8 de maig 2020

Dessex explica què és el sexting

Dessex és una associació valenciana que ofereix formació en sexualitats i assessora també de manera particular. La Regidoria de Joventut valenciana va posar en marxa fa un temps InfoSex Jove, un punto d’atenció presencial, individualitzada, anònima i confidencial per a joves. Els divendres de 17 a 19 els pots trobar al Centre de Joventut de Russafa, C/ Puerto Rico, 42. El telèfon és 963 818 848 i el correu info.dessex@gmail.com. Durant el confinament, els pots escriure, i veure també aquesta magnífica sèries de vídeos que han penjat al seu instagram @asdessex. Ací te'n deixe un tast:





A post shared by Associació Dessex (@asdessex) on


13 comentaris:

Adrià Price ha dit...

Nunca podia pensar que existeix una organització en internet d’aquestes característiques, és a dir, que explicaren de manera tan propera i explícita, temes com el “sexting” o els “fetiges”. Hem pareix una idea boníssima, i més, si la plataforma on puges els vídeos es Instagram, la xarxa social en excel·lència.

L'únic problema que trobe, és que jo i segurament molts més joves, que les podria interessar aquests cursos, no tenim o teníem idea que existeix, i això hem pareix un error molt important de solucionar. La fundació ha de trobar més formes de promocionar-se, i una forma molt bona i efectiva de donar-se a veure als joves, és a través dels anuncis d'Instagram que ens podem trobar a través de les mítiques “stories” que tot el món usa habitualment.

A part d’això, he visualitzat alguns vídeos de la pàgina, i m'han paregut molt xulos, no a soles perquè donen molta informació útil que no trobes a l’escola, sinó que són fàcils de veure, i no són res pesats. En definitiva, molt bona pàgina si vulgues informar-te sobre temes de sexualitat i no adormir-te.

Sandra García ha dit...

Mai havia vist en Instagram cap vídeo d'aquest usuari ni amb aquest tipus de contingut, però la veritat és que hauria d'haver-hi més gent com ell i menys bogeries a les xarxes. El xic tracta de manera oberta temes de l'actualitat que tenen a veure amb la sexualitat, que com ell diu, ens acompanya des del nostre naixement fins al dia de la nostra mort. Per la seua manera de parlar transmet bon rotllo i seguretat de seguida, el que dona peu a confiar en les coses que ens conta, a més sempre amb un punt de vista liberal.

En aquest vídeo ha explicat el que és el sexting i com executar-lo de manera satisfactòria i responsable. Normalment l'utilitzen parelles que estan distanciades, encara que també es pot fer amb qualsevol altra persona sense necesitat de tindre relació. Aquest mètode consisteix a enviar fotos o contingut íntim a través de les xarxes socials, sempre que estiga el consentiment dels individus que ho fan, ja que si no seria un delit.

isaac ha dit...


Realment aquest article em pareix molt bo, es clar que tots precisem de una bona educació sexual, per a o tindre o cometrer errors, y a mi personalment, m’ajudat molt en la meua educació sexual, amb tota l’informació que pot proporcionar-ne, i crec que això ha de ser necessari per a tots, y es molt bo que no hi haja una bona pagina web o pagines de xarxes socials, com en instagram, que dona molta informació amb diferents publicacions bones, i em pareix molt bo que hi haja un centre físic en la ciutat , per si de cas , tenint algun dupte, a tots el que estiguen llegint aquest article, us invite a llegir-ho, es molt bo, i no s’obliden de visitar les xarxes socials per mes informació. Educacio sexual digital? Aixó es increïble!

Daiana Strozzi ha dit...

Em pareix una gran idea que a base de Instagram una red social molt coneguda i utilitzada per tant adolescents com gent jove i que alguns no sàpiguen molt de temes sexuals i gracies a estes perfils tenen més coneixement.
El problema que he vist es que crec que hi ha més perfils com aquest però jo no me he trobat ningú, i crec que tenen que de alguna manera promocionar-se o fer algú per a dar se a conèixer.
Em pareix be que puges parlar amb ells en privat, en correu, també els pots trobar un dia a la setmana a una direcció que et posa i també tenen un telèfon per a que puges parlar amb ells, en si ha sigut una bona idea i també m’agrada que para el que vugia pot ser anònim i confidencial ja que no tot el mon vol que es sepa el seu nom.

Hada d'Aquitània ha dit...

En aquesta entrada parlem de la fusió de les xarxes socials i la sexualitat. El vídeo en concret tracta del “sexting”. El “sexting” consisteix en enviar fotos o vídeos de contingut eròtic per les xarxes socials però sempre de manera consensuada. Com ara estem de quarentena, moltes parelles sobretot adolescents fan “sexting” desde les seues cases.

Jo no savia que existía el terme “sexting”, però sincerament em pareix molt bona idea, sempre que les dues persones vulguen i que mai una persona obligue a l’altra a fer algo que no vol. El “sexting” és una manera de continuar amb la nostra sexualitat per les xarxes socials, però hi ha molta gent que no sap respectar la intimitat de les persones, i a partir d’eixe moment és quan venen els problemes. Si a tu et manden una foto o un vídeo en confiança, no tens cap dret a enviar-la a ningú.

Rebeca Maconchy ha dit...

M’agrada molt el vídeo en general. Em sembla molt necessària l’explicació que dona l’autor d’aquest, a més de que l’enfoca de manera positiva i prevenint que els assetjadors puguen cometre delictes, no privant a les "possibles víctimes" de dur a terme el sexting.

Aquesta manera de comunicació, encara que està mal vista, és inevitable entre els adolescents, ja que com diu el creador del vídeo, l’arribada de les xarxes socials comporta l’arribada del sexting, però també coses negatives. Com he dit abans, és una manera de comunicació i no d’ HUMILIACIÓ, per això no ha de ser utilitzada amb aquesta finalitat; hem de respectar la intimitat de les persones.

Per altra banda, la pràctica també hauria de ser normalitzada per les persones adultes (pares, mares, germans majors, etc); és una mica contradictori que els teus familiars et diuen que no s’ha de fer, quan per altre costat escoltes que és una pràctica positiva i beneficiosa. I cura amb opinar diferent dels teus familiars a casa; s’escandalitzaran!



Amanda Colbran ha dit...

En general, m’agrada molt el video i jo pense que aquesta idea és molt bona, principalment perque als adolescents com tots nosaltres, ens ve molt be tractar aquest tema. No n’hi han moltes persones que tenen el “valor” de parlar-nos de tots els temes relacionats amb la sexualitat, ja que encara és un tema tabú.

Aquesta associació és un gran descubriment i m’agrada més perque no s’encontra molt lluny i crec que ens pot servir molt a tots per poder aprendre. També, m’agrada que tinguen instagram, perque ara ens passem molt de temps amb el móvil i és més comode el poder consultar aquesta pàgina.

Solament trobe un problema, que aquest grup de persones, no és molt conegut, aleshores, si nosaltres volem trobar alguna pàgina relacionada amb aquest tema o ens dona vergonya o no trobem cap pàgina que s’encontre cerca o siga fiable. Per aixó, crec que deurien fer més publicitat.

Arantxa Pook ha dit...

Aquest és un tema del qual mai ens parlen i aquesta bé saber aquestes coses.Mai he vist un vídeo d'aquesta associació en cap xarxa social i són les típiques coses que ningú comenta i ningú ens informa.

La veritat és que jo mai he fet sexting i dubte que alguna vegada ho faça,molt menys ho faria amb aquesta edat ,pots tindre molta confiança amb el teua parella, però si per alguna casualitat el deixeu d'una manera dolenta i aquesta persona et té rancor pot ser que utilitze aquestes fotos per a exposar-te davant de tothom.

Hui dia reps bastants fotos inapropiades de gent que no coneixes d'absolutament res, sense el teu consentiment i no és agradable entrar a un conversa i trobar-te amb aquesta mena de coses.A part una gran quantitat de xics (usualment són ells , però també hi ha xiques) només es dediquen a demanar-te'ls i no els importa res mes de l'altra persona.

Ainara d'Aquitania ha dit...

En aquesta entrada es parla sobre el sexting, la veritat que em sembla molt bé que associacions com aquesta parlen sobre temes sexuals ja que als joves ens fa falta educació sexual i ens va molt bé veure vídeos que tracten temes similars a aquest i pense que s'hauria de parlar més sobre temes sexuals i les associacions s'haurien de donar més a conèixer per xarxes socials perquè és molt necessari en la actualitat i la veritat que m'agrada molt que puguen haver llocs on ens podem informar dels dubtes que tenim i que puguem comunicar-nos amb ells ja que em sembla que és una molt bona manera de relacionar-nos amb ells i sembla molt senzill perquè el xic que apareix parlant és molt simpàtic.

Cada vegada es practica més el sexting a les xarxes socials per part dels joves i a mi em sembla bé sempre que siga consensuat, però no em sembla bé que si envien fotografies o vídeos la gent els difunga ja que des del meu punt de vista han de respectar la privacitat d'aquesta persona i pensé que el xic que parla té molta raó en el que té a veure en relació als tabús i en què està bé vist si ho fa un home i està mal vist si ho fa una dona i que molts es pensen que el sexe és com en el porno, pense que s'ha de fer sexting si es vol fer però que sàpiguen com fer-ho, que pensen si de veritat volen enviar-lo i que tinguin confiança amb la persona a la qual s'està enviant ja que si no és així aquestes fotos poden acabar per totes bandes.

Nacho Beach ha dit...

Mai he vist ningú vídeo com aquest en cap xarxa social, tampoc sabia que existia un lloc on podies ir a que te informen un poc sobre la sexualitat. Aquesta entrada me ha paregut molt important porque molta gent les fotos eròtiques les envia a una altra persona sense que se la demane ni coneixent-la o exactament a l'inrevés que vaja demanant-li a gent que no coneix que li envie fotos.

Jo pense que el ''sexting'' es deuria practicar-lo sols amb tu parella o amb una altra persona que no l'importara practicar- ho amb tu i es tendria que bore com una cosa normal tant per als xics que per a les xiques. Si la teua parella filtra la foto que l'has enviat no es tu la teua culpa por enviar-la, es seua por enviar-la a gent externa.

A mi me pareix molt be que existisca aquest tipus de vídeos que ens informen als adolescents que existeixen diferents formes de gaudir amb la parella sense necessitat de estar junt a ella, ja que moltes parelles per estar sempre amb l'altra persona va perdent amistades poc a poc o directament sols queden amb ella i no tenen temps per a res més.

Des-de el meu punto de vista en tots els col·legis es deurien posar xarrades amb una persona sobre el ''sexe'' por que encara que parega que no, molta gent no sap posar un preservatiu o no sap les conseqüències que pot tindre no usar-o.

Sofía de Dia ha dit...

M’agrada molt el vídeo la veritat. Em sembla molt necessària l’explicació que fa l’autor i em pareix que ha utilitzat la millor aplicació per tractar aquest temes; utilitza Instagram, una xarxa social molt coneguda per a que gent jove, o inclús més majors, i els adolescents que no sàpiguen molt de temes sexuals pogueren entrar a aquest perfil i conèixer molt més del tema. I a més ports parlar amb ells per privat, quedar amb ells en un lloc públic o, inclús, et faciliten un telefon per a que si vols cridar el pugues fer.

Però en tot això em pareix que hi ha un problema i es que quasi no hi han més perfils com aquest (o almenys jo no he trobat) i crec que tenen que de qualsevol forma promocionar-se o fer algú per a dar se a conèixer, per exemple donant xarrades en instituts o fer que l’ajuntament els publicite.

Guillem Pook ha dit...

Aquesta iniciativa em pareix molt bé, perquè molts joves d’avui en dia necessiten una educació sexual i una bona orientació, per a que després sàpiguen actuar.

També em pareix bé, el que hi hatja un lloc en específic on tracten aquest temes, per exemple si algún dia no estas molt enterat/a del tema jo recomane d’anar a aquest tipus de llocs on ensenyen sobre l’educació sexual.

Al vídeo explica que ara en aquest confinament, la pornografía ha augmentat, i una gran part dels consumidors de la pornografia son els joves.

El que mostren en el porno no es real, només apareixen dos persones practicant sexe o altres activitats similars. Aquestes fundacions serveixen per exemple per explicar-te temes com aquestos, que si algún dia practiques sexe amb una altra persona, no hi ha que seguir el que fa el porno.

Hardeep Ethel Smyth ha dit...

Jo mai havia vist ningú vídeo així en Instagram i tan poc l'havia sentit parlar sobre aquesta associació que parla sobre el sexting. També he aprenguí algunes coses en aquest vídeo sobretot el que és el sexting, perquè és una paraula que mai havia escoltat i em pareix mol bé que algunes organitzacions expliquen aquests tipus de coses.

També el que m'ha cridat l’atenció és que el sexting està mal vist pels adolescents, com el que explica l’autor del vídeo en els adolescents en les aplicacions de lligar i de vegades en el instagram s’utilitza molt el sexting. Jo una altra cosa que pense sobre el sexting és que està mal vist, és a dir, el sexting no és una cosa mala sinó que és una manera d'expressar-se.

El que més m'ha sorprés d’aquest vídeo és que hi haguera grups d’organitzacions que es dediquen a això i em pareix molt bo la idea del que fan, una altra cosa que sentit parlar que no m’agrada gens és que altres persones li envien fotografies inapropiades que el poden fer el mal a una persona, perquè si en comença alguna persona al final totes els de més fan el mateix i això em pareix molt mal, ja que aquests casos estan present en molts els xics i algunes xiques.