4 de nov. 2018

Vida matrimonial

Ací us presente dos materials en format diferent: un conte de Quin Monzó i un fragment de la sèrie Oh, My Goig. L'alumnat de primer de Batxillerat podrà comentar qualsevol dels dos textos (el conte i/o el vídeo). L'alumnat de segon de Batxillerat haurà de practicar l'expressió escrita i la reflexió crítica a partir del text. Concretament, la qüestió és la següent: 

Escriu un text de característiques tipològiques semblans al de Quim Monzó en què expliques alguna experiència d'incomunicació (real o inventada) en una relació de parella (Extensió: unes 150 paraules).  


Vida matrimonial
Per tal de firmar uns documents, el Zgdt i la Bst (casats des de fa vuit anys) han d’anar a una ciutat llunyana. Hi arriben a mitja tarda. Com que fins l’endemà no podran resoldre l’afer, busquen un hotel on passar la nit. Els donen una habitació amb dos llits individuals, dues tauletes de nit, una taula per escriure (hi ha sobres i paper de carta amb la capçalera de l’hotel, en una carpeta), una cadira i un minibar amb un televisor al damunt. Sopen, passegen pel costat del riu i, quan tornen a l’hotel, cadascun es fica al seu llit i treu un llibre.
Pocs minuts més tard senten que a l’habitació del costat carden. Senten clarament el grinyol del matalàs, els gemecs de la dona i, més fluix, els esbufecs de l’home. El Zgdt i la Bst es miren, somriuen, fan algun comentari de broma, es desitgen bona nit i apaguen el llum. El Zgdt, calent per la cardada que encara sent a través de la paret, pensa a dir-li alguna cosa a la Bst. Potser ella s’ha posat tan calenta com ell. Podria acostar-s’hi, asseure’s al llit, fer broma sobre els veïns d’habitació i, com aquell qui res, acariciar-li primer els cabells i la cara i, tot seguit, els pits. Molt probablement, la Bst s’hi apuntaria de seguida. Però ¿i si no s’hi apunta? ¿I si li enretira la mà i fa petar la llengua o, pitjor encara, li diu: «No en tinc ganes»? Fa anys no hauria dubtat. Hauria sabut, just abans d’apagar el llum, si la Bst en tenia ganes, si els gemecs de l’habitació del costat l’havien encesa o no. Però ara, amb tants anys de teranyines al damunt, res no és clar. EI Zgdt es gira de costat i es masturba procurant no fer gens de fressa.
Deu minuts després d’haver acabat, la Bst li pregunta si dorm. El Zgdt li diu que encara no. A l’habitació del costat ja no gemeguen; ara hi ha una conversa en veu baixa i rialles soterrades. La Bst s’aixeca i va cap al llit del Zgdt. Aparta els llençols, s’hi estira i comença a acariciar-li l’esquena. La mà baixa de l’esquena fins a les natges. Sense prou coratge per dir-li que s’acaba de masturbar, el Zgdt li diu que no en té ganes. La Bst deixa d’acariciar-lo, hi ha un silenci breu, llarguíssim, i se’n torna al seu llit. Ell sent com aparta els llençols, com s’hi fica dins, com es regira. A cada regirada, al Zgdt se li multipliquen els remordiments per haver-se masturbat sense haver intentat abans saber si la Bst voldria cardar. Se sent, a més, culpable de no haver-li dit la veritat. ¿Tan poca confiança es tenen, tan estranys són ja l’un per l’altre, que ni això no li pot dir? Precisament per demostrar que no són del tot estranys, que encara hi ha una espurna de confiança, que potser poden revifar la foguera, agafa coratge, es gira cap a ella i li confessa que fa uns minuts s’ha masturbat perquè pensava que ella no tindria ganes de cardar. La Bst no diu res.
Minuts després, el Zgdt suposa, pels sorolls dissimulats que li arriben, que la Bst es masturba. El Zgdt sent una tristesa immensa, pensa que la vida és grotesca i injusta, i esclata a plorar. Plora contra el coixí, enfonsant-hi la cara tant com pot. Les llàgrimes són abundants i calentes. I quan sent que la Bst ofega el gemec final contra el tou de la mà, xiscla amb un xiscle que és el xiscle que ella es mossega.
Quim Monzó, Vida matrimonial. Barcelona: Quaderns Crema, 1999, pàgs. 353-355


En el vídeo #goodvibrations (2017), de la sèrie Oh, My Goig, podem veure Andrés, que ha descobert accidentalment la joguina sexual de la seua xicota Emma, i la discussió que hi mantenen. Ell pensa que les xiques no es masturben; en canvi, considera que és una "necessitat" en els xics. Què en penses? Aquest capítol és el tercer episodi de la sèrie #OhMyGoig, i forma part del capítol El plaer sexual (29'').



48 comentaris:

Luthy De la Barre ha dit...

En el texte que acabem de veure es tracta d’un conte de Quin Monzó, en el que es narra l’escena de una parella de marit i dona, que porten ja vuit anys de casats, i fan un viatge a una ciutat llunyana per tal de firmar uns documents, (que jo ara personalment després d’haber – hi pensat, crec que probablement podríen ser els papers del divorci, però es només una suposició meua).

Arriben a la ciutat i busquen habitació en un hotel, en el que els donen llits separats (un altre indici de que potser s’hajan separat). De sobte, escomençen a escoltar en l’habitació del costat el grinyol del matalàs, els gemecs de la dona i els esbufecs de l’home.

La parella només es mira mutuament, sonreixen, fan algun comentari de broma i es desitjen la bona nit, abans d’anar se’n a dormir.

L’home, sentint molta excitació, i amb por de que la seua dona no estiguessi disposta o amb ganes de fer alguna cossa amb ell, escomença a masturbarse. Quan acaba, la dona sense saber-ho s’apropa a ell i intenta fer coses amb el, a lo que el noi li diu que no en té ganes.

La dona desilusionada s’acosta en el seu llit, i es dona plaer a ella mateixa. Aleshores, l’home li confesa que s’había masturbat abans i que per aixó no volía res, pero la dona va fer d’oida sorda, i va seguir amb el seu. L’home, desconsolat amb la situació, es fica a plorar.

Pense que aquest conte es un reflex del que ocorreix en moltes relacions per tot el món, i es que encara que escomence bé, i s’agafe confiança, després d’uns quants anys, la anomenada ‘’magia’’ es perd, i la confiança, la complicitat i la passió se’n van amb ella.

RAul Paul ha dit...

El text, tracta de un fet que ha pasat en un matrimoni, que hi va haver un matrimoni que van anar a un hotel, per a fer nit. En l’habitació hi ha via dos llits independets. Quan es varen posar a dormir, van escoltat als veïns d’habitació, tenint relacions sexuals, el xic es va a posar calent i no tenien confiança per a tindre els dos sexe i el xic es va masturbar, la xica es va adonar comte i va anar al seu llit per a preguntar si volien cardar i el xic va dir que ja no hi te ganes.

Aquest exemple de un matrimoni, es un exemple de un matrimoni sense confiança i vergonya entre els dos, cosa que no es normal en un matrimoni, degut a que en un matrimoni, la base en un matrimoni es la confianza mutua

per acabar

Agustin Goldman y Sergio woolf ha dit...

Aquest vídeo ens fa reflexionar molt sobre com es la forma de pensar d'alguns joves. En moltes parelles no veien bé que l'altra persona es masturbe i sobre això anem a parlar.

Aquest vídeo ens mostra una parella que en un principi iran a tindre una relació sexual. Quan el xic busca un preservatiu en els pantalons i no el troba la xica es va al bany i el xic comença a rebuscar en els calaixos de la habitació.

El xic troba un vibrador. Quan torna la xica del bany el seu noi li pregunta que que es açò.

Continuara...

Sara Fuller 1BACH C ha dit...

El text d’aquest apartat és un conte de Quin Monzó que tracta sobre la vida matrimonial, present-nos una situació de la vida d’una parella que porta casada huit anys, aquestes dues persones es presenten en el text com a el Zgdt y la Bst.

Al principi del conte et donen a entendre (o això crec jo) que aquesta parella es va a divorciar. Les proves que m’han portat a imaginar aquesta situació són: el viatge a una ciutat llunyana, l’habitació amb dos llits individuals i sobretot la poca comunicació i la inseguretat del que puga passar que ens mostren al llarg de tot el text.

La situació que provoca aquestes dues últimes proves que he comentat són perquè quan la parella es troba tranquil·lament en els seus llits corresponents per a llegir, els sorolls de la habitació del costat arriba fins al matrimoni, donant-se compte de que els seus veïns d’habitació comencen a cardar.

Respecte a això la parella es queden estàtics, mirant-se als ulls i intentant alleugerir l’ambient amb un somriure i uns comentaris, per a finalment apagar la llum.
Però, a pesar d’intentar ignorar el que hi estava ocorrent a la habitació del costat, ambdós comencen a sentir-se calents i insegurs sobre preguntar-li a l’altre sobre si també hi esta calent.
(per acabar)

CLARA CAMPOAMOR ha dit...

Aquest més he participat en un teatre de mediació, hem assajat a l'hora del pati i algunes vesprades. Ha sigut una experiència enriquidora, ja que he aprés moltes coses sobre ella, la mediació, que no tenia ni idea.




La mediació no és tan simple com pareix, hi ha moltes fases que hem de seguir, moltes normatives i paraules concretes que ajuden a la resolució del problema entre les persones. En una mediació hem de seguir les pautes requerides per poder arribar a un punt del conflicte perquè les persones involucrades puguen entendre's i solucionar-ho d'una manera pacífica i relaxada.


En aquest procés és important que no imposem o manem les coses que han de dir o fer, ja que la mediació allò que vol aconseguir és, que totes les persones del conflicte arriben a adonar-se del que han fet malament o del que a les altres persones senten amb els seues actes.

Amb Açò aconseguit, podem continuar la mediació i arribar a una conclusió que beneficie a tots, i que, el més important estiguen tots d'acord amb la solució.

Emilio West ha dit...

Crec que aquesta situació que ens proposa el vídeo és una mica atàvica, però potser continue passant en alguns casos molt reduïts, almenys això pense jo, puc estar molt equivocat.

Trobe aquesta situació molt ridícula per part de l'home, i el vídeo està fet per ridiculitzar-ho. Però bé, tornant a aquest, planteja la visió de la masturbació per part de l'home com a cosa que a soles ells poden fer i que si ho fa una dona, pot tractar-se com a un tipus de ¿"infidelitat"? Sincerament crec que queden pocs homes que encara pensen així i que realment siguen capaços de perdre la seua relació amorosa per aquesta ximpleria, però sempre hi ha algun orangutan pel món.

També m'agradaria dir que encara que la masturbació siga natural i tot el que vulgues, a tot el món li fa vergonya i és normal que siga complicat parlar d'aquest tema sense controlar tot el que digues. Però veig totalment necessari que es tracte tot això amb la teua parella, a més, sempre afegirà una mica més de confiança a la relació.

Raul Ward ha dit...

En el vídeo ens mostra una parella, que van a tindre relacions sexuals, però d’un moment a un altre, la situació canvia radicalment, de estar a punt de fer-ho fins a que acaba amb la xica enfadada i el xic fora de la casa, anem a explicar-ho. La xica s’enfada per l'opinió del seu xic sobre la masturbació femenina quan va trobar el seu vibrador, diu que els xics tenen dret de masturbar-se però les xiques no.

En la meua opinió, aquest pensament es masclista, ja que aquest xic diu que els xics per ser xics poden masturbar-se i no passa res, però que una xica es masturbe queda lleig, no te sentit! Una dona pot fer exactament el mateix que un home, i més, la dona es pot masturbar tant i més que l’home. Si la natura ens a donat la capacitat de disfrutar el nostre cos, perquè no fer-ho? No es res roin. Alguns dels homes diuen que les dones no es poden masturbar, quan després ells son els que mes u fan, al fi i a la cap tots u fem, i tots u amaguem, quan es una persona natural, jo pense que es un tabú aquest tema que s’ha anant guardant fins fa anys, que mes dona el que fem amb el nostre cos? Cada un es lliure de fer el que vulga, hi han persones que roben, hi han persones que maten, que mes dona el que fem a la nostra intimitat? Em dona rabia el pensament de moltes persones... UNA DONA ES IGUAL QUE UN HOME I PUNT,

En conclusió, no hi hauria de haver-i tabús de res, que cada persona faça el que vulga, prou problemes te ja la societat per a que en d’amunt tinguem que amagar una cosa tan natural com es la masturbació, no es dolent, tot el mon ho fa, i a mes a tot el mon li agrada.

alex stone ha dit...

En aquest post hi ha un text de Quim Monzó [la vida matrimonial] en el es conta la historia d’una parella que tenen que dormir en un motel i després d’anar a dar un passeig i dinar se’n vagen a dormir al llit que hi havia dos llits individuals .ells se'n vagen a dormir però comencen a escoltar com una parella en l'habitació del costat comencen a tindre relacions i el home es comença a posar calent però per por de que la seua dona no vulga fe-ho amb ell es masturba. Després la dona va al seu llit buscant sexe però ell que s’havia masturbat no volia doncs ell li diu que no li apetia i ella es torna al seu llit. Després de pensar en que li havia dit una mentira ala seua dona li diu que s’havia masturbat i ella comença a fer-ho també. ell trist comença a plorar.

La meua opinió sobre aquesta historia es que en la parella deuria haver mes confiança per a dir-se les coses i mes si parlem de sexe doncs no hauria passat això. Ell li hauria dit que volia sexe i a unes males que ella li hubiera dit que no ell s’hauria masturbat sense que la seua dona diguera res .

També hi ha un vídeo d’una parella d’adolescents que van a fer el sexe i ell obri un caixo de la xica i ve un vibrador i tenen una discussió sobre si les dones poden masturbar-se o no tot acaba amb ell abandonant l'habitació.

A el meu paréixer aquest tema es bastant masclista pues les dones tenen tot el dret de masturbar-se com el fem els homes i no es ni mes brut ni mes estrany si el fa una dona.

Denisa Word ha dit...

El vídeo anterior que representa una discussió de una parella, reflecteix el típic problema que hi ha a l’hora de catalogar a una xica i a un xic. Sempre en la vida de les xiques, tant sexual, com social. Hi han molts més «tabús», prejudicis i maneres diferents de pensar. En aquest cas el xic es sent ofés per que la seua novia empre un vibrador per a la seua sexualitat ja que sent que és com prescindir d’ell i del que ell li ha de oferir. En canvi ell reconeix que varies vegades s’ha masturbat mentre estava en la relació amb la xica, i li pareix natural, però el fet de que siga la dona qui exclou a l’home no li pareix be.

Això representa el pensament de que la vida d’una dona ha de girar al voltant d’un home, en aquest cas de la seua parella, que son els homes els que tenen la capacitat de satisfer a una dona i que per elles mateixa no poden fer res, no poden tindre una intimitat que els excloga, perquè això suposaria llevar-lis valor. En canvi ells, estan en tot el seu dret de prendre decisions que no tenen en compte a les dones, o especialment a les dones com a parella.

Es a dir alguns homes pensen que quan una dona està en una relació amb un home naturalment no ha de tindre cap altra necessitat o desig sexual que el que ell mateix li proporciona, la dona ha de ser conformista i en canvi l’home pot tindre més llibertat, i prescindir de la seua parella, tot això son idees atàviques que encara perduren en el temps i en la societat i que es tenen que començar a eliminar perquè la societat siga més equitativa i que ningú siga menys que ningú ni en la societat ni en una relació.

Nerea Addams 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

Aquest vídeo mostra quan una parella van a tindre relacions sexuals, però el xic s’adona que la seua novia té un vibrador al calaix i tot canvia. El xic li diu a la dona que li done explicacions de per què el té i es mostra molt enfadat, la xica li diu que ella es masturba com fa la majoria de gent incloent a ell i comencen una discussió. Finalment ella s’enfada molt amb ell i el tira fora de la seua casa.

La situació que mostra aquest vídeo sobre la masturbació femenina és un tema molt freqüent en el nostre dia a dia i s'ha de tractar i solucionar. Per a molta gent la masturbació femenina no està ben vista, no la troben normal, perquè pensen que, com diu el xic del vídeo, “No fa falta que una dóna es masturbe quan està ben servida”. Aquesta actitud és prou masclista i no té cap de sentit. Les dones, a l'igual que els homes poden masturbar-se, perquè és normal que cada persona vulga gaudir del seu cos ell a soles, en la seua intimitat, amb total llibertat i sense que cap persona li diga que està bé o mal. Diuen que si una dona es masturba queda lleig, però, i per què no pensen açò dels xics? Per què ells poden masturbar-se amb plena llibertat i sense que cap persona el jutge? Clarament és perquè la nostra societat encara no hi ha canviat del tot, encara és masclista pel que fa a alguns pensaments com aquests respecte a la masturbació de les dones.

En conclusió, pense que aquestes actituds, aquests pensaments sobre temes com aquests, del que està ben vist i el que no, hi haurien de desaparéixer una vegada per totes, perquè les dones tenen exactament el mateix dret a masturbar-se o a fer el que vulguen iguals que els homes, perquè al fi i al cap tots som LLIURES.

Rodrigo Wolf Tayra de Burgos ha dit...

Hi ha una gran indiferència entre els sexes, a causa de la desigualtat de gènere que és un fenomen social i cultural en el que es produïx una discriminació entre persones degut al seu gènere, bàsicament entre hòmens i dones. A més, no és fenomen innocu, ja que el seu impacte es deixa notar en diferents plans: Laboral, social, familiar...
Quant al vídeo, ens mostra com una parella pot arribar a tindre greus discussions per la incomprensió de part del xic ja que no pot arribar a imaginar-se que la seua parella es masturbe i ho veu com a senyal d'insatisfacció cap a la parella. En canvi, el masturbar-se per a un xic fa referència com una acció biològica i natural que sempre s'ha realitzat pel simple fet de ser home.
En este vídeo podem veure com representa la tendència a dependre la dona de l'home quant a satisfacció. Segons l'home l'únic plaer que pot rebre la dona és la que ell li dóna, ja que per quelcom és una relació, però això al no se li aplicaria.
Parlar de masturbació és parlar d'identitat. És parlar d'una mateixa. I també és parlar d'eixa part nostra que habitualment no es compartix, de la qual cosa queda rellevat a l'invisible per imposició. Parlar de masturbació és parlar dels sistemes que ordenen i articulen les nostres vides. Pel que hauria de ser naturalitzat pels dos gèneres, ja que si és quelcom biològic i una part de satisfacció íntima les xiques tenen el mateix dret que els xics a poder realitzar-ho sense ser jutjades.
És necessari destacar que té una gran rellevància en la confiança de la relació el poder parlar d'este tema amb la teua parella, i també és molt important rebre comprensió i poder estar còmodes els dos i poder tindre una vida sexual més plena i sana.
En conclusió, cada u és lliure de poder donar-se auto plaers i no rebre despits al provindre del sexe femení.

Mireia Arendt i Helena Campoamor ha dit...

En la situació que ens presenta el vídeo, podem observar que la xica s'està adonant d'una faceta de la persona amb la qual surt que no coneixia, a causa d'una falta de comunicació en la relació que mantenen.

Aquesta faceta mostra les idees i pensaments masclistes i retrògrads que posseeix el xic. Per a començar, la idea de que no és el mateix que es masturbe una xica que un xic, que ho justifique amb que és una qüestió biològica, i que faça entendre que ella no ho comprèn com ell ho fa perque ell “estudia”, amb un to paternalista.

Aquest vídeo és un reflex de com la societat educa a les dones perquè siguen molt menys lliures sexualment. Encara que la masturbació és un tema tabú, ells tenen més llibertat a l'hora de parlar del tema que nosaltres. Ja que la societat s’ofusca en dibuixar una imatge diàfana i idealitzada de la dona.

Raul Paul ha dit...

El text, tracta d'un fet que hi ha passat en un matrimoni, que hi va haver un matrimoni que van anar a un hotel, per a fer nit. En l’habitació hi ha via dos llits independents. Quan es varen posar a dormir, van escoltar als veïns d’habitació, tenint relacions sexuals, el xic es va a posar calent i no tenien confiança per a tindre els dos sexe i el xic es va masturbar, la xica es va adonar comte i va anar al seu llit per a preguntar si volien cardar i el xic va dir que ja no hi te ganes i la xica que voldria caldrar va acabar masturbar-se també.

Aquest exemple d'un matrimoni, és un exemple d'un matrimoni sense confiança i vergonya entre els dos, cosa que no és normal en un matrimoni, pel fet que en un matrimoni, la base en un matrimoni és la confiança
mútua, que és imprescindible en un matrimoni, i mes l'acte sexual entre els dos membres és molt important per a dos. Aquesta vergonya pot significar moltes coses, entre la poca confiança i la vergonya, també poca atracció entre els dos, perquè si ho hubiera l'acte sexual seria molt normal entre els dos.

Pense personalment, que la base d'un matrimoni és la confiança, sobretot la vida sexual dels dos, que al cap de tot, la vida sexual també és bàsic.

Helena Campoamor i Mireia Arendt 1 Arts ha dit...

En aquest vídeo, el canal de youtube OhMyGoig, en la seua serie #GoodVibrations, s’ens presenta una situació en la qual una parella estan tenint una discussió després de que el xic trobe a un calaix de l'habitació de la xica un vibrador. Durant aquesta baralla, la dona es dóna compte d’una faceta molt masclista i immadura de la otra persona que no coneixia.

Aquesta faceta ens mostra els pensaments i idees tan masclistes i retrògrads que posseïx el xic. Per a començar, el fet de que pense que no és el mateix que una xica és masturbe a què un xic ho faça, i que a més ho justifique amb que és una qüestió biològica. També, hi ha de tindre en compte, la manera paternalista que té a l’hora d’explicar-li que ella no ho entén i que ell sí perquè ell “estudia”. Aquest vídeo és un reflex de com la societat educa a les dones per a què és senten molt menys lliures a l'hora d'experimentar i expressar la sexualitat. Encara que la masturbació, i el sexe en si, són temes tabú, els homes tenen més llibertat a l'hora de parlar de tots aquestos temes que nosaltres. Això és debut a que la societat s’ofusca en dibuixar una imatge diàfana i idealitzada de la dona que, òbviament, és irreal. Una imatge en la qual, nosaltres, les xiques, no tenim desitjos de caràcter sexual, ja que això és alguna cosa impur quan, en realitat, el sexe és alguna cosa de lo més natural.

Nosaltres opinem que esta situació és simplement ridícula. És a dir, el xic de primeres té una actitud infantil, masclista i autoritària que pretén que la dona a soles trobe el plaer sexual únicament amb ell. Això és un clar exemple de masculinitat tòxica, el xic sent que el seu ego està sent ferit al adonar-se de que la seua parella pot complaer-se a si mateixa sense necessitat d’ell ja que ell pensa que està ben servida i, aleshores, no hi hauria de utilizar el vibrador. Pensem que l’home hauria de replantejar-se les seues idees i que la xica toma la decisió correcta.

María Fernández 2Batx. ha dit...

Abans ahir feien 9 mesos de nuvis. La nostra celebració segué una catàstrofe, ja que tot el que hi tenia preparat no es pogué realitzar. Puc afirmar que la química del principi ha desaparegut i no sé com revivir-la.

Jo li havia comprat unes entrades per al seu musical favorit, "Els Miserables", però ella s'havia oblidat d'aquesta data important i ja tenia plans amb les seues amigues. Quan vaig anar com qualsevol altre dia a la seua casa per a recollir-la, ella encara estava adormida. Vaig fer-li un petó en la galta mentre descansava i el primer que em va dir va ser "Què fas aquí, ja tinc plans i tu no estàs en ells".

La seua antipatia ja era normal per a mi. Aquest últim mes no es comportava igual, i clarament notava que alguna cosa hi havia canviat entre nosaltres. La falta de comunicació havia creat aquest mal enteniment, i les meues ganes d'arreglar les coses es van esfumar com ella amb les seues amigues.

Raquel Díaz 2n Batx ha dit...

Una vesprada d’hivern, una parella de noucasats camina cap a casa de la mare d’ell, per tal de celebrar l’aniversari de la dona. Mentre caminen, els dos reflexionen sobre la seua relació sense parlar. Una vegada arriben a casa de la dona, mengen el que ha cuinat aquesta i conversen sobre el seu pròxim futur.

Ella li comenta que està molt feliç al seu costat i ell també ho afirma, per tant parlen de comprar una casa al camp. No obstant això, ella no li explica que sempre ha pensat en crear una família i que ja vol tindre fills, ja que té por que siga massa prompte i ell no vulga.

El que ella no sap és que la seua parella pensa el mateix, vol tindre un fill, però no vol pressionar-la i calla. Ambdós creuen que el silenci és millor, i no saben que això és un mur que pot arribar a una incomunicació total en la parella, i deixen passar el temps.

Paula Plaza 2n Batxillerat CCSS ha dit...

Prvs entra a casa i, com sempre es troba a Plzgp gitat al sofà amb una cervesa a la mà. La llum del televisor il·lumina pobrament l’habitació. Prvs s’acosta al seu marit i el saluda amb un petó monòton. Es pregunta si hauria de contar-li el seu dia i si a ell li interessaria realment. Fa ja tems que no parlen com sempre, solament conversen sobre temes sense importància fins que no saben que més dir i el silenci els ofega.

Els anys pesen i semblen haver-se tornat en la seua contra. Mentre que Plzgp dóna un glop a l’ampolla, a la tele ressonen els riures enllaunats d’una comèdia dels anys 90. Prvs s’asseu a l’altra butaca i pensa en tots els bons moments que han passat junts i la pena l’atrapa. Plzgp és també conscient de la situació però no sap com gestionar-la. Mira la beguda a la seua mà i es menysprea a si mateix per ser incapaç de soltar-la.

Sap que la seua dona està mirant-lo i té por a dirigir-li la mirada i veure als seus ulls la decepció amb la qual ell també lluita. Mentre Plzgp dóna l’últim glop a la cervesa, Prsv sanglota en silenci. Ambdós pensen en tot el que ha canviat i s’enfonsen en l’angoixa. Com pot ser una habitació tan petita i a la vegada tan gran? I mentre les primeres llàgrimes cauen per les galtes de tots dos, els riures de la pel·lícula tornen a sonar, aquesta vegada més forts, totalment fora de lloc.

Naiara Palacios 2n Batx ha dit...

Una parella que feia poc de temps que s'havia casat tenien previst anar una vesprada al cinema a veure la nova pel·lícula que estava sent un èxit en taquilla, tots dos tenien moltes ganes d'anar i poder passar un dia de parella, el problema va vindre quan el dia d'anar al cinema ell no es trobava molt bé de salut, però veia a la seua dona tan emocionada per passar el dia junts que va decidir fingir que no li ocorria res.

El que ell no sabia és que ella estava fent exactament el mateix pel simple motiu que ho veia també molt emocionat per passar un dia junts i així es trobaven els dos, fingint... Si hagueren tingut la suficient confiança haurien decidit parlar i haurien trobat com a solució anar un altre dia al cinema, ja que tots dos es trobaven malament, però cap dels dos volia "defraudar" a la seua parella.

Mar Peris 2n Batx ha dit...

Es trobava Sgat arribant a casa després d'un dia de treball, es disposa a fer el sopar com cada dia, mentre espera que el seu marit arribe a casa. Com és costum al voltant de les nou de la nit la porta de casa s'obri i apareix Gtas, l'home amb el qual portà casada sis anys.

Mentre sopen es dóna compte del silenci i la monotonia que hi ha instaurada en el seu matrimoni. Soles han compartit un hola i s'han ficat a menjar. El problema és la incomunicació, els primers anys sempre parlaven sobre el que havien fet en el treball o conversaven sobre qualsevol tema que els passava per la ment.

La parella es mira als ulls i tornen la seua atenció al plat. Aquesta incòmoda situació no pot continuar així i els dos s'adonen d'això però algú deu començar una conversa i acabar en la incomunicació que afecta el seu matrimoni.

Eman Goldman ha dit...

En aquest vídeo podem veure a una parella, Andrés i Emma, que estan tenint una conversa que moltes parelles tenen. Andrés descobreix sense voler el joguet sexual d'Emma (un vibrador) i comença a discutir amb ella mentre que ella parla d'açò amb tota normalitat. Ell pensava que les xiques no es masturbaven i que una xica amb nuvi “està servida” i no necessita masturbar-se i en canvi en els xics és com una necessitat.

Si ens adonem, est és un tema tabú mes per a les xiques i és un altre de les moltes coses que estan mal vistes que la dona ho faça. Quasi mai escoltaràs a una dona dir que s'ha masturbat, perquè sap que si ho fa, li miraran mal o li diran coses com “que fàstic, no?”, mentre que un home parla amb orgull i amb tota la naturalitat del món que s'ha fet una “palla”.

Aquest vídeo em fa reflexionar sobre la manera de pensar que tenen moltes persones amb parella. Demostra la inseguretat de molts xics, per a ells el fet que la seua parella es masturbe és com un insult cap a ells, ja que els fa pensar que no són bons en el sexe i per ells la seua parella recorre a la masturbació.

En conclusió, tornant al vídeo pense que l'actitud del xic és masclista, ja que dóna per fet que una dona necessita a un home per a satisfer-se sexualment. Una vegada més es mostra que en la societat hi ha molt masclisme i micro masclisme als quals ens estem acostumant i açò ha d'acabar! Una dona ha de tenir els mateixos drets que un home en tots els aspectes de la vida, no solament en la vida laboral sinó que en tot, dóna el mateix si és una ximpleria com aquesta que si les dones ens podem masturbar o no.

Jorge Sevilla 2n Batxillerat CCSS ha dit...

JKL i QWE començaven la seua relació d’adolescents. S’havien besat per primera vegada feia una setmana en eixe banc davant del seu institut i tot havia anat molt ràpid. JKL no estava segur i QWE tampoc, però era divertit allò que estaven fent. Coses de xiquets de quinze anys.


Cada vesprada tornaven a eixe lloc tan especial per ambdós, on va iniciar-se la seua història sense que es s'adonaren. Tanmateix, la d’aquell fred divendres de febrer era molt distinta. JKL i QWE rumiaven la mateixa idea durant més d’una setmana: la flama s’havia apagat.


Però ningú dels dos era capaç d’obrir la boca, ja que creien que l’altre no voldria acabar amb la relació. Entre petó i petó es miraven durant una curta estona i encara que eixes mirades eren d’enamorats en el fons ambdós ocultaven el que realment pensaven. Ja fora per por o ja fora per pena.

santiago paul 1ºhumanitats ha dit...

El que pense d´aquest vídeo de ''#goodvibrations (2017)´´ és que en la nostra societat, sobretot els homes el tema de què una xica es masturbe és veig lleig, ja que pensem que nosaltres solo ens podem masturbar.


Una de les idees que diu en el vídeo és que ''No fa falta que una dona es masturbe quan està ben servida´´ en el qual pareix que la dona no fa falta que es masturbe, ja que com té relacions sexuals ja està ben servida, en canvi, els homes es poden masturbar perquè és una cosa natural i dóna igual quantes relacions sexuals tinga.


Respecte al comentari ''Ell pensa que les xiques no es masturben; en canvi, considera que és una "necessitat" en els xics. Què en penses?´´. El que pense sobre això és que una dona té el mateix dret a masturbar-se que un home ja els dos sexes poden tenir la mateixa necessitat i no perquè siga una dona es pot jutgar que està mal, ja que si jutges tens que jutgar als dos sexes de fer això,d'altra banda no pense que masturbar-se siga algo malo, ja que molts adolescents el facen .



Per a finalitzar, altra cosa que he vist en el vídeo i el qual m'ha sorprès, és que el xic s'ha quedat un poc parat perquè ella tenia un vibrador, i pense que no tenia que haver reaccionat així, ja que la xica podria tenir-lo com moltes altres xiques de la seua edat i a lo millor ell abans d'estar con aquesta xica podria haver estat con altra que també l'usara i ell no lo sabia. Ademés a la pregunta que li ha fet la xica que si sabia el que era, ell va respondre que si, aleshores perquè li diu a la xica que per a què l'utilitza, si ell sap que si el té és per a masturbar-se.

Paula Campoamor 2batx. H ha dit...

Amb l’objectiu de passar un dia meravellós, el matrimoni de Calatrava decideix anar a la platja de la font, que es troba exactament al costat de Benidorm. S’alcen a les 8 del matí, preparen un esmorzar per a passar en aquesta tot el dia, agafen el cotxe i van cap allà.

Unes hores més tard quan ja hi són aparcant observen que aquella platja no era pròpiament una normal sinó que en aquesta la gent estava nua completament, el matrimoni es va mirar als ulls intentant dissimular que res passava i els dos avergonyits varen entrar a la platja. Però, el que cap dels dos sabia era que tant l'home com la dona pensaven entrar per observar fins on podia arribar la seua parella i per fixar-se si cadascú mirava amb desig aquells cossos.

Cadascú estava en el cert perquè el Joan i la Maria miraven amb desig a cada u de les persones que passejaven, en silenci i sense dir paraula es miraren i per falta de confiança ningú sabia el que dir. Fins que Joan li digué si volia anar-se a casa, per aquella situació incomoda, ella va negar rotundament, per a ella no era incomoda la situació era un fet normal, ja que eren també persones, però sense roba.

Tot aquest malentés va ser degut a la falta de comunicació de la parella, ja que si n’hagueren tingut, cap dels dos hi haguera passat vergonya, ni tampoc se sentiria incomode per si mirar a les persones que passejaven –que podia molestar a l'altre membre de la parella.

Clara Goldstein ha dit...

La W i el T es trobaven al llit, dormint, quan va sonar l’alarma. Començava un nou dia. Abans, feia no tant, els matins eren màgics, un dia la W despertava al T amb un peto, o acariciant-li l’esquena; un altre dia el T li portava l'esmorzar al llit a la seua dona, o li feia besos per tot el cos. Ara tot era prou diferent, la màgia s’havia perdut. Ara s’alçaven en soledat, malgrat que estaven un al costat de l’altre.

Després de 10 anys de cassats era normal, pensaven els dos mentre esmorzaven un enfront de l’altre, completament en silenci. No recordaven si havien obert la boca per dir: Bon dia. No tenia massa importància. No t’oblides que demà mengem amb els meus pares. Clar que no, adéu. Dues frases, dues mirades, i el T va eixir per la porta.
La W es disposava a eixir poc després quan, de sobte, va veure en la nevera una foto, i es va quedar sense respiració, no s’ho podia creure, no deixava de mirar-la, completament queta. Era una foto de la seua boda, feia exactament 10 anys, no podia ser, era el seu aniversari. Com havien arribat a aquell punt, com podia ser que ningú dels dos ho haguera recordat. Sempre havia sigut la celebració més gran, feien una competició de quina seria la millor sorpresa, qui aconseguiria posar a l’altre més feliç.

Després de 10 anys, és normal, va tornar a pensar la dona, i va eixir per la porta. S’havia posat trista, però sabia que el seu marit no anava a recordar l’aniversari, no era necessari tractar de celebrar-lo.

Al mateix temps, el T havia arribat al seu treball i havia hagut d'omplir uns formularis. Dia de naixement. Cassat o solter. Alguna malaltia. Un moment, cassat o solter, això li va fer pensar. No podia ser, era el seu aniversari. Com era possible. De tota manera, la W no ho ha recordat, no té importància.

A la nit van arribar a casa, cansats, es van mirar als ulls, el T va pensar que podia dir-li que era el seu aniversari, que felicitats i que la volia molt, però no ho va fer. La W li mirava, pensava a dir-li que era normal que s’hagueren oblidat, però que el volia, que no ho oblidara, però no ho va fer. Bona nit, W. Sí, bona nit, T.

Yael Davidson ha dit...

El vídeo és un capítol de la sèrie Oh Mi Goig, comença amb una parella de jóvens (Andrés i Emma) que pareix que vagen a tindre relacions sexuals, el xic s'ha oblidat el condó, però ella té diversos en el calaix del seu taula. Quan ell es disposa a agafar u, troba un vibrador, ací comença el disbarat del jove. El xic li diu a la dóna que li done explicacions de per què el te i és mostra molt enfadat, la xica li diu que ella és masturba com fa la majoria de gent incloent a ell i comencen una discussió. Ell pensa que les dones no es masturben, en canvi, pensa, que en els hòmens és quelcom normal i ho fan per necessitat. Ella està molt en desacord amb ell i acaba tirant-ho de la casa.

Sincerament crec que queden pocs homes que encara pensen així i que realment seguixen capaços de perdre la seua relació per aixó.

Al meu entendre este pensament és molt masclista, una dona té els mateixos drets que un home a masturbar-se, però la societat ho cataloga de rar i queda malament en un xica. El que més ràbia m'ha donat d'este vídeo és quan Andrés li diu que es masturba perquè amb ell no està satisfeta. Però quina classe de favada és eixa? La veritat és que m'ha paregut molt bé que ho haja tirat de casa (jo haguera fet el mateix), així li dóna per a reflexionar sobre les favades diverses que ha dit.

Àngela Wolf i Óscar Campoamor ha dit...

Bona vesprada, som Àngela Wolf i Òscar Campoamor i anem a fer un comentari sobre aquest vídeo de la sèrie Oh, my goig. En aquesta sèrie es visualitzen diverses situacions.


En el vídeo que ens posen en aquesta entrada podem observar una de les situacions masclistes més habituals del món on els hòmens segons la seua opinió les dones no poden masturbar-se perquè diuen que açò és cosa d'hòmens, és a dir, que tenen la necessitat de fer-lo. En aquest vídeo podem observar l’exaltació d’un home en veure que la seua xicota té un vibrador, l’hi comenta a la seua núvia el que opina de què les dones s'hagen de masturbar-se, que ell assoles el veu bé en els hòmens perquè és necessitat seua i que les dones s'hagen de sentir satisfetes amb les relacions amb els hòmens. La xica en veure totes les barbaritats que el xic l’està dient li comença a explicar que les dones també tenen el dret i la necessitat de fer açò i en veure que el xic no canvia d’opinió li llança totes les coses fora de l’habitació, es posa a fer el que vol amb el seu cos i el xic és envà de la casa amb un poc de mala gana.


En la nostra opinió pensem que açò és una cosa normal, la qual s'hauria de normalitzar, ja que tots els sexes tenen el dret de fer-lo i també la necessitat. I amb vídeos com aquests la societat s'hauria d'adonar de tots el tipus de situacions masclistes que hi ha i de què a pesar d'estar en el segle XXI encara la gent té un pensament molt retrograde. També pensem que si aquestes situacions no es normalitzen, la societat no podrà avançar i ens quedarem estancats en un pensament masclista i el qual pensa que els hòmens tenen més llibertats que les dones.


En conclusió pensem que la societat no hauria de pensar aquestes coses tan absurdes, retrogrades i que no tenen sentir alguna cosa, ja que aquest al segle XXI i aquestes situacions no duren d’ocórrer i ja estar extingides, però per desgràcia existissen i assoles amb aquests tipus de sèries la gent hauria d'aprendre i amb aquest vídeo esperem que la societat s'adone de totes les bogeries que la societat actual pensa, opina i afirma i amb respecte aquest vídeo opinem que TOT EL MÓN POT FER EL QUE SIGA AMB EL SEU COS

Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Bon dia, sóc Adrian Wolf i avui vaig a comentar aquesta entrada, la qual m’ha paregut molt interessant perquè tracta sobre el tema de la masturbació en homes i dones i els diferents punts de vista que té la societat sobre aquests.

Aquesta entrada tracta sobre el vídeo #goodvibrations (2017), de la sèrie Oh, My Goig podem veure la disputa entre una parella d’adolescents anomenats Andrés i Emma, degut a que quan estan a punt de tenir relacions, Andrés troba una joguina sexual d’Emma (vibrador) i començà a recriminar-li a aquesta, la necessitat d’utilitzar la joguina. Tot seguit, Emma li confessà que usava la joguina per a masturbar-se i Andrés que no entrava en raó i començà a questionar-se la fidelitat i la confiança de la parella.

Emma, cabrejada perquè no entenia el que estava passant, li contestà: I tu no et masturbes?. Andrés perplexe va respondre que sí, però que en els homes era diferent, perquè els homes necessitaven “descarregar”, a lo que Emma es va quedar paralitzada diguent que ella també tenía dret a masturbar-se i que no ho anava a deixar de fer perquè a ell no li agradara. Finalment, Andrés no va voler mantindre relacions sexuals amb Emma, i finalment Emma va tallar amb Andrés per masclista i el va tirar de sa casa.

La meua opinió sobre aquest tema, es que tant homes com dones tenen dret a masturbar-se com vulguen i quan vulguen i no tenen que dependre de ningú per a fer-ho. I hi ha que desfer-se de totes les persones tóxiques que no volen la teua felicitat ni el teu plaer. A més a més de que em pareix molt masclista que un home vulga masturbar-se però impedeixca que una dona, inclús la seua núvia ho faja.

Eva Addams y Eva Gage 1ºBH ha dit...

Al video, una parella va a tindre relacions sexuals, i la xica le diu a la seua parella que agafi ells condons que n’hi han al calaix. Ell al buscar-los troba un vibrador i es queda impresionant. Quan la xica torna, ell li pregunta que perquè té aixó, ella li explica que l’usa per masturbar-se, que es normal. El xic molt impactat li comença a fer preguntes i mostra desaprovació, li pregunta que perquè es masturba si ja li té a ell, si ja era suficient. Ella li diu que ell també es masturba, que es el mateix, però el xic comença a dir que que ell es masturbe es natural, que es necessari, però en canvi que ella ho faça, no es normal si ja te parella sexual. A la fi, ella li fa fora de la seua casa, perquè no tolera que una persona veja de manera diferent la sexualitat en homes i en dones.

A la relació de parella, al igual que hi ha relacions intimes, un no s'ha de sorprende pels joguets sexuals de l'altra persona, ja que a part de la relació de parella està la inndividual, i cadascún la seua intimitat pot fer el que vuillga. Una cosa que ens ha semblat molt mal que el xic a dit ha sigut “però perquè el gastes, no soc suficient?”. Nosaltres pensem que tant els xics com les xiques es poden masturbar encara que tinguen parella ya que el tema no es que la parella siga insuficient sino per llibertat d'experimentar amb el sue cos.

La parella ha començat a discutir, el xic li deia que perque e feia, i ella li deia que si ell no ho feia, i va dir que si, però era normal i natural. Aquest pensament es mlt conegut a la societat, que els xiics es masturben està millor vist i més naturalment vist que el que les xiques o façen. Si preguntes a algunes xiques si es masturben, poques diuràn la veritat, ja que no està molt bé vist. En canvi si ho preguntes als xics, tots diràn que si sin nungú problema inclus ho diran amb orgull.

Luthy de La Barre ha dit...

En aquest video, que es un fragment extrait de la serie de ‘’Oh my goig’’ podem veure una parella d’un home i una dona al llit a punt de tindre relacions sexuals. Quan la noia sort de l’habitació, li diu a l’home que busque al seu calaix els preservatius.


Al obrir-lo, el xic va descobrir un vibrador, i de seguida es va notar en el seu rostre incomoditat i angosta. Quan la xica va tornar a l'habitació, veu al seu novi amb mala cara i el pregunta que que és el que passa. El li diu que qué és això i que per que el té.
Van debatre una estona i ella el diu que es masturba de manera habitual, i estranyada amb la reacció del xic el diu també que si el acás no ho fa.

El novi respon que el és un xic, i que inclòs hi ha estudis que diuen que per un home es totalment necessari ‘’descarregar’’, i que una dona ‘’bé servida’’ no té per qué fer - ho.
Després de escoltar aixó, la xica es va possar la roba, es va alçar i li digué a l’home que no necessita persones com el al seu costat.


La meua opinió sobre aquest vídeo és que tant la situació, com les reaccions del xic i el prejudici que en tenen molts, és desafortunadament molt comú en la nostra societat, i que la representació d’una dona natural que pose en el seu lloc a aquest tipus d’homes es molt necessària per inspirar tant a dones com homes a canviar la seua forma de pensar i acceptar d’una vegada que tots som persones i tots tenim les mateixes necessitats.

Maria Blanchard ha dit...

Les baralles en parelles haurien de ser per qui trau el fem aquest dia o qui sobre qui es vol més. Però en el vídeo ensenyen una baralla molt comuna però molt estúpida, ja que no té sentit el que diu el xic.


El xic diu que una dona no es pot masturbar i menys encara si té nuvi perquè això significa que no l'està satisfent, la qual cosa l'interpreta com un insult, però ni molt menys, les dones és masturba'n com els xics i si té nuvi, es pot masturbar, ja que no et passes les 24 hores del dia amb ell i si tens ganes, no et quedaràs amb elles.


La xica li diu que no passa res i que no ho veu malament, jo estic d'acord amb ella, però segons sembla aquest xic, que supose que és el seu nuvi, se sent súper ofés i li sembla que tindre un consolador és el pitjor que pot haver passat en aquest món perquè li està sent infidel amb ella mateixa.


A més crec que sí que està bé que hagen parlat però no crec que estiga donant arguments que serveixen o que està dient alguna cosa amb sentit i la reacció de la xica en tirar-ho, ho veig bé i alhora no, ja que no ha de consentir-ho però podria haver-li explicat tot perquè ell no siga tan inculte i perquè canviar la seua forma de pensar i no li passara només a ella.

Vanessa Stone (1 Batx Arts) ha dit...

Al vídeo se'ns mostra una escena de la vida quotidiana d'una parella, on estan a punt de mantindre relacions sexuals. El problema es desencadena en el moment en què el xic busca els condons al calaix de la seua parella i troba un vibrador. A simple vista açò no hauria de suposar cap problema, fins i tot podria animar encara més la situació–com la xica mateixa li proposa–; no obstant això, ell es mostra completament reticent a l'ús d'aquesta joguina sexual.

El fet que el xic no vulga utilitzar el vibrador és una decisió totalment pròpia i ningú el pot obligar a fer-ho, però l'alarmant és que qüestiona que la seua parella, una persona del sexe femení, l'utilitze. Ella li explica que les xiques també es masturben, igual que els xics, i que és un problema que avui dia encara es tracte el tema de la masturbació femenina com una cosa a amagar; a diferència del sexe masculí, al qual està plenament normalitzat.

Aquesta només és una de moltes circumstàncies en què el masclisme i les imposicions del patriarcat deixen un rastre que, afortunadament, ja no tolerem; com la xica del vídeo que, en veure que ell no entrava en raó i contraargumentava amb raons ridícules, li fa porta.

D'aquest exemple podem extreure diverses coses: que el masclisme està present en qualsevol ximpleria i ens queda un llarg camí per recórrer, i que totes i tots hem d'adoptar l'actitud de la xica del vídeo davant eixe tipus de comportaments o comentaris i fer-li porta al masclisme.

Vanessa de Arco 1er BATXC ha dit...

Aquest vídeo és un fragment d'una sèrie, concretament de la sèrie "Oh, My Goig". Els protagonistes de la sèrie són un xic i una xica, els quals són parella, i es mostra una situació concreta en la qual es desenvolupa aquest vídeo.

Els dos protagonistes apareixen besant-se amb la intenció de mantenir relacions sexuals, quan la xica li diu que agafe un preservatiu del calaix mentre ella es disposava anar el bany ell va veure un vibrador que serveix per a la masturbació, és un objecte íntim que ella usava per a la seua pròpia masturbació i al xic no li va agradar gens.
Quan la xica un del bany, l'home li mana explicacions de per què ha de tindre ella això donant com arguments que ella ja estava ben servida i no havia de masturbar-se en la seua intimitat, però ell sí que es pot masturbar perquè és diferent, és un home.
La dona termina la relació i el tira de casa perquè cap dona necessita una persona masclista al seu costat.

En quant la meua opinió, no cal dir molt més perquè pense igual que la protagonista del vídeo. Les dones, com ja he dit en comentaris abans, no som menys que els homes, ni tenim menys dret de fer unes coses que els homes poden fer per ser dones. La masturbació és humana, tot el món, TOT, té la llibertat de fer amb el seu cos el que vulga, i més en la intimitat, i en això no pot opinar ningú encara que siga la teua parella.

Com a "moralitat" diria que no hem d'aguantar cap comentari que ens prové de fer alguna cosa, siga quin siga, les persones que ens lleven la llibertat de la nostra vida hem automàticament de prendre mesures, però MAI aguantar, perquè ningú té l'autoritat de manar sobre el nostre cos

Martín de Gournay ha dit...

Oh my goig es una sèrie de llengua catalana del 2017, en aquesta sèrie es parlen de temes relacionats amb la sexualitat . Aquest episodi està protagonitzat per dos joves, Andrés i Emma.
Andrés és un jove d’una altura mitjana ,no trau bones notes; només en educació física. Té un pensament una mica conservador perquè pensa que la masturbació en els homes és necessària però la de les dones no es masturben o és una senyal de què la xica no rep suficient plaer.
Emma és una jove de la mateixa edat i altura que la seua parella .És una xica intel·ligent i te en compte els seus drets. Ella té en possessió un joguet sexual i considera la masturbació femenina una cosa quotidiana i gens roïna.
El vídeo comença amb l’arribada de Andrés i Emma a casa. Es dirigeixen a l'habitació d’Emma mentre es besen i és desnuen. De sobte Andrés es fica la mà en la butxaca, i defraudat diu que s’hi ha deixat els condons . Emma li diu que no hi ha problema perquè ella en te en el caixó que està al costat del llit. Andrés va a agafar-los mentre Emma va al bany però en compte d’agafar els anticonceptius en troba un vibrador . Andrés es posa seriós i espera a què Emma sort del bany . Quan la jove aplega, ell li fa un interrogatori de perquè ella té un . Al principi ella es mostra alegre però la conversació es va tensant fins que Emma li diu que és un masclista i li fa fora de sa casa.
En la meua opinió Emma fa el correcte al fer-lo fora de sa casa. No pel seu sentit literal és clar sinó en el seu sentit metafòric , hi cal expulsar de la nostra vida totes aquelles coses que ens quiten llibertat.

Fran Truth ha dit...

Aquest vídeo reflexa part dels pensaments de l’actualitat a la nostra societat . Els tabús que em creat sense cap sentit i fins i tot el masclsime que segueix existint en moltes relacions de parella .

Un xic es cabreja amb la seua novia pel simple fet de tenir un artilugi al seu calaix per obtindre plaer , i justifica els mateixos comportaments amb l’argument de que ser un xic li dona dret a masturbar-se sense que ella es moleste.

Crec que la reacció de la xica , es laque hauríen de tindre totes les dones en front d’un comportament tant infantil i masclista .

Crec que en part , aquests tipus de comportaments en relació a la masturbació provenen majoritàriament del desconeixement de la sexualitat , un tema que en la meua opinió crec que es deuría tractar a les aules desde que som menuts , ja que considere que ens vindría molt be per ascomençar a formarnos com al persones i en igualtat .
Tenim que demostrar que som iguals en tots els aspectes , i que tenim tots les mateixes necessitats .
Sí , les dones es masturben , i ho fan de moltes maneres , igual que els xics ho fem , i no pasa res . Ningú es troba desesperat , ningú ho fa per descontentament amb la parella , i ningú ho fa per cap motiu pel qual la societat haja de protestar.

Deixem enrrere aquesta mena de comportaments els quals l’únic que demosren es que no sabem viure la sexualitat d’una manera sana i feliç

Sigam feliços amb la nostra parella o sense , timgam confiança , confiança per a tot . masturbent-mos , tingam molts orgasmes i deixem de vore una societat en la qual les dones es limiten a fer el que la societat mana per a elles .


Aquest vídeo reflecteix part dels pensaments de l'actualitat a la nostra societat. Els tabús que hem creat sense cap sentit i fins i tot el masclisme que segueix existint en moltes relacions de parella.

Un xic es cabreja amb la seva xicota pel simple fet de tenir un artefacte al seu calaix per obtenir plaer, i justifica els mateixos comportaments amb l'argument de què ser un xic li dóna dret a masturbar-se sense que ella es moleste.

Crec que la reacció de la xica, es la que haurien de tindre totes les dones en enfront deun comportament tan infantil i masclista.

Crec que en part, aquests tipus de comportaments en relació a la masturbació provenen majoritàriament del desconeixement de la sexualitat, un tema que en la meva opinió crec que és hauria tractar a les aules des de que som menuts, ja que considere que ens vindria molt bé per escomençar a formar-nos com a les persones i en igualtat.
Hem de demostrar que som iguals en tots els aspectes, i que tenim tots les mateixes necessitats.
Sí, les dones es masturben, i ho fan de moltes maneres, igual que els xics ho fem, i no passa res. Ningú es troba desesperat, ningú ho fa per descontentament amb la parella, i ningú ho fa per cap motiu pel qual la societat hagi de protestar.

Deixem enrere aquesta mena de comportaments els quals l'únic que demostren és que no sabem viure la sexualitat d'una manera sana i feliç

Siguem feliços amb la nostra parella o sense, timgam confiança, confiança per a tot. masturbent-mos, tinga'm molts orgasmes i deixem de veure una societat en la qual les dones es limiten a fer el que la societat mana per a elles.







Rubén de Burgos ha dit...

Hola, sóc Rubén de Burgos i vaig a comentar aquest vídeo en la qual tracta sobre una història d’una parella d’una dona i un home creada per Quin Monzó. Aquesta història tracta sobre una dona i un home els quals estan a punt de tindre relacions sexuals i a l’home se l’ha oblidat el preservatiu i la dona li diu que en el calaix el pot trobar i mentre l’home busca dins del calaix aquesta se’n va.

Al tornar el xic havia trobat un consolador que tenia la dona guardat en el calaix i el xic es queda estranyat i molest i li pregunta que és això i la dona li parla amb sinceritat perquè és normal que una dona es masturbe per igual que els homes, però aquest és un dels casos en el qual a l'home no li pareix normal que una dona es masturbe mentre està amb algú però en canvi ell diu que ell sí que pot perquè diu que s'han de masturbar perquè haurien de fer-lo per una raó estúpida. Aleshores la dona s’enfada i tira de la seua casa a la seua parella.

En conclusió el que ens mostra aquesta entrada és un acte masclista on l’home diu que la dona no es pot masturbar sinó que l'home és un cas a part el qual sí que té dret a masturbar-se.

En la meua opinió pense que tot tenen dret a fer el que volen amb el seu cos, no hem de tornar al passat perquè aquestes coses ja se deuríem d’haver assimilat però en canvi avui en dia n’hi ha homes els quals no deixen a la dona fer el que volen amb el seu cos.

Valeria Sánchez ha dit...

Els primers mesos de relació em semblaven els millors de la meua vida, sàvia que l'em volia, el sàvia que jo el volia però sempre hi havia alguna ximpleria, que per molt xicoteta que siga ens feia discutir.
Se'ns va fer costum discutir hores i hores perquè al final del dia ens mirem als ulls i diguem que no tornaria a passar. Aquesta conversa era la mateixa dia després de dia, mai faltaven la gelosia, les desconfiances, els desacords i els reclams.Eramos l'aigua i l'oli però per molt que ens enfadaramos, sempre acabaven abrazats i fent com si res haguera passat.
Després de dos llargs anys, d'amor però sobretot de baralles, açò aquest tema començava a cansar. El ja no tènia la mateixa paciència, ja no aguantava ningun reclam més, ella volia saber el perquè dels seus lagrimes, perquè tota la relació no podien arribar a estar ben del tot.
Després de tantes discussions, intentem parlar com a persones madures que se suposa que som, per molt joves que siguem, si som majors per a estar junts, perquè no trobar la solució als nostres problemes?. La veritat és que teniem caràcters molt semblants, però alhora eramos molt diferents, ens hem adonat que solament ens preocupava eixir de la discussió, amb un simple "ho sent", "no volvera a passar", a pensar i analitzar perquè no arribar a entendre'ns si l'important era que ens queriamos. En el moment que obrim els ulls, vam veure una falta de comunicació impressionant, una falta de comprendre'ns l'u a l'altre, posar-nos en el lloc de l'un altre abans d'enfadar-nos o comportar-nos com a xiquets, dir-nos les coses amb calma i esperar que l'altra persona intentarà canviar per la felicitat dels dos.

Julián Kent ha dit...

El text ens explica una experiència d'incomunicació redactada per un alumne de segon de batxiller anomenada "vida matrimonial",

Una parella d'esposos viatgen per a signar uns documents, però en veure que no arribaria a temps van decidir quedar-se en un hotel a passar la nit per a després continuar amb el seu camí. Arriben a l'habitació, es van a sopar, fan una passejada pel llac i després tornen i cadascun es fica al llit en el seu respectiu llit i comencen a llegir un llibre cadascun.

De sobte escolten que els de l'habitació de costat estàs cardant provocant que tots dos riguen de la situació i, posteriorment es van a dormir. El xic es va posar calent davant tal situació i no sabia si la xica també ho estava, així que va començar a masturbarse sense fer soroll. Ella va cap al llit del xic i li diu que no té ganes, poc després se sent penedit i també remordiment per no haver-li dit que s'hi havia masturbado, temps després, el xic escolta com la xica es masturba provocant que tinga una immensa tristesa.

Aquest tipus d'incomunicació sol passar molt sovint, però jo pense que en un matrimoni hauria d'haver-hi moltíssima comunicació amb la teua parella ja que és la que sempre va a estar al teu costat en tota la teua vida.

Catalina Becker ha dit...

Unes vegades la comunicació és la millor manera d'acostar-te a alguna persona. En el matrimoni es diu que la parella es va a respectar i a voler tota la vida, però això no sempre és veritat, la comunicació desapareix, la rutina es torna avorrida i açò a poc a poc et distancia de la persona que més vols.

La meua parella, estava completament enamorat i atret per mon, deia cada vegada que ens gitàrem, una vegada i una altra. Era esgotador i moltes vegades el cap a perquè se suposa que és el meu marit amb qui vaig decidir estar tota la meua vida i no volia fallar-li. Però cada vegada em sentia més culpable de no voler mantindre relacions sexuals sempre que ell volia. Passava el temps, els dies, la meua vida, però jo no podia parlar amb el meu marit sobre el que passava, ja no m'atreia, però el quería.Sonaba absurd, però plorava per com em sentia quan em tocava i jo no volia mantindre relacions sexuals.

Un dia li vaig dir que me feia mal el cap i que no podia tindre relacions amb ell, i em va preguntar si em molestava que es masturbara i si li podia dir coses brutes. Vaig sentir que era el mínim, però cada vegada em sentia més incòmoda amb la situació, em sentia incompresa, ja que el mai em preguntava si de veritat estava còmoda o almenys si volia tindre relacions.

Sentia que no podia comptar-li que ja no m'atreia, érem tot l'un per a l'altre però al final havíem de parlar. A l'escoltar-ho, li vaig veure com els seus ulls s'enrogien, els seus plores van començar a caure a poc a poc i em va preguntar que com podia ser que no se'l diguera i em sentira violada amb el meu propi marit.

Marta Nelken i Jessica Zambrano 1BACH H ha dit...

Ara parlarem de l’entrada al blog de karicies que s’anomena “Vida matrimonial” on hi ha un vídeo #goodvibrations (2017), de la sèrie Oh, My Goig. En aquest vídeo es troba Andrés i Emma en una situació bastant íntima, però abans, Andrés, que se li havien oblidat els condons, havia d'agafar els condons del calaix d'Emma i ací és quan es troba la joguina sexual de la seua nuvia Emma i comencen a discutir per això...

El tema de la discussió és que Andrés es pensa que la seua núvia té el consolador perquè amb ell no està prou satisfeta i no entén perquè ha de tindre eixa joguina, és per això que Andrés és cabreja i no ho entén i Emma s’enfada perquè no s’explica l’enuig d’ell. Ella no entén perqué Andrés es qüestiona això perqué per a ella és una cosa de el normal, però en canvi, ell pensa que les xiques no tenen que masturbar-se perquè no té sentit això i que són ells, els xics els que tenen la necessitat de fer-ho perquè segons Andrés és una cosa biològica. Emma li intenta explicar que les dones també tenen la necessitat de masturbar-se i que és una cosa habitual en els dos sexes i no té res a veure amb què ella no es quede satisfeta, sinó perquè ella vol i ja, per tant podríem dir, i Emma ho diu, que ell té una actitud masclista amb eixa actitud i eixe pensament i finalment ella termina tirant-lo de casa per la simple raó de què no vol tindre al costat a un xic masclista que no li deixe ser lliure de fer el que vulga.

A nosaltres ens pareix molt bé i molt correcta l’actitud d’Emma perquè és la més comprensible i lògica davant el nostre punt de vista i des de el punt de vista de moltes altres persones que lluiten per la igualtat i contra les discriminacions, ja que si a nosaltres ens passara aquesta situació, no ho pensaríem dues vegades, i no voldríem saber més d’un xic amb eixos ideals.

En conclusió pensem que masturbar-se és una mica bastant normal, tant en els joves com en els adults, i necessari tant en les xiques com en els xics, i ha de normalitzar-se d’una vegada per totes perquè és un acte natural i no cal amagar-lo als demesos, ja que normalment, la societat té com a bo que les dones no es masturben i són unes santes mentre que els homes són uns matxos i es masturben perquè en ells és una cosa normal. Perquè si apareixen persones com Andrés, amb eixa estranyesa davant la masturbació femenina que no el veuen com algo normal, cosa que deuria ser, perquè les dones també tenim la necessitat de masturbar-nos en algun moment i ningú ens ho pot impedir

Sergio Thompson 2n batx H ha dit...

Era la lluna de mel de 1611 i 6652 i, per a celebrar les seues noces van decidir viatjar a Costa Rica, un lloc molt turístic en aquells anys. Havien reservat per a 10 dies i tot semblava que anava a ser una experiència inoblidable per a els dos. Els tres primers dies van ser increïbles, ja que van visitar llocs preciosos com el Parc Nacional Corcovado, la Badia Drake i l'impressionant Parc Nacional Volcà Arenal.

Van ser passant els escassos 7 dies que quedaven i es veia com aquella espurna amb la qual van començar el viatge s'anava apagant, especialment per part de 1611. Últimament ell no deia gens i se li notava una cara més cansada i trista. Encara que 6652 li preguntava constantment, 1611 no va explicar el motiu del seu comportament fins a quan estaven ja en l'avió de tornada. Resulta que quan estaven visitant el volcà, ell es va creuar amb uns xics que li havien fet la vida impossible en la seua adolescència i sentia vergonya d'explicar-li-ho a la seua dona pel simple fet que pensava que es burlaria d'ell, però no ho va fer. Així doncs, per culpa d'aquest temor a explicar-li-ho, no van gaudir del viatge tot el que haurien pogut.

Sara Hipatia ha dit...

En primera part en el vídeo es pot veure com una parella té una discussió per què la xica es masturba i ell és sent ofés, ja que ell mateix li diu que si una dona està ben servida, en el que té no necessita res d'això i ella no pot creure el que està sentint, aleshores intenta explicar-li que és normal i que igual que els homes les dones també tenen dret a masturbar-se i que és normal.

En veure que ell estava tot indignat i seguia pensant el mateix ella decideix acabar tirant-lo de casa, perquè ell no té dret a dir-li que no ho faça, ja que ell també ho fa.



En el vídeo es pot veure clarament com volen deixar en ridícul a l'home per eixe pensament tan masclista i retrograde, i encara que hui en dia no pensem que hi queden hòmens que encara pensen així, segurament en i n'hi ha, i hi haurà menys perquè la societat ha canviat la manera de pensar, però de segur que en queden. I em sembla ridícul que un home puga arribar a pensar una cosa així, ja que crec que les dones tenen el mateix dret que els hòmens a fer el que vulguen, per a mi les dones són iguals que els hòmens, perquè no han de poder fer-ho i els hòmens sí?


Em pareix perfecte quan ella el tire de la seua casa, ja que no té per què aguantar a la seua parella més, si ell ni tan sols pot entendre que tinga un consolador en la tauleta de nit en un calaix, com ella bé diu en el vídeo que "no necessita un capoll masclista al seu costat".

Diana Wolf ha dit...

Era la setmana de falles, havia quedat amb el meu nuvi per a passar el cap de setmana junts, un dels plans que teníem era veure un Castell, estava tot planejat anàvem a tenir el millor finde de tots.

Quan quedem ho vaig veure un poc estrany perquè era com si estiguera incòmode, és a dir, aquest sentia que tenia ganes d'explicar-me alguna cosa, però no s'atrevia a fer-ho.
Vam tenir una rara conversa sobre com havíem perdut la virginitat, la cosa és que jo no l'havia perdut, però segons el si. Portem junts 1 any i mitjà i encara no ho hem fet, sempre hi ha hagut alguna circumstància que ens haja parat a fer-ho.

Vam tenir una vesprada genial, ens vam oblidar per complet sobre el tema de “la virginitat” no li vam donar importància, però va arribar el moment, el moment d'anar a l'hotel que teníem reservat per a nosaltres, era la primera vegada que dormíem junts. Estava súper emocionada i nerviosa al mateix temps.

Quan arribem al llit, li vaig dir que encara que fóra verge, coneixia sexualment el meu cos i sabia satisfer-me quan era necessari. Es va enfadar, em va dir que perquè no havia aprofitat jo aqueixos moments per a compartir-los amb ell, jo li vaig dir el mateix, perquè ell no és verge i no ha fet gens fins ara.

Però després d'una llarga discussió em va confessar que era verge i em que va dir que em va mentir perquè no sabia com afrontar-ho, i al final vaig ser jo la que li vaig ensenyar.

Maria Curie ha dit...

En el vídeo de “Oh, my Goig”, es veu com el xic amb la seua mentalitat sexista no entén com la xica es masturba. En canvi la xica es dona compte de l’actitud que té aquest, i s’enfada amb ell.

Ja estem en un any en el que la gent no deuria de pensar així, amb pensaments sexistes, dient que si eres un xic et tens que masturbar, però si eres una xica no, que hi tens bastant amb la teua parella. Això es una favada que alguna gent pensa encara i no entenc el “perquè” ho pensen, ja que no hi eres millor o tens mes drets depenent del teu gènere. Tots som persones i ens mereixem els mateixos drets, i podem fer amb la nostra vida el que vulguem sense fer mal a altres.

Així que si eres una persona i et vols masturbar, ho fas, ningú pot impedir que et masturbes, ja que es el teu cos i tu decideixes. Si la teua parella o algú del teu entorn et diu que no et pots masturbar, (deixant el gènere a un costat), no li fages cas i si vols fes-ho. A més hi ha molta gent que quan escolta la paraula masturbar-se li dona fastig, eixa es una altra costa que em molesta. “Masturbar-se” no es una cosa roïna, ni tens perquè tindre vergonya, ja que es una cosa normal de la vida i et quedes molt agust.

Sandra Roussel ha dit...



Feien ja un any i mig d'ençà que havien començatla seua relació de nuvis, ella, ja estava cansada de la rutina (que havien creat sense voler), però ell, seguia completament enamorat d'ella.
Temps després la xiqueta va decidir acabar amb ell, però aquest no tenia prou valor per a dir-li la veritat.Ella creia que dient-li la veritat li faria molt de d'any, per això va decidir que anirien a poc a poc i primer ho deixaria en una relació oberta.

Finalment la xiqueta li va proposar  la relació oberta amb la seua parella, però el xic s'el va tomar malament, ja que creia que tan sols volia utilitzar-ho coma joguet sexual i ell no volia això, ell tan sols la volia per si mateix. Va començar a agafar odi a la xiqueta i aquest sentiment es va quedar per sempre.

Lucia Becker 2 Bach C ha dit...

Judith i Erik van de camí a Mallorca per a gaudir de les seues vacances d’estiu, s'instal·len a l’hotel Florida i donen una volta per les instal·lacions. Més tard els inviten a veure els diferents plans i activitats que podran fer durant eixa setmana, Judith agafa el fullet relacionat amb discoteques i festes, en canvi Erik el de visites a llocs culturals. Els diferents gustos estaven a punt de desencadenar un conflicte.

Tornaren a l’habitació per prendre una decisió, els dos donaren els seus arguments per convéncer a l’altre però no va servir de res, Erik se n'anà a veure els monuments i llocs més emblemàtics de l’illa. Mentre que Judith va fer amigues amb les quals se n'anà de festa tot el dia.

Quan es va fer de nit, mentre tots dos tornaren a l'habitació, un sentiment de culpabilitat els envoltava, havien passat un dia impressionant però sense la seua parella. Quan es van veure s’abraçaren i van prometre passar la resta de dies junts.

Jaume Ros 2n Batx Científic ha dit...


Com que havien d'acudir a una comunió, el Ferran i la Lluïsa han d’anar al poble. Arribaren al migdia. Tots dos van ser allotjats pel germà de la Lluïsa.

Després d’una estona el germà de la Lluïsa trau el menjar. Com que a Ferran no li agrada el menjar, decideix anar-se a un restaurant proper. El Ferran, famolenc, pensa a dir-li alguna cosa a la Lluïsa. Podria avisar-la per si ella també vol menjar altra cosa. Però i si no li agrada la idea? I si vol quedar-se amb el seu germà? El Ferran com que no ho té clar s’en va a menjar fora.

Minuts després, La Lluïsa li pregunta si ha menjat. El Ferran li diu que encara no. La Lluïsa li diu d’anar-se a menjar a un restaurant. Sense cap indici de valentia, el Ferran li diu que no en té fam. La Lluïsa s’en va sense ell.

Vint minuts més tard la Lluïsa arriba. El Ferran li confessa que fa uns minuts s’havia anat a menjar pel seu compte. La Lluïsa no diu res. El Ferran sent una gran impotència, pensa en la situació i se’n va a plorar a una de les habitacions.

Rubén de Burgos ha dit...

Una parella està preparant-se per anar-se de viatge per lluna de mel a Nova York per visitar els llocs on hi han gravat moltes pel·lícules de Marvel Studis, ja que aquesta parella era molt aficionada als temes de superherois i heroïnes.

Aquesta parella estaven fent les maletes, quan de sobte, mentre posaven el que tenien en l’armari, la dona va trobar unes revistes de dones nues que tenia l’home guardat en un buit que hi havia en l’armari. Aleshores la dona va dir-li --Que significa això?--, doncs l’home va actuar d’una forma estranya. Fins que la dona va insistir tant que va picar-se i volia anar-se de casa, però l’home va dir-li que s’espere, que li va contar la veritat. Aquest home va dir-li que la raó pel que no deia la veritat era per si l'ofenia, perquè ell ja no li troba atractiva a la seua dona i ell tenia la necessitat de tindre actes sexuals veient aquestes revistes, aleshores aquesta va quedar-se sense paraula i va anar-se a la casa de la seua germana per reflexionar-ho.

en Bat. Ciències ha dit...

Correcció de Rubén de Burgos

Una parella estava preparant-se per anar-se’n de lluna de mel a Nova York a visitar els llocs on havien gravat diverses pel·lícules de Marvel Studis, ja que eren molt aficionats als superherois i heroïnes.

Estaven fent les maletes, quan de sobte la dona va trobar unes revistes pornogràfiques que tenia l’home guardades en un buit que hi havia al moble. Aleshores ella va dir-li: «Què significa això?», i l’home es va quedar parat, sense dir res, fins que la dona, insistint en una resposta, es va molestar molt i va amenaçar d’anar-se’n de casa. L’home va dir-li que s’esperara, que li volia contar la veritat: confessà que la raó de la seua falta de sinceritat era la por a ofendre-la, perquè el que li passava és que ja no la trobava atractiva i per això cobria les seues necessitats sexuals veient aquestes revistes. La dona va quedar-se sense paraules, va agafar el vibrador, el posà a la maleta i va dir: «A Nova York!».