17 de nov. 2020

Coneixeu la copa menstrual?

Quins mètodes de recollida menstrual utilitzaven les vostres iaies? I les vostres mares? Coneixeu altres mètodes que no siguen les compreses o els tampons de les marques habituals?* Heu sentit parlar de la copa menstrual?

La copa menstrual és barata, ecològica, sostenible i... propicia l'autoconeixement. No destrueix el pH de la vagina. No resseca. No provoca al·lèrgies. Mai s'ha associat a la síndrome de Xoc Tòxic (els tampons, sí; i a més a més, contenen agents blanquejadors i matèries químiques que sembla que són agressives per a la mucosa vaginal). La copa és quasi tan fàcil d'usar com un tampó, però no cal buidar-la amb tanta freqüència. Es pot fer esport, dormir amb ella... No genera cap tipus de residu (heu pensat en els milions de tones de compreses i tampons?). Pot durar uns 10 anys... Hi ha marques que tenen talles 0 per a adolescents o per a vagines menudes. Què us sembla? Us animeu a provar-la? Què penseu que provoca que, malgrat els seus avantatges, les adolescents no la utilitzen massa? Creieu que hi té a veure el desconeixement dels propis genitals? 

Vegeu els vídeos del canal Femlatina Tampon vs. Copa menstrual i Cómo col·locar y remover la copa menstrual, on Helecho Verde explica les diferències entre el tampó i la copa.

Podeu veure també la cançó de Las VVitch Enamorada de la copa, una parella de Barcelona que feia trap antipatriarcal i feminista. En aquest article hi teniu informació sobre el grup.

I recordeu: no totes les dones tenen la menstruació, hi ha dones amb intersexualitats que no la tenen; també hi ha homes (trans) que menstruen, etc.


*En aquesta entrada del blog d’Ana Villagordo, Menstruación limpia y libre. Opciones sostenibles y saludables para lahigiene menstrual” (28 de maig de 2018),  es pot trobar informació sobre mètodes de recollida menstrual alternatius a les conegudes compreses i tampons comercials.





Altres entrades recomanades sobre la menstruació:


25 comentaris:

Isaac Wieck ha dit...

COPA MENSTRUAL

Havia escoltat sobre aquesta copa vaginal abans, no en tenia molts coneixements sobre aquesta, en acabar de llegir el text en Karicies i vorer els vídeos la meua opinió ha canviat positivament sobre aquest meravellós invent.

Hem pareix un bon invent, ja que en primer lloc es super bo per el medi ambient, no es un material que es tinga que comprar moltes vegades, per el que he llegit pot durar fins 10 anys, a més, no fa mal en el PH de la pell vaginal, i redueix considerablement el risc de infecció, ja que una de les moltes desventaves del tampó es que es desfà poc a poc a més de ser molt contaminant per el medi ambient.

Jo crec que si jo fora dona l´usaria sense pensar-ho, ja que es millor per mi, i també millor per el medi ambient, cuida la meua salut sense tindre que gastar molts diners tot el temps comprant tampons, i les copes tenen la mateixa o més capacitat que un tampó super absorbent, es meravellós

BECKER, Alba ha dit...

Els mètodes de recollida menstrual han anat avançant durant els anys. Avanç les nostres àvies, no tenien tants tipus de recursos, només utilitzaven un tros de tela que havien de llavar contínuament.
Per sort, hui en dia, tenim moltes opcions, com compreses de diferent tipus, tampons..I fa poc van treure l'anomenada copa menstrual; està feta de Silicona, plàstic quirúrgic o TPE. Açò fa que siga mal·leable i a l'hora de posar-te-la, s'aculla bé a la vagina.
La copa menstrual, des de la meua experiència, és el millor mètode de recollida menstrual que he provat. És molt ecològica i més en comparació a les compreses/ tampons que apleguem a utilitzar en el temps que menstruem. També és molt més econòmica que la resta d'opcions, ja que la copa menstrual, una vegada retirada no es tira, es llava i es pot tornar a utilitzar; també, és el mètode que més hores aguanta, està al voltant de 12 hores, mentre que els tampons o compreses només duren 6 hores
Jo la recomane molt, perquè té molts aspectes positius, i és molt còmode i practica, a més fem un favor al medi ambient al usar la copa menstrual.

Nacho Beach ha dit...

Si que coneixia l'existència de les copes menstrual perquè una amiga l'usa i me la va ensenyar, em va dir que va ser la millor compra perquè es molt econòmic, no has d'anar canviant-te-la a totes hores com els tampons, les copes tenen molta més capacitat i son més practiques perquè no tens que preocupar-te si t’has manxat.


Jo pense que hem avançat moltíssim des de-de l'edat de la meua àvia perquè elles havien de posar-se fregalls entre les cames per a no tanca-se. Ara tenen moltes més facilitats com posar-se compreses, tampons o com ací una copa menstrual. La pots utilitzar més vegades durant uns 10 anys, no com els tampons que es d’us únic, aquests no contaminen gens, tenen diferents talles perquè no pots posar-te una sabata de 40 de peu si tu utilitzes un 36. En l'ultim vídeo n'indica els passos per a posar-te i quitar-te la copa menstrual sense cap dificultat.

juanjo Orsina ha dit...

Encara que la meua opinió és masculina, utilitzar la copa menstrual és millor per al medi ambient, ja que es gasta una únicament i els tampons són molts, a més la copa està composta de materials que no es desprenguen, no com els tampons, que deixen fibres que danyen les parets vaginals.

Que jo recorde la meua iaia mai m'ha parlat de com gestionaven el tema del període, però sempre es queixa de la poca higiene que tenia la gent abans així que supose que els mètodes no serian molt higiènics tampoc però feien el que podien.

En conclusió existeixen més mètodes de recogita menstrual que el tampó o la copa, però la més saludable és la copa perquè no deixa restos, no porta químics i és reutilitzable, si jo menstruara utilitzaria la copa sense cap dubte.

Mario Campos ha dit...

L’ÚS DE LA COPA MENSTRUAL

La copa menstrual, un producte més que ha ajudat molta gent en la seua vida, graciés a diversos aspectes.

Hola sóc Mario i a pesar que siga un xic, i per a mi la copa menstrual no m'influïsca en la meua vida, pense que és molt important informar i donar dades per a les persones que no coneguen aquest producte.

Per a començar. ¿Que és la copa menstrual?
Bé, la copa menstrual és un recipient en la qual sé inserta dins la vagina de la dona en períodes de menstruació. La primera diferència que hi ha de la copa menstrual al tampó és que la copa no absorbeix la sang, i queda contingud dins d'aquesta, fins que s’extrau de la vagina, després es tira el líquid.

Aquest producte te òbviament avantatges i inconvenients i es crea sempre un debat de si és bo utilitzar-lo o no. Ací que anem a vore els avantatges que te l’ús de la copa:

- El primer és evident, l'economía, una copa menstrual pot durar fins a deu anys, i posada pot durar fins a dotze hores. Anem a fer un càlcul ràpid per a fer un aclariment. Una Caixa de tampons et pot costar 1,98 euros, mentre que una copa menstrual pots veure-la per 9 euros. A simple vista la Caixa de tampons costa més barata, però a la llarga et costa menys gastar els diners en un producte que et pot durar deu anys, que en altre que has d'anar constantment comprant.

- El segon avantatge és que el material que s’utilitza es silicona i això ajuda per a poder evitar les infeccions, en el cas dels tampons, poden generar una SST (Síndrome de shock tòxic), per a qui no sàpiga que és aquesta síndrome, és un trastorn provocat per una toxina. La raó de que aparega aquesta toxina és per que la vagina a sofrit quemadures o corts. Graciés al material de la copa que és més resistent i més segur, pot ajudar-nos a protegir-nos contra aquestes malalties i toxines.

- Altre punt a favor és la duració de deu anys nomenada anteriorment

-També cal dir que les copes menstruals tenen diverses talles, graciés a això pots portar la copa molt més còmode.


Aquestos són quatre avantatges generals d'utlitzar la copa menstrual, òbviament hi ha més, com per exemple que qui sàpiga portar la copa, està preparada per a manejar la seua menstruació durant deu anys, i que això és molt important en comunitats aïllades.

Un altre punt important d'aquest producte, és que pots ajudar al medi ambient, ja que no contamines constantment amb materials no biodegradables, i la seua llarga duració redueix el seu impacte enfront de tampons.

Com he dit al principi sóc un xic, i a soles he donat informació, he exposat fets i dades, i tot això són també les opinions d'algunes dones que també han utilitzat les copes menstruals. Jo com a xic, tinc amigues, conegudes, familiars… que pensen el mateix que jo he ficat en aquest comentari, i a soles vull dir que si no provés una cosa, mai podràs saber si t’agrada o no. No tingués por, no et deixes atrapar pels prejudicis, prova la copa menstrual.

Sandra Campoamor ha dit...

No fa tants anys les dones encara s'havien de posar tovalloles o draps quan tenien la menstruació per tal de no tacar-se. En canvi, avui dia hi han invents tan bons com la copa menstrual a disposició de tot el món, i personalment em pareix una vergonya que no s'anuncie com caldria.

La copa menstrual és un mètode de recollida menstrual econòmic, còmode, sostenible, saludable... en definitiva, el millor que hi ha; i encara així moltes dones ni tan sols han sentit parlar d’ella.

Jo pense que aquestes són poc utilitzades perquè quasi no tenim informació d’elles. Si les copes menstruals es visibilitzaren més (ja siga en anuncis televisius, a les farmàcies, etc.) moltes xiques la comprarien sense dubtar-lo. Ajudaríem al medi ambient creant menys residus plàstics com tampons o compreses i a més s'estalviarien diners en aquests; no afecten el pH de la vagina, el que és molt millor per a la nostra salut, i aquests solament uns dels molts avantatges que tenen.

Adrià Price ha dit...

Si dic la veritat, pense que cadascun pot posar-se el que vola al seu cos, que cada persona puga posar-se el que vola al seu parrús. No tinc ni idea de com seria posar-se un tampó o una compresa, tampoc sé com seria posar-se una copa menstrual, però sí que puc parlar de les meues companyes. Quan parlen de la seua experiència a la vida reglosa, cap que jo conec m’ha contat que utilitza la copa menstrual durant la perduda.

Per la meua part, si jo tinguera un reproductor femení, supose que provaria d'utilitzar una copa menstrual, assoles per fer la prova. Però sí que és veritat que com es veu als vídeos, la copa menstrual és més higiènica i a més, és menys perjudicial per al medi ambient, ja que es pot utilitzar la mateixa copa durant molt de temps, i no tindre que canviar-la cada dia com pot ser el tampó o la compresa.

Rebeca Maconchy ha dit...

La ciència ha avançat molt amb els mètodes que ens ajuden a portar el període amb més facilitat, mentre les generacions anteriors utilitzaven com a compresa un tros de tela que s’anava reutilitzant, nosaltres tenim varietat de productes, però no hi ha moltes opcions ecològiques. Ara la més coneguda és la copa, que a banda de ser sostenible és més econòmica i respectuosa amb el nostre cos.

És molt difícil no saber que existeix sense importar l’edat, encara que la solen utilitzar les persones més joves. El que passa, d’acord amb les opinions que he escoltat, és que la gent més adulta prefereix utilitzar mètodes més tradicionals com les compresses i rebutja la copa menstrual pensant que és una altra moda passatgera més, o simplement no li sembla higiènic el fet d'haver de reutilitzar-la cada vegada que has de fer-ho. També pot paréixer molt “rotllo” estar buidant-la i netejant-la. Per altra banda, hi ha gent que no l’utilitza només perquè li dóna “cosa” haver d'introduírsela, però és un problema a banda que crec que se soluciona acostumant-se a ella.


En conclusió, potser si veiérem més la copa menstrual a les tendes i animarem a la resta a no aferrar-se a les coses tradicionals, la compraria més gent. A més, pense que totes les excuses mencionades anteriorment són molt rebatibles si tenim en compte els beneficis que aporta.

Ainara d'Aquitania ha dit...

En els vídeos que hem vist ens mostren la copa menstrual, un nou invent per utilitzar quan tens la menstruació, ens ensenyen a com posar-la, con rentar-la i els beneficis que té a l'utilitzar-la.
Per començar vull dir que des del meu punt de vista és un invent meravellós ja que és molt millor que els productes que solem utilitzar, com són els tampons i les compreses.
Aquest producte té molts beneficis; és més ecològic, és més bo per al medi ambient fabricar aquests productes, és més econòmic ja que ens pot durar durant 10 anys, en canvi una caixa de tampons ens dura molt menys temps, és més higiènic, les compreses i tampons porten químics que no són bons per al nostre ph a més que els tampons deixen residus a l'interior de la vagina, per tant és més bo per a la nostra salut utilitzar la copa.
Jo vaig estar pensant en comprar-la, vaig veure ressenyes i hi havia gent que o li encantava o l'odiava, hi havia gent que li semblava poc còmoda i en canvi, a altres persones els semblava comodíssima, però hi havien molts més comentaris positius que negatius.
Pense que més gent hauria d’utilitzar la copa ja que és molt més beneficiosa, i que s'hauria de parlar més sobre aquest invent ja que està poc visibilitzat i hauria de ser més utilitzat.

Amanda Campoamor ha dit...

Jo volia començar amb la meua opinió. La copa menstrual em pareix un regal per a les dones, ja que a banda d'estalviar-mos molts diners cada mes, és molt més higiènic per a la nostra vagina i per a nosaltres. D’altra banda, els tampons i les compreses, són uns productes els quals són més tòxics, però amb els que tenim més experiència, ja que totes en un moment, l’hem utilitzat.

Ara, vaig a parlar l’exemple d’una persona propera a mi, que va utilitzar els tres mètodes de recollida menstrual ja nomenats. Va començar amb les compreses, ja que les copes menstruals no existien i era el que més tenien a mà. Després va passar als tampons, ja que així, podia banyar-se a la platja quan anava amb els amics i no havia d'estar pendent d’anar al bany en cada moment. I en l'actualitat, utilitza una copa menstrual.

Vaig parlar amb ella i em diu que el canvi és molt gran econòmicament i a la seua vida. És còmoda, pràctica i sobretot fàcil d’utilitzar. Sempre em diu que he de comprar-la ja i que deixe d’utilitzar els altres mètodes.

Virginia ha dit...

Els mètodes de recollida menstrual han avançat molt en pocs anys, la meua avia en la seua època utilitzava tovalloles i la meua mare a soles coneixia la compresa i el tampó. Jo si sabia que era la copa menstrual però no la he utilitzat mai aunque es veu mes còmoda i practica, es un molt bon invent perquè ademes del de abans es ecològic, una copa et pot durar 10 anys i en 10 anys s'utilitzen moltíssimes compreses i tampons que no es poden reciclar i son molt roines per el medi ambient. També es molt mes econòmica ja que compres una i la tens per a mes temps ja que quan te la quites no la tires la rentes i aguanta més temps, la copa aguanta 12 hores i la compresa i els tampons només 6 hores. Per altra part també la copa reduïx el cas de les infeccions, no com el tampó que pot generar SST(Síndrome de shock tòxic).
En conclusió pense que la copa menstrual es molt millor per moltíssimes raons,

joan smith ha dit...

Havia escoltat sobre aquesta copa menstrual, en els anys estudiantils o havia vist poques vegades, en acabar de vore els vídeos, i m’agrdat molt aquest invent tan bo per a l’aparell de la dona i em pareix molt be.

Aquest invent haguera sigut molt bo en el passat quan les dones sofrien amb la regla i no tenien res per a parar-lo, aquest invent seria ideal.

Ara mateixa estem evolucionant molt en la ciència de aquests utensilis i podem millorar encara mes per a l’ajuda de tots els sexes.

En el passat la meva avia utiliztaba els tampons, però en l'època de la meva mare ja varen aparèixer els condons i ja se’ls posaven.

Per ultim dir que en la protecció dels dos generes i mes de les dones em millorat un muntó i ja no tenim quasi res de perill en aquest moment.

Ruben Soler ha dit...

Hola, avui vaig a parlar sobre el comentari de les copes menstruals. En en meu cas encara no m’havien parlat de les copes menstruals ni hi havia parlat amb ningú d’això.

El primer vídeo explica les diferencies de un tampó amb una copa menstrual, en general el tampó es més utilitzat per raons com que molesta menys, però en l’explicació del vídeo el guanyador en tots els sentits és la copa menstrual. Per exemple, és més higiènica i amb el pas del temps es fa més còmode. Apart té una duració molt més llarga que el tampó i resulta més higiènic i fàcil a l’hora de llevarse-lo. Tampoc mai havia escoltat sobre que tenen diferent talles, que es igual com els condons.

Pense que es deurien d’utilitzar molt més les copes menstruals i menys els tampons, ja que les copes menstruals tenen molts més beneficis.

Amparo Bolena ha dit...

La veritat em pareix un bon mètode, ja que es econòmica, dura molt de temps, i s’adapta a cada persona amb els seus models que et permeten acomodar-se al teu cos. La copa menstrual esta composta majoritàriament per silicona i això fa que es puga reutilitzar durant 10 anys si la neteges com toca. Per aquesta raó la copa menstrual es mes econòmica perquè el seu preu es aproximat a 20 euros i els tampons i les compreses tenen un preu aproximat a 3 o 4 euros, de vista sembla mes accessible els tampons ja que tenen un cost mes baix però si gastes una caixa tots el mesos es molt mes cara.
En l'època de la meua avia els mètodes que hi havien eren molts simples et posaves un tros de tela o coto per a no embrutar-te, això era gens ecològic i s’avien de canviar tota l’estona amb la copa menstrual pont utilitzar-la durant tota la nit.

Dylan Carreño ha dit...

A alguns alumnes, a l’escola ens havien parlat dels diferents mètodes de recollida menstrual, un de ells va ser la copa menstrual, ens van explicar que era més barata e higiènica, i que amb el temps era molt còmoda quan t’acostumaves a utilitzara. A més, podes fer esport sense cap problema, i son molt ecològiques perquè evites tirar residus ( tampons, compreses) que embruten molt al mar, i a la seua fauna.

Jo crec que es molt millor que els mètodes tradicionals, per el fet de ser ecològic, higiènic i còmode.
L’únic desavantatge es que no la podes utilitzar si eres al·lèrgica al material, cosa que no han dit en els vídeos. El vídeo de l’experiment, em pareix molt interessant, perquè es demostra que es molt millor que un tampó, quan el tampó s’ompli, fa hilets que no crec que siguen molt higiènics, i en canvi la copa agafa tot sense cap problema.

Marc Ciges ha dit...

A molts de nosaltres, els adolescents, ens han ensenyat principalment 2 mètodes de recollida de la menstruació. Avui he conegut un nou, la copa menstrual. Per el que me he informat pense que es el millor de tots el altres, en comparació a la compresa crec que la copa es me còmoda i al igual que el tampó evita que no es trenque el pH de la vagina, no resseca, no provoca al·lèrgies i, propicia l'autoconeixement.

Jo si fora dona si que l’usaria i per altra part gracies que te diferents talles. I el millor de tot es que es igual o mes fàcil que utilitzar un tampó, pot tindre una durada de fins i tot 10 anys, això es una barbaritat, a part de prevenir tots els inconvenients que he comentat abans, te estalvies molts diners. Hem pareix un des millors invents per a la dona.

Xavi Bon ha dit...

Sincerament, no havia escoltat parlar molt sobre aquest tema «la copa menstrual» ara que he llegit i vist el vídeo la meua opinió a cambiat considerablement. La copa menstrual es un assumpte que no es parla molt en la nostra societat, no entenc per que, pense que aquests temes es deurien de conèixer més.

La copa menstrual hem pareix un molt bo invent, ja que es higiènic i ademes per el que he llegit el pots utilitzar durant 10 anys, en general en la meua opinió es millor que els tampons.

En l’era de la meua avia les coses eren molts diferents en el tema de com gestionar el període, perquè ara hi ha tampons però abans es tenien que posar fregalls i tos tipus de coses sense higiene.

En conclusió si jo menstruara utilitzaria la copa menstrual sense cap dubte.

Raquel Mahler ha dit...

En aquest vídeo es pot veure com explica, el que és una copa menstrual, i les diferencies entre aquesta i un tampó, crec que la copa menstrual és un bon invent, per moltes raons, perquè és bo per el medi ambient, i no contamina, no com el tampó, que fabricar-lo, excepte , s’utilitza molts productes, i al menys la copa menstrual pot durar fins anys, però el tampó, tens que canviar-te’l cada certes hores.

No fa molts anys les dones encara havien de posar-se tovalloles, en lloc de compreses i tampons, quan tenien la menstruació per tal de no tacar-se, em de tindre en compte de que hem millorat en aquest aspecte de forma positiva.

En conclusió, crec que aquest és un millor mètode, ja tant econòmic, ja que no és molt car, per a què et dure tant de temps, com pràctic, fàcil de posar i reutilitza-ble, encara que despŕes tingues que netejar-lo amb aigua i i sabó.

Dani Bon ha dit...

Jo personalment no conec molt bé els que preferixen les dones per a aquest tema, supose que haurà algunes a les que li agradara més la copa menstrual altres els tampons o la compresa. Per el que he vist la copa menstrual els el més higiènic i crec que es millor per al medi ambient perquè es gasta una cada molt de tems i els tampons per exemple es gasten molts més.

Per altra banda la copa menstrual és més econòmica, ja que pots comprar-ne una i utilitzar-la durant molts anys, en canvi els tampons tens que posar-te més de u al dia aleshores tens que comprar més i al final t’acaben sortint més cars.

També la copa es millor perquè gracies a aquesta evites tindre algunes malalties. En conclusió la copa es més recomanable perquè es més higiènica, més econòmica, també es més sostenible i t’ajuda a evitar algunes possibles infermetats.

almos ha dit...

Llegit i vist el vídeo crec que he aprés un poc més sobre aquest tema. Es un tema que en la nostra societat no es parla molt, no entenc per que, jo pense que aquests temes són importants de conéixer per a un futur próxim.

És un molt bon invent (copa menstrual) ja que es molt higiènic, ademés es molt rendible per que costa alrededor de 30$, peró és pot utilitzar durant més de 10 anys. Parlant sobre l’higiene d’aquest producte és excel·lent per que redueix el risc d’infecció. En canvi el tampó és molt perillós per que pot produir infeccions de molt risc.

Per finalitzar aquest text, crec que si jo fora una dona utilitzaria el metode més bó: La copa menstrual. Per el que he dit abans, és molt més segur i hi ha menys infeccions. I amb el tampó, solta com una tela qué es molt roi per a la vagina.

Hardeep Ethel Smyth ha dit...

Jo mai havia sentit parlar sobre la copa menstrual ni tampoc sabia com s’utilitzava, però ara se el que és, jo havia sentit parlar sobre altres mètodes que són més habituals d’aquesta època com les compreses i els tampons. També en alguns tallers de l’institut en varen parlar sobre altres mètodes que no eren compreses, ni tampons com les esponges marines que eren com una espècie de tapo que s’intruïa dins de la vagina.

Però tot això, també és el mètode que elles prefereixen amb el que pensen que és més segur, però també és veritat que algunes dones el compren solament per qualsevol marca que siga o perquè eixe el té la seua amiga. També és veritat que en aquests últims anys aquests mètodes de recollida menstrual han avançat molt i amb molta rapidesa des de l'època de la meva iaia i de la meua mare.

A sí que en tot aquest pense que es deurien utilitzar els copes menstrual encara que siguen barates, però si a tu t'aporten un millor benefici que els tampons i les compreses, també que el que és millor és veure com és l'objecte i que t'expliquen com funciona i tot ( diguem anar informant) i no comprar aquell objecte pel seu alt salari, per la marca qualsevol que siga o perquè l’utilitza la teua amica.

Sofía de Dia ha dit...

La copa menstrual es un producte ajuda moltes dones en la vida, per exemple a les hipoal·lèrgiques a les quals les irrita la pell per la compresa, i no a soles a les dones sinó que també al planeta sent, la copa, menys contaminant que els tampons. També es un mètode econòmic perquè una copa a soles et pot durar moltes menstruacions i no gasten tant diners en paquets i paquets de compreses..

Les copes menstruals són poc utilitzades perquè la gent no té massa informació d’elles, molts a soles saben que existeixen però no saben ni com son ni la seua utilització. Si les copes menstruals es anunciaren en cadenes de televisió o anuncis al carrer moltes xiques la comprarien per ser una opció còmoda i econòmica. Moltes xiquetes no saben que les copes son paregudes al tampó perquè es posa dins la vagina durant la menstruació però aquesta no absorbeix la sang, i queda contingut dins, fins que s’extrau de la vagina i tenen el plus de l’ecologia i el preu.

En conclusió, si anunciaren més la copa menstrual la resta no utilitzaría només els productes tradicionals, comprant-la molta més gent.

Rebeca Wieck ha dit...

La meua iaia utilitzava tovalloles o draps per a absorbir la sang que després es rentaven i es reutilitzaven. Ma mare, en canvi, utilitza compreses i tampons.
Però hui en dia, hi ha un altre mètode, com bé es comenta en el text, que és la copa menstrual amb els avantatges que no deixa residus, que és reutilitzable, que si es cuida bé pot tindre una duració entre 8 i 12 anys. A més, amb la pràctica sol ser còmoda, pots tindre col·locada unes 10 hores i pots dormir amb ella. I una cosa important de la seua utilitat és que no té substàncies tòxiques i no produïx irritacions. Però en canvi, també pot tindre uns inconvenients com el d'algunes pèrdues, pot produir molèsties en les primeres vegades per falta de pràctica, per mala col·locació o per grandària inadequada. De fet, segons algunes ginecòlogues, pot produir la ruptura de l'himen en algunes jóvens.També, se'ns pot oblidar llevar-nos-la deixant-la més temps del que és recomanable.

Arantxa Pook ha dit...

Jo mai he utilitzat copa menstrual perquè em feia por que se m'isquera i tacara tots els pantalons de sang, però em sembla una opció molt mes ecològica ja que és un plàstic el qual a les hores no s'ha de tirar al fem, també em sembla molt mes barata que una compresa o un tampó perquè això només pagues de 10 a 20( són els preus que he vist) un mes i t'oblides de comprar els altres mesos , en canvi en els altres mètodes has de pagar mínim 4 euros cada mes i per ultime , em pareix molt mes practique que els altres perquè ho pots portar moltes mes hores sense que et cause cap infecció ni irritació , a part tampoc has d'anar utilitzant el plàstic cada vegada que necessites canviar-te .

David ha dit...

Jo no havia escoltat parlar de la copa menstrual mai, al veure el videos i llegir el text me he donat compte que per a les xiques em pareix molt més higienic usar la copa menstrual abans del tampó, perque he llegit articles sobre el tampó i diuen que pot produir infeccions a la vagina i tambe pot desprendre una tela que seria una manera de generar una infecció.
Economicament em pareix la copa menstrual tambe es millor perque si ademes de que ès més higienica que el tampó, dura més i costa menys diners. He mirat els preus i una copa menstrual costa 25/30 euros i pot arribar a durar entorn uns 10 anys.
En conclusió m’ha paregut un article bastant insteressant sobre la copa menstrual i he après coses que desconeixia sobre aixó.
Jo si fora xica utilitzaria la copa menstrual perque ès més higienic i no fa infeccions a la teua vagina.