1 de febr. 2012

Hui fem tres anys!!!!

Karici.es fa hui tres anys, així que estem d’aniversari. Després de 234 entrades, 2770 comentaris i més de 66385 visites, seguisc ací, educant (i educant-me) en un tema tan important com la sexualitat. Però... de què parlem quan ens referim al sexe o a la sexualitat? Mirarem el diccionari a veure si ens enllumena:


Si fem cas del que acabem de llegir, quan parlem de sexualitat ens hauríem de referir a l’instint, als mascles i a les femelles, a la fecundació, als genitals, al sexe dèbil/fort/bell/lleig i al plaer carnal. De tota aquesta llista, la que més em sedueix és la darrera, però afegir-li l’adjectiu “carnal”, em recorda la condemna eclesiàstica dels plaers del cos. Just el mes passat, el bisbe de Córdoba deia en el full parroquial que la incitació a la fornicació és contínua en els mitjans de comunicació i en algunes escoles de Secundària (http://bit.ly/AoTEE3). Com que no sé si donar-me per al·ludida, seguiré amb el diccionari.

Així doncs, de les altres paraules que hi apareixen, no cal dir que donen una idea prou limitada de la sexualitat: Un instint perquè els mascles, forts i lletjos, i les femelles, belles i dèbils, es reproduesquen. Ai, ai, ai... aquestos diccionaris estan una miqueta passadets i se’ls nota molt les ganes d’adoctrinar. Jo crec que haurien de prohibir el de la RAE, i el DIEC, i, ja de passada, haurien de cremar la fulleta parroquial del bisbe, i les de tots els altres que també diuen barbaritats. I no ho dit jo, ho diu tot un ministre. L’argument que ha donat el ministre d’Educació per a eliminar l’assignatura Educació per a la ciutadania i els Drets humans, i canviar-la per Educació Cívica i Constitucional, és que l’antiga pretén adoctrinar. Així, a la nova se suprimirà tot el que no tinga a vore amb la Constitució i les institucions democràtiques.

Com haureu advertit, la meua proposta de prohibir els diccionaris era una broma, però la del ministre no. I les paraules del bisbe i de la conferència episcopal, que s’han oposat sempre a l’Educació per a la Ciutadania, tampoc. Per a ells, parlar de respecte a la diversitat (sexual, familiar...) no té cabuda, i denunciar les discriminacions (pel gènere, fonamentalment, però també per l’orientació, la identitat, etc.), no s’ha de fer a l’escola, ni en cap lloc.

Però a karici.es no pensem igual. Per això continuarem defensant que l’educació sexual és un dret que una societat democràtica ha de garantir, evidentment, sense doctrines. Aquesta educació no es pot fer sense perspectiva de gènere ni sense perspectiva de diversitat, és a dir, sense mostrar que vivim en una societat on la igualtat entre hòmens i dones existeix només en teoria i on es castiguen cossos (intersexuals, transsexuals, discapacitats...), pràctiques (masturbació femenina, penetració anal masculina...) o relacions afectives (homosexuals, bisexuals...) que se n’ixen dels models tradicionals, fet que provoca que les persones visquen la sexualitat amb temor, culpa i poc de plaer (carnal).

Gràcies per acompanyar-me!!

22 comentaris:

Enric Senabre ha dit...

No volen que s'eduque la sexualitat, no volen la píndola, no volen preservatius, no volen l'avortament, no volen el plaer, no volen sentir parlar de famílies, no volen se'ls parle de l'homosexualitat als seus fills i filles... què volen? Un món totalment controlat, dirigit pels seus valors morals, religiosos, caducs, repressors.
L'antídot? Karicies.es Enhorabona i endavant. Ara més que mai, la lluita continua

Rosa Sanchis ha dit...

Es veu que la doctrina només la poden donar ells! I ha de ser la seua! Ens estan fent anar cap arrere, com els carrancs, amb una idelogia de l'edat mitjana.

La lluita és més necessària que mai.

Per l'educació lliure de les persones!!!

Clàudia West ha dit...

Enhorabona per aquests tres anys, Maria!

Jo pense que l'educació que rebem també té molt a vore amb els ideals de les nostres famílies, però de debò que em sembla una autèntica bogeria el que diuen aquests alts càrrecs de l'església.

No fa molt, no recorde quan, vaig vore a “Salvados” (el programa de laSexta presentat pel Follonero, Jordi Évole, per cert, boníssim), que un gran càrrec d'una església de Mallorca va ser acomiadat per la seua homosexualitat. Aquest donava suport a les creences de l'església, però no tolerava aquest odi que tenen als homosexuals.

Si no recorde malament, i pense que no ho faig, al franquisme van haver nombrosos casos de violacions de càrrecs de l'església a xiquets. Xiquets! (la majoria de sexe masculí). A aquests abusos ja no els tenen tant de fàstic eh!... PENÓS!

barbara goldman ha dit...

Felicitats per els treus anys en aquest bloc jo sols he pogut conéixer-lo aquest any però segurs que gracies a aquest bloc molta gent a pogut averiguar duptes sobre coses de sexe relacions etc pero aquestbolc es fantastic No entenc perquè han de llevar-nos tot el que siga de la sexualitat pareix com un tema tabú i es un tema del que teníem que parlar moltíssim de aquest tema i es molt important però si no volen que els adolescents tingué fills perquè es quiten els avort,pildores,i moltíssimes coses mes si volen protegir-nos de no voler-nos embarassades perque ens quiten totes les proteccions ,i lo del cura no em pareix res be ja que “fornicar”com si fora una cosa horrible..i pense que no hi es aixi.

Mireia Kent ha dit...

Bé, respecte a l'enllaç del bisbe Demetrio Fernández pense que defensa lo que són els seus pensaments i lo que ell vol aconseguir. De tota manera, no em pareix bé que retiren l'assignatura, ja que pense que als alumnes no ens ve gens mal que encara que siga el iniciatiu ens l'ensenyen.

Ara que estem en l'edat contemporània no tenim perquè tornar arrere sols perquè ells tinguen eixos ideals. Hui en dia molta gent ha fornicat abans del matrimoni i pense que amb la joventut que hi ha hui dia, no se van a esperar al matrimoni per tindre relacions cohitals.

Enhorabona a karici.es i a Maria per ensenyar-nos moltes coses que no tot el món podria ver-ho però sobretot per continuar amb el bloc, que és meravellós.

Christian Stone ha dit...

Felicitats perquè ja són 3 anys els que Karici.es està ensenyant als alumnes de forma liberal.

L'església creu que tots volem aprendre l'educació que ells imposen, aleshores, jo em pregunte: per a què estan els col·legis catòlics? El que vulga aprendre la doctrina eclesiàstica que s'en vaja a un col·legi d'aquestos i que l'església aplique la seua doctrina sobre aquests col·legis, no sobre els públics.

A mi mai m'han agradat aquests col·legis, simplement perquè jo vull aprendre de forma liberal, sense que ningú em diga que rese ni historietes d'eixes.

L'ensenyança de la seksualitat és molt important i ningú te dret a llevar-la. Així que la meua conclusió és que l'església s'aplique sobre els col·legis catòlics i que deixe en pau als públics.

Inma Mozzoni ha dit...

Bé, primer que res, felicitar a Karici.es i a tu Maria, per aquestos 3 anys que has estat informant-nos, creant debats i lluitant per a que la sexualitat deixe de ser un tema tabú.

Segons els bisbes, hem de viure en un món en el que no n'hi haja cap tipus de relació sexual si no és dins d'un matrimoni? Pense que no té cap trellat. El bisbe de Còrdova diu que “la incitació a la fornicació és contínua en els mitjans de comunicació i en algunes escoles de Secundària”. En poques paraules, que els instituts on ens donen informació i volen que coneixem millor la sexualitat l'han fent malament, però... ¿per què no pensen que els que ho han fet mal són les escoles que no informen ni volen nombrar la sexualitat i que d'aquesta forma els joves ixen menys preparats per a tindre una parella i no patir cap malaltia de transmissió sexual ni cap embaràs no desitjat?

La veritat és que no entenc molt bé a l'església: si tot fóra com ells volen, això no seria una dictadura? No podem passar-ho bé fora del matrimoni? Pense que cadascú pot fer el que li vinga en gana, i pot començar quan li parega bé, fent-ho amb un home o una dona sense que les relacions siguen forçades.

Raquel Kollontai ha dit...

No entenc per què volen que el món siga pensant com antigament, volen que siga igual de masclista com ho era al principi del segle XX o inclòs al segle XIX.
Em pareix que no estan tenint en compte les nostres idees i que estan fent el que vulguen sense preocupar-se del que és millor o pitjor per l'educació.

No em pareix res bé que hagin llevat l'assignatura de ciutadania per posar l'educació cívica i constitucional, per qué a mi m'agradava bastant l'assignatura de ciutadania, i havien moltes coses interessants que podrien servir per a un futur.

Per cert, moltes felicitats pels 3 anys del blog. M'agrada molt les entrades que feu, ajuden molt a entendre moltes coses de la vida i a saber com va el món.

monse wolf ha dit...

FELICITATS pels tres anys del bloc.
Jo pense que el millor significat per a la paraula sexe és el que cada persona hi té. Perquè per exemple estic segura que a un rector no li significaria el mateix que al Papa. Els rectors ens volen educar i no d'una manera igualitària entre les dones i els homes. Per exemple un pensament molt de rector és: l'home porta els dines a casa i la dona ha d'estar esperant-lo amb un somriure als llavis. O un altre pensament és que sigues verge fins al matrimoni. ÉS QUE no pots fer el que vulgues amb la teua parella si els dos esteu enamorats? Doncs no sols pots fer el que ells diguen i quan ells ho diguen!

dani wollstanecraft ha dit...

Si en aquesta societat l'església no vol que en els col·legis es donen classes afectivo-sexuals , donem gràcies a que no hem de fer cas d'això perquè vivim en una societat lliure.

La meua opinió personal és que encara que a l'arquebisbat no li agrade, es bo perquè ajuda als adolescents a mentalitzar-se per a que no cometen errors i practiquen el sexe segur, encara que l'església dona suport a la idea de mantindre's verge fins al matrimoni. Però no ens enganyem: açò ja quasi no ocorre, per aquesta raó es millor donar ajuda per que si fan l'amor sàpiguen les conseqüències de fer-ho sense seguretat.

També em pareix bé que es continue ensenyant per a que s'acabe la discriminació de genere o per la teua orientació sexual si ets “homoseksual “ etc.

Pense que per moltes raons que hem donen mai m'agradarien perquè a mi m'agrada aprendre de manera lliberal i no voldria que limitaren els meus coneixements perquè tot el món té dret a aprendre més i més.

Altra cosa que no m'agrada es que estan en contra dels preservatius. Pensem que hi ha gent que no assoles practica sekse per reproduir-se sinó per gust també.

adrian will ha dit...

Primer voldria felicitar-te per els 3 anys de la pàgina de karicies, i de ensenyança als alumnes.

En la meua opinió, esta molt mal lo que diu el papa sobre lo de no tindre sexe fins abans de casar-se. Els sexe no es només per tindre fills amb la teua parella, es per a tindre plaer i sentir-te be amb ella.
Els col·legis catòlics no m'agraden res perquè tots els dies tenen que resar en el col·legi i l'educació no es la mateixa i t'obliguen a aprendre coses religioses i tots no volen.

I en el tema de llevar lo de la ciutadania per la meu part no m'interesa molt perquè eixa asignatura mai m'ha agradat i no em serveix per a res el que s'ha pren en aquesta asignatura.

Paula De La Barre ha dit...

MOLTES FELICITATS KARICIES!!! Enhorabona per haver arribat als tres anys. I enhorabona a la meua professora per haver pogut convéncer a algunes persones perquè no tanquen la pàgina.

Primer dir que jo de religió no tinc idea de res, no sé distingir entre un rector i un arquebisbe, no sé ni qui és “el Obispo de Córdova” ni que és la paraula de “San Pablo”, però sí que sabia que aquestes persones intenten influir en els partits polítics i moltes vegades ho aconsegueixen, supose.

Supose perquè, no pareix una tremenda coincidència que “el Obispo de Córdova” diga que algunes classes de Secundaria INCITEN a la FORNICACIÓ (això significa que ens diuen de fer-ho abans del matrimoni, per què? Perquè són uns diables els professors! Han d'anar a l'infern!) i que MÀGICAMENT DESAPARÈIX la classe d'EDUCACIÓ A LA CIUTADANIA? Deu meu, n'hi ha que investigar! Per què ha de ser sospitós “el Obispo de Còrdova”? Per què té la paraula culpable escrita en la front?

Per terminar el comentari, dir que m'agradaria tornar a donar les classes d'educació a la ciutadania amb el meu professor, Paco, que he sigut una de les últimes persones que donen aquesta classe (que he tingut sort) i que... MOLTISSIMES FELICITATS KARICIES!!!

Albert Becker ha dit...

El primer es donar l'enhorabona per aquestos tres anys, que en sou, però que siguen molts més clar, i també les gracies perquè ens està ensenyant de manera lliberal i deixant-mos-en les coses clares.

Respecte el que diu el bisbe de Còrdova, pense que es absurd dir que la televisió, instituts etc, insiten a la fornicació, però d'aquestes tonteries lla en du moltes l'església. La gent que vulga aprendre la doctrina eclesiastica pot anar a un col.legi catòlic, fora d'aquestos pense que no es tindria que ensenyar la classe de religió.

Amparo Pardo Bazán ha dit...

De primer, felicitats pels 3 anys! 234 entrades... no em va a donar temps a llegir-les totes!

Els diccionaris tenen molts anys, però sempre poden canviar. No li donem la culpa a ells, pobrets, que al menys ajuden quan no saps alguna paraula! Això si, hem de cremar eixes fulletes, encara que... pobretes, no és culpa seua que tinga tantes barbaritats escrites damunt!

“Huid de la fornicación”, digué el pagafantes al món. Entenc que ell no vulga fer-ho per les seues raons personals, però que no moleste als demés! Com diu un amic “és bo tindre un penis i estar orgullós d'ell, però no intentes ficar-lo a la força als demés”.

I de l'arquebisbe de Tarragona? Que s'aclarisca per Karici.es! No se suposa que Déu ama a tots i aleshores hem de respectar-nos? Aleshores per què diu que no vol als gays pel seu comportament? Ah, i si els homes són un xiquet més de la casa, que col·laboren també, que de xicotets totes les mares ens han fet ajudar en la casa. I ara, arribem als 2 premis grossos de la loteria! De primer tenim el “les dones no poden oficiar (donar missa). Cadascú té la seua funció” continuat d'un “jo no puc fer algunes de les funcions de les dones. No puc portar xiquets al món”. Una cosa és que siga per naturalesa (el portar xiquets al món) i altra que siga una cosa creada per la ment humana que no es sap si és real o no, així que eixa excusa no val. Ah! I no es queixe que amb els seus impostos paga avortaments i subvencionar coses atees que, encara que Espanya siga un estat laic, a vegades paguem coses de l'Església.

I el canvi que van a fer a Educació per a la ciutadania i els Drets Humans és una barbaritat. No em pareix normal aquest canvi i damunt no m'agrada gens. Si volen que creen una assignatura nova exclusiva per a la Constitució i les institucions democràtiques, però que no ens lleven l'ensenyament dels Drets Humans!

Pau de Burgos ha dit...

Enhorabona pels tres anys, i que siguen més anys, Maria!

Pense que es injust perquè els de l'Església tendrien que deixar-nos fer classes de sexualitat ja que es per aprendré mes sobre el nostre sexe i mes coses. Alguns no creuen en aixo sinó en deu i tot allò i no volen que donem classes d'això, però haurien de deixar-nos ja que som nosaltres qui volem. Igual que nosaltres que lis respectem en la creença i tot allò, ens deurien deixar fer les classes, perquè no tenim que fer o obeir el que als demés no els agrada.

SIDA STUDI Documentació i Prevenció ha dit...

Moltes felicitats Rosa per la feina feta. Des de SIDA STUDI també creiem en la importància de l'educació sexual i hi treballem dia a dia. Blocs com el teu ens ajuden a fer la feina i a veure que no estem sols!

Roger ha dit...

Com Que Marí i Pol ho va dir millor que el que jo podria dir-ho mai, t'envie el seu poemeta com a felicitació. Una abraçada ben forta, no podran amb nosaltres:

"No demano gran cosa:
poder parlar sense estrafer la veu,
caminar sense crosses,
fer l'amor sense haver de demanar permisos,
escriure en un paper sense pautes.

O bé, si sembla massa:
escriure sense haver d'estrafer la veu,
caminar sense pautes,
parlar sense haver de demanar permisos,
fer l'amor sense crosses.

O bé, si sembla massa:
fer l'amor sense haver d'estrafer la veu,
escriure sense crosses,
caminar sense haver de demanar permisos,
poder parlar sense pautes.

O bé, si sembla massa..."


Miquel Martí i Pol. Vint-i-set poemes en tres temps.

Isaac ha dit...

No sé en catalán, pero en castellano "carnal" no es sino la palabra propia de la lengua que ha sido sustituída por el "sexual", que entró como eufemismo (si no me equivoco) en el siglo XX. Me remito a un post mío. Corrígeme si me equivoco.

Isaac ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pitxu García ha dit...

Muchas felicidades por los tres años de Karici.es. Que se alarguen muchos más.

Rosa Sanchis ha dit...

Gràcies, amics!
us deixe ací un interessant article d'Agustí Zaragozà sobre EpC

http://www.levante-emv.com/opinion/2012/02/02/vuelta-epc/877823.html

"Para educar a un niño, hace falta la tribu entera», reivindica un proverbio africano. El problema, a mi entender, es qué ocurre cuando el niño es educado por una tribu estúpida y tan poco inteligente como la nuestra. /.../
Los padres son parte de la tribu. Y los educadores los necesitamos. Pero esto exige aceptar que hay un marco común ético indiscutible, y que preferimos una sociedad justa a una injusta, del mismo modo que todos deseamos metas felicitantes sin imponer un modelo de felicidad único para todos los ciudadanos. Entiéndase por ciudadano quien es señor de su propia vida y destino, configurándolos desde el marco del Estado y la democracia. Quien no es ciudadano, por cierto, es súbdito. ¿Será que a cierta tropa de la tribu le molestan los ciudadanos y le interesan los esclavos? Muchos padres —amparados por los Profesionales por la Ética— arrojan pestes sobre una materia que no choca con ninguna conciencia. Y esto lo sabría cualquiera que leyera el currículo de la materia. El problema radica en que hay padres temerosos de que enseñen a sus hijos prejuicios con los que ellos conviven y no se dan ni cuenta. ¿O acaso hay padres que consideran legítimo y moral despreciar a los inmigrantes o a los homosexuales? Si es así, deben saber que la educación moral —toda educación moral— es mejorable y que la labor de la tribu, cuando es inteligente, evita el desprecio, la indiferencia y el maltrato hacia los diferentes."

Jennifer Campoamor ha dit...

Moltíssimes felicitats Maria, has fet un treball molt bo!
Tens molta raó amb tot el que has escrit. Actualment, no sé què està passant, se pretén que siguem tots iguals? Que a tots ens agrade el mateix? Que tots siguem clons de tots? Quin mon avorrit ens pretenen imposar, no? Per això hem de seguir luxant per a que no ens intenten adoctrinar, tenim seguir luxant per a defensar que a cadascú li agrada una cosa diferent. Per això l'educació té que donar-se llibre.