26 d’abr. 2009

¿Chicos simples y chicas manipuladoras?

Lucía: ¡Me encantaría estar en clase contigo para estar pegadita a ti cada segundo! ¿No te gustaría?
Julio: ¡No quiero que te canses de mí!
Lucía: ¡Eso es imposible!
[…]
Julio: A ver, ¿qué quieres que hagamos?
Lucía Lo que tú quieras…
Julio: Siempre hacemos lo que yo quiero, no sé…, quiero que me digas lo que a ti te gusta. Quiero que tú también disfrutes.
Lucía: ¡Es que yo solo disfruto cuando tú disfrutas, mi amor!
(Física o Química, Antena 3. Capítulo 3x1)


Vaya, ¡cuánta chica complaciente hay en esta serie!

¿Las chicas de verdad se comportan también así?
¿Cómo Ruth con Gorka?
¿Cómo Cova con Julio?
¿Cómo Paula con Cabano?
¿Cómo Lucía con Julio?

Pero, tal y como nos la presentan, Lucía es otro tipo de chica. ¿Utiliza el sexo para manipular a Julio?

Me resulta curioso que las dos chicas más activas sexualmente de la serie Física o Química, Yoli y Lucía, no puedan vivirlo con naturalidad. A la primera se la castiga con una violación (por meterse en líos) y con la muerte del único chico del que al parecer se ha enamorado. La segunda es activa porque quiere conseguir el control de Julio.

Parece ser que no hay todavía caminos legítimos para la sexualidad placentera y activa de las chicas. ¡Hay que ver!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat es que hui en dia els xics ja no tenim el control sobre les relacions.Les xiques son mes actives amb la seua sexualitat i aixo l'utilitzen per a manipular els xics sense personalitat que no mes busquen plaer i no pensen mes enlla...
Aixo es que el feien abans la majoria dels xics,pero ara se li ha donat una volta a la truita i per a molts xics, aquesta es una bona noticia.
Res mes lluny de la realitat,poques parelles de hui dia mantenen un bon balanç amb el tema de la sexualitat.o be el xic continua manant i la xica es sotmesa o be el xic esta encantat de la activitat sexual de la seua xica i per a ell es un pas que no n'hi ha que donar, per lo tant, el cami cap al plaer es molt mes directe, rapid, i desgraciadament...per l'interes.

Rosa Sanchis ha dit...

Tens raó quan dius que algunes xiques són ara més sexuals que abans, i que molts xics estan contents d'aquesta nova situació. També és cert que continua havent dominació-submissió en la parella. I supose que quan parles d'un accés més directe al plaer estás parlant del masculí.

El que no acabe de veure clar és això de pensar que la truita ha pegat la volta. De vegades es veu la igualtat com a perillosa, com una forma de girar la truita per a posar-se les dones damunt, i crec que aquesta és una manera errònia de vore-ho, és una forma més de criticar la igualtat. No ens oblidem que estem parlant de sèries, i de com els guionistes, generalment hòmens (i de vegades dones amb poca reflexió) presenten als xics i a les xiques. A mi el que em sembla malament és que les úniques xiques sexuals i actives siguen o castigades o dominadores.
Es tan difícil mostrar models de dones sexuals i igualitàries? No existeixen o no volen que existesquen?

B. ha dit...

Jo crec que el que passa és que el model de dona sexual i igualitaria no és el que es coneix i per tant, no és alló que es veu i la majoria de les persones no saben com és.
Clar que existeixen tal dones, però com no és alló habitual, per què donar-li importància o rellevància? És més fàcil continuar mostant el que és majoritari... (dones sotmeses, homes "maxitos"...)

un beset.
(:

Rosa Sanchis ha dit...

Tens raó, Bàrbara, és més fàcil seguir mostrant l'estereotip. I aquesta sèrie, Física o Química, ha decidit fer-ho així. A la primera temporada encara es veia una miqueta de qüestionament. Allà teníem a Paula fent-li una fel·lació al Cabano sense ganes i després reflexionant amb Blanca que la pressió per no quedar-se sola la feia actuar fent coses que no li abellien. Però ara no hi ha gens de crítica. A Ruth la mostren com una gelosa. L'enfronten a una altra xica per Gorka... A les persones tradicionals els encanta això de veure a dues dones discutir i enfrontar-se!!!! Al patriarcat li encanta la desunió de les xiques, així se les desactiva millor...
Per sort hi ha gent diferent, com tu, com altres que participeu en aquest bloc, i que s'irrita quan donen una imatge tan "facilona" de les persones i de les relacions... Imatge que fa pensar a alguna gent que res no pot canviar! Però es mentida! Els canvis socials són lents però existeixen!!!

Adrián ha dit...

Jo pense que en la serie de F o Q les xiques tenen els estereotips de sometses i que fan que pugen per a conseguir a un xic.

En els xics sols queren a les xiques per relacions sexuals.

Carlos ha dit...

Jo pense que en aquesta seria les xiques reunixen els estereotips de sometses i que fan el que pugen per a conseuir a un xic i esl xics el mateix fan tot el psible per a conseguir a una xic i tindre relacions sexuals. Aquesta sere es masclista i als jovens els ensenya que es deu tratar a les xiques com si foren de la teu propietat y açó no pot ser!!!! Deurien de retirar aquesta seria.....