13 d’oct. 2019

Classes de sexualitat

La primera escena és un fragment de la sèrie Física o química, que es va estrenar l’any 2008 i va acabar el 2011, després de 7 temporades i molt d’èxit entre el públic adolescent. El fragment és del capítol 2 de la primera temporada (“Solo es sexo”), i els protagonistes són un grup d’adolescents que van al col·legi concertat Zurbarán. 

El segon vídeo és una escena de la minisèrie de dos capítols El pacto, que es va estrenar l’any 2010. Les protagonistes són un grup d’amigues que assisteixen a un col·legi privat i decideixen quedar-se embarassades al mateix temps en protesta contra el director perquè va expulsar a una d’elles per quedar-se embarassada.

Ja han passat uns quants anyets d'aquestes sèries! Penseu que és així el professorat actual?, són així, els pares i les mares?, i la gent jove? Passen situacions semblants als vostres col·legis i/o institut? Quina educació sexual heu rebut? Penseu que és una bona educació per a tenir relacions sexuals segures i plaents? Si no és així, què us hauria agradat que us ensenyaren? I ja per últim, qui hauria de fer educació sexual? I quins temes hauria de tractar?





29 comentaris:

Aroa ha dit...

Aroa 3er C
Jo pense que les xarrades de sexualitat son molt importants per a que els jóvens sàpien que pot passar si no utilitzen precaucions. Hui en dia els professors parlen més sobre aquest tema que antes, però pense que tendrien que parlar-ho més, perquè cada vegada la gent sol tindre sexe més prompte i al no saber que pot passar si no utilitzen precaucions les xiques es poden quedar embarassades. Sobre els pares i les mares dic el mateix tenen que seure amb els seus fills i parlar amb ells sobre aquest tema. En fi que hui en dia se parla mes sobre això però crec que se tendria que parlar més i abans.

Ignasi Mozart ha dit...

El primer vídeo tracta de uns xiquets/es estan llegint un llibre anomenat La Celestina i la professora li diu a la xiqueta que òbriga el llibre per una pagina i llig una cosa que fa que una altra xiqueta li diga a la professora que a que edat va perdre la virginitat. Després una mare d’un xiquet li diu a la seu tutora que, que fa el xiquet a classe i la tutora li diu que fa moltes coses bones que son mentira (crec) i acaba el vídeo con les mestres reunides que tenen un plan. En el segon vídeo diu el director del institut concertat que els pares son els que tenen que parlar amb els seus xiquets i no els professors.

Jo pense que si que se hauria de parlar de aquest tema ja que pareix interessant, i si que han canviat el professors d’abans a ara. També pense que tant els professors i el pares tendrien que parlar sobre aquest tema amb el xiquets.

Hardeep Ethel Smyth ha dit...

Jo pense que el professorat que hi ha ara no és com el que hi havia en el vídeo, perquè aquells professors són més tranquils i han d’actuar i explicar-los les coses de la sexualitat, és com quan li diuen a la professora quan van perdre la virginitat. Jo crec que els pares alguns no han canviat i altres si perquè alguns si és preocupen de les saluts dels seus fills i uns altres no.

També que els joves que hi havien en el vídeo no tenien una bona educació sexual com ara nosaltres, també el tenen que ensenyar els seus pares i mares.

Virginia i Sandra Garcia ha dit...

En aquests vídeos es parla de l’educació sexual que hi havia fa uns pocs anys a les escoles, instituts... En el primer vídeo es pren la decisió de parlar amb els alumnes sobre la sexualitat; mentre que en el segon vídeo es decideix llevar la xarrada amb l’orientador sexual, i a conseqüència hi ha 7 adolescents embarassades.

En la nostra opinió cal fer xarrades de sexualitat als instituts ja que és important mentalitzar als alumnes de tindre una sexualitat segura i relacions plaents. Encara que també en casa s’hauria de reforçar i normalitzar les xarrades sobre sexe.

En el cas de la nostra educació al col·legi, ja ens van fer unes xarrades sobre la seguretat i prevenció de l'embaràs i malalties sexuals, i a l’institut també hem parlat sobre eixe tipus de coses; encara així, pensem que s’hauria de fomentar més parlar d’aquest tema a l’institut ja que a casa molts xiquets i xiquetes tenen vergonya de parlar d’aquest tema amb els pares i mares.

Fomentem i normalitzem les xarrades sobre sexe, són necessàries!

Hada d'Aquitània i Paula Mahler ha dit...

En aquestos vídeos de unes series com Física o Química i El pacto, es veu com la gent parla de sexe. En el primer vídeo n’hi ha un col.legi, on estàn xiquets adolescents que no volen llegir el llibre que li recomana la profe. La profe els diu que en el llibre n’hi han coses interesants a llegir, i en això comença un debat sobre sexe. La profesora, alarmada, va a parlar amb unes altres professores per a saber la seua opinió. En el segon vídeo n’hia una reunió de mares i pares, on el professor diu als pares que la sexualitat es cosa que es parla a casa i no a l’escola, per lo que els pares es queixen perque ells paguen per una educació, i diuen que ahí té que entrar el tema de sexualitat, perque els adolescents encara no son conscients del que pot pasar si no o traten amb cap.

Nosaltres pensem que parlar la sexualitat a l’escola es algo que es deuria fer habitualment, per conscienciar als alumnes de que tota a acció està bé però amb cap, i que tinguen en compte que qualsevol acció sexual, si no es fa amb precaució, pot tindre consequencies

Xavi Bon Dylan Carreño ha dit...

En el primer vídeo parla sobre que en una classe va eixir el tema sobre la sexualitat i la professora te molta vergonya per parlar sobre això però, pensem que hauriem que parlar d’eixe tema sense vergonya, perquè es un tema molt important, no a soles per a no tindre un xiquet, si no per a la teua salud, perquè la sexualitat es un tema que se té que parlar des-de adolescents, ja que li va servir per a tota la vida.

En el segon vídeo parla de que set xiquetes adolescents d’uns quinze anys, que per a protestar-li al seu director quedant-se embarassades a la vegada, perquè han expulsat a una seua companya i amiga per quedar-se embarassada, aleshores els pares de les xiquetes van a anar a protestar al institut diguen que peque no li havien donat una classe de sexualitat, el director li va dir que això li tendrien que parlar els pares amb les seues filles, nosaltres pensem que el director i els pares tenen raó perquè el tema de sexualitat se té que parlar a casa i al institut.

Ruben i Marc ha dit...

En aquests vídeos de ja fa un temps que són El Pacto i Física o Química es veu com la gent parla de sexe. En el primer vídeo de El Pacto apareix una classe que la professora està ficant un llibre per a llegir però als alumnes no lis pareix bé llegir el llibre perquè es molt gros. La professora diu a una xiqueta que llisca una pàgina de sexe del llibre. Després u comenta en una altra professora. A continuació tots els professors li fiquen a la professora com orientadora de sexe. En l’altre vídeo apareix com una reunió del institut amb els pares que li diuen al director que es tindria que parlar més del sexe en el institut. La nostra opinió és que es deuria parlar més del sexe ja que és important. També pensem que es deuria parlar un poc cada setmana.

Arantxa y Dayana ha dit...

Pensem que hui en dia els professors son mes oberts que abans. Alguns pares el tracten des de abans i els altres pares no tracten aquest tema, en canvi els joves quan parlen entre si es conten amb altra versió diferent (sense escrúpols), en els instituts /col·legis hi han algunes que si el comenten.

El que ens han contat en les professors son coses xicotetes en canvi els joves del institut ens donen mes informació , tot i així no es suficient com per a saber reaccionar en algunes situacions i ser segures.

Com hem dit abans podrien ensenyar-nos a sentir-nos còmodes i bé la educació sobre aquests temes, pensem que tendrien que posar-nos o utilitzar un temps en aquests temes.

Neus Price i Selene Bolena ha dit...

Nosaltres pensem que aquest tema s’ha de parlar en el col·legi/institut i també a casa. En el nostre institut no passen este tipus de coses. Aquest tema sols el parlem el joves entre nosaltres i no el parlem amb un adult quan tenim un problema o necessitem ajuda.

En el temps que portem a l’institut sols ens han donat dues xarrades sobre el sexe. Pensem que haurien de donar més xarrades sobre això, perquè és una cosa molt important perquè els joves sapiguérem el que passa si no utilitzem precaucions, perquè un embaràs no desitjat als 15 anys et pot perjudicar la vida.

Fa uns anys no era el mateix amb les xarrades de sexe, hui en dia són més normals les xarrades sobre aquest tema per així evitar els embarassos no desitjats, perquè els jóvens comencen molt prompte amb el sexe i si no prenen precaucions poden agafar malalties o embarassos no desitjats.

Nacho Beach i Aitana de Dia ha dit...

Abans, el sexe era un tema tabú, poc a poc s’ha anat normalitzant més, però pensem que no rebem la educació sexual necessària per a ser conscients del perillós que pot ser, podem des de agafar alguna infermetat o transmetre-la a algú, fins a que la dóna es quede embarassada.


Des de que ara es comença més pronte a mantindre relacions sexuals, es necessari la evolució dels col·legis, instituts... Per a que es consciencien dels percentatges de les xiquetes adolescents que es queden embarassades per no ser conscient, ja que en el lloc on estudia no s'ha donat la educació sexual suficient.

Una bona solució que hem pensat nosaltres es que podrien ficar una classe de sexualitat, creiem que així es conscienciaran més del ris que suposa mantindre relacions sexuals sense responsabilitat.

3r C ha dit...

Correccions

Elisa ha deixat un comentari nou al vostre missatge "Classes de sexualitat":

Voldria començar el meu comentari parlant del segon vídeo. El que no hem pareix just és que en un col·legi privat no prenguen mesures i tirar-los les culpes als pares per no donar-los un xarrada sobre sexualitat als seus fills i no facen res en contra de les xiques, o que obliguen a algú que no vol fer alguna cosa que li fa vergonya.

Jo pense que hui en dia els professors ja no són així i que ja està més normalitzada l’educació sexual. En l’antic institut on jo anava sí que em varen donar xarrades sobre sexualitat i amb aquelles tots vam aprendre un poquet.
Tant de bo feren educació sexual en tots els instituts!

Rania el alami ha deixat un comentari nou al vostre missatge "Classes de sexualitat":

Hui en dia, està més normalitzat el tema de la sexualitat que fa uns anys, però encara no ho està del tot ja que hi ha moltes persones, pares i mares o professors que el consideren un tema tabú o ells creuen que els joves no estem preparats com per a parlar-ne.
Tanmateix, en els instituts fan falta més xarrades sobre sexualitat per a informar tant als pares com als alumnes,que els ensenyen tots el efectes negatius i positius de la sexualitat i com poden gaudir d’aquesta sense córrer riscs. L’educació sexual l’hauria de donar un expert i que la gent poguera assabentar-se de tot.

miguel reinel ha deixat un comentari nou al vostre missatge "Classes de sexualitat":

El que s’ha parlat en el primer vídeo és que hui tots els alumnes sols pensem en el sexe i que la nostra preocupació màxima està provocant aquests problemes de sexualitat. En aquell temps els professors es negaven a fer classes de sexualitat, i ara la gent jove no és pareguda a la del primer vídeo. En el segon vídeo es parla que l’educació sexual és per a les famílies i no per als professors, que no van fer allò indicat per a aquestes qüestions.

Hui en dia el professorat ha canviat molt. Els pares i les mares la veritat és que no solen parlar molt sobre aquestes coses amb els fills. Algunes vegades tots cometen errors encara que ens donen consells; però el normal és que no, o al menys en el meu cas. Per a la gent jove las qüestions sexuals segueixen sent les majors preocupacions i algunes vegades necessitem comentar-ho perquè ens ajuden, ja que nosaltres sols no sempre podem perquè ens equivoquem constantment. La raó és que en aquesta edat és quan més es marca la nostra vida. Si tinguérem una bona base, no ocorrerien aquests problemes.

Adrian Beatrice ha dit...

Jo comparteix la opinió de la professora, que vol posar classes sobre sexe. En moltes famílies, no es parla d'això, i pense que es necessari que els adolescents sàpiguen tot sobre el tema.

Per altra banda, jo pense que perdre la virginitat no es un premi, es un acte intim que es deu tomar amb precaució i no sols la primera vegada sinó totes. Pense que la professora exagera un poc al dir que els xiquets no poden parlar tan solts del tema però tampoc esta bé que pregunten a la professora per la seua primera volta, això es exagerat.

La meua conclusió es que els adolescents estan en el seu dret de fer el que vullguen, però sempre amb precaució.

isaac i albahh ha dit...

Els videos ens pareixen molt bons per ensenyar-nos com era fa uns anys, qué pensaben els professors de perdre la virginitat molt promte. En el primer vídeo,es pot observar com als alumnes lis pareixen gens mal o inapropiat tindre sexe als quinze anys.

Estem d`acord amb el que pensen els alumnes,perque cada un de nosaltres podem perdre la virginitat quan ens done la gana,perque no es incorrecte,es mes ens pareix que descobrir a aquesta edat aixó pot ajudar-nos mes en avant amb relacions o com experiencia.

El segon video mostra com els pares no estan res d´accord amb tindre sexe a una temprana edat,pero ara realment els pares ara han cambiat molten la forma de pensar y estan molt mes actualizats.

Que bo que les coses estiguen cambiant!

Raquel Hamler ha dit...

Sóc Raquel Hamler

Hui vos contaré el que pense d’aquest apartat,jo crec que aquest tema si que es deuria de tracta als col·legis, tant com, públics,concertats o privats. Ara es podem trobar amb molts casos en que joves d’institut o universitat s’han quedat embarassades.

El professorat es podria dr que que ja no és així ,ara, en l’actualitat s’interessen més per aquest trema i donen més xarrades sobre aquest. En s els anys que portem jo crec,que ja ens han explicat aquest tema molt.
Ara també,els joves de hui en dia es podria dir que no s’interessen molt per aquest tema,ni tenen necessitat de preguntar a ningú.

Crec, que en el primer vídeo han fet bé en decidir sobre fer una xarrada sobre el tema,i en el segon vídeo, em pareix molt mal,que cancel·laren la xarrada perquè pensaren que eixe tema el tenien que parlar els pares amb els seus fills,dona igual que els pares intentaren parlar sobre aquest tema amb els seus fills,per que es veu que en aquest vídeo els alumnes ja són adolescents i per molt que l’intentaren no crec que li feren molt de cas, no com el col·legi que prestarien més atenció.

En conclusió,crec que aquest trema és important .

Amanda i Rebeca ha dit...


Pensem que els professors ara són així, però els pots preguntar més dubtes sobre les relacions sexuals. Els pares són més oberts, no obstant, no et parlen d'aquests temes lliurement a no ser que tu els preguntes. La gent jove normalment no és així, tot depén de la persona.

A l’institut és molt difícil trobar aquestes situacions, principalment perquè ningú pregunta, no els interessa, a més, als alumnes els fa vergonya preguntar per aquest tema. És un tema que no agrada explicar, això no hauria de ser així perquè alhora de mantenir relacions el dubte provoca cert «descontrol».

Creiem, que no hem rebut molta educació sexual en general, el típic de «posa’t condó» o «has d’utilitzar preservatius per a no agafar malalties». Ens hauria agradat rebre abans la informació necessària sobre les enfermetats de transmissió sexual. Ara és un poc tard ja que la gent va a fer el que vulga. Cal explicar educació sexual com una assignatura en la que es tractarien temes com com prevenir les ETS i els embarassos inesperats, com utilitzar un preservatiu, etc.

En definitiva, hem avançat però encara es un tema que evitem i del qual no ens agrada parlar.

Sofía de Día ha dit...

Hola, ara parlaré d’aquests dos vídeos, de l’entrada i del que opine jo d’això.

Compararé un poquet les meues vivencies i les dels meus coneguts amb el que he vist en aquest vídeo. El primer del que me donat compte es del canvi del professorat antic amb el modern, ara no tenen problemes en parlar de sexe i el fan constantment a més de que organitzen xarades amb gent que sap i es dedica a eixe tema. En el meu institut fan aquestes reunions igual que en el meu col·legi, son obligatòries i els pares no solen saber que les donen.

Els pares i mares d’aquest vídeo son despreocupats i no presten l’atenció que necessiten ni els donen l’ajuda que demanen, en la realitat això no passa almenys ara, igual que els xiquets d’avui no parlen així del sexe però segueix sent un tema regular en aquesta edat.

Per últim, m'agradaria parlar de les xarades a l’escola de sexe, sincerament per a mi tendrien que donar-les els pares i familiars, el col·legi no té perquè perdre el temps d’estudi en eixes xarades que son de la vida privada de cadascun, si les decideixen fer deurien donar als xiquets una circular per si els pares o ells volen anar i no obligar-les.

amparo i samara ha dit...

No em pareix just que als col·legis de hui no tractem el tema de sexualitat perquè pensen que els que tenen que parlar el tema son els pares, però en la majoria del casos no parlen de la sexualitat amb ells. Una de les solucions que hi ha en aquest moment es l’ internet perquè pots buscar moltes solucions als teus problemes.

Per a la nostra opinió qui tenen que parlar-nos del tema son els dos, però ja que a la majoria de gent no li parlen a casa haurien de donar-nos xarrades amb experiències reals i podriem experimentar coses que a casa no podem.

Dani Bon i Joan smith ha dit...

Aquest tema es un tema molt important i del que hi ha que parlar en els col·legis o instituts. Perquè si aquests temes no es parlen els xiquets consciencia sobre la sexualitat. Aquest tema es te que parlar amb molta serietat perquè si no ens tomen els recursos necessaris perquè es podria fer un mal us d’ells.
Nosaltres pensem que el professorat actual ara te mes consciencia d'aquests temes aleshores els professors fan xarrades o invitem a un psicolog d'orientació sexual i així tindre un bon us d'aquests.
Depenent del tipus de pare o mare pots tindre una educació sexual bona o per l’altre cas no pots saber res del tema i pots tindre infermetats o algun disgust. Ara mateix com a1questos temes son mes importants la gent te mes raonament d'aquests.
Nosaltres no hem rebut quasi res d'orientació sexual. Ens haguera agradat que nos haurien donat mes xarrades sobre aquest tema.

3r B ha dit...

Correcció del comentari d’Adrian Price

Jo compartisc l’opinió de la professora, que vol posar classes sobre sexe. En moltes famílies, no es parla d'això, i pense que és necessari que els adolescents ho sàpiguen tot sobre el tema.

Per altra banda, pense que perdre la virginitat no és un premi, és un acte íntim que es deu prendre amb precaució i no sols la primera vegada sinó totes. Pense que la professora exagera un poc al dir que els xics no poden parlar tan solts del tema, però tampoc està bé que li pregunten per la seua primera vegada; això és exagerat.

La meua conclusió és que els adolescents estan en el seu dret de fer el que vulguen, però sempre amb precaució.
18.10.19

Comentari d’isaac i albahh

Els vídeos ens pareixen molt bons per ensenyar-nos com era fa uns anys, i què pensaven els professors de perdre la virginitat molt prompte. En el primer vídeo, es pot observar com als alumnes no els pareix gens malament o inapropiat tindre sexe als quinze anys.

Estem d’acord amb el que pensen els alumnes, perquè nosaltres podem perdre la virginitat quan ens done la gana ja que no és incorrecte; és més, ens pareix que descobrir-ho a aquesta edat pot ajudar-nos més endavant amb les nostres relacions o experiències.

El segon vídeo mostra que els pares no estan gens d’acord amb tindre sexe a una primerenca edat, però ara realment els pares ara han canviat molt en la forma de pensar i estan molt més actualitzats.

Que bo que les coses estiguen canviant!
18.10.19

Juanjo Orsina ha dit...

Pense que l'educació sexual és molt important, perquè són temes dels quals no sabem res i és important que nós ensenyen. L'any passat ens vàrem donar unes quantes xarrades de sexualitat, drogues i altres temes tabú que a quasi tot el món li dóna vergonya parlar. Les xarrades varen ser molt interessants i vàrem aprendre molt.

Jo pense que l'educació sexual s'hauria de donar a casa i a l'institut, a casa els teus pares o qui siga,i a l'institut no està mal comentar-ho de vegada en qualsevol classe o que vinga una persona especialment per a això o també hi pot ser una matèria solament per a la sexualitat...

En conclusió a molta gent li seria d'ajuda un poc d'educació sexual i que sempre és millor estar ben informat a no tenir ni idea.

Ivan Beach ha dit...

En resum, el primer vídeo tracta de una classe que està llegint un llibre, «La Celestina». Comencen a discutir sobre sexe, i la professora es dona compte que la joventut parla amb molta facilitat sobre la sexualitat, cosa que l’aterra.

El segon vídeo es troba en una reunió de classe on es cancel·la una xarla d'orientaciò sexual. El professor diu que els pares tenen que educar als seus fills sobre aquest tema, però ells estàn en contra.

Tindre una bona educació sexual és molt important per a prevenir incidents i ser conscient del que fa un mateix, i de les responsabilitats i conseqüéncies que té. Jo pense que el professorat d'avuí en día no es totalment com abans, ja que ara parlar amb ells sobre la sexualitat està més normalitzat. És veritat que ens han donat moltes xarles al col·legi d'aquest tipus des de primària, peró sempre diuen el mateix, com que ens hem de posar preservatiu o que hem de tindre precaució amb el que fem. Per a mí, aquest tipus d'enseñança l'haurien de fer persones més informades sobre el tema, i que puguen respondre tot tipus de preguntes possibles, no qualsevol adult que sàpiga el mínim.

La meua conclusió és que a la gent de la meua edat ens ha d'informar una persona qualificada sobre la sexualitat.

Héctor Núñez ha dit...

No es depenent del professor hay alguns profesors que quan sale el tema pasen i otr@s parlen del sexe .

Depen dels pares hi ha uns que son molts oberts que ho parlen amb claritat i altres que l’oespliquen amb metafores i altres que directamen no ho parlen directament.

Yo crec que no som iguals perque els temps cambien i yo crec que no presumim de coses de sexualitat.

Solo quan estem en ambit/clases de sexe.

Solament l’any pasat en ambit i no solament sexe tambe drogues…

Jo crec que no per saber tota la teoria no son bons en la practica.

Anònim ha dit...

Nerea Mendelssohn-Hensel
Hui en dia el professorat i els pares parlen molt més amb els seus fills i alumnes de l`educació sexual, però és veritat que per a algunes persones és un tabú. Fins i tot ha persones que diuen que no s'hauria d'ensenyar a l´escola, perquè no és bo o per temes religiosos. Aquesta manera de pensar hauria de canviar, ja que rebre informació sobre això és molt important i millora la nostra qualitat de vida, tant com a societat i com a persones.

En el meu institut no passen situacions com la que en un grup d´amigues quedin totes embarassades al mateix temps, però si en els que es parli sobre sexe.
Crec que una persona especialitzada en el tema o algú que sàpiga de veritat sobre la sexualitat hauria ensenyar-la.

Rocío ha dit...

Jo pense que els xiquets han de tindre més cura al fer el sexe, perquè les xiques es poden quedar embarassades si no tenen precaucions. I pense que s’hauria de parlar més en els col·legis i en els instituts, perquè els xics i les xiques tinguen més cura i pensen el que pot passar. El vídeo el que vol dir és que els joves ho estan fent sense cap precaució i les xiques es poden quedar embarassades, per això volen donar classes de sexe i de com cuidar-se.

3r C ha dit...

Correcció del comentari d’Aroa 3er C

Jo pense que les xarrades de sexualitat són molt importants perquè els jóvens sàpien què pot passar si no utilitzen precaucions. Hui en dia els professors parlen més sobre aquest tema que abans, però pense que haurien de parlar-ho més, perquè cada vegada la gent sol tindre sexe més prompte i al no saber què pot passar si no utilitzen precaucions, les xiques es poden quedar embarassades. Sobre els pares i les mares dic el mateix: han de seure amb els seus fills i parlar amb ells sobre aquest tema. En fi, que hui en dia es parla més sobre això però crec que caldria parlar més i abans. 14.10.19

luna mozart ha dit...

Aixó ara no pasa,pero crec que es bo que el joves tingam una bona referencia sobre aquest tema,ja que,com diuen en el video hi solen haver embarassos no desitjats,o enfermetarts venerees.
També es veritat,que hi ha gent que fa les coses a lo boig,per aixó dic que hi ha gent a la que si que li haria falta una bona classe de sexualitat.
Per aixó pense que en les escoles/instituts deberia d´estar obligada aquesta materia,per lo menys una vegada al mes,pero en el meu cas son els meus pares els que parlen obertament de la sexualitat amb mi per a que no m´agafe de sorpresa estes inconveniéncies

Ainara d'Aquitania ha dit...

pense que les xarrades de sexualitat son molt importants per a que la gent sapiga que pot passar si no utilitzen precaucions. Els professors ara solen parlar d’aquest tema,mes que antes, però pense que tendrien que parlar-ho més, i pensé que a casa els adolescents tenen vergonya de parlar d’aquest tema amb els pares ( si tens confiança amb els teus pares parla amb ells)pero si no la tens yo pensé que es te que parlar fonamentalment en l’institut, i com a actuat el director no her pareix gens correcte.

Rebeca Wieck ha dit...

Alguns profesors de hui en dia donen alguna xarla de sexualitat, i pregunten a alumnes sobre aquestos temes. No sé qué pensen tots els pares d'aquesta idea, d'haver-hi xarles en el institut, però tampoc sé si els estudiants conten als seus pares el que els hi han contat i per tant, els pares no saben que han fet els seus fills. Veig que a la majoria d'adolescents els hi agraden aquest tipus de temes. Al meu institut, per exemple, si que s'ha donat alguna xarla de sexualitat per part de dos xiques que varen vindre més d'una estona al centre, encara que si es fa alguna xarla de sexualitat, les persones que la fajan haurien de tindre un concentiment dels pares. A mí sincerament, pense que es millor rebre educació sexual per part dels nostres pares, ja que ells tenen experiència i son les persones adecuades per a que et donen un bon consell. A més si parles d'aquest tema amb persones properes com és el cas dels teus familiars, es fara més fàcil tindre una conversa que si la tens amb una persona desconeguda o menys desconeguda.

Erik Price ha dit...

Òbviament, avui en dia les xerrades de sexualitat són més comunes en els centres educatius, ja que abans era un tema més tabú.

Això està molt bé, ja que ara els joves poden rebre formació incorrecta sobre aquest tema des de qualsevol lloc (amics que "saben molt", internet, etc). Encara, els professors i professores i/ o pares i mares poden estar millor informat i donar una informació més correcta.

Crec que està bé que en el nostre institut es parla sobre el tema de sexualitat, ja que en molts casos, els adolescents tenen vergonya a "obrir-se" per parlar sobre això amb els seus pares i mares.