23 de febr. 2015

Les coses que li agraden a Fran


A petició d'Adrià, dediquem una entrada de karícies a "Las cosas que les gustan a Fran", un curt basat en el conte homònim escrit per Berta Piñas, amb il·lustracions d'Antònia Santolaya (Hotel Papel S.L)


En el blog Q-ntos homoparentales pots trobar més contes amb famílies diverses.

I a la pàgina de l'Associació de famílies LGTB, també trobaràs bibliografia infantil i juvenil. 

29 comentaris:

Adrian West ha dit...

Les coses que li agraden a Fran

Les coses que li agraden a Fran son moltes, la xiqueta parla tot el rat de les coses que no li agraden que sol es una que2 no li agrada que li criden Francisca vol que li criden Fran. A Fran li agrada es posar se en la taula de el escriptori i estudiar llibres molt grosos, la xiqueta també diu que Fran, sap moltes coses i quan la xiqueta no sap alguna cosa pos se la diu a Fran. Tambe la xiqueta diu que a Fran li agrada anar por detras i abrazarla i aquest es tot.
FIN

Cristian Becker i Raquel Stone ha dit...

Aquest vídeo ens mostra l'estat de felicitat en que es troba una xiqueta amb dos mares, una de les quals s'anomena Fran, de Francisca. La xiqueta que conta la història expressa totes les coses que pot fer amb les seues mares, especialment amb Fran, que no suposa cap diferència amb les parelles heteroparentals. Això ens mostra com qualsevol persona pot rebre el mateix amor i la mateixa educació independentment del tipus de combinació parental que en que visca (home-home, dona-dona, home-dona), encara que el sistema educatiu que ha d'educar les persones per viure en una futura societat de tolerància on l'orientació sexual no siga un impediment (ni un avantatge) en cap dels àmbits de la vida, no estiga fent la seua funció, sinó que el que està fent és fer la gent el més desconeixedora possible de la situació en que es troba, deixant les persones a la mercè dels grups polítics que anhelen el poder a costa de la societat la qual han de fer prosperar (suposadament).

En definitiva, no hem de deixar que la corrupta educació controlada pels polítics ens ennuvole la ment amb idees irracionals de sexisme i discriminació per qualsevol causa.

Álvaro Bequer ha dit...

Una salutació a tots,

En aquesta entrada, podem vore com es desenvolupa l'integra-ment social als matrimonis o parelles de diferent sexe. Fran, es descrit aparentment com un home, cap de família esportiva i interessant, en canvi, després observem que no es un home, si no que es una dona a la que no li agrada que li criden Francisca.

Amb això, podem adonar-nos que la dona s'identifica com un home i es sent masculina. Es pot definir com a una persona transsexual, a la que li agrada gaudir d'un cos en forma com un home i una vida cultural molt rica i intel·ligent, ja que com ens mostra la xiqueta, li agraden els llibres i tocar instruments musicals com el piano. Aleshores, pens fa pensar una mica i traure com a conclusió, que està dins d'un cos d'una dona amb costums un tant masculines.

M'agrada saber-hi que la xiqueta no té cap problema en que la postura paterna siga ocupat per una dona. Normalment, amb els estereotips de la societat, els xiquets que viuen amb figures, ja siga materna o paterna, de diferent sexe, tenen una mica de vergonya o fins i tot, in-acceptació.

Alex Stone i Dani Thomnson ha dit...


ALEX STONE Y DANI THOMNSON
Hola , com tots el dimarts ja estem açi per a donarvos la nostra opinio sobre un video que
vist en la classe de valencià.
El vídeo que hem viat sa nomena:"Les coses que li agraden a Fran".
El vídeo que hem vist tracta de com una xiqueta ens compta com es la seua vida amb el
novia de la seua mare que es anomena Fran i que viu amb elles en la casa.
La xiqueta comta coses que li agraden a Fran i coses que li agrada a ella fer amb fran.
“Fran” es el diminutiu de Francisca «paca», a la novia de la mare de la xiqueta que ens comta
el video li agrada i vol que la llamen Fran perquè ella vol que la gent pense que es un home,
el home de la casa i el home de la família que te.
Una cosa que mes li agrada a Fran es estar amb la seua família i això tambe li agrada
a la protagonista del vídeo que hem vist en classe.
La nostra opinió es que la xiqueta fa molt be en assimilar la nova vida que tendra amb Fran
i això es el que deuria de fer tota la gent.

alba becker ha dit...

hola soc alba becker i estic comentant el video de todo lo que le gusta a fran
aquest video ens mostra la alegria duna xiqueta amb la seua mare i la novia de la seua mare esta molt be perque aquesta xiquta tambe te derecho a dir les coses que li agraden i las que li agraden a fran esta molt be.

aquest video alo mijor es un poc raro perque no esta vist una xiqueta amb dos mares pero hui en dia es molt normal.

hui dia els matrominis homosexuals en normal vore-lo asi molt beeee aquest videooo

un saludeeee dee albaaa beckerrr adeuuuuu

Maria Becker ha dit...

En aquesta entrada es mostra el valor de una família d'una manera que encara veiem diferent però que és igual que una altra. Tant com diu Cristian Becker, Raquel Stone i Àlvaro Becker, es veu una parella homosexual que viu igual de bé que si fora heterosexual i amb una xiqueta, i es mostra que a la xiqueta li agrada així i li agrada com Fran tracta a s'a mare i li tracta a ella. Per tant que més dona si la família consta de dos dones, dos homes o una dona i un home, lo important és estar feliços i voler-se i aquesta xiqueta ho mostra i es veu.

Sonia Stone ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre una xiqueta anomenada Carlota que escriu una llista de les coses que li agraden a Fran, la parella de la seua mare. Les que li agraden són abraçar a s'ha mare, llegir llibres grossos o anar a córrer, però hi ha una cossa que no agrada res i és que li criden Francisca i ací és quan és veu que Fran és una dona.

Pense que aquest vídeo és un bon exemple de que dos dones també poden formar una família sense la necessitat d'un home, ja que les dos s'ocupen de Carlota. També és important saber que la xiqueta no fa en falta un pare i que es sent completament feliç ella i s'ha mare de formar aquesta família.

Olga Stone ha dit...

Vaig a parlar del curtmetratge «Las cosas que le gustan a Fran».
En aquest vídeo apareix com al segle vint-i-u una parella homosexual pot viure perfectament i criar una xiqueta feliç i sense la falta d'una figura paterna. Al mateix temps en el vídeo apareix la xiqueta escrivint com un conte dels gustos de Fran. Al curtmetratge apareixen dos temes que a tots ens interessa; l'acceptació de parelles homosexuals i l'acceptació dels xiquets a les parelles del seus pares. Jo pense que es molt bonic que la xiqueta haja fet el llibre sobre Fran ja que demuestra tot el que s'ha interessat en conèixer-la i en interessar-se per els seus gustos. El conte diu que a Fran l'agraden moltes coses, anar a córrer, abrasar a la seua parella, l'agrada ballar, llegir i moltes coses mes. I a soles diu una cosa que no l'agrada res, que la criden per el seu nom complet; Francisca.
La xiqueta també escriu els seus comentaris acerca del gustos d'esta, diu que l'agrada que este en forma perquè així quan es van de viatge i ella es cansa Fran l'agafa i la porta tot el rato, també l'agrada que llisca perquè així le consulta els dubtes.

Adrià West ha dit...

Les coses que li agraden a Fran són moltes, la xiqueta parla tota l'estona de les coses que no li agraden, per exemple que no li agrada que li criden Francisca i vol que li criden Fran. A Fran li agrada posar-se en la taula de l'escriptori i estudiar llibres molt grossos, la xiqueta també diu que Fran sap moltes coses i quan ella no sap alguna cosa així que li la diu a Fran. També la xiqueta diu que a Fran li agrada anar per darrere i abraçar-la i açò és tot.
FIN

Pau Claramunt ha dit...

LES COSES QUE LI AGRADEN A FRAN

Aquest vídeo tracta sobre una xiqueta que es diu Carlota, resulta que la seua mare te una novia que es diu Fran, li agrada sortir a córrer, seure i estudiar els llibres que te en una mesa de treball, tocar el piano, però hi ha una cosa que no li agrada que li criden “Francisca”, no li agrada i un dia li va dir al seu pare “si no havia altre nom per a mi”.

La meua opinió es que aquesta historia es molt agradable perquè Carlota li agrada tindre a dos dones de mare i es molt emotiu.

rodrigo de burgos ha dit...

LES COSES QU LI AGRADEN A FRAN


Aquest vídeo tracta de una família ; que la filla té un treball de l'escola ( dir les coses que li agraden a una persona qualsevol)
i la xiqueta vull fer el seu treball sobre Fran ( la parella de la seua mare).

La filla diu les coses que li agraden a Fran , com que és molt esportista , que és molt llest, li agra llegir contes grossos,etc...

I resulta que Fran és un abreviatura de Francisca; la seua família esta formada per 3 xiques.

Hi ha que tindre a un home per a ser una família ?

Hi ha que tindre a un home o una dona per a ser una família normal?

OPINIÓ PERSONAL


Jo crec la gent que pensa que no espot tindre una família amb dos dones o dos homes no tenen nom.

Una parella pot estar formada per dos dones i dos homes.

Ruben Goldman ha dit...

Aquest vídeo tracta de una xiqueta anomenada Carlota que te uns pares que els dues son dones i es anomenen Fran i Mar i la xiqueta diu les coses que li agraden a Fran i les coses que no li agraden a Fran li agrada quasi tot però la cosa que menys li agrada es que li anomenen Francisca per que ella li deia al seu pare que vaya nom que li havia posat i el pare diu que no hi havia un altre nom.

Jo crec que este vídeo es molt chulo i tot el mon creu que Fran es un home però després resulta que es una dona, també crec que les dones poden viure junts igual que els homes i amar-se mútuament com a parella.

Jo es recomane aquest vídeo per a vejau com es van dient coses i al final els dos son dones que viuen amb els seus pares i la seu filla Carlota.

Pau Goldman ha dit...

LES COSES QUE L'AGRADEN A FRAN

El vídeo que acabe de veure tracta d'una xiqueta que fa una redacció de les coses que l'agraden a Fran. A Fran l'agrada ballar en el saló. També l'agrada eixir a córrer per a estar en bona forma. Quan té temps es posa a estudiar i llegir llibres per això sap moltes coses i quan té un dubte pot preguntar-li a ella. Hi han moltes mes coses que l'agraden a Fran però hi ha una que no l'agrada gens i es que la diguen Francisca.

La meva opinió personal del vídeo es que es molt bonic. Al principi pensava que Fran era xic perquè quan he conegut a algun Fran era xic. Quan ha acabat el vídeo he pensat que Fran no te perquè ser nom de xic.

Es un vídeo molt bonic. Vo0s el recomane

Pau Goldman ha dit...

LES COSES QUE L'AGRADEN A FRAN

El vídeo que acabe de veure tracta d'una xiqueta que fa una redacció de les coses que l'agraden a Fran. A Fran l'agrada ballar en el saló. També l'agrada eixir a córrer per a estar en bona forma. Quan té temps es posa a estudiar i llegir llibres per això sap moltes coses i quan té un dubte pot preguntar-li a ella. Hi han moltes mes coses que l'agraden a Fran però hi ha una que no l'agrada gens i es que la diguen Francisca.

La meva opinió personal del vídeo es que es molt bonic. Al principi pensava que Fran era xic perquè quan he conegut a algun Fran era xic. Quan ha acabat el vídeo he pensat que Fran no te perquè ser nom de xic.

Es un vídeo molt bonic. Vo0s el recomane

Noelia Cambrils, Jaume Wolf ha dit...

Aquest vídeo va sobre una xiqueta que te dos mares i conta les coses que li agrade i les coses que no li agraden a Francisca la seua madrasta però li agrada que li criden Fran.
Al principi del vídeo no apareix la cara de Fran per a imaginar-te tú com seria ella. La meva companya se imaginava que era un home, però jo li he dit que el estil no té sexe.

Pau Goldman ha dit...

LES COSES QUE L'AGRADEN A FRAN

El vídeo que acabe de veure tracta d'una xiqueta que fa una redacció de les coses que l'agraden a Fran. A Fran l'agrada ballar en el saló. També l'agrada eixir a córrer per a estar en bona forma. Quan té temps es posa a estudiar i llegir llibres per això sap moltes coses i quan té un dubte pot preguntar-li a ella. Hi han moltes mes coses que l'agraden a Fran però hi ha una que no l'agrada gens i es que la diguen Francisca.

La meva opinió personal del vídeo es que es molt bonic. Al principi pensava que Fran era xic perquè quan he conegut a algun Fran era xic. Quan ha acabat el vídeo he pensat que Fran no te perquè ser nom de xic.

Es un vídeo molt bonic. Vo0s el recomane

luismi de gouges ha dit...

LAS COSAS QUE LE GUSTAN A FRAN

Aquest vídeo tracta d'una xiqueta que conta les coses que li agraden a la
parella de la seva mara: li agrada llegir, escriure, córrer, ballar en el saló ,
a demés es molt intel·ligent i per això ajuda moltes vegades a la xiqueta
en els deures. Com té família francesa Fan (la parella de la mare) li parla
de vegades en francès. A Fran li agraden moltes coses però no li agrada res
que li diuen pe el seu nom «Francesca» ja que Fran es una dona.
Aquest vídeo m'ha agradat molt perquè defèn les relacions de persones del
mateix sexe com Fran i la mare de la xiqueta. A demés no sàvia que aquest vídeo
estaba basat en un llibre.

Joan ha dit...

Aquest vídeo tracta de una xiqueta que està contant les coses que li agraden a Fran. A Fran li agrada que la seua filla li diga que la vol molt, però li que mes li agrada Fran es abraçar, acariciar i dir-le coses boniques a la seua parella també l'agrada estudiar, llegir i escriure molt, també eixir a córrer i mantenir-se en forma i llegar a casa sudada per a després dutxar-se, a la xiqueta no li agrada però després ho agredeix quan estan de viatge i ella se cansa i l'encanta llançar como ho fan el la televisió. Fran es Francesa i parla francès. Però el que més odia és que li anomenen Francisca

Sandra y Ruth ha dit...

En aquest vídeo vegem a una xiqueta que ens compta tot el que li agrada i el que no a la parella de la seua mare, aquesta parella s' anomena Fran, i quan toquen a la porta la xiqueta menciona que li molesta molt a Fran que li diguen Francisca, es a dir es una dona; i es la parella de sa mare, i a ella li pareix el millor, no l' importa ni el pareix res rar, la vol.

La nostra opinió la anem a donar sense embuts, amb tota sinceritat, pensem que aquesta nina esta acostumada açò, no es que sigui res rar, però si la xiqueta hi hagués passat per eixa situació de mes major, a lo millor no se'l prendria un poc pitjor o tal vegada no, açò també esta en cada caràcter.

Una abraçada a tots...

Edgar becker ha dit...

Hola, soc Edgar y vaig a comentar aquest video...

Aquest video tracta sobre del masclisme que hi ha en aquesta societat, cosa que es molt molt mala ja que per pegar a una dona no eres mes home, sino que eres un maltractador asqueros.

Aquest video mostra imatges de dones que han sigut maltractades per els seus novios, i tambe diu que els homes sempre es tenen que tractar entre ells agresivament per asi deirlo, es tenen que saludar amb un colp fort en la espalda, sense caricies i sense nada de ''MARICONADES'' i eso no te perque ser asi, aunque es mes o menys el seu rol.

La meua opinio es que hi ha que respetar moltissim a les dones ja que son molt importants per a la societat, i respecte als homes, tots tenen que respetar a les done i el que maltracta una dona es un covard i un ''FILL DE PUTA''.

Patricia Becker ha dit...

LES COSES QUE LI AGRADEN A FRAN
En aquest vídeo vegem una xiqueta que esta escrivint coses que li agraden a Fran. Fran es la novia de la seva mare, realment es diu Francesca però no li agrada que li criden pel seu nom.
Jo pense que la xiqueta no té ningun inconvenient en tindre dos mares i aixó esta molt bé. En una familia no té perque haber una preséncia masculina, encara que tampoc estaría mal que la haguera perque aixó en un futur li pot influir en que no vulga tindre relació amb els homens.
Bona Vesprada.

Kevin Pankhurst i Boro Pankhurst ha dit...

Hola, som Kevin y Boro y a hui anem a comentar aquesta entrada.

El vídeo que acabe de veure tracta d'una xiqueta que fa una redacció de les coses que l'agraden a Fran. A Fran l'agrada ballar en el saló. També l'agrada eixir a córrer per a estar en bona forma. Quan té temps es posa a estudiar i llegir llibres per això sap moltes coses i quan té un dubte pot preguntar-li a ella. Hi han moltes mes coses que l'agraden a Fran però hi ha una que no l'agrada gens i es que la diguen Francisca.

Amb això, podem adonar-nos que la dona s'identifica com un home i es sent masculina. Es pot definir com a una persona transsexual, a la que li agrada gaudir d'un cos en forma com un home i una vida cultural molt rica i intel·ligent, ja que com ens mostra la xiqueta, li agraden els llibres i tocar instruments musicals com el piano. Aleshores, pens fa pensar una mica i traure com a conclusió, que està dins d'un cos d'una dona amb costums un tant masculines.

javi beker ha dit...

AQUEST VÍDEO TRACTA D'UNA XIQUETA QUE TÉ DOS MARES,I DE CADA ASCUNA OBTE MOLTA FELICITAT.UNA DE LAS MARES S'ANOMENA FRAN QUE EN VERITAT S'ANOMENA FRANCISCA PERO A ELLA NO L'AGRADABA RES AQUEST NOM.LA XIQUETA REDACTA TOTES LES COSES QUE FA FRAN.

JO CREC QUE EL VIDEO ES UNA MANIFESTACIÓ EN CONTRA DE LES IDEES IRRACIONALS DEL SEXES I DE LA DIXCRIMINACIÓ,NO M'AGRADAT EL VÍDEO PERQUE M'ABURRIT PODIENB INTRODUIRLE UNA CANÇO

Luismi de Gouges ha dit...

Aquest vídeo tracta d'una xiqueta que conta les coses que li agraden a la parella de la seua mare: li agrada llegir, escriure, córrer, ballar en el saló... a més és molt intel·ligent i per això ajuda moltes vegades a la xiqueta en els deures. Com té família francesa Fran (la parella de la mare) li parla
de vegades en francès. A Fran li agraden moltes coses però no li agrada gens que li diguen pel seu nom «Francesca» ja que Fran és una dona.

Aquest vídeo m'ha agradat molt perquè defèn les relacions de persones del mateix sexe com Fran i la mare de la xiqueta. A més no sabia que aquest vídeo estava basat en un llibre.

Adrian Wolf ha dit...

En aquesta entrada, podem vore com es desenvolupa l'integra-ment social als matrimonis o parelles de diferent sexe. Fran, es descrit aparentment com un home, cap de família esportiva i interessant, en canvi, després observem que no es un home, si no que es una dona a la que no li agrada que li criden Francisca.

Amb això, podem adonar-nos que la dona s'identifica com un home i es sent masculina. Es pot definir com a una persona transsexual, a la que li agrada gaudir d'un cos en forma com un home i una vida cultural molt rica i intel·ligent, ja que com ens mostra la xiqueta, li agraden els llibres i tocar instruments musicals com el piano. Aleshores, pens fa pensar una mica i traure com a conclusió, que està dins d'un cos d'una dona amb costums un tant masculines.

M'agrada saber-hi que la xiqueta no té cap problema en que la postura paterna siga ocupat per una dona. Normalment, amb els estereotips de la societat, els xiquets que viuen amb figures, ja siga materna o paterna, de diferent sexe, tenen una mica de vergonya o fins i tot, in-acceptació.

Àlvaro Goldman ha dit...

Aquest vídeo ens mostra l'estat de felicitat en que es troba una xiqueta amb dos mares, una de les quals s'anomena Fran, de Francisca. La xiqueta que conta la història expressa totes les coses que pot fer amb les seues mares, especialment amb Fran, que no suposa cap diferència amb les parelles heteroparentals. Això ens mostra com qualsevol persona pot rebre el mateix amor i la mateixa educació independentment del tipus de combinació parental que en que visca (home-home, dona-dona, home-dona), encara que el sistema educatiu que ha d'educar les persones per viure en una futura societat de tolerància on l'orientació sexual no siga un impediment (ni un avantatge) en cap dels àmbits de la vida, no estiga fent la seua funció, sinó que el que està fent és fer la gent el més desconeixedora possible de la situació en que es troba, deixant les persones a la mercè dels grups polítics que anhelen el poder a costa de la societat la qual han de fer prosperar (suposadament).

En definitiva, no hem de deixar que la corrupta educació controlada pels polítics ens ennuvole la ment amb idees irracionals de sexisme i discriminació per qualsevol causa.

Izan Becker ha dit...

El vídeo es molt interessant. En ell, apareix una dona que te una filla que escriu com una espècie de diari cridat ''Las cosas que le gustan a Fran''.
En el diari, conta el que li agrada a Fran, però mai mostra la cara al vídeo.
Jo he tingut l' impressió de que Fran era un home, però ha resultat que era un dona, Francisca.
M'he he quedat un poc parat, em semblava raro perquè no eixia la seva cara.
Era una parella homosexual.

jaume wolf i pau goldman ha dit...

LES COSES QUE L'AGRADEN A FRAN

Les coses que l'agraden a Fran son ballar en el saló tocar el piano. Com a ella l'agrada llegir molts llibres quan la xiqueta te un dubte en els deures de classe ho pot preguntar-li. També l'agrada eixir a córrer a la platja per a estar en bona forma i arribar a casa sudada per a donar-se una dutxa. Hi han moltes mes coses que l'agraden però el que no l'agrada gens es que li diguen Francisca Alvarez.

La nostra opinió personal es que ens pareix molt be i al principi pensaven que era un xic.
Després hem recapacitat i hem pensat que Fran no te per que ser nom per a xic.

Adrian Wolf ha dit...

Bon dia a tots i a totes, fel.licitacions a l'autor/-a d'aquesta entrada.

Vaig a parlar del curtmetratge «Las cosas que le gustan a Fran».
En aquest vídeo apareix com al segle vint-i-u una parella homosexual pot viure perfectament i criar una xiqueta feliç i sense la falta d'una figura paterna. Al mateix temps en el vídeo apareix la xiqueta escrivint com un conte dels gustos de Fran. Al curtmetratge apareixen dos temes que a tots ens interessa; l'acceptació de parelles homosexuals i l'acceptació dels xiquets a les parelles del seus pares. Jo pense que es molt bonic que la xiqueta haja fet el llibre sobre Fran ja que demuestra tot el que s'ha interessat en conèixer-la i en interessar-se per els seus gustos. El conte diu que a Fran l'agraden moltes coses, anar a córrer, abrasar a la seua parella, l'agrada ballar, llegir i moltes coses mes. I a soles diu una cosa que no l'agrada res, que la criden per el seu nom complet; Francisca. 
La xiqueta també escriu els seus comentaris acerca del gustos d'esta, diu que l'agrada que este en forma perquè així quan es van de viatge i ella es cansa Fran l'agafa i la porta tot el rato, també l'agrada que llisca perquè així le consulta els dubtes.