxa.
Aquest acudit és molt masclista perquè significa que els xics no fan les tasques.
Expressa que les dones sempre fan les tasques de la casa:planxar,netejar,cuinar.. i els xics res de res.
Aquest acudit
es masclista i a la volta feminista porque, por una part, expressa que los homes no fan les tasques de la casa i les dones totes i això no sempre es veritat, moltes vegades els home fan algunes tasques de la casa i les dones es van a treballar.
Aquest comentari es de Cristian Vázquez

Rosa Sanchis ha dit...

Maria, Elisa, dels acudits feministes es queixa la gent masclista. Confoneu els termes. EL FEMINISME NO ÉS EL CONTRARI DEL MASCLISME. NO SIGNIFICA POSAR A LES DONES PER DAMUNT SINÓ EN EL MATEIX NIVELL. El masclisme és desigualtat i el feminisme és igualtat.

Si volem la igualtat, HAURIA D'HAVER MOLTS ACUDITS FEMINISTES!!

Aquestos acudits denuncien el masclisme i podríem considerar-los, per tant, feministes. Sobre la gràcia que tenen o no, ja és personal.

En lloc de valorar-los per si ens trauen un riure o no, podríem valorar-los per si són eficaços en la seua crítica. Ens fan pensar?

Rosa Sanchis ha dit...

Maria,

per què no hem de denunciar les situacions que ens semblen injustes?

El que no hem de fer és insultar o faltar al respecte, però per què no rebatre argumentant???

Pense que no fer-ho és quedar-se en la passivitat i les coses no canvien si no posem les nostres energies en que així siga.

Cristian,
les tasques de la casa continuen sent realitzades majoritàriament per les dones. És una realitat constatable i quantificada. És cert que hi ha hòmens que no tenen por a la planxa... però encara són una minoria.

Patricia 2nB ha dit...

Està molt bé que en aquests acudits es denuncie el masclisme de diverses maneres: referint-se a que en el diccionari tan sols apareix el masculí i no el femení, que els homes posen excuses per a no fer les tasques de la llar, que açò de la igualtat no existeix en tot el món...
És veritat que, com s’ha dit en altres comentaris, molta gent fa acudits d’aquest tipus perquè pensem i anem canviant la nostra forma de vore aquestes coses, encara que molta gent els llegeix i no pensa en el missatge que volen transmetre.
Jo pense que també hi ha gent que encara que de diverses maneres l’ intenten fer entrar en raó per a que deixe de pensar de forma masclista, no vol canviar la seua forma de pensar i això està molt malament perquè no té res de dolent ser tota la gent igual i tindre els mateixos drets.

dimitri1ºd$$$$$$ ha dit...

A mi em pareix gracios perque formar el femeni i a que ficar la a pero el masculi ya existeix. Sempre trauen les paraules en masculi pero mall trauen una paraula directamen en femini aixo em pareix um poc, bastant masclista

CAROLINA ha dit...

A mi em pareix fatal que els xics pensen:que no poden planxar per que :no es molt masculí ,per que això es per a dones etc...... i també me pareix molt mal que si un xic a la seva casa planxa,frega,o posa la llavadora Le insulten o Le acosen. Jo per exemple coneix a un xic que per fer tares a la seva casa Le pegaven els seus amics pero el se sentia mal y no va voler ser amics dels.
CAROLINA CORDERO

...CaRoL...% ha dit...

A mi em pareix fatal que els xics pensen:que no poden planxar per que no es molt masculí ,per que això es per a dones etc...... i també me pareix molt mal que si un xic a la seva casa planxa,frega,o posa la llavadora Le insulten o Le acosen. També em pareix fatal si un xic vesteix de rosa pensen que es maricó.
CAROLINA CORDERO