24 de maig 2015

Una tassa de te?



"Si te cuesta entender el consentimiento sexual, imagina que en lugar de iniciar una relación sexual, le preparas a tu pareja una taza de té"

Reglas básicas del consentimiento:

1. Tanto chicos como chicas pueden tomar la iniciativa en materia sexual.

2. Ni los chicos ni las chicas nacen sabiendo. La sexualidad se aprende (y no precisamente en las películas porno o en las románticas convencionales).

3. Los chicos no están más necesitados sexualmente que las chicas.

4. Los chicos se pueden controlar perfectamente; las hormonas no les controlan.

5. No se pierde el derecho a decir no aunque se haya empezado la relación sexual o se esté muy excitadx.

6. El consentimiento puede ser revocado en cualquier momento.

7. Seducir es un juego saludable y divertido. Insistir, presionar y no respetar los nos, es violencia.

8. La forma de vestir de las chicas, que salgan solas hasta altas horas, que beban alcohol o tomen otras drogas… no significa: “¡Busco sexo, viólame!”; quiere decir: “Mi cuerpo es mío y tengo derecho a decidir qué hacer con él, cómo vestirme, como mostrarme…; Tengo derecho a ocupar el espacio público; Tengo derecho a vivir sin violencia; Tengo derecho al placer; Mi sexo es mío...”

9 comentaris:

neil mot ha dit...

Aquest vídeo es tracta sobre la relació que tenen les tasses de te i els abusos sexuals:
Quan una persona no vol alguna cosa siga el que siga no pots obligar-li a fer una cosa que ells no volen o que un dia si volien però no tots els dies tens que fer-ho tots els dies, solament disfrutes tu quan l'altra persona es sent obligada a fer-ho .

Em pareix que comparar te amb els abusos sexuals es ''raro'' però en aquest cas esta ben comparat perquè es centren l'importancia de respetar les decisions de l'altra persona si no vol fer lo que tu vols tens que ser comprensiu i adaptar-te a lo que voleu en comú sense ser egoista.

Mario De Burgos ha dit...

Salutacions a tothom

Aquest vídeo tracta de sexe, de quan les persones volen i de quan no volen. Relaciona els abusos sexuals amb preparar una tassa de té.

Primer comenta que tu pots preguntar a la persona i et pot dir que si, també et pot dir que si però que mentre ho prepares canvie d'opinió. Així doncs ens poden dir que no volen i és que no vole, no podem obligar-los a veure té. Açò aquesta molt relacionat en el sexe, ja que com passa en el té, si ens diuen que si a tindre relacions sexuals doncs molt bé, però si al contrari ens diuen que no hem d'acceptar el que ens diguen i no obligar a mantenir aquestes relacions. Hem de ser el suficient majors i madurs per a entendre que ens han dit que no i a continuació respectar aquesta opinió.

Per concloure en aquest comentari, ja que tampoc podem traure molta informació, ja que el vídeo no és molt extens, volia dir que totes les persones tenim dret a elegir quan volem ''una tassa de té'', i com volem que ens respecten també hem de respectar als altres i no ser irrespectuosos, ja que no ens agradaria que ho foren en nosaltres.

Álvaro Bequer ha dit...

Una salutació a tots,

En aquesta entrada podem observar com els homes som de vegades intolerants en el sexe (el qual es representa amb el te). Ens parla principalment de les relacions sexuals consentides i obligades. Ens explica que (com en el cas del te), si la dona en aquest cas vol mantindre-les, no hi ha cap problema, ara bé, si no són consentides, no podem obligar a l'altra persona que ho faça involuntàriament.

També ens explica que hi ha excepcions, atès que en ocasions ens podem trobar que l'altra persona està inconscient, i com diu al vídeo amb l'exemple del te, no podem donar-li obligadament a veure. S'ha de respectar l'opinió i la paraula de l'altre ja que una relació sexual(normalment), és una cosa de dos i els dos opinen i tenen les seues raons i drets per a fer-ho o no.

En la meua opinió, que hui en dia, les opinions solen respectar-se i em pareix molt bé ja que em pareix un avanç important en la societat.

Ignasi Amoros ha dit...

Salutacions a tots

Per començar vull dir que en aquest vídeo el que tracten de fer-nos observar la comparació entre el te i el sexe. Peró como no parlen de sexe tu tens que cada cosa que veus traslladar-la al sexe.

Com he dit abans al principi ix les coses més habituals que podrien passar en una relació com tindre relacions sexuals, però depenent de com el digues pot sonar d'una manera o d'un altra, ja que no és el mateix dir vols prendre un te, a dir aquest te es el que t'has de dependre. Després apareixen les prohibicions com per exemple si no vols te no digues que si que el vols, ja que com passa en el te tu el calfes i després si no te'l prens, doncs es cabreja el que el fet. Per últim vull dir que prendre el te deu ser dels dos, és a dir, si te'l vol prendre, doncs el demanes i si volen fer-telo...

Finalment vull dir que aquest vídeo m'ha agradat molt, ja que amb unes simples imatges d'una persona amb un t'es pot fer pensar de les coses que realment són importants com és no abusar d'una persona o millor dit no obligar a una persona a realitzar una cosa que tu no vols. Per a concluir vull dir que no perquè et facen el te has de agafar-lo i beure'l.

roxana woolf i valeria wolf ha dit...

Hola,som Valeria i Roxana, i anem a comentar el vídeo de 'una tassa de te?' es un vídeo, molt cur-tet, però et fa pensar, ja que en el vídeo compara preparar una tassa de te,con el acte sexual, es un bon exemple i en el vídeo et explica diferent tipus,per exemple.

-les persones que diuen que si volen te, però després ja no el volen,tu no has d'enfadar-te i obligar-li.
-les persones que no, volen te, però aun asi tu ils prepares, tampoc pots obligar-lis.
-les persones que diuen que volen te, però en realitat, no volen, i aun asi acaben tomant-lo.

Son diferent tipus de persones però totes acaben del meteix mode,no pots obligar a nadie a beure, o a tenir relacions amb tu,t ant les dones com els homes, som lliures de elegir amb qui volen estar, i no podem obligar a nadie, simplement perquè a dit que vol, i després se lo haja pensat.

En Europa el 22% de les dones han sufragi violència masclista, o violació, pot ser que comparar aquest vídeo, amb una violació, sea molt rar, però es el mateix, cuand uno no vol i el obliguen es lo mateix que la violació.

Violació:delit que consisteix en mantenir relacions sexuals amb una persona sin el seus consentiment, o amb un consentiment obtenint amb la violència o la amenaçt.

La meua conclusió, es que les persones, tenim que aprendre a viure en pau, i sense mentir, obligar o sense robar, perquè solament som una especie, i tenim que aprendre a respetarnos, ja siga en la sexualitat o en altres coses, perquè altres especies estén evolucionant mes que nosaltres, però no tenen la capacitat cerebral que nosaltres tenim, i si tenim tanta capacitat cerebral, perquè no la utilitzem.?

Kike i Adri West ha dit...

HOLA SOM KIKE I Adri West i avui anem a comentar el vídeo una tassa de te?
El vídeo em pareix molt divertit i ens expliquem amb una tassa de te el sexe. Tot el vídeo substituïxen el sexe amb una tassa de te i uns manigots com els que dibuixa la meu germana que te sis anys. Els manigots preparen una tassa de te i el narrador explica que si et contesta l'altra persona que si vol una tassa de te be però que si no vol una tassa de te no la tens que forçar perquè si no vol no vol això significa que si l'altra persona no vol tenir relacions sexuals perquè no l'apeteix no l'has de forçar. Iambe hi apareix els manigot un inconscient i altre normal i explica que si esta dormit o inconscient no l'has de fer4 te o sia que si esta dormit o inconscient no tens que tenir relacions amb l altra persona perquè ho fas sense el seu consentiment. Em pareix divertit i entretenit aquest vídeo perquè el explica d'una manera diferent a les demés i em pareix molt bona aquesta iniciativa.

Maria Becker ha dit...

En aquest vídeo es mostra una bona forma de vore una negació a una relació sexual. Realment a l'hora d'explicar-ho pot resultar difícil, a més si a la persona que li ho intentes explicar no vol pensar d'una altra manera, però amb aquest exemple del té és veu clarament l'intenció de quan te diuen no, és no sense res més.
La gent ho parla molt i ho diuen, si no vols o no t'abelleix diu que no, si però ells ho fan? Vuic dir, ells en algun moment volien dir que no però s'han deixat per l'altra persona? Perquè d'aquesta manera si tu ho dius perquè no el fas?
Hem d'aprendre i sabre que si no volem, no volem, per més que l'altra persona sí vuiga o diga el que siga, no et deixes obligar, accepta quan t'abellisca i no a soles per a les relacions sexuals, per a tot.

Sandra i Ruth ha dit...

Aquesta setmana volem parlar del... te, jaja que va, hi es una broma, en aquest video ens han explicat que si una persona vol «te» i altre dia no, no la pots obligar, si una vesprada et busca perquè vol «te» i tu se'l das no pots anar quan vuilgues perquè hi vols «te» si esa persona no vol, no vol i no la pots obligar.
Aunque diga que si i despres no, no la pots opbligar per cambiar d'opinio, serà perquè se hu ha pensat millor.
Si et diu que si i s'adorm no la obligues. I no trates de donar-li «te» quan i esta insconcient.
Tot açò passa també amb el sexe y amb el «te» es referix açò.
Nosaltres pensem que no pots obligar a ningú a fer algo que no vol i no desitga, per a que ens respecten, tenim que respectar i moltes vegades encara que respecten no ens van a respectar, però no per això el deixarem de fer, anem a intentar ser persones nobles i que no tenguem que arrepentir-nos de res.
Si respectes; tes una oportunitat per a ser respectat.

Rebeca West ha dit...

En aquest video es ve uns imatges que descrebeixen, que quan una persona li dius si vol té i ella diu que si li prepares un té, si et diu que no el sap, tu li prepares el té per si acas, per si a ella vol el té pero si ella no vol el te tu no li podes obligar a tomar el té. Si ella te diu que no vol té tu no s'el prepares aquest es tot el que es ve en el videó. Hi que mes da si es té o sexe els dos se tenen que respetar igual en els dos cas tenes que respectar la opinio de l'altre.

La meua opinio d'aquest video es que em pareix molt bona explicacio la que es ve en aquest video perque lo explica molt be.
Jo crec que sempre debem de respectar la opinio de l'altra persona , perque no podem obligar a ninguna persona a fer el que ella o ell no vull.