22 de maig 2018

Sempre a punt?



Capítol 1 de la segona temporada de la sèrie Oh, My Goig, de beteve, on es revisen alguns dels mites que emmascaren la sexualitat. En aquest episodi, #SempreAPunt, Emma, Carla i Cris estan sopant mentre senten els crits de plaer del veïnat. També Andrés i Marc parlen dels problemes que tenen en les seues relacions.

21 comentaris:

Mary Watson ha dit...

Aquest vídeo tracta un tema molt controvertit com és el de la sexualitat masculina i la masturbació femenina. Ens posa en la situació d'un xic que sent vergonya de no excitar-se davant la seua novia pels seus complexos, i també ens conta la història d'una xica que mai ha sentit un orgasme. Els amics d'ambdós li'ls donen consells sobre què poden fer per posar remeï a aquestos problemes. El final es obert i ens mostra dos enllaços amb dos possibles finals: el bo, on els xics segueixen els consells, i el roí, on no fan cas i ignoren el conflicte.
Aquest tipus de situacions es donen molt usualment i de forma quasi natural. Les persones no solen admetre estos problemes sexuals perquè senten que poden perdre certa relació de respecte amb el seu cercle social, i li'ls costa admetre que pateixen aquesta mena de ''desajustaments'' sexuals perquè creuen que són poc comuns, quan no és cert. L'experiència sexual pareix ésser apresa i dominada en tots de la mateixa forma, com si es seguira una dogmàtica comú. El sexe venut a la societat es digne dels films i spots hollywoodienses, que creen una imatge d'aquest frívola i irreal. Qui no ha escoltat parlar del sexe de reconciliació? O dels rotllos que x persona ha tingut quan ha eixit de festa?. Però el sexe no sempre es manifesta igual en tots els cosos, ni pels mateixos motius.
La sexualitat sana no solament celebra aquest tipus d'alliberació, sinó que va més enllà. Va sobre conèixer el nostre cos i les seues necessitats. Llavors, cal primer parlar; siga amb un especialista, la nostra parella o amics i; per sobretot, amb nosaltres mateixos. Després comença la part més divertida, l'exploració dels cossos. Aquesta part ens permet tenir millor percepció sobre els nostres gustos sexuals, el nostre nivell de sensibilitat, i també les coses que no ens agraden i el perquè no ens agraden. Aquesta part, des de el meu punt de vista, dura tota la vida. Mai deixem de conèixer-nos. Com a síntesi i concloent, aquestos problemes no són una cosa vergonyosa, són una part natural de nosaltres.

María Zambrano ha dit...

Oh my goig!, és una sèrie de televisió catalana que parla de plaer, d'emocions, de drets i llibertats. Aquesta compta actualment amb dues temporades, la primera -amb dotze capítols- que informen, sobretot a adolescents, sobre la sexualitat per a gaudir d’una vida sexual positiva i lliure. I la segona, actualment pujant capítols els diumenges, que se centra a desmentir els mites de les relacions, tant en l’àmbit sexual com en el sentimental.

“Sempre a punt?” és el primer capítol, i per consegüent el primer mite del qual es parla. Aquest tracta que la sexualitat de les xiques i dels xics és diferent, ja que elles són complexes i ells sempre estan a punt. Durant els onze minuts de duració que té el vídeo, ixen dues situacions diferents, la primera un grup de xiques que parlen sobre els orgasmes, i la segona uns amics que intentes resoldre el problema que té Marc en les seues relacions sexuals.

L’orgasme és el punt culminant de l'excitació sexual, la resposta sexual humana. S'allibera la tensió sexual acumulada durant les fases precedents i s'experimenta una gran sensació de plaer en la zona genital. Hi ha molts tipus d’orgasmes i no totes les persones pateixen el mateix. Hi ha dones que el seu punt d’excitació sexual és molt elevat, però com hem dit, no totes tenen el mateix nivell d’excitació, i per això han de recórrer a altres mètodes per a trobar-lo. En la situació que el vídeo ens mostra, una de les amigues mai ha tingut un orgasme en l’acte sexual, i les altres xiques per a ajudar-la li recomanen l’experimentació.
Una persona ha de conéixer-se, ha de saber els seus gustos sexuals sense vergonya, i per això les seues amigues li ofereixen la masturbació, que es trobe ella mateixa.

Al principi la protagonista no creu que és una bona solució. Pensa que és incorrecta, i açò és perquè la societat en la qual vivim no comparteix aquest ideal. El regle que sempre ha estat imposat és sexista i retrogat, ja que si alguna vegada es parla de relacions sexuals –molt poques-, sempre és anomenant les relacions entre una dona i un home, i que s’han de satisfer els dos mútuament. La masturbació es veu com un pecat, un acte impur i vergonyós que no s’ha de fer. Però aquesta és una de les poques maneres de conéixer el teu jo, de conéixer-te, i sense ella no podríem gaudir lliurement.

M’agrada moltíssim com aquesta sèrie parla sense ningú tabú, sense ocultar res a l’espectador, i a més a més desemmascarant mites als adolescents sobre les relacions. Ja que només desmenteix que les xiques són complexes, com hem vist, sinó que també afirma que no tots els xics sempre estan apunts. En la segona situació, on apareixien els dos amics parlants, es deixa veure un gran problema que els xics també pateixen, i més dels que es pensen.

L’autoestima sempre s’ha relacionat com un tema que únicament afectava les dones, però no. Els homes també pateixen aquest sentiment subjectiu del propi jo que acompanya a la valoració global que una persona fa d'ella, i en aquest cas de manera negativa. Ací el problema també està en el significat que dóna la societat al ser xic (masculinitat) i xica (feminitat).

Cadascú té unes qualitats amb les quals se suposa que deu identificar i seguir. La masculinitat exigeix que els homes siguen violents, poc emotius i sexualment agressius, i la feminitat es relaciona amb la inestabilitat emocional, la irracionalitat, la passivitat, la submissió o la dependència. Per això, creure que un home té l’autoestima baixa és poc comú, i a més a més és més estrany relacionar que els homes a vegades per culpa de la seua autoestima no puguen tindre relacions sexuals.

D’aquesta forma, repeteix el meu agraïment als productors d’aquesta sèrie. Crec que necessitem més programes televisius com aquest, i més encara en altres plataformes televisives com és YouTube (pàgina on es publiquen), ja que d’aquesta manera arriben als adolescents molt més. I no només això, sinó també agrair pels coneixements que comparteixen amb una societat que necessita evolucionar i fer un pas més cap a la igualtat i el respecte.

Christian Paul ha dit...

Hola, bon dia, sóc Christian Paul i aquesta vegada us comentaré la nova entrada de Karicies. A aquesta nova entrada està el vídeo d'“Oh my Goig, “Sempre a punt”, primer capítol de la segona temporada d’aquesta sèrie catalana, on es parla del mite de les diferències a la sexualitat entre homes i dones, on es diu (al mite) que les dones són més complexes sexualment que els homes, ja que aquests sempre “estan a punt”.

A aquest vídeo d’onze minuts es mostren dues situacions diferents, on d’una banda estan les xiques, Emma, Carla i Cris, que estan sopant mentre senten els crits de plaer de la veïna, d’altra banda, Andrés i Marc parlen de problemes a les seues relacions sexuals. Les primeres parlen i es centren en el tema dels orgasmes, de quin és el seu punt màxim de plaer, i de si alguna vegada havien d'haver de fingir un d’aquests, i sorgeix el tema que una d’aquestes xiques mai havia tingut cap, per la qual les seues amigues li recomanen que es masturbe, ja que així es podrà conéixer; els segons parlen del fet “d’estar sempre a punt”, ja que un dels dos té problemes amb la seua núvia al que tracta de les relacions sexuals, on el seu amic li recomana que ho parle amb la seua núvia, ja que no és un problema físic.

Des de fa temps esperava qualsevol vídeo com aquest, ja que jo sóc home, i n’estic fartet ja dels tòpics de “sempre estar a punt”, que els homes som uns troglodites a la sexualitat perquè elles “són més complexes”, o que les dones si es masturben és “per conéixer-se”, però que si ho fa un home “és per vici”, o “és un pervertit”, ja que aquestes frases les escolte més del que m’agradaria. M’agradaria donar el meu agraïment per mostrar que els homes també podem tindre necessitats, també podem dir “que no ens apeteix”, i que sobretot, som persones amb sentiments. Gràcies.

Emilio Clarke ha dit...

El tema de la sexualitat sempre ha sigut molt controvertit i tabú per diverses raons, i uns dels temes que donen a parlar és com tracten els homes la sexualitat i un altre la masturbació femenina.

Aquest vídeo ens mostra com un xic, acomplexat per l'ex de la seua novia, no s'excita davant d'ella. En el cas de les tres xiques, una d'elles mai ha sentit un orgasme. En ambdós grups tracten de solucionar els problemes d'aquests, en la situació del xic, el seu amic li aconsella parlar amb la seua parella dels seus problemes per a veure que puguen fer. En el grup de les amigues li aconsellen la masturbació.

Encara que puga paréixer el contrari, aquests problemes són molt comuns, normalment ocorren per les mateixes raons que en el vídeo, per por, complexos, problemes personals, etc. I per por a perdre a la teua parella, potser no parles amb ella i mai se soluciona el problema., i aquests problemes són normals, no cal tindre por d'expressar el que sentes o el que et preocupa, perquè portar els teus mals amb tu tota la vida no solucionarà res, sinó tot el contrari. Com el cas del xic del vídeo hi ha molts similars, el típic xic que se sent acomplexat perquè l'ex de la seua parella sembla millor que ell en tots els aspectes.

I tots aquests problemes formen part de nosaltres i la nostra naturalesa, tots ens sentim acomplexats per alguna cosa en la nostra vida, tots tenim por de certes coses, però som com som i cal acceptar-ho, tant homes com dones.

Paula Roussel ha dit...

1/2

Aquesta publicació presenta la segona temporada d'«Oh My Goig!», la sèrie catalana de Betevé que parla de sexualitat de manera oberta, sense tabús i sense cap complex. Aquesta sèrie abasta tot tipus de temes relacionats amb la sexualitat, el plaer, el gènere i el masclisme des d'un punt de vista respectuós i també crític. En ella podem veure una crítica a la societat i a la seua manera d'ensenyar sexualitat als joves, on aquesta és projectada com un tabú que no ha de parlar-se en veu alta i/o una cosa de la qual avergonyir-se.

Poques vegades s'entén com d'extens és el tema del sexe i les infinites maneres de gaudir d'ell com tampoc es parla de tots els tipus d'orientacions sexuals existents. Durant molts anys la manera d'explicar la sexualitat ha sigut errònia. L'educació sexual als col·legis i als instituts no fa molt que va aparéixer, per no dir que encara no ha arribat a tots els centres. Durant anys i anys, el sexe ha sigut un tabú relacionat més amb la reproducció que amb el plaer. Quan es parla de sexualitat, es parla de les infeccions i malalties que es poden transmetre mitjançant les pràctiques sexuals, de el perillós que és mantenir relacions sense mètodes anticonceptius i dels embarassos no desitjats. L’enfocament cap aquest tema és des de la por i la vergonya, en compte d’informar tant dels perills de les relacions sense mètodes anticonceptius com de les meravelles que amaga el fet de gaudir del teu cos amb companyia o sense companyia.

En els vídeos d’aquesta sèrie podem veure alguns adolescents en distintes situacions. Uns d’ells pensen sobre sexualitat tal com els han educat, amb tabús i la vergonya pròpia de parlar de temes tan íntims i personals. Uns altres, en canvi, pensen de manera més oberta, veuen el sexe com una cosa natural i no jutgen ningú per les seues preferències sexuals. Aquests altres personatges, a més de ser oberts i respectuosos, comprenen els perills del sexe sense protecció i són conscients que per mantenir diverses relacions i no patir cap esglai, han de conéixer els seus companys sexuals i prendre precaucions. En tots els capítols veiem com ambdós tipus de personatges s’ajunten i comparteixen les seues idees. D’aquesta manera, aquells que eren més tancats acaben comprenent que els altres tenen raó i comencen a veure la sexualitat d’altra manera i a viure-la més lliurement.

Aquesta segona temporada se centra a desmuntar alguns mites relacionats amb la sexualitat. Com ja hem dit, aquesta societat ha inventat mil mites i ens ha educat per criticar-nos i jutjar-nos els uns als altres segons les nostres preferències i pràctiques sexuals. Tot allò que es trobe «fora de la norma» ha de ser assenyalat i no respectat. Com si algunes pràctiques o preferències hagueren de respectar-se més que unes altres. El primer mite que tiren avall és el que els xics sempre estan a punt. Per a mostrar aquesta farsa, conten la història d’un xic que, malgrat estar enamorat de la seua xicona, és incapaç de «funcionar» bé al llit. Ell està molt preocupat i té por que la seua xica puga comparar-lo amb la resta de parelles que ha tingut. Per aquesta raó se sent insegur i quan arriba l’hora de tindre relacions no es veu capaç.

Betevé crea, després d’aquesta petita història dos finals alternatius que et fan obrir els ulls. En un dels finals el xic parla amb la seua núvia i li confessa el seu problema. Una vegada ho han parlat i la xica ha comprés què era allò que verdaderament preocupava al noi, tot funciona millor, ella li ajuda a superar la seua por i continuen junts com a parella encara més forts que abans. Per altra banda, en el final nombre 2, veiem com el xic no li diu res, es calla i prefereix seguir ell sol amb el seu problema. En aquest cas, no se n’adona que aquest problema no és solament seu, sinó dels dos. La parella necessita parlar les coses i superar-les. Com que no ho parlen, no s’entenen i no ho solucionen i la parella acaba trencant.

Paula Roussel ha dit...

2/2

Amb aquest vídeo veiem que els xics no sempre estan a punt i per la mala creença que sempre ho estan, aquest en concret va patir molta vergonya de no ser com la resta. Va sentir por de no estar llest, de no ser suficient, de ser comparat amb altres millors i va callar. Quan en realitat no hauria d’haver sentit vergonya per una copsa així, hauria d’haver intentat pensar que si la seua parella està amb ell, és perquè l’estima. I no hauria de guardar-se un problema així, sinó parlar-lo amb la persona estimada i intentar solucionar-ho, sense pensar que aquesta el jutjarà o el criticarà.

Paral·lelament veiem al vídeo una xica que mai s’ha masturbat quan tenia parella i no sabia com fer-ho bé. No es coneixia a ella mateixa. Aquest és altre mite: les xiques no es masturben o les xiques no es toquen tant com ho fan els xics. Açò és una mentida òbvia, però com que mai ha estat ben vist que les xiques parlaren de masturbació i sexualitat mentre que era alguna cosa normal entre els homes, es va crear aquest mite que dura fins als nostres dies.

Crec que és necessari per a tots els joves veure aquesta sèrie o alguna pareguda. Alguns mites que desmunten són molt interessants i ens fan pensar en la societat en la qual vivim i en la informació sobre sexualitat que, directament o indirectament, hem estat rebent des de petits. Altre mite que també és molt interessant és el de “si no sents gels és perquè no estimes a la seua parella”. Amb l’episodi de la sèrie és molt fàcil adonar-se de quina ximpleria és açò i de com, malgrat ser-ho, hi ha moltíssima gent que pena així. Però “Oh My Goig no és solament una sèrie de capítols amb actors adolescents, també té episodis i vídeos informatius on s’analitzen aquestes situacions, s’expliquen i es comenten. A més a més, inclús podem trobar alguna secció on s’atenen comentaris d’alguns dels espectadors, que acudeixen a la web amb distintes qüestions i temes interessants dels que parlar.

Per aquesta raó i més recomane visitar aquesta web i veure algun dels seus vídeos com també passar-se pel canal de youtube de Betevé que té contingut molt interessant. I no solament veure aquest contingut sinó aprendre a ser crític i reflexionar sobre ell. Si tots ho férem, podríem entendre la sexualitat d’una manera molt diferent de com s’ha entés fins ara. És necessari veure el sexe i tot el que comporte amb altres ulls, sense relacionar-lo amb res que calga amagar o cap cosa que no es puga o haja de gaudir. Anime a tot el món a perdre la por i la vergonya, a endinsar-se en el món de la sexualitat sense prejudicis i amb la ment oberta, encara que sempre coneixent les precaucions que cal prendre en cada cas. Els vídeos de Betevé és una bona forma de començar però existeixen mil i una maneres diferents d’iniciar-se en aquest món. El més important de tot és sempre estar ben informat, oblidar els tabús imposats per la societat i sobretot eliminar els prejudicis i respectar a tothom.

Edu Davinson ha dit...

La següent entrada ens mostra un vídeo de la sèrie “Oh my Goig”, titulat “Sempre a punt”. Aquest vídeo és el primer capítol de la segona temporada d'aquesta sèrie on es parla de temes introvertits o tabús para moltes persones avui dia, com pot ser la sexualitat, el racisme, la diversitat, etc. En aquest capítol en concret es parla del mite de les diferències entre la sexualitat d'homes i dones. Segons aquest mite, les dones (sexualment) tenen una manera molt més complexa que els homes, ja que com a molta gent diu, nosaltres sempre “estem a punt”.


En el vídeo ens mostren dues escenes diferents. D'una banda estan tres amigues (Emma, Carla i Cristina) menjant a casa d'una d'elles, quan de sobte comencen a escoltar els crits de plaure de la veïna. Elles sorpreses comencen a parlar sobre els orgasmes i s'expliquen anècdotes entre elles. Parlen sobre el seu punt màxim de plaure, si van haver de fingir algun alguna vegada, etc. En un moment de la conversa, ix el tema que una de les tres amigues mai havia tingut un orgasme en la vida. Davant aquesta situació les seues amigues li aconsellen que es masturbe i d'aquesta manera podrà conéixer-se millor i saber com arribar al punt de plaure. D'altra banda estan dos amics (Andreu i Marc) parlant de problemes que ells tenen en les seues relacions sexuals amb la seua parella. Un d'ells li comenta al seu amic que últimament li està costant “estar a punt”. El seu amic li recomana parlar-ho amb la seua parella perquè no era un problema físic, solament era un problema de sexualitat.


Crec que un dels tòpics més comuns respecte a la sexualitat d'un home és la que estem “sempre a punt”, i gràcies a vídeos com aquest podem desmuntar aquests mites ridículs. Si em pose a pensar en les vegades que he escoltat a algú cridar-me a mi, a algun amic meu o fent-se referència a algun home la frase “que eixit està”, “solament penses a cardar” o fins i tot “eres un pajero”. Amb aquest vídeo podem veure que els homes també podem tenir maneres de pensar i ser.

Manolo Kahlo ha dit...

Aquesta publicació pertany a la segona temporada d'«Oh My Goig!», aquesta sèrie catalana que ens parla de la sexualitat d’una manera oberta i sense complexos. Aquesta sèrie conté una muntonada de temes relacionats amb la sexualitat però aquesta segona temporada se centra a desmuntar mites sexuals, en aquest cas el mite que es desmunta és que els xics sempre estan a punt a l’hora de qualsevol fet sexual.

En aquest vídeo veiem dues històries diferents, però que realment sí que estan connectades. Primer veiem a un grup de xiques parlant dels seus orgasmes, siga amb les seus respectives parelles o elles soles amb la masturbació. Per l’altra banda tenim dos xics que parlen de la seua erecció a l’hora de mantenir relacions sexuals amb les seues parelles.

Respecte al grup de les xiques, que parlen dels seus orgasmes, veiem com la majoria d’elles sí que s’han masturbat alguna volta o potser alguna vegada sí que han tingut un orgasme amb les seues parelles o l’han fingit, però hi ha una d’elles que, amb vergonya, reconeix que mai no ha tingut un orgasme, ni ella sola ni amb la seua parella. Les seues amigues li diuen que és babau, perquè per poder tenir relacions sexuals completes i plaents amb la teua parella, primer has de saber el que t’agrada a tu mateixa.

Pel que fa als dos xics que parlen sobre les seues ereccions, un d’ells diu que quan està amb la seua parella en una situació sexual, és incapaç de tenir una erecció pels complexos que ell té i perquè pensa que el exnóvio de sa nóvia estava molt millor físicament que ell. L’amic el diu que això és un problema d’autoestima que ell té i, que per poder superar-lo, ha de parlar amb la seua parella i explicar-li les coses com són, i poder arribar a un acord. Al cap i a la fi, la base de les relacions és la comunicació.

Aquest vídeo quan finalitza, ens planteja dos finals per a aquesta història distints. En un d’ells la xica els fa cas a les seues amigues i s’intenta masturbar ella sola a la nit, amb la finalitat de poder conéixer el que realment li agrada, i l'endemà s’ho conta a una amiga i es veu com aquesta està més feliç al saber que la seua amiga està més feliç a l'haver pogut conéixer a si mateix sense complexos. Per l’altra banda, el xic que li fa cas al seu amic, parla amb la seua parella del problema que ell sent que té, i quan ho parlen la seua nóvia ho entén perfectament i, supose, que li dirà que això no ha d’afectar gens en la seua relació, i es veu com a poc a poc, van començant les seues relacions sexuals.

En el segon final ni la xica ni el xic els fan cas a ningú i es veu com la xica no fa res per intentar conéixer a si mateix però a les seues amigues els diu que sí per vergonya o complexos que ella té. El xic, que tampoc li fa cas al seu amic, li torna a passar el mateix amb la seua nóvia, i és clar que la xica, farta que ell tinga eixe problema i no sàpiga per què és, es vesteix i se’n va.

D’aquest vídeo podem traure una conclusió i, és que no hem de tenir vergonya de parlar o explicar les coses als nostres amics o a la nostra parella, i menys perquè siguen coses sexuals. Hem de deixar d’una vegada els tabús que tant ens pertorben avui dia en la societat i poder expressar els nostres problemes sense por que ens puguen jutjar o qualsevol cosa.

Clara Zetkin ha dit...

En aquesta entrada podem visualitzar el primer capítol de la segona temporada de la sèrie Oh my goig! En aquest cas, el vídeo tracta de mostrar alguns dels mites que la societat ha promogut sobre el sexe.


Primerament es planteja la següent situació; Emma, Cris i Carla, tres amigues, sopen a casa d'una d'elles. De sobte, comencen a escoltar grits de plaer d'uns veïns. A partir d'ací entren en un debat sobre el fet de fingir orgasmes. Una de les amigues confessa que moltes vegades els ha fingit per a entrar en una espècie de joc o per a complair a la seua parella, i altra, en canvi, confessa que mai ha tingut un. Aquesta última opinava que si les persones disposen de parella no tenen necessitat de masturbar-se, un clar mite. Per altra banda, Andreu i Marc, dos amics parlen sobre altre problema comú dins del sexe: la por a no estar a l'altura.

Si ens centrem en aquests dos últims mites, m'agradaria destacar el següent: el fet de tindre parella no vol dir que no et pugues complair a ti mateix, a més, per a saber les coses que realment t'agraden dins del sexe has d'autoexplorar-te. Per altra banda, respecte al fet de tindre de por per no estar a l'altura del sexe, opine que la societat ha promogut estereotips dins de la sexualitat, i que les persones tracten d'alcançar aquests, quan realment tindrien que acceptar-se tal com són i gaudir de la diversitat sexual.

Abril Collins ha dit...

Aquesta publicació pertany a la segona temporada d'«Oh My Goig!», aquesta sèrie catalana que ens parla de la sexualitat d’una manera oberta i sense complexos. Aquesta sèrie conté una muntonada de temes relacionats amb la sexualitat però aquesta segona temporada se centra a desmuntar mites sexuals, en aquest cas el mite que es desmunta és que els xics sempre estan a punt a l’hora de qualsevol fet sexual.



Ens posa en la situació d'un xic que sent vergonya de no excitar-se davant la seua novia pels seus complexos, i també ens conta la història d'una xica que mai ha sentit un orgasme. Els amics d'ambdós li'ls donen consells sobre què poden fer per posar remeï a aquestos problemes. El final es obert i ens mostra dos enllaços amb dos possibles finals: el bo, on els xics segueixen els consells, i el roí, on no fan cas i ignoren el conflicte.



L’orgasme és el punt culminant de l'excitació sexual, la resposta sexual humana. S'allibera la tensió sexual acumulada durant les fases precedents i s'experimenta una gran sensació de plaer en la zona genital. Hi ha molts tipus d’orgasmes i no totes les persones pateixen el mateix. Hi ha dones que el seu punt d’excitació sexual és molt elevat, però com hem dit, no totes tenen el mateix nivell d’excitació, i per això han de recórrer a altres mètodes per a trobar-lo. En la situació que el vídeo ens mostra, una de les amigues mai ha tingut un orgasme en l’acte sexual, i les altres xiques per a ajudar-la li recomanen l’experimentació.
Una persona ha de conéixer-se, ha de saber els seus gustos sexuals sense vergonya, i per això les seues amigues li ofereixen la masturbació, que es trobe ella mateixa.



Fa temps que esperava aquest estil de vídeos, perquè són alguna cosa controvertits a l'usual, una persona no pot sentir excitació sense primer haver arribat a un pas avançat, igual que per a un home o dona pot ser que no s'excite fàcilment. Açò no vol dir que una vegada havent arribat més endavant de la relació no s'haja excitat, l'excitació sexual és la primera part d'una resposta sexual. Tots dos sexes experimenten un augment del ritme cardíac. Durant l'excitació sexual, el penis de l'home experimenta una erecció. En la dona es dilata la vulva i s'humiteja la vagina.



No té gens de dolent experimentar per nosaltres mateixos com ens agraden les coses, tant experimentar una xica com un xic, hem de saber que ens agrada, com i quan. I ningú ens va a conèixer millor que nosaltres mateixos.

Valeria Campoamor ha dit...

Aquest video em va sorprendre molt ja que es veu reflectit l'actualitat absoluta, és a dir, en quant a la sexualitat, hi ha xiques amb una sexualitat molt bona, unes altres no tant i finalment les que no arriben ni a l'orgasme.
Tambe anem a l'els típics creidos que es creuen la millors en el sexe i a aquest xic del video, que té problemes amb l'erecció.

El sexe per als joves és molt important, o almenys per als xics, creure's els millors i tenir moltes dones per a açò, és al que més aspiren, per una altra costat, les dones ho tenim present però no ens obsessionem amb el sexe, fins i tot hi ha xiques que no arriben a satisfer les seues necessitats i segueixen amb la seua vida normal, açò és alguna cosa que a diferència dels xics es notaria més.

Al meu entendre, crec que és un video bastant interessant per a joves que es poden sentir identificats i fins i tot reflexionar amb vídeos com aquests, és important conèixer el nostre cos i fer bé les coses perquè tots dos gaudisquen i no permetre aquest tipus de coses que es veuen en el vídeo.

Sergio Anthony (1BatxC) ha dit...

“SempreAPunt” és el primer capítol de la segona temporada d’«Oh My Goig!», sèrie catalana que parla de la sexualitat d’una manera oberta i sense complexos. Aquesta temporada tracta sobre els mites que emmascaren la sexualitat. En aquest capítol especialment tracta de «La sexualitat de xics i xiques és diferent: elles són més complexes i ells estan sempre a punt».

Aquest relata dues històries diferents però que tenen molt en comú. En la primera podem veure a Emma, Carla i Cris que mentre estan sopant, senten els gemecs del veïnat.
Llavors, comencen a parlar sobre els orgasmes i en un moment, ix el tema que si alguna vegada han fingit algun orgasme. Carla, avergonyida, diu que mai n’ha tingut un. Les seues amigues, sorpreses, li aconsellen que es masturbe i d'aquesta manera podrà conéixer-se millor i podrà gaudir millor en les relacions sexuals.

Paral·lelament, ens conten la situació d’Andreu i Marc, dos amics que estan parlant de les seues relacions sexuals. Marc diu que últimament li costa “estar a punt”. El seu amic li recomana parlar-ho amb la seua parella i que això millorarà la relació.

Aquest vídeo té dos finals: un en el que no segueixen el consell dels seus amics i altre en el que sí. En el primer, Carla passa de masturbar-se i després no se sent massa contenta i Marc no li explica a la seua núvia el seu problema i acaba tallant. Per altra banda, en el segon, Carla es masturba deixant enrere els complexes i Marc parla amb la seua parella i soluciona els problemes.

Aquest capítol ens ensenya dues coses: conéixer a tu mateixa millora les teues relacions i la teua autoestima, i que si tens un problema de sexualitat amb la teua parella, el millor és parlar-ho amb ella. A més arribem a la conclusió que tant xiques com xics som complexos respecte al tema de la sexualitat i el pitjor que pots fer és avergonyir-te i callar els teus problemes.

Clara Goldstein ha dit...

PART 1:

“Oh my goig!” és una sèrie catalana de Betevé, que parla de la sexualitat de manera oberta, deixant els tabús i la vergonya a un costat. Tracta temes com el sexe, el plaer i la llibertat. El tema del sexe està amagat d’una manera fins i tot exagerada a la nostra societat. Durant tota la nostra vida hem seguit unes normes imposades i, en teoria, inamovibles. Aquesta sèrie aconsegueix que els joves tinguen una llibertat real, sincera, exposa la realitat tal com és i obri, als nostres ulls, un món de plaer i goig.

Sóc conscient i, per això, puc assegurar, que als adolescents els fes por, o vergonya potser, parlar de sexe obertament. No m’estranya, ja que quan una persona afirma que es masturba, o que manté relacions amb la seua parella, és mirada amb menyspreu. Això sense nomenar el moment en què diu que li agrada, que el sexe és bo i que li dóna plaer, en eixe moment les mirades són encara més negatives.

Per altra banda hi ha, com en tot, diferencia entre homes i dones. Quan un home conta a un grup x que li agrada el sexe i que, per exemple, ha mantingut relacions amb la seua parella o amb qualsevol persona eixe mateix cap de setmana, tot el grup li dóna l'enhorabona, és vist com un triomfador, és fins i tot envejat. Desgraciadament, la cosa canvia quan ens referim a dones. Imaginem-nos una dona parlant amb el mateix grup x, contant que eixe cap de setmana ha mantingut relacions amb la seua parella o una altra persona i que li ha agradat moltíssim, que està molt contenta. Les mirades canviarien d’un cas a l’altre, en aquest últim probablement no hi hauria aplaudiments, sinó solament un llarg silenci. “Oh my goig” aconsegueix que les dones puguen parlar de sexe obertament.

Clara Goldstein ha dit...

PART 2:

Les situacions que hi apareixen al llarg de la sèrie són, de fet, situacions que ens podríem passar a nosaltres perfectament, i ens ajuda a veure-les amb total naturalitat. Alguns personatges segueixen sofrint la impotència de no poder parlar obertament, la restricció de la societat; altres, això no obstant, ho parlen amb naturalitat i sense por. Els temes que es tracten són molt amplis i es tracten d’una manera molt bona. Es parla de plaer, d’orgasmes, de facilitat o dificultats personals respecte al sexe, dels preservatius, de les relacions, del masclisme, del respecte i de la llibertat.

L’objectiu de la segona temporada és el de desmuntar mites sobre el sexe. En aquest episodi, el primer de la temporada, es desmunta el mite que els xics estan sempre a punt. Es conten dues històries que tenen lloc al mateix temps. Per un costat, dos amics estan parlant i un li confessa a l’altre que no poc funcionar bé al llit. Explica que li agrada molt la seua xicona, que li pareix molt sexy, però que a l’hora de procedir no pot mantenir relacions amb ella. Una de les raons de la seua por és l’exnòvio de la xica, un xic, diuen, fort i musculós. El xic pensa, doncs, que defraudarà a la seua xicona.

Són dos els finals que “Oh my Goig!” dona per aquesta història. En un, la parella parla les coses i ho soluciones, són sincers i, d’aquesta manera, les coses funcionen de manera perfecta. En l’altre final, el xic no parla amb ella, creu que ha d’afrontar aquest problema sol i no se n'adona que els problemes de parella se solucionen entre dos, acaben trencant.

Per altra banda, ens mostra la història d’un grup de tres amigues que estan en casa d’una d’elles i se sent, al pis de dalt, els sorolls d’una xica i un xic mantenint relacions. Comencen a parlar d’aquest tema i descobreixen que una d’elles ha fingit orgasmes, per a posar-se en situació amb la seua parella, diu. Per altra banda, una altra confessa que mai ha tingut un orgasme i, quan li pregunten si ella sola tampoc, diu que mai s’ha masturbat, que no ho feia quan tenia parella i que, ara que no tenia, no sabia bé com fer-ho.

Es plantegen també dos finals per a aquesta història. En un, la xica es masturba i ho conta a la seua amiga. És un pas que s’intente conéixer i estan contentes. En l’altre, no li fa cas, no s’atreveix a conéixer el seu cos ni a descobrir els plaers del sexe. Això no obstant, li diu a les seues amigues que sí, que ho ha fet, potser per vergonya de si mateixa les menteix.

Visc en un ambient avançat, modern, el meu institut m’ofereix açò i, a més, el meu grup d’amics també ho fa. Això no obstant, entenc perfectament la situació, que és la comuna, de les persones que no poden parlar de sexe obertament, que no poden expressar-se amb naturalitat o, fins i tot, que no coneixen el seu cos. Aquest tabú ha de ser eliminat, d’alguna manera s’ha d’aconseguir que el sexe siga una cosa normal, que el plaer siga acceptat per tothom i que les restriccions s’eliminen. Betevé, amb la sèrie “Oh my goig!”, està fent molts progressos. És increïble la manera en què tracten el sexe, el masclisme, la llibertat i els tabús. Aquesta sèrie aconsegueix arribar als joves i els obri els ulls a un món de plaer i goig.

DIANA WOLF ha dit...

“Oh my goig!” és una sèrie catalana de Betevé, que parla de la sexualitat. Tracta temes com el sexe, el plaer i la llibertat. El tema del sexe està amagat d’una manera fins i tot exagerada a la nostra societat. Aquesta sèrie aconsegueix que els joves tinguen una llibertat real, sincera, exposa la realitat tal com és i obri, als nostres ulls, un món de plaer i goig.

En aquest vídeo veiem dues històries diferents, però que realment sí que estan connectades. Primer veiem a un grup de xiques parlant dels seus orgasmes, siga amb les seus respectives parelles o elles soles amb la masturbació. Per l’altra banda tenim dos xics que parlen de la seua erecció a l’hora de mantenir relacions sexuals amb les seues parelles.

Encara que puga paréixer el contrari, aquests problemes són molt comuns, normalment ocorren per les mateixes raons que en el vídeo, per por, complexos, problemes personals, etc. I per por a perdre a la teua parella, potser no parles amb ella i mai se soluciona el problema., i aquests problemes són normals, no cal tindre por d'expressar el que sentes o el que et preocupa, perquè portar els teus mals amb tu tota la vida no solucionarà res, sinó tot el contrari. Com el cas del xic del vídeo hi ha molts similars, el típic xic que se sent acomplexat perquè l'ex de la seua parella sembla millor que ell en tots els aspectes.

En definitiva, pense que aquest video està molt bé, distingeix molt bé els dos aspectes, i considere que ho expressen molt bé a la resta de joves.

Brendah Kent ha dit...

Sempre a punt?

Aquest vídeo ens desmenteix el mite del sempre a punt.
En la meua opinió no veig que hi haja res de roí en tindre parella i seguint masturbant-té pel fet que això no ha d’influir en la relació en parella. També em pareix que si tenim problemes al llit, s’hauria de parlar en la parella per tal que el problema no és fase més gros i no es produïsquen mal entesos en el cas del final 2, el millor és fer cas dels bons consells, conéixer-te a tu mateix sense por al que pense la gent parlar amb la teua parella si tens problemes.

Aquest vídeo, aquesta sèrie més ben dit, em pareix molt bona per què ens ensenya moltes coses, ens obri els ulls sobre alguns mites sexuals i ens fa veure la sexualitat de forma més oberta i amb menys tabús com tenim en l’actualitat.

Jesus Campoamor ha dit...

En aquesta entrada anomenada «Sempre a punt?» trobem el capitul dos d'OH MY GOIG!
En aquest trobem una conversació entre tres amigues. Es parla que els xics sempre tenen ganes de mantindre relacions i que en canvi, les xiques no sempre volen. Un dels mites més grans i repercutits de la societat.

Primerament es planteja la següent situació; Emma, Cris i Carla, sopen a casa d'una d'elles. De sobte, comencen a escoltar grits de plaer d'uns veïns. A partir d'ací entren en un debat sobre el fet de fingir orgasmes. Una de les amigues confessa que moltes vegades els ha fingit per a entrar en una espècie de joc o per a complair a la seua parella, i altra, en canvi, confessa que mai ha tingut un. Aquesta última opinava que si les persones tenen de parella no tenen necessitat de masturbar-se, un clar mite. Per altra banda, Andreu i Marc, dos amics parlen sobre altre problema comú dins del sexe: la por a no estar a l'altura.

En conclusió, pareix mentida que rebre plaer de les relacions hagen de ser una pressió tan gran per Vore si no ets a l'altura o per si no li agrades a la teua parella sexualment.
BUIDA LA MENT, I BUIDA'T DE PREJUDICIS.

Jorge Wollstonecraft 1BatxB ha dit...

En aquesta entrada podem veure un vídeo del primer capítol de la segona temporada de la sèrie “Oh, my goig”, la qual podem gaudir a YouTube. En aquest episodi es presenten dues trames: la d'un grup de xiques -Emma, Carla i Cris- que parlen de com han sigut els seus orgasmes a propòsit d'haver escoltat el d'una veïna mentres elles sopaven i la de dos xics -Andrés i Marc- un dels quals no pot tindre una erecció amb la seua nòvia.

En la primera història, una de les xiques no ha experimentat mai un orgasme -motiu pel qual les seues amigues fan una mica de burla- i les seues amigues comparteixen amb ella les seues experiències i alguns consells perquè els pose a prova i arribe a tindre'n un per primera vegada. Al final ens és plantejat si veure que passa quan segueix els seus consells -aconsegueix tindre un orgasme per primera volta- o quan no fa cas a les seues amigues -tracta de masturbar-se però no assoleix el que vol, experimentar un orgasme.

En la segona trama, un dels xics no pot tindre una erecció quan està amb la seua nòvia perquè recorda com era l'anterior nòvio d'aquesta -un jugador de rugbi com un armari de gran- i té por de no aconseguir donar-li el mateix plaer que l'exparella. Finalment, com en l'altra història, es plantegen dos finals: un el que segueix el consell del seu amic -parla amb la seua nòvia i s'ho explica sense problemes- i un altre on no fa cas al seu amic i no canvia la situació.

Sara Becker ha dit...

En el vídeo anterior podem veure el Capítol 1 de la segona temporada de la sèrie Oh, My Goig, de beteve, on es revisen alguns dels mites que emmascaren la sexualitat. En aquest episodi, #SempreAPunt, Emma, Carla i Cris estan sopant mentre senten els crits de plaer del veïnat. També Andrés i Marc parlen dels problemes que tenen en les seues relacions.

Primer, veiem a tres amigues sopant mentre parlem de temes tabú com la masturbació o sobre tindre orgasmes i parlen de com es senten. A més a més una de d’elles esta demanant consell a les altres dos amigues sobre aquests temes, les amigues li recomanen que ho prove, és a dir, que prove a masturbar-se a soles y que després
l'hi explique a elles la seua experiencia.

Segon, veiem a dos amics que estan passejant i metres parlen de tots els problemes que tenen en les seus relacions, un dels amics esta aconsellar a l’altre per ajudar-lo, però l’altre no agafa el seus consells, no li fa cas.



Mario Campoamor ha dit...

Sempre a punt?
Per suposat, ja sigues xic o xica sempre hi ha ganes de fer-lo. Existeix un estereotip de que les xiques sempre son les que no tenen ganes de fer res, però la veritat es que moltes vegades son els xics els que no estén per la llavor.

En aquest vídeo, el primer capítol de «Oh My Goig!» tracta aquest tema. Tres xiques parlen dels seus orgasmes, una cosa molt personal i segurament diferent per a cada persona. En aquesta cas fan els sorolls i crits que fan, però una d’elles mai havia tingut un orgasme, dons les seues amigues li animen a que es masturba-se per sentir-ho.
Per altre costat estan dos xics que son amics parlant de problemes que te un de ell. Li ocorren gatillazos moltes vegades i es posa nerviós perquè no sap el que fer. Una solució seria anar al metge per una revisió o per receptar-te medicaments per això però l’altra es la que li recomana el seu amic es parlar amb la seua núvia per arreglar qualsevol problema que ocórrega.
Molta gent te problemes al sexe ja pot ser per no arribar a l’orgasme o per situacions que puguen sorgir al acte sexual, però tetes les anteriors tenen solució així dons, ni hi ha que alarmar-se molt.

Marta Nelken i Jessica Zambrano de 1 Humanitats ha dit...

El vídeo que comentarem és el primer capítol de la segona temporada de la sèrie “Oh, my goig”, on es revisen alguns dels mites que emmascaren la sexualitat i tracta un tema molt controvertit com és el de la sexualitat masculina i la masturbació femenina. Aquest vídeo tracta dues situacions: una on estan Emma, Carla i Cris sopant mentre senten els crits de plaer del veïnat, i l’altra on es troba Andrés i Marc parlant dels problemes que tenen en les seues relacions.

La primera situació, que és la de les xiques, que comença quan escolten els orgasmes de la veïna que, per a una amiga, pareixen fingits o fins i tot sobreactuats; així comença la conversació dels orgasmes, que en aquest cas Cris admet que ella alguna vegada sí que ha fingit un orgasme per a posar-se en situació a l’hora de l'acte sexual, per altra banda, Carla diu que ella no ha fingit mai un orgasme perquè fins ara creu que no ha tingut cap, ja que mai ha sentit plaer i ha amagat aquest sentiment per a què l’altra persona no es sentisca malament. En eixe sentit, les altres amigues no s’ho creuen, i li pregunten si alguna vegada s’ha masturbat i ha aconseguit arribar al punt de sentir plaer, però aquesta respon que mai li ha cridat l’atenció fer-ho. Al final les amigues li convencen perquè aconseguisca arribar a un orgasme encara que siga sense tindre cap relació sexual, sinó ella sola.

L’altra situació és la dels xics, Andrés i Marc, en aquest cas, Marc té una relació amb una xiqueta, però li conta a Andrés que mai ha pogut tindre relacions amb ella pel simple fet que no arriba a l’erecció, i açò és el que preocupa al xic. Finalment, el xic conta que no arriba perquè té inseguretats, ja que l'anterior nuvi de la seua núvia era un esportista que estava en bona forma i aquest té por a no donar la talla; amb aquesta història, Andrés mostrava unes expressions de què li passava el mateix, però a diferència de Marc, ell no ho admet perquè si no queda com els menys matxo.

Aquest vídeo mostra la realitat de molta gent, la realitat que a vegades es diu i a vegades no, des de la nostra perspectiva, el millor és la comunicació amb la teua parella, si t’agrada més això o l’altre, o si et sents incòmode o no, o coses de l'estil. I si no tens parella, investiga el teu cos sol/a, perquè si no saps tu el que t’agrada, ningú ho sabrà.