17 de set. 2017

Un tast de diversitat



“Saps quants tipus de sexualitats existeixen? Coneixes quina és la dimensió de la diversitat sexual en l'ésser humà? Has sentit parlar d’intersexualitat, gènere fluid, asexualitat...? El vídeo pretén explicar te tot açò de forma fàcil i senzilla.”

Autor: Gorka Pérez. Veu en off: Salva Vallejo. 2017.

39 comentaris:

Gonzalo Watson ha dit...

M`agradat com me explica amb dibuix i d`una manera didàctica i entretenguda les diferents identitats de genere que existien i que la majoria de persones no coneguen. Un vídeo molt educatiu. Stop LGTBfobia.

Alex Chanel & Abril Slate ha dit...

M'agrada molt el vídeo ja que parla d’un tema molt polèmic a dia de hui. I pense que ha sigut una breu i una bona explicació per adonar-nos conta a cerca de la sexualitat i de tots el tipus.

carla wof ha dit...

Nosaltres pensem que aço ens agrada molt el video per que explica molt be totes les diversitats sexuals que hi han en la societat. ens agrada tot el que engloba aquest temes per que fan que la gent jove sàpiga que nio hi ha sol el genere masculí i femení e hi han moltes generes,identitats,sexes... etc. També servix per a que la gent siga mes tolerant amb els que no son com ells.
Pd: tots som iguals .
Bona vesprada :*

carla wolf i alex stone ha dit...

Nosaltres pensem que aço ens agrada molt el video per que explica molt be totes les diversitats sexuals que hi han en la societat. ens agrada tot el que engloba aquest temes per que fan que la gent jove sàpiga que nio hi ha sol el genere masculí i femení e hi han moltes generes,identitats,sexes... etc. També servix per a que la gent siga mes tolerant amb els que no son com ells.
Pd: tots som iguals .
Bona vesprada :*

javi west ha dit...

Hola, bona vesprada, vaig a comentar-vos el vídeo «un tast de sexualitat».

Aquest vídeo ens explica les diverses sexualitats que hi ha en el món, començant des del pensament típic de fa 30 anys, on es pensava que el ros era per a les xiques i el blau era per als xiquets, etc. A partir d'ací comença a explicar-nos que no hi ha a soles 2 tipus de sexualitats( heterosexual i homosexual), sinó que hi ha molts tipus, com ser bisexual ( t’agraden homes i dones) o ser pansexual (que no t’agraden els genitals sinó la persona). Nos explica també que hi ha moltes combinacions amb totes les sexualitats i això fa que es creen molts tipus de sexualitats i siga augmentant la diversitat de gènere un exemple és quan una xica és heterosexual però parla, actua, o vist com un home, o viceversa.

La meua opinió és que el vídeo està molt bé, perquè té l'explica bé sense donar tantes voltes, a més és didàctic, és a dir, que el fa divertit i amé, açò fa que el vídeo es faça curt i no pesat. Es pot recomanar perquè no és difícil de comprendreu i t'explica perfectament el que és la sexualitat en tots els seus camps.

David Stone ha dit...

Bon dia,

Primer de tot tinc que dir que ja sabia algunes cosses de les que parla el vídeo, però la part de identitat sexual esta molt bé explicada i m'ha aclarit conceptes que jo no coneixia, no sabia que hi havia tantes identitats. També m'he fixat molt en la part de les orientacions sexuals peque a banda de les que jo ja coneixia (heterosexual, homosexual i bisexual) et diu molt més tipus d'aquestes. Per últim abans de finalitzar hi ha que dir esta molt bé per que l'home del vídeo explica moltes paraules noves que es bo conèixer-les per a no barrejar conceptes.



El vídeo m'ha paregut molt bo, per que l'home que el fa, el fa d'una manera molt amena i entretinguda, no t'avorrixes gens, aquest vídeo esta cent per cent recomanat per a tota la gent, sobre tot per a el més xicotets, aclarix mots dubtes.

Christian Paul ha dit...

Hola, soc Cristian, i avui vos vaig a comentar el vídeo de “Què és la sexualitat?”,mi primer comentari a aquest blog, ja què sóc un poc nou amb aquesta pàgina de Karicies. Ja he dit que és la primera vegada que comente, però a més, és el meu primer vídeo sobre afectivosexualitat, i he de admetre que m’ agradat bastant.
El tema que tractava era el de la sexualitat, que era i la seua diversitat, de la qual molts punts a tractar que sorgeixen no els coneixia o a penes els havia escoltat, com per exemple conceptes com la intersexualitat, que és, per exemple la diversitat de cromosomes (XXY) o pel contrari la “manca de cromosomes característics” (XO),o altres punts com el tercer sexe,els digéneres, demigéneres... étc. Aquest vídeo és molt útil per a persones com jo que acabem de començar en aquestos temes ja que dona aquesta informació d’una forma molt amena i clara, per evitar confusions. Per últim caldria dir que m’agradat molt aquest vídeo,ha sigut entretingut y no massa empalgós com jo hi creia, apte per a qualsevol.
Recomane “Què és la sexualitat per a tots els que comencen amb aquest blog o que encara tinguen dubtes sobre aquest tema ( jo per exemple,sé que encara hi ha un món que no coneix sobre aquest tema ,i no m’importaria res descobrir-ho si és en vídeos tant instructius i visuals), i espere que tots el disfruteu com jo.

Christian Paul ha dit...

Soc Christian altra vegada,he observat que he posat "empalgós" en compte de empalagós
Gràcies.

Raul Becker ha dit...

Hi ha vegades que opinem sense saber de veritat com se sent l'altra persona o que li agrada. Només amb la seua manera de ser i el que porta, moltes vegades parem i critiquem. La veritat és que aquest vídeo t'ajuda a saber distingir el sistema sexe-gènere, com pot ser la persona i com es pot sentir. Per això he triat veure aquest vídeo "Un tast de diversitat" per entendre més sobre el tema.


La veritat és que sobre el tema sexe-gènere no sé molt, pensava que a soles es podia distingir entre homosexual i heterosexual. Gràcies a aquest vídeo he pogut observar que hi ha més enllà que només dos conceptes. Si parlem del sexe-biològic, creia que a soles es podria distingir entre dona amb ovaris i home amb genitals. Però si t'adones, podem trobar un nou grup els anomenats “Intersexuals” que son igual a nosaltres, però amb una peculiaritat que poden tindre uns cromosomes diferents (XX per a la dona i Xy per a l'home) com per exemple X0 o XXY (que seria un hermafrodita, que té penis i vulva).


Una cosa que m'ha cridat l'atenció és els tipus de sexualitats, perquè quan parlem d'aquest tema a tots ens ve al cap en homosexual o heterosexual (com he dit abans), però hi ha més? En veure el vídeo descobreixes que si, que podem trobar dos més: els “pansexuals” aquelles persones que no els agrada els genitals, sinó la persona i l’altre els “bisexual” aquelles persones que els agrada tant dones com homes. Per últim també molt important és l'expressió del gènere, cadascú és lliure de portar el que vulga, encara que siga home pot portar una samarreta rosa i si és dona, pot portar una samarreta blava, no ens podem quedar amb el tòpic “blau- home” “dona-rosa”.


Per acabar vull deixar la meua opinió, estic d'acord amb els meus companys, respecte que és un vídeo curt, eficaç amb una informació clara i correcta. No és un vídeo ni molt llarg, que se't faça avorrit, ni molt curt, que et quedes amb ganes de mes. És un vídeo on estem d'acord amb el que diu, té raó en tot i també una cosa molt important és que pots tindre una orientació i una expressió corporal diferent. Per això recomane veure aquest vídeo i reflexionar sobre el tema.

Will Curie ha dit...

Bona vesprada.

Abans de veure aquest vídeo sobre sexualitat, jo tenia al cap una altra idea de com era el món de la identitat sexual. Pensava que era un tema relativament simple, que depenia completament de la teua activitat hormonal i les teues caracteristiques biològiques. Es per això que volia veure aquest vídeo; per a veure com era en realitat el complicat món de la diversitat sexual. A continuació faré un menut resum del vídeo.

Primer, se’ns presenta la pregunta de: ¿Quantes formes de sexualitat hi ha? Per a respondre a aquesta qüestió, el vídeo ens parla de quatre conceptes bàsics que hi ha de tindre en compte; Sexe biològic, Identitat sexual, Orientació del desitge i expressió del gènere. Al llarg del vídeo es plantegen i desenvolupen aquests conceptes, fins a arribar al sistema sexual binari, que barreja tots els elements anteriors, donant pas a infinites combinacions, cadascuna pròpia de cada individu.

La meua opinió sobre aquest vídeo es que pense que aporta una gran quantitat de informació sobre la identitat sexual de l’ésser humà. En la meua opinió, el millor d’aquest vídeo es que explica amb claredat la diferència que hi ha entre el sexe biològic i la identitat sexual, ja que avui dia hi han moltes persones que confonen aquestes dues idees, barrejant-les i creant el concepte erroni de que hi han més de dues generes, quan el que varia es la identitat sexual individual, independentment del teu sexe biològic, masculí o femení.


En resum, aquest vídeo ha expandit la meua idea de identitat sexual i sense dubte el recomane a qualsevol persona que també busque informació clara, concisa e imparcial sobre aquest tema.

Manuel Kahlo ha dit...

Aquest vídeo intenta explicar amb una forma creativa la diversitat sexual, ja que el món té una visió molt distinta al que realment és. En la diversitat sexual no sols entra si ets home o dona, o si ets heterosexual o homosexual, aquest vídeo t’explica més enllà. I el fa per conscienciar a la gent que hi ha altres tipus de sexualitat, i que per no ser del gènere i sex més «comú» ets «raret».

El vídeo comença explicant què és el sexe biològic, és a dir, si naixes amb penis el teu sexe és d’un home (cromosoma XY) i si naixes amb vulva, el teu sexe és d’una dona (cromosoma XX). Després ens explica que el teu gènere sol anar lligat al sexe, és a dir, si tens pene tu et sents com un home i si una dona té vulva ha de sentir-se com una dona, però no sempre ha de passar això, ja que hi ha gent que naix amb penis i testicles però no necessàriament ha de sentir-se home, conegut com un home transsexual i el mateix passa si una persona naix amb vulva però es sent home, conegut com dona transsexual.

Després ens nomena el tema de la orientació sexual, és a dir, pel sexe que tu et sents atret, ja sigues homosexual o heterosexual. I finalment parla de com interpreta la societat la expressió de gènere, és a dir, si ets home et relacionen amb els deports, i el color blau però si ets dona et relacionen amb la dansa i el color rossa.

Fins ací és tot, segons la societat, normal. Però l’interessant del vídeo és quan comença a explicar que no tot és d’una forma o d’altra, sinó que hi ha gèneres i sexes intermedis. Com per exemple amb l’orientació sexual, potser no sols t’agraden els xics, o sols les xiques, també et poden agradar els dos sexes amb diferent intensitat, o potser no et sents atret per cap sexe, també hi ha gent la qual no es sent atreta pels genitals, sinó que sols es fixa amb la persona i la seua forma de ser. O no per ser xic o xica t’han d’agradar unes coses determinades, pot haver-ne més varietats.

I em referisc a que el problema que té la societat de avui dia és que no té clar el concepte de «varietat» ja que molts s’han educat amb allò tradicional i no poden obrir la ment a coses que cada volta son més habituals en les persones, i no per tenir una orientació, o expressió sexual distinta als demés ets pitjor.

He de dir que aquest vídeo m’ha agradat molt ja que en un poc de temps t’explica totes les varietats que hi ha, a més a més ho explica molt clar i amb il·lustracions molt ben fetes. Li’l recomane a qualsevol persona que tinga interés per saber d’aquest tema.

Javier Davidson ha dit...

Bon dia. Al meu primer comentari a aquest blog, vaig a parlar sobre aquest vídeo que tracta la diversitat sexual. Els autors d'aquest volen respondre d'una manera gràfica i senzilla a preguntes com "¿Saps quants tipus de sexualitat existeixen?", intentant que quede lo més clar i siga lo més simple possible.
El primer que explica és el sexe biològic, que fa referència a les diferències biològiques entre els homes i les dones, diferències les quals es donen mitjançant les hormones, els genitals i els cromosomes.
El següent concepte del que parla es sobre l'identitat de gènere, idea totalment subjectiva sobre com es senten les persones, independentment del seu sexe biològic.
El tercer tema que tracta és l'orientació sexual, que bàsicament consistix en la preferència sexual, o el sexe amb el que el sexe amb el què et sents atret.
La primera part del vídeo finalitza amb l'explicació de l'expressió de gènere, que és el la classificació del teu comportament, segons siga femenina o masculina. Després ens diu que aquesta classificació es el anomenat Sistema Sexual Binari.
A l'última part es dedica a explicar que no totes les realitats entren dins d'aquest sistema, i que n'hi ha infinites combinacions que fan que la identitat sexual de cadascú siga diferent , i que per tant, hagen 7.000 milions d'identitats sexuals.

Em pareix una molt bona explicació i reflexió, tractant un tema que molt bona part de la societat no té clar, i que amb coses com aquesta, entre tots podem fer que tot el mon ho entenga i s'acabe la discriminació que molts sofreixen per la ignorància d'alguns.

Sara Campoamor ha dit...

Bon dia

Vaig a comentar-vos el vídeo de que es la diversitat sexual i la veritat es que m´ha impactat molt ja que no sabia que podia existir tanta varietat de sexe ja que hi ha dones o homes que poden ser asexuals o d´altra banda també poden ser intersexuals i la seua reproducció es ir-reproductiva.

El primer que vol explicar aquest vídeo es el sexe biològic , i diu les diferencies biològiques que hi han entre homes i dones mitjançant les hormones que tenim (hormones, genitals i els cromosomes)

Després en la segona part del vídeo parla de les diferencies sobre d'identitat de gènere, explicant didàcticament com es senten les persones independentment de el poden tindre si penis o vulva

Per a acabar el vídeo termina explicant el que es l'orientació sexual, que per el que he entés jo es la preferència sexual o el sexe del que tu ets sents atret si es tant un home amb falda o una dona jugant a futbol

La meua opinió personal sobre aquest vídeo es molt bona ja que m´ha agradat molt perquè es molt didàctic i es compren molt be amb les imatges i els dibuixos i em pareix important ja que una bona part de la societat no ho te molt clar i bastant curt i aixo ajuda bastant



Primer Batxillerat Humanitats

Claudia Holley ha dit...

Bon dia
Aquest es mi primer comentari en aquest blog i vaig a començar parlant de la ultima publicació la qual es «Un tast en diversitat», aquest primer vídeo que he vist en aquest blog m’ha paregut una passada.

En aquest vídeo es parla de la diversitat sexual, se nombren els quatre apartats binaris mes importants de este tema com: la asexuada biològica, la identitat sexual, el genere i preferència sexual.

Aleshores quan te els quatre punts explicats es posa a profunditzar en aquestos dient que hi ha moltes mes coses de les que pensem.
El xic es posa a dir per exemple que dins de la preferència sexual no hi ha a soles el ser Homosexual o Heterosexual, sinó que hi ha mes en las que elegir; podes ser: Bisexual, Asexual, Transsexual, Pansexual e Intersexual.

Des del meu punt de vista este vídeo es molt bo perquè jo he apres i he escoltat coses que mai hi havia escoltat.

Al ver este vídeo te n’adones de quantes coses hi ha en la diversitat sexual i entens que hi ha que comprendre a tot el mon perquè tot el mon mereix ser acceptat per la societat, que no por ser un home i ser homosexual o ser una dona i ser masculina te tenen que apartar o tractar mal perquè aixo pot traure problemes molt graves a eixa persona.

En el mon hi ha moltes persones i totes mereixen ser tractades com PERSONES.

Gracies.

Primer de Batxillerat Humanitats

Clara Zetkin ha dit...

Aquest vídeo es pot interpretar com una explicació de la diversitat sexual, d’una manera didàtica i clara.

Actualment, la societat fa visible una mínima part de la diversitat sexual, provocant una ignorància popular sobre aquest àmbit, que seguix sent tabú per a una àmplia part de la població i que a més a més, al no haver classes d’educació sexual als centres educatius, aquests temes no són tractats i explicats obertament a les persones.


El vídeo comença parlant sobre la sexualitat i sobre com cada persona pot viure la seua.

La primera part del cortometratge parla bàsicament dels quatre apartats binaris més importants o coneguts de la diversitat: l’asexuada biològica, l’identitat i la preferència sexual i el gènere.

Segons es va desenvolupant el vídeo, el narrador vol fer veure a la gent que la diversitat sexual és molt més gran que aquest àmbit binari i, detalladament, explica les diferents formes de les que es pot sentir una persona.


Personalment, tras veure el vídeo podem observar molts aspectes positius, com per exemple, el haver augmentat informació sobre aquest tema, ja que com bé hem dit, l’educació sexual no sempre es transmitix, el que pot provocar certa ignorància en les persones.

Doncs tras veure aquest vídeo, deixem enrere la poca informació que teníem de la diversitat sexual, i obtenim una nova visió, en aquest cas clara i completa sobre què és i les diferents circunstàncies que pot adoptar.


Recomane la visualització del cortometratge per a totes aquelles persones que tinguen inetrés en la cultura i educació sexual i ganes de aprendre tot allò el que encara no saben.

Raquel Kent 1r batx B ha dit...

En primer lloc, en aquest vídeo ens explica els diferents tipus de sexualitat que hi ha, el que més m’ha agradat és que ho fa d’una manera entretinguda i fàcil d’entendre. He de reconèixer que molts dels conceptes que apareixen si que els coneixia, com per exemple homosexual, heterosexual, bisexual, pansexual, etc. Però aquesta entrada no a soles explica els conceptes bàsics que la majoria ja coneixíem, si no que mirant-lo podem aprendre molt més sobre aquest tema.

Al principi comença explicant quatre conceptes: sexe biològic, que són les diferències que hi ha entre una dona i un home (els cromosomes, genitals i hormones); la identitat sexual, que és com et sents, és a dir, si home o dona; l’orientació sexual (homosexual, heterosexual) i l'expressió de genere (on la societat ens marca com ens hem de comportar, com per exemple, el típic estereotip de rosa per a les xiques i blau per als xics).

A continuació ens amplia la informació, ens parla de que a soles no existeix el sistema sexual binari, si no que existeixen molts tipus de varietats. Al sexe biològic no a soles està l’home i la dona, està també la combinació dels dos genitals i els cromosomes XXY o XO, aquestes persones s’anomenen intersexuals. A la identitat sexual existeixen els bigeneres (sentir-se dona i home a la vegada), demigeneres (sentir-se parcialment home o dona), ageneres (no sentir-se ni home ni dona), etc. Dins l'orientació sexual, hi ha homosexuals, heterosexuals, bisexuals, pansexuals, asexuals, etc. I a l'expressió sexual, hi ha combinacions entre els comportaments femenins i masculins en diferents intensitats.

En conclusió pense que aquest vídeo està molt bé, sobre tot el segon apartat, perquè serveix per a conscienciar a les persones de la diversitat sexual més enllà de l’aspecte més bàsic. Realment tots som diversos, com diu el vídeo, hi ha més de 7000m de persones al món, per tant hi ha més de 7000m de sexualitats diferents i és ací on es reflecteix la nostra riquesa.

Sergio Thompson 1r batx B ha dit...

Aquest video fet per Carki Productions es perfecte per a la gent que pensa que soles hi han tres tipus de sexualitat com a molt. No només existeixen l’heterosexualitat, l’homosexualitat i la bisexualitat. Hi han moltíssims més tipus que la majoria de la gent no coneix, com pot ser l’intersexualitat, la pansexualitat, asexualitat... Inclós no hi ha soles dos tipus de gènere (masculí/femení). Hi han, al mateix que la sexualitat, moltíssims tipus de gèneres al món com el bigènere, el demigènere...

El video tracta de explicar que estem acostumats a que quan parlem de sexe o gènere, l’identifiquem amb el Sistema Sexual Binari, en el que hi han quatre apartats: Sexe biològic (genitals masculins i genitals femenins), identitat sexual (home o dona), orientació sexual (heterosexual o homosexual) i l’expressió de gènere (els homes de blau i amb pantalons, i les dones de rosa i amb falda). Molta gent pensa que soles hi han aquests tipus de sexualitats, i no es així. No s’han parat a pensar que hi han més de 7000 milions de persones a aquest planeta, i que cadascú té la seua pròpia sexualitat i forma de plantejar les coses.

M’ha paregut un video molt interessant i productiu que pot fer obrir els ulls a la persona que ho veu i fer-li reflexionar sobre lo gran que es el món i la gran quantitat de persones que hi han en aquest.

Lynn Neale Hurston ha dit...

Bona vesprada


He de dir que abans de veure el vídeo no coneixia la gran diversitat sexual que hi ha, ens ensenya a comprendre les persones que a ulls d'altres són "rar/distint".

La part que més em cride l'atenció va ser la de la identitat sexual en què un home es pot sentir dona o viceversa (bigènere), altres parcialment se senten homes o dones (demigènere), altres no se senten ni homes ni dones (agénero), hi ha els que se senten temporalment d'ambdós gèneres (gènere fluid) i finalment hi ha els que no es senten de cap sexe (tercer sexe).

Per tant cada un tenim una identitat sexual diferent, lo que favorix a una gran diversitat sexual. Animo aquelles persones que no saben que o jutgen als altres per la seua condició sexual ha tirar-li una ullada aquest vídeo.

25.9.17

1ºBatxiller.B

Nieves Wolf 1r batxiller B ha dit...

Bon dia a tots i totes,

A continuació vaig a parlar-vos sobre un vídeo sobre que tracta un tema que hauria de tindre moltíssima més importància a l’educació d’avui dia: LA SEXUALITAT DE LES PERSONES.

El vídeo, molt bé explicat, comença amb una pregunta molt simple però que ja et fa cavil·lar: «Quants tipus se sexualitat existeixen?»

En primer lloc divideix la sexualitat en quatre apartats, cadascun dividit en dues seccions : el sexe biològic, relacionat amb els cromosomes, els genitals i les hormones; la identitat sexual, que fa referencia a com et sents tu; l’orientació sexual, si ets homosexual, heterosexual...; i per ultim l'expressió de genere, com pot ser el tòpic del rosa per a les xiques i el blau per als xics.

Més endavant, mostra la quantitat de combinacions que es poden fer amb aquests apartats i les seues seccions, però la cosa no acaba amb el sistema sexual binari. De seguida comença a explicar la quantitat de varietats que presenta cadascun dels quatre apartats ampliant d’una forma considerable la possibilitat de combinacions que es poden fer.

Per finalitzar acaba amb una reflexió que m’ha agradat molt: «Hi ha tantes sexualitats com persones al mon».

Personalment aquest vídeo m’ha agradat molt ja que explica d’una forma clara i senzilla com es la sexualitat de les persones. He de dir que algunes de les expressions ja les coneixia de l’any passat ja que vaig conéixer a dues amigues LGTB+, en canvi altres com «cisexual» no tenia idea de que existien, i per acabar m’agradaria finalitzar donant-li la enhorabona a la persona que ha fet el vídeo.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

M'agrada molt aquest vídeo, ja que ens explica amb una forma creativa la diversitat sexual, també ens ensenya paraules que moltes puc estar segura que ni coneixíem, ens explica els tipus de sexualitat que hi ha, i no ho fa d’una manera arreu, si no que ho fa més fàcil perquè tots els públics siguen capaços de entendre del que ens intenta donar consciencia i aportar-nos mes conceptes per a la nostra vida.

A mes a mes pense que aquest vídeo no sols vol que aprenguem les classes de sexe, o de identitats sexuals que hi ha, si no, que el que vol es que tot el mon puga acceptar a les persones tal i com son sense jutjar, fins que arribe un dia que moltes de les paraules que hui a dia no es normal dir-les i que no estan dins del nostre ``Diccionari personal´´, siguen normals en el vocabulari de persones de la meua edat i que pugues dir sense por: No, jo no soc ni home ni dona, jo soc una persona Agénere.

Ni han cosses que clarament si que coneixia com pot ser que, no perquè naixes amb parts de homes o de dones has de ser home o dona, o que el blau ha de ser per als xics i el rosa per a les xiques, jo pense que no, un xic pot anar de rosa, jugar amb nines, o fer el cuinar si vol, pel contrari una xiqueta pot anar de blau, jugar a futbol, i posar-se uns pantalons de xic, cosa que abans això era impensable. Per un altre costat, ni han conceptes que jo mai havia escoltat com; Androgènic, Demigénere, Agénere o moltes més.

Sense dubte aquest vídeo crea una facilitat de anar aprenent, ja que ho explica ordenadament, primer a estat explicant el sexe biològic, relacionat amb els cromosomes XX i XY; que és com naixes, després ens a comentat la identitat sexual es a dir com ets sents de veritat, i no per tindre parts d’un home has de sentir-te home, a continuació ens ha parlat de l'orientació del desitge, on pots sentir-te atreta per un home o dona, i ser heterosexual o homosexual, sense oblidar que també ha parlat de l'expressió del gènere, on la majoria de gent pensa que jugar a futbol, ver deports, o anar de blau ha de ser obligatòriament de xic, o jugar amb nines, portar el monyo llarg, tindre curiositat pel maquillatge o posar-se vestits ha de ser de xica. Però una de les moltes preguntes que ens ronden diàriament en la nostra vida és, quin dret tenen moltes persones de opinar o parlar de la nostra vida o de la dels demes? Qui són ells per fer-ho?

Per finalitzar, vuic concloure que aquest vídeo deuria inclús eixir en televisió deuríem fer un recolzament de causa per a que tots els centres de educació ja siguen d'educació primaria o secundaria, tingueren aquesta xicoteta explicació i que tot el món poguera a donar-se, de que no som gèneres tancats, que també hi ha un gran món d’arrere de homes i dones. Que com diu el vídeo som 700milions de persones, per tant 700 milions de sexualitats.







Diego Roussel ha dit...

El vídeo enssenya les diferents tipus de sexualitats, amb una clara definició de cada ú.
També parla sobre el sexe biològic que explica el tipus de persones que son intersexuals, es a dir naixen amb cromosomes del diferents sexes.

A més tornant als tipus d'identitats sexuals, hi ha molts tipus que per exemple jo no coneixia. La principal definició es la de que pot ser que un home no es senta home, es a dir, que es sent dona o una mateixa dona es pot sentir home, també puguen sentir-se homes i dones a la mateixa vegada, jo fins ahí tenia coneixement però després de ver el vídeo m'ha quedat clar que aquest es mes variat del que pensava.

Hi ha persones que no es senten ni homes ni dones, es a dir, sense gènere, per qual se'l diuen agèner.
Altres es coneixen com gènere fluid, que es senten temporalment homes i altres vegades temporalment dones.
Tercer sexe, son les persones que no es defineixen ni com home ni com a dona.

A més parla de la orientació sexual. Un home puc sentir-se atret per un altre home o una dona per una altra dona, o també puguen ser bisexuals. La pansexualidad parla sobre el fet de que una persona pot agradar-li altra independientement de el seu sexe i identitat sexual.

En general, aquest vídeo explica molt bé tot el relacionat i m'ha paregut molt didàctic. El recomane.

esther addams 1batx Humanistic ha dit...

Jo vaig a comentar aquesta entrada, el seu tema es la explicació de la diversitat sexual.Aquest vídeo comença parlant de que es la sexualitat y segueix explicant 4 temes relacionats:sexe biològic,la identitat sexual,la orientació del sexe i expressió de genere.
He triat aquest vídeo perquè el seu tema me ha cridat l’atenció, perquè la societat nos ha dat un esquema sobre aquest molt apartat de lo que passa en la realitat. Alhora diré la meua opinió i el canvi de idees que he tengut gracies a aquesta a entrada.I es que el que ah explicat el xic el tendrien que saber mes gent ,perquè en aquesta societat queden varies persones amb els “esquemes” antiquats.

La meua opinió se centra en les veritats que diu aquest vídeo sobre el sistema sexual binari, que la societat esta molt acostumada a dir que a soles estan les dos sexualitat “normals”, xic amb pene i xica amb vulva,també a lo que te acostuma, son a les persones que no li agraden les persones de el seu mateix sexe, que hi ha fins i tot gent que els mira estrany per el carre com si haguera vit un extraterrestre, quan es la cosa mes normal del mon com quan un heterosexual bessa a la seua parella. També tornant al tema del xic con penis i la xica amb vulva, perquè nosaltres lo associem una cosa amb la altra no significa que siguen
sempre així, com bé diu hi ha dones amb penis i açò no significa que no siguen una dona igual que tu o com jo o en el cas contrari un sic amb vulva i no deixara de ser un xic com tots els homes del mon.
Totes les coses que expliquen se mirren mal i se tractara com a quelcom mal i això el tindrem que camviarlo que ja estem en un segle.
Que parlant de religió diuen que estan pecant i parlant de política hi ha països que prohibissen les bodes amb persones del teu mateix sexe.
però aquesta entrada per el que el hem pogut entendre te he diu tot el contrari que hi ha mes de dos en les quatre temes dits anteriorment en el principi.

En conclusió, aquests temes tendrien que estar ja solucionats i no tindre que fer vídeos explicatius pera que la gent recogitara de coses que jo crec que ja tendrien que tindre molt clares, que això son coses normals.

Jorge Wollstonecraft 1BatxB ha dit...

En aquest primer comentari al blog vaig a exposar el que pense sobre aquest vídeo i el seu tema, la diversitat sexual. Crec que aquest tipus d'explicacions són prou necessàries a la nostra societat ja que hi ha molta gent que ignora tots els tipus de persones que hi ha arreu del món i també perquè ajuden a assolir una major tolerància cap als altres i donen a conèixer col·lectius desconeguts per a molts.

També pense que YouTube és la millor ferramenta per aplegar a la major quantitat de gent, sobretot als joves, perquè encara que parega mentira hi ha una altíssima quantitat de jòvens que té un grau d'intolerància brutal cap a persones que són diferents a ells.

A més a més, m'ha ajudat a conèixer tots els tipus de sexualitats i de persones diferents que em puc trobar i en les que puc tractar al llarg de la meua vida, fent que les comprenga una mica millor perquè ara ja sé en que es caracteritzen.

Per finalitzar el meu comentari vull afegir que dòna el mateox com som nosaltres i com són els altres perquè pense que l'important és conviure tots amb cordialitat i amb respecte, ja que si no respectem no serem respectats.

Elizabeth Millholand ha dit...

He decidit comentar l'entrada d'aquest vídeo que parla de la diversitat sexual on s'expliquen les diferents orientacions sexuals, la identificació sexual, el sexe biològic i l'expressió de gènere perquè sentia curiositat per saber quines coses desconeixia en relació a la temàtica del vídeo. La veritat és que no era conscient que existien tants tipus d'identitats sexuals, ja que soles sabia de l'existència de les persones transsexuals, cisexuals i agènere.

En la meua opinió el vídeo crec que és molt important que la gent sàpiga que tota aquesta diversitat sexual existeix perquè potser tenen dubtes sobre la seua identitat sexual, tant com la seua orientació sexual i se senten confosos. He conegut casos en què un home tenia una expressió de gènere més femenina i arribà a dubtar de la seua orientació sexual, quan era heterosexual. I pense que per aquest tipus de confusions que es poden donar és molt important mantenir-se informat. Per exemple podria haver-hi gent que no tingués clar com s'identifica sexualment i podria sentir-se malament per això.

Pel que fa a la diversitat sexual també opine que és molt important per a tractar d'evitar la discriminació i fer prendre consciència d'aquest tipus de temes. Des del meu punt de vista ningú per diferent que siga la seua identitat sexual, orientació o expressió de gènere mereix ser discriminat perquè tots hauríem de tindre el dret d'amar a qui vulguem lliurement sense haver de donar explicacions a ningú. I també hauríem de poder sentir-nos identificats sexualment com ho sentim sense tindre que ni trobar-nos tristos per ser com som, perquè és una cosa natural i sobretot personal. En resum: tenim dret a una vida sense etiquetes per part d'altes.

Com va dir Simone Behviour "L'ideal seria estimar una dona o un home, a qualsevol ésser humà, sense sentir por, inhibició o obligació".

Sergio Wolf ha dit...

El vídeo que acabe de presenciar m’ha paregut molt interessant i curiós:

De primer, m’agradaria destacar com de didàctic és i com de divertit resulta tant a la vista com a l’audició. Aquest tipus de vídeos es podrien utilitzar en les aules per a intentar conscienciar els alumnes i que siguen un poquet mes seriosos en aquest tema.

Segon i final, aquest tema sempre ha provocat, per dir-lo d’alguna manera, una controvèrsia per el bullying que es causa a alguns alumnes/persones en tot el món i es una bona idea haver fet aquest vídeo per a potenciar el primer punt que he destacat.

En conclusió molt bon vídeo i el recomane per a tot el món tant jove com adolescent o adult.

Lucía Campoamor ha dit...

Aquest vídeo ens parla de la diversitat sexual a partir de quatre punts diferenciats:

-Sexe biològic. En el qual explica les diferències biològiques; genitals hormones i cromosomes
-Identitat de genere o identitat sexual, és a dir, com et sents tu
-L’orientació del desitge o mes coneguda com orientació sexual, que fa referència el sexe pel qual et sents atret
-L’expressió de gènere , més lligada a la influència social

A partir d’aquests conceptes i la respectiva explicació s’ arriba a la conclusió de que el sistema sexual conegut es el binari, es a dir, dos realitats per categoria i es ací quan ve la millor part del vídeo perquè és quan es qüestiona tot l’ explicat abans perquè les persones som més diverses i complexes

Personalment el vídeo m’ha encantat, ja que trenca tots els esquemes fent que te n’adones de que hi ha més opcions de les que podries imaginar, que la sexualitat de cadascú és diferent, que no importa el sexe biològic perquè pots sentir-te dona sent home biològicament parlant, que pots expressar el teu gènere de la forma que tu vulgues i que pots no sentir-te ni dona ni home.

És un vídeo curt, clar, molt be expressat i pense que tot el món deuria vore’l.

Sergio Anthony (1BatxC) ha dit...

De primer, vaig a donar la meua opinió sobre el vídeo. Feia temps que m’ havia interessat pels diferents tipus de sexualitat que hi ha. Sempre ens parlen del sistema binari i que a soles existix aquest,però en la vida quotidiana, jo veia que la gent no es com aquest sistema ens diu i que ens falten elements, per això volia informar-me.

M’ha encantat aquest vídeo ja que t’explica de manera didàctica, detallada i clara les diferents formes de sexualitat que hi ha a l'ésser humà.

Primer ens nombra els diferents conceptes que hi ha en aquesta:

El sexe biològic, fa referencia a les diferencies biològiques -com els genitals,hormones i cromosomes- entre home i dona; identitat sexual,com et sents si, home o dona, encara que aquesta pot coincidir o no amb el sexe biològic, és a dir que hi han homes que han nascut amb vulva -home transsexual- i dones que han nascut amb penis –dona transsexual- ;orientació sexual, per qual sexe et sents atret - Heterosexual o Homosexual – i l’expressió de gènere, de que manera et comportes o quins son els teus gustos -Manera masculina o femenina- és el que la societat et marca des que naixes.

Tot això es pot mesclar i fer moltes combinacions, però aquest a soles es el sistema sexual binari, dos realitats per categoria.

En realitat hi ha més diversitat, hi ha més de dos elements en cada categoria. En el sexe biològic també estan els anomenats intersexuals, persones que poden tindre una combinació dels dos genitals o tenen cromosomes XXY o X0. En quant a la identitat sexual, hi han persones que es senten homes y dones a la vegada -bigènere- altres parcialment homes o dones -demigènenes- ,també hi ha gent que ni es senten home ni dona -agèneres – i per últim els generes fluids. Amb l’orientació sexual et pot gustar també els homes i les dones a la vegada -bisexuals-, també et poden gustar les persones independentment del sexe i genere -pansexuals- o no sentir-te atret per ningun sexe -asexual-. Per últim, en l’expressió de gènere, hi ha diferents nivells de masculinitat i feminitat
.
Un vídeo molt bonic que et deixa clar la diversitat que hi ha al voltant del món i que hi han molts tipus de persones.

Paula Zetkin ha dit...

Aquest és un vídeo prou curiós, educatiu i informatiu respecte a la diversitat sexual i no solament enfoca el tema en un determinat públic interessat. També el que pretén el narrador és cridar l'atenció de l'espectador indagant en els ventalls dels següents punts: Sexe biològic, identitat sexual, orientació del desig i expressió de gènere.

El vídeo m'ha deixat perplexa de la quantitat de varietat que hi ha al món. Al meu entendre, el conèixer tota la diversitat que existeix és de vital importància per al nostre coneixement, sobretot en xiquets i adolescents (els que més es qüestionen i s'avergonyeixen sobre el que són). Deuen impartir-ne més fòrums sobre aquests punts i normalitzar els temes d'estereotips que nosaltres mateixos hem creat.

I el pitjor no és el desconeixement de la diversitat, sinó el que en molts països no sigues acceptat per com has nascut (tractant el primer punt de la intersexualitat)o simplement per com ets. La poca capacitat que tenim els humans d'acceptar a una persona "diferent" als altres. Quan perfectament hauríem d'acceptar que el més important en una persona està dins de ella i no fora en el físic (ja que se sol jutjar molt, com en el vídeo diu l'expressió de gènere).

El col•lectiu LGTBI+ s'ha de promoure i no solament pels components del col•lectiu. Junts podem contra la LGTBfobia i per un món tolerant i divers.

1 Batx Humanitats.

Diana Wolf 1Batx B ha dit...

Bon dia, comentaré aquest vídeo perquè m’ha cridat prou l’atenció,ja que, tenia molt d’interés per esbrinar tots els tipus de gèneres sexuals.

Jo personalment coneixia els gèneres sexuals que més veig al meu voltant , com; la bisexualitat, homosexualitat i pansexualitat. Les altres anomenades en el vídeo hi havia oïda, però no sabia el seu significat.

Hui en dia molta gent te l’oportunitat almenys a Espanya, ( en la majoria de llocs) de poder triar el tipus de sexualitat que vol, o experimentar quant vulga. El fet de que haja tanta diversitat fa que un mateix es conega i aprenga d’altres persones coses que no tinguen perquè ser de sexualitat . Pot fer que la gent es socialitze més per simplement tindre en comú el mateix tipus d’orientació sexual, (tot depén de cada un ).

Al meu parer, aquest vídeo es molt interessant i pots aprendre molt d’ell en poc de temps. Li done les meus felicitacions a qui ha editat i portat acabe el vídeo i per descomptat el recomane a tot el món que tinga dubtes d’aquest tema o simplement interessar-se un poc més.

Edu Davinson ha dit...

En aquest video es mostra la gran diversitat sexual que pots trovar-te al teu voltant. A més aquest es un video prou complet en el que no solament parla, sino que també explica el significat de cadascun dels diferents tipus i les seues característiques. També explica diversos conceptes com el sexe biológic, la identitat sexual, l’expressió del génere i el desig i l’orientació de cada persona.

Personalment pensé que aquest video hauría de vore’s almenys una vegada en les aules per a que la major part de la gent conega aquesta gran quantitad de diversitat. Molta gent no sap ni la meitat del que s’explica, i jo era una d’aquestes persones. Despres de vore-lo m’ha cambiat la manera de vore a la gent, pensar que poden ser asexuals, intrasexuals, etc… Tot açó desperta en el meu interior una certa curiositat. Com viu una persona amb una identitat sexual diferent? Com pot ser aixó de no sentir atracció física i a soles atracció sentimental? Tinc molts dubtes i m’agradaria poder parlar amb una persona diferent a la meua identitat per a conéixer millor la varietat que n’hi ha.

Per una altra parte, el video es un exemple educatiu molt important. En molts paisos es fa dur viure per tindre un pensament o una orentació sexual diferent. I no a soles en paisos, moltes persones no toleren a altres per ser homosexuals o qualsevol altra cosa que no siga “normal” per a elles. Tenim que lluitar per a que la gent sapiga respectar els gustos de cada persona. No crec que hi haja problema en que una persona li agrade algo diferent a tu, le respectes de totes maneres perque té el mateix dret que tu de pensar lliurement. I aquest gran problema está crat per la propia societat que al llarg del temps ha creat estereotips fixos. Per sort amb el temps estem conseguint canviar i cada vegada hi han més tipus de sexualitat i de gent que no te por a mostrar-se com de veritat es sent.

Per a finalitzar m’agradaria dir que jo tinc amics homosexuals, bisexuals, etc i estic molt orgullos d’ells, perque dia a dia em demostren que son gent meravellosa i no per tindre un pensament distint es tenen que etiquetar o despreciar. Solament nosaltres podem arreglar els problemes.

Jorge Davidson ha dit...

Aquest vídeo parla sobre la realitat de la diversitat sexual. Em pareix molt be que parlen sobre aquest tema ja que t’ajuden a comprendre alguns dubtes ja que el vídeo es molt complet. També ajuda a aprendre varies coses com per exemple a mi, que no sabia el que era una persona pansexual.
El text com ja he dit es molt complet i ho resumix molt be a més al utilitzar dibuixos es veu d’una manera mes clara la informació. A més a més com es un vídeo curt es fa més agradable que si fora un vídeo de mitja o una hora perquè al final t'avorriria.

M’agrada també perquè ensenya a la gent que no ho creu que la diversitat sexual es igual de normal que vore a una dona amb un home. També voldria dir a les persones que no ho pensen que tinc amics homosexuals i bisexuals i son millors persones i amics que altres amb gustos ‘normals’ .

Per a finalitzar m’agradaria dir que m'agrada molt el vídeo i ho recomanaria a les persones per a que aprenguen un poquet de la diversitat sexual.

Mireya Becker ha dit...

Bona vesprada,
En la meua opinió, es important que la gent mire aquest vídeo, i siga conscient que hi ha més d’un sexe biològic, que hi ha més orientacions sexuals a part de l’heterosexualitat i que hi ha diverses identitats de gènere.

Aquest vídeo fa reflexionar sobre aquest sistema binari(hetero patriarcal) que hi ha en la societat del dia a dia i la majoria desconeixen o no el respecten. És important que entenguem que tots som iguals encara que per a la societat alguns siguen diferents per tindre uns gusts distints o perquè no corresponguen a la seua expressió de genere.

Pense que tot això és una cosa bastant personal i que tots la hauríem de respectar ja que realment és la manera de ser feliç que té cadascun i ningú hauria de ficar-se en això, i ja és bastant injust que en alguns llocs del món no es puga tindre el privilegi de «ser diferent»o ni tindre el mateixos gusts.

Entre tots podem fer un món amb igualtat.

Alex Chanel & Abril Collins ha dit...

En aquest vídeo es parla sobre «un tast de diversitat» i ens dóna a conèixer totes les diversitats sexuals que hi ha, millor dit ens explica totes les diversitats sexuals que hi han: heterosexualitat, bisexualitat, transsexualitat etc... Hi han moltíssimes diversitats sexuals, encara que tothom no accepta totes les diversitats sexuals que hi han.

Quan naixes els xics naixen amb els cromosomes «XY» i les xiques amb el «XX», açò es l'únic que ens pot distingir en un primer moment. Quan es fas mes major i ja comences a preguntar-te «que m'agrada?» es quan açò pot variar. Ja que pots decidir canviar de sexe i ser una dóna o ser un home.

Hi han moltes més diversitats, per exemple fa anys tothom veia normal el fet de que un home estiguera amb una dona, però veia mal si una dona estava amb una dona o viceversa... homosexualitat. Fins i tot era castigat amb la mort en diferents països del món. Ara en el S.XXI podem dir que açò ja esta mes normalitzat en el nostre país, encara que hi ha gent que no lo accepta.

La pansexualitat és quan tu vols a una persona no por el sexe ni el físic sinó per la seva personalitat... fins a fa poc moltes xics o xiques adolescents no sabien de la existència d'aquesta diversitat sexual, i això està prou mal. Ja que tindríem que conèixer totes les diversitats des de l'escola per a que després no es jutjara de forma despectiva a una persona segons la seua preferència sexual.

Valeria Campoamor ha dit...

Bona vesprada, aquest video parla sobre les diverses sexualitats que existeixen. Moltes mes que l'heterosexualitat i transsexual, no estem informats de la sexualitat que podem estar experimentant i no ens donem comta.

Tenim l’oportunitat de poder triar el tipus de sexualitat que volem. El fet de que haja tanta diversitat fa que un mateix es conega i aprenga d’altres persones coses que no tinguen perquè ser de sexualitat.
Mes a mes de la llibertat que tenim hui en dia, molta mas que fa anys arrere, podem expressar-nos i experimentar el que vullguem per a nosaltres mateixos.

En la meua opinió, el millor d’aquest vídeo es que explica amb claredat la diferència que hi ha entre el sexe biològic i la identitat sexual, ja que avui dia hi han moltes persones que confonen aquestes dues idees, el que varia es la identitat sexual individual, independentment del teu sexe biològic, masculí o femení.


Emilio Clarke ha dit...

Un tast de diversitat.

Aquest vídeo parla de la sexualitat i tots els seus tipus, en aquest ens explica totes les formes de sexualitat que existeixen.

Comença parlant de 4 conceptes bàsics, com el sexe biològic, la identitat sexual, que vol dir si et sents com a home o com a dona, l'orientació del desig i l'expressió de gènere.

La identitat sexual crec que és un dels conceptes més importants, ja que és un dels temes més polèmics a la nostra societat i que hauríem de canviar. Normalment tots els homes tinguen pene, però n'hi ha alguns que han nascut amb vulva, els anomenats homes transsexuals, el mateix a les dones, la majoria naixen amb vulva, però alguns ho fan amb pene, són les anomenades dones transsexuals, encara que hi ha persones cuyo sexe biològic i identitat sexual són coincidents, són els anomenats cisexuals.
Crec que aquest tema és el més polèmic perquè les persones d'entrada no accepten que una persona vulga canviar el sexe perquè no se sent home o dona, és clar que no tot el món és així i ara s'està normalitzant més o menys, però en la majoria aquest pensament segueix vigent i no ha de ser així.

L'orientació del desig és un aspecte molt ampli al qual s'introdueixen diversos conceptes de la sexualitat molt importants, és també conegut coma orientació sexual, al qual podem trobar el més típic, l'heterosexualitat, i la més criticada per la societat, el qual no hauria de ser així, l'homosexualitat.

L'expressió de gènere en canvi crec que no hauria de ser així, perquè des d'un principi començem donant preferència pels gustos a la persona, i caldria que cadascun escogira el seu propi. L'expressió de gènere vull diferenciar els gustos del xic del de la xica. Als xics li agrada el futbol, el blau, la lluita, les figures d'acció, mentre que a les xiques li agrada el rosa, les princeses, els vestits, el maquillatge, etc.

En aquest vídeo pots aprendre moltíssims aspectes de la sexualitat que desconeixies, i fins i tot pot ajudar-te a diferenciar el teu propi.

Raquel Holley ha dit...

El vídeo “Un tast de diversitat” ens explica tots els tipus de sexualitats que existeixen hui dia, d’una forma fàcil i senzilla.

Comença parlant dels tipus de sexualitats biològiques, ja que a més de l’home i la dona existeixen moltes persones amb una anatomia sexual i reproductiva diferent i tenen una combinació dels dues genitals (masculí i femení) al mateix temps. Totes aquestes persones són anomenades intersexuals.

Després de la sexualitat biològica, ens parla de la identitat sexual, és a dir, com se sent cadascú. Ens explica com la identitat sexual pot o no coincidir amb la identitat biològica, ja que pots tindre genitals masculins i sentir-te dona, o genitals femenins i sentirte home.

A continuació l’orientació sexual, aquest és el més secill, ja que és la preferència sexual , si t’agraden els xics o les xiques.

I per últim, l’expressió del gènere. La societat hui en dia marca que et comportes d’una forma determinada si ets home o dona, la manera de vestir, parlar , gesticular i fins als teus gustos són diferents per al gènere masculí i el femení. El teu gènere és masculí si per exemple t’agrade el futbol, els cotxes o gesticules d’una manera brusca, i en canvi el teu genere és femení si t’agrada maquillar-te, portes falda, etc. És el rosa per a les xiques i el blau per als xics que a tots ens marquen des de sempre.

Una vegada que ens aclareix els quatre conceptes del sistema sexual binari ( dues realitats per categoria ) ens vol explicar la realitat, que són moltes més realitats diverses. Pot haver moltíssimes més sexualitats biològiques, identitats sexuals, orientacions sexuals i expressions de gènere.

Jo opine que és un vídeo molt interessant, ja que quasi tots estem acostumats al sistema sexual binari, a dues realitats sexuals, al blanc o al negre. Estem en una societat on, afortunadament, cada vegada la gent és més lliure d’expressar les seues preferències sexuals, i d’aquesta manera ens estem donen conta que hi ha milers de combinacions i que no tot és blanc o negre, sinó que també tenim una gran combinació de grises. I aquest vídeo el conta molt bé, per a no deixar cap dubte sobre el tema i utilitzant un llenguaje senzill per a què totes les persones el puguen entendre.

Sergio Thompson 1r batx B ha dit...

CORRECCIÓ DEL COMENTARI:

Aquest vídeo fet per Carki Productions és perfecte per a la gent que pensa que soles hi ha tres tipus de sexualitat com a molt. No només existeixen l’heterosexualitat, l’homosexualitat i la bisexualitat. Hi ha moltíssims més tipus que la majoria de la gent no coneix, com pot ser la intersexualitat, la pansexualitat, asexualitat... Fins i tot no hi ha soles dos tipus de gènere (masculí/femení). Hi han, al mateix que la sexualitat, moltíssims tipus de gèneres al món com el bigènere, el demigènere...

El vídeo tracta d’ explicar que estem acostumats al fet que quan parlem de sexe o gènere, l’identifiquem amb el Sistema Sexual Binari, en el que hi han quatre apartats: Sexe biològic (genitals masculins i genitals femenins), identitat sexual (home o dona), orientació sexual (heterosexual o homosexual) i l’expressió de gènere (els homes de blau i amb pantalons, i les dones de rosa i amb falda). Molta gent pensa que soles hi ha aquests tipus de sexualitats, i no es així. No s’han parat a pensar que hi ha més de 7000 milions de persones a aquest planeta, i que cadascú té la seua pròpia sexualitat i forma de plantejar les coses.

M’ha paregut un vídeo molt interessant i productiu que pot fer obrir els ulls a la persona que ho veu i fer-li reflexionar sobre el gran que és el món i la gran quantitat de persones que hi ha en aquest.

Brendah Kent ha dit...

Brendah Kent
Aquest vídeo tracta d'explicar nos la diversitat sexual de tot el mon.

La veritat es que aquest vídeo m’ha obert molt els ulls, jo no coneixia la meitat dels termes que ha explicat i la veritat es que m’alegra molt haver tingut l’oportunitat de conèixer la cantitat de diversitat de persones que existeixen...la veritat es que m’agradaria que tot el mon poguera entendre i acceptar aquesta diversitat, perquè al fi i al compte tots som humans i tenim que acceptar nos els uns als altres.

Esther addams ha dit...

Jo anava a comentar aquesta entrada, el seu tema és l'explicació de la diversitat sexual. Aquest vídeo comença parlant que és la sexualitat i segueix explicant quatre temes relacionats: sexe biològic, la identitat sexual, l'orientació del sexe i expressió de gènere.
He triat aquest vídeo perquè el seu tema m'ha cridat l'atenció, perquè la societat és ha dat un esquema sobre aquest molt apartat del qual passa en la realitat. Alhora diré la meva opinió i el canvi d'idees que he tingut gràcies a aquesta a entrada.I és que el que ah explicat el xic l'hagueren de saber més gent, perquè en aquesta societat queden diverses persones amb els "esquemes" antiquats.
La meva opinió se centra en les veritats que diu aquest vídeo sobre el sistema sexual binari, que la societat està molt acostumada a dir que a soles estan les dues sexualitats "normals", xic amb penis i xica amb vulva, també al que t'acostuma, són a les persones que no li agraden les persones del seu mateix sexe, que hi ha fins i tot gent que els mira estrany quan caminen com si hi haguera vit un extraterrestre, durant això és la cosa més normal del món com durant un heterosexual bessa a la seva parella. També tornant al tema del xic con penis i la xica amb vulva, perquè nosaltres l'associem una cosa amb l'altra no significa que siguin
sempre així, com bé diu hi ha dones amb penis i açò no significa que no siguin una dona igual que tu o com jo o en el cas contrari un sic amb vulva i no deixarà de ser un xic com tots els homes del món.
Totes les coses que expliquen es mirren mal i es tractarà com a quelcom mal i això el tindrem que canviareu que ja estem en un segle.
Que parlant de religió diuen que estan pecant i parlant de política hi ha països que prohibissin les bodes amb persones del teu mateix sexe.
Però aquesta entrada pel que l'hem pogut entendre t'he diu tot el contrari que hi ha més de dos en les quatre temes dits anteriorment en el principi.
En conclusió, aquests temes hagueren d'estar ja solucionats i no haver de fer vídeos explicatius pera que la gent recogitarà de coses que jo crec que ja hagueren de tindre molt clares, que això són coses normals. (correció)