12 de nov. 2013

"Yo en las relaciones lo doy todo"

(EN CASTELLANO)

“Yo en las relaciones lo doy todo.” diu Gorka en Física o Química. “Y espero lo mismo de mi chica”, afegeix.

Doncs molt malament, dic jo, perquè si fem això, estem renunciant al nostre espai personal, no estem posant límits i l’altra persona pot disposar de nosaltres completament.



És molt comú en una relació de violència que es donen les etapes següents: la fase de tensió (ell comença a enfadar-se), la fase d’explosió (esclata la violència) i la fase de lluna de mel (ell demana perdó, jura que canviarà, fa regals, és afectuós, etc). I després una altra vegada: tensió, explosió i reconciliació.



Gorka porta a Ruth un regal molt apreciat per ella. Però ho fa per aconseguir-ne el perdó. Per sort, ella pot veure que no ha canviat, que era mentida. I tampoc nosaltres ens hem de creure el nòvio que ens ha tractat malament quan diu que canviarà. Els canvis personals són molt costosos i difícils; per això, si un ha de canviar coses, és millor que ho faça en soledat i ja tornarà quan la transformació siga real.

I si som els amics del xic i veiem que es comporta de manera violenta, no hem de ser còmplices de la seua violència, encara que ens diga que és la seua vida i que no ens hi fiquem. Acabar amb la violència masclista és cosa de tota la societat, no solament de les dones que la pateixen.

(Més entrades sobre violència masclista)

25 comentaris:

Manolo Zetkin ha dit...

Per a mi el vídeo es masclista.
Perquè el xic eixe no deixa que la seua novia que estiga amb ningú sols amb ell, amb ell i sols en ell i la seua novia també vol relacionar-se amb altra gent però el seu novio no la deixa.


La meua opinió es que aquest vídeo es molt masclista perquè no deixa fer res a la seua novia
i no la deixa fer res i al final la seua novia es cansa i es vol anar en altre.

Elena Stone ha dit...


Per a mi el video es masclista.

Per la meua part Ruth m'ha paregut molt forta al dir-li que no a Gorka que és el mató de l'insti.

Perquè no veig normal que Ruth haja de suspendre les assignatures perquè li ho haja dit en seu nòvio Gorka, que faça malament el treball per a que no es pose la pròxima vegada la mestra amb el xinés.

Per la meua part, no m'agradaria que el meu nòvio em diguera el que he de fer, amb qui quedar, eixir...

PERQUÈ JO SÓC MA DELS MEUS ACTES.

Aquesta entrada m'ha impressionat molt.

Nerea Campoamor ha dit...

Aquest tema d'aquesta entrada es molt interessant perquè Gorka mai estava enamorat de Ruth, sols volia tindre a alguna sols per a controlar-la i aixo mai termina be ni per a u ni per al altre.

Jo pense que la violència mai n'hi ha que utilitzar-la per a les dones perquè aixo es masclisme i hi ha que canviar-lo prompte. També, des del punt de vista de la dona, mai podem deixar-nos que l'home ens maltracte perquè ens tenim que respectar com persones i com a dones, i per molt que t'agrade el xic si no et tracta bé, n'hi ha que deixar-lo i cada un que tinga la seua vida.

Com a conclusió, es que les dones som iguals que els homes i mai hi ha que ser masclista perquè aixo després passa factura. També, les dones tenim que conéixer molt bé al home com es el seu caràcter en totes les situacions i pensar molt bé amb quin home vull passar el rest de la meua vida.

Christian Stone ha dit...

En aquest vídeo es veu com les relacions moltes vegades són masclistes i l'home intenta controlar a la seua xicota. Un example en aquest vídeo es quan Gorka demana a Ruth que deixe el treball o que o faça mal per a que la professora no la fique amb el seu company de classe.

Però també, en una relació pot passar el contrari, que la dona intente controlar al xic i demanar-li fer coses que ell no voldria i, no digueu que no perquè he vist molts casos i els he experienciat. Així que tant que critiqueu als homes, heu de vore que no som tots així i que també hi ha dones que son igual que els homes que tant critiqueu.

En una relació, l'home i la dona han de ser iguals, l'home no mana més que la dona ni a l'inversa. La relació perfecta es una relació igualitaria i amb espai personal. Moltes vegades pasa que la dona no deixa eixir al seu novio amb els seus amics de festa i a l'inreves. Tots dos tenen que disfrutar de la seua relació pero també dels seus amics. Així que xiques i xics, no deixeu que la vostra parella us mennje el cap i disfruteu dels vostres amics, que segur que en teniu almenys un amic que el tindreu per a tota la vida.

dani wollstencraft ha dit...

Quan es parla de donar-ho tot em una relació no te per que ser tot completament, és a dir jo puc fer moltes coses per la meua parella i si em hem demana alguna cosa fer-la, però el que no puc intentar es que faça tot allò que jo li demane, per que, que siga la meua novia no significa que siga meua i puga fer amb ella el que vulga, no. Hi ha que tractar a la nostra parella bé, per a rebre el mateix.

Quan es donen casos en els que l'home actua amb violència, s'enfada i després demana perdó, la dona ha de ser més intel ligent i si aquesta situació es repeteix a sovint, posar-li fi i no perdonar-li més, per tal que aprenga.

Tant l'home com la dona , quan tenen parella han de respectar-se ells mateixos i a la seua parella, i tindre les coses molt clares quan s'escomesa una relació.

Encara que esten els dos molt enamorats, han de acceptar tal vegada no han d'estar junts per que la seua personalitat i forma de ser es molt distinta.

Paula Sara Campoamor ha dit...

Bon dia a tothom! Els vídeos d'aquesta entrada reflecteixen molt bé el masclisme que hi ha dins de les relacions dels adolescents. Cada vegada trobem més casos de xiques aïllades que només per tindre nóvio no poden ni quedar amb un amic per fer un treball de classe.

Jo sóc adolescent i per molt que tinga parella no deixe de fer coses amb la meua gent, és a dir, faig el que vull quan m'abelleix però sense perdre el respecte a ell. Pense que no perquè tingauem nóvio o nóvia hem de deixar de fer les coses que ens agraden per complaure'l. Si que és de veres que quan estimes a una persona ho dónes tot per aquesta, però, què significa donar-ho tot per l'altre? Jo pense que no significa el que interpreta el vídeo, sinó fer feliç a la teua parella sense deixar de fer les coses que ens agraden, perquè quan no fem una cosa que ens apeteix per por que la nostra parella s'enfade, això significa que no som lliures en eixa relació, per tant estem sofrint una mica de masclisme.

Aleshores convide a totes les persones, sobretot xiques, que si us sentiu identificades amb aquestos vídeos, o penseu que la vostra parella no us tracta correctament, que parleu amb ella, o si no es pot parlar amb ell/ella, deixeu-los, perquè una persona que no ens fa feliç no mereix la pena.

En conclusió, tindre parella significa que som feliços amb aquesta, que ens aporta coses que altres no ens aporten, com el plaer, la felicitat, les carícies, els mims... però mai ens ha d'aportar crits ni discussions fora de to o sense motiu.

Sergio Campoamor ha dit...

En la meua opinió Gorka es un novio molt agresiu i celós amb la seua novia, si de veres la vol tendria que cambiar molt per a tindre una bona relació, Ruth tendria que començar a pensar de veres si vol viure així i fer-ne alguna cosa al respecte com deixar-lo o donar-li un ultimàtum.

Gorka deuria apreciar més el que te, i no manejar la vida d' una persona com es la seua novia encara que gorka no es l' unic cas que hi ha, per desgràcia moltes relacions son així i hi ha que fer alguna cosa per cambiar-ho.

Vicente Becker ha dit...

Aquest vídeo mostra la realitat de hui en dia. Moltes xiques amb nóvio terminen perdent a la seua gent per no fer les cosses que elles volen per si de cas la seua parella s'enfada.

Pense que hauríem de conscienciar a totes les dones de que tindre parella no es ser una escalava del teu nóvio. Cadascun pot fer el que vulga, tinga parella o no, i si la té, ha de seguir fent la seua vida també fora de la parella.

L'any passat vam rebre unes classes a l'institut sobre sexualitat. A aquestes classes un dia ens van explicar els models de parella. Un era en el que la parella no tenia gens temps per ha passar-ho junts, altre en que tot el temps era en parella,la parella en que la dona depén de l'home i l'últim i més normal la parella en que el temps va repartit. Meitat per a la parella i meitat per a què cadascun passe el seu temps amb els seus amics, etc.

Totes les dones haurien de ser conscients que no poden ser manejades per un home i que no han d'encerrar-se en la seua parella, ja que després poden arribar a patir abús d'aquest, quedar-se sola quan la parella trenque, etc.

victor goldman ha dit...

Jo vaig veure aquesta serie, i tot la seua relació era igual, i ell sempre l'esta tractant malament i ella cegada per l'amor sempre li perdona , però no es dona conta que no es una bona relació, l'únic que fa es fer-se mal.

Per desgracia, ni han moltes relacions d'aquest tipus, relacions no sanes, però la dona o l'home no es dona conta que l'únic que fa la seua parella es fer-la mal i tindre-la nugada, sense deixar-la tindre una vida social, una vida pròpia.

En aquestes relacions no sanes, la gent es tindria que donar compte del mal que el fa la parella.

Mireia Kent ha dit...

Hui vaig a comentar “yo en las relaciones lo doy todo”, aquesta entrada tracta sobre com en una parella, qui mana i qui ordena tot el que s'ha de fer és ell, i ella passa a un segon pla en la relació i ha de fer tot el que ell li diu.

Doncs bé, aquesta entrada ha ficat l'exemple de Gorka i Ruth, dos actor de la sèrie Física o Química, i encara que estigueren fent un paper, desgraciadament això passa a la vida reial. En ocasions com aquestes és millor intentar evitar la violència ja que moltes vegades arriba a l'extrem de la pèrdua de la dona.

Si som coneixedors d'algun cas en que en la parella es detecta la més mínima violència hi ha que evitar-ho ja que sempre es comença pel més simple detall i si ho permitim pot arribar a un punt en que parar resulta molt complicat.

I tant si som amics del xic o bé d'ella, hem de fer que no continuen amb això perquè ningú val més que altre per tractar malament a una altra persona, ni ningú val tan poc per a que siga tractada d'eixa manera. I si som nosaltres mateixes les que sofrim açò per molt que ens demanen perdó no hem d'acceptar-ho, es tot mentida i ells només volen seguir amb la relació perquè es senten bé sent “poderosos”.

eman ha dit...

La meua opinó es que les xices tenim dret a esta amb les persones que volem i ningú té dret a dir lo que tenim que fer. Jo crec que si un xic gol estar amb nosaltres es per que vol i no per a manar nos.

La meua opinió es que aquest vídeo es molt masclista i el xic no te perqué dir res a la xica.

Maria Claramunt ha dit...

Bona vesprada, he triat aquest video per que podem vore que moltes vegades una relació pot arribar a ser masclista, doncs no m'agrada gens la actitud de Gorka amb Ruth, no pot fer el treball amb qui vulga? No pot tindre amics? Ami sincerament no m'agradaria que em controlara d'aquesta manera el meu novio.

Pense que la actitud de Ruth ha sigut correcta, ella sabia que Gorka no havia canviat i tenia que dirli que no, apesar de haver-li fet ell un regal que a ella li ha agradat molt, ell ho ha fastidiat pegantse en un xic que volia parlar amb ella.

Les xiques tenim que aprendre a que els nostres novios no ens controlen d'aquestes maneres, que podem parlar amb qualsevol xic i tindre amics. Tenim que ser consients de que les nostres parelles no es tenen que manejar com vulguen.

Un beset, Maria.

José Thompson ha dit...

Hola a mi aquesta entrada m'ha paregut molt be per als xiquets de eixa edat (18,19,20 anys).

Me pareix molt mal el que fa Gorka perquè ella te que eixir amb les seues amigues i amics, no tot ha de ser estar amb ell i sobretot que li diga que suspenga el treball per a que la professora lis posara junts.

Al segon vídeo ell intentà reconquistar a Ruth, quasi ho aconseguix, però quan ell es va al bany un xic li demanà foc i ella li va dir que si, quan va eixir Gorka, els va vore junts i es va cabrejar, aleshores es començà a barallar amb el xic i Ruth s'enfadà i es va, cosa que Gorka es mereix.

M'ha agradat molt.

Clara Zetkin, Aitana West i Paula Roussel ha dit...

En aquest vídeo el xic intenta dominar a la xica. No permet que la seua nóvia parle amb altres companys. Él es molt dominant i es pensa que Ruth és de la seua propietat.

Al segon vídeo Gorka intenta reconquistar a Ruth regalant-li la seua pel·lícula preferida. Però després d'anar al bany, la veu parlant amb altre xic. Açò fa enfadar a Gorka que comença a barallar-se amb el xic.

Nosaltres pensem que una dona no ha de dependre de ningún home. Tots i totes han de ser lliures. Y éll el que fa és controlar a Ruth i ella no ha de aguantar-ho.

PAULA CAMPOAMOR ha dit...

-Juan jo...
-Anna tu que?
- Que no aguante mes
-que no aguantes mes? si estas SEMPRE amb les teues amigues
-No Juan això no es de veres
-Anna,si sempre ests amb elles i no tens quasi temps per ami...
-Mira Juan ja,passe de discutir lo millor va ser que ho deixem per un temps
-Anna...
-No Juan,adéu.

Tamara Mistrael ha dit...

Ha vore jo el que pense es que gorca no te que dir que ha soles te que estar amb ell perqué ella fa el que li dona la gana perqué ja es major para fer el que vuiga ella soletes.

TERESA CLARAMUNT ha dit...

Jo pense que Gorka és un jove que no se mereix a Ruth ja que ella és amable i sap perdonar, però
ell vol ser el que mana en la relació,és a dir,”com algú s'arrime a ella que se prepare”.
Gorka al vore que Ruh se divertia amb el xinés fent el treball s'en fada i l'obliga a anar-se.
A ell li dona el mateix que estiga amb les amigues,però no vol que estiga amb els seus amics perquè és com si estiguera mal del cap,però en realitat la vol té a Ruth en el seu cap i no la vol deixar marxar dels seu costat per això té por de que li deixe per otro.
Gorka no es dona compte,però en realitat a Ruth no li agrada res com es comporta amb ella i els seus amics quan estan junts divertint-se.
El que passa esque,com sempre,intenta arreglar-ho tot amb un regal perquè sap com reconquistar a Ruth la controla es posa dins del seu cap,però aquesta vegada ella ha sigut llista i a fet pensar a Gorka que li ha perdonat,però en realitat ella prefereix estar amb altre perquè sinó és sempre el mateix conte.

Jo pense que serien més felices anant-se amb altres persones i tastar a vore com funcionarien i si creuen que estan preparats per a tornar junts perquè no poden estar separats o per qualsevol motiu que tornen i estiguen contents.

Ainhoa Mott ha dit...

Gorka, després de tota la moguda, li regala a Ruth un regal; la seua pel·lícula preferida.
Al dia següent queden a la cafeteria i Gorka li veu a Ruth amb altre xic i ja se comença picant, pareix que l'altre xic vulga ficar més bulla perquè li demana el telèfon a Ruth davant de Gorka. Finalment es barallen Gorka i l'altre xic.

Pense que la culpa no la té a soles Gorka, pense que si Ruth ja sap com és Gorka no hauria de estar amb un altre xic diferent i damunt, quan el xic li demana el telèfon accepta, davant de Gorka!

Si a algú li costa pensar que estàs amb altra persona, tens que intentar el menys possible fer-li mal, tampoc em pareix correcte l'actitud de Gorka.

SHEILA NELKEN ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre la relació d'una parella que s'enfada constantment perquè pot ser no estan fets un al altre.

Gorka l'amenaça a Ruth de trencar la seua relació, i ella preferix fer el seu treball que suspendre per la culpa del seu nóvio, a més a més ella pensava que no hauria de dependre de ningú. Poc després queden a un bar perquè Ruth creu que ell ha canviat; i li trau un regal.

Quan Gorka torna del bany li veu a ella amb altre xic donant-li foc i demanant-li en telèfon, ell s'enfada i tracta de que es vaja, l'altre a la defensiva li diu que Ruth ja li havia avisat de que tenia nóvio i comencen a barallar-se i a pegar-se, en aquell moment s'adona de que Gorka no ha canviat.

Pense que el que fa Gorka amb la seua nóvia no és correcte. El teu nóvio no ha que dirte el que tens o no que fer... aquest no se'l pot anomenar NÓVIO !!

Raquel Kent i Andrea Du Chatelet ha dit...

El primer vídeo tracta, de Gorka, el nóvio de Ruth, que no li deixa fer un treball amb un xinés. Gorka, amenaça a Ruth per a que suspenga a propòsit el treball que fa ella i el xinés, però Ruth és nega perquè diu que no vol suspendre. Ell li diu que si no suspèn, la seua relació terminaria.


En el segon, Gorka li demana perdó Ruth i li regala la seua pel·lícula favorita “La boda de la meua millor amiga”. Ella sap que no a pogut canviar d'un dia a l'altre. Quan torna, del bany la veu parlant amb un altre xic i li diu que es vaja, aleshores començen a lluitar.

La nostra opinió és que Gorka hauria de donar-li més llibertat i deixar-la parlar amb més gent i no ser sobreprotector. Tampoc deuria de amenaçar-la perquè per un treball no passa res que ella el faja
amb un altre xic, Gorka té que aprendre a no ser així.

Rosa Sanchis ha dit...

Més perles de Gorka: http://www.youtube.com/watch?v=7dFpSEWUSyg&feature=youtu.be

Tamara Mistrael ha dit...

Aquesta entrada té molta raó. Moltes relacions acaben sense que un dels dos vulga, però ha de ser així. Jo n'he vist més d'una en la que la dona volia tallar i l'home no, i l'amenaçava amb pegar-li i coses així.

En totes les relacions, és segur que hi ha un inici, i en quasi totes un final. Començar una relació és molt fàcil, ja que si els dos volen ser parella, per què no? Però acabar-la no és el mateix. Hi ha relacions que saben deixar-lo d'una forma madura i sense ferir-se, de mutu acord, però malauradament no totes saben fer-ho d'aquesta manera.

D'altra banda, hi ha moments en els que un dels dos vol tallar i l'altre no, i comencen les súpliques i els plors, o, en altres situacions (el que és molt pitjor) les amenaces i les agressions: “Com em deixes et done una pallissa que t'enteres” o “Si ho fas, ensenyaré les teues fotos nua a tothom”.

Veient els passos que dona la entrada, crec que tot el món podria acabar la seua relació d'una manera normal sense ferir-se a sí mateix i a l'altre, però a moltes persones els costa. No volen desprendre's de la seua parella i s'oposen al final.

Pense que una parella ha de ser de mutu acord, i quan un dels dos ja no vol continuar amb la relació el millor és deixar-lo, ja que no serien feliços. No podem obligar una persona a que siga la nostra parella, això és acaçament. Si som el suficientment madurs com per a tindre una relació, hem de ser-lo també per a acabar-la.

En conclusió, aquesta entrada a banda d'informativa m'ha paregut prou pràctica, més d'un hauria d'utilitzar aquestos consells. Respecte a la cançó, m'ha paregut bastant encertada: quan deixem la nostra parella no hem de ser enemics, sinó portar-nos bé, fins i tot ser amics, però amb qui no vulga, doncs ser indiferents, però és millor no portar-se mal.

Carla Laffitte ha dit...

En la violència de génere sempre tenim el mateix problema, el xic. Quan un es maltractaor, és molt difícil que canvie i probablement mai canviarà, el que passa és que les xiques som tontes i la majoria de les vegades que passa això tornem a confiar en ells, i això és un error.
En el vídeo podem veure un clar exemple, Gorka li diu a Ruth que per ella va a canviar i en quant torna del bany torna a ser el de sempre.

En el moment en el que el teu xic et diga: no parles amb eixe xic, no et poses eixa roba o comentaris així, es el clar exemple per a deixar-ho. Ninguna dona en el mon ha de sofrir aquestos comentaris, ninguna, i ells deurien controlarse. No se que mes dir sobre aquesta entrada, perque estic farta ja de que sempre siguem les dones les maltractades i ja no tinc mes paraules.

Mireia Bebel ha dit...

Hola,
He triat aquesta entrada perquè tracta sobre una sèrie, que fa diversos anys va estar de moda i tractava sobre la vida de certs alumnes en el "Zurbaran" (l'institut de la sèrie). Esta parella en especial (Gorka i Ruth) eren inseparables però perquè era ella la que li mostrava interés i es preocupava per ell, en canvi ell era el típic "malote" d'institut que no estudiava i es dedicava ha fer coses inadequades.
En el primer vídeo ens mostra com Gorka li demana a la seua nóvia (Ruth) que suspenga un treball per a fotrer el seu company (perquè a Gorka li cau malament) i demostrar-li a la professora que ell sempre té raó. Ruth el desobeïx i ell li comença ha fer xantatge emocional perquè ella s'assenta malament i faça el que li demana.
En el segon vídeo ens mostra que Gorka se sent malament per haver discutit amb ella i la porta a un bar per a demanar-li disculpes. Mentres parlen ell li dóna a entendre que ha canviat i que sent haver discutit, acompanyat de la disculpa li entrega un regal que desitja des de fa molt de temps i ella sent que es preocupa. Quan ell ix del bany i la veu parlant amb un xic, torna a ser el que era abans i comença a pegar al xic.
En la meua opinió pense que Gorka no pensa canviar perquè es creu perfecte i això és un error ja que sempre podem millorar. Ruth a l'estar enamorada d'ell va ha aguantar tot el que siga perquè ho vol però arribarà al punt en què no puga més, quan eixe moment arribe Gorka es donarà compte del que està perdent però ja serà tard.
Si no vols perdre la persona que ames, no la faces patir sinó al final acabarà desapareixent de la teua vida.

David Smith ha dit...

Bon dia,
Jo pense que aquest vídeo es molt masclista perquè el xic s’enfada amb la xica per parlar amb in altre xic, no te sentit barallar-se per això.
També el xic no te dret a enfadar-se amb ningú perquè la xica pot parlar amb quin li done la gana.