26 de maig 2009

Soberano es cosa de...


Convé no oblidar d'on venim... perquè el patriarcat ens ha deixat residus en forma de masclisme, d'androcentrisme i de sexisme.

5 comentaris:

Princesa Revolucionaria. ha dit...

No puc arribar a entendre com a dia d'ahui continuen existint dones que donen tot pels seus homes sense importar el seu valor propi. Però clar.. si fa uns quants anys estava completament permés anuncis com aquest i les filles d'aquelles dones han vist aixó a casa no poden actuar d'altra manera.. Per sort cada dia més hi han dones amb amor propi, que s'estimen i estimen i homes que s'estimen i estimen també.. però encara ens queda molt més fer desaparèixer, per igualar..

Rosa Sanchis ha dit...

Quanta raó tens Princesa! Hem avançat molt, en molts aspectes, però no podem abaixar la guàrdia perquè continuem tenint un món emocional carregat de residus tòxics, i respirem cada dia... Fa una estona parlava amb una amiga de Escenas de Matrimonio. És una sèrie verinosa... destil·la violència, la presenta com a natural en la parella, i replega tots els tòpics per a una dolenta relació afectivosexual.
I a la tele està, tots els dies, contaminant...

B. ha dit...

Què? Ö
Amb coses així me n'adone de com ens influeix la tele... És impressionant que per anunciar un producte deixen a la dona com la deixen...
Estem ací per servir als homes? De veres... Maria no poses videos d'aquets jajajaja.
Fa uns dies, estava amb ma mare i unes companyes de treball seues i vaig anarme' perquè una d'elles deia que li agradava treballar per al seu home i que era el que haviem de sentir totes...
Jo pense que si fora per dones com aquesta, la societat deixaria d'avançar, inclós el que avança ara, que és quasi res.

un beset.
(:

Rosa Sanchis ha dit...

Bàrbara,les dones i els hòmens com aquesta amiga de ta mare han interioritzat el discurs dominant i l'han fet seu, cosa prou normal perquè el patriarcat utilitza uns mitjans molt poderosos per a aconseguir-ho. Ara no tant, però durant el franquisme, es justificava la diferència entre hòmens i dones des de la biologia, la psicologia, en general des de la "ciència", i amb la pressió dels costums i tradicions (i amb les penes de càrcel per pensar d'una altra manera. Fixa't també que en aquest anunci hi ha la naturalització del maltractament i el permís als "hòmens de veritat" d'utilitzar la violència. I d'això encara en queda...

Reda Kent ha dit...

En aquesta publicitat apareixen una dona i el seu home enfadats perquè l’home arriba després del treball molt cansat i no rep el tracte de la seua dona que ell vol.
Una pitonissa li conta que ha de portar-se “com una esposa”. Es a dir, ha de ser dolça i fer allò que l’home vol i necessita.
Això va succeir en la societat espanyola dels anys 50 i 60, però moltes persones encara creuen que així haurien de ser les relacions entre homes i dones: de dominació i de submissió. Posa l’exemple del conyac perquè deien que beure’l era cosa d’homes durs, dominants, que saben el que volen, guanyadors.
Crec que és una publicitat masclista. La dona no té per què amagar els seus problemes que ha tingut al llarg del dia a l’home, ni ser una esclava d’ell. Els dos han de viure junts en una relació d’igualtat i de respecte.