12 de gen. 2015

Perquè és una xica



Aquest vídeo ha fet furor en les xarxes socials. Suposadament, ens hem d’alegrar per les reaccions dels xiquets quans se’ls demana que donen una forta bufetada a Martina. Ella apareix i només els mira: no sabem a què es vol dedicar ni l’edat que té; mira, rep els afalacs i somriu. A ells, en canvi, se’ls ha preguntat el nom, l’edat, el que volen fer de grans i les raons per les quals ho volen ser. També se’ls ha demanat l’opinió sobre la xica i que li facen una carassa i una carícia; però a cap d’ells se li acudeix preguntar si Martina vol ser acaronada.

La traca final són les raons per les quals no li volen pegar:
  • Perquè és bonica
  • Perquè és una xica (2)
  • Perquè a les xiques no se’ls pega
  • Perquè a una xica no se li ha de tocar ni amb el pètal d’una rosa ni amb un ram de flors
  • Perquè són hòmens
  • Perquè està mal 
  • Perquè no volen fer-li mal
  • Perquè Jesús no vol que es pegue altres persones
  • Perquè estan en contra de la violència
És clar que aquest vídeo no és cap estudi rigorós ni estadístic; només una selecció amb cinc xiquets que opinen del tema. Però sorprén que només un d’ells diga que és contrari a la violència. Què haurien fet si en l’experiment els posaren davant un altre xic? Li pegarien?

A l'entrada Intimitats públiques pots trobar una descripció del model de masculinitat patriarcal que fomenta la violència (i el paternalisme). 

83 comentaris:

Malena Rousser ha dit...

Hola, aquest video m'agradat molt per que estroben en contra de la violencia de genere.
A cinc xiquets de Italia es fan una serie de preguntas sobre la seua vida, alfinal de la entrevista es posen a una xiqueta molt linda davan dells anomenada Martina.
Le van fer varies preguntes sobre la xiqueta...Y al final li dan ordenar als xiquets que le pegaran una bofetada forta. Ningun de ells li va fer mal ala xiqueta i tots van dir raons com aquestes; no la vaig pegar perque es una dona i ales dones no se les pegen o com aquesta; yo estic en contra de la violencia machista.
La meua opinio es que aquest video esta molt be per que ens enseña que desde molts xicotets el xiquets ya estroben concienciats sobre aquest tema

Jose Mot ha dit...

Aquest vídeo tracta de que un home pregunta que volen ser de major i com son però derrepent apareix una xica i lis pregunten que si es guapa que li acaricien i després lis diuen que la peguen perquè si però al final no u fan i que no es bo fer això. Per a mi em pareix que no es bo pegar a una xica perquè té menys força que un xic i no es just.

neil mot ha dit...

Aquest vídeo tracta amb uns xiquets que son preguntats per una persona adulta sobre els anys que tenen lo que volen ser de major i perquè .Després de preguntar-li tot allò, apareix una xiqueta que es deia Martina, els xiquets tenen que descriure-la diguen les coses que li gustaven de la xica i fer-li una carícia, quan el home li diu als xiquets que li peguen una bufetada els xiquets es queden parats, els xiquets es neguen a pegar-li perquè (es bonica, es xica ...)i per aquests motius no li pegaven una “bufetada”.

Ha mi em pareix normal que els xiquets no li peguen a Martina perquè ha els xiquets li agrada (fins que li havien demanat sortir amb ella) .La raó de perquè soc un home no la veig correcta per ressaltar que es un home. Després hi ha un xic que li diguen que si li vol dar-li un petó a Martina i el xiquet sense pensar-hi dues vegades respon que a on se li dava.

Daniel mill ha dit...

Aquest vídeo tracta d'uns xiquets que tenen que fer les coses que li diu un xiquet a una xiqueta anomenada Martina. De primer, tenen que dar-li una carícia, de segon tenen que fer-li una cara graciosa. Després li diu als xiquets que li donen una bufetada i els xiquets no se la donen. Les raons per les quals no li donen la bufetada son: perquè a una xica no se li pot pegar, perquè no volen fer-li mal, perquè es una xiqueta molt bonica, perquè estan en contra de la violència i perquè es diu que a una xica no se li ha de tocar ni amb una flor o un ram de flors perquè esta mal.

Jo feria el mateix que van fer els xiquets, perquè també estic en contra de la violència de gènere i perquè a una xica no se li pega. Aquest vídeo me ha agradat molt. :-)

Kevin hust ha dit...

Aquest vídeo tracta d'uns xics als que un adult li fasen preguntes de la seua edat, el seu nombre, que volen ser quan es fasen grans... i de prons apareix Martina, i el adult li diu als xiquets “aquesta es Martina” i el adult lis pregunta que que es lo que mas l'agraden d'aquesta xiqueta, alguns diguen que els seus ulls, altres els cabells... Després li diguen que que lis pareix, i alguns diguen, que buguen que Martina sea la seua novia, altres es queden pensatius...Després l'adult diu que li fesen cares gracioses, tots li fan cares alguns d'asc, altres de risa, i altres cares. Després el adult diu que li fesen una carícia, tots se la fan, però després... El adult diu que li pegue una bufetada, i tots diguen no i es queden pensatius. Després l'adult diu per que i alguns diguen que per que son homes, altres que per que es una bella dona, altres que per que no es deu pegar a les xiquetes...

Ha mi m'agrada que tots digueren que no, i no li feren mal, apart de qui les agradava Martina. Jo me pregunte que àuria passat si ubiese sigut al contrari, que la xiqueta tubiese que fer tot lo que a de fer els xiquets, i bore la s'egua reacció.

PabloThomnson ha dit...

En aquest vídeo es mostra que el masclisme es una cosa del passat i les generacions següents no faran mal trats a la dona per que li tenen un respecte que els xiquets dant no tenien.
Quan al vídeo ix la xiqueta el l'home li pregunta si les pareix guapa,tots digen que si, després li pregunten per que li pareix guapa i digen...pels ulls, pel pell, pel seus mans.
Desprès li demana que acaricien a la xiqueta i la acaricie u l'acaricia el braç, l'altre la cara i un altre li acaricia també la cara.
I la pen-ultima vegada li demana que li faran una cara graciosa i fan unes cares desternillants.
I per ultima li demana que li den una bufetada.
I tots van dir que no per que es una xiqueta i que no li a fet res.

Mario De Burgos ha dit...

Aquest vídeo tracta D'uns xiquets que son preguntats per un home sobre ĺ'edat que tenen, lo eque volen ser de matjors,etc.
Fins que arriba una xicona i tots es possen nerviosos...continuarà...

Ignasi Amoros ha dit...

Per començar vull dir que aquest vídeo ha fet furor en les xarxes socials. Jo ja l'havia vist en Facebook. Quan el vaig veure em va agradar molt ja que els xiquets tenen unes reaccions molt gracioses. Després de veure-lo una altra vegada em va agradar més i vaig veure coses que la primera vegada no vaig poder veure.

Al principi el càmera feia unes preguntes als xiquets. Les primeres eren fàcils, com per exemple com s'anomenaven. A continuació els preguntaren que de majors que els agradaria i quasi tots... CONTINUARA.

Óscar Becker ha dit...

Aquesta entrada parla sobre el raonament mental que tenen una serie de xiquets quan una persona els diu que han de donar una bufetada a una xiqueta i a més les respostes tan impròpies de xiquets que tenen una edat tan poc avançada.

El que més sorprèn d'aquesta entrada no són sols les respostes que es donen, ja que quelcom es troben les coses resulta molt comú que les persones tinguen interioritzades aquestes coses, cada dia la societat es troba més corrompuda en més d'aquestos temes i el pitjor no és que això siga així, el que fa plantejar-se les coses és la repercussió que té això respecte a les següents generacions.

Continuarà...

Rubén Du Chatelet ha dit...

Aquest vídeo m'ha paregut molt interessant ja que demostra com els xiquets tenen interioritzat com tractar a una dona. Saben que la dona ha de ser tractada amb respecte i delicadesa, no com a un objecte.

Com podem veure, els xiquets senten vergonya quan la xiqueta apareix, sobretot quan han d'acariciar-la; de vegades dubten en què dir quan els pregunten per un adjectiu per a la xiqueta, fins i tot quan han de acariciar-la, ho fan ràpid, sense delicadesa. Però quan els demanen que peguen a la xiqueta no dubten, saben perfectament que això no ho han de fer.

Per a mi, la reacció més interessant ha sigut la del últim xiquet: No! Perquè soc un home! És a dir, no vaig a colpejar-la perquè no és de propi d'un vertader home tractar així a una dona.

lorenzo arenal ha dit...

PERQUÈ ÉS UNA CHICA

Aquest vídeo mostra com cinc xics menuts de diferents edats reaccionen quan apareix Martina i els diuen que la tenen que acariciar o dir-li coses boniques, quan arriba el moment de dir-li als xics que li donen una torta tots diuen que no per diverses raons, i tan sols una d´aquestes raons es perquè esta en contra de la violència.

Al meu semblar aquest vídeo es molt graciós i crec que encara que puga resultar ofensiu per a les dones dir que “no li pegue perquè es una xica” i a que tenir en compte que son les paraules d´uns xiquets i que no pensaran de la mateixa manera d´ací a uns anys.

Al final del comentari d´aquest vídeo es deixa caure dues preguntes: Què haurien fet si en l’experiment els posaren davant un altre xic? Li pegarien? A la primera pregunta la meua resposta seria que jo faria el que diuen i a la segona no li donaria una torta perquè no tinc motius.

Óscar Becquer ha dit...

Salutacions a tots,
Aquesta entrada parla sobre el raonament mental que tenen una sèrie de xiquets quan una persona els diu que han de donar una bufetada a una xiqueta i a més les respostes tan impròpies de xiquets que tenen una edat tan poc avançada.

El que més sorprén d'aquesta entrada no són sols les respostes que es donen, em crida molt l'atenció la contradicció que suposa pegar-li a una xica i el que poden canviar les coses al llarg de la vida. Els xiquets són així d'innocents i açò els fa ser el que són i per això ens adonem que si de xicotets saben que no han de fer això, en la maduresa. Per què canvien les coses? Potser la resposta estiga en la societat.

D'altra banda, el vídeo em sembla molt bonic, ja que són xiquets innocents que solament volen ser feliços, riure's, estar animats, etc. Són xiquets i per tant és infància i les respostes que es donen, la majoria estan adequades a l'edat que tenen, són coses que aprenem de xicotets i que sempre des de xicotets les hem tingut interioritzades.

Un dels xics fa referència a la no-violència, la qual cosa em sembla un comentari molt madur per a l'edat que té. L'única cosa negativa que veig i del que m'he adonat, és que des de xicotets ja se'ns atribueix una diferència entre xic i xica, la qual cosa fa que siguem diferents, pensem diferent i ens vegem diferents. Des d'aquest punt de vista les xiques són sensibles, intocables, etc. En canvi els xics són salvatges, més violents, menys delicats, més descurats, etc.

Verdaderament em sembla un vídeo molt interessant, tots hem respost a eixes preguntes des de xicotets i totes has sigut pràcticament iguals, a tots se'ns ha educat així. No crec que a la gens d'això porte res negatiu en un futur, únicament es fa una distinció que jo veig molt normal i adequada, encara que en el cas d'haver sigut un xic, probablement encara que anara de broma li hagueren pegat.

La societat sempre ha estat involucrada en tot això de fa molts anys, aquestes diferències s'ha fet comunes en els xiquets al llarg de les generacions, però segons anem creixent o segons van passant generacions en el carrer es veu com els xiquets cada vegada semblen que maduren en aquest aspecte a pitjor, ja que abans la atracció sexual no era a la mateixa edat ni els tractes tampoc.

Per tant hem de tenir un model fix, sòlid i educat tant per a la infància com per al desenvolupament sinó cada vegada aquests vídeos seran menys de xiquets, no es trobarà la infància que veiem, ni recordarem ni ens veurem reflectits en ells.

Adrián Feijoo ha dit...

Aquesta entrada tracta un estudi que es va fer amb uns xiquets per vore com reaccionaven quan se’ls demanaven coses que havien de fer a una xica, unes fàcils de realitzar per ells i altres complicades. En totes les accions la xica sense dir res i sonriu.

Primer, els xics es presenten: diuen el seu nom, edat, professió que volen desenvolupar en el futur... En canvi, la xica apareix sense cap presentació i això em pareix mal perquè es considera, potser sense intenció, a la xiqueta com un objecte per estudiar el comportament dels xics quan senzillament podrien preguntar-les tot sense la presència de la xica.

Quan es demana als xics que acaricien a la xica aquestos ho fan sense cap problema però encara que sembla una cosa ordinària, crec que no ho és. Estic d’acord amb el que es diu en la entrada sobre què s’hauria de preguntar a la xica si vol ser acariciada perquè no coneix als xics de res i pot ser incòmode. A més, considere que el que ajuda a que la xica reba carícies és que els xics contemplen que és molt bonica i simpàtica sinó crec que s’havien negat.

Finalment, es fa una última proposta als xiquets: que galtegen a la xica. Considere correcta l’actitud de tots els xics al no voler galtejar a la xiqueta però crec que haurien de modificar les seues raons, ja que la majoria diuen que no volen fer-ho perquè tenen avant a una xica i solament un xic diu que està, en general, en contra de la violència.

En conclusió, com aquest vídeo mostra, els xiquets comencen a comprendre que la violència de gènere i el masclisme no s’han de respectar però encara han d’aprendre que tot tipus de violència o discriminació ha de desaparèixer.

Raquel Stone ha dit...

Volia dir que estic d'acord amb Rubén. La primera impresió d'aquest vídeo per a mí, com a molts dels meus companys, ha sigut graciosa, simplement pel fet de veure xiquets reaccionant així. Però hem de veure més enllà i captar el que diuen eixes reaccions. El meu company ha dit que quan se'ls demanava acaronar la xiqueta, dubtaven. Pot ser perquè no la coneixien o perquè els resultava estrany que se'ls demanara això. Siga quina siga la raó ho feien però amb inseguritat. Tanmateix, quan els deien de pegar Martina, no hem vist que cap ho fera. També els semblava estrany. Sí, però ho han tingut clar tots. Cadascú tenia les seues raons i crec que han sigut grans respostes per a xiquets tan menuts. Què ens diu això? Ja s'ha mencionat en alguns comentaris, però repetir-ho no ve gens malament. Ens dóna a entendre que aquests xiquets estan ben educats. No veuen la dona com inferior, sinó tot el contrari: una persona com ells i que fins i tot es mererix molt més respecte.

Ha estat molt bé el plantejament del vídeo, perquè si els xiquets pensen així...com hauríem de pensar els més grans? Haguerem fet el mateix?


alba becker y sara west ha dit...

aquest video ma agradat molt perque els xiquets no volen golpear a la xiqueta y saben que golpear a una dona o a una xiqueta no esta be primer als xiquets le fans preguntes de que volen ser de matjor y totes eses coses y despres apareix una xiqueta anomenada martina el home qu li fa les preguntes li diuen que li hicieran caricies y els xiquets el feian pero despres li van dir golpeala pero els xiquets no volien y diuen que no volien ferle una cosa asi a una xiqueta perque aixo no esta be i aixi acaba el video un saludo y hasta el proxim diaaaaaa som alba y sara de 3B

Nerea Roussel i Noelia West ha dit...

Hola, som Noelia i Nerea, i vam a comentar el vídeo de “PERQUÈ ÈS UNA XICA”.
Ens ha agradat molt perquè els xiquets son molt bonics i se'ls ve sincers i tal; ens ha impressionat quan ha aparegut la xiqueta i els han dit que li ficara una bofetada i ells han dit que no, que no li podrien pegar ni en un pètal d'una rossa...
I ens ha encantat quan els han dit que li acariciaren a la xiqueta i el primer li ha tocat el braç, en lloc de acariciar-li la cara; les raons que han dit per a no pegar-la i també i més important----> els ulls del xiquet xiconino dels dents separats... eixos ulls verds eren els més bonics del mon sanser.
També ens ha fet molta rissa quan li han dit al xiquet de color groc, el del tic en l'ull, que li besara a la xiqueta i ell ha preguntat que si podia donar-se'l en la boca i també quan els han dit que feren cares gracioses per a que l'agradara a la xiqueta.

Respecte al tema d'aquest vídeo, ens ha paregut molt bé el que han fet els xiquets a la hora quan tingueren que pegar-li, perquè si això el diuen ara quan son menuts, quan es facen majors seguiran pensant el mateix.
I bueno, això és tot, ens acomiadem, que tingueu un bon dia amors, fins a l'altre dimarts <3.

Unai Kent ha dit...

Aquest article em pareix una mostra de que se ensenya als xiquets que pegar a les xiques esta mal porque son inferiors subjectivament però això no es així i els xiquets no sapien que reialment es així per el cual es diu que no se agrade a les dones,però reialment a soles te raó el xiquet que diu que esta en contra de la violència perquè es per això per el cual no se debe agredir ni ha a una dona ni ha ningú sea dona o home y això es el que tindrem que aprendre de veritat si deseem avançar en el desar-rollo social de la humanitat i es a on tinguem que avançar de veritat perquè pareix que que nunca avancem y fa falta,deixar les idees masclistes, xenofòbia, homofobas,etc.

Peró al meu parèixer en general de aquest vídeo es que esta molt be per a veure les idees dels xiquets.

Maria Becker ha dit...

Crec que tots els que comentem aquest vídeo diguem el mateix, per una part es graciós perquè que uns xiquets joves reaccionen així sabent que estem rodejats de violència, per l'altra banda justament la mateixa raó de que siguen tan joves i ja tenen inculcat que la violència de gènere és roina per tant no volen pegar a la xiqueta, jo crec que fan bé, però no a soles perquè siga una xiqueta,la violència en si es roina, però si ja de joves ho saben millor per a quan siguen majors.

Daniele Kent ha dit...

Aquest article em pareix un bon vídeo perquè demostra que no hi ha tants xics masclistes en aquesta societat. El vídeo tracta de uns xics que les fan unes preguntes sobre una xica i responen, i en una pregunta que les fan als xic, ells tenen que pegar a la xica. Després de la pregunta tots els xics diuen que no i això demostra la educació i humanisme que hi ha.
Aquest vídeo es un experiment social que vol saber com reacciona la gent ante aquestes peguntes i es bo que hi ha gent que no te la mentalitat masclista. En general em pareix un bon vídeo .

Sonia Stone ha dit...

Hola sóc Sonia, vaig a comentar l'entrada anomenada 'Perquè és una chica', que tracta sobre uns xiquets italians als que li pregunten com es criden, els anys que tenen i que volen ser de majors i perquè.
Després les presenten a una xiqueta anomenada Martina i les tornen a preguntar que els agrada de ella i ells responen que els seus ulls i el seu cabell, inclòs un xiquet diu que li agradaria ser el seu novi. També proposen als xiquets que li fajan una acaronada i una cara graciosa, però quan lis diuen que li donen una bufetada ells es neguen completament

La meua opinió és que els xiquets no s'han parat a preguntar-li si la xiqueta volia ser acaronada, ni tampoc se li a preguntat a ella tot el qüestionari que li han fet a ells, ja que Martina solament apareix sense dir res i sol escolta i observa als xics. Hi ha un xiquet que diu que no li pega perquè la xica és bonica ,i jo li faria aquesta pregunta: si hagueren portat a una xiqueta lletja li pegaries?
Es suposa que ens tenim que sorprendre per la reacció de ells al no pegar-li, però crec que algunes de les raons que donen ells sobre aquesta acció si ho son. També opine que si li hagueren posat a un xic si que li pegarien a ell.

Olga Stone i Franciele West ha dit...

Bon dia, primer de tot felicitar el nou any, ara anem a comentar el vídeo.

En el curtmetratge pregunten a cinc xiquets el nom, l'edat, i el que volen ser de majors i per que,
aquests responen coses que quasi tots volen ser per exemple, bomber, policia, etc.

Després apareix una xiqueta anomenada Martina, la reacció d'estos es posar cara de vergonya al tindre a una xiqueta bonica davant . Les diuen coses en plan que t'agrada d'ella, acaricia-la, etc.

Peró els xiquets mai li contesten a ella, si no al càmera, per exemple quan diuen lo que li agraden d'ella: -Juro que a soles m'agrada el seu cabell.
-M'agraden el seus ulls.
-M'agrada tot de ella.

Quan les diuen que l'acaricien aquests no es paren a pensar si a la xiqueta l'agradaria això simplement passen a l'acció. Peró quan les diuen que l'abufeten estos es neguen dient que no,
perquè és bonica,perquè és una xica,perquè a les xiques no se’ls pega,
perquè a una xica no se li ha de tocar ni amb el pètal d’una rosa ni amb un ram de flors,
perquè són hòmens,perquè està mal,perquè no volen fer-li mal,perquè Jesús no vol que es pegue altres persones,perquè estan en contra de la violència...

Ens a agradat que no respongueren amb violència, però si Martina haguera sigut un xic, l'abrien colpejat? Això es un exemple de machisme? O un exemple de no a la violència de gènere?
Es deixen pensar la resposta.

Una salutació.

Richard ha dit...

Aquest vídeo tracta de 5 xiquets i un home que fa preguntes com que volen ser de major,per que han escollit el treball que han dit,quants anys tenen...Després apareix una xica anomenada Martina,el xiquets es posen nerviosos. L'home els pregunta que li agraden de ella molts xiquets diuen els ulls,els cabells,les mans...

Després l'home li diuen que la acaricien,els xiquets,amb vergonya,li acaricien ràpid. A continuació, l'home li diuen que el posen una cara de boig,Marina,quan el xiquets li posen cara de boig,es riu.

Al final,l'home li diuen als xiquets que li peguen una bufetada ben forta,els xiquets es neguen i l'home els pregunta per que,els xiquets diuen perquè pegar a una xica esta mal,perquè no queren fer-li mal,un dels xiquets li diuen que esta en contra de la violència de genere i altre xiquet diu que no fa això perquè es un home,es a dir que els homes de veritat no fan aquestes barbaritats .

La meua opinió es que aquest xiquet te raó i que no hi ha que maltractar a ninguna persona, ja sea dona o home. El final m'ha fet gracia perquè l'home li diuen als xiquets que la besen i un xiquet pregunta: “En la boca o en la galta?”.

Esther i Valeria roussel ha dit...

Hola som Esther i Valeria os vam a comentar la entrada 'perquè es una xica ',aquesta entrada tracta de uns xics als que pregunten el seu nom , l'edat ,que volen ser de major i les raons perquè volen ser això. Quan acaben de pregunta-les apareix una xica a nomenada Martina. A ella no li pregunten res i quan apareix comencen preguntant als xics que les agrada de ella i algú diu que els seus ulls. I després li diuen que li acaricien i lo fan, però després les diuen que li pegue una bufetada i els xics racionen dient que no li van a pegar a una xica, altre diu que esta en contra de la violència i altre perquè es una xica.

La nostra opinió esque ens agrada que no li peguen a la xica , i a nosaltres també pensem que li tendrien que haver preguntat la edat i tot això com als xics i que primer de tot que si ella vol ser acaronada

ALEX STONE I DANI THOMNSON ha dit...

ALEX STONE I DANI THOMNSON
Feliç any a tots i felices pasqües estem per a comentar el nou vídeo “perquè es una xica”.
Aquest vídeo, tracta d'una proba en que consisteix en que varis xics amb una xiqueta ,també hi havia un home amb una camara que feia preguntes als xics que hi havia amb la xica.
La xica era mes major que els quatre xics i el camara feia preguntes als xics com: - que et pareix la xica? , i els xics van dir: la xica es molt bonica, que els seus cabells eren molts bonics i que
li agradaven molt els seus ulls blaus i els seus llavis i també van dir els xics que la xica tenia un cos molt bonic. El home amb la camara li va dir també als xics que colpegen a la xiqueta ,però els xics van dir que NO! Encara que hi havia un xic que va pensar si colpejar a la xiqueta o no ,finalment va dir que no perquè es una dona i el homes no tenen que colpejar a les dones ni tampoc als homes.

La nostra opinió, es que aquest vídeo demostra que els xics menuts de hui en dia no tenen pensaments i tampoc intencions de fer mal a les dones,i això es molt bon sintoma de que la educació que es dona als xics en l'escola es molt bona i que els xics i xiques , en un futur no molt
lluny tenen un gran respect a les dones .
Nosaltres estén d'acord en que amb la educació primària es dedique molt temps a formar a les
persones per a un futur millor i que ensenyen als xics i xiques que en la vida no hia que maltractar
i tampoc fer sentir mal a les dones que hia a al nostre voltant , no hia que ferir ni con paraules i tampoc con fets.
Adéu

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Unai,
estic totalment d'acord amb el teu comentari. És una llàstima que tinga tantes faltes i t'anime a corregir-les i a tornar-lo a publicar amb la correcció que mereix:

Aquest article em pareix una mostra de que se ensenya als xiquets que pegar a les xiques esta mal porque son inferiors subjectivament però això no es així i els xiquets no sapien que reialment es així per el cual es diu que no se agrade a les dones,però reialment a soles te raó el xiquet que diu que esta en contra de la violència perquè es per això per el cual no se debe agredir ni ha a una dona ni ha ningú sea dona o home y això es el que tindrem que aprendre de veritat si deseem avançar en el desar-rollo social de la humanitat i es a on tinguem que avançar de veritat perquè pareix que que nunca avancem y fa falta,deixar les idees masclistes, xenofòbia, homofobas,etc.

Peró al meu parèixer en general de aquest vídeo es que esta molt be per a veure les idees dels xiquets.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Adrià Feijoo,
felicitacions, el teu comentari va al moll de l'assumpte, igual que el d'Unai, i situa la no violència com a objectiu universal, independentment del sexe de la persona. I és molt interessant també que et preguntes què haurien contestat si la xica no haguera sigut estereotipadament guapa.

Aquesta entrada tracta un estudi que es va fer amb uns xiquets per vore com reaccionaven quan se’ls demanaven coses que havien de fer a una xica, unes fàcils de realitzar per ells i altres complicades. En totes les accions la xica sense dir res i sonriu.

Primer, els xics es presenten: diuen el seu nom, edat, professió que volen desenvolupar en el futur... En canvi, la xica apareix sense cap presentació i això em pareix mal perquè es considera, potser sense intenció, a la xiqueta com un objecte per estudiar el comportament dels xics quan senzillament podrien preguntar-les tot sense la presència de la xica.

Quan es demana als xics que acaricien a la xica aquestos ho fan sense cap problema però encara que sembla una cosa ordinària, crec que no ho és. Estic d’acord amb el que es diu en la entrada sobre què s’hauria de preguntar a la xica si vol ser acariciada perquè no coneix als xics de res i pot ser incòmode. A més, considere que el que ajuda a que la xica reba carícies és que els xics contemplen que és molt bonica i simpàtica sinó crec que s’havien negat.

Finalment, es fa una última proposta als xiquets: que galtegen a la xica. Considere correcta l’actitud de tots els xics al no voler galtejar a la xiqueta però crec que haurien de modificar les seues raons, ja que la majoria diuen que no volen fer-ho perquè tenen avant a una xica i solament un xic diu que està, en general, en contra de la violència.

En conclusió, com aquest vídeo mostra, els xiquets comencen a comprendre que la violència de gènere i el masclisme no s’han de respectar però encara han d’aprendre que tot tipus de violència o discriminació ha de desaparèixer.

Luismi de Gouges ha dit...

PERQUÈ ÉS UNA XICA.

Aquest vídeo tracta d'un home que entrevista breument a uns cinc xiquets i després
les presenta a una xiqueta. L'home li pregunta a cada un dels xiquets que li agrada
de la xica, després li demana cada un dels xiquets que li donen una bufetada
a la xica però ells en neguen argumentant que no poden pegar-li perquè:

Perquè és bonica
Perquè és una xica (2)
Perquè a les xiques no se’ls pega
Perquè a una xica no se li ha de tocar ni amb el pètal d’una rosa ni amb un ram de flors
Perquè són hòmens
Perquè està mal 
Perquè no volen fer-li mal
Perquè Jesús no vol que es pegue altres persones
Perquè estan en contra de la violència
M'ha agradat el vídeo perquè els xiquets es neguen a pegar-li a la xica i això es bo
per a poder combatre la violència de genere.

Luismi de Gouges ha dit...

PERQUÈ ÉS UNA XICA.

Aquest vídeo tracta d'un home que entrevista breument a uns cinc xiquets i després
les presenta a una xiqueta. L'home li pregunta a cada un dels xiquets que li agrada
de la xica, després li demana cada un dels xiquets que li donen una bufetada
a la xica però ells en neguen argumentant que no poden pegar-li perquè:

Perquè és bonica
Perquè és una xica (2)
Perquè a les xiques no se’ls pega
Perquè a una xica no se li ha de tocar ni amb el pètal d’una rosa ni amb un ram de flors
Perquè són hòmens
Perquè està mal 
Perquè no volen fer-li mal
Perquè Jesús no vol que es pegue altres persones
Perquè estan en contra de la violència
M'ha agradat el vídeo perquè els xiquets es neguen a pegar-li a la xica i això es bo
per a poder combatre la violència de genere.

Lucia Becker i Rubén Kent ha dit...

Hola,
Aquest vídeo ens a paregut molt interessant perquè ensenya als xiquets que la violència de genere no es bona i no fan parèixer bons homes, perquè els homes tindrien que respectar a la dona com respecten als homes.

Perquè les dones com els homes tenen el mateix dret a que siguen respectades.

Si el pensem bé pareix que en vagada de persones sigam animals.

¡NO A LA VIOLENCIA DE GENERE!

OPINIÓ:

La nostra opinió es que es tindrien que fer més vídeos paregut a aquestos per a que els xiquets aprenguen ja de xicotets que la violència no es te que fer.

Izan Becker ha dit...

Hola, sóc Izan Becker i vaig a comentar el vídeo de “Perquè és una xica”.

Al vídeo apareixen uns xiquets de diferents edats i li fan preguntes com:
-La edat.
-Que volen ser de majors.
-El nom.

I desprès li presenten a una xica cridada Martina, a ella no li pregunten ni el nom, ni els anys, ni res.
Als xics li pregunten que, que li agrada de Martina, uns diuen que els ulls, altres diuen que les mans, i altres no se compliquen la vida i diuen que li agrada tot d'ella.
A continuació, els diuen que li acaronen, i el fan, però, desprès lis demanen que li peguen a la cara ben fort, reaccionen d'una manera molt bona, li contesten que no li pensen pegar i donen raons com que es una dona, que està contra la violència...

A mi m'agrada molt aquesta entrada, sobretot per la recció que tenen els xiquets quan lis demanen que peguen a Martina.
També, ma fet gracia quan el xiquet dupta pegar-li a Martina i, ella “s'aparta”.

Ruben Goldman ha dit...

Aquest vídeo tracta de que uns xiquets estan en el carrer i el fan preguntes i els les responen, després ve una xiqueta anomenada Martina i el pregunta que el gusta de ella a cada de els xiquets, després el van fen preguntes de acariciala. etc

També en altra pregunta la mas interessant del vídeo i per el que esta fet es que el golpechen i diguen tots que no que son homes i a les dones no hi ha que golpecharles ni con flors.

I la ultima pregunta del vídeo es que si un xiquet anomenat Alexandre el vol besar a la xiqueta i el diu que si però en la boca o el la galta .

A mi me ha gustat molt aquest vídeo per que apart del tema de la Violència de genere lo expliquen molt be a fent-lo amb xiquets, també en les primeres preguntes feia gracia.

Jo os recomane aquest vídeo per a lo venjau com explica la violència de genere i en ocasions la gracia que da aquest vídeo.

Lucia Tristàn i Pau kollontai ha dit...

Anem a comentar en el vídeo de “Perquè es una xica”

El vídeo tracta d'uns xiquets que es s'ometen a unes preguntes, però abans es presenten
i desprès l'i presenten ha una xiqueta. L'i pregunten als xiquets que que li pareix la xiqueta
i ells diuen que l'i pareix que es molt guapa. Després li fan preguntes als xiquets varies preguntes com que es el qui més li agradava d'ella i quasi tots l'i van dir els ulls i el cabell, quan acaben de fer-li les preguntes li diuen que li pegue una bofetada i tots l'i diuen que no.

A nosaltres ens a paregut que els xiquets fan el correcte, de no pegar-li ni maltratar-li.
Eixa frase que ha dit el xiquet xicotet, ''NO A LA VIOLÈNCIA” està molt bé, que un xiquet diga eixes coses a la seva edat está molt bé.

Us animem a que vegau aquest vídeo.


ADEU

Adrian Zetkin ha dit...

Hola sóc Adrian Zetkin i hui os vaig a parlar d´un vídeo molt curiós.
Hui he vist un vídeo que tracta de que a uns xiquets Italians les van a fer una proba...
a ells li pregunten que que volen ser de majors i un va dir que vol ser bomber, altre que vol ser policia i altre vol ser jugador de soccer.
Després les presenten a una xiqueta i li pregunten als xics que li agrada de la xica i diuen que li agraden els ulls i el seu cabell. Després de dir-li que feien totes eixes coses li diuen que li peguen, però ells diuen que no per que són homes i ells no li peguen a les dones.
Jo recomane aquest vídeo als xics que són masclistes i que maltracten a les xiques.

Mònica West ha dit...

No crec que aquest vídeo siga un exemple correcte, ja que considere que es una acciò normal.
Crec que siga tant dones com homes, no es té que colpejar a ningú.

Després quan es parla de que ningú ha preguntat si la xica volia ser acariciada etc... ells han pensat que es un acte de afecte i la xiqueta no semblava molesta.

Quan diuen que es bonica, es refereixen a que sembla una persona delicada.
Considere que si haguera segut un xic, tampoc el colpejarien ja com diu un xiquet , Jesús no vol que fases mal a ningú. No el veig com un acte masclista o com una acció a la qual hi ha que jutjar.

Bea y Tamara washington ha dit...

PER QUE ES UNA XICA.

Al vídeo apareixen 5 xiquets on li fan una seria de preguntes com si fora una entrevista, al final de vídeo quasi, apareix una xiqueta, Martina, i li diuen que li fases mal o que li peguen una bona bufetada, tots el xiquets diuen que no li van a pegar perquè es una xica, perquè ells no son homes, perquè això es violència, etc..

Opinió:
Pues creem que la reacció dels xics esta be però també ens pregunten que, si haguera sigut eixa xica un xic que haguera pasat? I haurien pegat la bufetada? No hi ha que pegar ni tant a un xic ni a una xica perquè això es violència i no esta be que siga una xica no hi ha que pegar-li i perquè siga un xic tampoc. Peró també esta la possibilitat de que si haguera sigut un xic tampoc li pegarien perquè varios xiquets diuen, que pegar es violència o que jesús no vol que peguen a aleshores no el classifica com que si es una xica no li peguen.

David José Kent ha dit...

M'agrada aquest vídeo perquè tè un doble sentit (o almenys jo ho entenc). Els xiquets menors tenen un sentit de la justícia i de l'honor millor fins i tot que els majors. Aquests xiquets han dit frases que m'han impactat i tenen molta raó: perquè és bonica, perquè és una xica (2), perquè a les xiques no se’ls pega, perquè a una xica no se li ha de tocar ni amb el pètal d’una rosa ni amb un ram de flors perquè són humans, perquè està mal, perquè no volen fer-li mal, perquè Jesús no vol que es pegue altres persones, perquè estan en contra de la violència.
Han d'aprendre que tots els humans, tant els xics com les xiques, segueixen sent humans.

Lidia Wolfstonecraft ha dit...

Per a començar, el vídeo tracta sobre un grup de xiquets d'uns 7-8 o 9 anys als quals pregunten que volen ser de majors, més tard apareix una xica i pregunten als xics que lis agrada d'ella i que l'acaricien, però, després diuen als xiquets que li peguen, ells es queden pensant i endevineu, la resposta és...NO, amb l'argument de què és una xica, que no volen fer-li mal, i més excuses boges.

Aquest vídeo m'ha paregut una ofensa per a les dones, pareix que els hòmens viuen en altra realitat alternativa, ja que les dones no som dèbils ni molt menys, se de dones que serien capaces de tombar a un home en qüestió de segons, i això és el que tots tindríem que tenir en compte, que nos som flors, no som princeses de pel·lícules, som dones i, a l'igual que els hòmens, sabem cuidar-nos.

Per altra banda hem pareix molt sorprenent que xiquets així de menuts tinguen aquesta mentalitat, es un poc preocupant pense jo.
Per supòs no estic diguent que hi haja violència de cap tipus entre homes i dones, els dos sexes segueixen sent persones i la violència no és el camí per a què dues persones s'entenguen.

Yoli Wolf ha dit...

Bona vesprada.

Volia comentar aquesta entrada perquè havia escoltat parlar d'aquest vídeo, a mi me ha paregut bé, està clar que no és la resposta més correcta dir que “no li pegue perquè és una xica” però jo crec que són xiquets, que es bona reacció que els xiquets no li peguen, no han usat la violència, aquest vídeo vol mostrar que avancem, que ja no hi ha tan masclisme com antes, i respecte el xiquet que diu “no, perquè jo soc un home” té dos sentits, o bé en forma de superioritat o perquè es un home perquè no pega a les dones, no em pareix la forma més correcta de contestar a pegar-li a una dona, però tampoc em pareix la pitjor, la pitjor resposta és que li hagueren pegat.

Jo crec que amb aquest vídeo es pot veure que la societat avança cap avant i no cap arrere, els pirops que han fet els xiquets a la xiqueta em pareixen inofensius, són pirops que no fan mal i no ets sents incòmoda, la meua opinió respecte al vídeo, es que els xiquets que ixen, no són xiquets, són homes, perquè no han pegat a la xiqueta i enseguida han dit que no apegar-la i han donat les seues raons per no pegar-li, em pareix un bon vídeo contra el masclisme.

Una abraçada.

Sandra y Ruth ha dit...

En aquest vídeo apareixen un grup de xiquets, u a u, un adult, feia preguntes com... Quants anys tenien? Que volien ser de major? I coses així. A tots aquests li presenten una nina anomenada Martina. Als xiquets lis pregunten que lis agrada de Martina? Lis deien que li feien una carícia, que la feren riure amb una cara graciosa, i de sobte... els diuen... Pegar-li una bufetada! Tots es neguen, i afegien que son homes; que no poden engegar a una xica, bonica i tal.

Això ens pareix bé, es tota una honra que un xiquet de tan menuda edat sàpiga ja que la violència de genere es mala, i no vol formar part dels agressors.

També es veritat que una bufetada no li darien i un petó si. Molts pensaran que açò es masclisme o que a una dona no se li pot pegar perquè no es pot defendre, esta clar que un dona no te la mateixa força que un home, però es pot defendre. Sempre es diu que “Feien el amor abans que la guerra”.

Hi ha que ser sensat amb tot, i pensa bé tot el que fem, ABSOLUTAMENT TOT EL QUE FEM.


Besets a tot el mon <3

Patricia Becker ha dit...

“Perquè és una xica.”
En aquest vídeo han agafat a xiquets de diferents edats i lis han preguntat que volen ser de majors i perquè volen ser-ho. Després, cada un li presenten la mateixa xiqueta i lis pregunten que es el que opinen d'ella. També els diuen que li donen una carícia, però quant els diuen que li peguen una bufetada tots diuen que no volen pegar-la. Alguns diuen perquè es una dona, altres perquè Déu va dir que no es deu pegar a ningú, perquè es bonica i mes coses així.
Jo pense que si els hagueren presentat a un xic possiblement alguns si que li hagueren pegat soles per el fet de que es un xic. La veritat que em pareix fatal que soles peguen als del mateix sexe que ells, a més mes no peguen a les dones perquè les veuen mes indefenses que als homes. Per a finalitzar dic que o deurien de pegar ni als del seu mateix sexe ni al de l'oposat.

Javier Bebel ha dit...

L'objectiu del vídeo es la reacció final dels xiquets. Busca que els xics diguen allò de que no han de pegar a una dona. Es un valor que se'ls repeteix més que el “no has de pegar a ningú” i absorbeixen la idea de no agredir a les xiquetes (sobre tot si son boniques) de cap manera, i que tampoc a ningú, però aquesta ultima regla pot ser lleugerament trencada en cas de que siga un altre xic.

Crec que hem de dir als xiquets, simplement que la violència està mal. Si diem que és més important que no peguen a les xiquetes, vol dir que és menys important no colpejar un altre xic. Com eduquem a les xiques?, mai se'ls diu que mai no peguen a un xic sinó que no peguen. Després, no agredeixen gratuïtament i per tant, les baralles son menys freqüents. El valor masclista que s'aplica a l'educació dels xiquets els distrau fen-los oblidar que no han de pegar mai.

Canviem l'educació de les pròximes generacions. Està en les nostres mans.

consuelo west ha dit...

Hola,
En aquest vídeo han parlat amb 5 xiquets italians als que han fet una serie de preguntes com el seu nom, la seua edat , el que volen ser de major i perquè.
Desprès apareix Martina , una xiqueta, a ella no la fan ninguna pregunta , simplement esta .
El comentarista diu als xiquets que la fessen una carícia, però quan els diuen que la petgen ells no volen per distintes raons com perquè es bonica , perques es un xica etc.
La primera cosa que em ha resultat estranya es que solament hi havien xiquets, hem ham paregut mal que a la xiqueta no li preguntaren res de res, com si ella no fora important.
Es evident que als xiquets solament li agradaren el sue cabell o els seus ulls perquè no coneixen res d'ella.
Ela que m'agrada es que no li han pegat encara que les seues raons no siguen del meu agrad , jo crec que havien moltes raons apart de que perquè es una dona podien haver dir que simplement perquè no tenen raons per ha fer-o .

Miguel Angel West ha dit...

Hola a tots i totes.

Sincerament, no estic molt d'acord amb el text d'aquesta entrada, aquest vídeo m'ha agradat bastant i quasi tots els pensaments i lo que diuen els xiquets m'ha paregut raonable.
Es a dir, pense que les reaccions que tenen quan se'ls diu que bufetegen a la xica son bones en certa manera, com es comprensible ningun home bufetejaria a una dona independentment de l'edat que tinguen.
Tinc la sensació de que el que intenta transmetre-nos el text d'aquesta entrada es que les reaccions dels xiquets no estan bé i jo no pense així.

Per altra banda també crec que si Martina haguera sigut Martí, els xiquets també haurien de reaccionar de la mateixa manera i el que crec es que ningú no hauria de acaronar o dir floretes a ningú soles perquè t'ho diguen.

Àngel Mott ha dit...

En aquest vídeo hem pogut veure com reaccionaven uns xiquets quan els diuen que facen determinades accions i les seues respostes d'unes preguntes que els feien.

En primer lloc he de dir que estic totalment en contra de com l'autor/l'autora d'aquesta entrada interpreta aquest vídeo. Interpreta que eixos xiquets són masclistes quan en la meua opinió no ho són. En l'entrada diu que cap dels xiquets pregunten si Martina vol ser acaronada. Si una persona et diu si et pot fer unes preguntes i et diu que faces eixes accions i aquestes no són roïnes jo també les faria. Es veu molt clar que els xiquets no són per a res masclistes perquè en el moment en què els diuen que li peguin ells no ho fan. Moltes de les seues respostes són respostes que una persona més major podria dir. Tan sols la de "perquè és una xica" podria sonar un poc masclista, però crec que és millor que pense això abans de què directament li peguen.

L'actitud per a mi de l'autor és clarament acusadora contra les respostes d'eixos xiquets i encara que no ho diu textualment ens acusa de ser masclistes si en algun moment responen alguna d'eixes respostes. Clar que hem d'estar en contra de la violència contra la dona. Però hi ha maneres de denunciar una situació de desigualtat cap a la dona i acusar d'aquesta manera subliminal a eixos xiquets no és la correcta. I menys quan hi ha moltíssimes situacions de desigualtat cap a la dona moltissimes més graus que aquest vídeo.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Àngel,

Et felicite per atrevir-te a contraargumentar; cosa a la qual anime molt encara que no sol ocórrer quasi mai.

El que interpretes com a “Actitud clarament acusadora” és simplement visibilització de formes de masclisme subtil, que són molt difícils de vore en la vida real i ací, embolcallades en material audiovisual amb hores de muntatge, més encara. De fet, tu no veus aquest masclisme i creus que l'entrada és una atac injustificat.

Clar que és bo que unes criatures no peguen a una dona!!; però qui ha fet aquest vídeo, ha seleccionat les respostes d'aquestos xiquets (segurament d'entre moltes altres), amb la intenció de fer-nos creure que la violència de gènere és una espècie de cosa del passat i que les noves generacions ja no patiran aquesta lacra.

Per contra, enquestes actuals i serioses mostren que la violència de gènere ocorre en parelles cada vegada més joves i en un percentatge alt, unes generacions que suposadament han crescut en igualtat i ja no haurien de reproduir conductes agressives.

Per tant, hem de seguir educant. Com??? Posant-nos les ulleres lila i denunciant tots els tipus de masclisme, els greus i els aparentment menys greus.

I ho hem de fer així perquè la violència masclista és com una piràmide o com un iceberg: a la punta, trobem els assassinats; però a la base trobem les microviolències, els micromasclismes, la infantilització de les dones, el paternalisme (tractar-les com a persones que necessiten protecció), les floretes... I el masclisme de la base és molt difícil de percebre, però alimenta i sustenta la violència de dalt. Per això és tan necessari visibilitzar-lo, encara que hi haja, com bé dius, “situacions de desigualtat cap a la dona molt més greus”. Aquestes, les greus, ja les veu quasi tot el món. Les altres, no.

I per això no voldria acabar aquesta resposta sense afegir que es pot ser masclista i violent sense posar la mà damunt d'una dona! Però afirmar això no significa acusar ni dir que aquestos xiquets seran uns maltractadors de majors perquè ells només fan que reproduir una educació que han rebut, una educació patriarcal que tots i totes patim. La realitat és que el masclisme està dins de nosaltres perquè formem part d'aquesta cultura i tots i totes hem d'estar vigilants i reflexionar sobre el que diem i com actuem.

Una abraçada

Rosa Sanchis ha dit...

Molt bon comentari, Javi Bebel! Totalment d'acord amb el que comentes:

"Crec que hem de dir als xiquets, simplement que la violència està mal. Si diem que és més important que no peguen a les xiquetes, vol dir que és menys important no colpejar un altre xic. Com eduquem a les xiques?, mai se'ls diu que mai no peguen a un xic sinó que no peguen. Després, no agredeixen gratuïtament i per tant, les baralles son menys freqüents. El valor masclista que s'aplica a l'educació dels xiquets els distrau fen-los oblidar que no han de pegar mai.

Canviem l'educació de les pròximes generacions. Està en les nostres mans."

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Sònia,
molt bona la pregunta que planteges:

Hi ha un xiquet que diu que no li pega perquè la xica és bonica ,i jo li faria aquesta pregunta: si hagueren portat a una xiqueta lletja li pegaries?

Es suposa que ens tenim que sorprendre per la reacció de ells al no pegar-li, però crec que algunes de les raons que donen ells sobre aquesta acció si ho son. També opine que si li hagueren posat a un xic si que li pegarien a ell.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Lidia Wolfstonecraft,
gran comentari!!

Aquest vídeo m'ha paregut una ofensa per a les dones, pareix que els hòmens viuen en altra realitat alternativa, ja que les dones no som dèbils ni molt menys, se de dones que serien capaces de tombar a un home en qüestió de segons, i això és el que tots tindríem que tenir en compte, que nos som flors, no som princeses de pel·lícules, som dones i, a l'igual que els hòmens, sabem cuidar-nos.

Marta Wollstencraft ha dit...

Primer de tot saludar-te i enviar-te un abraç. Ja fa moltissim que no escric per ací i la veritat és que porte des que vaig veure aquest video esperant al teu post.
Quan vaig vuere'l per primera vegada vaig quedar-me velada pero dos motius:
- primerament perque sempre en deixa de pedra tornar a la realitat i trobar-me que tot continua igual
- en segon lloc per comprovar que la gent continua creguent que vídeos com aquest són una mostrar de algo positiu.
Personalment, en aquest video només observe lo matriz de siempre: els homes de veritat no han de pegar a les dones, ja sabem que les dones són febles i pero això un home de veritat mai li posaria la ma damunt, l'home ha de ser el cavaller de blanca armadura siempre disposat a protegir a una dama en problemas.
Vaig sentir-me molt ofesa amb aquest video i en va horroritzar la quantitat de gent que compartia aquest vídeo amb total l'alegria del non sense veure que només es una prova de que els tentacles del masclisme arriben fins als més menuts.

Andrés Stone ha dit...

Hola, Bon día, salutacions a tots i totes.

Hui parlaré d'aquest video que està sent molt comentat en facebook i en twitter. Aquest video comença a respondre les preguntes que fa el camera preguntes faciles com « Que li agradaria treballar quan siga major». Més en davant ix una xiqueta i als xics, el càmera, li pregunta «si li agrada la xica»i “que li facen una carassa i una carícia”.

Aparentment pareix que es una entrevista no més però perquè a la xica no li pregunten res... ella tot el temps esta queta escoltant i amb una sonrisa.
pensem que això te que ser així? La entrevista que fa als xiquets es molt interesant i fa molta gracia el xiquets.

Quasi al final del video el càmera les diu als xiquets que li peguen una «torta». Els xiquets estranyats per el que el càmera li havia dit. Ells responen dient que no tenen pegar a una dona perquè els homes no peguen a les dones. Son respostes correctes perquè defenen a les dones i estan en contra de la violència de genere. no molt adequades però tenim que pensar que son xiquetes.

I si fora un xic en el lloc de una xiqueta, li diria el xiquets que es «guapo»o alguna qualitat semblants a les que li diguen a la xica? Le donaria la «torta» ? Això no se sap però cambiarient molt les respostes.

Un beset.

Danielmill ha dit...

Aquest vídeo tracta d’uns xiquets que han de fer les coses que li diu un home a una xiqueta anomenada Martina. Han de fer-li una carícia, després han de fer-li una cara graciosa. L'home diu que li donen una bufetada i els xiquets no li la donen. Les raons per les quals no li donen la bufetada són. Perquè a una xica no se li pot pegar (a un xic tampoc), perquè no volen fer-li mal, perquè es una xiqueta molt bonica, perquè estan en contra de la violència i perquè es diu que a una xica no se li ha de tocar ni amb una flor o un ram de flors perquè esta mal.

Jo faria el mateix que van fer els xiquets,perquè també estic en contra de la violència de gènere i perquè a una xica no se li pega i a un xic tampoc. Aquest vídeo m'agrada molt. 

Maria becke ha dit...

Hola
Aquest vídeo tracta amb uns xiquets que son preguntats per una persona adulta sobre els anys que tenen lo que volen ser de major i perquè . De primer, tenen que dar-li una carícia a una xiqueta anomenada Martina de segon tenen que fer-li una cara graciosa. Després li diu als xiquets que li donen una bufetada i els xiquets no se la donen. tots diguen no i es queden pensatius. Després l'adult diu per que i alguns diguen que per que son homes o perque esten en contra de la violencia masclista.
La meua opinio es que aquest video esta molt be per que desde xicotets ya es troben concienciats sobre aquest tema.

Adrián West ha dit...

PERQUÉ ÉS UNA XICA Primer li diuen: que voleu ser de major i u di bomber altre diu policia i etc... després el presentador le diu que els agrada de martina:u diu que els agrada els ulls altre sol el seu cabell i altre que diu tot etc.. mes tard diu el presentador diu acariciar-la:li acaricien i pasa un temps i diu abofeteala,la majoria del xiquets diuen que no,u diu que no perquè esta en contra de la violéncia altre diu que no perquè som homes i altre diu que no. Peró jo lo que no entenc es que nosaltres no podem pegar a les dones però les dones si que poden pegarnos a nosaltres per que no lo entenc. A mi aquest vídeo ni me ha agradat ni me ha disgustat

XAO

Felipe Wollstonecraft ha dit...

Bon dia a tots, companys i companyes de l'institut de Villena. L'entrada que vaig a comentar és molt interessant, ja que tracta sobre uns xiquets italians, d'entre 7 i 12 anys, els quals son entrevistats per un home. Aquesta escena era la típica a la qual els feien qüestions sobre que els agradava, que volien ser de majors, etc.
En mig de l'entrevista apareix una xiqueta. L'entrevistador també els fa algunes preguntes sobre ella, però arriba un moment en el qual els diu que li donaren una galtada. Els xics al principi no sabien com reaccionar, però es negaren a fer-ho.
Crec que això es una bona senyal, ja que ens fa vore com està canviant la societat, i ja des de xicotins aprenen a respectar i tractar a les dones com som merescudes. Un salut a tots, espere que us haja agradat.

Álvaro Bequer ha dit...

Un salutament a tots:
En aquest vídeo podem observar com el món esta canviant en bona forma i com deu de ser. Durant molt anys, com inciten a fer-ho, hi ha hagut maltractament a la dona per diversos motius: per a ser respectat, ser autoritari, ser home... Hui en dia, com apareix al vídeo em aconseguit inculcar als xiquets des de que són menuts la tolerància i el respecta a la dóna i el reconeixement que es mereixen.
Personalment, em crida l’atenció el fet de que els propis xics no sàpiguen ni en tingueren clar que volien ser de majors i els treballs que farien i en canvi si que les dónes deuen ser respectades pels homes, en aquest cas se’ls ha demanat l’opinió sobre la xica i que li facen una carassa i una carícia; però a cap d’ells se li acudeix preguntar si Martina vol ser acaronada.
M’ha agradat conèixer que les coses important com un canvi social d’aquest tipus com és la tolerància i la violència estan sent solucionades amb el temps i el treball de persones, la conscienciació de la gent i la informació de grans associacions i per suposat l’ajuda de la justícia el fa possible.

Ignacio Amorós ha dit...

Per començar vull dir que aquest vídeo ha fet furor en les xarxes socials. Jo ja l'havia vist en Facebook. Quan el vaig veure em va agradar molt, ja que els xiquets tenen unes reaccions molt gracioses. Després de veure'l una altra vegada em va agradar més i vaig veure coses que la primera vegada no vaig poder veure.

Al principi el càmera feia unes preguntes als xiquets. Les primeres eren fàcils, com per exemple com s'anomenaven. A continuació els preguntaren que de majors que els agradaria i quasi tots parlaven de les típiques professions, de bomber, policia, futbolista... Després el càmera pregunta que li feren una carícia a la xiqueta, i clar això va causar molta gràcia en ells, ja que tenien molta vergonya davant d'eixa xiqueta tan guapa. Finalment va arribar la pregunta que menys em va agradar, ja que mai es pot pegar a una xica. La pregunta estava realitzada per a veure quin era la resposta dels xiquets i com té que ser ells varen dir que no podien pegar li a una xiqueta. També m’agradaria dir que una resposta que va donar un xiquet em va deixar un poc parat, perquè va dir que no li pagava perquè era bonica, a les dones no se lis pega perquè són boniques o lletges. Si no simplement no hi ha violència amb elles.

Finalment m’agradaria dir que aquest vídeo hauria de ser vist per molts adults, perquè veuran que no és necessària la violència i menys la violència de gènere, és a dir, que mai un home ha de posar la mà per damunt d’una dona i tampoc a l'inrevés.

kike y adri west ha dit...

Hola som Kike i Adri West i avui anem a comentar el video PERQUE ES UNA XICA.

Per a començar, el vídeo tracta sobre un grup de xiquets d'uns 8 o 9 anys als quals pregunten que volen ser de majors, més tard apareix una xica i pregunten als xics que lis agrada d'ella i que l'acaricien, però, després diuen als xiquets que li peguen, ells es queden pensant i endevineu, la resposta és...NO, amb l'argument de què és una xica, que no volen fer-li mal, i més excuses boges.

Aquest vídeo ens 'ha paregut una ofensa per a les dones, pareix que els homes viuen en altra realitat alternativa, ja que les dones no son dèbils, se de dones que serien capaços de tombar a un home en qüestió de segons, i això és el que tots tindríem que tenir en compte, no son princeses de pel·lícules, son dones i, a l'igual que nosaltres, saben cuidar-se.

Per altra banda ens pareix molt sorprenent que xiquets així de menuts tinguen aquesta mentalitat, es un poc preocupant pensem.
Per supost no estem diguent que hi haja violència de cap tipus entre homes i dones, els dos sexes segueixen sent persones i la violència no és el camí per a què dues persones s'entenguen.

jose kent ha dit...

El vídeo "Perqué es una xica" va estar mol be perque va
demostrar que no va haber violencia ni machismo
trata de cutre xics cada u diferentes
li van a preguntar que volian ser de majos i va a contestar bomber, pixer ,policía
i va apareixe una xica . Li van a dir qui le diera una carisia , que si li va agradar la xica , ells va darle la caricia i van a dir que si li agradava la xica
al final li van a dir qui li pegara una bofetada i els xics van a dir que no perquè li havien ensenyat a no pegat a una xica ni amb un ram de roses i perquè son homes .

Adrian Zetkin ha dit...

Hola sóc Adrian Zetkin i en el dia de hui os vaig a parlar d´un vídeo que a la vegada que me a donat gràcia me a ensenyat a no maltractar a les dones.

El vídeo tracta de que agafen xics del carrer, i li presenten a una xiqueta qu es diu Martina i li pregunten que coses li agraden d´ella, la majoria dels xiquets diuen que el seu cabell i les seues ulls,
després li diuen als xiquets que li acaricien i, al final li diuen a ells que li peguen una bufetada però clarament ells no van a pegar-li a una dona i menys a una xiqueta que li han dit que feien totes eixes coses, ells no volien pegar a una xiqueta, el que més gràcia m´ha fet ha segut al final, quan li diuen a un xiquet que li donase un beso i ell va preguntar si hi podia en la boca.

Jo recomane aquest vídeo a aquelles persones que són masclistes i maltracten i es creen millors que les dones.

rebeca de burgos ha dit...

Hola sóc Rebeca de Burgos.

Vaig a comentar sobre el vídeo PERQUÈ ÉS UNA XICA.
Aquest vídeo va de que cinc xics que li pregunten el seu nom, la edat, a que és volen dedicar i perquè volen ser això. Els xiquets li diuen el perquè,el seu nom, la edat i tot el que li preguntaven en la entrevista.
Al final de la entrevista una xiqueta apareix, Martina.
Als xiquets li diuen que li fessen una carícia, que li diuen que que es el que mes les gusta de Martina... i al final li diuen: PEGALE.
Els xiquets de seguit li diuen que no perquè és una xica, perquè són homes... i un xiquet diu que esta contra la violència.

La meua opinió es que te raó, perquè no es ta bé pegar-hi a les xiques sols per xiques, no som menys que ells.

Mar De Burgos i Marcos De Burgos ha dit...

Hola som Marcos De Burgos i Mar De Burgos.

Anem a comentar aquest vídeo.
El vídeo va de uns xiquets i una xiqueta, als xiquets li pregunten que si es guapa i diuen que si, també li diuen que li donen una galta i ells diuen que no, perquè ella es una dona i que tampoc se?l mereix.
Pensem que esta molt be fet el que el xiquets axen dit que no li anaben a pegar una galta perquè això esta mal, i cal educar als xiquets com en el vídeo, peque tots som essérs humans, siguem dona o home tenim els mateixos drets.

Tamara Mistral i Sandra Becker ha dit...

Hola som Tamara i Sandra
Aquest vídeo tracta de una persona que entrevista a xiquets i li pregunta que quants anys tenen ,com s'anomenen etc. Peró de s'opte el entrevistador li presenta als xiquets una xiqueta anomenada Martina ,a continuació el entrevistador li pregunta al xiquets que ,que li agrada del Martina i els xiquet diuen que els seus ulls ,el seu cabell i que es molt bonica.
El entrevistador li diu que li acaricie i els xiquets li acaricien el cabell ,la cara ,el braç etc.
Peró finalment el entrevistador li diu als xiquets que li peguen una bufetada però els xics li diguen que no perquè no poden pegar a una xiqueta, que es un home, perquè es bonica ,perquè esta en contra de la violència etc.
Nosaltres pensem que esta be perquè això significa que els xics estan amb nosaltres contra la violència de genere . Al menys el xiquets........
Nosaltres pensem que es una xiqueta bonica ,amable ,simpàtica etc.
Esta be que els xiquets se'n simpàtics amb la xiqueta i que no vulguin pegarli i ademes amb aquest jets de solidaritat per les dones es mes masculí que pegar-li i insultar-li.
NO A LA VIOLENCIA DE GENERE!!

javi beker ha dit...

Hola a hui vag a parlarvos sobre aquest vídeo de relacionat con la vilencia de genere
aquest vÍdeo tracta sobre uns xiquet als que les pregunten sobre la seua vida pero hi ha una pregunta donde entra una xiqueta i als xics le pregunten donali una bofetada forta,els xics van dir que no perque estaba mal y per varies raons mes.
jo pense que aquest vídeo es un example de seguiments en el tema de violencia de genere perque xics molts menudos diguen que no perque saspiguen el que hai que fer,es molt de tranquilitat per a un futur.
¡BONA VESPRADA!

Adrian Wolf ha dit...

Bon dia a tots i a totes , aquesta entrada m'ha cridat molt l'atenció ja que es un tema social que demostra l'educaciò que reben aquestos xiquets i son l'exemple perfect de com deuen ser tots els homes que pensen amb masclisme, uns xiquets educats a no tractar mal a una dona.

La majoría d'aquestos xiquets eren tímids però si sabien que no hi había que pegar la bofetada a la xiqueta, cridada Martina. Els feien algunes probes les cuals tots tractaven de finalitzar amb éxit, fer riure a la xiqueta fent una cara grasiosa però negaren fer l'última proba de pegar-li.

Aquest video m'ha agradat molt i es pot veure que els xiquets donen exemple a adults que són masclistes ja que es supon que els majors deuen tindre mes cap però alguns pareix que no.

Àlvaro Goldman ha dit...

Bon dia a tots i a totes, comentaré el vídeo del blog Kariencies cridat "Perquè és una xica”.

Aquest vídeo ha sigut el que mes m'ha agradat de tots els que he vist fins ara en este blog, parla sobre un tema social molt important en els temps en què vivim, la igualtat de genere, és a dir, que les dones i els hòmens siguen tractats de la mateixa manera, tant socialment com políticament.

En eixe vídeo mostra una situació en què estan un xiquet, una xiqueta i un adult que li diu al jove el que ha de fer a la xica. Primer li demana que li diga el que mes li agrada de la xiqueta, després que l'acaricie, després que la faça riure, fins a tot bé i normal, fins que finalment li demana que li d'una galtada forta. Lògicament, els xiquets es queden sorpresos per la petició d'este adult, es queden pensatius i acaben negant-se, i cada xiquet li dóna una raó molt encertada; com que els home no han de pegar a les dones, perquè no li volen fer mal, perquè està malament, perquè estan en contra de la violencia...

En resum, este és un vídeo molt emotiu i sentimental, que ens vol donar un missatge molt clar i en majúscules a tots nosaltres que som conscients del problema i no fem res per a solucionar-ho, tots hem de contribuir perquè açò s'acabe com més prompte millor: STOP A LA VIOLÈNCIA DE GENERE.

Una salutació a tod\@s.

Victoria Becker i Nerea West ha dit...

Hola, som Nerea West i Victoria Becker i vam a comentar l'entrada anomenada 'Perquè és una chica', aquest video ens ha agradat molt per que, els xiquets son molt graciosos i molt bonics.
El vídeo ens ha agradar per que els xiquets estroben en contra de la violencia de genere, i aquest esta molt bé, per que no tenen que pegar ninguna xiqueta. La nostra opinio es que quest video esta molt be per que ens enseña que desde molts xicotets el xiquets ja estroben concienciats sobre aquest tema i aixo die que son bones persones.
Adeuuuuu esperem que os agrade el nostre comentari :) <3<3<3

rebeca i marcos de burgos ha dit...

Salutacions a tots i totes de Karicies.
Som Rebeca i Marcos De Burgos i anem a comentar sobre el vídeo PERQUÈ ÉS UNA XICA.

Aquest vídeo va sobre 5 xics que li fan una entrevista del anys que tenen, lo que volen fer de major i el perquè.
Quan els cinc xiquets responguen a les preguntes, entra a la entrevista una xiqueta anomenada Martina, molt guapa...
El entrevistador li pregunta als xiquets si es guapa, que li gusta de ella i això.
Els xiquets li contesten i totes les respostes són bones i al final de la entrevista li diuen que li peguen els xiquets a la xiqueta, anomenada Martina, una bufetada...
Els xiquets li diuen que no... i li diu el presentador que perquè no volen.
Donen les seues explicacions i un xiquet diu que no perquè esta en contra del maltrat a la dona.

La nostra opinió personal es que te tota la raó, que no tenen perquè pegar a la dona per el fet de ser dona.
A nosaltres ens ah agradat el vídeo molt, perquè tota la raó

Bona vesprada.

elisabeth estaton cadi ha dit...

Aquest vídeo tracta de que un periodista l'hi diu que l'hi gustarien ser de major, un de ells diu que de major bol ser bomber,altre diu jugador de soccer, altre diu reposter,el penúltim diu que bol ser policia, i l'ultim diu que bol ser pizzer.
Després el periodista l'hi pregunta:¿per què? Ells l'hi responen.
El periodista l'hi diu:esta és Martina; després l'hi diu que l'hi agrada de ella i ells l'hi responen : el seu pelo, els seus ulls, les seues sabates,etc...
després, el periodista l'hi diu que l'hi facen una carícia i ells lo fan.
Després li diu que l'hi donen una bufetada i ells lo neguen, el periodista l'hi diu per què no i ells l'hi diuen perquè no és pot pegar a una xiqueta, i perquè estan contra la violència de genere.

Andrea Thompson i Oscar Kollontai ha dit...

Hola som Andrea Thompson i Oscar Kollontai hem vist aquest video sobre uns xiquets que els porten una xiqueta i els pregunten que els agrada de la xica. Després els diuen que li facen una caricia, després els diuen que li facen una cara graciosa i per últim els diuen que tenen que pegar-li una bufetada. Els xiquets diuen que no i l'argumenten dient que és una cosa mala, pèrquè no hi ha que utilitzar la violència amb les dònes, ni amb els homes.
Nosaltres pensem que la violència no hi ha que utilitzar-la amb ningú, peró en part menys amb les xiques.

Rebeca West ha dit...

Aquest video comença con que li pregunten a uns xiquets cuats anys tenen i qui volen ser de majors. Despres sal una xiqueta i pregunten als xiquets que les gusta de la xiqueta i ells responen que es molt hermosa , guapa ,el seu cabell ,els seus zapatos. A continuacio li diuen als xics que peguen a la xica i els xics diuen que no perque es una xica , perque esta mal perquè no volen fer-li mal , perquè Jesús no vol que es pegue altres persones etc.

La meua opinió es que aquest video m'ha agradat molt perque ver que els xics de once o de mes anys pensen asi , perque a la larga crec que es millor que desde xicotets tengan aquest pensament.
Ma paregut molt bonic , i que els xics d'aquest video tenen tota la rao.

Elisa beth staton cadi ha dit...

Aquest vídeo tracta de que un periodista l'hi diu que l'hi gustarien ser de major, un de ells diu que de major bol ser bomber,altre diu jugador de soccer, altre diu reposter,el penúltim diu que bol ser policia, i l'ultim diu que bol ser pizzer.
Després el periodista l'hi pregunta:¿per què? Ells l'hi responen.
El periodista l'hi diu:esta és Martina; després l'hi diu que l'hi agrada de ella i ells l'hi responen : el seu pelo, els seus ulls, les seues sabates,etc...
després, el periodista l'hi diu que l'hi facen una carícia i ells lo fan.
Després li diu que l'hi donen una bufetada i ells lo neguen, el periodista l'hi diu per què no i ells l'hi diuen perquè no és pot pegar a una xiqueta, i perquè estan contra la violència de genere.

Opinió personal:
M'agradat aquest vídeo perquè el que diu el vídeo té tota la raó.

Joan ha dit...

Aquest vídeo tracta de una entrevista que el fan a uns quants xiquets de entre 7 i 11 anys als que els fans unes quantes preguntes, per exemple: el nom, la edat, i que volen fer de majors, fins que les presenten a una xiqueta guapa i les pregunten: que te gusta de ella?, després els piuen que el feien una acaricia, després que le feien una cara graciosa fins a que els piuen que le donen una torta.
Els xiquets els neguen per varies coses: Perquè és bonica, perquè és una xica, perquè a les xiques no se’ls pega, perquè a una xica no se li ha de tocar ni amb el pètal d’una rosa ni amb un ram de flors, perquè són hòmens, perquè està mal, perquè no volen fer-li mal, perquè Jesús no vol que es pegue altres persones, perquè estan en contra de la violència

En aquest vídeo me diu que desde molt xicotets ens eduquen per a ser bones persones i estar contra el maltracte de gènere. (En la majoria dels cassos)

Ismael Butler ha dit...

Salutacions a tots i totes.

Aquest vídeo, m'ha agradat molt, ja que ixen uns xiquets als quals li formulen una sèrie de preguntes i les respostes, són molt gracioses. Després, apareix una xica la qual és presentada als altres xics, i aquests, comencen a dir que ella és molt guapa, que té uns ulls molt bonics, és a dir, li diuen alabances. També li diuen als xiquets que li donen una carícia a la xica i cap d'ells té cap problema, ja que són coses fàcils de fer i que no cal fer-li mal a ningú. Fins que al final, li diuen als xics que li donen una bufetada, i els xics diuen que no li poden pegar una bufetada a una xica, per què a les xiques no se lis tracta mal i no s'ha de pegar-los.

En aquest vídeo es fa un estudi de les reaccions que tenen aquests xiquets, i jo personalment, i pense que la majoria de les persones pense que els xics tenen una reacció correcta, ja que no cal pegar-li a cap persona, siga xica o xic. Però hi ha una cosa que hem pareix curiosa, i és que assoles un xic diu que està en contra de la violència en general, per què tots els altres, diuen que no li peguen per què és una xica, i aquesta reacció hem preocupa, ja que si haguera sigut un xic, ala millor sí que li hagueren donat una bufetada.

En conclusió, aquest vídeo m'ha agradat molt, ja que es pot apreciar, com els xiquets, des de xicotets, comencen entendre que no cal pegar-li a cap xica i que no hi ha d'haver masclisme, encara que han d'aprendre que tampoc hi ha que pegar a cap persona, siga xic o xica.

Daniel WOLLSTONECRAFT ha dit...

M´ha agradat molt aquest vídeo per que tracta de la violència de gènere.

Els xics no deuen pegar a les xiques ja que seria contradir les normes.

Moltes xics no peguen a les xiques, però per altre costat hi ha xics que si peguen a les xiques, lo

que significa que això esta molt mal.

malena rousser ha dit...

Malena Rousser ha dit...

Hola, aquest video m'agradat molt per que estroben en contra de la violencia de genere.
A cinc xiquets de Italia es fan una serie de preguntas sobre la seua vida, alfinal de la entrevista es posen a una xiqueta molt linda davan dells anomenada Martina.
Le van fer varies preguntes sobre la xiqueta...Y al final li dan ordenar als xiquets que le pegaran una bofetada forta. Ningun de ells li va fer mal ala xiqueta i tots van dir raons com aquestes; no la vaig pegar perque es una dona i ales dones no se les pegen o com aquesta; yo estic en contra de la violencia machista.
La meua opinio es que aquest video esta molt be per que ens enseña que desde molts xicotets el xiquets ya estroben concienciats sobre aquest tema

Yasmina Concepción i Eva Campoamor ha dit...

Bon dia.
Entenem el missatge d'aquest vídeo, que mostra indirectament el sexisme que existeix en el món. Molta gent diu que a les dones no se'ls pega, però realment no s'ha de pegar a ningú, siga dona o siga home. Una cosa per la qual més es lluita al món és la igualtat entre l'home i la dona, per això pensem que no tenim per què ser nosaltres les «intocables», ja que som considerades inferiors.

Allò que diuen els xiquets del vídeo, realment no està mal del tot, perquè està clar que no cal pegar a la xiqueta. Ells saben que no cal colpejar a les dones, ja que ho escolten a casa i és allò que se'ls ha ensenyat sempre. No obstant això, tots es centren en les dones. Per què?, perquè som «dèbils» en comparació als homes. Ningú els ensenya a casa que no s'ha d'emprar la violència amb qualsevol persona, siga el que siga el seu genere o la seua qualitat física.

A més a més, els xics des de molt menuts han sigut educats en un entorn violent, jugant amb armes, videojocs sagnants, i veient pel·lícules de superherois (en les que l'heroi és el xic i ha de salvar a la xica de l'enemic).

Ara ens toca a nosaltres salvar al món d'una societat sexista, i acabar en els estereotips injusts quant a la dona!

(R)

pau paul ha dit...

Perque Es Una Xica

Al principi de video comenza a preguntar als xiquets que volien ser de major varen dir bomber, policia etc....i cuan apareix la xica contiura

Adrian Wolf (2 eso) ha dit...

Hola, aquesta entrada tracta sobre que a uns xics els fan preguntes, com per exemple quin és el seu nom, que volen ser de majors... Després apareix una xica i li diuen als xics que li donen una carona i finalment els diuen que li peguen una bufetada però finalment els xics decideixen no pegar-li perquè diuen que són xiques i no poden fer-ho.

La meua opinió sobre aquest tema es que per que no poden pegar a una dona i si a un home. En tot cas no tindria que existir la violència de ningun tipus i ni per a homes ni per a dones.

Milena Laffitte i Nerea Moozoni ha dit...

Hola som Milena Laffitee i Nerea Moozoni,

Aquest vídeo tracta de que un home feia preguntes a xiquets entre 8 i 10 anys sobre què volien ser de majors. Desprès els presenten a Martina. Primer l'home va dir als xiquets que l'acaronaren, i els xiquets ho van fer. Els va dir que li feren una cara graciosa i també ho van fer, i l'última cosa que els van dir va ser que li pegaren a Martina i els xiquets no ho van fer perquè deien que era una dona i que a les dones no se'ls pega.


Ens ha agradat aquest vídeo perquè demostra que no s'ha de pegar a les dones.

Pau Paul ha dit...

Hola bona vesprada
hui vaig a a comentar aquest vídeo perque m´ha inpactat.
Al principi del vídeo comença a preguntar als xiquets que volíen ser de major i varen dir:bomber, policiá etc.... i cuan apareix la xica le comensen a dir coses als xiquetes per a que se u faixen a la xica com acariciarla, dirli cumplits i despres lis diuen al xiquets que li pegue i el xiquets diuen que no perque es una xica, perque som hómens.

fran i mireya wolf ha dit...

Bona vesprada lectors del bloc;

Aquesta vesprada hem vist un vídeo tracta sobre la violència de genere, primer us explicarem un poc de tracta el vídeo; aquest vídeo tracta de un xiquets que l'hi presenten una xiqueta al xics els diuen que li fas-en riure, que l'hi acaricien es a dir coses boniques...Peró de s'opte l'hi diuen als xiquets que l'hi peguen ... els xiquets diuen que no que ixo no esta be que les xiques estan per a tractar-les be .

Nosaltres opinen que aquestos xiquets han fet molt be a no pega-li a les xiquetes ja que son conscients de que la violència de genere no esta bé i menys en les xiquetes i en les dones, nosaltres en aquest comentari i vídeo volem conscienciar als hòmens i xiquets a que no peguen a les dones que per pegar-lis no son millors ni mes hòmens, l'únic que fan es fer mal a les dones i a les seues familiars passant-ho mal i aixi-na ells perden el respecte de quasi tot el mon.

En aquest comentari se'n acomiadem

fran i mireya wolf ha dit...

Bona vesprada lectors del bloc;

Aquesta vesprada hem vist un vídeo tracta sobre la violència de genere, primer us explicarem un poc de tracta el vídeo; aquest vídeo tracta de un xiquets que l'hi presenten una xiqueta al xics els diuen que li fas-en riure, que l'hi acaricien es a dir coses boniques...Peró de s'opte l'hi diuen als xiquets que l'hi peguen ... els xiquets diuen que no que ixo no esta be que les xiques estan per a tractar-les be .

Nosaltres opinen que aquestos xiquets han fet molt be a no pega-li a les xiquetes ja que son conscients de que la violència de genere no esta bé i menys en les xiquetes i en les dones, nosaltres en aquest comentari i vídeo volem conscienciar als hòmens i xiquets a que no peguen a les dones que per pegar-lis no son millors ni mes hòmens, l'únic que fan es fer mal a les dones i a les seues familiars passant-ho mal i aixi-na ells perden el respecte de quasi tot el mon.

En aquest comentari se'n acomiadem

Sergio Anthony (1BatxC) ha dit...

En aquest vídeo es fa un experiment on cinc xiquets entre set i onze anys, són entrevistats. Els pregunten el nom, l’edat i que volen ser de major. Després apareix Martina, una xiqueta de la mateixa edat que ells.

Els pregunten que és el que més els agrada d’ella i els demanen que l’acaricien i que li facen una cara graciosa. Ells ho fan però, al final, els demanen que li donen una forta bufetada. Els xiquets es neguen i diuen les raons per les quals no volen pegar a la xica.

Entre les raons estan «Perquè a les xiques no se’ls pega», «Perquè ells són hòmens» o «Perquè és bonica». Així es pot veure el sexisme indirecte, ja que diuen que la raó per la qual no es pega, és perquè són dones i no pel fet que no es pega a ningú, siga home o dona (Encara que un dels xiquets sí que diu «Perquè estic en contra de la violència»).

Mi opinió és que des de xicotets estem acostumats al sexisme, a vegades no el veiem i ens pareix normal i el que estem fent és augmentant-lo, inferioritzant a la dona i continuant amb els estereotips que diferencien als homes de les dones. Jo pense que sí des de xicotets ensenyem els micromachismes, la societat anirà a millor.