4 de des. 2019

#Malamente

“Si lligues de forma invasiva, malamente”; "si fas servir les drogues per a excusar una agressió, malamente"; "si comparteixes contingut sexual sense consentiment, malament"; "si insisteixes, malamente"; "si opines sobre els cossos de les noies, malamente". "Si actues així, estàs agredint. Ni agressió, ni còmplice. Atura les violències sexuals". 

Aquestes cinc escenes de violències sexuals que pateixen les dones, i que estan tan normalitzades que quasi no es reconeixen, són l’eix de la campanya #Malamente de l'Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya. 

La campanya tindrà una segona part que busca la deconstrucció de la masculinitat hegemònica i la visibilització d'altres maneres de ser home allunyades dels estereotips de gènere masclistes. La idea de base és que les violències sexuals acabaran quan qui agredeix deixe de fer-ho.



La Generalitat valenciana també ha realitzat una campanya #Així sí, en la qual han participat alumnes de l'Isabel de Villena.

5 comentaris:

Hardeep Ethel Smyth ha dit...

Jo crec que en el vídeo de MALAMENTE algunes xiques no estaven contentes, perquè els seus nóvios estaven fent li violència sexual com per exemple: algunes persones estaven lligant de forma invasiva i això no esta be fet, també com fas servir les drogues per excusar de una agressió, si comparteixen contingut sexual sense consentiment i això no està be fet perquè això el pot perjudicar a un altra persona i això no es que et poses a consumir drogues, perquè hi han algunes persones que quan corten es possen a consumir moltes drogues fins a esta a una salut que no es bona per a el nostre cos i també que algunes persones estan mirant els cossos d’un altra persona no se perquè passa això, les persones tenen que opinar del seu mateix cos no dels altre perquè no0 el importa la seua condició física i aquest es la meuja opinió.

Myriam ha dit...

crec que en el video de malamente les xiques no estaven ni agust ni contentes,perqeu el seus marits o novios feien la violecia sexual com lligar de forma agobiadora,usar drogues per a la agresió,compartir fotos intimes de les persones,ect...
Aixo no etsa bé perque les altres persones ens poden sentir molt mal y poden arribar a fer coses que no estiguen bé.Com el suicis,els cort als braços,ect...
Quan totes tenim el dret de anar vestits como vuiguen,pintarse,caminar,fer el que viuguen sin tener que estar pendents del que diguen els altres persones.

Aroa ha dit...

En primer lloc,en el video de malamente ens mostra com els xics crean una violència sexual a les xiques de formes diferents, com parlar-li de forma invasiva,insistint-les a fer coses que elles no volen, fer comentaris del cos de ella i moltes coses més con lo que això fa que les xiques es senten mal, tristes.. amb elles mateixes i m’agradaria canviara. Aleshores els xics tendrien que pensar millor el que fan i el que diuen per que per culpa d’una paraula que puga perjudicar a una persona, tan com a una xica com a un xic pot danyar moltíssim el seu estat d’ànim i fer-li que es senta molt mal. Per tan, per a acabar pense que abans de parlar i de dir alguna cosa a algú tens que pensar si això que vas a dir li pot molestar o danyar a eixa persona i pensar si a tu t’agradaria que t’ho digueren.

Rocío ha dit...

En el video de malamente salen xiques que esten tristes per que els nóvios o amics lis han fet alguna cosa que no les a gustat. Por ej: algunes persones estaven lligant de forma invasiva i això no esta ve fet, havien persones que venen drogues a altres persones i les persones que li compren drogues quan s’ho mengin les pot sentir mal, les persones que violen a altres es tenir malament per que ho estan fent sin consentiment de l’altra persona, les persones que publiquen fotos a les xarxes socials de altra persona sin el consentiment esta malament per que alomillor no li gusta la foto que a publicat.

Marcos ha dit...

Al meu entendre si hi ha tanta seguretat, tantes penes i condemnes, perquè moren tantes dones per aquesta qüestió? Jo crec que la solució és bastant fàcil. Que per por elles no denuncien, tampoc estan molt segures. Perquè hi ha moltes dones que denuncien i acaben mortes