19 de març 2013

Celebrem o ens amarguem?




Aplicar la regla de la inversió és sempre molt gràfic perquè es veu el sexisme. Ens imaginem un anunci com el de Vagisil amb un pare i un fill? Als xics, no els piquen els genitals? L’eslògan podria dir així:

Usa Testiculil, així no hauràs de rascar-te en públic!


Però no!! Jo no he vist cap anunci per a xics i l’explicació, la devem al sexisme.

Sobre els cossos de les dones, en general, i sobre els seus genitals, en particular, aquesta societat patriarcal llança un munt de missatges que ens fan creure que som molt complicades –i per això necessitem constants revisions mèdiques–; que les vulves són brutes –no us sona això de l’olor a peix?–; que els pèls són antihigiènics –i una xica que no es depila és una gorrina–, etc. Per a eliminar tots aquestos indesitjables olors, se’ns recomanen un munt de productes (sabons, desodorants, compreses antitot...) i se’ns convenç que la bellesa estereotipada és una qüestió de salut. Per exemple, anar depilada es considera més net, afirmació curiosa que, si ens la creiérem, ens portaria a pensar que tots els xics són uns bruts pel simple fet de ser més peluts. I jo em pregunte: no necessiten els xics sabons per als genitals? Fan olor a floretes? Clar que no!! Tot el món fa olor a fluids corporals diversos i tots i totes tenim cossos complexos que necessiten revisions i cura. Però és molt injust que a una part de la humanitat se la pressione per a no fer olor a res, per a acomplir uns estereotips de bellesa inhumans i per a ser una pacient perpètua.


Ser conscients de com funciona el sexisme és molt important per a contrarestar els missatges discriminatoris. Els cossos de les dones es veuen com a problemàtics i la informació que se’ls dóna pertany al camp de la reproducció i al de la higiene, mai al del plaer. El reduccionisme reproductiu fa que les xiquetes sàpiguen que tenen úter i ovaris, des de ben menudetes, però desconeguen que tenen un clítoris que només serveix per a donar plaer. Usaran sabons, esprais o compreses perfumades, però a poques els hauran dit que és molt saludable agafar un espill, mirar, tocar i celebrar que tenen un cos que els pot regalar molts plaers, amb pèls o sense ells. 


Celebrem o deixem que ens amarguen?



57 comentaris:

Mireia Manuel de Villena ha dit...

Bon dia.

La veritat és que quan vaig vore aquest anunci per primera vegada em va sorprendre un poc, m'agradaria molt vore un anunci com el que menciona el text, és a dir, de la mateixa situació però entre un home i el seu fill. Em pareix un missatge discriminatori molt clar.

És normal vore a un xic rascar-se les parts íntimes mentres parla amb algú al carrer, i no dissimuladament si no moltes vegades orgullós, com a símbol de masculinitat, en canvi és inimaginable que una xica es rasque si li pica, i per això és tan important fer anuncis com aquest, per a evitar aquest tipus de situacions tan ''desagradables''.

Com m'agradaria vore el mateix tractament cap a les dones i cap als homes, encara que fos només de tant en tant... a vore, és normal que un xic no es depile les aixelles(ni el pit, ni les cames...) i ningú el mira mal si va a la platja i es lleva la samarreta, però no em puc imaginar a una xica anar a la platja, llevar-se la roba i lluir amb orgull una aixella amb la mateixa quantitat de pels que el xic anterior. De segur que la gent la miraria mal i li dirien de tot. Per què? Per què al xic no se li diu res i a la xica sí? No estem al segle XXI? No som tan moderns i hem avançat tant?

Ningú pensaria que un xic és menys higiènic per no depilar-se, fins i tot es continua veient un poc estrany que a un xic li agrade anar depilat, però en el cas de les dones és tot el contrari, tenim l'obligació d'anar depilades, amb roba bonica, ben pentinades i fer bona oloreta, com si fórem nines i no persones. Hem d'estar contínuament preocupades d'agradar-li al món i oblidar-nos de nosaltres mateixes? A ningú l'interessa si a una xica li agrada depilar-se o no, és més important què pensaran els demés.

En conclusió, crec que ja és hora de canviar la situació de inferioritat en front dels homes i prendre les nostres decisions... amb pèls o sense.

Andrea.A ha dit...

Jo pense que açò de la discriminació està mal fet.

També crec que això del “Dermo Vagisil” és un invent per a guanyar diners i per a que la gent el compre, encara que... jo crec que si tens picor en les teues zones com en tot el teu cos el millor és rascar-se si te pica, i si no vols rascar-te ací abaix perquè tens vergonya crec que el millor seria aguantar la picor i soles se n'anirà.

En els homes també em pareix curiós que no tinguen cremes d'estes per als picors, però crec que això és degut a que les dones tenim les parts genitals “per a dins” i els homes les tenen per fora doncs ho més fàcil rascar-se.

Adrian S ha dit...

Ami em pareix molt mal això de Vagisil, perquè és una pura discriminació contra les dones.

El “vagisil” per als homes ja s'ha inventat però no es va vendre molt poc. Després, rascar-se és normal, encara que ens fiquem 2 quilos, ens picarà igual.

I aixo de l'“olor a peix” per a què estan els gels de bany? Amb dutxar-se una o dues vegades a la setmana ja n'hi ha prou.

Sara Stone ha dit...

A mi em pareix l'anunci de la paròdia un poc inútil perquè eixe vídeo és un insult per a la gent que necessita utilitzar-lo, però ni ha que dir que és un poc graciós i demostra un poc de falta de respecte.
I a mi no em pareix estrany que anuncien alguna cosa com Dermovagisil, em pareixen un poc infantils els que han fet la paròdia i masclistes per la seua pròpia part. Jo no dic ni em queixe de si els xics es depilen o no, aleshores que ells es burlen de nosaltres no em pareix molt correcte i a més estem en un segle que és modern i no haurien de burlar-se d'un producte que es íntim i privat.

A més, la gent que va depilada quasi sempre és perquè la seua parella no vol fer-ho amb els pèls. Normalment el que no vol depilar-se és el xic, perquè ni han xics que es creuen matxos per no anat depilats, però tal vegada a la xica li agrada més que ell també estiga depilat.

franciele butler ha dit...

La meua opinió és que no està malament fer una publicitat de Vagisil.

Està bé que publiquem aquest anunci principalment a les dones, i jo també crec que existeix això per als homes, i també que els xics es depilen les cames o les aixelles a alguns li agraden però ni ha alguns que no, i si una xica no es depila la gent ja comença a parlar mal o mirar d'una manera mal.

A mi no em pareix un missatge discriminatori perquè també existeix crema per als xics.

victor.M ha dit...

Es un anunci dirigit a les dones que promociona un producte concret per a una necessitat específica de la zona intima femenina. Em pareix bé que promocionen aquests productes per als picors i enrogiments de les dones perquè quedaria poc fi que les dones es rascaren directament la seua zona sense més. En fi que està bé que alleugeren aquests incomoditats naturals. A mi, personalment, em fa igual que la xica es faça una depilació o el que vulga, igual que els xics van depilats si volen no per obligació o res per l'estil.

manu arenal ha dit...

La regla no es ninguna enfermedad , pero aixo hem de respectar les dones que la tenen i en algunes vega-des ayudarles perqué fa mol de mal i els xics com no entendem de aixo tenem que comprender ales dones.

Ramon Stone ha dit...

Aquest vídeo és molt interessant perquè parla de la importància que té la higiene més íntima de les dones, però no m'agrada quan parla dels homes perquè en el meu punt de vista tot el món som iguals i és veritat que tota la gent, de vegades, fa olor, és una cosa natural que jo respecte.

Guillem Sanchis ha dit...

Hola Víctor M.,
i per què creus que no queda fi que una dona es toque i un home sí que ho pot fer? No creus que ací està el problema? I per què es considera una "incomoditat" en les dones i en els hòmens no?

Guillem Sanchis ha dit...

Hola Andrea,
les dones tenim els genitals dins i fora. La vulva és la part de fora i és el que li pica a la xica de l'anunci. En canvi, el produte es diu Vagisil, quan hauria de dir-se Vulvasil. Aquesta ocultació del cos de les dones té a veure amb el sexisme. No es parla del clítoris, no es parla de la vulva, i només es considera que tenim vagina (que és com si fóra la part complementària del penis). Això és clarament discriminatori per a les dones perquè no ens coneixem i no ens estimem.

Sonia arenal. ha dit...

L’ anunci ha estat bé, però pense que és una forma de guanyar diners amb les dones y els nostres ``picors’’. Aunque en realitat la crema es per a la vulva y no per a la vagina com creu dir el nom.
La parodia ha estat molt graciosa, però a la vegà pense que alguna xica pot sentir-se mal amb algunes oracions que es diuen en el video

Maria Laffitte ha dit...

Quan vaig veure aquest anunci el primer que vaig pensar no va ser: “ Buah! Qui sexisme hi ha, o quina desigualtat.” El que vaig pensar va ser el publicistes estaven desesperats per guanyar diners, i que les farmacèutiques també. No pense que la principal causa d'aquest tipus d'anuncis, com els de maquillatge o màquines depilatòries, siga per un pensament masclista o sexista, si no per l'aprofitament de les multinacionals sobre el consumisme, encara si que es veritat que s'aprofiten de que hi ha gent sexista que es deixen enganyar. Sempre utilitzant la mateixa tècnica: primer et diuen el que hi ha “mal” en tu, i per a desprès donar-te el que “necessites” per a reparar-ho. A més a més, aquesta tàctica també utilitza la baixa autoestima d'algunes xiques i provoca que es veuen defectes físics per tot arreu.

Manu Goldman ha dit...

Estic d'acord amb la major part de l'entrada.
A les xiques son forçades a tindre molta més cura amb aquestos temes i a sotmetres a una higiene molt més extrema. Encara que des de fa uns quants anys els xics han començat a cuidar-se de la mateixa manera, es cert que durant molt de temps el sexisme en aquesta situació a sigut molt descarat.
Per altra part al tercer paràgraf es diu que les xiques fins ben majors no saben la existència del clítoris, i que aquest servix per a donar plaer. No dic que aixo siga mentida, en realitat no tinc ni idea, però els xics descobrixen sobre la mateixa edat la funcionalitat del seu penis.

ESTELA MARSTON ha dit...

Sí, jo mai he vist un anunci d'aquest tipus per als homes! Però també es veritat que sempre tindre una bona higiene és millor i hi ha gent de tot tipus, exquisits o simples. Respecte a lo de l'olor a peix no se que contestar :O, i les compreses són totalment essencials per a la vida d'una dona i més ara al segle XXI, mirar-se a l'espill de xicotets no és important tens tota una vida per a aprendre, practicar i seguir aprenent. Continua...

Laura Goldman ha dit...

Jo el que pense és que em pareix bé que a les dones ens donen mètodes per a poder tindre una higiene púbica adequada, si als xics els fan vore que per a ells no és així, doncs bé, ja s'apanyaran ells si els fa bona o mala olor, ja s'adonaran del que han de fer si aquesta societat no els “ajuda”.

Però tampoc em dóna la sensació de que fan vore que les dones som complicades, per mi millor que donen opcions de com netejar-se o d'aliviar els picors que es puguen tindre, si els xics també tenen picors no ho tenen tan “fàcil”, al fet de buscar algun producte per a llevar-se eixe picor.

A més, si tenim tanta censura la dona en el tema de la sexualitat açò, tècnicament, hauria de ser un avanç, perquè no ens fan vore aquest tema com un tema tant tabú. El que pense és que en aquest tema els xics són els que ho tenen més complicat. Perquè, aleshores, a nosaltres no ens haurien d'ensenyar els diferents tipus d'higiene? Haurien de deixar que no ens netejàrem? Jo pense que no, el que haurien de fer és donar-li opcions també als homes, o fer que vegen que en ells la higiene també és necessària.

En conclusió, crec que el fet de que ens donen tots aquest productes ens afavoreix, si els passa alguna cosa als xics que es queixen ells. Un bes :)

alvaro ha dit...

Jo pense que aquest anunci és molt incòmode per a la xica perquè parla d'aquestes coses amb la mare, i això és molt rar. El més normal és preguntar-li a alguna amiga i més en aquestos casos. Aquesta és l'única part dolenta. És un comentari que no puc explicar molt bé però jo aniria al cas de per què els pares són tan controladors. Aquestes falles he anat a la discomòbil amb els meus amics, però no m'he pogut divertir i a la mínima que t'aproximes a alguna xica, puff, el pitjor moment és quan arribes a casa i et pregunten que quina és eixa. Aquest és un tema també interessant que pense que s'hauria de discutir amb molta atenció. I també té molt a veure amb “vagisil”, que és una tema bastant privat i íntim i s'hauria de comentar amb els amics. Això és el més normal, ara, si es preferix dir als pares, com en el cas d'aquesta xiqueta, els anuncis han d'expressar un cas de normalitat a la vida rutinària de les persones, però aquest no és el cas.

Gracies per escoltarme adeu

ruben ha dit...

A mi me pareix molt ofensiu per a les dones per que li canvien la veu per ha que digen cosses mal pensades.
Jo crec que si el feren als homes, se enfadarien molt mes que les dones i farien barbaritats contra les dones, i que les dones tenen molta paciencia.

vicente mompo ha dit...

Jo en el meu opinió crec que esta molt mal fer aquesta parodia:

ja que es un producte que pot aliviar els picors de les parts mes intimes del cos (en este cas el de les dones) que son molt normal aquestos picors, asi que em pareix una falta de respecte cap a les dones.

També fica en el text aixo de l'olor a peix. Que el veig una tonteria perquè si tens higiene ni els genitals ni el clítoris ni res fa olor.

Ademes també aixo que diuen de que els homes no es fiquen cremes es mentida ja que alguns si que es fiquen cremes per si la tenen irritada i coses aixi, pot ser que no les anuncien però si que son certes

adéu

Xara Stone ha dit...

Bon dia,
A mi em pareix bé que investiguen tractaments per a quan te pica la vulva per qüestió d'antibiòtics, per contagis o per moltes més raons. A mi personalment no m'agradaria que m'e1stiguera picant la vulva tot el dia perquè és super incòmode, per això en estos casos està bé que haja avançat la ciència. Però no anuncien productes, és perquè no hi han o perquè per a ells han de ser discrets? Se creuen que a nosaltres ens agrada veure com es rasquen el penis perquè els pica? Si els pica, que s'aguanten, que vagen al bany o que es fiquen crema. Ells ens han vist rascar-nos la vulva en public alguna volta? Jo crec que no.

Perquè hi ha més anuncis de cremes per a xiques i no hi ha per a xics? Jo no n'he vist cap que siga per a homes. Per què és això? és que les dones tenen més picors? O que als homes els dóna igual rascar-se en públic, ni que fóra agradable a la vista. Per què és?

Què passa, que a les dones ens agraden els estereotips de: olor de peix, si no ens depilem som unes coxines...? i per què en els casos dels xics és al revés i si tenen més pèl millor?

Per què els homes no tenen “testiculil”? Per què només és vaginesil? Que els homes no s'han de tractar les seues parts?

No dic que no m'agrade que hi hagen productes per a la dona, però també podrien haver-ne per a l'home. Doncs a veure si eixe reduccionisme reproductiu es deixa de costat i aconseguim més igualtat.

Laura Becker i Paula Campoamor ha dit...

Bona vesprada:)

La nostra opinió és que el anunci real de “Vagisil” és més normal, alhora de expresarse, per que no es normal que la parodia parle axina i diguen eixes coses, per que qui haja inventat això, per a nosaltres no te dos dits de front, perquè no es normal que digen: “si no quieres acabar como esta chica lavate el chumino” no el vegem correcte.

Per una altra banda pensem que també hi podien anunciar una pomada per a les xics, per que a ells també els picarà, no? O soles som nosaltres? Encara no hem vist nosaltres un anunci de xics. Que tenen por o que? Perquè? De veritat a vegades nosaltres pensem que no estem en la mateixa igualtat, sobre la televisió.

Aquesta a segut la nostra opinió, besets :)

Diego Thompson ha dit...

A mi aquestos dos videos m'han agradat sobretot el segon que ma fet molta risa ja que es molt divertit pero el que diu en el text es molt mes seri ja que es tracta de un tema de sexisme.

Jo personalment crec que el text te raó, perque no pot ser el anunci de els picors que tenen els xics i a de ser dels de les xiques?

Aquest tema es molt important perque diu que a soles les pica a les xiques quan aixo no es veritat.

Respecte a lo de l'higiene cada un pot fer el que ell vullga amb el seu cos, i no peruqe et deixes el pel i no et depiles has de ser una guarra o un machote.

Adeu.

jose luis ha dit...

Jo pense que açò es discriminació per a la dona

perque la parodia del vidio que han fet del “vagisil” es com si se burlaren de les dones y ha mes és un insult per a la gent que necessita utilitzar-lo , pero a mes hi ha que dir que dona gracia.

En el text també posa lo del olor a peix que jo no el entenc perque amb dutxar-se una o dues vegades a la setmana ja n'hi ha prou.

Un beset i hasta el seguent comentari :)

alba becker ha dit...

Jo crec que en aquest món hi ha altres coses que si s'haurien de criticar. Clarament és millor que la gent es netege, tant xiques com xics, perquè és important que hi haja una bona higiene. Això sí que és imporntant, però això de que “fa olor a peix” i totes eixes crítiques i insults no són de persones cibilitzades sinó de gent que es passa molt. Però per altra part és important intentar anar el millor possible i estar net tots i totes, i a més a més no sols en aquest anunci es pot veure el sexisme sinó en tots o quasi tots perquè en aquest món la cosa va molt lenta en el tema del feminisme...

pau mill ha dit...

Jo pense que tenen que fer una crema també per a els xics perquè alguns tenen picors en els genitals jo no tinc però si els tinguera voldria una crema per a aliviar el picor ja que ha de ser molt molest.

El anunci eixe a mi personalment mai m'agradat però la parodia en fa molta gracia es molt divertit esta molt divertit
perquè les paraules que diuen són molt gracioses però es un poc exagerats perquè que una mare li diga a la filla “GUARRA” es massa fort i que la filla li diga a la mare “ME UNTAS LA CREMA EN EL CHUMINO” no es res normal.

Adrià Feijoo ha dit...

Per a mi el primer vídeo ha sigut millor, perquè m'ha paregut molt més graciós, per les paraules que deien, que eren vulgars, però, per a mi divertides.
També he vist una cosa que posava en el text, que era que perquè fan que el picor el tinguen les xiques i no els xics, açò es sexisme, la veritat es que seria molt més estrany que façen el anunci amb un pare i un fill perquè a l'hora de mostrar el gràfic és més fàcil possar una vagina que uns genitals o un pene.
De totes maneres la parodia està molt bé aunque siga sexista en els dos vídeos.
Àdeu.

Andrea Zetkin ha dit...

Hola, per una part me pareix bé que si tenim picors ni haja una cura, però no em fa molta gràcia la parodia. Per què són tan desagradables? Segur que l'ha fet un xic!

Quan el vaig vore per primera vegada no l'estava ni mirant però sí escoltant i no em va fer molta i
il·lusió. La segona vegada ja li feia burla perquè eixia a totes hores, com si no ens haguera quedat clar o que estaven més damunt de nosaltres.

Estic d'acord en que ja és típic que un home es rasque el ous en públic però no és ni agradable ni roí. A vore, no fa molta gràcia que estigues parlant i de repent es comença a rascar però, si li pica tampoc pots fer res, ni dir-li: No et rasques, perquè et dirà “Jo faig el que vull”. És clar que no van a inventar el testiculil, seria una ofensa per a ells, damunt que ells passarien del tema i ni els ofendria ni els agradaria.

Els hòmens, pocs d'ells es depilen i si veuen a una xica sense depilar és que és un monstre o una peluda o el que siga. Doncs a nosaltres ens agrada no tenir pèls, és com una mostra de que ens agrada el nostre aspecte i que volem millorar-lo, ací entra la societat, ens han maxacat tant en això que ja algunes volen ser com les models, i les princeses.

Algunes volen entrar tant en paréixer que algunes entren en l'hospital per l'anorexia i cada vegada n'hia més xiques així. I això no pot continuar, jo pense que pots ser millor sent tu que com vol's veruret o com volen ver-te els demes.

Jaume Marston ha dit...

A mi m'han agradat els dos vídeos, perquè el primer era l'original i després han fet una parodia,que la he vist amb els meus companys i ens hem rigut molt. Però no estem parlant d'açò, estem parlant d'un tema més greu: el sexisme.

Per aquest motiu vull dir un par de coses,en l'anunci ix una jove diguent que li pica les parts d'abaix i la seua mare li recomana Vaginesil. Per això vull formular una pregunta:
Perque no fan un anunci amb xics i no amb xiques?
No ho sé, será la societat.

Adrià Wolf ha dit...

He de dir que no puc parlar molt del tema, més que res per falta d’informació.
Si bé segons pareix (i llegint els comentaris) pareix que els xics ens rasquem més les nostres parts, o simplement les ajustem, he de dir que és per que moltes vegades és difícil buscar una postura còmoda amb tot això pel mig.

És com deia un còmic: Al crear-nos, a la dona se la va fer així, bé, amb el seu circuit tancadet i tal, però als xics és com si se li haguera oblidat...”¡Ah! ¡El pene! Se me olvidaba...¡Pues aquí mismo!”.

Respecte a la picor i la higiene, té a veure amb tot. Des del teu sistema immunitari fins de la teua neteja. Encara que realment el pèl és un lloc on poden haver-hi més quantitat de gèrmens, amb una neteja correcta (ni molta ni poca, la justa, com en tot) no té per que haver-hi cap problema.

No obstant això, i açò em preocupa, el tema de la depilació s’està tornant excessiu. Conec xiques que es depilen la seua zona genital simplement per que són xiques, i els dóna igual que els xics no ho facen per ser simplement xics...
...PERO QUE DIMONIS...!?
Inclús hi ha una altra cosa que em dóna molt més por, i és que la societat actual, tant xics com xiques tendixen a depilar-se sencers. És una cosa que jo, personalment, no pense fer. Sóc massa pelut per a això, i a més, sóc com sóc. El pitjor és que acaba convertint-se en un aspecte social, i d’ací a uns anys, segur que només perpetuen l’espècie els que tinguen la pell tan suau i depilada com “el culet d’un bebé”.
Ara bé, com es posen de moda els pèls, no pararé de lligar!

PD: Rosa, en contestació a la teua queixa per no haver comentat ningú hui en classe, no l’havia acabat i ho he hagut d’acabar a casa, per a publicar-ho.

Salutacions.

Guillem Sanchis ha dit...

Hola Laura, el problema és que quan les persones no tenen una bona higiene o cura del seu cos, qui ho sol patir és qui està al seu costat. En el cas de la salut, acaben sent les dones o les nòvies, les que s'ocupen de la cura dels hòmens. Certament, és com un peix que es menja la cua. Ells, tradicionalment, no estan educats per a tindre cura, ni d'ells mateixos ni d'altres persones i, a més a més, no se'ls anima a fer-ho ni en les campanyes de salut ni en la publicitat. Perquè “un home de veritat” no necessita cuidar-se (ni perfumar-se, ni posar-se cremes, ni depilar-se, etc.).

Pel que fa a si és un avanç pel que fa a la sexualitat, la meua opinió és que no, perquè no s'està parlant de la sexualitat sinó de la salut, coses distintes. A més, fixa't que no s'anomenen adequadament ni els genitals femenins. La xiqueta diu “ahí” i el producte té per nom Vagisil, fent referència a la vagina i no a la vulva. També se li podria dir Genitil i servir per a xics i per a xiques, perquè bàsicament, la pell genital és igual. I insistint en el tema de la salut, a les dones se'ns medicalitza molt. La indústria farmacèutica és potentíssima, i pressiona perquè es pose nom a malalties (de vegades inventades) per a aportar ells la solució. I les dones som un gran mercat perquè solem estar insatisfetes amb els nostres cossos.

Vera Arenal ha dit...


És veritat, jo tampoc he vist mai cap anunci per a les parts masculines. Fan el anunci com si als homes no els picara ni els passara res. Es veu ben clar que és un missatge prou discriminatori.

Fan l'anunci com si als homes no els picara ni els passara res. Bé, que els homes no tenen la regla ni hi està present l'estereotip de que si no et depiles eres un guarro, però com totes les persones cal llavar-se d'una manera constant.

Per altra part la paròdia em pareix graciosíssima. Ja me la va recomanar Julia abans de que fóra penjada en Karici.es i em pareix un poc discriminatòria com si les dones no ens llavàrem bé.

jose anthony ha dit...

A mi el video m'ha paregut divertit per que parodies d'eixes hi han a munto
i son divertits al menys per a mi.
No el vec res mal això si es un poc , prou coxino.

Javier Bebel ha dit...

El sexisme, com vaig dir en un altre comentari, és una greu malaltia que sofreix la nostra societat.

Aquest tema es podria mirar des de dos punts diferents: del sexisme de part masculina i per part femenina. Sexisme per part femenina perquè no han fet productes d'aquest tipus per als hòmens, i sexisme per part masculina perquè aquestos productes per a dones ixen anunciats a la tele i pareix que les dones fan mala olor i lis pica tot,però aspai, que als hòmens no lis pica res, ni fan mala olor, ni s'han de depilar...

Un salut a tots i que les xiques no pensen que son coxines per portar pèls a la zona púbica.

rafa anthony ha dit...

Bon dia a tots i totes,

El vídeo va de l'anunci de vaginesil i de la paròdia. Jo pense que els picors són una cosa normal i corrent ja que estem en l'època en la que canviem i és normal. De vegades la gent s'avergonyeix dels seus picors i del que li puguen dir.

Als xics personalment ens dóna igual que es note o no, però a les xiques els importa més el que pensen d'elles. No sé per què les xiques s'avergonyixen, és una cosa que ens passa a tots.

En conclusió, a tots ens passa i no fa falta ningun tipus de vergonya perquè com ja he dit és normal, crec que tots, posant una part de nosaltres, podem trencar aquests estereotips.

Lidia Stone ha dit...

Hola Rosa,

La veritat és que em pareix molt malament això de que asoles fiquen un anunci per a dones perquè als homes de segur que tenen més picors que les dones. A més som sempre les dones les que hem d'anar adequades i si algun dia anem mal vestides o no anem netes, de seguida ens escomençen a mirar de mala manera, mentre que a un xic que faça pudor, tinga pels o vaja com un troll vestit, de segur que pensarien que és molt masculí. A les dones sempre ens estan posant estereotips i això als homes no se'ls aplica. Pense que hauríem de tindre una igualtat en dones i homes.

Si un xic vol depilar-se, es pot depilar i no per això s'ha de dir d'ell que és un maricó o eixes expresions vulgars que s'usen en aquesta societat i si a la dona volguera anar un poc desarreglada tampoc hauria de pasar-ne res, però en aquesta societat sempre saps que et van a criticar....

sergi camp i marc arenal ha dit...

Hola,
aquest comentari es molt interessant perquè hi ha que lluitar que molta gent no discrimine a les persones tots som iguals. Perquè però fer això molta gent està sofrint sobre tot les dones.
En el comentari diu que el sexisme para contrarestar els missatges discriminatoris.

També diuen que les dones no poden tocar-se el genital i eixes coses pues jo pense que cadascú té el dret de pensar i fer el que vol, també la societat diu que si una dona no es depila diuen que es “ una guarra” etc.

Javier i Roberto Campoamor ha dit...

Bon dia xicons i xicones.

Aquest anunci demostra que en aquest mon hi ha una discriminació front al sexe femení. No entenem perquè no hi ha un anunci del mateix tipus que aquest però per als xics ja que tots tenim òrgans reproductors fora del nostre cos i em de cuidar-los. La societat només es centra en que les dones han de ser netes i això provoca una desigualtat entre ambdós sexes. Tampoc entenem que una xica sense depilar siga bruta, antihigiènica i que als xics sense depilar no se'ls diga res. Els xics també necessitem una determinada higiene i aquest és el motiu per el que no entenem perquè no existeixen anuncis publicitaris amb determinats productes.

A banda del tema de la higiene, també em de parlar sobre el mal que es veu en les xiques quan reconeixen que es masturben. Es una manera de tindre plaer sense la necessitat d'estar amb un xic o una xica però en el cas dels xics açò de masturbar-se és veu una cosa normal.

En conclusió, cadascú és lliure de fer amb el seu cos el que li abellisca i pensem que em de reduir les diferencies entre xiques i xics que existeixen en nostra societat.

Esther Thompson ha dit...

Bon dia,

Per la meua part, la veritat és que no estic molt informada sobre els productes íntims com el Vaginesil, i pels comentaris que he llegit d'els meus companys, tampoc em deixen clar ni tan sols a on es posa el producte (si dins o fora).

De totes maneres pense que en algun moment, de segur que en la nostra vida tots em tingut picors d'eixe tipus, per això l'anunci no deuria de generalitzar com que sols les dones el necessitem, com que els xics no tenen mai cap problema. N'hi hauria almenys d'haver també una crema especifica per a ells o una unisex.

Perquè tots som iguals, i no n'hi ha que tindre por de tractar temes com aquestos, és una cosa natural.

Alberth Marston ha dit...

Bon dia a tot i a totes,

Aquest vídeo tracta sobre els picors vaginals de les dones i que en totes o la majoria és normal. Però aquest vídeo tracta aquest tema com un tabú de la societat.

Per als xics és normal rascar-se els genitals i arreglar-se encara que no es el mateix rascar-se el braç que els genitals.

Els homes normalment ho fan però, en tal vegada, per la seua educació i per el masclisme que hi ha a la societat. La educació de les dones és diferent estan educades per a ser més educades i discretes en aquestes coses i per això fan anuncis com aquest per a les xiques siguen fent aquest.

Si es estrany però les dones haurien de poder fer aquest com els homes o al contrari. Les persones no haurien de veure aquestes coses malament.

En conclusió nosaltres, els homes, hauríem de inhibir-nos i ser un poc més educats amb les dones i també tindre una ment un poquet més oberta que ara.

Pablo Marston ha dit...

A mi em pareix be que fajen anuncis pera medicaments i tot aixo el que no em pareix be es que a soles el facen pera les dones, el homes també tenim picors l'únic es que pera nosaltres no esta mal vist que ens rasquem ja que es considerat com una acció masculina però no obstant pera les dones rascar-se ahí abaix es de ser una gorrina i el mas important, no queda femení. Peró el millor pera els picors es rascar-se no comprar un medicament perquè esta mal vist que es rasquen ahí a baix.

Anna ,Sergio i Christian ha dit...

Bon dia xics i xiques, hui anem a tractar un tema molt important que es el sexisme en la publicitat. En la publicitat a hui en dia podem vore que hi ha una diferencia entre els productes dirigits als homes i dones.

Independentment d'aquest vídeo hi han molts altres que també es veu un sexisme. Tots els anuncis de cotxes, bricolatge etc... sempre apareixen homes mentre que els de neteja, higiene... sempre son les dones les que apareixen dones. En aquest vídeo en concret el producte es una crema per a llevar la picor en els genitals de les dones, això pareix comú però poca gent no es dona compte de que no hi han anuncis de productes dels genitals per a homes i si que hi han productes per ali-viar els picor de genitals en els homes. Ademés molts productes on ixen dones o van dirigits per a elles els homes els utilitzen.

Per altra banda tot açò contribueix a la manera d'educar a una xic que a una xica. El que fa aquestos vídeos fa pensar que els homes son perfectes i no tenen picors ni necessitats higièniques. I una cosa que no ens pareix bé per exemple un dia un xic es pot rascar a classe o en qualsevol lloc mentre que si el fa una xica pues davant la gent queda roí i es pensa que es una ''guarra'' o una ''cochina''.

Per a concloure es de veres que hi ha que cohibir-se un poquet quan et pica algunes determinades parts del cos tant els xics que les xiques .

Jose Stone ha dit...

Bon dia.

Es veritat que jo mai he vist un anunci de picors masculí, i això dona a pensar que sols les dones tenen picors. Actualment, si una xica està sense depilar es pensa que no es cuida i es molt bruta mentre que els homes poden tindre pèls per molt llocs. Quasi molts productes de higiene intima solen ser per a dones, fent pensar que els homes no els necessiten.


En conclusió, pense que caldria fer anuncis per als xics perquè també necessitem productes de higiene, i no cal avergonyir-se sobre aquestos temes.

Alba i sami ha dit...

Aquest vídeo en la nostra opinió representa una higiene nefasta que afecta a la dona, sols per veure aquest vídeo alguns es pensen que totes les dones tenim problemes d'higiene per ser unes gorrines. En el segon vídeo, en la paròdia, es comprova el llenguatge vulgar referit a la higiene íntima de la dona. Nosaltres no hem vist cap anunci d'higiene personal masculina per a parts íntimes. Què passa, que els hòmens no fan olor ? Que no suen com les dones? Que no tenen picors? Clar que sí, però no volen embrutar la imatge de l'home amb un anunci així, però a la dona sí i aquest és un clar cas de sexisme.

Quan es pensa en higiene íntima de la dona la gran part dels hòmens pensen que estem brutes de cap avall i que no ens rentem ni el cap, però si mires una gràfica en la higiene dels hòmens i dones voràs que les dones som més netes que els hòmens i la televisió fa veure que és al revés.

Aquestos vídeos ens han fet reflexionar i veure que el sexisme està en totes bandes fins i tot en un anunci de televisió.

David i Ivan Campoamor ha dit...

Bon dia a tots i a totes. Anem a parlar sobre la diferència d'educació, en quant a la higiene genital, que rebem els xics i les xiques.

Nosaltres pensem que tant xics com xiques han de mantindre una higiene genital, ja siga depilant-se o llavant-se diàriament no pel fet de que si ho fan són o no uns bruts o unes brutes, sinó perquè és una qüestió d'estètica. També hi ha vegades que els genitals fan mal olor i aleshores es venen productes per a dissimular aquests olors. En els anuncis d'aquests productes a soles ixen xiques aplicant-se'ls, mentre que pareix que els homes no tenen aquests problemes i queden en un segon plànol en la venda dels productes. Es té més en compte els càncers de les mamelles de les dones que dels genitals dels xics que també és molt important ja que és el segon càncer més habitual dels xics. A més a més, hi ha més prevencions per a les xiques que per als xics.

En conclusió, pensem que tant els xics com les xiques tenen que tindre una higiene adequada en les seues zones genitals, la qual cosa no vol dir que s'hagen de depilar si no volen. També pensem que no s'hauria de fer publicitat de vendes de productes com aquestos i menys si pot donar lloc a pensaments masclistes ja que dels xics no es fan aquests tipus d'anuncis.

Lidia i Aida Wolf ha dit...

Hola a tots i a totes.

Aquest vídeo ja l'havíem vist a la televisió i tant aquest vídeo com el del chilly gel http://www.youtube.com/watch?v=h_YbJqMt6iA és un tractament per a remeiar la picor. Físicament, l'aparell reproductor femení i masculí són molt diferents, i no és que nosaltres necessitem més medicaments o pomades perquè siguem més complicades. El que passa és que el nostre aparell reproductor és més delicat i té unes característiques distintes a les de l'home.
La dona necessita més cura, neteja i higiene, ja que el seu aparell està fora i té moltes més probabilitats d'agafar malalties.

Encara que sí que és veritat que els homes no es tenen que ficar tant de cremes i queda com que les xiques som unes brutes i els homes el tenen tot perfecte, i tampoc és just. Al igual que els homes diguen que la menstruació és un fàstic, l'ejaculació també és un fàstic i no hi ha cap comentari sobre aquest i aixó com dones no ens pareix just.

Si que és veritat que socialment, si els homes es toquen no està tan mal vist com si es toquen les dones, i això no és just, ja que si tenen picors les dones s'aguanten i no es toquen i els homes si. Ara si, fan anuncis i cremes per al picor de la dona; però si és molt usual veure a homes tocar-se, a lo millor vaginesil tendria que ser per al picor de l'home també.

L'higiene de la dona no ve per la comoditat del home a l'hora de una relació sexual, tant si li agrada com si no, la dona té que cuidar-se per ella mateixa, i la higiene és molt important per a una persona tant per a la salut com per a sentir-se a gust i net un mateix.

Mario Roussel ha dit...

Bon dia a tots i a totes.

Aquesta entrada tracta de com el sexisme està present, encara que no directament, en la nostra vida quotidiana com es pot veure, per exemple, en aquest anunci que tracta els picors ‘’íntims’’ de les dones, però ignora els del homes.

També es pot veure en tota la televisió com es tracta de manera diferent la imatge dels xics y les xiques, per exemple als programes de televisió en que la presentadora es una dona ha de ser jove i seguir un esquema de bellesa i per això a vegades és deixa un poc a banda que siguin bones en el seu treball. En canvi, un presentador home no te perquè tindre una bona imatge.

Això es pot veure, per exemple, al programa de “tonterias las justas”, on hi ha una presentadora que dona la impressió que fa tan sols el paper de “mujer florero”; o al telediaris és molt més difícil trobar presentadores que no segueixen a la perfecció el model de dona jove i guapa.

En conclusió, encara que el sexisme als medis de comunicació siga molt sutil, hem d’ aprendre a veure’l per poder acabar amb ell.

Gaby Campoamor ha dit...

En la societat sempre la xica ha de ser quasi perfecta en tots els aspectes, i sobretot tindre un bon olor, i gràcies a això les grans multinacionals venen productes que nosaltres hem d’utilitzar per a sentir-nos bé. Jo pense que hauria d’haver-ne una igualtat tant en els xics com en les xiques i com bé dius tu no solament a una part de la societat que som nosaltres les xiques, ja que solament així estem promovent el sexisme.

Adrian Capoamor ha dit...

Hola Rosa


Això de que als xics no ens diuen res en mentida perquè ens diuen que tenim que llavar-nos la pelleta cap arrere perquè si no, no podem fer l'acte sexual (sexe) ni podem fer res de res. Sobretot vosaltres les xiques, us fiqueu les cremes perquè us deixeu enganyar pels anuncis, on és tot mentida.

Els xics, segons algunes persones, no es rasquen sinó que se estan acomodant el penis (polla) perquè els molesta molt i tenen que posar-lo en el seu lloc perquè si no poden quedar-se estèrils i ja no tindran reproducció i no tindran ningun plaer.

Guillem Sanchis ha dit...

Hola Adrià, mescles molts conceptes equivocats. Arreglar-se o no els genitals no provoca esterilitat i tampoc té res a veure amb la possibilitat de sentir plaer. Una persona pot no ser fèrtil i sentir plaer. El plaer és una cosa i la capacitat reproductiva és una altra. Molta gent ho mescla i quan es parla de sexualitat es pensa sovint en la reproducció, però voler tindre fills és només un dels objectius de la sexualitat, que les persones persegueixen una o dues vegades a la vida.

Pel que fa al que dius de les xiques, sembla que ens estigues dient que som "tontes" i no estàs criticant el sexisme de les companyies de publicitat o de la societat, que pressiona molt a les xiques perquè pensen que tenen uns cossos que s'han de canviar i que no estan bé com estan. No és que les xiques siguen unes ximples que s'ho creuen tot, sinó que reben una enorme quantitat de missatges i no és fàcil passar d'aquesta pressió.
La profe

Nacho Mott ha dit...

Hola bon dia xics i xiquetes,

M'agradaria començar apoyant aquest reduccionisme reproductiu que s'està donant en l'actualitat, i que cada vegada va a més. És molt dolorós i vergonyós que la societat sobrepose aquests requisits i aquestes necessitats, que tots sabem, vulguem acceptar-ho o no, que són simplement modes que amb el temps aniran modificant-se. Ja siga físicament o moralment, totes aquestes coses que ens exigeixen requisits, per molt xicotetes que sigan, i encara que ens aporten felicitat i comoditat a primera vista, deuen ser examinades des d'un punt de vista més ètic, humà, individual i egoista. Tot, absolutament tot té els seus pros i els seus contras, i especialment en els productes i tractaments d'higiene i de bellesa, solament vegem els avantatges. Hem de veure del que es priva! Sé que és molt difícil de combatre contra tots aquests dogmes, però en realitat solament és una qüestió d'ignorància, que no ens importa res.

També voldria discrepar sobre la regla de la inversió. Jo si que he pogut veure afortunadament almenys un cas actualment. Em va deixar bastant alucinat, i pense que la majoria de la gent tampoc sabria que existeix si no vegen el següent documental : MANSOME, QUE BONIC ÉS SER UN HOME !
Ho aconselle indubtablement, ja que descriu al mansome (termine relacionat amb l'home guapo i atractiu) que es pot trobar ara mateix, l'autèntic metrosexual. Diversos psicòlegs, antropòlegs o celebritats donen les seves opinions. També es donen casos molt divertits i curiosos, on el nivell d'obsessió per aconseguir la ''masculinitat'' sobrepassa.

Va ser en aquest documental on vaig veure el curiós cas del producte Fresh Balls o Boles fresques. El seu slogan curt, directe i impactant: tan fresc, tan sec. Ja us imagineu que problema resol aquest producte, no? El documental en general em va ajudar bastant a plantejar-me i a curiosear sobre diferents aspectes, i en concret aquest increïble producte. Vaig indagar en internet per veure si trobava productes similars a FB i em vaig adonar que tan sol és qüestió de buscar. Vos deixe en el primer link el documental sencer. A partir del minut 30 comença a parlar sobre aquest tema i sobre el producte estrela. El segon link és un anunci de Fresh Balls molt divertit, exposat en anglès però fàcil de captar.

http://www.teledocumentales.com/mansome-que-bonito-es-ser-un-hombre/

https://www.youtube.com/watch?v=P-IS-MMwZQY

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Natxo,
crec que hi ha una mica de confusió al voltant del reduccionisme reproductiu. Quan en parlava a l'entrada, em referia a l'atenció que es presta a les dones només perquè tenim aparell reproductor. Això significa que es desatenen altres aspectes de la salut de les dones, com poden ser per exemple les malalties cardiovasculars (que provoquen els infarts). Les dones grans pateixen més infarts que els hòmens de la mateixa edat, però, com que els símptomes són diferents i no es consideren (ja que es pensa que les dones funcionen en aquest aspecte com els hòmens), així que no es fa una bona prevenció. Els pares de l'església a l'edat mitjana, i Aristòtil, anteriorment, ja deien que les dones érem un receptacle reproductiu. I ara, en ple segle XXI, sembla que no ens hem allunyat massa d'aquesta imatge.

Pel que fa a la regla de la inversió, només és un exercici que consisteix a canviar el sexe de les persones i veure què passa. Efectivament, n'hi ha exemples de productes per a hòmens, i cada vegada més, perquè les companyies no poden desaprofitar el mercat masculí; però el que hem de veure és l'embolcall d'aquestos productes: una sèrie de valors de masculinitat perquè no es dubte de l'homenia de qui usarà el producte. Això significa que no ens vénen solament una crema sinó una manera de ser home o dona.

Maribel Arenal ha dit...

Que bona és la parodia, jajaja! La realitat és evident, i és que aquest anunci per a mi és molt masclista. Ahí estan la mare i la filla parlant, amb confiança dels seus cossos i del problema de la xiqueta i la mare li recomana una mena de crema. Nosaltes, les xiques, tenim una àmplia gama de productes que ens diuen com cuidar la nostra "zona sexual" però en canvi ells no tenen aquesta condició, perquè no us confongau, açò de tindre tant de producte per açí i per allà no és un privilegi sino una imposició. Una norma que totes hem de seguir per tindre tot en "ordre". Ells es rasquen quan volen davant de qualsevol i és una cosa normal, acceptada per tots que ni es qüestiona, però açò una xica no ho pot fer. Per això les xiques necesitem crema i a ells no els passa res, una rascadeta i ja està no? Tal volta els pase algo i no ho saben, però bó, mai ho sabrem.
Per altra banda, pense que aquest anunci mai ho fará un xic amb el seu pare. Un fill no va al seu pare i li diu: -Eh , pare! Em piquen els ous, a tú a la meua edat també?. No pense que açò el fagen, no sé si per vergonya, per manca de confiança o simplement per estar "mal vist". Pues res, quan algú d'ells tinga alguna enfermetat i no ho diga per por a que es riguen d'ell ja ho pagarà. Això, en la meua opinió, es de falta de maduressa i de coneixement.

María (Edu) Kent ha dit...

Desde la meua opinió, les xiques, desde ben xicotetes, estem condicionades a seguir unes pautes molt estrictes de aspecte. No parle en aquest cas tant d'higiene (que també) sinó que a l'hora d'ensenyar-nos a nosaltres, tiren més per l'imatge que per l'higiene.

Aço del vaginesil, es un producte per a que les dones no es senten “obligades” a rascar-se quan li pica. Dons si som una societat “tan moderna” i tan “igualitària” per que les xiques no podem rascar-nos amb el mateix enfasis i sense discreció amb el que es rasquen els xics els ous?

El mateix passa amb l'imatge, per exemple, per que les xiques per a ser “normals” han de posar-se set quilos de maquillatge? I per que també han d'anar arreglades a tots els llocs i mai mes esportives?

Encara que en aquestos moments els xics comencen a arreglar-se i tindre més cura de la seua imatge, les xiques no podem ir sense arreglar-nos o sense depilar. Crec que el que acabarà succeint es que ni xics ni xiques podran anar desarreglats i ens convertirem tots en uns “poseits” per l'imatge exterior que donem.

melinewolf ha dit...

L'anunci d'esta entrada l'he vist un muntó de vegades en la televisió, però la veritat és que mai li he fet molt de cas, era veure-ho i esperar que començara el programa que estava veient o la pel·lícula. Però ara que em pare un poc a pensar em plantege moltes preguntes, la veritat és que jo no em presentaria voluntària a eixir en este anunci, no és perquè em parega malament però em donaria molta vergonya.

Ara que em done compte, no hi ha anuncis d'este tipus per a xics, la qual cosa és un poc ofensiu per a les dones ja que a voltes, per no dir sempre, dóna la sensació que el problema de tot esta relacionat amb el genere femení.

Crec que hauríem de ser més conscients de que els problemes poden donar-se igual en els dos gèneres i per tant no destacar només els d'un, ja que pot ser un poc ofensiu per al altre.

Jlo Mill ha dit...

Bon dia a tothom,

Aquesta entrada parla de com es tracta els picors que poden tindre elles i com hi ha gent tan ``això´´ que distorsiona totalment l’anunci, i per què no hi ha el mateix tractament per a ells?

Crec que tracten aquesta situació com a un problema i que l’han de solucionar de la manera més correcta possible mentre que ells no tenen la mateixa cremeta, i,a banda, ells resulten més desagradables.

Jo no comprenc que a nosaltres ens tracten com si foren unes ``coses´´ que ho hem de fer així perquè clar no ens dissenyat diferents solucions!!!

Pense que ells també haurien de ser tractats de la mateixa manera, però és evident que ells són hòmens i nosaltres dones, açò fa que ens enfadem, i amb raó, ja que pareix que si ets home se’t consent tot, i a totes les cultures del món, mentre que ella va des d’un trap negre fins a la vertadera igualtat.

Torne a insistir que em pareix totalment sexista que nosaltres hem d’anar amb molta cura sobre la nostra bellesa, que va totalment unida amb la higiene, perquè que segons se’ns diu si et rentes bé, però i ells? Jo crec que si nosaltres no ho fem, ells també han de ser catalogats com a ``guarros´´.

Per a acabar, aquesta entrada està molt bé, però l’únic que manifesta és la GRAN desigualtat entre sexes i com es condena a la dona a complir amb les ``tarees´´ que ha de fer i no pot eixir-se d’eixos paràmetres: rentar-se per a ser femenina, comportar-se com les vertaderes ``señoretes´´, fer allò que la parella vullga, i com sempre oblidar que són persones que volen i detesten coses, i entre elles la gran pressió què sempre tene damunt.

Ànim a totes aquelles persones que lluiten dia a dia per a donar per finalitzat apuestos tipus de comportaments, anuncis, sèries sexistes!!!

TAMARA I SERGIO WOLF ha dit...

Bon día a tots,
Una vegada més aquets es un anunci en el que se deixa a la dona en un plà inferior, perquè ella no es que es posse cremes o no, es que es te que possar perque si no no pot ser perfecta, no obstant això els homes es dona a entendre que no se’ls possen perque ells ja son perfectes així com son.
Al igual que no aneu a ver cremes que tinguen ningú nom que puga menyspreciar als homes però si aneu a vore cremes amb noms que sí ho fasen amb les xiques.
Per altra part està el tema de la depilació, per què una xica es te que depilar tot el cos sempre, ja si li veja o no?, si no ho fa es una gorrina mentre que els xics no pasa res si no ho fasen sempre, no se li considera un xic brut, perque en ells es normal i no se li critica a ningú d’ells per no anar depilat. En aquesta societat se li dona molta importancia a la bellesa, però com es pot veure no se li dóna la mateixa importància a la imatge de les xiques que dels xics.

Reda Kent ha dit...

Aquesta entrada del bloc tracta en definitiva d’allò que es considera “normal” en el camp de les relacions sexuals entre les persones. Per eixemple, moltes vegades la joventut parla de les relacions sexuals amb vergonya o de estar fent coses perilloses, i en canvi ningú parla que en definitiva es busca amb el sexe arribar al plaer. Si es busca tindre una relació satisfactòria, està clar que es busca que produïsca plaer a les persones, i que tenir aquesta sensació implica no tenir que sentir-se avergonyit.
També el text ens recorda que les formes del sexe entre persones imiten allò que ens arriba de la societat “normal”, però que en realitat hi ha tantes formes de relacions sexuals com persones i maneres de viure la sexualitat. Cadascú la viu a la seua manera, i amb qui vol, respectant als demés.
Unes relacions sexuals satisfactòries formen part de la vida normal de las persones, i fins i tot són beneficioses per a la salut. Les relacions sexuals no tenen per què ser considerades com a “normals” per a que siguen satisfactòries. Cadascú se sap el seu, el que li agrada i el que vol.

Rebeca West i Paula Bebel ha dit...

El primer vídeo i el segon són els mateixos,a soles que tenen una diferencia,el primer es el reial i l'altre una parodia.

El primer vídeo tracta d'una crema per a la zona íntima femenina que volen promocionar per a quan tenen picors en aquesta.

El segon vídeo(parodia) es el mateix que el primer,soles que a aquest parlen altres persones en lloc de elles,amb paraules ''gracioses'' per els que obviament, faran ''gracia'' a les persones

La nostra opinió és que el primer vídeo ens pareix bé que promocionen una crema per als picors i es preocupen per les dones, i el segon vídeo no ens pareix gens bé,encara que siga graciós,però, anomena les parts de la dona amb un llenguatje ''barriobajer'',diguent-li o tirant paraules ofensives com per exemple: ''guarra'', ''potorro'' etc..
En general no ens a agradat molt aquestos videos.