27 d’oct. 2015

Jo et done la mà. I tu, què faràs?



Per a primer d'ESO:

  • Escriu el teu relat a partir d'aquest vídeo o simplement fes un comentari. 
  • Si ho prefereixes, pots comentar l'entrada Tutoria entre iguals del blog d'Els punys no parlen, on hi ha el vídeo del xiquet pèl-roig.
  • Si vols comentar l'entrada Creativitat de gènere (que vérem l'altre dia a classe), pica en l'enllaç.

24 comentaris:

Pablo Wolf i Adriel goldman ha dit...

Hola som Pablo Wolf i Adriel Goldman

Ens ha agradat molt el vídeo, ens ha paregut molt bé el que feien els alumnes de l'aula de música. Els xics tenen tota la llibertat d'agarrar-se la mà perquè ningú mana de ningú i nosaltres pensem que hi poden ser el que ells vulguen.

REBBECA DE BURGOS ha dit...

Hola, soc Rebeca de Burgos

Vaig a comentar el vídeo de 'JO ET DONE LA MÀ. I TU? QUÈ FARÀS?
Aquest vídeo tracta de dos xiquets que son parella i tenen vergonya de dir-lo als demés.
A la eixida de l'institut es van a una carreró i els pillen junts... Per això es burlen d'ells.
Estan en una reunió de l'institut i tots els miren mal per culpa de uns que van de ''MACHOS''.
U del dos xiquets s'alça i li dona la mà i tots i totes els que estan amb ells s'alcen i fan el mateix... Els xiquets es senten a gust i es besen.

La meua opinió personal es que esta ben fet el vídeo i que te raó, que si dues persones es volen, que no lis importa als demés.

SALUTACIONS.

Andrea Stuart ha dit...

Hola, sóc Andrea Stuart
En aquest vídeo veiem que uns xiquets que es fiquen amb uns altres dos, per donar-se la mà a un dels dos xics l'importa més que a l'altre i li afecta molt que li diguen coses d'això, doncs, al arribar al institut es veu que s'havia corregut la veu i tot el món el mirava mal. Al arribar a classe els xics es varen ficar amb ell altra vegada, però esta vegada un xic li va defendre donat-li la mà i tota la classe es va anar alçant i donat-li la mà al altre company del costat i al final els xics varen poder anar junts de la mà per tots llocs.

Jo pense que no està bé el que fan els xiquets, perquè tot el món pot fer el que vulga, ja que si a un xic li agrada un altre xic, no tenen dret a ficar-se amb ell, perquè cada persona té els seus gustos, i no em pareix correcte. Però després quan la classe va amb ell em pareix molt bé i així el xic que es ficava amb ell perquè li agradaven els xics i no les xiques, va obtindre el seu merescut, ja que no era just el que feia. M'alegre que al final el xic puga ser com és i no tindre por a fer el que vulga.

Milena Laffitte i Nerea Moozoni ha dit...

Hola ens diguem Milena Laffitte i Nerea Moozoni, ens a agradat aquest vídeo per que ens ensenya a que tots i totes som iguals i que els demés no tenen dret a ficar-se amb les persones que son diferents a ells.
Ser diferent en realitat no esta tan mal , per que si tots fórem iguals i tinguérem els mateixos gustos el mon seria molt avorrit, cadascú te les segues diferencies i les segues imperfeccions , per que ningú es perfecte.
Ens pareix molt injust que es fiquen amb els demés, per que lo que no et gusta que et facen a tu no se lo tens que fer a els demés.
Cadascú te les segues opinions i si a tu no t´agrada com es una persona no te tens que ficar amb ella.
El vídeo esta molt bé us lo recomanem .

27/10/15

Pau Claramunt ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre uns xics que son nuvis i en el carrer es donen la mà, uns xics que son els que es fan bullyng per ser homosexuals i un xic es va corren perquè no pot suportar-lo.

El xic va pel institut amb els auriculars per a ignorar el que li diuen, fins que esta en el gimnàs amb molta gent i un xic que es el que es va ficar-se amb ell li diu «ahora quien te va a dar la mano» i es llita un xic i li dona la mà fen que tots els companys y companyes es lliten i li donen la mà a altra persona.

Aquest vídeo me pareix que hi ha que acabar amb aquest xics que fan el bullyng.

Adrian Wolf ha dit...

Vaig a comentar aquesta entrada que tracta sobre que una parella de gais decideixen donar el pas de donar-se la mà en privat, però de sobte apareixen els abusadors de l'institut i es posen en ells dient-li coses com per exemple: dona-li un bes en públic i al dia següent en classe tots els companys es solidaritzen per la causa, els assetjadors es queden en ridícul i la parella pot gaudir lliurement.

A mi m'ha paregut molt dur al principi perquè els assetjadors es posen amb la parella que no té culpa de res. Però després ha estat molt bé quan la classe s'ha solidaritzat i els abusadors han quedat en ridícul i finalment la parella ha pogut passejar lliure sense que ningú es burle d'ells.

FRAN WOLF ha dit...

Jo vaig a comentar aquesta entrada perquè m'ha cridat l'atenció ,aquest vídeo tracta sobre una parella de gais ixen de l'institut ,van per un carrer fosc i un d'ells li dona la mà a l'altre i arriben uns abusadors ,al dia seguent arriben a la seua classe CONTINUARA...

Anna Mozzoni ha dit...

Bon dia,

No he pogut evitar comentar aquesta entrada perquè en veure el vídeo em vaig emocionar molt i perquè pense que és un tema molt actual (malauradament) que tinc que defensar. Per fer-ho, contrastaré algunes de les escenes d’aquest vídeo amb el que sol ocórrer en la majoria dels casos, donaré la meua opinió sobre els assetjadors i la resta de participants en el bullying i conclouré donant la meua opinió sobre aquest tema.

En la introducció d’aquest vídeo trobem a dos xics que, pels fets que succeeixen a continuació, donen a entendre que son homosexuals. Fora d’aquest vídeo l’homosexualitat, la bisexualitat i la transsexualitat entre altres no és tan fàcil d’admetre. I això per què? Què no són el mateix que l’heterosexualitat tan assumida?

Pense que té molt a veure amb el què diran els demés. Malauradament, com es mostra al vídeo i en altres exemples quotidians, estem condicionats per l’opinió pública i ningú no és pròpiament ell mateix per por... Por a què? A quedar-nos sols, a no ser compresos. Jo sóc partidària de la diversitat, opine que el món seria més enriquidor si no depenguérem de les modes, si no ens importara el que diuen de nosaltres per ser diferents si tothom fórem mons diferents vivint amb harmonia.

I què els importarà als assetjadors si van junts de la mà? Què l’amor entre iguals no es pot mostrar en públic com l’amor heterosexual? Per què tanta repressió? Defense la idea que, en veritat, els que tenen el problema són els assetjadors i no les persones que pateixen aquesta violència: tenen complex d'inferioritat o de superioritat i necessiten destacar i créixer-se ficant-se amb els altres. Tot açò em pareix frustrant.

Em crida l’atenció que un dels dos xics protagonistes ixca corrents mentre que l’altre es queda amb el grup que fa bullying. Què no és el seu amic o la seua parella? Per què si no té por d’agafar-li la mà ara no és valent per defensar-lo? Eixe és el problema que mai no aconseguiré entendre del bullying. Si tu saps que el que fa l’assetjador i la seua colla està mal i, com tu, hi haurà més gent que pense el mateix, per què no traus la cara? Per què et quedes en la penombra i acabes sent un d’ells?

Hi ha gent que, quan veu algú furtar calla i pensa que ell no té res a veure amb el que faja la resta, però la veritat és que qui calla no queda exempt del delicte. Amb el bullying ocorre el mateix: es igual de culpable el que ho fa de manera directa, com el lladre, que les persones que són còmplices amb el seu silenci.
El xic que corre troba la resposta al seu patiment amb el silenci i la fugida però no sempre és així: molts troben l’eixida amb el fi de la seua vida. No és just i a mi em dol molt aquesta situació. Per això em sembla bé l’acció que realitza un jove de la sala i amic seu agafant-li la mà, la qual cosa dona lloc a què altres, amb la mateixa opinió, s’animen i facen el mateix.

Aquesta és una historia amb final feliç, per què no fem que siga així sempre? Tots junts guanyarem la lluita contra la homofòbia. Jo ja estic alçada i disposada a donar la mà, i tu?

Iris rainbow ha dit...

Bon dia,

Respecte al vídeo de l’homofòbia, pensem que continua havent aquest tipus de maltracte encara que en molts instituts aquest tema s'ha eradicat quasi per complet, però aquesta idea sols la mantenim pel nostre país, es a dir, nosaltres no sabem al 100% si en altres països aquest tema està igual de normalitzat però pensem que en Amèrica aquest segueix sent un tema molt polèmic i us preguntareu, en quina idea es basem per pensar açò?, bé si ens adonem el vídeo està en anglés i a més en EE.UU al llarg de tota l’historia del país han hagut moltíssims enfrontaments sobre aquest tema de discriminació i la veritat és que molt no s’ha avançat en relació a açò, però aquest no passa sols en América, sinó que en altres països com per exemple els europeus, estàn en pitjors condicions, un exemple es Rússia on el seu mateix president(Putin) esta totalment encontra de la homosexualitat i intenta fer-los la vida impossible implantant lleis o normes que els perjudica a aquestes persones.

Desprès d’aquesta reflexió, ara ens centrarem en el nostre institut, on han hagut molts casos de persones homosexuals, però fa uns anys aquest era un tema de bullyig i maltracte cap a eixes persones, que per sentir atracció per altra persona del mateix sexe es sentia diferent i discriminada. Actualment al nostre institut aquest tema ja no es tan polèmic perquè el centre ens ha fet vore que la homosexualitat no és res pel que avergonyir-se, i açò s'ha aconseguit mitjançant la realització de moltes activitats i conferencies de gent que ha patit aquest problema i que ens contaven com ho havien superat.

El que mes ens ha agrada del vídeo ha sigut la reacció que han tingut els companys de l’alumne al animar-lo, i a mes el primer xic que s’alça per donar-li la ma és el que més destaca, ja que malauradament poca gent hauria tingut el valor d’alçar-se. I amb aquest missatge la meua companya i jo us animem a totes aquelles persones que si presencieu qualsevol tipus de maltracte com aquest, li doneu la ma a eixa persona, perquè qui sap? Tu mateixa podries estar en el seu lloc algun moment de la teua vida.

Irene Kahlo ha dit...

Bon dia,
Ahui vull comentar aquest vídeo ja que m'ha paregut molt interessant. Ja que el final és molt emotiu i els seus missatge molt important.

A pesar de viure en ple segle XXI l'homofobia, desgraciadament continua estant present. En aquest vídeo ens mostra a dos adolescents homosexuals agafats de la mà, la qual cosa em pareix el més normal del món, però el que passa a continuació en pareix una vergonya quan un grup de xics passa per el seus costat i és burlen d'ells. ¿Qui les ha donat dret per a jutjar-los? Ningú.
Ninguna persona té dret a jutjar l'orientació sexual de cada un.

El problema d'aquesta societat és que tothom jutja, a totes hores. Moltes vegades sense coneixer a la persona, i això passa en aquest vídeo, el grup de xics el primer que fa és jutjar a aquesta parella, solament perquè són homosexuals.

Encara que moltes persones pensen que l'homosexualitat ja esta aceptada, no és veritat. A vegades he escoltat a persones dir: no se perquè és celebra el dia de l'orgull gai, i personalment en pareix un comentari molt ignorant, ja que continua havent homofobia, a menor escala que en segles passats però continua present. En molts països no acepten l'homosexualitat i la consideren una enfermetat, en altres els cremen als homosexuals i en uns altres es condenen a anys de presó. Estes coses em pareixen una barbaritat.

Per finalitzar vull dir que aquest món deuria aceptar més a la gent i jutjar menys. Això és una cosa que podem fer tots junts, pequè sumant-nos som més fort i junts podem véncer els atacs homofobics i acabar amb l'homofobia.

DAVID WOLF ha dit...

Hola, sóc David Wolf,

Aquest conte parla sobre dos xiquet homosexuals, uns bandits es burlen d'ells, un dia tots s'alcen i ells mai més es burlen d'ells.

M'ha agradat molt perquè tracta molt bé este tema dels homosexuals, segur que li agrada molt als homosexuals, estic segur.

Adéu, ah, per cert sóc de primer d'eso.

Pablo Wolf i Adriel Golman ha dit...

Hola som Pablo Wolf i Adriel Golman.

El video ens ha agradat molt. Anava de dos xiquets que es volien com a parella, un d'ells
volia agarrar de la mà, en un lloc on no hi havia ningú, i es van agarrar de la mà. I de sobte van
vindre uns xics i es van vurlar dells. Al dia següent en classe de música elsdos es varen mirar i els xics roins es varen clavar amb ells altra vegada, i tota la classe es va llevantar i es va agarrar de la ma.

A nosaltres nos ha paregut molt bé el final del video.

Alejandra i Angela Becker ha dit...

Bona vesprada a tots i a totes.

Hem elegit comentar aquest vídeo, ja que el tema a tractar ens pareix molt proper a la vegada que interessant. Hui en dia, estem molt agraïdes de l'institut al qual anem, ja que en aquest centre no es jutja l'orientació sexual de cada un de nosaltres. Nosaltres per sort o per desgràcia d'algú, tenim amigues en comú que la seua orientació sexual és «diferent de la nostra», en el context de «diferent de la nostra» ens referim que entre elles mateixes s'atrauen físicament.

En aquest vídeo es representa l'assetjament escolar que reben els gays per part de les persones homofòbiques en alguns centres. Es veu clarament com aquesta parella no pot tindre una «relació oficial», ja que si la resta dels seus companys s'adonaren que són gays estarien diàriament perseguits, marginats i ridiculitzats.
Tenen perill de «demostrar-se el seu afecte» en públic pel que pot pensar la gent d'ells. Hi ha gent homofòbica que pot arribar a pensar que ser gay és una malaltia, però en realitat no és més que una manera de ser.

Després d'haver rebut aquesta parella un assetjament per parts d'aquells nois, reben un gran suport per part de la resta dels seus companys i des d'aquest moment fan pública la seua relació, sense pensar en l'opinió dels altres.

Nosaltres estem en contra de l'homofòbia, ja que ser gay o no, és elecció de cada un de nosaltres. És veritat que la major part de la població té una orientació sexual diferent de la dels gays, però no per això ha de ser una malaltia com pensen alguns.

Nosaltres ja estem alçades i disposades a donar la mà, i tu?

Daniel West y Javi WOlf ha dit...

El que passa en aquest vídeo es que un xic intenta expressar-se amb el seu amic quan els pillen uns agressors de la seua universitat i l'assetgen però a la seua universitat quasi tots els apoyen.

Aquest vídeo tracta sobre el abús als homosexuals, aquest tema es molt serio
perquè cadascú te la seua pròpia orientació sexual i no tots lo entenen per aixo
existeix el bullyng homofobic.


La nostra opinió es que no es pot tractar de esta manera als homosexuals tan sol per els seus gusts sexuals.

Madina y Dani ha dit...


Bon dia som Madina Palade i Daniel Gónzalez hui estem ari per a comentar aquest curtmetratge, aquest vídeo tracta del que devem fer quan hi ha altra persona d'altra orientació sexual. En el vídeo es pot veure que hi ha dos persones del mateix sexe que estan enamorats entre ells i a la eixida de l'institut, van quedar i un grup de xics els van veure besant-se. Un del grup dels xics es va començar a riure d'ells. Al següent dia, el xic va entrar a classe i un xic es va mofar d'ell i tota la classe li va defensar.

La nostra opinió es que aquestes situacions deuen tractar-se com algo normal perquè tot en mon té el dret de eixir amb el que vulga, siga home o dona.

Andrea Zetkin ha dit...

Bon dia,

Vaig a fer un comentari curt, ja què el comentari fort el faré en l’entrada superior a aquesta.
Realment, estem cohibits per la societat, i damunt jutjats. Crec que no hi ha que buscar un racó per a poder agafar-li la mà a la teua parella. Però com la societat encara no veu bé que dos xiques, o dos xics puguen estar junts han de buscar un lloc on no passe la gent per a poder donar-se amor o no semblar uns amics.

Doncs, el vídeo em pareix molt bé i el recolze, perquè realment no hi ha que amagar-se ni burlar-se, no és cap malaltia ni res i tenen el mateix dret que una parella heterosexual. Per això mateix, crec que tota la gent que ha donat la mà i han fet que els “malotes” es queden assoles son valents, perquè moltíssima gent no ho haguera fet.

Jo també et done la mà. Un comiat.

Marc, Wolf i David, Wolf ha dit...

Hola, som Marc, Wolf i David, Wolf,

Aquest vídeo va d'uns xics que son homosexuals i tenen por de que els demés es burlen d'ells.
El següent dia a classe els xics que es van burlar abans segueixen burlant-se d'ells, tots els compañs de la classe van vore que s'estaven burlant dels xics homosexuals, alheshores tots els xics de la classe es van alçar i es van agarrar tots de la má. Així van demostrar que cadascú te dret a ser com vol ser.

La nostra opinió es que aquest vídeo reflecteix el que ha de passar amb la gent que li agraden les
persones del mateix sex. Una salutació a tots.

Lucia Becker ha dit...

Aquest vídeo tracta d'uns xics que al finalitzar les classes s'en van a un lloc on no hi havia ningú, aleshores un d'els xics li diu a l'altre que li done la mà, l'altre dubtava per si algú els veia, perquè sabia que si els veien començarien els insults. Però al final se la va donar i de sobte van aparéixer una colla d'amics, més bé podríem dir d'assetjadors. Es van apropar i varen començar a burlar-se d'ells, un dels xics es va anar corrent i l'altre es va quedar parat sense saber que fer.
Al dia següent en una de les seus classes un xic de la colla li va dir, «Qui te dona hui la mà?» ell no va contestar i un company va dir «jo se la donaré» aleshores tot el món va començar a donar-se la mà amb altres companys i el xic de la colla que es va riure d'ell es va callar, per així dir-ho.

Amí em pareix molt bona la actitud dels companys alhora donar-se la mà, perquè estan donant-li al xic una mostra d'afecte i mostrar-li que estan amb ell, també per donar-li una «puntada en la boca» al que li volia avergonyir davant de tots. Perquè hi ha moltes vegades que els gais, lesbianes i transsexuals són assetjats contínuament, perquè moltes persones pensen que estan «malats», els discriminen, els volen fer canviar... I no, perquè ells son persones normals, com tot el món, s'hi a un li agrada una persona del mateix sexe no es rar si no que te un gust diferent, al «normal» com diu la gent. En cara que tots els gusts són normals.

Lucia Becker ha dit...

Aquest vídeo tracta d'uns xics que al finalitzar les classes s'en van a un lloc on no hi havia ningú, aleshores un d'els xics li diu a l'altre que li done la mà, l'altre dubtava per si algú els veia, perquè sabia que si els veien començarien els insults. Però al final se la va donar i de sobte van aparéixer una colla d'amics, més bé podríem dir d'assetjadors. Es van apropar i varen començar a burlar-se d'ells, un dels xics es va anar corrent i l'altre es va quedar parat sense saber que fer.
Al dia següent en una de les seus classes un xic de la colla li va dir, «Qui te dona hui la mà?» ell no va contestar i un company va dir «jo se la donaré» aleshores tot el món va començar a donar-se la mà amb altres companys i el xic de la colla que es va riure d'ell es va callar, per així dir-ho.

Amí em pareix molt bona la actitud dels companys alhora donar-se la mà, perquè estan donant-li al xic una mostra d'afecte i mostrar-li que estan amb ell, també per donar-li una «puntada en la boca» al que li volia avergonyir davant de tots. Perquè hi ha moltes vegades que els gais, lesbianes i transsexuals són assetjats contínuament, perquè moltes persones pensen que estan «malats», els discriminen, els volen fer canviar... I no, perquè ells son persones normals, com tot el món, s'hi a un li agrada una persona del mateix sexe no es rar si no que te un gust diferent, al «normal» com diu la gent. En cara que tots els gusts són normals.

Adrián West ha dit...

Hola, he triat aquest vídeo perquè ens ha pareiscut un tema polèmic , ja que hi ha discriminació amb els homosexuals, transsexuals i bisexuals, també perquè estic en contra d'aquesta gent homòfoba.

Un xic o una dona no es pitjor que altra persona per ser homosexual, es lliure de fer amb el seu pensament i cos el que vulga, es més, em pareixen menys persones el que les fan bullying, eixes persones no son ningú. Respecte a totes les persones, crec que tots i totes el deurien de fer perquè tots som iguals. Hi ha que tallar el comportament de la gent que maltracta a les persones que les agraden els del mateix sexe o que es senten dona i son un home o viceversa.

Els homosexuals i els transsexuals s'han de com diu en el vídeo «levantarse» i no amagar-se perquè seran més forts i la majoria de la gent no les diran res, els ens molesta qualsevol comentari o comportament homòfob hi ha que lluitar per a que no ocorrisca i així tindre un món millor.

En conclusió crec que si tots estem junts no haurà masclisme ni homofòbia ni racisme.

kike west ha dit...

Hola em triat aquest vídeo perquè estem a favor de la decisió sexual de cada una de les persones. En el vídeo JO ET DONE LA MÁ. I TU, QUE FARAS parla evasivament de dos homes o millor dit adolescents que es volen però com que no sàpiguen com reaccionara la gent o com els veuran ara, decideixen anar se a un lloc privat o on no circula tanta gent com en l'institut. Un del dos el te molt clar però l'altre no hi esta del tot convengut i li diu que no perquè passa gent.

Després d'això un grup de xics passen per el seu costat i els fan bullin homofònic diguen lis que es besaren ( de males formes i riense d'ells) i com resultat d'això el xic que no estava molt convengut decideix anar-se corrent.

Al proper dia tota la classe es troba en un teatre però del seu institut ( en aquest teatre es troba el docs xics que si agraden i els xics que els van discriminar) Els xics li diuen que si no s'agafen la ma ara amb el que tota la casse respon agarranse la ma i tancant-li la boca als homófics.

Em pareix molt bo el punt de visió d'aquest vídeo. Pense que cada u es com es i no es te que escondir perquè altres persones no pensen com ell.

Nerea West ha dit...

jo pense que no tens que ocultar la persona que eres realment, se que no es tan facil ja que hoy en dia moltes de persones se burlen de cualquier cosa.No hi ha que darle tanta importancia a lo que poden pensa o dir de ti.No enten a les persones que divierten fen mal a la gent nose si es perque creen que son millors o per que ells se senten be fent mal a la gent.

Aquest xiquet se escon i laltre le sa igual lo que pugan pensar de ell, les pillen junts de la ma i el xiquet sen va, al dia seguent els xiquets se burlen pero una gran persona se acerca a ell i le diu que le de la ma i tots le imiten.Pense que les persones que le miraban i no decian res al respecte es perque tenen por de lo que pugan pensar de ells tambe.

Pense que solo hi ha que pensar que al igual que hiha gent que se burla o fa daño a les persones tambe i a persones que les da igual que estes con un chic, una chica o lo que siga, no hi ha que fer cas a lo que pugan pensar de ti se que es dificil pero hi ha que ser forts i olvidarlo tot ja que podes se feliç con la persona qiue tens i que te quiere molt.

adeuuuu <3<3<3<3<3<3<3<3<3

Pau Paul ha dit...

Jo pense cada persona no tindria que ocultar lo que es encara que se que es difícil perqué hi ha gent que es burla, que els insulta etc... despre als xiquets els pillen donanse la má i un dels xiquets i es va i al día seguent els xiquets es burlen de ells després apareix una persona que li dona la má i després els demes xiquets també es donen la má

FRAN WOLF ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre una parella de jóvens homosexuals van per un carrer fosc i un d'ells li dona la mà a l'altre i arriben uns abusadors ,al dia següent arriben a la seua classe i la majoria de gent li mira estrany quan uns amics s'alçen agarrats de la ma i començen a alçar-se agarrats de la ma i els abusadors es miren estrany ja que veuen que la gent de classe els ajuda i segueixen avant CONTINUARA