24 de set. 2019

Orgull bisexual




Comença una classe de 3r d’ESO i els dic que el 23 de setembre és el Dia del la visibilitat bisexual o Dia de la bisexualitat. Alguns alcen la cella, però en general ningú diu res, no sé si perquè no els importa el tema o perquè es moren de ganes de donar valencià (és ironia). Només hi ha una reacció ressenyable: un alumne felicita un company, de punta a punta de la classe, i el “felicitat” es revolta i li retorna un insult. Li pregunte per què s’ha enfadat, i em diu que perquè ell no és bisexual i perquè l’altre volia molestar-lo i ell s'ha defensat.

En realitat, darrere d’aquesta xicoteta anècdota, hi ha més homofòbia que bifòbia, però aquesta última no hi ha dubte que també existeix. Sobre les persones bisexuals pesen encara tota una sèrie de tòpics erronis: que són vicioses, promíscues, infidels; que estan confoses; que són homosexuals a l’armari, etc.

Pot semblar una obvietat, però cal dir que ser bisexual no és sinònim de nimfomania o satirisme; no és cap perversió; no vol dir que t’agrade tot el món; tampoc és una fase ni una manera d’amagar l’homosexualitat, i no significa que les persones bisexuals somien a fer trios en major grau que les persones d’altres orientacions sexuals.

La bifòbia existeix i està darrere de totes aquestes idees que es tenen sobre les persones bisexuals. I per a abandonar aquests mites, a poc a poc van havent-hi referents positius en algunes sèries, com ara: Lorena i Gina, en Les de l’hoquei (sèrie que recomane molt), Pol en Merlí, Joana i Cristina en Skam España o Polo en Élite, per assenyalar només la ficció espanyola. 

Coneixeu persones famoses bisexuals o altres sèries amb personatges bi positius?

Hi ha qui diu que si visquérem en una cultura més oberta, totes i tots seríem bisexuals en major o menor grau. Què en penseu d'aquesta afirmació? I de tot el que s'ha parlat en aquesta entrada? 


36 comentaris:

Javier Anna Lucia Bon ha dit...

Estic d’acord amb el text.

Sincerament no sabia que existia aquest dia perqué ningú parla sobre això, pense que s’ha de parlar més.

A poc a poc fan més coses amb la bisexualitat, pel·lícules o sèries com Merlí, una sèrie molt xula que recomane vore i una altra sèrie com Élite on Polo és un personatge bisexual, i com moltes persones han vist aquesta sèrie a poc a poc la gent s’acostumen més a la bisexualitat, per això han de fer més coses com sèries o pel·lícules amb més personatges, com Polo el d’Élite perquè a més a mi m’agraden aquelles pel·lícules on hi ha coses de bisexualitat.

Rebeca Wieck ha dit...

Respecte a les decisions dels demes
Jo pense que la bisexualitat, la pansexualitat, les relacions homosexuals o heterosexuals són opció de cadascú. Cadascú té l’opció d’elegir. Siga cual siga el que escollim o com ens sintam amb nosaltres mateixos, debem tindre respecte davant tot encara que no compartam certes actituts.
Igual que una persona fuma no va ser criticada per això, eixa mateixa persona no hauria de criticar als que decidixen no fumar i no apoyen a la gent que fuma.

3r A ha dit...

Correcció de classe del comentari de Nacho Beach:

A mi em pareix un text molt sexista, perquè cadascú pot ser el que vulga. Jo conec gent que és bisexual i no passa res: als meus amics i amigues no els agraden els trios, ni són nimfòmans, són persones normals. Jo pense que el xiquet se n’ha passat perquè si sap que l’altre company no és bisexual, per què l’ha de molestar? Jo no he vist «Élite» però m’han contat que Polo és un xicon a qui li agraden els hòmens i no passa res. També reflecteix molt la societat la sèrie «Vis a Vis».

3r A ha dit...

Correcció de classe del comentari de Virginia/Sandra

En aquest article volem donar a entendre la nostra opinió sobre la bisexualitat. Ens pareix una vergonya que avui en dia es discrimine aquesta orientació sexual. Cadascú és d’una manera i
hem de respectar-lo/la. En el cas dels xics, encara hi ha més discriminació, ja que està mal vist que no sigues un «machote», que no jugues al futbol, que no realitzes coses, activitats o esports «d’homes»... En el cas de les xiques, està menys infravalorat ja que sempre han estat lluitant pels seus drets i en aquesta situació no serà menys. En la nostra opinió, cadascú hauria de ser lliure i tindre la seua pròpia llibertat i opinió de fer el que vulga amb la seua aparença, sexualitat, manera de ser...

En el cas d’aquest article pensem que el xic que ha felicitat a l’altre no hauria d'haver-ho fet
ja que l’altre no és bisexual, però encara així l’altre xic no té perquè sentir-se ofès ja que aquest tema no és un insult. Que li anem a fer, bajanades d’adolescents...

3r A ha dit...

Correcció de Hardeep

Jo estic d’acord amb el text perquè hi ha cada vegada més gent que és bisexual i si tu ho eres la gent de vegades t’insulta. Però ara, a poc a poc, algunes persones els respecten i altres no, i les que no ho fan són unes maleducades.

Jo he vist moltes persones bisexuals que han estat en un període en el qual els pegaven, o els insultaven tots els dies. En algunes pel·lícules i sèries també apareixen coses bisexuals perquè no passa res si eres bisexual. Hem de tractar-les com si foren persones normals i corrents.
El meu comentari és que hem de ser respectuosos amb els bisexuals.

Javier Bon ha dit...

Estic d’acord amb el text. Sincerament no sabia que existia aquest dia perquè ningú parla sobre això, i pense que se n’ha de parlar més. A poc a poc és més visible la bisexualitat i hi ha pel·lícules o sèries com Merlí, una sèrie molt xula que recomane vore, i una altra com Élite, on Polo és un personatge bisexual. Com que moltes persones han vist aquestes sèries, a poc a poc la gent s’acostuma més a la bisexualitat, per això han de fer més productes audiovisuals amb personatges amb aquesta orientació sexual perquè, a més, a mi m’agraden aquelles pel·lícules on apareix la bisexualitat.

3r C ha dit...

Correcció de Rebeca Wieck feta per 3r C

Jo respecte les decisions dels altres. Pense que la bisexualitat, la pansexualitat, les relacions homosexuals o heterosexuals són una opció de cadascú i cada persona és lliure d’elegir. Siga el que siga el que escollim o com ens sentim amb nosaltres mateixos, hem de tindre respecte davant de tot encara que no compartim certes actituds. Igual que una persona que fuma no és criticada per això, eixa mateixa persona no hauria de criticar als que decidixen no fumar i no donen suport a la gent que fuma.

Noemí Salvador ha dit...

Jo crec que tot tipus de sexualitat (ja siga bisexual, transsexual o qualsevol altre) ha de ser respectat per tots , això és cosa de cada u i no ténen els altres perquè anar criticant o discriminant als altres , i menys encara per aquestes coses , cada persona decidix el que vol ser i no és gens extrany ni té perquè serlo.A banda que hi ha gent que si que ho respecta hi ha una altra part que no, i és perquè és un tema que no es parla molt ,fa falta que isca en alguna sèrie o pel·lícula perquè es normalitze?

Victor de la Guerre ha dit...

Jo pense que cada u té la llibertat de ser el que vol i que ningú s’ha de ficar en el seu camí. Cada vegada hi ha més persones bisexuals i cal deixar-les en pau, que siguen el que vulguen. També hi ha sèries com ÉLITE i VIS A VIS on hi ha moltes persones bisexuals i no passa res.

Jo he vist gent insultar a persones homosexuals, bisexuals, lesbianes... Una vegada vaig vore a un xic anar amb un ganivet a per un home per ficar un cartell de VOX i això no em va paréixer bé perquè igual que els homosexuals volen que els respectem ells també han de respectar a la gent que vota el partit que vol.

Amparo Bolena ha dit...

Estic interessada en la bisexualitat perquè vaig començar una sèrie anomenada Vis a Vis. És una sèrie de televisió espanyola, ambientada dins d’una presó on la protagonista Macarena descobreix un concepte de la sexualitat que no coneixia.

Per a mi la bisexualitat no té res de roí o dolent perquè cada persona té el dret de tindre la sexualitat que vulga. Si ets una persona que t’agraden els xics i les xiques no tens perquè ser diferent dels altres. Si la gent et veu distint a ells, els que tenen un problema són ells perquè t’han d’acceptar tal com eres.

Dani Bon i Joan Smith ha dit...

Bon dia
Nosaltres hui anem a parlar sobrer la bisexualitat, i per que no se li dona tanta importància. La bisexualitat ara te que tindre mes importància i ademés per a influir als xiquets, perquè ni-ha molts que no el respecten.
Ara anem a parlar de la serie Merlí, en la serie inculquen als alumnes d’un tema en concret que es la bisexualitat, en la serie parlen sobre un muntó de temes que afecten als alumnes, per exemple un xic que es diu Pol es heterosexual però cada vegada que va avançant la serie es va descobrint que també l’agraden els homes, els seus companys li respecten aun que fora bisexual, però al principi li costava dir o acceptar que ell era bisexual.
Pensem que n’hi ha que conscienciar mes al xiquets per a que en un futur no insulten als xiquets/ xiquetes que son bisexuals.
Aleshores la gent que insulta a les persones bisexuals o d’altre tipus de sexualitat te la ment molt tancada.
Gracies per llegir el nostre comentari. :)

Isaac i Alba ha dit...

El nostre comentari

Ens pareix que la bisexualidad no es un problema ni no es niguna enfermetat,ni niguna cosa extraña,asoles es un sentiment que té una persona,i tots tenim dret a expresar el que volem.

No esta bé discriminar a una persona perque senta que li agraden els dos sexes,es una cosa normal,tenim que tratar millor a les persones que senten aquest,perque com tu i yo ,som persones,i les paraules poden ferir molt,i fer que les persones començen a menospreciarse,i voldre fugir ,pero avegades no troben una eixida.

I buscant una eixida,avegades no la troben,i opten per suicidarse,pero nosaltres tenim que ser la seua eixida,donat-li el nostre suport.

Ainara Aquitania i Luna Mozart. ha dit...

Aquest text parla de la visibilitat bisexual i de com reacciona la gent quan es parla d`aquest tema o quan coneixen a algú que ho es.

A nosaltres ens pareix que cadascú ha de tindre la llibertat per voler a qui li done la gana sense que ningú el menyspree i que poden mostrar el seu amor amb qui siga en públic.

Tenim amics que son bisexuals, per tant, sabem com es la seua situació i com se senten quan els insulten. I com sabem com ho passen, sabem com defendre-los i apollar-los.

Nosaltres pensem que les persones que son homofòbiques tenen que tindre la ment mes oberta perque desdel nostre punt de vista eixes persones no molesten a ningú.

En moltes series es veu que molts personajes son bisexuals o homosexuals i aixo ajuda a que els mes xicotets aprenguen a que aixó es una cosa normal y que hi han parelles de tot tipús.

I nosaltres pensem que hi ha gent a la que a soles li agrada un genere i gent que li poden agradar dos sexes.

Ainara Aquitania i Luna Mozart.

3r B ha dit...

Correcció de Joan i Dani

Bon dia,

Nosaltres hui parlarem sobre la bisexualitat, i per què no se li dona tanta importància. La bisexualitat ara ha de tindre més repercussió i a més per a influir als xiquets, perquè hi ha molts que no els respecten.

Ara anem a parlar de la sèrie Merlí. En aquesta parlen als alumnes d’un tema en concret, que és la bisexualitat, i tracten sobre un muntó d’assumptes que afecten als joves, per exemple, un xic que es diu Pol és heterosexual, però a mesura que va avançant la sèrie es va descobrint que també li agraden els homes. Els seus companys el respecten encara que siga bisexual, però al principi li costa dir o acceptar que ho és.

Pensem que s’ha de conscienciar més al xiquets perquè en un futur no insulten als que són bisexuals. La gent que insulta a les persones bisexuals o d’altre tipus d’orientació sexual té la ment molt tancada.

Gràcies per llegir el nostre comentari. :)

Eva María ha dit...

En la meua opinió, cadascú es lliure i li pot agradar qualsevol persona. Em pareix mal que les altres persones es burlen d’ells tan sols per l’atracció sexual d’aquella persona bisexual, perquè no té ningun sentit, a ells ningú es burla perquè li agraden les persones del sexe contrari, però per alguna estranya raó si es pot burlar de les persones bisexuals.

A més no entenc a les persones que pensen que, per ser bisexual, eres més promiscua o més «solta», simplement et poden agradar tant les dones com els homes, això no significa que vages a eixir amb homes i dones alhora.

marianyi molano ha dit...

En la meua opinió està bé ser bisexual, heterosexual o tenir qualsevol altra atracció sexual, ja que es un gust personal i ningú té dret de tractar-te mal per qui t’agrada o et deixa d’agradar.

Tampoc hi ha una edat per saber la teva preferència, només ho saps a qualsevol edat. Cadascú té veu i vot respecte a la seva persona. No tinc que importar-te el que creen de tu, solo ser feliç.

Nerea Palomino i Rania El alami ha dit...

Nerea y Rania 3ESOC

Nosaltres estem d’acord amb el text, perquè ens pareix be que es done mes visibilitat i atenció a un tema tan important com es la bisexualitat ja que hui en dia hi ha persones bisexuals que son discriminades o malvistes per la societat per el fet de no tindre la mateixa opinió o gusts que les altres persones. Per això es interessant que en moltes series o pel·lícules de la actualitat com :Merli,Elite,i altres mes, es comence a mostrar personatges que son bisexuals per a poder normalitzar algo tan senzill com un gust diferent que el que la societat esta acostumada a tindre o elegir. També per a trencar amb els estereotips que hi ha hui en dia,per a que la gent no tinga por de dir el que pensa o el que li agrada ja que tots tenim el dret de expressar-nos lliurement sense ser criticats

daiana i salva ha dit...

Nosaltres pensem que la bisexsualitat es un tema que es te que tractar mes i que les persones tenen que fer el que volen. Per exemple la meua amiga es bisexual i desde sempre s’ha sentit rebuitjada per les persones, una vegada jo estava amb ella i un xic ens va gritar paraules males, no vol poner eixes paraules per a no ofendre a les persones que lligen això. Fa un any jo misme me vaig cuestionar la meua sexualitat i opine que no vaig ser pres amb la serietat necesaria per a enfrentar els meus sentiments, jo sempre tuve baixa autoestima i quan intente recorer als meus amigs intims no em vaig sentir que em donaren suport. A quien vaig recorer primer va a ser a el meu tio, vaig explicar la meua situació i em va dir que estava enferme i que si no vam cambiar em va enviar al internat on creixo. Expresse el odi amb aquesta redacció.

3r B ha dit...

Correcció del comentari d'Amanda i de Rebeca

Hola, som Amanda Colbramo i Rebeca Maconchy i volem donar la nostra opinió respecte al tema. Ens ha paregut molt interessant aquesta entrada respecte a la bisexualitat. La gent dona per suposat que una dona ha d’estar amb un home perquè és el que ens inculca la societat des de petits, per exemple, el que podem veure a les pel·lícules de Disney. Les persones pensen que o ets heterosexual, o ets homosexual, però no és així.

No tot és blanc o negre, no ha d’agradar-te només un gènere. Aquesta opinió, afortunadament, té més visibilitat hui en dia gràcies a les pel·lícules, llibres, sèries... Com ha dit l’escriptor del comentari. Per això, ens agradaria proposar que la gent anara al grup d’Stop diverfòbia, que són el primer dimecres de cada mes a l’hora del pati a l'IES Isabel de Villena.

En conclusió, la gent hauria de poder estimar a qui vulguera, tant a dones com a homes o a ambdós sexes.

Un abraç, Amanda i Rebeca.

3r B ha dit...

Correcció de Juanjo

El tema de la bisexualitat no m’interessa especialment. Però celebrar el dia de la visibilitat bisexual pot ser un bon mitjà perquè tot el món ho normalitze ja que cadascú pot ser el que ell vulga, encara que hi ha vegades que es discrimina a la gent per ser diferent o per no seguir els estàndards socials.

No s'ha de discriminar a ningú per cap motiu. En fer-ho, tu no guanyes res i l'altra persona es pensa que està fent alguna cosa malament, però això no és així.

3r B ha dit...

Correcció de Guillem i Ivan
Després de llegir aquest article ens hem adonat que les anècdotes com la que li va ocórrer a l’alumne de la classe de 3er d’ESO són molt més freqüents del que ens pareix. Pensem que utilitzar aquestes paraules o fer bromes per a insultar o molestar a altres persones es s’ha d’eradicar, ja que pot ofendre al col·lectiu bisexual sense adonar-se.

També creguem que aquest tema sobre la bisexualitat, homosexualitat, transsexualitat, etc. s'està normalitzant a poc a poc a la societat. Podem observar que algunes celebritats com Angelina Jolie o Miley Cyrus han admés la seua bisexualitat, o que alguns personatges en sèries i pel·lícules com Cam i Mitch en «Modern Family» o Polo en «Élite» formen part d’aquest col·lectiu LGTBI (Lesbianes, Gays, Transsexuals, Bisexual i Intersexuals).

La nostra conclusió es que hem de respectar a tot el món tal com és, sense importar el sexe o la seua orientació sexual.

Adrian Beatrice ha dit...

Hola, soc Adrian Beatrice, y pense que la bisexualitat no es motiu de insult, és a més, pense que ninguna orientació sexual és per a riure, és una cosa seria i el deberìem tractar amb normalitat y serietat.

El que ha fet el xic de la clase, ha sigut molt malament, ya que no pot anar insultant a la gent per que siga bisexual, aunque no el siga, per que ser bisexual es una cosa que no pots elegir, el pots aceptar o pots amagar-lo, però no pots canviar-lo. També n’hi han persones bi, que no les agrada que els anomenen bisexuals, com per ejemple en la serie Merli, en un episodi de la tercera temporada, Pol diu: “Yo soc Pol i punt, no hem poses etiquetes”

L’acabe Bisexual, no es tan conegut com l’acabe Gay i Lesbiana, ya que aún no ha sigut tan escoltat en les series, pelicules… La gent quan escolta l’acabe, es pensa que t'agrada tot el mon, i aço es inaceptable, per ser bisexual no et va agradar tot el mon, igual que si ets un xic hetero, no et van a agradar totes les xiques, aço pot significar motiu de insult per alguns xics descerebrats en els vestuaris…

Acabe este escrit dient que no passa res si ets bisexuals, la gent es el que es i el deurien de portar amb orgull.

3r C ha dit...

Correcció del comentari de Daiana i Salva

Nosaltres pensem que la bisexualitat és un tema que s’ha de tractar més i que les persones han de fer el que volen. Per exemple, la nostra amiga és bisexual i des de sempre s’ha sentit rebutjada per les altres persones. Una vegada jo estava amb ella i un xic ens va cridar paraules dolentes (no volem repetir eixes paraules per a no ofendre a les persones que lligen açò).

Fa un any un de nosaltres es va qüestionar la seua sexualitat i opinem que no va ser pres amb la serietat necessària per a enfrontar els seus sentiments. Tenia una baixa autoestima i quan intentà recórrer als seus amics íntims, no va sentir que li donaven suport. A qui va recórrer primer va a ser al seu oncle, li va explicar la seua situació i aquest li va dir que estava malalt i que si no canviava, l’enviaria a un internat. Aquesta reacció expressa odi.

En conclusió, pensem que cadascú hauria de ser lliure d’estimar a qui volguera i que no haurien d’haver aquestes opinions d’odi.

3r C ha dit...

Correcció del comentari de Nerea i Rania 3ESOC

Nosaltres estem d’acord amb el text, perquè ens pareix bé que es done més visibilitat i atenció a un tema tan important com és la bisexualitat ja que hui en dia hi ha persones bisexuals que són discriminades o mal vistes per la societat pel fet de no tindre la mateixa opinió o gusts que les altres persones. Per això és interessant que en moltes sèries o pel·lícules de l’actualitat com Merlí, Élite i altres més, es comence a mostrar personatges que són bisexuals per a poder normalitzar un fet tan senzill com un gust diferent que el que la societat està acostumada a tindre o elegir. També per a trencar amb els estereotips que hi ha hui en dia, perquè la gent no tinga por de dir el que pensa o el que li agrada ja que tots tenim el dret d’expressar-nos lliurement sense ser criticats.

3r C ha dit...

Correcció de Mari,
En la meua opinió està bé ser bisexual, heterosexual o tenir qualsevol altra atracció sexual, ja que és un gust personal i ningú té dret de tractar-te malament per qui t’agrada o et deixa d’agradar. Tampoc hi ha una edat per saber la teua preferència, només ho saps a qualsevol edat. Cadascú té veu i vot respecte a la seua persona. No ha d’importar-te el que creguen de tu, solament ser feliç.

Héctor Nuñez ha dit...

Despres de llegir l’article del blog de karisies de el dia de la bisexualitat pense que cada vegada es normalitja més la bisexualitat i que cada vegada salga més gent de l’armari.

Hay moltes exemples de les distintes tipus de sexualitat en moltes series com Merli, VIS a VIS, Elite, Sex education, big mouth...

La meua opinio es que hi ha que deixar viure a les persones. El que no entec es per que molesta que una persona siga bisexual o el que siga i que siga una vergonya per a una familia quan l’unic que pasa es que no es com el seu pare.

3r C ha dit...

Correcció del comentari de Daiana i Salva

Nosaltres pensem que la bisexualitat és un tema que s’ha de tractar més i que les persones han de fer el que volen. Per exemple, tenim una amiga que és bisexual i des de sempre s’ha sentit rebutjada per les altres persones. Una vegada estàvem amb ella i un xic ens va cridar paraules dolentes (no volem repetir-les per a no ofendre les persones que lligen açò).

Fa un any, un de nosaltres es va qüestionar la seua sexualitat i opinem que no va ser pres amb la seriositat necessària per a enfrontar els seus sentiments. Tenia una baixa autoestima i quan intentà recórrer als seus amics íntims, no va sentir que li donaren suport. A qui va recórrer primer va ser al seu oncle, li va explicar la situació i aquest li va dir que estava malalt i que si no canviava, l’enviaria a un internat. Aquesta reacció expressa odi.

En conclusió, pensem que cadascú hauria de ser lliure d’estimar a qui volguera i que no hi hauria d’haver aquestes opinions d’odi.

3r B ha dit...

Correcció de Sofia

Hola. Ara parlaré un poquet d’aquesta entrada.

No estic d'acord amb algunes idees del text, però vull deixar una cosa clara: em pareix perfecte que la gent puga ser del col·lectiu LGTBIQ+. El que passa és que em fa igual que tinguen un dia especial. Si el tenen, bé, però per a mi la sexualitat és de cadascú i no fa falta dir-la tot el temps ni fer cap festa. Igual que pense això, pense que la teua sexualitat no mereix cap insult i no l'has d'amagar de la gent propera a tu, ni amagar-te quan vas pel carrer.

Respecte a altres coses del text que puc debatre, vull ressaltar les últimes frases i afirmar que si tot el món fora tolerant, no seríem tots bisexuals; una cosa no té res a vore amb l’altra. Pots ser tolerant però no ser bisexual. Posaré un exemple: el meu pare és una persona molt tolerant i, sobretot, si és en alguna cosa que afecte les seues dues filles. Ell és heterosexual, però més d’una volta que hem parlat d’això, ens ha dit que els homes no li agraden sexualment, i que no vol cap relació amb homes. Passa igual amb un amic de la nostra família que és homosexual i no sent cap atracció cap a les dones.

7.10.19

Aroa 3º C ha dit...

Este text tracta sobre la visibilitat bisexual, pense que cada ú és lliure de ser el que vullga sense preocupar-se pel que diran, però no totes les persones pensen igual que jo. Jo tinc amics bisexuals i sé com se senten quan algú els rebutja, i crec que tota la gent hauria de posar-se en el seu lloc i pensar que si foren ells, un familiar o el seu fill no els agradaria arribar a casa i sentir-se, com que ningú et vol. De les persones homòfobes pense que haurien de canviar eixa mentalitat i pensar que ells mateixos podrien haver-se sentit d’eixa manera. Però bo jo crec i espere que con el pas del temps tot el món entre en raó i respecte els gustos de cada persona.

Erik Price ha dit...

Estic d´acord amb el text perquè cadascú és lliure d´elegir amb qui vol estar i no ha de ser discriminat per les altres persones. En el cas dels xics, ser bisexual o homosexual encara és pitjor. Per exemple, que un xic no jugui al futbol o que no sigui un “machote”, està mal vist. Per això en moltes pel·lícules i series s’està normalitzant les escenes LGTB com Polo i Omar en ÉLITE, Alex i Elliot en ALEX STRANGELOVE i moltes més.
En el cas de aquest article, jo crec que el xic no ha de “felicitar” a l´altre, perquè ell no es bisexual. Però l´altre xic no té que sentir-se ofès, ja que ser bisexual no es cap un insult.

Elisa Carreño ha dit...

El que volia dir es que cadascú es lliure de elegir amb qui vol estar i ningú el té que jutjar.

Jo estic d’acord amb tots el col·lectius per que si a algú li agrada una persona del seu mateix sex-se i si li agraden els dos ell es lliure d’elegir amb qui estar amb qui vol.

També estic d’acord que en les pel·lícules ho introdueixen i ho facen mes quotidià i que la gent ja pense que estem en el segle XXI i no pense que estem el el segle passat on la mentalitat de la gent era més tancada.

Disfruta de la teua vida i estigues amb qui tu vols per que vida només hi ha una.

Elisa Carreño ha dit...

El que volia dir és que cadascú és lliure d’elegir amb qui vol estar i ningú l’ha de jutjar.

Jo estic d’acord amb tots el col·lectius perquè si a algú li agrada una persona del seu mateix sexe i si li agraden els dos ell és lliure d’elegir amb qui estar o a qui vol.

També estic d’acord que en les pel·lícules ho introduïsquen i ho facen més quotidià i que la gent ja pense que estem en el segle XXI i no en el segle passat on la mentalitat de la gent era més tancada.

Disfruta de la teua vida i estigues amb qui tu vols perquè vida només hi ha una.

Rubén ha dit...

Per començar estic d'acord amb el text, es a dir, que cadascú és lliure de ser el que ell vulga.

Aquest text va sobre la bisexualitat, que és una persona que li poden agradar els dos sexes, xics o xiques. Apart de la bisexualitat també estan els homosexuals o les lesbianes. En la meua opinió cadascú pot ser com vulga.

David Azalai de Porcaraigues ha dit...

En aquets comentari vaig a parlar de la meua opinió sobre la bisexualitat. Me pareix molt mal que es discrimine a les persones bisexuals.
Hi ha gent que és meten amb la gent bisexual i les peguen o insulten per ser-ho, el text que hi ha a l’article es veritat però no se perquè el xic te que donar-se la volta per a vacil·lar a un company, l’altre company tampoc es tindria que ofendre per ser bisexual, és tindria que respectar mes als bisexuals. Cadascú és com vullga ser, hi ha que respectar la decisió dels demes.
Aquesta es la meua reflexió sobre la bisexualitat.

Neus y Arantxa ha dit...

Nosaltres tenim molts amics que són bisexuals i mai els hem discriminat pels seus gustos però hi ha moltíssims casos en els quals xics/xiques utilitzen això com un insult per a fotre a l'altra persona i que es pique perquè en realitat no ho és ,casos com aqueixos n'hi ha a munts .Quan ser bisexual no té res de dolent i moltes vegades ens han dit que en realitat tots ho som però hi ha gent que té mes clar el que prefereix i uns altres en canvi diuen en què els atrau el genere diferent o només el que han provat .La gent té una gran quantitat de tòpics sobre els bisexuals que s'han anat dient amb els anys quan no són reals,

teresa carreño ha dit...

Teresa Carreño ha dit…
Si ja be els bisexuals son els que menys discriminació pateixen per la seua orientació al col·lectiu LGTB+ , crec que es deuria d’ informar mes per a solucionar temes com els insults com “ entonces t’agraden els trios” ,” ah ,que n’ eres medi homosexual medi heterosexual” o “ en veritat eres un homosexual a l’armari” pues es nota massa que aquestes faltes de respet son causades per la desinformació.
A la meua opinió , cadascú te dret de vivir la seua vida com li paeixca mentres que mo danyen a un 3er , la gent deberia respectar els guetos del reste, sense importar que eixa persona siga gay ,lesbiana ,bisexual ,transsexual , o el que siga , perquè per això es la seua vida y te dret de vivir-la.