19 de des. 2012

L'error és l'estructura patriarcal de l'església!

Bones Festes!!!



Catolicadas: magnífica campanya de Católicas por el derecho a decidir de Mèxic. Tracten temes com l'avortament, els mitjans anticonceptius, la pederàstia, l'homofòbia, el masclisme de l'església, etc.













22 comentaris:

Rosa Sanchis ha dit...

N'hi ha més errors, però bé, per començar no és mal títol!!

Mariajose Anthony ha dit...

La dona ha fet molt bé, perquè és supossa que la església t'ha ajuda i li dona igual si es dona o home.

jose anthony ha dit...

yo pense que les xiques i xics en aquest aspecte les xiques també tenen dret aser cures o papes.

Kevin Pankhurst i Marc Arenal ha dit...

Nosaltres creiem que aquest sacerdot és un masclista perquè no vol que la xica siga rectora i no entenem per què una xica no pot ser sacerdotessa. Si algú ho sap, que responga al nostre comentari.

Creiem que les xiques també tenen dret a ser sacerdotesses.

Anim!!! :)

rafa anthony y sergi campoamor ha dit...

Nosaltres no entenem el video i tampoc entenem per què no pot ser la xica una sacerdotessa. Assoles entenem el que vol explicar la monja que té molta raó.

Totes les xiques tenen dret a ser el que vulguen, com si volen ser camioneres, policies, etc.

En conclusió, el pare és molt masclista per no deixar que es quede la xica. Anim xiques del món!!!!! :)

Javier Bebel ha dit...

El món és molt desigual i molt discriminatori. La nostra societat és tan masclista que fins i tot els elefants ho són. La iglesia discrimina a algunes persones per només ser dones.

Crec que la societat el un fastic. Tota ha sigut creada a partir de pensaments masclistes antics com aquest, és que no deurien les dones ser retores?

Anime a les dones en qualsevol lluita feminista, i fare una reflexió, ha agut alguna vaegada una dona Papa, que no haja tingut que fer passar-se per home?

maria anthony ha dit...

La xica ha fet bé en dir-li que ella també pot ser sacerdot encara que siga una xica. Jo açò no l'entenc,que més dóna que siga xic o xica? és el mateix. No em pareix bé que la discrimine sols perquè siga dona.

I sobre la foto de nadal,per què no va poder ser una xiqueta? per què un xiquet? La cosa no cambiaria res...

Nieves Ward ha dit...

Em pareix molt bé com pensa Juana i com defen a les dones plantant-li cara al pare Berto ja que segons l'esglesia, tots som iguals.

alba arenal ha dit...

em pareix molt be com actua juana. Totes les persones temin dret al mateix. No em pareix res be que Berto opine d'aquesta manera.

noe arenal ha dit...

Em pareix bé com pensa la monja Juana. Ella ha fet bé en dir-li que pot ser sacerdot encara que siga una dona.
En fi, que el sacerdot era masclita.

Jo pense que totes les persones tenen dret a ser el que vulguen.

esther arenal ha dit...

El vídeo no m'ha agradat perquè el rector és molt masclista i quan veu a la xica diu que demanava un sacerdot i la xica diu que és ella i ell no la deixa fins que telefona al superior i li diu que que hi ha menys sarcedots i que una xica també pot fer-ho.

TOTS I TOTES SOM IGUALS I PODEM FER EL QUE VULGUEM!!!!!

Sonia arenal ha dit...

Em pareix bé el que pensa la monja Juana i ser ella una sacerdot. Pense que totes les persones tenim dret a ser el que nosaltres mateixes vulguem. Juana ha fet bé en plantar-li cara al pare Berto i defenent a les dones, i pense que el sacerdot Berto era un poc masclista.

edgar wolf ha dit...

Em pareix be com actúa juana perque totes les persones tenim el mateix dret.

edgar wolf ha dit...

El pare Berto es mol masclista perque no deixa a la monja juana ser sacerdotissa,no importa el sexe que sea,tots soms iguals.

Anònim ha dit...

áixo es un cas real puerque ja siga en la iglesia com en quasevol lloc perque en aquesta vida hi ha molt masclisme i no deuria de existir

VIVA LA IGUALDAT!!!!!!!!!!!!!!!!

Mireia Ibárruri ha dit...

Bon dia a tots i a totes.

Aquest video parla de l'estructura patriarcal de la religió cristiana(com totes o la majoria de religions), i explica com a una dóna no se li permet donar una misa tan sols pel fet de ser una dóna. M'agradaria que hi hagués més dones com la protagonista, tal vegada així les coses canviarien(en cara que sigués un poc només).

La veritat és que aquest video m'ha agradat perquè reflexa la realitat de l'esglèsia catòlica,però també caldria dir que poc a poc açó està cambiant.
Un exemple d'aquest canvi(molt xicotet,però important) van ser per a mí els cures del 15-M, o el cura que va casar per l'esglèsia la primera parella homosexual a Espanya, o el primer cura que va reconéixer públicament que era gay.
No fa molt vaig vore un reportatge a la tele que s'anomenava ''católicos gays'' (si no recorde malament),i em va agradar molt. Açó reflexa el xicotet canvi que comença a donar la religió a l'actualitat, pero qui sap, tots els grans esdeveniments històrics han començat per xicotets gestos, no?

En conclusió, el vídeo està molt bé i esperem que gent com la religiosa protagonista facen possible un canvi en la societat.

Jlo Mill ha dit...

Bon dia a tothom,

Aquest vídeo fa referència a l’esglèsia catòlica i la seua estructura patriarcal. Al vídeo ix una monja que vol ser capellà i no la diexen per un simple motiu: és dona.

Crec que a l’esglèsia catòlica no se li dóna importància a les dones, per exemple a l’esglèsia anglicana pots ser capellà, arquebisbe, bisbe i com a papa tenen a la reina Isabel II de Regne Unit. En aquesta esglèsia si que ho pot ser, perquè en la nostra no?, què ho impedeix???

Ser dona o ser home no ha de ser un motiu suficientment important per a aplegar a ser arquebisbe, bisbe,... S’ha de tindre les mateixes oportunitats independentment del sexe, nosaltres no escollin ser dones o ser hòmens naixem així i els nostres somnis si els escollim i lluitem per a que es facen realitat.

Com a conclusió crec que s’ha de canviar aquesta menyspreu cap a el sexe femení, i s’ha de permetre ser allò que desitges sense posar barreres. Anim que ho podrem canviar entre tots.

ruben ha dit...

El video de l'esglesia vol dir que les dones no tenen la seguritat de els homes
exemple: si una dona se presenta per a una solicitud de policia,clarament
eligirien al home.
Pero ha vegades si trballen en un treballen,pero a lo mijor cobren la meitad
o menys.

alba anthony ha dit...

Bona nit Rosa Sanchis,
Aquest video ha fet que em done conter que en l`esglesita hi ha discriminació , em pareix una miqueta impactant perquè es suposa que en l`esglesia no hi ha desigualtat de sexe.

La forma de pensa de la monja Juana em pareix molt inteligent i cautelosa.

meline wolf ha dit...

L'estructura patriarcal de l'església segons el meu punt de vista està mal estructurada, per que una dona no pots ser Papa? o per que no pot tindre càrrecs importants en l'església? a cas l'important no és difondre la paraula de Déu?
Aquestos són aspectes que l'església hauria de replantejar-se, i canviar perquè estem en el segle XXI i no en l'edat antiga o mitjana. Les coses han de canviar perquè este món siga més igualitària, tant per a hòmens com per a dones, i açò no sols es dóna en les esglésies en la vida diària també passa el mateix, és més probable que donen un càrrec important a un home abans que a una dona, per molt que la dona este igual o inclús millor qualificada. Segons la meua opinió cal seguir avant i canviar normes que fins ara són injustes i que produïxen desigualtat.

Diego Thompson ha dit...

Bon dia,

Hui al entrar a Karici.es no sabia que comentar i he buscat en les etiquetes i al vore aquest tema he tingut que entrar a comentar. Estic totalment d’acord amb aquest vídeo ja que la religió sol anar de la ma amb la xenofòbia, el racisme, la discriminació a les dones, etc.

Sempre he pensat que açò de la religió es una ximpleria ja que a soles sap ficar-se amb altres races, amb altres persones que no pensen com ells, amb els que son diferents al que ells volen que siguen i amb quin motiu? Els religiosos han assassinat a milions de persones sense ningú argument: per bruixeria, als ateus, a dones, a persones de color, a persones que pensaven d’altra manera a la seua religió, i tot açò perquè?

I ara no em mengeu els religiosos diguent: no, açò era abans, ara ja no passa. Si, si que passa, siguen tenint lloc les morts perquè si sense motiu, guerres injustes en les quals hi ha molta gent que participa les quals no tenen res que vore amb tot aquest assumpte. Quan hi ha un problema tan gran com la religió, i ha que seure’ns a parlar sèriament perquè ha sigut i serà la cúspide de la societat i no entenc molt be perquè, quan ells et a soles volen els teus diners a canvi de “ la salvació” i si no se’ls dones aniràs de cap al infern. Si, es veritat que hi ha moltes associacions religioses que ajuden a la gent que no te res que menjar ni res que ficar-se per a vestir-se, però per això son els salvadors? Son els salvadors desprès de tot el que ens han fet, desprès de tot el que em patit per la seua culpa? De veritat que son els salvadors? Açò de la religió es un simple negoci, guanyen milions de diners intentant convèncer-te d’una cosa que ningú ha vist i que esta comprovat que no existeix, amb açò a soles aconsegueixen diners, de veritat penseu que un salvador viuria en un súper palau amb un munto de vigilància i milions de riquesa ja que el Vaticà es uns dels països mer rics de tot el mon. Si fora un salvador tota aquesta riquesa la repartiria per tot el mon als que de veritat ho necessiten i ell viuria en una casa normal i corrent, tant a dones com a homes, tant a blancs com a negres, tant a religiosos com a no religiosos i sense voler aconseguir res a canvi.

Aquesta es la meua opinió, un comiat.

luismi de gouges ha dit...

L'ERROR ÉS L'ESTRUCTURA PATRIARCAL DE L'ESGLÉSIA

Aquesta entrada crítica el tracte que li donen a les dones en l'església catòlica. S'explica que les dones son tractades com a inferiors mitjançant un vídeo. En aquest vídeo es conta l'historia d'una monja que arriba a una església on, el rector precisava de l'ajuda d'un sacerdot però va ser enviada la monja, això va fer que el rector s'enfadara molt i tractara de expulsar-la de l'església.
En el vídeo es parla de l'església patriarcal on les dones son inferiors. El vídeo reclama una església que respecte la diversitat i tracte com a iguals a les dones.

Està be que tracten de transformar l'església actual en un lloc més igualitari.
M'agradaria que feren una entrada sobre l'església bautista de Westboro, seria interessant.