1 d’oct. 2018

Suècia i l'educació sexual

L’any 2015, en un programa infantil de la televisió pública sueca (Bacillakuten), que té com a objectiu ensenyar el cos humà a les criatures de 3 a 6 anys, es va emetre un vídeo musical protagonitzat per Snipp i Snopp, dos ninotets que representaven un penis i una vulva –tot i que en els subtítols anglesos (no els hem trobats en espanyol) diuen "vagina". Desconeixem quina paraula utilitza l'original suec, però com que la confusió entre vulva i vagina és prou habitual, convé assenyalar que el dibuixet no és una vagina sinó una vulva simpàtica a la qual li falta una part fonamental de l'anatomia femenina: el clítoris. La cançó, que va causar una mica de polèmica en el país, es va pujar també a Youtube, on es va qualificar de “contingut per a majors de 18 anys”; tot i que, finalment, es va obrir a tots els públics. 

A Suècia, l'educació sexual és obligatòria a partir dels 10 anys, des de l'any 1956. L'Associació Sueca per a l'Educació Sexual dóna suport a aquesta educació i ha tingut iniciatives com la de llançar una convocatòria a escala nacional, al novembre de 2014, perquè la gent proposara la paraula idònia per a designar la masturbació femenina. La guanyadora va ser ‘Klittra’ (de ‘klítoris’ i ‘glittra’, que ve de l'anglés ‘glitter’ i significa “brillar”), i s'ha proposat que s'incloga al diccionari suec. 

Què et sembla la idea del vídeo per a les criatures? Compara la situació del nostre país amb Suècia pel que fa a l’educació sexual. Creus que un material com aquest, o la iniciativa de l’Associació Sueca per a l’Educació Sexual, crearien molta polèmica a casa nostra?



31 comentaris:

Agustin Goldman i Sergio Woolf ha dit...

Aquesta entrada parla sobre un programa de televisió emitit a Suécia en el que eix dos ninotets que semblen un penis i una vulva sin clítoris. La cançó va donar massa polèmica en el país i es va classificar com a contingut per a major de 18 anys, però finalment es va obrir a tots els públics.

En la nostra opinió ens pareix que es un vídeo una mica fort per a xics i xiques de 3 a 6 anys perquè els xics i xiques son massa xicotets. Segons nosaltres deuria ser emitit per a xics de 10 o 11 anys. Al nostre país pensem que aquest tipus de vídeo crearia molta polèmica.

En conclusió a nosaltres no ens sembla que el vídeo siga apropiat per a tots els públics.

jorge davidson i pau goldman ha dit...

En aquest vídeo es mostra un penis i una vagina en dibuixos animats que van ballant i cantant per que els xiquets i xiquetes suecs aprenguen les seues parts del cos humà, el qual es mostra en la televisió publica. També posa que hi ha una educació sexual obligatòria a partir dels deu anys des de l’any 1956
A nosaltres ens pareix molt bé perquè estàs ensenyant als xics i xiques des de ben xicotets i pensem que en Espanya també tindria que haver una educació sexual perquè ensenya als menuts com es el seu cos i pensem que es una cosa necessària hui en dia.

Pensem que també seria convenient que es feren programes de televisió en el nostre país per a no quedar darrere dels altres països europeus en un àmbit tan important com aquest. També estaria bé que es feren convocatòries per als adolescents per parlar sobre la sexualitat. Aquesta és una forma entretinguda, divertida i original de introduir als més menuts en aquest tema. (CONTINUARÀ)

Clara Campoamor ha dit...

Primer començaré dient la meua opinió sobre aquest tema, la veritat és que pense que no fa falta que als xiquets els poses uns dibuixos parlant sobre les parts genitals de les persones, que no estic dient que estiga malament, però pense que és innecessari. Ja que els xiquets més avant ho van a estudiar i ha comprendre d'una manera realista i no amb dibuixos animats dels genitals. Personalment no estic a favor d'açò per diverses raons, la primera crec que no és una cosa interessant per entretenir, la segona van a tindre temps d'estudiar i saber sobre el tema.


Crec que si aquest tipus de programes es realitzaren en el nostre país, hi hauria moltes diversitats d'opinions, ja que és un tema una mica delicat. Molta gent pensaria que és una idea molt bona perquè així els xiquets des de menuts saben i coneixen sobre el tema, altres creurien que és imprudent posar això als xiquets. I altres com jo creurien que no és necessari, però que no és una mala idea.


Personalment com he dit abans no estic completament d'acord, però tampoc em pareix malament que els xiquets ho vegen, perquè al fi i a la cap, això és completament cert i hauria de ser natural conversar sobre aquests temes tan concrets.

ruth wolf i desi thompson ha dit...

En el vídeo sobre l'educació sexual sueca podem trobar una animació en la qual apareixen un penis i una vulva, no una vagina. El vídeo en qüestió intenta normalitzar l'educació sexual a xiquets de 3 a 6 anys. En canvi no mostra una part fonamental del cos d'una dona, el clítoris. A més de la revolada que es va formar en la mateixa Suècia, aquest es va fer universal en ser pujat a YouTube i ser qualificat per a majors de 18 anys.

En la nostra opinió considerem aquest vídeo apte per a qualsevol tipus de públic i perfecte per a xiquets de tan curta edat per a introduir-los a aqueixos temes, ja que la nostra societat ens inculca un comportament retrograda, en convertir aquestes situacions en temes tabús i per tant reprimir-nos. Açò es tracta de biologia bàsica, coses que tots tenim ja siguem persones cis, trans o de la forma que ens sentim. És necessari saber açò per a poder conéixer-nos.

En conclusió, la sexualitat és alguna cosa que hauria d'estar normalitzat el dia d'avui, en comptes de ser criticat o censurat pels mitjans de comunicació.

Vanessa Stone (1 Batx Arts) ha dit...

L'educació sexual hauria de ser una assignatura obligatòria a totes les escoles de qualsevol país, ja que la sexualitat forma part de nosaltres i està present, d'una manera o d'una altra, durant tota la nostra vida. És per això que no hem de considerar-ho un tema tabú, tot el contrari, atés que és probablement la cosa més natural que existeix.

No és novetat que hui dia encara hi ha joves (i no tant) que rebutgen parlar d'aquests temes, la majoria de vegades pel fet que no han rebut una correcta educació sexual quan eren menuts.

D'aquesta manera l'única cosa que s'aconsegueix és crear inseguretats pel que fa a la seua sexualitat i més endavant greus problemes com les ITS o embarassos no planificats (que no, no desitjats, perquè potser sona massa despectiu).

La solució a aquesta desinformació sexual és simple: l'educació des de ben nens a les escoles sempre d'una forma amena i adaptada a cada edat. I és ara quan entren al debat les persones més conservadores que afirmen fermament que no es deuen tractar aquests aspectes de l'educació amb els xiquets, en gran part per l'adoctrinament, m'atrevisc a dir, que va ser imposat en la seua època. Açò és el que originàriament desencadena en una forta repressió cap a la identitat i orientació sexual de cadascú, així com en l'odi i discriminació cap a alguns col·lectius.

Ara, bassant-nos en l'escriptor nord-americà Jonathan Hennessey que deia que la ignorància és el pitjor enemic d'un poble que vol ser lliure, hauríem de replantejar-nos si paga la pena continuar amb els prejudicis arcaics sobre la sexualitat que tant de mal han fet.

Helena Campoamor 1 Arts ha dit...

Principalment, pense que el fet de voler que els xiquets xicotets aprenen sobre la sexualitat i de com funciona el cos humà alhora a la sexualitat és important. També és important que des de menuts sapiem que no és res roin tindre relacions sexuals, ja que moltes vegades els pares fan creure als seus fills que tindre aquest tipus de relacions està mal.

Pense que que tots els xiquets han de saber com funciona el seu cos i normalment sempre és saltem a aquesta part la sexualitat, i aixó tenim que cambiar-ho. És a dir, hem de saber tot sobre el nostre cos complet i també conèixer el cos de l'altre. També hi ha que dir que és esencial una bona educació sexual perquè així sempre sabran com actuar i perquè coses preocupar-se i per quals no. A més, d'aquesta forma de parlar de la sexualitat no serà res incòmode, i és veritat que sempre parlem d'aquest tema com un tema tabú que solament podem parlar amb persones en les quals confiem com amics o amigues. Però realment poc ens poden ajudar els amics o les amigues si no han tingut tampoc una educació sexual o no tenen experiència suficient, i aquest és el cas del nostre país.


En el cas d'Espanya, nosaltres no rebem normalment una educació sexual i aleshores tot el que sapiem és perquè l'hem après nosaltres. Com era d'esperar moltes vegades són dats erronis i per a estar segur en aquest tema tan íntim es necessita parlar amb algú que sàpia sobre el tema.

En conclusió, és millor si des de menuts s'ensenya als xiquets tot sobre la sexualitat, perquè així, una cosa tan natural com aquesta deixarà de ser un tema tabú i és sentiran més segurs amb el seu cos i aquest fet té ha de canviar a Espanya.

Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Aquesta entrada ens mostra un vídeo de un programa per a xiquets de 3 a 6 anys de una cadena televisiva de Suècia que es va emetre al 2015. El qual tracta d'uns dibuixos en forma de penis i vulva (sense clítoris) anomenades «Snipp i Snopp» els quals tenen la intenció de ensenyar el cos humà als nois.

Aquest vídeo va causar una gran polèmica en el país i en «Youtube», on fins i tot es va classificar com a restringit per als menors de 18 anys.

Personalment, aquest vídeo em pareix bé, ja que, intenta mostrar la sexualitat d'una manera divertida i entretinguda per a xiquets. Encara que crec que el vídeo tindría de estar orientat a nois d'una edat major, com 10 anys perquè considere que els xiquets de 3 a 6 en eixa edat pense que no entendran molt bé el missatge d'aquest text i no tindran els coneixements necessaris.

D'altra banda, cal admirar la iniciativa de Suècia de trencar amb els «tabús», a diferència d'Espanya, i ensenyar als xiquets els temes sexuals com una assignatura imprescindible més, inclús que posen dibuixos tractant el tema de la sexualitat a la televisió.
Ja que al nostre país aquest tema es encara considerat com «tabú» i de segur que a dies d'ara si es publicara a la televisió un anunci d'aquest tipus destinats a xiquets, hauria molta gent que s'escandalitzaria.

Mireia Arendt ha dit...

Al meu entendre l'educació sexual és una cosa totalment necessaria, una cosa que s'ha d'aprendre abans o després. Ja que en del contrari, la situació de desinformació pot provocar que prenguem males decisions en aquest àmbit, comportant conseqüències com: relacions sexuals no plaents, embarassos no desitjats o malalties de transmissió sexual.

Cert és que, com a part de la nostra educació, el moment en el qual s'informa d'aquest tema hauria de ser decidit per les persones encarregades de la nostra formació personal, és a dir, el nostre entorn familiar o estudiantil. Malgrat açò, en la gran majoria dels casos, o almenys en el nostre país, no és aquesta la via per la qual se'ns dóna a conèixer. Es sol donar la situació en la qual ens comencem a assabentar per internet, la qual cosa ens arriba de casualitat o simplement de cap manera. Quan, evidentment, cap d'aquestes opcions ens convé.

En conclusió, pense que seria molt més beneficiós per a tots, com a societat, si la sexualitat no fóra un tema tabú. No obstant açò també caldria tenir en compte el no donar una informació incorrecta, com és el cas del vídeo, o cisheteronormativa.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Sara Hipatia ha dit...

Crec que l'educació sexual avui dia, és un tema molt important a tractar sobretot per als més joves, i fins i tot pense que hauria de ser fins a una assignatura obligatòria, ja que així ho veurien com la cosa més natural, que és precisament el que és.

Crec que s'hauria de donar en els col·legis, perquè per exemple ací a Espanya, no es tracta aqueix tema fins als 15 o 16 anys i amb pinzellades molt per damunt, o directament no es tracta el tema, si tractaren el tema des de més xicotets, no ho prendrien com una mica del que avergonyir-se, o alguna cosa que no és natural. A Suècia ensenyen l'educació sexual des de molt xicotets (de 3 a 6 anys), i ho aprenen quasi sense adonar-se amb les caricatures que han creat, així aprenen sobre el seu cos i ho veuran més normal. Encara que com tot hi ha a persones que no els sembla res bé i ho han criticat, dient que són caricatures per a majors de 18 anys, però bé com a passa a tot arreu, no sempre li va a agradar a tot el món, però sincerament és un molt bon tema i per al meu semblar està bé que els ensenyen tan aviat.A comparació Suècia amb Espanya no crec que l'opinió varie molt perquè hi haurà a gent a la qual li semble estupend i hi haurà a gent a la qual li horroritzarà, i dirà que no és adequat per a l'edat.

En resum al qual em referisc és que està bé que s'acostumen a açò i que ho sàpien tot perquè quan siguen més majors tinguen més que en compte les conseqüències que açò comporta, i també que ho vegen com una cosa natural.

Luismi de Gouges 1BA ha dit...

https://drive.google.com/file/d/1516X6AMXhqxPz1VGizIZkFoOSUSnGsZ-/view

Maria Blanchard ha dit...

El vídeo que acabe de veure, no em pareix un tema roín per als xiquets. Potser haurà causat polèmica però no tindria perquè, ja que no és quelcom que hui en dia siga estrany.

Aquest vídeo, a més de ser censurat, no arriba a mostrar la realitat del tot, perquè el clítoris no està sent mostrat, açò és una gran fallada perquè en el vídeo es diu és que una vagina quan en veritat açò equivaldria a una vulva.

La segona part del text parla sobre l'educació sexual a Suècia. Els xiquets a partir dels 10 anys estudien obligatòriament aquesta assignatura, a causa d'açò hi ha menys problemes a l'hora d'embarassos, d'infeccions de transmissió sexual…

Per a contestar a les preguntes hi vaig a parlar sobre la meua pròpia posició. Jo crec que l'educació sexual és important, i crec que sempre s'ha de donar des d'un punt de vista objectiu no des de l'església com va ser en el meu cas o sent homòfob. Crec que ací, a Espanya, no seria mala idea estudiar aquesta matèria però és que a algunes persones sobre tots adults la rebrien malament.

Ernesto West ha dit...


Bon dia, sóc Ernesto West alumne de primer de batxiller d'humanitats i comentaré l'entrada de Suècia i l'educació sexual.

Esta entrada tracta sobre un programa de televisió publique que té de protagonistes a un penis i una vagina i la seua intenció és ensenyar als xiquets d'entre 3 a 6 anys, perquè es coneguen millor així mateixos en un futur i evitar incògnites que se'ls puguen presentar. Però en Suècia va ser catalogat com contingut per a majors de 18 anys i ho van llevar de la televisió pública, però finalment li van deixar al programa continuar emetent per que després de molt van considerar que era educatiu .Ya que en Suècia l'educació sexual obligatòria és als 10 anys per això en els instituts fan xarrades sobre les relacions i el cos humà.

La meua opinió sobre el tema de la sexualitat és que és necessari que els xiquets tinguen idea del seu cos i les xarrades o els programes educatius que ho expliquen estarien molt bé, però a partir dels 10 o 11, i no tan prompte com els 6 perquè segurament no sàpia de que els estes parlant o veient per televisió. Molts pares no els fan xarrades de sexualitat perquè els poden resultar incomodes perquè pot ser un tema incomode i ja ho aprendran amb el pas del temps.

En conclusió m'ha paregut una entrada molt divertida i per a res avorrida ja que m'hauria agradat veure bressolat tenia 10 anys algun programa per a saber el funcionament del meu cos. Recomane este comentari ja que es fa amé.

Celia kahlo ha dit...

El comentari d`aquesta setmana es basa en un vídeo de suècia que tracta sobre l'educació sexual i va dirigit als xiquets més menuts. En aquest vídeo apareixen dos personatjes principals: un penis, y el que se suposa que deuria ser una vagina, pero es una vulva.

A primera vista, pareix un bon video. És important que els xiquets reben una bona educació sexual desde que son menuts, de manera que puguen desemvoluparse lliurement desde el coneixement. Però per a que es complisca, els xiquets han de reure l`informació adecuada, y eixa informació no es troba en aquest video.

El video es transfobo perque tracta d`ensenyar als xiquets que si tens pene ets un xic y si tens vagina ets una xica, el que limita notablement la seua capacitat de desemvoluparse a l`hora de diure como es sentixen (el que son) independentment del seu sexe biològic. A més de transfobo, el video també es homofobo, ja que al final mostra com el pene es junta amb la vagina. Es a diure, suposant que el pene es l`home i la vagina es la dona, mostra com son els dos sexes que s`han de juntar, invisibilitzant la resta de relacions no heterosexuals que també existixen.

Per tant, en la meua opinió, crec que és important que els xiquets i xiquetes reben una bona educació sexual, però aquesta no ho és.

Julián Kent ha dit...

El text tracta sobre una cançó animada emesa a Suècia en la qual apareix un penis i una vulva amb la finalitat d'educar als xiquets i xiquetes de 3 a 6 anys sobre els genitals de l'home i la dona. Est és un tema que ha causat molta polèmica a Suècia que va ser classificat per a majors de 18 anys, però finalment va ser apte para tot públic ja que la seua fi és ensenyar als més xicotets sobre les seues parts.

Jo crec que tots els països deurien fer aquest tipus de *videos amb finalitats educatives ja que al cap i a la fi no és gens dolent, és simplement un intent d'ensenyament cap als més xicotets sobre els seus genitals la qual cosa no és gens dolent que sàpien des de primerenca edat ja que ajuda a informar una mica més respecte a l'educació sexual.

En l'actualitat, hi ha algunes persones que tenen cert "tabú" que els xiquets i xiquetes no deurien veure aquest tipus de vídeos ja que en contenir un penis i una vulva ja ho fa "pornogràfic" o "inadequat per als menors", la qual cosa aquesta gent no pren en compte és el ben que pot arribar a ser que els seus fills o filles estiguen informats sobre aquests temes ja que ofereix informació que fins i tot els pares no tenien idea. Pense que aquests vídeos es deurien ensenyar en els col·legis i instituts per a així reforçar el coneixement sexual que els alumnes.

A mi personalment no vaig necessitar d'aquests vídeos per a informar-me sobre l'educació sexual o sobre els meus genitals ja que els meus pares m'han donat xarrades abastant aquest tema, gràcies a açò sigues molt més i estic millor informat, a més, sobre les relacions sexuals i la importància de protegir-se per a no contraure alguna malaltia de transmissió sexual.

Estaria ben també que en els instituts posen vídeos parlant sobre el sexe i l'ús adequat del preservatiu ja que els joves d'avui dia tendeixen a practicar aquest acte i en *alunas ocasions succeeixen els embarassos no desitjats o que algun es contagie d'alguna malaltia de transmissió sexual per no usar preservatiu o per no usar-ho correctament. Estic molt confiat que aquest tipus d'informació preparen als xiquets a tenir millor coneixement i en cas dels joves, a tenir major precaució a l'hora de tenir relacions sexuals.

Eman Goldman i Sheila Bulter ha dit...

Eman Goldman i Sheila bulter

En aquesta entrada es parla que a Suècia s'emetia, en una cadena televisiva, uns dibuixos animats en forma de penis i vulva que es deien *Snipp i *Snopp que ensenyaven als xiquets a descobrir el cos humà amb cançons. Després d'aquest vídeo a Suècia es va crear una revolta en contra del contingut del vídeo fins que es va haver de retirar el de la cadena televisiva i en YouTube és es mostrava com a vídeo per a majors de 18 anys.

En la nostra opinió l'educació sexual hauria de ser obligatori per a tothom. Perquè clar a Suècia parlar d'aquests temes ja està normalitzat, en canvi, en molts altres països, inclòs Espanya, aquests temes segueixen sent tabú. Estaria bé que tothom seguira el model suec i començar a educar als xiquets des de xicotets perquè si ens esperem massa, igual ja tenen la seua pròpia idea errònia formada i és una mica tard per a educar-los.

A Espanya, fins que no tens una certa edat, no eres considerat prou madur per a entendre aquests temes i açò comporta a sentir vergonya i fins i tot por a parlar d'açò en qüestió. No hauria d'estar mal vist, ja que és una cosa normal que tots tenim i sobre el que hauríem de ser conscients des de ben xicotets, com a Suïssa, que pensem que és un clar exemple a seguir.

A més d'açò, també és possible que influïsca en la manera en la qual un adolescent veu el seu cos. Des de xicotets ens ensenyen que l'home té penis i la dona té vagina i qualsevol canvi en aquest estereotip serà cruelment jutjat. Si des de xicotets ens proporcionen una bona educació sexual algunes coses no passaria, i també s'evitarien les malalties de transmissió sexual si es parlaran d'elles amb total llibertat, des de xicotets, però decideixen ignorar-ho i en conseqüència produeixen malalties, moltes d'elles les tens per a tota la vida i per culpa de la teua ignorància les pots anar contagiant als altres i que tot açò podia haver-se evitat amb una simple xarrada.

En conclusió caldria implantar una llei que obligue a tots els països del món a tenir una assignatura obligatòria en les quals es tracten tots els temes *tabús que no es poden tractar en el dia, dia i així poder evitar problemes com és, per exemple, la ignorància de molts adolescents en concret, i fins i tot adults sobre l'educació sexual.

Lucia dunham ha dit...

Crec que es excelent que desde els 10 anys ja les parlen de la sexualitat, ja qué es un tema del que n'hi ha de parlar i no fer com en moltes societats que el situen com un tema tabu.
Simplement crec que es tendria que fer en tots els paissos i en tots els centres educatius

Anònim ha dit...

Bona vesprada, avui hem decidit comentar aquesta entrada perquè ens ha semblat molt interessant i alhora molt indignant. Hui en dia, l'educació sexual segueix sent un tema tabú, un tema en el qual moltes persones se senten incomodes i avergonyides quan parlen sobre açò. Per a poder evitar-ho una cadena televisiva de Suècia va emetre uns dibuixos animats perquè els xiquets xicotets pogueren conéixer el seu cos i els seus òrgans sexuals.

Aquests dibuixos sobre un penis i una vagina ensenyen mitjançant cançons infantils, curiositats sobre el nostre aparell reproductor, d'aquesta manera els xiquets creixen sense tabús sexuals, i a més no solament els xiquets, sinó també les persones adultes s'eduquen i així poden donar exemple als més xicotets. Aquest vídeo va ser considerat per a persones majors de 18 anys i va provocar molta polèmica en la societat, no obstant això, finalment es va obrir a tots els públics. Un inconvenient d'aquest vídeo és que associa que la normalitat és ajuntar un penis i una vagina i no mostren que també pot haver-hi varietat sexual, és a dir, ajuntar un penis amb un penis i una vagina amb una altra vagina.

En la nostra opinió, sense tenir en compte l'inconvenient ja esmentat, ens sembla que emetre vídeos per a educar sexualment als xiquets, així com ho va fer Suècia, és una bona forma de visibilitzar que podem acabar amb els tabús que durant tant temps hem tingut presents en el nostre dia a dia i que els xiquets el vegen com una cosa natural i sense prejudicis en les relacions sexuals.

Però també pensem que cal tenir molta cura en la informació que els volem transmetre als xiquets, ja que són açò, xiquets, i tots els continguts se'ls han de mostrar amb natural i deuen estar adequats a les seues edats per a tenir la seguretat que entenguen el que se'ls vulga transmetre i no els puga causar dubtes o inseguretats. Estar informat o rebre informació sempre és bo, però ha de ser una informació realista i veraç, adequada a l'edat.

En la nostra opinió, pensem que la sexualitat en ple segle XXI hauria d'estar ja normalitzada, sense tabús i ni sent censurada per mitjans de comunicació, d'aquesta manera estem totalment d'acord amb que els xiquets xicotets puguen veure vídeos com el que es mostra en aquesta entrada i així donar-los l'oportunitat de saber com funciona el seu cos humà.

Carla Becker i Alejandra Addams ha dit...

Bona vesprada, avui hem decidit comentar aquesta entrada perquè ens ha semblat molt interessant i alhora molt indignant. Hui en dia, l'educació sexual segueix sent un tema tabú, un tema en el qual moltes persones se senten incomodes i avergonyides quan parlen sobre açò. Per a poder evitar-ho una cadena televisiva de Suècia va emetre uns dibuixos animats perquè els xiquets xicotets pogueren conéixer el seu cos i els seus òrgans sexuals.

Aquests dibuixos sobre un penis i una vagina ensenyen mitjançant cançons infantils, curiositats sobre el nostre aparell reproductor, d'aquesta manera els xiquets creixen sense tabús sexuals, i a més no solament els xiquets, sinó també les persones adultes s'eduquen i així poden donar exemple als més xicotets. Aquest vídeo va ser considerat per a persones majors de 18 anys i va provocar molta polèmica en la societat, no obstant això, finalment es va obrir a tots els públics. Un inconvenient d'aquest vídeo és que associa que la normalitat és ajuntar un penis i una vagina i no mostren que també pot haver-hi varietat sexual, és a dir, ajuntar un penis amb un penis i una vagina amb una altra vagina.

En la nostra opinió, sense tenir en compte l'inconvenient ja esmentat, ens sembla que emetre vídeos per a educar sexualment als xiquets, així com ho va fer Suècia, és una bona forma de visibilitzar que podem acabar amb els tabús que durant tant temps hem tingut presents en el nostre dia a dia i que els xiquets el vegen com una cosa natural i sense prejudicis en les relacions sexuals.

Però també pensem que cal tenir molta cura en la informació que els volem transmetre als xiquets, ja que són açò, xiquets, i tots els continguts se'ls han de mostrar amb natural i deuen estar adequats a les seues edats per a tenir la seguretat que entenguen el que se'ls vulga transmetre i no els puga causar dubtes o inseguretats. Estar informat o rebre informació sempre és bo, però ha de ser una informació realista i veraç, adequada a l'edat.

En la nostra opinió, pensem que la sexualitat en ple segle XXI hauria d'estar ja normalitzada, sense tabús i ni sent censurada per mitjans de comunicació, d'aquesta manera estem totalment d'acord amb que els xiquets xicotets puguen veure vídeos com el que es mostra en aquesta entrada i així donar-los l'oportunitat de saber com funciona el seu cos humà.

alex stone ha dit...

En aquest post es mostra un vídeo que es va a emitir en suècia en un programa per als mes menuts a on ensenyen el cos humà. En el es ve com una vulva i un penis canten i ballen suposo que explicant el que son , on s'encontren i per a que serveixen. Es ve que en suècia va tindre un impacte social perquè era per a xiquets , es mes el van pujar a YouTube i el van posar com contingut per a majors de díhuit anys.

En el post també fa referencia a que parlen de vagina quan es una vulva i que es te que saure diferenciar-les , perquè no es el mateix .
en la meua opinió els mes xicotets tendrien que tindre mes informació sobre els temes sexual o almenys coneixes les seues parts intimes i deixar que aquestes coses siguen un tema tabú perquè després ocurreixen coses que es podrien haver evitat amb un poquet de cultura o educació sexual. També podrien ensenyar als xiquets a respectar a les diferents condicions sexuals i també deixarien de ocurrir coses com el bulling la homofòbia i tots podríem amar lliurement.

Jorge Davidson i Pau Goldman (1BATX C) ha dit...

Bona vesprada.
En aquest vídeo es mostra un penis i una vagina en dibuixos animats que van ballant i cantant per que els xiquets i xiquetes suecs aprenguen les seues parts del cos humà, el qual es mostra en la televisió publica. També posa que hi ha una educació sexual obligatòria a partir dels deu anys des de l’any 1956.
A nosaltres ens pareix molt bé perquè estàs ensenyant als xics i xiques des de ben xicotets i no tan xicotets en alguns casos i pensem que en Espanya també tindria que haver una educació sexual per ensenyar als menuts com es el seu cos i pensem que es una cosa necessària hui en dia.

Pensem que també seria convenient que es feren programes de televisió en el nostre país per no quedar darrere dels altres països europeus en un àmbit tan important com aquest. També estaria bé que es feren convocatòries per als adolescents per parlar sobre la sexualitat. Aquesta és una forma entretinguda, divertida i original de introduir als més menuts en aquest tema. D’aquesta manera parlar sobre sexe, i la sexualitat no seria un tema tabú com ho es hui en dia al nostre país i molta gent perdria la vergonya de dir el seu gust sexual, i es reduiria molt la violència homofobica. També al ficar aquests programes ja siga a la televisió o als nous mitjans de comunicació a internet es podria aprendre molt sobre els temes de la sexualitat i d'igualtat sexual, ja que hi ha molta gent que no sap quasi res o res sobre aquests temes i considerem que son temes molt importants en el nostre dia a dia.

Per finalitzar ens agradaria dir que ens ha paregut un anunci molt divertit i molt bo per explicar un tema tan nou i tan controversista com es la sexualitat de les persones als nostres dies i ens agradaria vore mes anuncis d’aquest tipus o inclòs series de dibuixos animats ja no a soles per als adolescents sinó per totes les edats des dels més menuts fins als més grans, així estaríem tot el món més informat i convertiríem la sexualitat en un tema del que podríem parlar sense vergonya, i perquè tothom s’adone de que totes les persones som iguals independentment de la seua sexualitat i del seu gènere.

Unknown ha dit...

Bruna GAGE

En nuestra societat este tema es un poc reprimido...

En la meua opiniò, yo creec que a xiquetes de 3 à 6 anys no les fa falta una educació a ese nivel, no dic que este mal posar ese tema de una manera más realista, però tampoc fa falta que xiquets tan jovenes sepan de eso per un anuncio de televisió.

Yo creec que es fundamental que los xiquets tindre una concepció, que ja coneixen seu cos, però ellos ja tindre su tiemp d'estudiar sobre eso, amb una edat ja amb mica de maturitat per entender el tema!

Eva Gage Eva Adams 1º Batx Humanitats ha dit...

Aquesta entrada parla sobre Suècia i la seua educació sexual, la qual comença al cap de 10 anys en totes les escoles. Aquest tipus d'educació no està vista malament a aquest lloc, a més a més, aquesta idea va començar l'any 1959 i s'ha continuat fins ara, mentre que en altes països aquesta educació estaria vista molt malament.

Aquesta educació és necessària perquè els xiquets no tinguen prejudicis sobre aquest tema i siga vist com un tabú. Els xiquets han d'estar informats sobre aquests temes, per a quan siga l'hora estan completament segurs i sàpien tot el que conlleva, que sàpien les malalties, diferent formes de protegir-se, que sàpien que fer en cada cas i que ho facen perquè ells volen, no perquè l'altra persona insistisca. A més a més, cada vegada els xiquets experimenten més i més prompte, ja que també és veritat que el sexe està millor vist ara que fa anys, però s'ha d'estar informat.

En canvi en llocs com Espanya l'educació sexual és nul·la ja que si et vols informar sobre aquest tema has d'informar-te tot sol. Si s'intenta començar una activitat d'educació sexual per exemple un institut, l'ajuntament no el subvenciona, ja que no tots els pares veuen bé que parlen als seus fills d'aquests temes. Aquesta situació, ens pareix una raó més per aplicar una educació sexual als instituts, ja que si no s'ensenya als instituts ni en un ambient familiar, els joves o es queden desinformats o han de buscar la informació per internet, i a la internet hi ha molta informació errònia. Els joves necessiten una persona amb la qual parlar sobre aquests temes, una persona professional, ja que el sexe és un tema del qual sempre n'hi ha que parlar, ja que és un tema molt extens.

En definitiva, pensem que els altres països devien aprendre de Suècia en aquest tema i que es devia començar a acceptar les propostes d'informar i ensenyar als xiquets sobre aquests temes perquè és necessari i natural.

Ruth Wolf ha dit...

Aquest vídeo podem observar uns dibuixos animats d'un penis i una vagina ballant i cantant que el seu publique està dirigit cap als xiquets i xiquetes de les escoles de Suècia. En aquest vídeo intenta normalitzar l'educació sexual a xiquets de 3 a 6 anys. És curiós en aquest vídeo que a part del penis i la vagina, mostra també una part fonamental que és el clitoris, ja que és una part que moltes persones desconeixen i molt menys no li donen molta importància.

En la meua opinió aquesta molt bé que als xiquets ja des de molt xicotets se'ls ensenye coses com aquestes, ja que així sent tan xicotets ja se'ls pot ensenyar a respectar i no centrar-se solament en el plaer de l'home, també s'eliminen els temes tabú que hi ha en la societat respecte a les parts sexuals de la dona. D'altra banda crec que es hauria d'haver-hi una educació i hauria de ser diversa, no solament dirigida a temes relacionats cap a persones cis, s'hauria d'explicar que també existeixen persones amb dues gèneres com els intersexuals, persones que són trans, també les diverses orientacions sexuals i així en un futur evitar problemes que sol tenir avui en dia.

Jo crec que sobre la base de l'educació es pot canviar el món, millorant i ficant programes com aquests en les escoles i en els instituts, no eliminar-los com en moltes ocasions ha passat i així en un futur aquests xiquets quan cresquen seran més lliures de ser com vulguen ser i sabran respectar al seu pròxim.

LUCÍA STONE ha dit...

Aquest vídeo parla principalment dels nostres òrgans sexuals i ens dóna l' informació mitjançant un vídeo. Pense que si aquests tipus de programes és tractaren en el nostre país, els xiquets de hui en dia estarien millor informats, també he de dir que hi hauria diferents opinions, perquè hi haurien pares i mares que estarien d'acord i altres que estarien no ho estarien. Concretant crec que és un tema un tant delicat.

Considerant-lo crec que és un vídeo adequat per a començar amb l'explicació de la sexualitat. Perquè la sexualitat té que ser bé ensenyada i apresa, després passa el que passa. En la societat que vivim hui en dia la sexualitat no està res normalitzada, però tindria que estar-lo no el podem posar com un tabú.

L'educació pense que tindria que ser una assignatura més, optativa almenys, com religió o qualsevol altra. Ens ensenya molts conceptes i coneixements sobre el nostre cos respecte al sexe. Així no ens encontraríem els típics joves que no volen parlar de la sexualitat perque els dóna vergonya o asco, PERÒ ES TE QUE PARLAR ÉS IMPORTANT.

En conclusió aquest tema es te que tractar i no deixar-lo de banda. Sobretot tractar-lo des de xicotets, per a que quan siguin adults tinguen coneixements bàsics i no veuen la sexualitat com a una cosa estranya, perquè quan arriben a l'adolescència no tenen cap i passa el que passa, com per exemple embarassos als quinze anys i coses aixina. Espere que més endavant posen l'educació com a assignatura al menys optativa i els xiquets es puguen adonar del que és.

Àngela Wolf i Òscar Campoamor ha dit...

Bon dia som Àngela Wolf i Òscar Campoamor i amen a fer un comentari sobre aquesta entrada sobre Suècia i l’educació sexual. On podem veure un xicotet vídeo en forma de cançó del programa suec que el fa.

Primer anem a fer un breu resum del vídeo/cançó. En aquest podem ver dos dibuixos que representen un penis I una vulva o més ven dit vagina, la intenció del vídeo és mostrar l’educació sexual als xicotets de la casa amb els personatges anomenats Snipp i Snopp. La intenció del programa era ensenyar de forma didàctica la sexualitat i que els xiquets i les xiquetes foren capaços de conéixer el seu cos i els seus òrgans sexuals. A Suècia l'’educació sexual està admesa a partir dels 10 anys des de de 1956 i van tondre una molt bona iniciativa i que serveix per a molt, però en aquest vídeo no.

El programa va tindre moltes crítiques degut que si ens fixem ve en com està dibuixat la vulva hi ha una errata perquè falta una part essencial d’aquesta com és el clítoris. Aquesta cançó se'n va pujar a YouTube a on es va qualificar per a majors de 18 anys. Finalment es va obrir er a què tots els públics pogueren veure aquest vídeo i pese a la seua confusió té un fi educatiu.

En la nostra opinió pensem que s’hauria de tornar a fer i a dibuixar bé tot perquè es puga educar als xicotets amb la màxima realitat i veritat que es puga i que s'hagen d'evitar els tabús que la societat de hui encara té i provoquen que la gent no es puga educar segons com és en realitat. Per altra banda pensem que hi ha també que tindre un poc de cura, ja que no deixen de ser els xicotets als quals aquests vídeos van destinats i el que volen és donar una educació i no una imatge madura de la sexualitat perquè aquest tema no és un joc i cal fer-lo amb un poc de cap i sempre pensar les coses abans de fer un vídeo educatiu sobre la sexualitat.

En conclusió aquest vídeo està molt bé segons a la seua finalitat, però segons al seu contingut com ja hem dit abans respecte a la vulva i al clítoris, ja que és una errata molt gran I cal tindre molt de cuidat, ja que l’educació dels xicotets és molt important i cada cosa que els ensenyen el tindran sempre en el cap. També dir que la sexualitat és un tema molt delicat I que en l’època que vivim no hagueren d'haver-hi tant de censura.

Izan Stone ha dit...

Aquesta entrada hem pareix molt interessant per obrir un debat: Els xiquets tan petits haurien de rebre classes d’educació sexual a través dels centres on estudien o a través de la televisió?

Jo crec que es necessari que des de petits es normalitze el tema de la sexualitat, les relacions sexuals, els òrgans reproductors...per a que els xiquets i xiquetes no tinguen com a tema tabú això i puguen expressar les seues idees i dubtes sense cap por o vergonya.

Del vídeo cal dir de que a banda de que es molt original i divertit per a que els petits puguen entendre el missatge, n’hi ha una cosa que no m’ha agradat, i es que sols ajuntaven al vídeo penis amb vulves, i crec que hauria sigut necessari que hagueren aparegut penis amb penis i vagines amb vagines per donar visibilitat al col•lectiu LGTB, que es altra de les coses que cal que els xiquets i xiquetes normalitzen des de petits.

Suècia, es un dels països més desenvolupats de Europa en quant a l’educació. Crec, que a Espanya si que caldria posar una assignatura obligatòria on es parlara sobre tots els temes tabú i on els alumnes es sentiren lliures de preguntar i resoldre tots els seus dubtes, perquè pot ser, que sense aquesta assignatura, les xiquets i xiquetes aprenguen les coses per altres llocs com Internet i acaben tenint una idea equivocada de la realitat.

A mi m’hauria agradat al menys a l’institut, rebre classes d’aquest tipus perquè hem resulten molt necessàries i interessants.

Lucía Dunham ha dit...

Començaré fent una breu explicació del vídeo el qual consistix en un anunci per a xiquets menuts protagonitzat per un dibuix de l'òrgan sexual masculí i un altre femení.

La finalitat d'aquest anunci era ensenyar als més xicotets les diferències entre els dos òrgans sexuals d'una manera més divertida.
Va ser categoritzat per a majors d'edat però açò es va canviar i finalment va poder ser vist per tots els públics.

A continuació donaré el meu punt de vista i explicaré el que jo opine sobre les crítiques fetes a aquest vídeo.
Un dels principals fets pels quals es viralizó va ser pel tire de que el dibuix animat del sexe femení no tenia clítoris. Cabria recalcar que és un anunci per al públic més xicotet i que deuríem d'entendre que el creador d'aquest dibuix l'única cosa que volia és que el contingut arribe als xiquets, i per això ha de ser una figura cridanera, divertida per a ells. Una vegada aclarit continuaré comentant l'excel·lent que em pareix l'ensenyament als xiquets sobre l'educació sexual des de tan temprana edat arribant a usar dibuixos animats per a la facilitat d'ells.

Finalitzaré dient que crec que s'hauria de seguir com a exemple en més països ja que hui en dia, encara que hi ha molta més informació que fa 30 anys, s'hauria d'estar millor informats en les aules sobre este tema tan important per als xiquets i adolescents del segle 21.

Rubén de Burgos ha dit...

En aquesta entrada ens parla sobre la sexualitat on jo pense que és important que els xiquets d’entre 3 a 6 anys aprenen coses sobre l’educació sexual perquè gràcies a aquesta signatura podem conéixer coses sobre el nostre cos i el dels altres. Cal aclarir que tindre relacions sexuals no està mal perquè des de menuts ens han educat amb aquest pensament.

Per això vaig a parlar sobre aquest vídeo perquè pense que és important que els xiquets coneguen el seu cos i coneguen com funciona el dels altres. Cal assenyalar que gràcies a l’educació sexual la gent sabrà com actuar davant d’un problema sexual. Una cosa molt important que ocorre cada vegada més en el món és que les famílies cada vegada tenen menys confiança amb els seus i això provoca que la gent amb la qual u té que tindre confiança no es conten problemes amb el sexe i més actes sexuals.

En conclusió pense que açò a de canviar perquè sense una educació sexual la gent se sentira incomode al parlar sobre aquestes coses amb els seus i tot a causa de no tindre aquesta educació, per això jo crec que estaria molt bé que fiquen com signatura l’educació sexual.

Dora Stone i Daiana Wolf ha dit...

En aquest vídeo em vist un penis i una vagina en dibuixos animats que ballen i canten amb el proposit de que els xiquets/etes aprenguen les seues parts del cos humà. També diu que hi ha una educació sexual obligatòria a partir dels deu anys des de l’any 1956.

A nosaltres ens pareix molt bé perquè estàs ensenyant als xics i xiques des de ben xicotets i pensem que en Espanya en tots el paisos del món també tindria que haver una educació sexual perquè ensenya als menuts com es el seu cos i tindria que ser algo impressindible hui en día en la nostra societat.

Tots els xiquets han de coneixer com funciona el seu cos i normalment sempre és saltem a aquesta part la sexualitat, i aixó tenim que cambiar-ho. És a dir, hem de saber tot sobre el nostre cos i també conèixer el cos de l'altre.Jo destacaría que es fonamental una bona educació sexual per a saber com actuar i perquè coses preocupar-se i per quals no. A més, d'aquesta forma , parlar de la sexualitat no serà res incòmode, ja que sempre parlem d'aquest tema com un tema tabú que solament podem parlar amb persones en les quals confiem com amics o amigues. Però la ajuda no serveix de molt quan no hem tingut tampoc una educació sexual o no tenen experiència suficient, i aquest és el cas del nostre país.

A part hem decidit per les persones encarregades de la nostra formació personal, és a dir, el nostre entorn familiar o estudiantil. Malgrat açò, en la gran majoria dels casos, o almenys en el nostre país, no és aquesta la via per la qual se'ns dóna a conèixer. Es sol donar la situació en la qual ens comencem a assabentar per internet, la qual cosa ens arriba de casualitat o simplement de cap manera. Quan, evidentment, cap d'aquestes opcions ens convé.

Nosaltres pensem que la sexualitat en ple segle XXI hauria d`aquesta manera estem, tots d´acord amb que els xiquets/es puguen veure vídeos com el que hem pogut bore en aquesta entrada i així ferlis antendre que utilizar te el com humá.

Noelia Mill ha dit...

A Suècia estan molt avançant comparat amb l’educació sexual d’ací, si allí va rebre critiques aquest programa per ficar uns dibuixos animats sobre sexualitat, no m'arribe a imaginar el que podria passar ací.

La veritat és que és algo molt arriscat fer uns dibuixos animats d’una vulva i un penis, sí que es veritat que quan un és menut és el millor moment per aprendre, i que millor que una cançó, els xiquets segurament ni s’adonaran que és el que estan veient, simplement disfrutaran i ballaran la cançó.

Estaria bé que s’implantarà el sistema educatiu sexual que tenen a aquest país, ja que si des de els deu anys es tinguera informació sobre la sexualitat, s’evitarien molts problemes.