30 de maig 2013

Avancen els hòmens?



Entrada de John Mozzoni

Té a vore ser home amb ser desastrós, masclista o dependent d'una dona?

Doncs és el que tracta de mostrar-nos la prestigiosa marca SAMSUNG dient el que fem i el que no fem els hòmens. En poques paraules, els hòmens només es dediquen a vore la tele, a menjar llepolies, a beure cervesa i a abaixar al bar a fer el mateix però amb els amics!

Aquest anunci em va cridar molt la atenció perquè sí, d'acord, hi ha gent a qui tot li ho ha de fer sa mare o la seua dona, per falta de costum o per l'educació que varen rebre, però i la gent que viu sola? O a la que, per raons familiars, li toca fer aquest tipus de tasques o la que ho fa perquè simplement li agrada?

Crec que si del que tracta és que la societat de hui en dia s'oriente cap a una mentalitat no tan prehistòrica, no s'haurien de fer anuncis com aquest que a soles taquen la imatge de l'home i ens clasifiquen com a mandrosos i inútils. I em pareix que s'equivoquen una mica bastant.

Realment, necessitem els hòmens una maquineta que ens faça evolucionar? O és la societat la que cal que busque una manera d’avançar?

27 comentaris:

Papallona Wolf ha dit...

Hola John!
A veure, començaré dient que si tens raó en moltes coses, i com en tot en esta vida, sempre acabem pagant justos per pecadors, i la televisió (els anuncis) tendixen a generalitzar molt tot.

De la mateixa manera que als hòmens se’ns generalitza amb eixos patrons (estar tot el dia en el bar, no moure ni un pèl, ser uns porcs) a les xiques també els passa (tardar 2 hores a “arreglar-se”, ser exagerades, tafanejar...etc). I inclús a l’amor, com les típiques històries d’amor perfecte que es creen a Hollywood, i que , segons pareix, allí es queden.

Però també he de dir-te que si alguna cosa es generalitza és per que hi ha una gran quantitat d’accions o coses per a fer-ho. M’explique, per exemple despreciar un sexe i posar-ho per davall d’un altre, s’anomena masclisme, i no sols per que ho practiquem a soles els hòmens, si no per que és el més habitual.

Així doncs i de la mateixa manera, açò es pot translladar-se a un altre ambit que tots coneixem millor: la nostra pròpia classe. Jo no se’l teu, i tal vegada enguany no siga tan exagerat, però segur que sempre hi ha hagut en classe més gent “baga” o que no estudia del sexe masculí, veritat? És a dir, en certs aspectes, si que “generalitzant” podem arribar a posar menys interés que les dones.

Al cap i a la fi pense que açò és simplement una caricaturització de l’home, un anunci estúpid com tantíssims altres. I respecte a l’evolució o l’avanç de la societat, que el teu anomenes en el text, tal vegada un gran avanç seria deixar de veure la televisió i de contaminar-nos amb totes eixes idees ridícules que se’ns imposen.

I per a acabar: molt bona entrada! Interessant.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola John,
l’altre dia quan em comentares a classe sobre quin tema volies fer l’entrada, em vaig alegrar molt. M’encanta que n’hi haja un home que s’indigne per la imatge estereotipada que donen alguns anuncis. De fet, si jo fóra home, estaria protestant, com les dones (i des del feminisme) fa temps que fem, perquè ja està bé de mostrar hòmens que només s’interessen per la beguda, pel futbol o per les dones!!! Però... clar, com molt encertadament diu Papallona, al darrere d’això n’hi ha el masclisme. I precisament aquest masclisme fa que la majoria dels hòmens no s’indignen quan veuen aquestos anuncis, sinó que més bé riguen perquè els consideren graciosos i en absoluts perniciosos.

I sí, n’hi ha hòmens que no netegen, que no cuinen, que no tenen cura de les persones del seu voltant... perquè es creuen que tenen dret als privilegis (pel simple fet de ser hòmens) i perquè els resulta tremendament còmode que una dona (la mare, la filla, la parella...) ho faça per ells.

La societat canviarà quan nosaltres, que som la societat, canviem. Crec que aquesta entrada teua, i el comentari de Papallona (un xic que signa amb aquest nom tan femení sense despentinar-se), són el principi del canvi.

roxana mariana ha dit...

La veritat esque no me gustaria tindre un xic tan guar,però si que m'agradaria tindre un xic con en el som de la xica. Si els xics fueren mes ordenats seria millor per les dones que tenen que netejar la casa.
En este anunci es un poc feminista i masclista perquè al principi la dona fa la limpieza etc.. i despre el fa tot el home. El anunci l'e ensenya a la dona no ser feminista i el home a no ser masclista.

david arenal ha dit...

Ami el vídeo em pareix molt graciós es molt divertit m'agrada per què el xic quan le ponen el aparat en la esquena i se vols molt treballador............. la xica es molt imaginaria perquè pensa que pot fer tot aixo quan el es molt vago i lo podria fer

Maribel Arenal ha dit...

Deu meu...però quin anunci més idiota! Perdó per l'expressió però es que no m'ix altra paraula. Doncs sí: retrògrad, antic, masclista, insultant per als hòmens... No assoles ofen al home, que és clar que l'ofen, si no que també la dona. Deixa de malcriat, maleducat i apardatat a l'home. Com si aquest èsser, per cert únic animal capacitat amb raó, no sapiguera fer res, com si fóra inútil i no s'hi hagués avançat evolutivament. La dona, que ho fa tot, dessitja, (cosa que em pareix lamentable) que algún dia en el futur el sexe masculí s'encarregara de tots els quefers que ara a ella li "corresponen", pel simple fer de ser una dona. Però anem a vore, tros de carabassa, en que cap cap que la dona tinga tal aspiracions i dessitjos? No el considereu una miqueta trist? Nosaltres com els carrancs, cada vegada més enrrere, sí senyor. Els nostres somnis han de ser les nostres metes a la vida, tal com una professió que t'agrade, alguna cosa que t'agradaria tindre... però somiar que els homes es comporten com persones? Per favor! Que estem al segle XXI... Ni per art de màgia, ni per la "divina providència", cambiarà la situacó de la dona, encara que pense que ja ha cambiat i deu continuar cambiant al llarg de l'història a favor de les dones. Jo no sé a casa dels demés, però es que jo aquestes coses no puc imaginàrmeles, perquè a ma casa, tant ma mare con mon pare fan les mateixes tasques i no hi ha cap tipus de discriminació. Ni la dona és una esclava ni l'home és un inútil.

ramon estone ha dit...

vídeo es veritat au menta la unió masclista perquè sol sal un home es veritat que sempre el home ha estat mes cap arriba que la dona però con el pas del temps canviara la cosa els drets dels homes poc a poc canviara i aixo a mi m'agrada per que la dona i el home se tenen que ajudar en tot lo que puguen en de definitiva tot som iguals i es una cosa que ió personalment ió respecte


Ramon estones fi

manu arenal ha dit...

El video es una forma de deisar al homes com uns vagos i aixo no es asi perque ni han homes com monpare que viu a soles i ens llava la roba ami i al meu germa.
Tambe crec que abans de ficar estes anuncis algu els tendria que vore i donarlis el vist bo.
enconclusiba aquest anunci es una forma de deixar als homes com vags.

Darwin Stone ha dit...

Bon dia John!
Et done la raó en la majoria de les coses, que als xics se'ls fica etiquetes com la de vago o que no mouen un pel, però també hi ha alguns altres que no es passen tot el dia cara al televisor, sinó que cuinen freguen i netegen la casa.

A mi, personalment aquest anunci no m'agrada molt perque insulta no sols a l'home sinó també a la dona.

Ja tornaré a comentar

Vera Arenal ha dit...

Jo estic molt en contra de l'anunci. Tots els dies visc exia mateixa situació. He vist molt poques vegades a mon pare fent la colada, o llavant els plats o agranant el piso... I ma mare sempre es queixa i mon pare seguix sense fer res al respecte.

No m'agrada vore als meus pares discutir i damunt dir-li a ma mare que ella és la que té que fer les feines de casa mentre que mon pare va al bar o de vegades va a comprar.

A mi em fot molt perque veig passar-ho mal a ma mare mentre que mon pare disfruta en el sofà o fent qualsevol altra cosa.

Es veritat que encara queden molts homes així, que no han avançat desde que es tractava a les dones com a objectes i hi hauriem de fer-los reflexionar sobre aquest tema per a que deixaren de tractarles així.

Ana y Noemi ha dit...

Bon dia John,

Nosaltres com a dones,si que pensem que tens raó en que tenim una forma de vore al homes com a que no fan res a casa i es passen el dia mirant la televisió, gitats al sofà i sense fer ninguna cosa a casa, es a dir: netejar, cuinar, cuidar dels xiquets etc...

En realitat si que es veritat que les dones hui en dia son les que manen en casa, i son les que organitzen tot, porten als xiquets al metge, al col·legi, fan la compra.. Encara que també hi ha homes que fan estes coses però es clar que es una minoria a dia de hui, per molt que puga ofendre a els pocs homes que si que fan alguna cosa. Als quals estem molt agreaïdes perquè son els primers que comencen a canviar esta societat on la dona es la “criada” de la casa, i l'home és el que no fa res perquè és el que mes dines porta a casa (encara que no sempre és aixi), eixe es altre tema interessant, el de perquè en el mateix treball un home cobra mes que una dona.

Per altra banda sona un poc a risa però podrien començar a comercialitzar el “chip” que canvia als homes com s'imagina la xica del anunci. Jajajaja.

En conclusió pensem que te un poc de raó el anunci, però que no tots els homes son aixi, que hi ha xics que participen molt en les tasques de la casa, encara que moltes vegades és obligat per les dones. I sentim molt per si algun comentari que fem les dones sobre aquest sema pot sentarli mal a una minoria de xics, no es la nostra intenció anar a fer mal, però a nosaltres també ens senta mal tenir que ser sempre les ames de casa.

Roberto i Christian Campoamor ha dit...

Bon dia xicons i xicones,

Aquesta entrada feta pel meu company John ens pareix un bon vídeo per a canviar les mentalitats de la gent sobre els hòmens. També podem vore aquesta entrada des d'un altre punt de vista, ja que dona una imatge d'home simple que a soles serveix per a quatre coses, com per exemple veure el futbol, baixar-se amb els col·legues al bar a beure cervesa i coses així.

Vist des d'aquest punt de vista, com hòmens que som, ens pareix un vídeo que pot ofendre-nos ja que no tots els hòmens som iguals que el de l'anunci. Al igual que em parlat de la situació de la dona en la societat en entrades anteriors en Karici, també em de parlar de la situació del hòmens en aquest anunci, ja que no té res a vore amb la de la dona perquè aquesta sempre es sol mostrar com a inferior als hòmens quan no hauria de ser així perquè tots som iguals en la societat. D'aquest anunci podríem dir que la imatge d'home simple i de que no fa res en casa hauria de finalitzar perquè en la nostra opinió no tots el hòmens som com el de l'anunci i no ens agrada que la nostra imatge siga la mateixa perquè no som iguals.

En conclusió, l'entrada que ha posat John ens pareix interessant perquè pensem que hem de finalitzar amb la imatge d'home simple en la societat. Pensem que la imatge de la dona com a inferior en comparació amb els hòmens ha de finalitzar també perquè ni la dona hauria de controlar als hòmens, com apareix en l'anunci, ni els hòmens haurien de controlar a les dones perquè no són inferiors a nosaltres.

SERGIO I TAMARA WOLF ha dit...

Bon dia a tots i a totes,

Sobre aquesta entrada volien dir que la majoria de la culpa es nostra, perquè nosaltres som els que deixem que això siga així.

Este anunci es molt masclista però creem que més per part de la dona, perquè a part de que no tots els homes son així (com ha posat John en l'entrada) també molts d'ells son així per el comportament de les dones que tenen al voltant que les deixen ser així, o inclús algunes les inciten a ser així, sense tenir que fer-ho.

Creuem que el canvi està més en nosaltres que com ha dit Maria en un comentari que som la societat que en un altre lloc. Tenim que empesar seguint crítics amb nosaltres mateixos i després amb els demés.

Anaís Bebel ha dit...

Ja era hora de que es criticara alguna cosa que posara en mal lloc als hòmens i no a les dones, i em pregunte... per que serà?

La majoria de les critiques sexistes es cap a les dones, i ja ens mereixíem bé un punta-peu al cul nosaltres, els hòmens. Però tota publicitat sexista o exagerada, ja siga contra els hòmens o contra les dones, ha de ser criticada i comentada. Per altra banda, els hòmens sabem reir-nos de nosaltres mateixos amb la exageració dels nostres propis estereotips.

Amés no entenc per que els estereotips son així i perquè existeixen.

Adéu a tots i sigeu bons, i no obriu a ningú que els iaios porten claus, i no t'oblides de berenar, eeeh!

Aida i Lidia Wolf ha dit...

Bon dia a tots.
A vore,ja estem al segle XXI, en aquesta època tant els homes com les dones tenen independència pròpia i poden valer-se per ells mateixos sense que ens fiquen un aparell que ens canvie la vagueria. Si que es cert que encara hi ha homes masclistes que a soles van al treball i la dona te que estar netejant la casa i servint-li a ell. Això és per l'educació, abans al temps de Franco era normal ser masclista però ara no hi ha cap excusa per ser-ho. Ni la dona servix a soles per a ama de casa ni el home a soles per a treballar.
Moltes voltes les xiques tenen l'obligació des de xicotetes a fer-se el llit, a parar taula... en canvi, si té germans, no estan obligats ja que això no és funció d'un home. Peró a vore, des de quan fer-se el llit a soles el poden fer els xics? Per què cuinar tè que fer-ho les dones o inclús, la pregunta deuria ser: per què ensenyem a la dona a cuinar o deixem que a soles siga la dona qui cuine? A lo millor perquè el vegem com una tradició, però a soles hi ha que vore que molts del millors cuiner són homes. Per lo tant, per què les dones tenen que fer unes coses i els xics altres?

sergi Camp ha dit...

Hola a tots i totes,
Des de els medis de comunicació com la televisió no deuria tindre capida anuncis tan retrògrads com aquest, això dona a pensar de que mai es llevarem els rols que tenen homes i dones assignats per la societat. Ja esta be! En conclusió pense que si no existirà el masclisme no existiria el feminisme i viceversa, que l’home al bar i la dona a netejar em pareix un poquet cansat i crec que en la educació esta el pensar que som diferents però el dos podem fer les mateixes coses, som igual de vàlids

roxana mariana ha dit...

Abans creia que no era normal ensenyar-li a un xic això de l'anunci però ara pense que sí, que el xic et pot ensenyar a posar-te'l perquè si viviu junts no és bo amagar-se les coses.

Abans les dones tenien vergonya d'ensenyar com es posa un tampó a un xic perquè clar, no és normal, però es molt fàcil, simplement cal col·locar-lo i després polsar el botonet i res més. No has de tindre vergonya per una cosa tan ximple.

Unknown ha dit...

A mi aquest vídeo em pareix per una part graciós i per una altra crec que perquè un home siga home no vol dir que no haja de fer res, ha d'ajudar igual... i no ha de fer una màquina que l'home treballe encara que siga més còmode per a la dona perquè jo crec que tots i totes som iguals per fer una cosa que altra.

esther i sonia arenal ha dit...

A nosaltres aquest video ens ha paregut molt graciós, que le posa a la espalda la máquina de la tele i el home comença a treballar a casa y ajudarla en les tarees i a no ser un vag com ix en el sofa tumbat.
Açó si es poguera fer no estaria mal para fer que trebajara un poco més en casa , alguns homes trebajen però otros no i ya podrien ajudar un poc més.

Dario Campoamor ha dit...

Jo pense que el vídeo és interessant perquè al principi ens mostra el prototip d’home desastrós que solament menja i veu la televisió en casa i que no fa res. La seua parella li posa un aparell a l’esquena i ella s’imagina que el xic comença automàticament a fer les coses de casa com si fóra una maquina. És absurd pensar que els homes de hui no pugen ajudar en casa, perquè tant als homes com a les dones ens tracten d’educar de la mateixa forma per a ser independents i ser capaços de fer les mateixes coses.

Personalment crec que aquest anunci deixa en mala posició als homes del segle XXI, ja que hi ha molts homes independents que poden fer les mateixes coses a casa i no tenen cap problema, jo en la meua casa puc veure que els meus pares fan les mateixes coses i són molt feliços perquè des de xicotets, els han educat de la mateixa manera.

Dario Campoamor ha dit...

Jo pense que el vídeo és interessant perquè al principi ens mostra el prototip d’home desastrós que solament menja i veu la televisió en casa i que no fa res. La seua parella li posa un aparell a l’esquena i ella s’imagina que el xic comença automàticament a fer les coses de casa com si fóra una maquina. És absurd pensar que els homes de hui no pugen ajudar en casa, perquè tant als homes com a les dones ens tracten d’educar de la mateixa forma per a ser independents i ser capaços de fer les mateixes coses.

Personalment crec que aquest anunci deixa en mala posició als homes del segle XXI, ja que hi ha molts homes independents que poden fer les mateixes coses a casa i no tenen cap problema, jo en la meua casa puc veure que els meus pares fan les mateixes coses i són molt feliços perquè des de xicotets, els han educat de la mateixa manera.

Jlo Mill ha dit...

Bon dia a tothom,

Aquesta entrada parla de si realment els hòmens són uns masclistes i gossos però, Samsung creu, i així ho posa a l’anunci, que sense un ``xip´´ mai canviaran els hòmens de pensaments i accions.

I John defensa que els hòmens no estan estancats en el temps i que, per tant, Samsung s’equivoca en afirmar açò. Jo no tinc cap enquesta on diga una cosa o tota la contrària però des de la meua experiència hi bastants hòmens que són massa gossos per a fer qualsevol cosa i masclistes crec que estarà als mateixos nivells, doncs aleshores el problema no sé si el té Samsung per dir que serien molt millors amb el ``xip´´ o la crua realitat.

Crec que el que està plantejant Samsung, a banda, de vendre el producte és que amb un canvi de mentalitat = xip els hòmens millorarien molt la seua manera d’afrontar la vida. Els hòmens deixarien de ser el típics gossos i masclites i passarien a ser els hòmens perfectes que la humanitat somia tindre.

Crec que la solució per a afrontar aquest problema està, al igual que tots, en la mà de tots per sobretot en tots els hòmens que hi viuen ara i ací, si és que volen que la resta de la humanitat pense diferent algun dia.

A més a més, en la societat actual com ells són els prigilegiats dins de les families, ells no fan res mentre que la dona ho ha de fer tot a casa. I si ella es queixa de què ell no participa damunt ell es posa gallito i li diu que ell també treballa fora per a mantindre’ls però realment què és més sacrificat treballar com a una esclava o treballar a un lloc on et volen (fora de casa)?

Com a conclusió, crec que Samsung ha sigut molt atrevit en comparar la evolució en la televisió i la evolució als hòmens. Com si tot fora tan fàcil com inventar un ``caxarret´´ i posar-ho a funcionar!

Ànim per a tots aquells que creuen que aquestos tipus d’anuncis no haurie d’eixir a la tele! Però tot és qüestió d’esforç i lluita!!!

zineb becker ha dit...

Es veritat el que diu John que els homens a la televisio son representats com una persona que asoles menja, descansa,i va als bars per a veure el futbol amb els amics. Pero el que realment pasa a la societat de hui en dia es que els homens vells si que estan acostumats a que la dona o la mare ho fasen tot pero els homes joves si que es poden mantindre sense l’ajuda d’una dona ja que es la seua vida i es que si volen sobreviure han d’acostumar-se al fer treballs tant de dins de la casa igual que els de fora.

jacke wolf ha dit...

Hi ha una cosa que jo sempre he volgut veure, i és que si els homes podrien suportar un dia la vida d'una dona, les constants crides de la dona perquè li porte la cervecita freda, la planxa, la llavadora, els plats, el plor dels xiquets, també l'atenció dels xiquets, fer el menjar i damunt anar a treballar.
Crec que no serien capaços, que ja voldrien tornar a ser homes. I és que el que fot més és que no ho valoren, i diguen que és el deure de qualsevol dona, i que això és una botxeria de lo fàcil fer tot això i de que damunt es queixen. Almenys valorar el treball i les hores que dedica una dona a fer el treball de casa més això de fora i pensar que podríeu almenys tirar una mà i ajudar, i no dir: " és que acabe d'arribar d'un dia llarg i molt dur del trabajo" perquè la dona no és que se n'haja anat al spa o s'ha quedat dormint fins a les tantes.
Valorar més i ajudar més, veureu com les coses milloraren a casa.

dani wolstencraft ha dit...

Aquesta entrada em sembla molt interessant, perqué parla de un trema que afecta als homes en la societat.

El video realment es un poc idiota ja que no te en conte els homes que son mes treballadors i assejats i les dones peresoses i desastroses.

La meua primera opinio en aquest tema, es que encara que existisca el estereotip de que els homes son uns desastrosos i inutils ni han molts homes entre aquestos jo que ajudem en les tasques de casa asoles perque ens agrada.

La societat clasifica als homes de peresosos i a les dones com a molt treballadores quan parlem de les tasques de casa. Doncs es la societat la que no ens permiteix als homes avançar i encara que ho fem no els ho reconeixeran i tot continuara com fins ara.


Aleshores la meua opiniò es que els homes també hem de lluitar perque siguen reconeguts els nostros esforços per avançar i deixar enrrere els estereotips.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Dani, m’alegra que t’indignes perquè aquest anunci presente als hòmens com a peresosos i inútils; això és un avanç perquè, en general, als hòmens els fan gràcia aquests tipus d’anuncis i no li veuen el sexisme. Dit això, no estic d’acord en la segona part de la teua intervenció. La societat no és que classifique als hòmens d’una manera i a les dones d’una altra. És que les dades parlen. L’any 2000, els hòmens treballaven a casa cinc vegades menys que les dones. I solament en 8 de cada 100 famílies es produïa un repartiment equitatiu de les tasques domèstiques. Segons un estudi de Ma. Ángeles Durán (2000) per a la cura dels xiquets foren necessàries en tot l’estat 14.514 en tot l’Estat, de les quals 11.820 les realitzaren les dones i 2.540 els homes. Per a fer tot el treball s’haurien necessitat 9 milions de persones contractades a temps complet. I per a substituir el temps que ocuparen les dones, 7,1 milions de persones.
He buscat dades més actual del Instituto de la Mujer i es diu en un estudi:

•Según se deduce de las Encuestas de Empleo del Tiempo, las mujeres dedican menos tiempo que los hombres a todas las categorías de actividades, con la única excepción de aquellas que tienen que ver con el cuidado del hogar y de la familia. /.../ De acuerdo con los datos de la última Encuesta de Empleo del Tiempo (2009-2010), el porcentaje de mujeres que empleaba tiempo en el cuidado del hogar y de la familia era del 91,9% y destinaban una media de 4 horas 29 minutos diarios (el 74,7% de los hombres destinaba 2 horas 32 minutos). Por el contrario, el porcentaje de mujeres que destinaba tiempo a las aficiones y la informática era del 23,9%, con una duración media diaria de 1 hora y 38 minutos, y el porcentaje de varones era del 35,6%, con un tiempo medio diario de 2 horas 5 minutos. El 28,2% de las mujeres dedicaba una media diaria de 6 horas 43 minutos al trabajo remunerado; el 38,7% de los varones empleaba 7 horas 55 minutos.
Font: http://www.inmujer.gob.es/estadisticas/boletinEstadistico/docs/Boletin3Marzo2013.pdf

Com veus, sembla que avancem però lentament.

També tens raó que els hòmens heu de lluitar, pèro no perquè es reconeguen els vostres esforços. Compatir les tasques de cura és normal i no s’ha de premiar a ningú per fer-ho; al contrari, s’ha d’exigir perquè és de justícia que així siga i que les tasques es repartisquen i no els toquen sempre a les mateixes. És com si visqueres en un entorn racista i tu no ho fores i volgueres que se’t premiara per no ser-ho. No, això no és així! Una conducta ètica és la no racista, de la mateixa manera que una conducta ètica és ser igualitari i compartir les tasques.
I si la societat no avança, no és perquè no es premie als hòmens, faltaria!, és perquè n’hi ha molts hòmens que no volen renunciar als privilegis, i és molt còmode continuar tenint criades gratis!! Aquestos hòmens són els enemics dels hòmens igualitaris, no una suposada societat que no premia o reconeix el mèrit dels hòmens que treballen a la casa!!

Adrián Feijoo ha dit...

Aquesta entrada tracta un anunci de la marca d'electrònica Samsung, que vol oferir un nou producte que fa 'evolucionar' la seua televisió amb l´us d'Internet però ho compara amb la evolució dels homes de l'actualitat.

Primer, l'anunci ens presenta un home menjant i veient la televisió, que fa pensar que solament fa açò en la seua vida diària. Mentrestant, la seua dona es preocupa per el seu marit i la seua actitud i (que casualitat) inserta a la televisió i al seu marit un producte d'evolució. Aquest producte fa que la televisió oferisca noves aplicacions que permeten, fins i tot, connectar-se a Internet des de la televisió. En canvi, aquest producte fa que l'home funcione com un robot i criat de la seua dona, fent tots els treballs de casa (cuinar, netejar, cuidar del fill...). Finalment, la dona reacciona i se n'adona que solament la tecnologia pot evolucionar d'aquesta manera tan radical.

En la meua opinió, aquest anunci tracta d'informar sobre el poc treball que els homes realitzen a casa però, al intentar solucionar-ho, el que fan es tractar a l'home com un objecte perfecte de cuina i neteja, entre altres funcions. Per això, hi ha sexisme en el moment en que es suposa que la dona realitza tot el treball mentre que l'home ocupa el seu temps lliure per veure la televisió, menjar i ser mal educat. Però també apareix sexisme cap a l'home quan es mostra a aquest últim realitzant tot el treball i a la dona fent-se les ungles.

Per altra part, es continua considerant que no hi ha igualtat entre home i dona, sobre tot en el treball domèstic. En canvi, jo pense que aquest concepte ha evolucionat molt, el que la publicitat vol negar-nos, ja que cada vegada hi ha més igualtat, exceptuant cassos com en tots els camps.

En conclusió, sempre pense el mateix perquè sempre em mostren el mateix a la publicitat: els anuncis ens presenten de tot menys el producte que es vol presentar, el qual s'anuncia de manera subliminal. Considere que aquest concepte de igualtat ha canviat molt en la meua època però el que no ho ha fet i espere que ho faça és la societat, la publicitat i els seus pensaments que transmeten, que es el que fa dubtar sobre les nostres accions.

Antonio ha dit...

Aquí también hay anuncios interesantes:
http://www.marketingdirecto.com/marketing-general/publicidad/8-spots-demuestran-sexismo-se-ceba-tambien-los-hombres-la-publicidad/