18 de juny 2013

Ocultacions interessades

Per què tant de desconeixement? Tanta ocultació? Tant d'androcentrisme?






Fragments del documental El Clítoris (Canal Odisea, 2003, Francia, 60 min. Direcció: Michele Dominici, Variety Moszynski, Stephen Firmin).
Es pot vore on-line ací


Ací podeu trobar alguns fragments transcrits del documental.

També podeu llegir les entrades de Karici.es Dret a gaudir del progrés científic i El clítoris. IES Molí del Sol.

2 comentaris:

Javier Bebel ha dit...

Em pregunte el perquè de l'androcentrisme, i l'ocultació del nostre cos a cadascú de nosaltres, o el perquè de l'odi o la por cap al sexe.

Pense que els cosos, el sexe, els òrgans sexuals i els seus funcionament no deurien ser tant secrets o ocults i no comprenc perquè es mantenen en secret i no se'ls expliquen aquestos temes als xiquets des de ben xicotets. Els pares pensen que ocultant-ho tot, així protegeixen els seus xiquets, quan l'únic que aconsegueixen és danyar-los fent-los ingenus a aquestos temes fins que siguen majors.

Adéu a tots i dones festes, si les teniu...

Rosa Sanchis ha dit...

La realitat que descriu el vídeo continua sent actual. Una amiga metgessa de 45 anys em contava que en tota la carrera de Medicina mai li varen parlar del clítoris. I, de fet, de la vulva només li ensenyaren la uretra i la vagina i li digueren que s'havien de mirar perquè podien tindre tumors. Així que, si una no és curiosa...