5 de març 2014

Acceptable-inacceptable


Làmina original de Kendra

24 comentaris:

Jose Thompson ha dit...

Eixa imatge representa les coses que pot fer un home i no una dona com per exemple llevarse la camisa en estiu, o no depilarse les axiles i de més.

Jo pense que en part son les dones les que no són capaços de llevar-se la samarreta per que lis dona vergonya, i tampoc no depilar-se.

Si elles volgueren hauria gent a la que li donaria igual i no li importaría

Dani Goldman ha dit...

Aquesta foto tracta de les coses que pot fer un home i una dona no pot fer. Són coses com llevar-se la samarreta quan fa calor, alçar el braç per a saludar i tindre pèls a les axil·les o altres que els homes poden fer amb tota naturalitat i les dones no poden.

Jo crec que aquesta entrada vol reflexionar sobre aquestes coses i fer pensar a la gent a que no es té que atemorir o sorprendre i a de acceptar-lo com una cosa molt normal.

Jesús Thompson ha dit...

La foto trata sobre que hi ha coses que els xics poden fer i esta bé. Però, en canvi, si ho fan les xiques no és res aceptable.
Aço es culpa de la societat perquè no veu normal que les xiques pugen fer el que elles vulguen, tant com si no volen depilar-se, com si volen anar sense camiseta com els xics o com qualsevol altra cosa.
Jo pense que aixó no hauria de ser així, la societat té molt ocultada la igualtat entre dones i homens soles que diuen que sóm '' iguals ''.

Elena Stone ha dit...

Hola bon dia

Aquesta entrada tracta de que els xics per conveniència alguna, no tenen que a brotxar els aixelles i les cames. I les xiques per que es antihigiènic es tenen que depilar.

Quan fa calor i els xics es van a la platja es quiten la samarreta i tots el ven normal, però si la xica es quita la part d'alt del biquini li tenen que dir de tot?No però la gent o fa.

Si tu penses que aixo esta mal ,quan veges a una xica no li digues res per que cada persona es un altre mon.

paula campoamor ha dit...

El vídeo mostra una part masclista, jo pense que les dones en alguns casos continuen sent menys que els homes.
Per exemple: en la playa, en les piscines els xics poden anar sense part de dalt però si les dones porten les mamelles al aire ja,el veuen rar o estrany a vore, jo pense que per una banda tenen raó perquè no se anar amb les mamelles a l'aire... cada persona es lliure, si però al anar així es com que provoca o pot excitar als homes o dones.

Un altre exemple es que les xiques si no es depilen esta com mal vist no se, mal vist per que? Si no tenen quasi temps..., els xics es depilen?, pocs. I es que cada vegada pensen menys que estan fent per que així estem una altra vegada anant al temps de davant, per a que tanta lluita per que les dones tingueren els mateixos drets que el homes?

Aitana West i Paula Roussel ha dit...

Nosaltres pensem que aixo es una ximpleria encara que passa molt. És un acte masclista, si un xic pot tindre pel a les axil·les...Per què una xica no pot fer-ho?
I si un xic pot anar sense samarreta per què si ho fa una xica està mal vist?
Una xica pot fer el mateix que un xic. Som iguals.

Nosaltres pensem que si una xica vol anar sense samarreta que ho faja. Si vol deixar-se pels a les axil·les que ho faja.

Nosaltres no faríem això, però no perquè creiem que està mal fer-ho, perquè ens sentiríem una mica incòmodes. Però si els xics ho fan les xiques també ho podem fer. Si de veritat existix l'igualtat haurem de demostrar-lo.

fran wolf ha dit...

la foto tracta de que un home pot llevarse la samarreta i les dones no.

jo pense que pot ser un poc anti higenic

Jesús Thompson ha dit...

Fran això no és un comentari. Per lo meys te que tindre 5 linees y tindre sentit.

aida kent i yolanda beker ha dit...

Hola,
Nosaltres pensem que aquestos estereotips deurien canviar ja que no hi son correctes per a les xiques es una injustícia ja que totes les dones hem de estar perfectament depilades per “estètica” però no deuria ser així ells també deurien arreglar-se un poc no? Ja que nosaltres tenim que estar molt belles ells també haurien de estar-ho també, ja que nosaltres tenim que estar depilades ells també deurien de depilar-se per a nosaltres, creem que estem en una edat molt avançada respecte això, però encara estem estancats en la antiguitat, les dones encara estem infravalorades en esta societat de avui en dia.
Després està el tema de que els xics poden anar a qualsevol lloc sense samarreta però es clar la dona no hi pot perquè ensenya els pits i els homes no? Això tampoc ens pareix just ja que tant homes y dones tenim pits però nosaltres no hi podem fer això perquè la nostra societat esta acostumada a que la dona estiga tapada però l`home no ho estiga.
La nostra opinió es que aquestos estereotips haurien de acabar ja que tost som persones per igual hi no es pot deixar fer una cosa a un home però que es no ho puga fer una dona.

Jordi Kent ha dit...

Hola a tots.

La meua opinió sobre aquesta entrada, és que ja hem agafat uns prototips d’home i de dona distints. La dona tapada i depilada i l’home pot anar sense samarreta i sense depilar que no va a passar res. Aquestos estereotips s’han agafat eixí, perquè vivim o vivíem un mon masclista, l’home te que conquistar a la dona i no al reves aleshores l’home no cal que es tape ni es depil•le perquè com es ell el que conquista i mana no cal que es tape. En canvi si la dona es fica en topless esta mal vista perquè la dona sempre ha estat vista com la dona de la casa i al estar sempre treballant a casa te que estar tapada i ven depilada per al seu home.

També hi ha que dir que si nosaltres, els joves reflectim lo que passa en les pel•lícules masclistes en la vida reial mai canviaran els estereotips de dona i home.

Adéu.

Juan Victor ha dit...

Bon dia,
Jo pense que aquest no es un tema que s'haja de relacionar en dones i homes perquè per educació n'hi ha coses que al carrer no es poden fer i qui les faça es un maleducat siga home o siga dona, per exemple una persona que va sense roba pel carrer es un maleducat en qualsevol dels sexes.

En el tema de la depilació es cert que veure un home amb pels pel cos no està tan mal vist com en una dona però això és una qüestió d'estètica i ja està i crec que si s'ha fet sempre ara va a ser prou difícil de llevar.

Jo crec que el tema aquest dona igual perquè de totes maneres n'hi ha homes que també es depilen, així que si un es vol o no es vol depilar es elecció seua i que no es per a tant que no n'hi ha inspectors pel carrer investigant que tots estem depilats ni res, així que l'opinió dels demés no te que importar.

Sergio Wollstonecraft ha dit...

Hola,

Si els homes ens llevem la camisa no pasa res pero les dones no se la poden llevar per molt calor que fatja. Si un xic es lleva la camisa es un “chulo” si se la quita una xica es un “guarra” perqué no es pot quitar una xica la camisa tan tranquilament com un xic, sin esperar insults o burles? Jo no ho entenc.

Totes les dones s’han de depil•lar tot el cos si no reben insults de tot tipus. Els xics en canvi poden fer el que vullguen depilar-se o no depil•lar-se. Però als xics avegades es al contrari que a les dones a alguns xics que es depil•len els llamen “maricon” o altres insults encara que no el diguen de broma i a les xiques el diguen enseri.

No entenc perquè hi ha tanta diferencia en quant als esteriotips perquè les dones tenen que seguir iun esteriotips com no llevarse la camiseta si fa calor, depil•lar-se, etc. ELs homes poden fer el que vullguen en canvi les xiques no poden perquè si no segueixen els esteriotips sufreixen insults, mirades rares, etc.

Mireia Bebel ha dit...

Hola,
Aquesta entrada m'ha cridat l'atenció perquè no té cap text explicant sobre el que tracta. Jo crec que amb aquesta simple foto ens està mostrant com actua la societat amb dos accions, fetes per un home i per una dona. Per què la societat actua així? Crec que mai ho arribaré a entendre.

Un home es lleva la samarreta quan fa calor i si fa el mateix una dona està malament. Per què?
Un home no té l'obligació de depilar-se i és més, si té pèl pel cos és com si fóra més mascle que altres, en canvi una dona ha de depilar-se perquè per a ella és antihigiènic.

En la meua opinió qualsevol de les dos accions podrien estar ben fetes o mal fetes per parts iguals, és a dir, una dona es pot llevar la samarreta i un home també o una dona no ha de depilar-se igual que un home tampoc.
Però jo personalment no veig bé que en llocs públics com els bars, restaurants, parcs inclús pel carrer haja d'haver-hi gent sense samarreta. I tampoc veig agradable que hi haja gent amb pèls pel cos perquè pense que és antihigiènic però tant en hòmens com en dones, encara que jo respecte les decisions que prenga la gent a l'hora de fer amb el seu cos i la seua vida el que vullga i ningú té perquè criticar-los.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Mireia,
en realitat, el que és antihigènic és depilar-se, no al contrari. La depilació provoca ferides en els porus, ferides que s'infecten, de vegades, i per on entren els virus. Els i les dermatòlogues estan alertant especialment de la depilació dels pèls en els genitals perquè, amb el frec, s'irriten els porus i es poden contagiar, a més, les infeccions.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Juan Víctor,
quan dius que és només estètica, sembla que vulgues dir que no és important; però precisament és tot el contrari. Si no fóra important per al manteniment del sistema patriarcal, no es criticaria tant a la gent quan es mostra de manera contrària al que ha sigut sempre. El que passa és que el sistema és molt llest i ja no prohibeix, com abans; ara ens fa creure que som lliures d'elegir (si depilar-nos o no, si tallar-nos els cabells o no...). Però és un miratge i la nostra llibertat està molt limitada pel que pensaran de nosaltres.

Ah, quina poca fe tens en els canvis socials! Tan jove i pensant que com sempre ha sigut així, no canviarà???

Dani Kent ha dit...

Hola,

Hui vaig a comentar aquesta entrada anomenada “Acceptable-inaceptable” perquè m’ha parescut interessant. L’entrada parla de l’estiu i el que és fa en l’estiu. Ixen quatre fotos en les que en dos ixen dones i en altres dos homes i diu dalt si és acceptable o inaceptable. La primera compara un xic que és lleva la samarreta i una xica que és lleva la samarreta i diu que segons la societat si el fa l’ home és acceptable i en canvi si el fa la dona no. Després compara un home amb pels al cos i una dona amb pel i segons la societat en la dona està mal vist.

Jo crec que el que mostra aquesta entrada són els estereotips que hi ha entre dones i homes. Com al les fotos dels péls a la xica li deien que era antihigiènic i a l’home el diuen que està bé, quan cada u mateix pot decidir si vol depilar-se o no, perquè també hi ha homes que es depilen. També en les comparacions de llevar-se la samarreta jo no ho veig bé que si un home se la lleva no passe res i si una xica se la lleva li insulten per no portar samarreta.

Com he dit abans jo crec que aquesta entrada mostra estereotips d’home i de dona , per a mi jo crec que haurien de llevar-se els estereotips.

Melissa Nelken ha dit...

Acceptable? Inacceptable? Tenen els homes més drets que les dones a fer certes coses? Desgraciadament... així és. Des de que som xicotets estem veient desigualtats entre homes i dones i ens dona igual perquè com estem veient-es tota la vida ens pareix normal.

Trobe bé que una dona no puga llevar-se la samarreta en públic perquè té pits, i no és correcte (per això estan les platges nudistes). Però per què un home sí que pot? Si les dones no poden, els homes tampoc!

Una altra cosa pareguda, com apareix en la foto, és el tema de la depilació de les axil·les... Un home pot no depilar-se, però una dona no! No em pareix just. A banda, pense que no depilar-se certes parts del cos és antihigiènic, però per què sols se li diuen aquestes coses a les dones? Per què als homes no?

Aquestos són dos exemples d'una llista inacabable, i hem de fer que si una cosa es incorrecta per a una dona ho siga també per a un home.

No al masclisme!

Xara Stone ha dit...

Bon dia,
He volgut comentar aquesta entrada, perquè resulta ser prou polèmica, el que ens vol transmetre aquesta imatge es una pregunta, perquè si una dona no es depila es una marrana? I per que un home pot anar sense part de dalt de les bermudes i nosaltres hem de dur la part de dalt del bikini?
Primer parlaré de la depilació, que una xica no es depila no es que no es cuidi es que prefereix no fer-lo ja sigui per peresa o per perquè pensi “ Es el meu cos i faig el que vull, si no t’agrada no mires” que es una bona manera de dir, faig el que vull que per això es el meu cos, no? Però per lo menys per al meu gust, es mes estètic no, tal com es la societat ens han anat ensenyant que tenim que anar depilades perquè quedi mes bonic i tal però... quina diferència n’hi ha? I que passa, per que els homes no s’han de depilar? Que ells si que poden anar peluts, que ells si que poden ser “chewaka” i nosaltres no... no se, no ho veig molt igualat...
I ara ja parli sobre els banyadors, anem a veure cert es que nosaltres tenim mamelles i tal, però es el cos, es el nostre cos, tots som iguals encara que alguns tinguin pene i unes altres tinguem parrusa es el cos humà, per dins es igual, així que no veig perquè es inacceptable que no pugem anar sense lo que ve a ser el subjectador del bikini, tots som iguals.
Adeu.

Rosa Sanchis ha dit...

I per a al·lucinar encara més, mireu aquesta campanya: Si una dona té pèls a les cames, és un home.
http://orbitadiversa.wordpress.com/2014/04/08/depilacion/

Anònim ha dit...

Bon dia,
Volia comentar aquesta entrada perquè, no fa poc una professora va dir a part del que ix en la entrada que els xics no podien dur samarreta sense manegues, i un alumne li va preguntar perquè ella a soles va dir que era el protocol.

En el que ix a la entrada no em pareix ve perquè en el fons no som iguals. Es igual com si un home vol maquillar-se o pintar-se les ungles... La societat es aixina i costarà molt que canvie.

Bo, ací vos deixe la meua opinió. Un comiat

(Recuperació de juliol 95 paraules)

David Smith ha dit...

L'anterior es meu

David Smith ha dit...

Bon dia,
Volia comentar esta entrada perquè, no fa poc una professora va dir a part de què ix en l'entrada que els xics no podien dur samarreta sense manegues, i un alumne li va preguntar perquè ella a sols va dir que era el protocol.
Opine que tant xics com xiques hem de cuidar la higiene i la imatge, és a dir, que cada vegada hi haja més xics (sobretot esportistes) que es depilen, no em pareix malament si ells se senten més a gust. També hi ha artistes homes que es maquillen i també tots els professionals de la televisió usen maquillatges. No entenc perquè hem de veure-ho malament. Cuidar-se no és cosa ja només de dones, o no hauria de ser-ho. Si una xica no vol maquillar-se, hauria de ser quelcom normal que li agrade anar natural, igual que si un xic es depila les seues celles perquè no li agraden tan abundants. En estos temes anem molt lentament i hi ha molts prejuís. Però espere que la meua generació vaja avançant en igualtat també a l'hora de la imatge.

En el que ix a l'entrada no em pareix veu perquè en el fons no som iguals. Cada persona és distinta i té gustos distints. És igual com si un home vol maquillar-se o pintar-se els ungles... La societat és aixina i costarà molt que canvie. Però cal intentar-ho.

Bo, ací vós deixe la meua opinió. Un comiat, David.

cintia tristan ha dit...

Hola
no m' agrada aquesta imatge per que esta diguent que les dones no podem fer el mateix que els homes . Això es injust per que les dones tenim els mateixos
drets que els homes . En aquest moment hi ha masclisme algo que es deberia acabar .
Hi ha dones que no le agrada enseyar la part de arriba aun asi tenim el mateix drets (continuarà)

Carmen ha dit...

Bones, sempre és el mateix, les xiques no podem fer el mateix que els xics. Si les xiques ens llevem la part de dalt en la platja ens jutgen, o si anem amb escot o una camiseta curta, ens pinten d'una cosa que no som. Podem portar escot o anar amb el melic a l'aire, que té de mal? Igual que els xic, les xiques passem calor i tenim el mateix dret d'anar així, però òbviament ninguna xica es llevaria el sostenidor, ni aniria pel carrer amb subjectador.

Es pensen que ens vestim així per a cridar l'atenció però la nostra mera de vestir no gira entorn a ells. I pense que depilar-se s'hauria de depilar tot el món, això ja és obvi en una persona, siga qui siga.