25 de nov. 2014

Mal amor


“Yo en las relaciones lo doy todo.” diu Gorka en Física o Química. “Y espero lo mismo de mi chica”, afegeix. I amb aquesta frase pretén aconseguir que ella l’obeïsca, que renuncie al seu espai personal i no pose límits. Potser algú pensarà que Gorka està molt enamorat ja que la vol per a ell sol; però en realitat el que ocorre és que ell està aprofitant el poder que li dóna l’enamorament de Ruth per al seu exclusiu benefici.

Gorka té un problema i hauria de demanar ajuda; i els seus amics li haurien de dir que és un masclista, que Ruth no és de la seua propietat i que fins que no es cure de les seues inseguretats seria millor que no tinguera cap parella perquè de segur que la farà patir. I Ruth hauria de deixar-lo encara que l'estime, perquè el que ell li ofereix és un mal amor, i les persones es mereixen que les estimen bé.

Però clar, si fóra tan fàcil, ja fa anys que no existiria la violència. Malauradament, aquesta continua passant, cada vegada en parelles més joves que no tenen recursos per a saber que la violència no comença amb una bufetada sinó que l'agressor utilitza estratègies que van minant les defenses de la víctima. Una d'aquestes estratègies s'anomena “tècnica del bonsai”, i consisteix a anar tallant a poquet a poquet les arrels (amistats, família, aficions...) d’un arbre que podria créixer esplendorós, i que deixa la xica sola, anul·lada, dependent i amb por.



També és molt comú en una relació de violència que es donen les etapes següents: la fase de tensió (ell comença a enfadar-se), la fase d’explosió (esclata la violència) i la fase de lluna de mel (ell demana perdó, jura que canviarà, fa regals, és afectuós, etc). I després una altra vegada, i una altra, fins que la víctima ja no sap de què depén la violència, ni què pot fer per a evitar-la, i la por s’apodera d’ella.



Gorka porta a Ruth un regal molt apreciat per ella, però ho fa per aconseguir-ne el perdó. Per sort, ella pot veure que no ha canviat i que continua sent el mateix xic violent i possessiu de sempre. I és que ningú canvia d'un dia per a l'altre i no hem de creure aquest tipus de promeses ni tampoc fer-les perquè per a canviar de manera profunda se sol necessitar, com a mínim, ajuda (psicològica) i un entorn que col·labore en el canvi. 

El paper de les amistats de la persona violenta i de la víctima és molt important. Sol passar que la xica justifica les agressions i dóna l'esquena a les amigues o a la família quan l'adverteixen dels perills. També ocorre que els amics dels violents no fan res per a ajudar-lo. Però la realitat és que si volem acabar amb la violència masclista, també nosaltres ens hem d'implicar, ajudant la víctima i no sent còmplices de l'agressor.

Si no pots evitar controlar, demana ajuda!!

Si no pots posar límits, demana ajuda!!

(Més entrades sobre violència masclista)

25 de novembre: Dia contra la violència a les dones.


45 comentaris:

Lucia Becker i Rubén Kent ha dit...

En aquest vídeo hem vist que a vegades les parelles no tenen la mateixa opinió sobre la seua relació,
aleshores es fa molt complicat seguir amb aquesta relació.

En el vídeo es pot vorer que la xica també vol estar amb altres companys seus i librar-se de la seua parella.

Quan el xic es dona conter de que la seua parella està amb altre xic fent un treball es posa molt furiós, i al final acaba peleant-se amb altre.

La nostra opinió és que quan volem tindre una relació tenim que mirar també per dins perquè a vegades mirem sol per fora i tenim un problema com el que diu aquest vídeo.

Lucia Tristán ha dit...

Hola

Vaig a parlar del primer vídeo que tracta de un día Ruth i el seu amic van a la biblioteca a fer un treball que la professora les havía manat. Ruth i el seu amic estaven parlant i riguent-se quant entra a la biblioteca Gorka el novio de Ruth. Estaba molt enfadat perqué havien quedat i Ruth no s'anodava conta de l'hora i no llegaba.

No em pareix bé la actitud de Gorka perqué tracta molt mal a Ruth i aixó esta molts mal perqué segur que a ell no li agradaría que li tractaren així perqué no hi ha que tractar a ningú mal. Jo crec que Ruth tindrí que dir-lí el que sent quant li tracta mal, perqué segur que no li agrada que li tracte així.

Som persones no animals, no ens tenim que maltractar uns a altres tenim que parar la violéncia contra les dones i qualsevol esser humà.

Adeu.

Izan Becker ha dit...

Hola, vaig a comentar el primer vídeo.
Em pareix que el xic es un egoista i un xulo, no te dret a parlar-li així a ningú, estic totalment en contra de aquest comportament estúpid i d'una persona que te el pensament de un xiquet de cinc anys.
Jo crec que cap persona tindria que tractar d'eixa manera a una altra.
Tots sabem que hi ha gent que ho fa, hi ha més casos d'homes que de dones però els dos ho fan.
De totes formes no es acceptable aquest comportament.
Espere que ninguna persona que, clar esta, tinga consciencia no pot fer aquestes coses.

Luismi de Gouges ha dit...

MAL AMOR

Aquest vídeo tracta sobre una xica que sofreix violència de genere per part del seu novio.
Al primer vídeo la xica està fent un treball de literatura amb un company
però el seu novio es presenta insultant-la dient-li que no vol esperar mes i se la emporta
a fora dient-li que no vol que participe en el treball amb aquell xic.
Li proposa que faja mal el treball per a que suspenguen al xic, ella molt enfadada li diu
que si fa això també suspendrà, ell li diu que eixa es l'idea, ella no vol i ell s'enfada molt.
Al següent vídeo tracta sobre el xic demanant-li perdó i fent-li regals però
al moment de tornar del bany veu a la xica ajudant a un xic a encendre's un cigarro
el novio u veu i s'enfada i comença a pegar a xic els amics del xic li ajuden.
Aquest vídeo m'ha agradat perquè reflexa molt be la situació reial de moltes dones.

pau claramunt ha dit...

MAL AMOR

Va d'una parella que es diuen Gorka i Ruth, Gorka li va donar un regal per a aconseguir-ne perdó però Ruth sap que no a canviat i per això tots no tenim que fer això perquè hi ha que tractar a les dones con se les mereixen perquè tots som iguals
La meua opinió es que se a de tractar a tots iguals

rodrigo de burgos ha dit...

MAL AMOR


Va de una parella de adolescents que el xic te enveja de que la seua novia se ajuntés
amb altres xics .


En la història 1
La xica està fent un treball del col·legi amb un company de classe i dec sobte apareix
el seu nuvi que se queixava de esperar i agafa a la xiqueta i li pega un capó al xic i es va.
Després parla amb la seua novia ,i l'amenaça de que no se ten que adjuntar amb aquest xic.


En la història 2
El xic se disculpa de tot el mal que la fet a la xica i li da una pel·lícula com a compensació.
El xic es va al bany i quan sal un xic esta lligant amb la seua novia i se pelen i la xica es va.


OPINIÓ PERSONAL

JO CREC QUE TOTS SOM IGUALS, NI U NI UN ALTRE ES MILLOR QUE ALGUNS
TENEN MÉS PODERS QUE UN ALTRE VAL,PERÒ TOTS SOM IGUALS.

Pau Goldman ha dit...

MAL AMOR

Aquest vídeo que acabe de veure tracta d'una xica que té un nuvi que no li tracta bé.
Quan estava treballant en un company seu ha pujat el nuvi que es deia Gorka i li ha dit que duia molt de tems esperant-la. Aleshores s'ha cabretjat molt i ha insultat al company dient-li que era xino.
En altra escena quan Gorka eix de casa i veu que li estava encenent un cigarro a un altre xic s'ha enfadat molt i els dos s'han pegat per culpa de Gorka. La xica estava molt cabretjada amb el seu nuvi perquè no li tracta com deuria i no està feliç en ell.

La meva opinió personal es que el seu nuvi es creu molt superior als demés i no es dona compte de que per tindre eixe comportament tan estúpid lo únic que fa es que les altres persones no vulguen estar al seu costat.

Jaume wolf ha dit...

En el vídeo apareix una parella, i aquesta parella té prou problemes i estan intentant solucionar les coses i quan ell va al vàter per a arreglar-se la xicona lliga amb un altre noi i quan el xicot s'entera es fica maco i llavors el espenta i acaba en baralla.

A mi no em pareix bé que aquests dos estiguen xunts per que ella li ha sigut infidel i ell és molt violent i no crec que la millor manera de solucionar els problemes és la violència

Ruben Goldman ha dit...

Aquest video tracta de la violencia de genere per que un xiquet i una xiqueta estan parlan de un traball de ciencies i entra el novio de la xiqueta i le diu que ten que baixar fa deu minuts.

Despres el xiquet le diu a la xiqueta que ell les relacions se les toma molt seriosament.

Despres en altre video del mateix tema parla de que el xiquet i la xiqueta entan en un bar i el xiquet se va a arreglar-se al bany despres cuan ix del bany la seua novia esta am alte xique i eixe xiquet le pedix el numero de la xiqueta pero el novio el veix i se enfada i començen a pegar-se doncs la xiqueta es va per a no veure la pelea.

A mi aquest video me pareix molt bona la explicacio de la violencia de genere pero tambe no me pareix be pareix be com tracta la xiqueta.

Yo os recomane molt aquest video.

Pau Kollontai i Noelia Cambrils ha dit...

El primer vídeo:
El vídeo tracta sobre que un xic està fent un treball amb la novia de un xic que està envejós perquè havien quedat i la xica s'havia entretingut amb el xic amb el que estava fent el treball.
El novio s'enfada perquè la novia es retrassa fent el treball.
El novio l'i a amenassat diguent que anava a tallar amb ella.

Ens ha agradat perquè expressa la opinió de la dona.

El segon vídeo:
Que en la terrassa d'un bar el novio està arreglant el conflicte amb la seua novia. El novio l'i regala una pel·lícula que es diu “La boda de mi mejor amiga” A la novia l'i agrada molt.
Desprès el xic es va al bany a arreglar-se. Desprès el xic va a la terrassa i es troba a un xic que està lligant amb la seua novia, aleshores, es baralla amb el xic que estava lligant amb la seua novia.
Ens ha agradat molt.

IVAN I ERIC 3 ha dit...

Mal amor
El vídeo m'ha paregut que vol expressar com les parelles no tenen sempre la mateixa opinió sobre com té que anar la relació, aleshores es fa molt complicar continuar en aquesta relació sense que uns dels dos no fica de la seua part. En el vídeo també es veu com la xica vola anar en uns altres xics o companys i la seua parella no li deixa fer-ho i a qualsevol que si li arrime li amenaça o li paga directament.

La nostra opinió es que quan una de les dos persones de la relació no fa el que te que fer primer té que mirar per la seua novia i no soles per ell.

Bea y Tamara washington ha dit...

MAL AMOR
Aquest vídeo tracta sobre una xica (Ruth) que sofreix amenaces del seu novio.
En el primer vídeo ella està fent un treball amb un company que es xino, però Gorka, el seu novio, es presenta dient-li que no vol esperar mes i se'n van els dos a fora, i d'alguna forma discuteixen sobre si ella te que fer aquest treball amb eixe xic, ell proposa a Ruth sabotege el treball que esta fent, per a que suspenga el xic, ella es queixa de que necessita fer eixe treball per aprovar i diu que no, ell s'enfada molt amb ella.

En el segon vídeo es veu a Gorka demanant-li perdo a ella, fent-li regals i totes aquestes coses.
Ruth va al bany, i com tardava molt ell va a buscar-la, Gorka la veu ajudant a un xic deixant-li el seu encenedor, el novio reacciona pegant-li al altre xic, i es forma una peleà.

OPINIO:

Pensem que el xic te molta inseguretat i es molt gelós, creiem que te una especie de por a estar a soles, sense ningú, ell tracta a Ruth com si fora un animal de companyia, això es violència de genere, sort que ella es dona conter, i s'aleja.

David José Kent ha dit...

Els videos no he pogut oirlos, asi que dire mi opinio ( o tot lo que puga) sobre aquest video. Els videos de gorka viene d'una serie molt famosa llamada “Fisica i Quimica” que tracta basicament d'una telenovela de la Antena3 i aunque servisca d'exemple no te molt sentit per que intentava en el segon video lluitar per la seua xica.
Mentres el video de la histeria i el seu text, es impresionante com tenim les preferencies els sers humans. I encima es el trailer d'una pelicula que, podria ser real encara que no sepa si la pelicula podria ser real o no. Va ser el cince aparell electric que va existir i aquest es molt impactant,tant el trailer com la pelicula.

javi beker y noemi beker ha dit...

A hui vam a parlar sobrel els videos mal amor.
Aquest videos son de una serie de televisio antiga anomenada fisica i quimica,el que intenten dirnos en aquest video es la importancia del masclisme,del que pot ocurrir,de les tecniques de seduccio, perdo....també per a que la dona se senta esclavizada i per que s'obsesione del xic.
També una relació de violència en la que es donen les etapes següents: la fase de tensió (ell comença a enfadar-se), la fase d’explosió (esclata la violència) i la fase de lluna de mel (ell demana perdó, jura que canviarà, fa regals, és afectuós, etc). I després una altra vegada: tensió, explosió i reconciliació.
També diu el test que en parelles jovenes no hi ha els mateixos recursos ni la mateixa informacio per a evitar la violencia, en aquestos casos la violència no comença amb una bufetada sinó que l'agressor utilitza estratègies que van minant les defenses de la víctima. Una d'aquestes tècniques s'anomena “tècnica del bonsai”, que consisteix a anar tallant a poquet a poquet les arrels d’un arbre que podria créixer esplendorós, i que deixa a la xica sola, anul·lada, dependent i amb por.


Soy javi beker la meua opinio es que me pareix molt be que es rebindiquen aquestos casos de masclisme, perque es molt grave el que esta pasan en el mon i a que revindicarlo de una vegada o d'añltra i de aquesta maners me psreix molt ve.


Soy noemi beker, la meua opinio es que esta molt be que n'hi aigan videos mostran tipus de masclismes, per a que les joves y els jovenes pugen evitarlo. Per que es molt grave aquest tema, ya que n'hi han vides en perill.

Sandra y Ruth ha dit...

En aquest primer vídeo, el xic no tracta be amb respecte a la xica, se ve clarament signes de masclisme, i el xic esta molt rebotat perquè no pensa clar, i tot per cels, perquè en veritat no la vol, ni la valora, ni la respecta i la fa sentir mal i fer coses que no vol ni pensaria fer nunca i total el faria per por i açò es masclisme psicològic

En el segon vídeo se ve com el xic vol victoriar-se el perdo de la xica, però açò no significa que faig-a canviat, perquè desprès de açò se lluita amb un xic, lluita de mala gana, si hauria canviat lo no hi hauria intentat arreglar amb paraules i no amb punys per aquest simple acte demostra no a ver canviat.

Sara Becker ha dit...

“Mal Amor”

Pense que en les parelles sempre que alguna cosa es comença a anar mal i en eixe problema que tenen te que canviar un dels dos, sempre u del dos tens que canviar el teu comportament o la teu forma de pensar, es quant diu eixa mateixa persona millor deixar-lo i quant canvies veurem si tornem i el altre accepta i a la setmana ja es comença a canviar i fa tot lo possible per a que l'altra persona vulga tornar i al final casi sempre tornen i pense que això no es res bo perquè per una setmana no vas a canviar tot lo que portaves de relació o de forma de pensar sobre una relació o inclòs si eres gelós o controlador, es millor que passe més temps i bore que el canvi no es forçat ni perquè vulga tornar lo antes possible això complica més a l' hora de voler perdonar a eixa persona o a l' hora de voler tornar amb ella com pot actuar a partir del teu perdo.

Marta i Mar Becker ha dit...

Bon dia la meua companya Mar i jo, Marta, anem a comentar un cas de violència de gènere molt conegut avui dia. Aquest vídeo tracta sobre una parella, en aquest cas Gorka i Ruth on, Gorka vol que Ruth li obeïsca, i li lleva el seu espai personal i li posa límits.
El no s'adona que és un masclista i li demana ajuda als seus amics.

L'actitud de Gorka no ens agrada perquè açò demostra que les dones estem baix obediència dels homes, que som de la seua propietat, i açò no és així.

Aquests casos són molts actuals i ens agrada que la gent li done importància perquè així demostren l'interès que tenen per ajudar a les dones que ho necessiten de veritat.

En sèries com física i química hi ha molts casos d'aquesta violència.
Els actors ho representen molt bé i es posen en la pell de gent masclista.

Personalment, la meua companya i jo pensem que el seu xiquot es creu molt superior a les dones i no és dóna compte que per tindre eixe comportament l'únic que fa és que les altres persones no vulguen estar amb ell.

Ana Ketzin ha dit...

Aquests vídeos m'han semblat molt bons per a fer un text sobre la violència de genere perquè defineix com es va produint la violència, on també descriuen les etapes del maltractament: la primera és la fase de tensió on el xic es posa nerviós i comença a dir coses sense molt sentit però que per al té molt, la segona és la fase de l'explosió que ja explota i comença a expressar tota la seua violència i la tercera la fase de lluna de mel que és quan li demana perdó i li diu que no va a tornar a fer-ho però és mentida és solament per a creure-la.

També pense que en aquesta sèrie a mes d'aquests dos xics hi ha alguna persona mes amb el tema del masclisme. La sèrie és molt bona perquè tracta de temes importants sobre la societat, com les xiques adolescents que es queden embarassades, o el tema de les drogues, etc.

Recomane que la gent veja aquests vídeos ja que és un tema molt delicat i molt infiltrat en la societat, i que si a algú està en aquesta situació que veja que no val la pena estar amb algú així, perquè l'única cosa que et fa és dany,que no pense que la vol, perquè a això no se li crida amar.

Pablo Arenal ha dit...

en les parelles de gent jove cadascun dels membres de la parella es celos amb l'altre membre y aço es reflectix en aques video que es veu un clar exemple de masclisme i racisme, aço es veu en com Gorka no li deixa fer un treball a la seva novia perque el va fer amb un xines.

Aquesta actitud no m'ha agradat perque asoles van a realitzar un treball i pero aixo no es pot posar com s'ha posat i no li deuria de parlar aixina asoles perque es xinés

taniaconflow ha dit...

Vaig a comentar aquestos dos videos, ja que han sigut un clar exemple de violència de genere.

En el primer videos és pot veure a Gorka amenaçant a Ruth simplement per que aquesta li a deixat esperant deu minuts mentres que ella feia un treball.

En el segon video Gorka demostra una vegada mes a Ruth com no era veritat el que li havia dit que hi havia cambiat.

M'ha agradat molt aquesta entrada perque els jovens poden veure com són eixemples molt frequents a la vida reial.

Recomane a la gent que és lliga aquesta entrada i que observen els videos ja que et fa donar-te compte que la violència de genere és molt comuna i de vegades no ens adonem de xicotets detalls com el de Gorka.

Juan Iron ha dit...


En primer lloc, llegint i veient els vídeos es pot captar el missatge, que porta la sèrie ,per així dir-ho, els zels de Gorka i l'alter ego del personatge reflectint un caràcter bo però al mateix temps roín que va canviant i es queda en el roín, a causa d'estos canvis fan la vida impossible a Ruth, que ha d'aguantar el mal humor i els zels de Gorka.

Per un moment, Ruth es va creure que Gorka havia canviat però en tan sols pocs minuts finalment es va donar compte que no havia canviat i continuava sent el de sempre. D'altra banda, els vídeos ens donen a entendre que Gorka continua sent el mateix i que no canviarà i se sobreentén que Ruth hauria d'abandonar-li.


Finalment, la meua opinió és que s'entén perfectament el missatge en la sèrie del maltractament psicològic el qual està sotmés Ruth i que hauria de prendre alguna decisió alternativa, és a dir, abandonar-li i oblidar-li ja que és una persona nociva per a la seua vida.

Cristian Napoleon ha dit...

En aquest vídeo es pot veure que no pots forçar a ninguna a fer alguna cosa que no vulgues tu. En els dos vídeos es pot observar masclisme quan Gorka vol obligar a ella a fer coses innecessaris solament perquè el esta zelós.

El amor no es tracta de obligar a ningun, hi ha que respectar a la teua parella, el seus gustos y no obligar-la a res del que ella no vol.
Això pot llegar a la violència y al maltracte de la dona.

Jo pense que en una relació el dos es tenen que respectar-se entre els.

Borja Kent ha dit...

En els vídeos podem ver com Gorka es comporta amb molta violència amb tots els xics que parlen amb Ruth, una cosa que no li agrada. Després es pot ver com Gorka tracta de recuperar-la amb un regal dient-li que ha canviat, però ella te l'oportunitat de veure que no es ací quan Gorka la veu parlant amb un altre xic que volia el seu numero de telefon.

Açò es una situació que passa a la vida real, no fa falta mes que anar a la calle per veure situacions com aquestes. Es una actitud que hauria de corregir. Actualment hi ha molta gent que tracta de canviar esta situació, però no es suficient.

Maria Wollstonecraft ha dit...

Aquesta és una entrada que descriu com Gorka juga amb els sentiments de Ruth per conseguir el que ell vol i, arriba a un punt que no li deixa ni fer un treball amb un company de classe per què és un xic. És molt fort el que ocorre però, desgraciadament, és una historia que passa més freqüentment del que penses.

Ruth sabia, en el fons de tot, que no estava be què ell li controlara tant però l'estimava molt i creia que ell també l'estimava i va pensar que això de controlar-la, era normal però no ho és. No està be que la teua noia o noi et controle d'eixa manera fins a que, si et deixa, no tens a ningú més perquè, encara que no t'hages donat compte, t'ha distanciat de la teua família i dels teus amics.

En el segon vídeo se veu què l'havien deixat però com això no ho volia Gorka, li va comprar una cosa que ella volia per a demostrar-li que havia canviat, però quan va començar una baralla amb un xic per parlar a Ruth, encara que no siga la seua noia, Ruth va adonar-se que no havia canviat i se'n va anar.

Jo pense que ha fet molt be i encara que no s'havia donat compte de seguida que Gorka era un maltractador, al cap i a la fi es va adonar.

No tens que esperar a que et colpege per a donar-te compte que és un maltractador. Si t'insulta, no vol que ixes amb els amics o la família, o et diu que roba posar-te; ja esta controlant tu intimitat i llibertat.

No et calles. Denuncia.

Alberto Napoleón ha dit...

Aquesta historia trata sobre el masclisme en les series de televisió. Gorka, mai ha deixat de ser un mascliste, perque al principi, en el primer video, no l'agrada que Ruth este amb el chinés, i le oferix que suspenda el treball per a que el chinés suspenda també.

En el segon video, al principi pareix com s'arregla molt per a gustar una altra vegada a Ruth. Després la va vore amb altre chic i se va possar tant zelós que s'acaba pegant-se amb el que es va apropar a Ruth.

És un clar exemple de masclisme en les series, encara que de segur está fet per a que l'espectador s'enganxe i l'agrade el drama de “Física y Química”. Però crec que els actor en la realitat no son com se mostren en la série.

Sofia Stone ha dit...

Vull comentar la publicació Mal de amores. Respecte al primer vídeo, Gorka em pareix un egoista i molt cregut. A part d'això, Gorka està en la primera etapa de la violència de gènere, ja que ell comença a desplaçar a Ruth dels seus vincles d'amistats. Tan sol està fent un treball amb Jan i Gorka es posa molt furiós. Diu dues frases que per a mi són molt significants, Gorka li diu a Jan: 'A diez metros de mi piva´, moltes persones al escoltar això pensen que Gorka vol molt a Ruth, però no, no és així, Gorka en dir això vol dir que Ruth és la seua possessió, és la seua propietat. Tenim que donar nos compte que la dona no és de ningú, sinó és lliure. L´altra frase molt significant és quan Gorka li diu a Ruth 'Pensaba que lo nuestro era serio, tu sabrás lo que haces. Yo en las relaciones lo doi todo y espero lo mismo de mi chica´. Gorka el que vol és que Ruth faça el que ell vulga perquè segon ell la vol molt. Però Ruth ha de tenir en compta que si la voliera no la faria elegir entre ell i un treball. Sinó que l'ajudaria o simplement no comentaria res del treball ni de Jan.

Respecte al segon vídeo, Gorka pretén aconseguir el perdó de Ruth per tots els mals que l'ha fet. Gorka vol conmoure-la per tenir-la com ''la seua piva´´ altra vegada. Gorka diu frases com aquesta 'Por ti cambio lo que sea, de verdad´. Les dones amb aquesta frase solen pensar que l'home va a canviar, però no, jo pense que un home que ja ha començat a ser possessiu i a tractar a la dona així no va a canviar. Alomejor canviarà durant un temps, però després tornarà a ser el mateix home masclista.

En conclusió, pense que les dones no hem d'estar tan cegades per l'amor i començar a contemplar les etapes de la violència de gènere. Només que l'home este en la primera fase de la violència cal parar la relació immediatament. D'aquesta manera els homes es donarien compte que sinó tracten com es mereixen a les dones, les perdran molt ràpidament.

Svetlana Stone ha dit...

En el Vídeo Gorka te el paper del xicot cel·los i que no vol que la xicota és junta en cap amic, i el diu a Ruth que faça mal en treball de literatura per a què la professora es done conte que eixe grup no funciona bé per a què iha no pose junts a Ruth i a l'altre xic, però com Ruth es nega Gorka li diu que el posa tot en les relacions i espera que la xica també, així que s'enfaden i se separen. En l'altre Vídeo Gorka el demana perdó a Ruth i li dóna un regal, després quan va a al asseu i quan torna veu que Ruth esta parlant en un xic i es torna a posar cel·los i es baralla en el xic i Ruth disgustada es va. Aquest Vídeo reflexa a moltes xiques que pateixen el mateix però que no fan res. Quan un xic comença a comportar-se així el més correcte seria acabar en la relació perquè el que va a acabar patint va a ser la xica.

Mario De Burgos ha dit...

Aquest vídeo tracta de dos adolescents (Gorka i Ruth), com podem ser nosaltres, d'una sèrie de televisió, "Física o Química", en què la seua situació és que la xica sofreix atacs per part de la seua parella, ja que ella està molt enamorada d’ell i Gorka s’aprofita d’això i no vol que pase temps en ningú xic només que en ell. Un exemple d'açò que acabe de dir es quan Ruth està realitzant el treball amb el seu company, i ell li diu que ha estat esperant-la deu minuts i que s’esforça en la seua relació i ella pareix que no.

La violència, desgraciadament, encara se'n troba a les parelles, i a més, cada vegada aquestes hi són més. I és que l'excés no comença amb una hòstia sinó que Gorka, en aquest cas, l’ataca psicològicament, dient-li que no ha de parlar en més xicons, que és de la seua propietat, etc.

Després, ell comença a demanar-li perdó per totes les coses que li ha fet i li dóna el llibre preferit d’ella. No obstant això, quan torna del bar, podem veure com no ha canviat gens ni miqueta i continua sent el mateix xic controlador i es baralla amb un altre perquè estava intentant lligar amb ella.

Pense que aquells xics o homes que tracten així a les seues parelles, difícilment canvien, i continuaran sent obsessius i autoritaris amb elles. Recomane a les xiques que estiguen en aquesta situació que ho miren, que han d'adonar-se de la veritat i no poden ser tractades així pels homes. Una parella ha de cuidar-se de igual a igual i respectar-se i sinó es així que ho denuncien.

Monse Wolf ha dit...

Aquest vídeos tracten de violència de genere de un nuvi massa possessiu que inclús tracta malament a la seua parella per exemple quan Gorka trau a la força a Ruth de la biblioteca quan estava fent un treball amb un company de classe i a demés no es que es comporta malament amb la seua novia sinó que a demés amenaça al company de Ruth diguen-li que no s'aprope a la seua novia tractant-la com si fora una possessió.

En l'altre vídeo Gorka li regala a Ruth una pel·lícula com a mostra de que ha canviat i que deixarà de tractar-la mal però en seguida s'adona que no es veritat quan Gorka torna a la taula i la troba parlant amb un xic enseguida s'enfada i intenta tirar al xic de la taula i acaba barallant-se amb el xic i els amics i Ruth al adonar-se que no ha canviat decideix anar-se.

Kike i Adri West ha dit...

Hola som kike i adri west i avui vam a comentar el video mal amor de la serie de televisió Fisica i Quimica.

Aquest videos son de una serie de televisió antiga anomenada fisica i quimica. El que intenten dirnos en aquest video es la importancia del masclisme i del que pot ocurrir amb aixo . En el video es mostra una relació de violència en la que es donen les etapes següents: la fase de tensió (ell comença a enfadar-se), la fase d’explosió (esclata la violència) i la fase de lluna de mel (ell demana perdó, jura que canviarà, fa regals, és afectuós, etc). I després una altra vegada: tensió, explosió i reconciliació.

La violència, desgraciadament, encara se'n troba a les parelles, i a més, cada vegada aquestes hi són més. I és que l'excés no comença amb una hòstia sinó que Gorka, en aquest cas, l’ataca psicològicament, dient-li que no ha de parlar en més xicos.

Després, ell comença a demanar-li perdó per totes les coses que li ha fet i li dóna el llibre preferit d’ella. No obstant això, quan torna del bar, podem veure com no ha canviat gens ni miqueta i continua sent el mateix xic controlador i es baralla amb un altre perquè estava intentant lligar amb ella.

Pense que els homes que tracten així a les seues parelles, difícilment canvien, i continuaran sent obsessius i autoritaris amb elles. Recomane a les xiques que estiguen en aquesta situació que ho miren, que han d'adonar-se de la veritat i no poden ser tractades així pels homes. Una parella ha de cuidar-se de igual a igual i respectar-se i sinó es així que ho denuncien.

Unai Kent ha dit...

En aquest vídeo observem una situació masclista entre joves que pot passar a qualsevol xica i segura-ment esta ocorre-gent ara mateix. Al meu parèixer es una situació molt antiga que tindria que deixar de existir perquè estem en ple segle XXI,l'humanitat pareix que no avança,es veritat que es va reduïx aquestes coses cada any però no tendria ni que existir .Des-de altre punt de vista com el dels amics son els primers que tindrien que actuar ante la situació,encara que als que no li donen el mateix als altres el pareix bo perquè també son masclistes,i en el cas de les amics de la xica es tindria que convenç de que això no es amor i que no deberia estar consisteix això,si son verdaders amics tindrien que avisar a alguna autoritat que esta sufrint maltracte masclista,però en ninguna situació ocorreix res d'aixo. Al mon hi havia que tindre mes conscienciació de que aquestes coses no puguen passar,es incomprensible ademes de que inclòs en alguns llocs no esta mal vist. Aquestes coses acabaran en algun moment.

Unai Kent ha dit...

En aquest vídeo observem una situació masclista entre joves que pot passar a qualsevol xica i segura-ment esta ocorre-gent ara mateix. Al meu parèixer es una situació molt antiga que tindria que deixar de existir perquè estem en ple segle XXI,l'humanitat pareix que no avança,es veritat que es va reduïx aquestes coses cada any però no tendria ni que existir .Des-de altre punt de vista com el dels amics son els primers que tindrien que actuar ante la situació,encara que als que no li donen el mateix als altres el pareix bo perquè també son masclistes,i en el cas de les amics de la xica es tindria que convenç de que això no es amor i que no deberia estar consisteix això,si son verdaders amics tindrien que avisar a alguna autoritat que esta sufrint maltracte masclista,però en ninguna situació ocorreix res d'aixo. Al mon hi havia que tindre mes conscienciació de que aquestes coses no puguen passar,es incomprensible ademes de que inclòs en alguns llocs no esta mal vist. Aquestes coses acabaran en algun moment.

Unai Kent ha dit...

En aquest vídeo observem una situació masclista entre joves que pot passar a qualsevol xica i segura-ment esta ocorre-gent ara mateix. Al meu parèixer es una situació molt antiga que tindria que deixar de existir perquè estem en ple segle XXI,l'humanitat pareix que no avança,es veritat que es va reduïx aquestes coses cada any però no tendria ni que existir .Des-de altre punt de vista com el dels amics son els primers que tindrien que actuar ante la situació,encara que als que no li donen el mateix als altres el pareix bo perquè també son masclistes,i en el cas de les amics de la xica es tindria que convenç de que això no es amor i que no deberia estar consisteix això,si son verdaders amics tindrien que avisar a alguna autoritat que esta sufrint maltracte masclista,però en ninguna situació ocorreix res d'aixo. Al mon hi havia que tindre mes conscienciació de que aquestes coses no puguen passar,es incomprensible ademes de que inclòs en alguns llocs no esta mal vist. Aquestes coses acabaran en algun moment.

Nerea Roussel i Noelia West ha dit...

Hola, ens cridem Noelia i Nerea, i vam a comentar el vídeo de “Mal amor” perquè nosaltres veiem la sèrie. Ens pareix que Gorka és un masclista de merda ja que tracta a la seua novia (Ruth) com a ell li eix del cogombre; i nosaltres ens preguntem: -Perquè els xics poden tindre totes les amigues que vulguen i nosaltres no podem tindre amics ni parlar en ningú?
La majoria dels xics confonen l'amistat con el flirtejar i no està gens bé perquè els fa que desconfiar més de nosaltres i nosaltres no tenim culpa; no tenim culpa de que els xics vinguen a nosaltres buscant alguna cosa, més que res, els xics vinguen més perquè ells tenen més confiança de vindre a dir-nos coses a les xiques i son més solts, i nosaltres (les xiques) no som tan soltes ni tan confiades, per això als xics els tirar floretes menys que a les xiques perquè no tenen vergonya.
Gorka és un masclista, no té ni perquè ni dret a tractar-la així, i al xino i al home que apareix al segon vídeo no té que dir-lis tot el que li havia dit ni molt menys pegar-se. La primera, perquè això a nosaltres ens acaba cansant i la segona, perquè tenim dret a tindre amics i ningú ens té que dir el que tenim que fer, el perquè ni res.
Jo, per la meua part, i crec que Noelia també reaccionaria així, us assegure que el meu novio em fa això, i en cero coma, està en xina con mi amigo el xino el del vídeo JAJAJA.
Sens anem nano que ja ens em cansat de escriure tant, ale adééééuu pedaç de xulis. ♥

roxana wolf ha dit...

Hola soc Roxana, i volia comentar el vídeo de mal amor, perquè me ha cridat la atenció.
En el primer vídeo, es tracta de una xica, que treballa amb un company per fer un treball de classe, i a la xica els oblida que el seu xic, la espera baix, el seu xic Gorka, s'enfada i decideix anar a buscar-la, i li crida, al baixar, li diu que el no vol que ella este con el seu company, i que arruïnara el treball, però ella no vol,i el la fa elegir entre el treballa o la seua relació.

La veritat, que si un xic et fa elegir entre aquestes dues coses, tendries que elegir el treballa, ja que, el no es ningú, en la teua vida per a fer-te elegir i si de veritat et aprecia, no et cridaria, solament per fer-lo esperar 10 minuts.

El segon vídeo, es també con els mims xics, solament que en altra situació, ella esta enfadada per les coses roines que li a fet el, i el pera que li perdone, li ha comprat un regal molt especial, el li promet que va canviar, i ja no era possessiu o violent, però cua va anar 5 minuts al bany, i torna la encontra amb al xic intentant pregue un cigar, i ell es enfada i es volta molt violent, i comencen a cridar, amenaçar, per acabar barallar-se, aleshores ella es da conta de que no a canviat així que es decideix anar.
Esta be, que un xic seia zelós, però no, tant com pera llegar a aquest punt, el xic 'mals' que es com es identifica aquest xic en la serie, sempre son possessius, però tenen que entendre que les persones son lliures de elegir.

El vídeo que han posat esta molt be,ja que es de una serie,que et ensenya un poc que fer en la vida, els personatges son violent,o men-tirosos, però la veritat,esque es pareixen a algunes persones de la vida real,que tenen el mateix característiques,i això pot llegar a molestar,o si aquesta persona et molesta a tu,et mot provocar por.

Sonia Stone ha dit...

aHola, sóc Sonia i vaig a comentar la entrada anomenada ''Mal amor''. En primer vídeo tracta sobre la sèrie Física i Química en el que Ruth està fent un treball de literatura amb un xic, però el seu novi Gorka, els interromp cridant que estava esperant fora deu minuts a Ruth, després ixen fora i ell li proposa que Ruth li faja mal el treball al xic, però ella no vol i s'enfada.

En el segon vídeo, Gorka i Ruth estén en una cafetería on Gorka li vol demanar perdó i ho compensa amb un regal, després ella està parlant amb un xic que li demana el seu número de telèfon, però Gorka ho impedix metent-se en una pelea i Ruth es dona conte que no ha canviat com li va dir uns minuts abans.

La meua opinió sobre aquestos vídeos es que Gorka vol tindre a Ruth no més per a ell i que és un masclista per això. Jo si estiguera en el lloc de Ruth elegiria fer el treball, ja que els estudis són el seu futur i els tendrà per a tota la vida, i a Gorka no. També crec que ell la té com si fora de la seua propietat i no la deixa anar a on vulga ni fer amics. Ruth fa bé en anar-se'n del bar i deixar allí sol a Gorka pegant-se amb aquell xaval, ja que per fi s'entera de que no ha canviat ni ho va a fer.

En conclusió, les persones no poden canviar d'un dia a un altre com li va fer creure Gorka a Ruth, i tampoc les xiques tenen que estar sols per al seu novi, si no que també per als amics i per a la seua família.

Salutacions.

Vicente i Boro Bebel ha dit...

Aquest vídeo ens pareix una ofensa para la xica per que li diu que tenia que estropejar el prollecte per que tenia celos de xic i la trac com un objecte i la xica es posa trist per com la tracta pero no corta amb ell en el segon vídeo i ell pensant que encara es la seva novia escomença un pelea amb un xic que estava lligant amb la xica.
Nosaltres pensem que ell actua de manera egoista i no pensa en el be de la relació, si no en que ella es va a ''liar'' amb cualquiera que se li presenta.

neil mot ha dit...

Gorka es un xic que defensa les seues coses e idees amb lo que feia falta ja siguen pelees o suspensos innecessaris per a fastidejar al seu company de origen xines per a que la professora de llengua per a que se donara conter de que no li tenia que posar amb el xiquet xines per que a el
li entraven celos de el xiquet xines (fins que a ell no li importava res els estudis , solament volia que el altre xiquet ,sense pensar en els estudis de la seua novia)

Ha mi em pareix normal ver xiquets defensant les seues coses , però com no saben fer-ho de altra manera que barallant-se uns al altres pensant que d'aquesta manera es solucionarien les coses però solament es fan mal i produeixen aisi desgracies fins que ells pensen que poden amb elles però es creuen atractius fent eses coses quant la veritat es que no ho son .

Adrian__West ha dit...

Gorka amenaça a Ruth y porticambio


El primer vídeo tracta que Ruth esta en la biblioteca fent un treball amb el seu amic i de sobte apareix Gorka i li diu a Ruth:Ruth ja estic mes de 10 minuts esperant. Aleshores amenaça al amic diguent que no se acercara mes a la meua xica. I aleshores li diu a Ruth que si vol seguir amb la seua relació que no faci el treball al segon li contesta Ruth: Tu eres tonto. I al segon li contesta Gorka jo si estic en una relació vaig seriosament si no res. I el segon vídeo tracta que Gorka el vol arreglar amb Ruth per que diu Gorka que ha canviat, peró Ruth diu que unes persones no canvien d'un dia a altre i aleshores Gorka li regala a Ruth la seua peli preferida. I aleshores va al bany a relagarse i quan va a eixir del bany se en troba amb un xic que li esta pedint el numero a Ruth i ahi comença la pelea amb aquest xic, i Ruth se en va per no ver la pelea.

La meua opinió es que tots les persones som iguals de importants.

Adrián_West ha dit...

Gorka amenaça a Ruth y porticambio


El primer vídeo tracta que Ruth esta en la biblioteca fent un treball amb el seu amic i de sobte apareix Gorka i li diu a Ruth:Ruth ja estic mes de 10 minuts esperant. Aleshores amenaça al amic diguent que no se acercara mes a la meua xica. I aleshores li diu a Ruth que si vol seguir amb la seua relació que no faci el treball al segon li contesta Ruth: Tu eres tonto. I al segon li contesta Gorka jo si estic en una relació vaig seriosament si no res. I el segon vídeo tracta que Gorka el vol arreglar amb Ruth per que diu Gorka que ha canviat, peró Ruth diu que unes persones no canvien d'un dia a altre i aleshores Gorka li regala a Ruth la seua peli preferida. I aleshores va al bany a relagarse i quan va a eixir del bany se en troba amb un xic que li esta pedint el numero a Ruth i ahi comença la pelea amb aquest xic, i Ruth se en va per no ver la pelea.

La meua opinió es que tots les persones som iguals de importants.

Joan i Adrian Zetkin ha dit...

Nosaltres pensem que en el primer vídeo Gorka s'ha comportat molt mal amb Ruth perquè estava quedant amb altre amic per a fer un treball d'alguna cosa i Gorka va a intervindre a l'aula on estava Ruth dient-li que portava 10 minuts fora esperant-la, quan Ruth s'en va anar li va dir Gorka a altre amic que no quedara mes amb ella perquè sino li anava a pegar.

A nosaltres ens pareix masclista perquè Gorka sol vol a Ruth per a ell no mes.

Eva Campoamor i Livana Cambrils ha dit...

Bon dia,
Hem vist aquesta entrada i hem pensat que nosaltres podem parlar d'això. Pensem que Gorka està equivocat amb la idea de ser un bon novio. Hi ha moltes maneres de demostrar a la teua parella que l'estimes però controlar-la i desconfiar d'ella a cada moment no és una forma correcta.
Opinem que no es bo ser tan gelós perquè la teua parella pot tindre espai personal per a dedicar als seus amics o a si mateixa, ja que no depenem del nostre novio/a, abans de conèixer a aquesta persona, també estàvem molt bé.

Damunt d'això, és un masclista perquè tracta a la seua novia com si fóra <> de la seua propietat. Gorka està equivocat quan diu que en una relació hi ha que donar-lo tot. Això es veritat, però no en el sentit que el ho diu: per a ell donar-lo tot es fer-li cas en tot el que diu, posar-li a ell davant dels seus amics, invadir la seua vida personal i fins i tot passar dels seus estudis.

Com hem dit anteriorment, es pot demostrar a una persona que l'estimes sense tenir que fer allò que et diga. Per a que una parella funcione, els dos tenen que donar-li espai personal a l'altre, no prohibir ni manar res fora de les seues possibilitats. Una parella està per a compartir la teua vida,no per a furtar-te-la del contrari, el teu novio o novia només tindrà ganes de separar-se de tu.

Maria Claramunt ha dit...

En aquest video apareix un video de ''Fisica o Química'' en el que Gorka, el novi de Ruth, la maltracta.

Què és maltractar?

El assajador exerceix un poder sobre la víctima basant-se en la desigualtat que , segons ell li fa superior . Per a això empra frases per desvaloritzar i amb imperatius ( per exemple "això és així perquè vull jo" ) , pren decisions sense consultar-li, li qüestiona les seves, li recorda els seus errors de forma persistent , no es compromet a fer res per ella, li obliga a assumir responsabilitats , l'obliga a mantenir relacions sexuals i la castiga amb la indiferència o l'enuig quan es nega a mantenir-les.

Té lloc quan s'aïlla la víctima reduint les seves relacions socials , controlant- o ridiculitzant- davant d'aquestes. Altres de les manifestacions són escoltar les seves converses , llegir els seus missatges de text o correu electrònic , li restringeix les relacions amb els seus familiars i amics, l'acompanya de manera obligada sempre que queda amb amics , no li dóna oportunitats per conèixer gent nova , el ridiculitza quan parla davant d'altres persones , li treu defectes davant dels seus amics , etc.

Gorka actua molt mal amb la seua parella, quan estimes a una persona, no la maltractes, es més, ha de haver igualtat tan per part el xic com per la xica.
Has de respectar sempre a l'altra persona.

En quant a la serie, es bona ja que parla i tracta molts temes de la societat que passen actualment.

En el segon video, Gorka intenta i pretén demanar perdo a ruth diguent-li que per ella fa el que siga, i que va a canviar. Pense que segones oportunitats té tot el món, però quan la teua parella et controla o et maltracta, no va a canviar. Quan algú es així, no canvia.

En conclusió , quan estàs amb un persona, per molt que la estimes, has de saber obrir els ulls, i si veus que no va bé, o que et maltracta o hi ha principis de violència, has d'acabar amb la relació , a pesar de que et coste.

Carmen ha dit...

En el primer vídeo pense que s'ha comportat malament amb ella. No té per què tractar-la així. Si no vol suspendre, que faça les seues coses. És de masclista i immadur. No tenim per què fer tot el que els xics diguen.

En el segon vídeo, pareix que el xic ha canviat, d'un dia per a l'altre no canvia una persona.
Abans fets que paraules. Demostra que has canviat, no digues promeses i després no les complixes.

Anònim ha dit...

Rocio2Fp

La meua opinio d'esta VÍDEO es que ho creem quan un home mos diu que va canviar i mosatros li donem moltes oportunitats asta que ALFINAL mos cassem i ya diem parrandona ya de donar-los mes oportunitats, tal volta no se ,a lo millor canvia pero com no ho diu tanta voltes que ya no ho creem