12 de febr. 2014

Educació, reproducció, moral, plaer...





Creus que els vídeos de Pablito i Virginia donen una bona educació? Què ensenyen?

10 comentaris:

Clara Zetkin i Paula Roussel ha dit...

Pensem que si que dona una bona educació i ensenya als més menuts.Virginia és una xiqueta amb curioitat i la seua mare no té cap problema a l'hora d'explicarse-lo.

La nostra opinió és que ella fa bé preguntant allò que no sap.Si algú té duptes sobre algo hauria de preguntar.

I es que és més estúpid aquell que no pregunta i se queda sense saber-ho que aquell que no sap i pregunta per enterar-se.

No et quedes mai amb el dubte.



Pau Mill ha dit...

Hola bona vesprada,
Jo pense que aquestos dibuixos representen que si el teu fill et pregunta alguna cosa sobre l’educació sexual as de dir-ho perquè si et pregunta es per alguna raó. En cara que jo personalment no ho diria tant promte a no ser que em preguntarà el meu fill i/o filla. Ja que són masa petits per saber eixes coses per a mi es molt millor anar escultar-ho en el col•legi o en el carrer i desprès preguntar que es o buscar-ho tu però hi ha xiquets que si ho pregunten molt abans jo no he fet eixina.

Em pereix un vídeo molt educatiu ja que la mare no li diu ni semilletes ni res paregut li diu òvul, ovari, espermatozoide això em pareix molt millor que les semilletes però cada un amb els seus fill i/o filles fa el que vol. Però en aquesta societat no es pot preguntar res que es te fora del establit desde fa ja molts anys encara que no deuria de ser exina perquè sinó mai se dirà res per por al que diran però jo si tinc que dir o preguntar alguna cosa me dona igual els demes.

Axó a sigut el meu comentari Bona ni un comiat Pau.

(R 1erTrim.)

Anònim ha dit...

Jes
El video tractaba sobre una xiqueta y un xiquet que estaben jugan amb la pilota, quan al xiquet l'hi entraren ganes de pisar.El xiquet va anar a un arbre a pisar y la xiqueta va anar darrere de ell y va vore que tenia una coseta per pisar.
La xiqueta va preguntar a sa mare que perquè ell tenia aquesta coseta y ella no; ella va respondre que tindre pilila no sempre era cómode, fa molt de mal si et tralles o et donen.
Jo crec que tots deuriem de coneixer les diferencies físiques entre els xics y les xiques.

Melissa Nelken ha dit...

Aquesta entrada de Pablito i Virginia em pareix prou infantil, ja que jo se la mostraria als xiquets de uns sis anys quan comencen a tindre curiositat sobre d'on venen els xiquets. Si a mi m'ensenyen aquesta entrada per a donar-me una educació sexual no crec que em servisca de molt, ja que per a l'edat que tinc, l'educació d'aquest tipus ha de ser més detallada i realista.

De totes les maneres, crec que aquest és un bon vídeo per a començar a aprendre com funcionen els aparells reproductors, quines funcions tenen, etc.. Per als xiquets menuts, és prou per a resoldre dubtes.

D'altra banda, no dona una informació completa, és com que “la deixa a mitges”, no explica amb claritat què és un penis i les diverses funcions que té: dóna una idea de que és per a fer pis i per a fer més xiquets, però no està molt clar cóm.

Estefanía STONE ha dit...

Hola.

Jo pense que questos vídeos estan molt be per als xiquets menuts, però també pense que falten algunes coses.

Utilitzar estos vídeos com a material per a donar educació sexual estaria malament perquè estos vídeos estan incomplets, la educació sexual no és tracta només de reproducció. I una altra cosa que no m'agrada gens és que deixen al xic com un ignorant a la fi de tots els capítols.

No estan mal però estan incomplets com a material per a l'educació sexual.

Vicente Becker ha dit...

L'entrada de Pablo i Virgínia em pareix molt bona per a xiquets de entre 6, 10 anys, etc. però clar, per a alumnes de 1er de Batxillerat em pareix infantil ja que nosaltres ja sabem eixes coses però bo, crec que aquesta entrada esta feta per a alumnes de 1er de l'ESO i per a que nosaltres reflexione de com li parlarien un un futur als nostres fills.

La manera en la que la mare li explica a Virgínia la reproducció, el aparells reproductors i tot això és molt bona. La xiqueta te curiositat de per què Pablo te pene i ella no, de com venen els fills i la mare s'ho explica sense complicació. De fet, m'agrada molt el llenguatge que utilitza, no diu eixes coses de llavoretes, flors, etc. no, en aquest cas li parla de òvuls, ovaris, espermatozoides etc. Molts pares i mares de segur que penses que si a un xiquet/a menut li expliques aquest tema amb eixe vocabulari, no ho entendria, però jo crec que si, ja que la xiqueta quan la mare die espermatozoide pegunta que què és això i la mare s'ho explica també amb molta facilitat.

Jo no sé a quina edat hi ha que començar a parlar de sexe amb els fills, pense que hi ha que esperar a que ells a soles escolten quelcom relacionat a l'escola, el carrer, etc. i quan pregunten als pares, que aquestos li resolguen les dubtes ja que pot ser que si els pares van a parlar-li de sexe quan ell no esta interessat, el xiquet es senta violentat, incomode, etc. i després no vulga preguntar.

Sara Tristán ha dit...

Aquesta estrada està molt bé, ja que resulta interessant la forma en que intenten que els xics i les xiques aprenguen que és la sexualitat i el seu cos d'acord amb el que la societat considera “normal i adequat”.

Per altra banda, el que diu el vídeo està mal explicat, ja que les dones poden estar i mantindre relacions sexuals tant amb xics com amb xiques. Al igual que els xics poden llitar-se amb xics i xiques. A més de tot això, una dona o un home no tenen perquè estimar l'altra persona per a tindre un fill, i hui en dia tot el món pot ser pare, ja siguen homosexuals o no.

En conclusió, jo crec que els xiquets del vídeo no reben una bona educació sexual, per tot el que he dit anteriorment. A més, em de tenir en compte que aquestos vídeos són antics i la societat era una mica diferent. Hui en dia tot això està canviant lentament i s'ensenya la sexualitat de manera un poc més directa i oberta. Encara que queda molt per a la sexualitat deixe de ser un tema tabú.

Chen campoamor ha dit...

M'han paregut molt graciosos aquestos vídeos perquè normalment els pares no conten als seus fills el que és la reproducció fins que arriben als 16 o 18 anys perquè és quan els homes i les dones ja han desenvolupat les hormones.

En veritat explicar-los des de tan menuts el que és la reproducció té una part positiva i una part negativa. Per exemple la part positiva: té coneixement de la reproducció, i la part negativa: que podrien dir pel carrer que ahir els seus pares han fet un fill i portar problemes a la família o amb els veïns, per això jo pense que és millor dir-los als fills el mite o el conte de la cigonya fins que arriben als 12 anys i que ho descobrisquen sols.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola alumnes,

Ensenyar reproducció és fer una bona educació sexual o és només ensenyar reproducció?

Ridiculitzar els xics, tractant-los d'ignorants, és fer una bona educació sexual?

Responsabilitzar les xiques de la reproducció és fer una bona educació sexual?

Transformar la metàfora de la llavoreta (que papà posa dins de mamà) per incomprensibles o tècniques paraules (espermatozou, òvuls, ovaris...) és fer bona educació sexual?

Definir el cos de les xiques com a les que NO TENEN alguna cosa, en aquest cas penis, és fer bona educació sexual o és definir-les des de la falta d'alguna cosa, des de la imcompletesa?

Rosa Sanchis ha dit...

Us recomane un article sobre la necessitat d'educació sexual des de la infantesa:http://fsexpol.blogspot.com.es/2014/03/la-importancia-de-la-educacion-sexual.html