24 de març 2015

La bellesa fa mal


Entrada feta per Sara Becker (3r ESO)

En aquest vídeo podem observar que «estar bona» o ser bonica influeix molt en les persones, sobretot en les dones. I això passa perquè la societat va introduint uns ideals de la dona perfecta sense parar-se a pensar que en realitat la bellesa no sempre està en l'exterior, sinó que també està en l'interior. I podem observar que és veritat el que diu el vídeo. Beyoncé explica com se sent, i com en realitat li agradaria sentir-se, perquè no per ser més guapa o estar «més bona» estàs millor amb tu mateixa.

Jo no solc escoltar molt les cançons d'aquesta artista, però  Pretty Hurts m'encanta. A més a més em crida molt l'atenció la pregunta d'un home que ix en el vídeo: «Quina és la teua aspiració en la vida?», i la resposta d'ella: «ser feliç», i crec que en realitat Beyoncé no està bé amb ella mateixa.

I no us dic res més, així que mireu-lo vosaltres.

Espere que us agrade i entengueu el significat d'aquest vídeo. Us anime a comentar!



 


47 comentaris:

Mònica West ha dit...

En aquest vídeo es pot observar com la bellesa es el que realment importa, com a les xiques desde ben menudes els han inculcat ideologies de que ser lo mes bella, prima i fina es millor. En la meua part, per a mi, maquillar-se, no es per amagar-me, per que puc vindre perfectament sense maquillatge a classe, ja que encara soc jove, em maquille per que em diverteix, em podria tirar hores maquillant-me, per que em sent com si fera art, no se es difícil d'explicar, es divertit. Peró quan es parla de l'anorèxia i malaltia que provoquen(si son extremes) la mort, crec que el primer es acceptar-se a un mateix, no deixar-se influir per els estereotips de la societat. El problema que sempre han sofrit les dones es de sempre ser fines, guapes, primes, submises, amb la veu fina etc...I quan no ets aixina, et consideren lletja o rara. Crec que cadascú es diferent i crec que la gent que viu com realment li agrada es la mes afortunada per que es feliç.

Patricia Becker i Paula Bebel ha dit...

Bona vesprada.,

Aquest video parla de que tens que tindre bona imatge fisica per a que la gent que et rodetja es fixe en tu i així agradar-los.

Nosaltres pensem que en la societat que vivim hui en dia esta mes atenta al físic de la gent i aixó no deuria de ser així,però dubte de que les persones canvien d'opinió,perque ara estan quasi totes pensant en lo mateix,sense donar-se compte de com son realment les persones per dins,a l'interior d'ells.
No cal estar 'bò' per a agradar a algú,es una tonteria perque pots tindre bon fisic però ser una persona roïna,i pots tindre mal fisic i ser una persona bona o millor.

Oscar Kollontai ha dit...

Hola soc Oscar Kollontai, en aquest vídeo es mostra com a les dones se les estipula com deuen ser físicament. Però també diu que encara que et canvien l’exterior el que es necessita que es canviara és l’alma. Per a ser guapa tens que sotmetre’t a operacions i posar-se implants, canviar faccions de la cara, etc. Parla de què ser bella et produeix dolor, però que ella va a aconseguir ser la més bella sense caure baix i sense fer-se molt de mal.
Jo pense que a les dones no se les tindria que donar un model de com ser per a ser acceptada en la societat o per a ser atractiva, perquè a part de que és molt masclista, ja que aquests paràmetres s’estipulen per a agradar als homes. A més a més no a tots els homes els agrada el mateix tipus de dones físicament, de manera que també afecta als gustos dels homes.

Àngel Mott ha dit...

Aquesta cançó és com un mirall de la societat. Beyoncé ho explica molt bé. Ja des de xicotetes les mares li "ensenyen" a les xiques com han de ser, com han de parlar, com han de vestir... I a més Beyoncé ho explica d'una manera molt senzilla. Qualsevol persona podria entendre-la. Hem arribat a un moment de la història en el qual les xiques es preocupen més per com estan físicament a com ho estan psicològicament. Últimament les xiques es miren més l'abdomen que la cara quan es miren en un espill, i prefereixen tindre un bon cos a ser feliços.

Jose Mot ha dit...

Aquest vídeo tracta de les dones que treballen amb la bellesa com en concurs o en la tele
es s'han de posar més flaques que un pal i tindre unes mamelles i un cul gros per agradar.
I encara les dones es tindrien que inclús que fer-se cirurgia estètica.
A mi em pareix que les dones no tenen que estar com volen molta gent a amb que demostre un bon cor a mi em pareix suficient.

pablo thomnson ha dit...

En aquest vídeo ensenyen que per ser mes guapa et vas a sentir millor amb tu mateix\ a, com esta passant ara es un per una malaltia per que per exemple en USA hi ha gent que fa el que puga per ser guapa o guapo per que ells volen ser in-portants per a que digen:Mira per ha hi va la que guanyar el premi de la mes guapa de l'univers.

Ivàn Arenal ha dit...

Bon dia companys i companyes de l'Institut IES Isabel de Villena, hui m'agradaría comentar aquesta entrada, pense el mateix que el que l'autora d'aquesta entrada diu, es a dir, desde xicotets i xicotetes per costum, tradició, cultura ... ens inculquen certs valors relacionats en la bellessa, els cuals hui en dia compten molt a l'hora per exemple de treballar, o simplement a l'hora de trovar certa parella, pero en realitat, desde el meu punt de vista, no tot es físic, es a dir també hi ha que tindre un molt bó psiquic per a que pugues agradar a la teua parella o per a treballar.

La majoría de persones pensen en uns prejudicis molt roins, com per exemple, veuen a un xic musculat i bonico i pensen que ja es superficial o no te cervell... Crec que es deurien de acabar aquestos prejudicis de la gent. Un salutet companys i companyes espere que us haja agradat aquest comentari. Un salutet i bona semana Santa a tots i a totes

Ismael Butler ha dit...

Salutacions a tothom.

En aquest vídeo es pot observar una cançó de Beyoncé, en la qual apareixen models, aquestes xiques, l'únic que volen és estar primes, ficar-se guapes i tot això, ja que si no fan eixes coses, no guanyaran el concurs de bellesa.

En aquest vídeo es pot veure, com a aquesta societat, des que érem xiquets ens han inculcat ideologies, que hem d'estar prims, hi ha que cuidar-se molt el nostre cos i tot això per a agradar més a la gent. Jo pense que cada persona ha de ser com és, i no canviar per què a la gent no li agrades o li pareixes lleig a altres.

Aquesta cançó de Beyoncé, pense que és un poc masclista, ja que dóna una imatge de la dona, que assoles volen o s'han de posar primes i guapes per a altres homes o per guanyar simplement el concurs de bellesa. Finalment, en aquest vídeo es pot veure com la protagonista d'aquest vídeo (Beyoncé) acaba farta de tot, i termina per comportar-se normal, sense que li importe tant el seu físic i trenca totes les seues copes guanyades gràcies a concursos de bellesa.

Per a finalitzar, volia dir, que aquest vídeo em pareix molt bo, ja que fa saber que no és tan important el físic i que cada persona és com és, i no cal preocupar-se en aprimar-se tant.

Victor Thompsom ha dit...

Salutacions.

Aquesta cançó de Beyonce crec que intenta transmetre més que una simple lletra, crec que intenta fer-nos veure com els estereotips han passat a dominar pràcticament les nostres vides, encara que en aquest vídeo se centra a veure com dominen a les dones pràcticament tota la seua vida.

El vídeo comença amb la pregunta que li fa el presentador a la mateixa Beyonce, que és la protagonista del videoclip, en la que li planteja que vol ser en aquesta vida i ella li diu que vol ser feliç, però, és realment feliç amb la seua actual situació? Al mateix temps que el vídeo avança et pots adonar que no ho és, i fa una crítica tant a l'educació que reben les xiquetes i com açò després condiciona el model de bellesa que es té de la dona (ser prima, maquillar-se molt, vestir-se correctament). A més, hi ha una frase que m'ha agradat molt que és quan diu que l'única cosa que necessita cirurgia és l'alma, fent referencia a què s'ha de canviar la nostra forma de pensar i no el nostre el cos.

En conclusió, jo pense el mateix que ella, crec que és hora de què canviem el nostre pensar i deixem de marcar un estereotip, ja que cada un hauria de ser com vulga.

Adrián Feijoo ha dit...

Aquesta entrada ens presenta una vegada més l'estil de dona que es vol inculcar per mitjà, en la majoria dels cassos, de la moda i les models. Que casualitat que es tracte a aquestes xiques models o misses com maniquís per presentar a la resta que han de ser com elles. S'equivoquen al intentar promocionar açò com si fóra l´única forma de felicitat en la vida el ser guapa, com tracta de dir Beyoncé en la seua cançó.

Primer, el títol d'aquest tema ja ens dóna una clara idea del que es vol transmetre. 'Pretty hurts', 'La bellesa fa mal' ens presenta la clau d'aquestes models: per ser guapa hi ha que patir i eixe no és un bon estil de vida. A més, per a aquestes xiques no és suficient ser solament una cara bonica sinó que necessiten sentir-se estimades per elles mateixes no pel treball de la cirurgia com bé explica la cantant al dir que vol ser feliç i el que necessita és cirurgia en l'ànima i no en el seu físic.

Per altra part, considere humiliant el que apareix en una part del vídeo: la selecció de les xiques més boniques. Açò fa que es tracten aquestes xiques com simples objectes amb una superfície guapa sense observar l'interior. A més, es desplaça a totes aquelles dones que no tenen el físic de les que eixen al vídeo simplement pel model de xica sexi que a la moda l'interessa presentar.

En conclusió, considere molt encertada la idea d'artistes com Beyoncé al donar suport per acabar amb aquest tipus de discriminació de la dona que no segueix el model que s'inculca des de la infància. Encara que pareix que queda molt camí per recórrer fins que aquests models desapareguen amb aquestes ajudes serà molt més fàcil.

Mario De Burgos ha dit...

Salutacions a tothom

Aquest vídeo parla sobre com la bellesa és el que realment importa, com a les xiques des de ben menudes els han inculcat idees que el millor és ser alta, prima, fina, etc. I açò influeix sobre les persones i en aquest cas sobretot en les dones. Tot açò passa perquè en la societat hi ha uns ideals de bellesa, siga de la dona o de l'home que fa que les persones facen cosses, de vegades horripilants per a aconseguir aquests cossos. Ja que moltes vegades pensem que la bellesa està a l'interior però no és així, en realitat la bellesa no sempre està en l'exterior, sinó que també està en l'interior, perquè un cos no sempre va a estar , sinó que en el temps va a anar a pitjor, i el que quedara serà la personalitat.

En aquesta cançó Beyoncé explica com se sent, de com no és senteix bé en ella mateixa i com en realitat li agradaria sentir-se, perquè no per ser més guapa o estar «més bona» estàs millor amb tu mateixa, sinó que t'has de vore tu bé i no els altres.

Jo de normal no escolte a Beyoncé, però aquesta cançó m'ha agradat prou, i a partir d'ara estaré atent a vore si trau altres cançons igual de bones que aquesta. I a més pense que cascú té dret a tindre el cos que vulga i ningú ha de clavar-se en ell perquè estiga més gros o siga més baixet, etc. Cadascú és com és i s'ha de respectar.

Ignasi Amoros ha dit...

Salutacions a tots
Per començar vull dir que vaig a comentar una entrada en la que apareix un vídeo clip d'una artista molt famosa anomenada Beyoncé, i la seua cançó que ix s'anomena “Pretty Hurts”.

En aquest vídeo apareixen com sempre els papers, és a dir, el model que ens donen quan naixem, perquè ella diu que vol ser una xica guapa, prima... Com bé he dit abans uns dels models és ser una dona molt atractiva, prima i el que més importa és l'exterior. Des del meu punt de vista pense que el que més importa és l'interior, ja que l'exterior és molt fàcil canviar-lo perquè existeix la cirurgia. Però en canvi l'interior no existeix cap doctor que puga fer sentir-te bé o que puga fer que tingues millor interior. També en el vídeo ix com la seua mare li diu que el més important no és el que hi ha al cap si no el que portes fora, és a dir el vestit, el pentinat que portes o si portes les dents arreglats. Això que li diu la mare no hauria de passar en la realitat, perquè molt xiquetes es fixen en les mares com a exemple a seguir, i si elles ja el comencen a marcar el model que donen, doncs les seus filles el seguiran i els passara com a Beyoncé en el vídeo.

Per últim vull dir que ella se sent molt trista a pesar de ser una dona molt guapa i de ser una de les millors. Però també es dóna conte que el que més importa és l'interior, ja que com bé he dit abans l'exterior es pot canviar. Finalment m'agradaria dir que les persones hem de ser com són i no voler ser com marca l'ideal a totes les persones, ja que la persona ideal no existeix i per això no em de buscar-la.

Raquel Stone ha dit...

Primerament vull felicitar a la creadora de l'entrada perquè m'ha agradat molt i estic totalment d'acord. El vídeo està parlant sobre l'ideal de bellesa que normalment tots tenim, perquè des de xicotets ho veiem als anuncis, les pel·lícules i fins i tot els joguets de les xiquetes, com per exemple la famosa «Barbie». Tot això ens influeix fins a tal grau que hi ha hagut gent que s'ha volgut semblar a aquestes nines i s'han fet cirurgia. I aquest és el cas d'una família ucraïnesa, on tots els membres s'han operat i semblen de veres un joguet. I no sols es queda l'assumpte amb això de la cara, sinó que el pes i la constitució també s'assemblen als de la «Barbie.»

Amb aquest cas podem veure la influència que té la societat en nosaltres, sobretot en les xiques. Tanmateix, encara que pense que la bellesa exterior és important, molt més ho la interior. Jo he après dels meus pares aquesta frase: «La bellesa exterior se'n va amb el pas del temps; la interior sempre roman.» I és totalment cert. És clar que el que entra pels ulls és el que ens agrada i quant més sucre més dolç, però a banda d'això pense que a l'hora d'elegir parella també hem de mirar com és el seu caràcter i com tracta a la resta de gent. I dic el cas de parella perquè és el que normalment pensem quan parlem d'això, perquè les xiques volen estar «bones» per agradar els xics. Però el mateix succeeix amb els amics. Crec que la bellesa interior és molt important i és la base de qualsevol relació. Per a mi, per molt «bona» o per molt «bo» que estiga un xica o un xic, si són uns estúpids no mereixen la pena encara que siguen els més guapos del món. I no ja ser uns estúpids, sinó uns incults. Per exemple, a moltes «miss univers» que els han fet una entrevista, han donat respostes no pròpies d'adults amb un poc de cultura, sinó respostes sense sentit i moltes vegades hem pensat: «calladeta més guapa» perquè són d'eixe tipus de persones que sols es preocupen del seu físic i descuiden altres factors que són imprescindibles. Per això dic, i altra frase de ma mare, que «no tot en la vida està en ser guapo»

Rubén Du Chatelet ha dit...

“La perfecció és una malaltia d'una nació.” Aquesta oració, continguda en la cançó de Beyoncé “Pretty Hurts”, és la millor definició de bellesa en l'actualitat, un concepte relatiu i determinat per la societat. En aquesta entrada ens explica el significat del tema de la cantant, però el millor és veure'l i jutjar per tu mateixa.

Al començament del vídeo, el presentador d'un show de models pregunta a Beyoncé, que fa el paper d'una model, quina és la seua aspiració en la vida i ella li contesta que ser feliç és l'únic que vol. A partir d'ací es pot veure el món de la bellesa, com de difícil és i sobretot el que han de patir les dones que es senten afectades pels estereotips de las societat superficial en que viuen. Es visible una realitat xocant i dura, molt dura, ja que no a soles són elles qui patixen, la gent que els envolta veu com a poc a poc tenen depressions provocades per comentaris masclistes i banals.

Tanmateix no són les dones les úniques que poden patir els estereotips, aquests també ens afecten a nosaltres, els xics. Els homes que no estan dins dels paràmetres que la societat ha marcat són tatxats de femenins, homosexuals i un llarg etcètera de adjectius pejoratius. És per això que hem de començar a canviar la nostra forma de pensar, cosa que ja hauríem d'haver fet, i respectar a la resta ja que vivim en un món divers, en el que la dignitat per ser qui ets és un dret.

Andrés Stone ha dit...

Hola soc Andrés Stone i volia parlar d'aquesta entrada feta per Sara Becker (3r ESO).

Primer tinc que dir que a primera vista he observat un desfile de «Miss mundo, Miss...» que son premis que se li dona a una dóna, per a dir que es la millor i la més guapa i perfecta d'aquest món, aparentment per a moltes persones és una practica normal i inclús a molta gent l'agrada veure aquestos concursos per veure a una dona desfilar amb un bon estat físic.

Però darrer d'aquestos programes o concursos ni ha pobres persones que ho passen molt malament perquè s'han de deixar de menjar inclús beure aigua no podem perquè el aigua según algunes persones té fa engrossir i Beyoncé te fa una xicotet resum de com aquestes persones pateixen per estar molt bé físicament però realment no son felices, son molt belles però s'han de ser felices, guanyes molts diners però realment vols un treball que no pots ser feliç. Jo crec que aquestes persones entren sense saber com va ser de fort el esforç de tindre que ser «perfecta» i el problema es que desde molt xicotetes les seues mares lis diuen com han de ser perfecta per a aquesta societat.

Per un canvi ! :3

Gracies Sara per aquesta entrada i molt bona cançó. Salutacions a tots els meus companys i companyes de l'institut Isabel de Villena. :3 → <3 = (L)

Toni Zetkin ha dit...

Aquesta entrada parla, al mateix que la cançó, de que el estereotip de bellesa que actualment importa tant a nivell social poc a poc perjudica més a moltes persones que tenen una manera de ser poc segura i amb no molta autoestima, pues si tingueren una bona autoestima i fóren segurs de sí mateixos no tindrien cap complexe relatiu amb el seu cos.

Des de el meu punt de vista, la bellesa es important, no tant com la personalitat, però és un punt que no s'ha de deixar apart. Que la gent no es preocupe per la seua bellesa pot repercutir fins i tot a la espècie humana, perquè la gent no sol practicar relacions amb una persona si el seu físic no atrau el més mínim. Això no vol dir que estic a favor de un únic estereotip de bellesa. Cada persona té el seus gustos i ningú deuria ser marginat pel seu físic, però quan coneixes a alguna persona, el primer que veus és el seu físic.

El físic de una persona i la bellesa que puga tindre, es relatiu als ulls que el miren i les opinions van canviant al llarg de la història. Hi han factors molt més importants d'una persona que la bellesa, com pot ser la personalitat, que no tenen per què ser repercutides per la bellesa que tinga.

Victoria Becker i Nerea West ha dit...

Bon dia! som Victoria Becker i Nerea West, i vam a comentar la canció de Beyoncé "Pretty Hurts".
En aquest vídeo es pot observar com la bellesa es el que realment importa, com a les xiques desde ben menudes els han inculcat ideologies de que ser lo mes bella, prima i fina es millor.
Per a nosaltres pensem que en la societat que vivim hui en dia esta mes atenta al físic de la gent i aixó no deuria de ser així, hem arribat a un moment de la història en el qual les xiques es preocupen més per com estan físicament a com ho estan psicològicament.Nosaltres pensem que una persona vale mas por quien es, no por quien quiere ser.... En realitat tens que ser com et agrada a ti no als demes persones.
La majoría de persones pensen en uns prejudicis molt roins, com per exemple, veuen a un xic musculat i bonico i pensen que ja es no te cervell, i en alguns casos no es asi.
Aquesta cançó ens a agradat molt, perque pensem igual que ella de què canviem el nostre pensar i deixem de marcar un estereotip, ja que cada un hauria de ser com vulga i cadascu te que ser feliç a la seua manera.
Creem que la bellesa interior és molt important i és la base de qualsevol relació. Per a nosaltres, per molt «bona» o per molt «bo» que estiga un xica o un xic, si són uns estúpids no mereixen gens la pena....
Bueno ens despedim Adeeeeuuuuuu <3<3<3<3

alba becker ha dit...

hola soc alba i vaig a comentar aquest video;
no mhagradat molt aques video perque la vista que te es que totes le odnes tenen que fer totes eixes coses per a esatr be i tto aixo es mentira solament fan aixo normalment per els doners i per a ferse famosas.

fent totes iexes coses les dones se queden asqeroses perque nadie mai te que dirle a una dona com se te que vestir i fer totes iexes cosess cada u es como es i la gent no pot jutgar com som o como tenim que ser .

despres la dona te que tenir un bon fisic i aixo no es veritat la dona puc tenir el fisic que vuilga ya siga gross o delgadet


en conclusio que no magradat molt aques video pero per altra part si per a que la gent se de compta de com abusen de les dones en tots eixos concursos de misses per que tot aixo es una mentira molt molt gran pero que molt gran

un ssaluuudeee dee aaalllbbaaaa beeeccckkkeeerrrr

Kike i Adri West ha dit...

Hola som Kike i Adri West, avui anem a comentar el vídeo la bellesa fa mal.El vídeo es d'una cançó de Beyoncé anomenada Pretty Hurts, parla de que a la dona se li tracta millor si es bella i que les dones més belles ho passen mal perquè s'han de fer cosses que no les agraden però a estar guapes tot el temps. Jo en concret no tracte millor a una xica guapa o lletja, tinc amigues de les dos parts però si es veritat que per a tindre una relació el primer en el que em fixe es en el aspect físic de la xica. Però el primer que em té que agradar es la personalitat, però per a mi el aspecte físic per a una relació es important, tant com la personalitat. Es veritat que la societat tracta com a unes tontes a les xiques que es presenten a concursos de bellesa i en realitat jo crec que la majoria son molt llistes, se n'han de saure moltes proves. En conclusió crec que el vídeo té molta raó, la societat tracta mal a les xiques més guapes diguen-les que no tenen cervell i em pareix mal perquè moltes d'elles son xiques exemplars.

Sonia Stone ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre una cançó de Beyoncé on amb la seua lletra vol dir-nos que la bellesa no és la cossa més important per a una dona. En ell podem veure com les models sacrifiquen tant el seu cos com la seua personalitat, ja que moltes no volen ser això, com diu la lletra de la cançó.

Jo crec que inclòs moltes de les dones del carrer es maquillen per a ver-se boniques però en realitat no les agrada molt el termino de estar sempre perfecta, altres simplement el fan perquè les agrada.
El vídeo m'ha paregut molt interessant perquè m'agrada la cançó i la seua lletra també, ja que et fa pensar molt sobre això.

En conclusió, pense que aquest tema sobre la bellesa i el sacrific de totes les xiques per ser perfectes s'encontra molt en la publicitat i també en les models com es pot veure en el vídeo de Pretty Hurts.

Nerea Roussel i Noelia West ha dit...

Hola, som Nerea i Noelia, i anem a comentar el comentari de «La bellesa fa mal».
Tenim que dir que no l'hem escoltat perquè no n'hi havien auriculars, però hem llegit els subtítols i vista el vídeo i ens ha agradat molt perquè sí que és així.
No veiem massa normal, que facen eixes coses tan sols per a aconseguir un premi que després no te serveix per a res, només que per a fardar... i de algo que has tingut que sofrir molt, perquè t'has ficat els dits dins de la boca per a vomitar, matar-te a fer exercicis, i també menjar pastilles per a quedar-te com un esquelet; que a la fi i al cap, les persones estem més millors en chicha i als xics li agraden molt més les xiques en moya que com un esquelet, que no tinguen ni mamelles ni cul ni res, estan molt xuplades, i només es fan mal a elles mateixes.

Al vídeo, eix que ella diu; «La meua mare sempre hem deia: El teu cabell sempre el primer, els teus dents sempre arreglats, sempre bé arreglada i sempre guapa... (o algo paregut) i no, això no és així, primer té que ser la teua felicitat i el que tu vulgues fer, primer mira't a tu i mira per els demés, mira per el que pots tindre, no per si estas molt guapa i vols ser model o no, perquè això són botjeries; tu ets guapa tal i com eres.

Olga i Alex Stone. ha dit...

Hola com tots el dimarts estem ací per a donar-vos la nostra opinió sobre un vídeo que hem vist en la classe de valencià, hui em vist «la bellesa fa mal». Pensem que el cançó de Beyoncé fa el que pensar, la societat te que tenir un altre aspecte al que fa als estereotips de la dona perfecta o el home perfecte, molta gent pensa que para ser bonica n'hi ha que estar en els ossos, açò no es bellesa,
açò es una malaltia perquè afecta a molta gent de tot el món, n'hi ha mes casos de xiques que de xics, però això no vol dir que no hi hajan, pensem que existeix aquesta malaltia per l'opinió de la societat, uns quants que pensen que la bellesa es tot el exterior, però açò no es veritat.

La majoria de la societat pensa que una dona model te que ser prima i que te que tenir
sempre una apariencia física perfecta per a tot, que sempre te que estar a disposició de altres persones sense tenir en compta el sofriment que pateixen.

La veritat es que tothom es preocupa per el que la gent pensa d'ell i açò fa que hi hajan casos de bulímia, etc.

En el metge sempre diuen que cadascú te un peso ideal, aleshores, ens agradaria que facen un estudi a les i els models a cerca del seus pesos, perquè es una cosa que no te ni cap ni peus.
La bellesa d'una persona esta en tot el que fa a lo llarg de la seua vida, com es, com tracta als demés...

Tothom te que acceptar com es i voler-se ell mateix, tenim que aprendre a no escoltar a la gent que ens critica, perquè la majoria de gent que ho fa no sap res de ti, aleshores tu saps molt be com eres i no te tens que deixar-te influenciar.
Açò es el que pensem a cerca de la gent que diu que la bellesa resideix en el exterior, son uns superficials, que s'han de canviar els seus pensaments perquè ací no aniran a ninguna part.

Aço es tot per hui. Alex i Olga Stone.

ROXANA WOLF I VALERIA WOOLF ha dit...

Hola som Roxana i Valeria anem a comentar el vídeo de la bellesa fa mal.

En aquest vídeo, la protagonista es una cantant famosa, anomenada Beyonce, el seu pape'l es fer de una xica que participa en un concurs de bellesa, i després de haberne sufrit molt, guania el concurs altra xica,es entonç, cuand ella es da conta que la bellesa no es externa, si no interna.

Moltes persones mal interpreten el significat de bellesa que seria sentir be con la mesma persona, amb maquillatge o sense.

Podem observar que la bellesa importa mes que la confiança.

Des-de anís atras els concursos de bellesa a fet que les dones es senten unes ''nines'', perquè sempre a tingut el prototipus de la nina Barbie, ja que te la vida perfecta.

Sempre nos a ensenyat desde menuts a estar dret,comportar-nos be en la mesa, a saludar, a dar les gracies, i que una dona sempre te que estar perfecta.

Les dones no tendrien que ser tan superficial, ja que nos dania a nosaltres, tenim que voler-nos tal i com som, hem comentat, molts vídeos de bellesa, i per molt que diga la gent que la bellesa no es important, es el principal tema en la seus vida.

El prototipus de vida, no es tracta de mentir-se asi mism, sinó mostrar com realment eres,perquè si tens que ser igual que altra, perderas la teua personalitat, i una persona es genial amb la personalitat que tinga.

La bellesa no lo es tot pera una persona.

Jenny Campoamor ha dit...

en aquesta entrada es parla de com en aquesta societat en la qual vivim se li dóna més importància del compte al físic, la bellesa i l'exterior d'una persona. El que no m'entra al cap, és que per exemple les models hagen de tenir unes talles mínimes i que se'ls exigeixa tant fins al punt que el 90% d'elles esten fregant l'anorèxia si és que no estàn sotmeses a ella. Les persones no es valoren per el seu fisic, ni pel seu exterior, totes i cadascuna de nosaltres tenim uns drets i uns sentiments els quals ens poden ferir tot i que pesem més o menys o que siguem més altes o més baixes. En la meua opinio la societat hauria avançar i adonar-se que la persona és molt més que el que es pot apreciar a través de la vista.

Ernesto Goldman i Ruben Goldman ha dit...

Hola som Ernesto i Ruben, em vist aquest vídeo i ens ha gustat, es divertit i entretengut ...
Aquest vídeo tracta d'una ' pretty' que vol ganar el concurs de bellesa, la xica te que suportar molts medicaments per a estar delgada, aunque este bé de pes.
En aquesta cançó Beyoncé explica com se sent, de com no és pot sentir bé, estàs millor amb tu mateixa, sinó que t'has de vore tu bé i no els altres.

La nostra opinió es que tu tes que estar d'acord amb com tu eres i no tens que canviar per res i per nadie.
També en aquest video totes volen ser les mes guapes de totes però el que de veritat importa es el interior de les persones, poden ser molt guapes, les mes guapes del mon però ser molt mala amiga i no saber com parlar a la gent.

Esperem que veurau aquest vídeo.

elisabeth staton cadi ha dit...

Hola

en aquest vídeo he vist com una xica guapa apareix en un concurs de bellesa per poguera guanyar la corona o (un premi) perquè la seua mare li deia que tenia que ser una dona perfecta
Ella al final es va donar compte de que per molts premis o molta bellesa no l'hi feia feliç perquè son molts dies de sacrifici per a un sol dia que a lo millor no guanya la corona.

OPINIÓ PERSONAL:
Jo pense que ningú te el dret per a poder dir o obligar a que les persones tinguen que ser com una persona diga.

javi beker ha dit...

Hola, ha hui os vaig a parlar sobre la bellesa fa mal.
Aquest vídeo tracta d'una cançó de Beyonce,on la lletra explica que la bellesa no esta en el exterior i que de vegades moltes persones es ven discriminats o insultats per el seu físic,i la caço explica que la bellesa no lo es tot que per ser bonica no tens que ser feliç,la pregunta que el xic li fa a la dona es:¿que te agradaria fer en la vida?-ella li va contestar feliç.

Aquesta resposta impressiona perquè en aquest temps les xiques volen ser primes, guapes, etc, però hi ha xiques qui li donen igual qui li diuen els demés hi solo les importam elles mismes ,aquestes xiques son mes feliços que la milloria de les xiques guapes.

Bea y tamara Washington ha dit...

La bellesa fa mal

Aquest videoclip de Beyoncé pujat per Sara, tracta de un concurs de bellesa, on es veu lo que passa darrere del telo, com son les proves que passen les xiques, i lo que fan per aprimar-se ja siga, fer-se vomitar o tomar pastelles.
La xica diu que va a guanyar aquest concurs, doncs al final, queda com finalista, però agarren a altra xica per a ser la ''reina'' del concurs.

La nostra opinió es que les xiques es a dir a les models els exigeixen molt, per a que siguen perfectes a l'hora d'actuar davant de les persones, nosaltres pensem que no han de intentar ser tan perfectes perquè ningú ho es i a elles mateixes li esta afectant això de que les demanen molt.

Normalment aquestos concursos de bellesa estan amanyats, com es pot comprovar a el videoclip que guanya una xica que es lletja ja que per a ser la guanyadora d'aquest tipus de concurs tens que ser molt guapa, i per això fa que les xiques que no necessiten aprimar-se es deprimisquen i començen a tomar pastelles per a aprimar-se o a vomitar.
Aquesta societat fa que les dones estiguen descontentes amb el seu cos, fent que segueixin uns ideals que els fan sentir-se mal.
Bona vesprada, un beset.

CONSUELO WEST ha dit...

Bon dia,
Este vídeo de la coneguda Beyoncé sols em repeteix una cosa que tots saben , que la majoria de les xiques de hui tenim molt present la nostra imatge física , fins hi tot ens oblidem de la salud .

Este vídeo representa perfectament el que algunes xiques son capaces de fer solament per arribar a ser tan primes com les xiques de les revistes, perquè la societat ens diu contínuament mitjan la televisió o qualsevol medi de comunicaçio que elles son millor que nosaltres , que son perfectes i que derive ser com elles ,encara que ,perjudique la nostra salud.
es evident que moltes xiques volen ser primes però al mateix temps volen tindre els pits grans i tot això però no s'adonen de que pera aconseguir això hi ha que fer se una cirugia.

Pense que preocupar-se per el cos, es a dir, no voler engrossarse no te res de mal, però si s'arriba al punt de ficar-se els dits o menjar coto es una cosa molt seria perquè si tan de jove ja fans això de major la cosa anara a pitjor.

Àlvaro Goldman ha dit...

Salutacions a tothom.

En aquest vídeo es pot observar una cançó de Beyoncé, en la qual apareixen models, aquestes xiques, l'únic que volen és estar primes, ficar-se guapes i tot això, ja que si no fan eixes coses, no guanyaran el concurs de bellesa.

En aquest vídeo es pot veure, com a aquesta societat, des que érem xiquets ens han inculcat ideologies, que hem d'estar prims, hi ha que cuidar-se molt el nostre cos i tot això per a agradar més a la gent. Jo pense que cada persona ha de ser com és, i no canviar per què a la gent no li agrades o li pareixes lleig a altres.

Aquesta cançó de Beyoncé, pense que és un poc masclista, ja que dóna una imatge de la dona, que assoles volen o s'han de posar primes i guapes per a altres homes o per guanyar simplement el concurs de bellesa. Finalment, en aquest vídeo es pot veure com la protagonista d'aquest vídeo (Beyoncé) acaba farta de tot, i termina per comportar-se normal, sense que li importe tant el seu físic i trenca totes les seues copes guanyades gràcies a concursos de bellesa.

Per a finalitzar, volia dir, que aquest vídeo em pareix molt bo, ja que fa saber que no és tan important el físic i que cada persona és com és, i no cal preocupar-se en aprimar-se tant.

Lorenzo Arenal ha dit...

LA BELLESA FA MAL

A aquesta entrada de sara becker podem observar com es fa una reflexió molt profunda sobre la bellesa i el mal què fa, què es el tema de la cançó «pretty hurts» de la cantant Beyoncé, la qual a aquest videoclip apareix en molts concursos de bellesa i fent tot tipus de coses per a matenir la seva bellesa mentrestant diu que és una cosa dolorosa.

La cançó clarament és una crítica a la societat què determina els models de bellesa fent a homes i dones sentir-se mal amb el seu cos i la seua imatge personal, així doncs, la composició vol transmetre que no hi ha que obsessionar-se amb aquest tipus de coses banals i es necessari sentir-se bé amb un mateix sense l'influencia de totes aquelles persones que pensen que ha de seguir-se uns models de perfecció inalienables per a la majoria de persones i què l'únic què fa és fer sentir mal a tothom.

La veritat és que aquest tipus de cançons son de molta necessitat i haurien de haver moltes més com aquesta per a fer sentir millor a totes aquelles persones que no es troben bé amb ells mateixos en lloc de cançons que només diguen «miram com estic, tu hauries de estar igual» o coses per l'estil, què tan sols existeixen perquè la finalitat es vener més producte, i que ven més que unes cares boniques?

En conclusió, i per a ser sincer és la primera vegada que escolte aquesta cançó i amb la seua entrada i el seu significat em sembla què és una cosa bona què tothom amb problemes d'autoestima hauria de veure i començar a ser ell mateix sense preocupar-se per el què diran.

Lucía Tristàn ha dit...

Hola

Aquest vídeo tracta de que les dones per a ser «boniques» tenim que tindre o estar d'unes maneres, ser primes, amb el cabell llarg...No importa com som si som d'eixa manera, l'important és el de fóra. Això es el que diuen, des de xicotets ens ensenyen a saber això, encara que als homes no els ocorre el mateix. Les dones estem jutjades, per els concursos de bellesa, per les revistes que et diuen com em de ser i sobre tot per nosaltres mateixes...

Aquest vídeo em pareix una bona explicació de com les dones estem jutjades, jo crec que la «bellesa», com diu la gent, esta a l'interior, molta gent la busca fora però ni a d'altra que no. Molts adolescents, canvien perquè creuen que son lletjos o que tenen canviar, molts agafen una malaltia (l'anorèxia), també acaben inclòs morts.

rodrigo de burgos ha dit...

La bellesa fa mal

Hola aquest vídeo tracta de unes xiques que li donen més importància a ser bella que la seua vida. I elles pensen que per a ser bella s'han de estar molts flaques com un palet, així que fan lo impossible per a estar flaques com ficar-se els dits per la boca i així vomitar, no menjar res o menjar una vegada al dia.I tot això el fan per a estar belles , jo crec que les persones que li donen més importància a la bellesa que a la seua vida té un problema grau,perquè se pot estar bella però si arrisquen la teua vida sols estaràs bella la teua vida ,així que hi ha que evitar fer coses que arrisquen la teua vida.

OPINIÓ PERSONAL

Jo crec que les persones que li donen més importància a la bellesa que a la seua vida estén malaltes. Per que si estas obsessionada con la bellesa la teua vida se pot esfondrar perquè no tas pogut organitzar-la.

Noelia Cambrils i Pau Kollontai ha dit...

Hola anem a comentar aquest vídeo.

Aquest vídeo tracta sobre que Beyoncé que canta una cançó titulada « Pretty Hurts » , en la cançó diu: "Tú eres una chica bonita.¿ Lo qué hay en tu cabeza, no importa. Cepilla su pelo, arreglar tus dientes. Lo que llevas es lo único que importa ". En el vídeo ix com ella es una més de les xiques que fan lo que siga per a guanyar el concurs de bellesa.
També diu: « La perfección es una enfermedad de una nación, bastante duele, duele bastante"
Beyoncé al final de la cançó es dona compte de que la bellesa en realitat esta dins no fora i que una xica no te perquè fer-se ninguna operació de cirurgia per a estar guapa, ni exigir-se tant perquè no fa falta.

Nosaltres pensem que el vídeo i la lletra no te raó, sobretot la lletra, lo que ens pareix molt bé es que al final tirara els trofeus perquè no significaven res.
Vos recomanem el vídeo esta molt bé.
Adéu.

ivan i eric 3C ha dit...

La bellesa fa mal

Doncs en auqesta entrada observem com les persones no es enten com de veritat pareix, hi han persones que intenten tindre un físic mes bo per a agredar-li a la gent i si mateixa, però hi han persones que quan es sentixen be en el seu físic i ya no son feliços perque la societat esta formada per babosos i baboses que van darrere de aquestes persones i elles no volen i es deprimixen.

La nostra opinió es que quan una persona t'agrada o et pareix guapa o estiga “bona” , no tens que ser un empalagos i deixar-li espai i no sempre estar damunt, perque al final s'agobien i no voldran tindre res amb ningú.

khalid xuli ha dit...

Primer, el títol d'aquest tema ja ens dóna una clara idea del que es vol transmetre. 'Pretty hurts', 'La bellesa fa mal' ens presenta la clau d'aquestes models: per ser guapa hi ha que patir i eixe no és un bon estil de vida. A més, per a aquestes xiques no és suficient ser solament una cara bonica sinó que necessiten sentir-se estimades per elles mateixes no pel treball de la cirurgia com bé explica la cantant al dir que vol ser feliç i el que necessita és cirurgia en l'ànima i no en el seu físic.

Per altra part, considere humiliant el que apareix en una part del vídeo: la selecció de les xiques més boniques. Açò fa que es tracten aquestes xiques com simples objectes amb una superfície guapa sense observar l'interior. A més, es desplaça a totes aquelles dones que no tenen el físic de les que eixen al vídeo simplement pel model de xica sexi que a la moda l'interessa presentar.

ADEUUUUU :) DE KHALID XULI

abi becker ha dit...

Aquest video es tracta de una xica que intenta ser la mas guapa perque intenta ganyar un concurs la xica ella parla de que no deverian operar el seu rostre , deverian operar el seu interior.

Esta xica expresa en la seua canço que la gent no deuria preocuparse tanto per el seu rostre , mas be no deberian importarle per el exterior , si el interior es bo.

Esto tambe nos intenta ensenyar la vida , no juzgies a una personaper elde fora si el interior es maravillos.

Adrian Zetkin ha dit...

Hola, vaig a comentar aquesta cançó de l´artista Beyonce que tracta sobre la bellesa i del que s'han de fer les modelos per a estar belles i guanyar el premi.
La cançó tracta de que no te que fer això i de que esta molt cansada de les participants que se posaven els dits fins a la gola per a vomitar aposta per fer-se més primes i així estar més ''guapes''. La veritat jo pense que això de les modelos es una tonteria per a guanyar premis que no valen res.

Mireia Bebel ha dit...

Bon dia,
Hui vaig a comentar l'entrada basada en un videoclip de Beyoncé anomenat “Pretty Hurts” el qual ja havia escoltat abans, però al estar en anglés no hem vaig fixar en la lletra i el tema que tractava. Segons pareix aquest vídeo ens vol transmetre que la bellesa no és només el nostre físic, sinó el que verdaderament importa és el nostre interior.

Per a analitzar un poc la situació del vídeo tracta sobre un concurs de models les quals han d'eixir amb el cos perfecte, un bonic monyo i ben maquillades. Per a tot açò les models han d’estar molt de temps preparant-se, fent hores de gimnàs, portant una dieta estricta... En definides comptes tenint una vida plena d'impediments i encara que aparenten tindre la vida resolta verdaderament no són feliços.

Al meu parer aquestes situacions passen diàriament en molts països del món però sobretot en llatinoamèrica, que és on més obsessió tenen per aquest tema. Una part que és molt representativa del vídeo, és quan compta que la mare li deia que el més important era l'aparença i coses así... el pitjor és que és una ralitat. I una frase que m'ha cridat l'atenció és "La perfecció és la malaltia de la sociedad" i és així, tots busquem la perfecció sense saber que mai s'arriba a aconseguir.

Vera Cambrils ha dit...

Bon dia,

Avui m'agradaria parlar d'aquesta meravellosa cançó cantada per Beyonce, és una cançó que edemes de ser bonica per a les nostres oïdes té un gran significat que molts de nosaltres no ens hem parat a escoltar.

La bellesa, ha sigut sempre difícil de definir, és alguna cosa inherent a tots els éssers humans. Però per a poder fer una xicoteta definició, la bellesa és com la cerca de plaure estètic, el fet de plaure dels sentits.

Pot parlar-se de la "bellesa" de les persones? És un tema molt polèmic; l'ètica ha tractat immemorialment aquests assumptes. És la bellesa alguna cosa material o espiritual? Qui és bell i qui és lleig?

Avui dia assistim a una quantitat increïble de certàmens de bellesa internacionals o no. El més conegut sense dubtes és el de Miss Univers, però per esmentar només alguns dels punts que existeixen, podrien citar-se: Miss Món, Miss Europa, Miss Amèrica, Miss Estiu-Internacional, Miss Bikini-Internacional, Miss Vacances, la Reina del Mes, la Més Bella Senyora Casada, el Més Bell Bust, la Més Belles Cames, Miss Llatina, la Més Bella Estudiant, la Més Bella Universitària, la Més Bella Rossa, la Més Bella Bruna, la Més Bella Esportista…

Tots aquests grans concursos estan dirigits per poderoses organitzacions empresarials que guanyen enormes quantitats de diners amb el seu desenvolupament.

Miss Univers, per exemple, és una franquícia que es renova anualment. En cada país interessat a manar una candidata per al certamen internacional per a manar una candidata sota regles que l'empresa *Miss Univers imposa: la candidata ha de ser dona de naixement, no deu haver-se casat, mai ha d'haver estat embarassada, ha de tenir entre 18 i 27 anys complits a l'1° de febrer de l'any en què competisca, ha de tenir la nacionalitat del país perquè el va a concursar, ser la guanyadora del títol nacional del país al qual representa o, en defecte d'açò, la suplent, ha de tenir la disposició de ser Miss Univers i complir tot el que el fet de posseir aqueix ceptre comporte, havent de més comptar amb passaport i visa nord-americà.

Es gaudeix més la vida sent bella o bell segons aqueixos patrons? S'és més sa sent bella/o segons aquests criteris?

Com amargament ho va expressar una concursant de Miss Puerto Rico després del certamen: " És una Miss Puerto Rico una vertadera representació de la dona porto-riquenya? En aquest cas no serien necessàries cirurgies i processos estètics a més de dietes estrictes a les quals són sotmeses aquestes xiques a tan curta edat. Per ventura la celulitis, les estries i el sobrehueso en el nas ens resta bellesa? Davant els ulls de qui? Al final de comptes para quins tant sacrifici si després d'un any passen novament a l'anonimat en el qual vivien abans de ser reina? No obstant açò, durant el seu regnat lliuren l'adreça de les seues vides a altres persones que és la que la va a portar al triomf. […]En fi, una reina de bellesa no és molt més que un objecte que ven i es deixa vendre, un simple adorn que posa somrient al costat de governadors, presidents i la veu dels quals i opinió, juntament amb el seu fervent desig de pau, mundial no són més que ressò en el buit”.

Vera Cambrils ha dit...

(Continuació)

Els concursos de bellesa són una mostra en petitó del món en què vivim –masclista, *mercantilitzada, dominat per poders que generen una cultura superficial i ramplona– tot la qual cosa ens convoca a seguir lluitant per "un altre món possible”.

Quan parem esment a la cançó “Pretty Hurts” al començament Beyonce canta “El que està en el teu cap no importa” és açò cert? Realment solament importa el nostre físic? Per a mi els concursos de bellesa són els “judicis” més humiliants que poden haver-hi per a una dona. Transformant el món en un gran concurs de bellesa, sent tots jutjats no importa ser xic o xica, açò no fa insegurs respecte a nosaltres per ventura ens mereixem açò?

Devem sentir-nos insegurs? Veiem aquests concursos on totes les dones són primes, altes… o en les models de les revistes, totes les dones i/o homes sentim que devem estar com ells o elles, bonics en tot moment, que no se'ns veja una arruga, que el nostre pèl aquest sempre perfecte no som tots bonics? Per descomptat, cadascun a la seua manera devem fixar-nos solament en el físic? Clar que no, no solament importa ser bonic/a.

carla stone ha dit...

Avui vaig a comentar aquesta cançó tan especial de Beyonce.
Molts de nosaltres no ens hem parem a pensar el que passa als certàmens de bellesa, de les sueus exigències o el que poden significar. El certamen més conegut sense dubtes és el de Miss Univers, però per esmentar només alguns dels punts que existeixen, podrien citar-se: Miss Món, Miss Europa, Miss Amèrica, Miss Estiu-Internacional, Miss Bikini-Internacional, Miss Vacances, la Reina del Mes, la Més Bella Senyora Casada, el Més Bell Bust, la Més Belles Cames, Miss Llatina, la Més Bella Estudiant, la Més Bella Universitària, la Més Bella Rossa, la Més Bella Bruna, la Més Bella Esportista…

totes les persones que participen en aquest certàmens han de ser primes, d'una estatura «bona» i fins i tot guapes. Però i les altres persones on estan? A mi no m'agradaria que hem representara una persona només guiant-se per el físic, però algú sap que s'hauria de fer ? Les xiques tenim pits alguns mes grans que altres, som altes o baixes, tenim mes cul o no, els malucs amples etc. Però no deixem de ser dones per ser mes guapes o no, la bellesa es molt subjectiva.

Elizabeth Millholand ha dit...

Bon dia.

L'entrada «La bellesa fa mal» ens mostra el videoclip de la cançó «Pretty Hurts» de la cantant Beyoncé, que fa una crítica a l'obsessió per la perfecció física de les dones a causa dels canons de bellesa que predominen en la societat i que d'alguna forma s'imposen en aquesta. A més a més, podem veure reflectit al vídeo el que aquesta obsessió pot provocar, com: trastorns d'alimentació, problemes d'inseguretat i altres.

Com que la dona és la principal protagonista del vídeo em vaig a centrar en aquesta a l'hora d'opinar. En la meua opinió, considere molt important que es facen cançons com la que trobem a aquesta entrada, per a conscienciar a la gent que voler apropar-se a una l'estereotipus de perfecció física que trobem a la nostra societat no és sa. Ho considere així perquè el fet de no complir aquest estereotipus ens pot convertir en persones molt insegures i podria donar lloc a problemes de salut, com poden ser els anteriorment mencionats trastorns d'alimentació (per exemple l'anorèxia, la bulímia...).

Pense que hauríem de plantejar-nos perquè cap dona hauria de sentir-se insegura o mal amb si mateixa si realment, cap dona és perfecta i aquest model no s'ajusta a la realitat. Per exemple, ens bombardegen en imatges de dones que pareixen tindre el que es consideren com a defectes però realment són fotografies editades que no s'assimilen a la realitat.

En definitiva i com diu Beyoncé a la seua cançó:
La perfecció és la malaltia d'una nació, la bellesa dol i és l'ànima la que necessita una cirurgia.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...


Bona vesprada,

És la vida dels models, dura?, complicada?, difícil d'afrontar? Són elles les responsables dels problemes de salut que pateixen?
Aquest, és un tema molt polèmic i que de vegades dona molt del que parlar. El vídeo ens mostra, un videoclip d'una dóna que és candidata per guanyar el premi de la bellesa de tot el món. Aquest té lloc en l'escenari de la competició i en la casa de la candidata, on recorda tot el que el deia la seua mare, paraules masclistes de com hauria de ser una verdadera dona, açò és del que tracta tota la cançó. Però, podem observar com aquesta dona valenta al començament, si du a terme tot allò que la seua mare li deia i té present aquelles paraules i com no, s’obsessiona amb el seu físic, fins que pren consciència i trenca amb els esquemes que li envolten. Aquesta candidata a miss univers, trenca tots els simbòlics trofeus que té a la seua habitació. Potser perquè pense que per ella ja no tenen valor, pot haver guanyat mil trofeus, però no ha guanyat la batalla de la seua vida i és a la que hi ha d’afrontar-se ara.

Com aquesta miss, són moltes les models que pateixen les conseqüències d'una vida no digna de viure, on importa més que peses menys de 50 quilos i que mesures més d'1,75. Perquè, qui no ha escoltat les famoses paraules “no menges, et faràs grossa, no encaixaràs amb la societat o no et sentiràs bé amb tu? Paraules derivades de persones que en compte de ficar-se a la seua vida no tenen una altra cosa per comentar les del demès.

Finalment, vull afegir que tots hem de ser lliures i fer el que vulguem i si volem anar un cap de setmana i trencar els esquemes i menjar en compte d’una ensalada dues hamburgueses, fem-ho. Si aquesta acció no es torna en hàbit, gaudim d’una de les coses que ens agraden i que ningú ens pose un límit de tu no o tu sí. Perquè recorde que independentment del nostre físic som persones amb els mateixos drets i una dona pot ser model si pesa 50 com 90 quils. Hem de canviar mentalitats que encara no accepten açò, no accepten la igualtat de salaris en alguns treballs, no donen el mateix protagonisme a les dones que juguen al futbol com als hòmens i per descomptat, també hem d'intentar canviar la mirada d'una miss com a alta, prima, perfecta i sàvia. Perquè no hi ha ningú perfecte i hem d’acceptar-ho i donar oportunitats a les dones que potser no gaudixen d’aquells models de cossos que imposa la societat, però potser una dona que no complisca amb tot açò pot aportar més coses al concurs més enllà d’un ximple rostre i físic.

Gabriela Wolf ha dit...

Tots pensem que sent *guap@ o "estant bon@" la vida és molt més fàcil, però açò és veritat?. no totes les persones que podem arribar a considerar atractives han d'estar contentes o sentir-se bé amb elles mateixes.
No solament les persones normals i corrents sentim aqueixa pressió de ser perfectes, persones com a models, actrius, cantants, etc; també senten aqueixa pressió i es podria dir que la senten el doble, ja que no solament és la societat la que els pressiona a seguir aqueixos estereotips que té, si no que també es pressionen ells mateixos alhora que els seus representants, etc.
Al no arribar a aqueixes expectatives poden arribar a perdre el seu treball, ja que per desgràcia la cara / cos d'aqueixes persones són molt importants per als seus treballs; poden patir depressió com a molts, tenir trastorns alimentosos,etc.
Com bé diu *Beyonce en la cançó la bellesa dol, aqueixa bellesa té un preus, que es pot arribar a pagar amb la vida d'una persona. No seria la primera vegada que veiem notícies o vídeos en les xarxes socials explicant-nos les històries de persones que s'han suïcidat per estar pressionats, ja siga per la seua família, per la societat o fins a per els companys d'institut.
En conclusió, hauríem de deixar de jutjar-nos uns a uns altres, però sobretot, deixar de jutjar-nos uns mateixos.

Najwa ha dit...

El vídeo tracta sobre una cançó en com les dones patim dia a dia davant de l'espill o com ens piquem en el gimnacio, per a un lloc de model o perquè els altres ens accepten per ser tan “perfecta”.

Waw, he vist el vídeo i sobretot la lletra, és impressionant, la qual cosa va dir Beyonce, “ÉS L'ÀNIMA LA QUE NECESSITA CIRURGIA”, quanta raó té en el que ha dit, perquè l'única que els importa als altres és com ens vestim les dones a voltes nosaltres solament podem viure d'açò, de com ens veuen els altres i no com ens veiem a nosaltres mateixa, la bellesa dol i molt, ens passem hores davant de l'armari o davant de l'espill, però mai ens hem posat a pensar davant de l'armari i posar el primer que vegem o alguna cosa en què estiguem còmodes, o simplement mirar-nos a l'espill sense intentar mentir al nostre reflex i dir el que volem o el que sentim de manera lliure, perquè passem hores mirant que hàgem de posar o que maquillatge quedara bé amb la roba que hem escollit, perquè o mes bé per a qui, per a aqueix home que quan et veu ni s'adona si portes el pèl llis, arrissat, recollit, o solt, o si portes alguna cosa diferent en tu, no s'adona de com estem dia a dia, o quant has estat hores mirant a l'espill o cercant que posar-te perquè quan la teua parella et veja et diga “que bé et veus amor” “que diferent aquestes avui” “aquestes mes bonica amb aqueix pentinat, o aqueixa roba” a lloc que molts dels home no es fixen en gens, et fan una besada, o et saluden i ja aquesta, llavors la pregunta que ens mata a la majoria de les dones és “perquè he fet tot açò” “perquè no m'ha dit que estic o diferent” “porte hores arreglant perquè l'em veja bonica i no em va dir gens” per canviar una mica la teua look no significa que et dirà bonica o aquestes diferent. Perquè no ens posem a pensar a fer açò para nosaltres i no para com ens veuran avui i, sobretot com ens va a veure la nostra parella, ho hem de fer per a nosaltres en com ens veiem, per a nostras, si hem de passar hores ha de ser para nosaltres perquè ens vegem ben nosaltres, que mes dóna una opinió de l'un altre si de totes maneres el teu has d'insinuar perquè et diga ho limita que et veus avui, que mes dóna la seua opinió o la dels altres, que importa, si el teu et veus bé i t'agrades i t'estimes, que mes dóna com et vesteixes cada dia, com et veus avui, que pentinat has de portar, ho has de fer perquè a tu t'agrada no perquè els deu agradar als altres, si avui tens ganes de no posar roba bufona ni fer un pentinat chulo doncs no ho faces i ja aquesta, si demà vols posar-te la mes bella del món doncs fes-ho, perquè li'l fas ha de ser para tu, bellesa interior abans de l'exterior, perquè simplement, ho has de fer per a tu i no per als altres, ningú et va a mirar com et mires a tu mateixa, perquè hi ha moments en la vida que un ha de parar davant de l'espill i preguntar-li al teu reflex “qui sóc” la gran majoria de nosaltres creiem saber qui som i sabem perquè fem les coses i que tenim una entitat pròpia però solament l'ésser humà és tan idiota per a mentir-se a si mateix però sobretot creure-li-ho, coses tan quotidianes i normals com maquillarse, el teu pentinat, la teua manera de vestir, les amistats, el teu treball, el teu somnis, t'assegure que tot açò aquesta condicionat sobre l'opinió dels altres del que un es pensa, exemples com: afecte perquè et maquillas tant, perquè et piques tant en el gym si al meu m'agrada aqueixa *barriguita, i la resposta ha de ser i hauria de ser “ho faig per la meua, no perquè els altres em veuen perfecta o imperfecta”.
La meua opinió.

La meua és molt adobe i clara, amanse a si mateixa perquè ningú ningú ho farà per vosaltres.

Najwa ha dit...

El video trata sobre una canción en como las mujeres sufrimos día a día en frente del espejo o como nos machacamos en el gimnacio, para un puesto de modelo o para que los demás nos acepten por ser tan “perfecta”.

Waw, he visto el video y sobre todo la letra, es impresionante, lo que dijo Beyonce, “ES EL ALMA LA QUE NECESITA CIRUGÍA”, cuanta razón tiene en lo que ha dicho, porque lo única que les importa a los demás es como nos vestimos las mujeres a veces nosotras solo podemos vivir de eso, de como nos ven los demás y no como nos vemos a nosotras misma, la belleza duele y mucho, nos pasamos horas delante del armario o delante del espejo, pero nunca nos hemos puesto a pensar en frente del armario y poner lo primero que veamos o algo en que estemos cómodas, o simplemente mirarnos al espejo sin intentar mentir a nuestro reflejo y decir lo que queremos o lo que sentimos de manera libre, porque pasamos horas mirando que tengamos que poner o que maquillaje quedara bien con la ropa que hemos escogido, para que o mas bien para quien, para ese hombre que cuando te ve ni se da cuenta si llevas el pelo liso, rizado, recogido, o suelto, o si llevas algo diferente en ti, no se da cuenta de como estamos día a día, o cuanto has estado horas mirando al espejo o buscando que ponerte para que cuando tu pareja te vea te diga “que bien te ves amor” “que diferente estas hoy” “estas mas guapa con ese peinado, o esa ropa” a puesto que muchos de los hombre no se fijan en nada, te dan un beso, o te saludan y ya esta, entonces la pregunta que nos mata a la mayoría de las mujeres es “para que he hecho todo eso” “porque no me ha dicho que estoy o diferente” “lleve horas arreglando para que el me vea guapa y no me dijo nada” por cambiar un poco tu look no significa que te dirá guapa o estas diferente. Porque no nos pongamos a pensar en hacer eso para nosotras y no para como nos verán hoy y, sobre todo como nos va a ver nuestra pareja, lo tenemos que hacer para nosotras en como nos vemos, para nostras, si tenemos que pasar horas tiene que ser para nosotras para que nos veamos bien nosotras, que mas da una opinión del otro si de todos modos tu tienes que insinuar para que te diga lo linda que te ves hoy, que mas da su opinión o la de los demás, que importa, si tu te ves bien y te gustas y te amas, que mas da como te vistes cada día, como te ves hoy, que peinado debes llevar, lo tienes que hacer porque a ti te gusta no porque les debe de gustar a los demás, si hoy tienes ganas de no poner ropa linda ni hacer un peinado chulo pues no lo hagas y ya esta, si mañana quieres ponerte la mas bella del mundo pues hazlo, porque se lo haces tiene que ser para ti, belleza interior antes de la exterior, porque simplemente, lo debes hacer para ti y no para los demás, nadie te va a mirar como te miras a ti misma, porque hay momentos en la vida que uno debe parar delante del espejo y preguntarle a tu reflejo “quien soy” la gran mayoría de nosotros creemos saber quien somos y sabemos porque hacemos las cosas y que tenemos una entidad propia pero solo el ser humano es tan idiota para mentirse a si mismo pero sobre todo creérselo, cosas tan cotidianas y normales como maquillarse, tu peinado, tu manera de vestir, las amistades, tu trabajo, tu sueños, te aseguro que todo esto esta acondicionado sobre la opinión de los demás de lo que uno se piensa, ejemplos como: cariño porque te maquillas tanto, porque te machacas tanto en el gym si a mi me gusta esa barriguita, y la respuesta tiene que ser y debería ser “lo hago por mi, no porque los demás me ven perfecta o imperfecta”.

Mi opinión.
La mia es muy corta y clara, amanse a sí mismas porque nadie nadie lo hará por vosotras.