31 de gen. 2016

Autoconeixement


Vídeo de la campanya Habla serio. Sexualidad sin misterios (Equador, 2012)

17 comentaris:

Pau Claramunt ha dit...

Autoconeixement

Aquest vídeo tracta de un xic que és diu Juan que te 13 anys i eixa edat es de conéixer el teu cos però mes. Anna es una xica de 14 anys que també esta en la edat de conéixer el seu cos a fons.
Juan un dia escolta a xics del seu col·legi parlant de la masturbació però ell decidisc no emplujar-se en aquell grup perquè no els coneixia. Juan pensà que se'l voldria dir-ho als seus pares el de la masturbació perquè ell ja sabia fet, no pot contar-lo per si li entra la vergonya però pensa que el seu pare també a sigut un xic amb 13 anys doncs s'ha masturbat i li conta. Anna li baixa la regla i veu a la seua tia i a la seua mare parlant, Anna pensa en contar-ho però li dona vergonya perquè mai a parlat amb els seus pares de la masturbació però al final no li dona vergonya contar-lo i se'l diu a sa tia.
La meua opinió que la masturbació la passa tot el món, ni ha que contar-la als pares perquè és una cosa que no la vas a amagar tota la vida i sa de parlar.

Pau Goldman i David Marston ha dit...

Hola
El vídeo que hem vist hui el meu company i jo tracta d'un xiquet anomenat Juan i una xiqueta que els grup d'amics que parlen sobre la masturbació i a ell li pareix interessant, però decidix anar-se'n i no escoltar la conversació. Ell sent la necessitat de parlar amb els seus pares però li dona vergonya fer-ho. I després esta Anna de 14 anys, diu que es senta rara amb el seu cos i que també nota canvis, especialment un: que li ha baixat la regla. Els dos pensen que els seus pares també passaren per el mateix que estan passant ells ara i a ningú dels dos li dona vergonya preguntar als pares.

Nosaltres pensem que els pares tindrien que parlar amb els fills sobre els canvis que noten en el seu cos i que no siguen els fills els que hagen de preguntar. Hi ha molts casos en que els pares tenen vergonya de parlar sobre aquests temes amb els seus fills i pensem que això no està bé.

Adri West ha dit...

Hola, he triat aquest vídeo apart de que esta el primer en la pàgina perquè la masturbació o el conéixer-se millor un mateix sense vergonya.

El tema de la masturbació es un tema tabú en la nostra societat, crec que a l'institut hauria que tractar-ho més per a normalitzar-ho entre els joves i que siga normal i no tindre que avergonyir-se d'un mateix, ja que fer-ho es una cosa comú i que quasi tot el món ho fa.

Hauria que tracta aquestos temes més en classe i per a adolescents ja que son el que pateixen aquestos canvis en el seu cos i comencen a descobrir cosses noves.

KIKE WEST ha dit...

M'ha sorprès aquest vídeo perquè parla d'un tema del que no es sol parlar. Em pareix molt graciosa la forma de com es parla de la masturbació.

En el vídeo apareixen dos persones, un xic i una xica, que estan entrant en la adolescència. Els dos diuen el mateix, que el seu cos esta canviant, que ara senten coses noves, sensacions que antes no sentien. Els dos intenten parlar amb els seus pares però en aquest cas no ho fan per vergonya.

Personalment pense que en aquest cas si tens preguntes has de preguntar perquè ami també em va passar coses similars i li vaig preguntar a la meua mare i em va aclarit tot.

javi becker ha dit...

Hola, hui us vaig a parlar sobre el vídeo anomenat "autoconeixement" tracta d'un xic i una xiqueta que'n el cercle d'amics parlen de la masturbació i a ells lis dona curiositat però no s'atreveixen a escoltar. El xic parla que en sa casa no te intimitat i que no es pot masturbar i sol pot quan s'està dutxant, a la xiqueta li passa el mateix però ella te'l valor de parlar-lo amb sa mare.

Aquest vídeo em pareix que intenten dir que la masturbació de les dones és la mateixa que'ls homes i que no s'ha de sorprendre si les xiques es masturben que no són ni guarres ni res que són mateixes que'ls homes això és el que crec jo del que parla el vídeo.

Sandra ha dit...

Bona vesprada, aquest vídeo consta de dos parts, en la primera, coneguem a Joan, un xicot, que es va fent major i com a tota persona es li desperten els sentits de la sexualitat, te el mateix problema que molts joves de la seua edat, ja que es un tema que tots coneixem però ens dona molta pudor, per aixo ell no li pregunta al seu pare, ni a la seua mare perquè li dona vergonya, aleshores pensa que fa coses roines o que no hi es bo.
En la segona part del vídeo coneguem a una xiqueta a la que anomenen Anita, hi es fa major també. No vol que li diguen Anita, sinó Ana. Vol més intimitat, comparteix la habitació amb els seus germans petits. Se li a despertat la curiositat per el seu cos, i vol preguntar-li a la seua mare però li dona vergonya.
Jo crec que totes les preguntes que tenim, deuríem de comentar-les amb els pares, o amics de confiança, no ho se, a algú que ens ajude i no ens delate, perquè no son coses roines, ni úniques, tan sol son coses que passen i son molt comuns. Peró també hi es normal que done vergonya, per aixo hi ha que tindre valor i comentar-ho, per a resoldre les nostres preguntes, entendreix-lo millor que per els amics o les xarxes socials, i per a saber que no hi es cap cosa rara ni estas fent mal a ningú.
En les xarxes socials, hi ha moltíssimes mentides, hi han persones que afegeixen més por del que ja pots tindre, i busquen fer dany, per aixo hi ha que preguntar a gent en la que pots confiar.

Madina Y Daniel West ha dit...

Bon dia som Madina i Dani en aquest vídeo hem vist a un xiquet anomenat Juan el qual tenia 13 anys i a una xiqueta anomenada Ana i tenia 14 any. Ells parlen de la seua experiència quan van sentir les primeres curiositats sobre els seus cossos, però tenien dubtes sobre els temes de la masturbació i tenien vergonya de parlar amb els seus pares i com els seus pare no s'atrevixen a parlar amb els seus fills per lo tant ningú dels dos van mencionar el tema.

La nostra opinió es que els pares poden començar la conversació i aixi els seus fills poden soltar-se i compartir les seues idees i preguntar sobre el que no coneguen, però si els pares tenen vergonya a parlar de aixo pues els seus fills no tindran una idea sobre el seu cos. En canvi si els fills no tenen vergonya per a parlar sobre aquest tema poden començar la conversació perquè els seus pares els entendran.

Esther Roussel i Sonia Arenal ha dit...

Bona vesprada, aquest vídeo tracta sobre un xiquet de 13 anys que diu que está experimentant coses noves amb el seu cos, entre elles la masturbació. Després, apareix una xiqueta que te 14 anys i li succeeix el mateix.

La nostra opinió és que per la culpa de aquesta horrible societat hi han persones com aquests exemples que no s' atreveixen a parlar-ho amb els seus pares o familiars. També els pares tindrien que sacar aquest tema sobre aquesta edat i no tindre por per a parlar-ho amb els seus fills o filles.
Tampoc veiem just que siga un tema ''tabú'' en les xiques i en els xics pugan parlar-lo lliurement i sense pudor.

En conclusió, tendrien que parlar-lo amb els xiquets i conscienciar en aquesta edat sobre los 13-14.

ruth ha dit...

Hola, vaig a comentar aquest vídeo que es denomina autoconeixement.
Aquest vídeo tracta de un xic que es diu Juan i que te 14 anys i de una xiqueta que es diu Anita o com ella diu, Ana.

Les dos vam creixen fins un punt que vulguen conèixer el seu cos i li agraden mes experimentar i conèixer les parts del seu cos.
A Juan va escoltar això de la masturbació de unes xic i va voler experimentar a veure com se sent, el problema es que no sap si es malo o si tot el que va escoltar de que es creixen pel en les mans, esteu cansat i te pots quedar ceg es de veritat i va voler comentar això amb el seu pare, però li da vergonya i quant va anar decidit el equip del seu pare vam marcar un gol fins que no va poder. Con la seu mare no vull ja que vull fer-ho millor amb el seu pare.
A Ana vol portar mes intimitat ja que te que dormir en la mateixa habitació que els seus germans i te intimitat. Doncs que a diferencia de Juan ella vull parlar aquest tema amb la seu mare i li va preguntar sobre aquest tema i ella no pensa que es un tema del qual hi ha de tenir vergonya.

Jo pense que si tens dubtes sobres aquest tema i tens confiança amb els teus pares comenta'l sense problemes ja que es un una cosa molt natural i moltes persones el fan sense problema.
Hi ha altra cosa que vull comentar que les xiques, en el video diu que no parlem de aquestes temes.
En el meu cas no es tota de veritat i les xiques també parlen de aquestes coses , però a la nostra manera.

Maria Becker i Alba Becker ha dit...

Hola som Alba i Maria i anem a comentar ''Autoconeiximent''. Hem triat aquest vídeo perquè ens crida l'atenció les diferencies entre el xic i la xica.
No hem tingut cap experiència que ens identifique amb la historia però volem donar la nostra opinió.

El xic sent curiositat per el tema, l'escolta en altres xics en l'escola i això vol dir que els xics si ho parlen, diu que comença a sentir coses per altres xiques però no diu si es sent segur de si mateix o si no, en casa no te intimitat, no més quan es banya i li dona vergonya a contar-ho, un dia intenta dir-li-ho a son pare però es talla i a la seua mare no vol contar-li-ho.
La xica també sent curiositat, diu que sent coses noves i li donen vergonya, que no te intimitat, no es sent segura amb els xics, intenta parèixer altres dones de revistes fins que vol ser ella mateixa, entre les amigues i els familiars no hi parlen del tema i no sap com dir-ho fins que li conta a la mare.

Les diferencies per a nosaltres es veu per exemple en la seguretat del xic i en canvi la xica a vegades no es sent segura, el xic diu que escolta xics que ho parlen en canvi la xica amb les amigues no comenten res, com si fora un tema tabú o roí, i a l'hora de conta-ho el xic va al pare i la xica a la mare, com si la mare del xic no poguera parlar en ell i lo mateix amb la xica. En canvi els dos no tenen intimitat i si el contaren tal vegada els deixarien més intimitat. No es roí, es natural, es plaer i hi ha que disfrutar-ho, som lliures de ment i de cos.

Eva Campoamor ha dit...

Bon dia,

He triat aquesta entrada perquè és un tema del qual m'agrada parlar i opinar. El vídeo tracta sobre un xic i una xica, anomenats Joan i Ana, que estan entrant en l'adolescència i comencen a experimentar amb el seu cos.

L'altre dia vaig parlar d'això amb un amic. En realitat, és un tema del qual parle molt amb els seus amics; i dic amics en masculí perquè és molt més fàcil parlar d'això amb un xic que amb una xica i, encara que siga estrany, està clar que està pitjor vist per les dones que pels homes. Així, una de les diferències entre els dos protagonistes és que Juan escolta a un grupet de xics parlar sobre la masturbació però Ana diu que mai ha sentit parlar a les seues amigues d’això.

Vol dir això, que les xiques no ens toquem? És només cosa del gènere masculí? No. TOT EL MÓN fa, ha fet o farà aquestes coses perquè és una cosa natural, pròpia d’un ésser humà amb necessitats i jo pense que tot som ésser humans i no han de tenir només els homes aquest privilegi.

No obstant això, ni Juan ni Ana s’atreveixen a parlar d’això ni amb amics ni amb els pares. I ho entenc, la sexualitat la veiem una cosa tan íntima que no som completament sincers en dir allò que ens agrada o allò que fem. Inclús es pregunten si masturbar-se és una cosa mala, si és perillosa; se senten culpables. I aquesta culpabilitat no hauríem de sentir-la perquè no estem fent cap crim o pecat, com ha ensenyat l’església al llarg de la historia. I mencione l’església perquè crec que ha influenciat molt en això de considerar com a prohibit aquest acte d’auto experimentació. Des de l’edat Mèdia es multiplicaren els textos religiosos que parlaven de la “malaltia postmasturbatòria”, que damunt d’això podia ser “més perjudicial per a les dones".

A mi em pareix molt curiós que les millors coses de la vida es consideren com les més vergonyoses, és a dir, les canviem totalment i fem que siguen les pitjors o vulgars… Tota la societat en la seua majoria converteix la masturbació en un tema tabú i generacions i generacions després això no canvia. Crec que no està bé dir que una cosa està malament o dona fàstic, quan realment, tots tenim les nostres experiències. No em pareix bé que una persona diga “jo no faig aquestes coses” i després a sa casa o on siga, les fa. Crec que la sexualitat ha de liberalitzar-se més perquè, al cap i a la fi, és un dels plaers d’aquesta vida.

Jaume Martí ha dit...

Bon dia,
Aquest tema, el de la masturbació, ja l'hem tractat vàries voltes i sempre vaig a dir el mateix. La masturbació és un tema molt natural malgrat que hui en dia es veja com un tema tabú o del que no s'ha de parlar, per què? A soles ho pregunte... Crec que s'hauria de normalitzar, no veure-ho tan malament o tan restringit i censurat, ja que no hi ha motius. I més amb els pares, amb els pares hauríem de tindre tota la confiança del món, en canvi (estic inclòs), amb ells és amb les persones que menys parlem d'açò. No hauria de ser així, elles són les persones que han de comprendre els nostres problemes i parlar amb nosaltres amb naturalitat.

També hi ha coses que diu la gent com que si et masturbes, et creix pèl a les mans, o que et quedes sense energia o inclòs que et quedes cec. Jo crec que qui ha inventat aquestes beneiteries és un poquet amargat, ja que ningú, mai, per masturbar-se, es va a quedar cec o pelut o esgotat, mai. Si no, creuríeu que un xiquet/a sense coneixement, es tocaria el pit o la vagina perquè fa gustet? No, això vol dir que no està malament, és NATURAL, i la societat ho ha d'entendre.

Un tema que també m'ha estranyat ha sigut el de Ana, que la seua mare deia que ja era dona per haver tingut la menstruació, què era abans? Un drac, un vampir, un zombi? No sé, un poquet sense sentit... La cosa que més m'ha agradat del vídeo és quan Ana deia que la seua millor forma era quan era ella al natural, sense desfresses.

Un comiat.

Leo Kent ha dit...

Aquest video tracta de un xic que s'anomena Juan que te 13 anys i que começa a sentir coses que abans no sentía, que vol saber mes pero te vegonya. Tambe parla de una xica que s'anomena Ana i te 14 anys i que tambe começa a sentir coses noves en el seu corp i que tambe te vergonya de parlarles amb algu. Els dos volen parlar-ho amb els seus pares perque ells ja havien pasat per aixo pero aun asi tenen vergonya de parlar-ho amb ells.

Yo crec que es normal que tenem vergonya de parlar sobre aquests temes amb els nostres pares, pero ells ya han passat per aixo

Irene Kahlo ha dit...

Bon dia,
Ahui vull comentar aquesta entrada, ja que tots hem passat per aquesta etapa de la nostra vida, i tots ens hem fet preguntes molt similars.

El vídeo tracta d’un xic, Joan i una xica, Anita que acaben de passar de la infantesa a l’adolescència. Ells dos comencen anotar canvis en el seu cos, i coses que abans, durant la infantesa no sentien.

Per exemple Joan diu que ara té la necessitat de mirar-se en l’espill a totes hores, i també té ganes de tocar-se. Sobretot el que més li interessa és la masturbació, el fet de començar a experimentar amb el seu cos, però el problema és que ho considera un tema molt personal. Intenta parlar amb el seu pare, sobre aquest això però com que li fa vergonya.

Joan vol experimentar amb el seu cos, masturbant-se, però sent com que no té espai per fer-ho lliurement i amb tranquil·litat. Al final Joan arriba a la conclusió de què sentir plaer és una cosa bona i no s'ha d'avergonyir d’això.

També tenim a Anita, que comença a sentir coses molt paregudes a les que sent Joan. El seu cos comença a sofrir canvis, i s’adona que ja no li agraden les coses de nenes menudes, ara tot això li incomoda. Ara el que vol és sentir-se guapa. També es planteja el tema de la masturbació, pensa que és una cosa natural i té molts dubtes. Al final del vídeo Anita pareix que s’anima a preguntar-li a la seua mare.

Per la meua banda pense que és normal que Joan i Anita tinguen dubtes, ja que el seu cos de sobte està sofrint canvis, tenen la necessitat de sentir plaer. Ací és on entra el tema de la masturbació, jo entenc que és un tema molt personal i que fa vergonya parlar d’això, però per altra banda pense que els adolescents tenim molts dubtes i que no sabem a qui demanar-li opinió. Ja que preguntar-li als nostres pares pot paréixer estrany.

Per aquest motiu pense que les xarrades sobre sexualitat a les escoles i als instituts tenen un paper fonamental en la vida dels adolescents, encara que a vegades no ens adonem compte. Perquè que algú et parle d’un tema tan important en l'adolescència ajuda molt. També estava bé que hi haja blogs o vídeos on es tracte aquest tema amb naturalitat.

Un comiat.

Laura Becker i Andrea Kent ha dit...

Avui volem comentar aquesta entrada de la masturbació, perquè ens pareix un tema tabú tant en casa com en qualsevol altre lloc on volerem expressar-se amb llibertat cosa que no pot ser com hem vist al vídeo.

Al vídeo, hi han dos protagonistes com són Joan i Anita, que tenen 14 anys i comencen a conèixer el seu cos per primera vegada d'una manera completa.

Joan, es masturba i així aconsegueix conèixer-se millor, pot saber així el que li agrada i el que no, el que té ahí baix, etc, però... no té el valor suficient com per a afrontar-ho i parlar del tema amb els seus pares com hauría de fer ja que com ell ho està passant, els seus pares també, i el poden aconsellar.

D'altra banda demana privacitat, vol tindre el seu espai per a poder gaudir del seu cos com és normal, i no vol que cap persona el moleste, per això pensem que hauría de dir-ho i així els seus pares tindrien més 'mirament' em quant a interrompre'l.

Anita, o Ana com vol que la criden, ara ja és una dona, ja li ha baixat la regla i tots en sa casa la tracten com a una dona ja però no han pensat en l'altra cara de la moneda.

Ella també es masturba per tal de conèixer-se com li passa a Joan, i igualment dorm amb els seus germans menuts, cosa que ho posa més díficil.

Finalment, ella si que té el valor de parlar-ho amb sa mare i contar-li el que li passa i estic segura de que l'entendrà.

Estem totalment d'acord amb el comentari de Irene Khalo, perquè nosaltres també recolçem el tema de fer col•loquis a l'escola per a parlar d'aquestos temes, perquè realment, no totes les persones tenen la suficient confiança amb els seus pares o mares per a parlar d'aquestos temes i d'aquesta manera ens podem obrir amb un altra persona que de segur ens entendrà.

D'altra banda entenem la postura d'aquestos dos joves i la compartim, i volem dir també que és una cosa natural BONA, de la que ningú s'ha d'avergonyir i pot contar-ho al seu cercle més apropat que no té res de mal fer el que vulgam amb els nostre cos, així que des d'ací fomentem d'una vegada la llibertat!

IVAN 4ºB ha dit...

Autoconeixement
Bona nit el vídeo que he vist ha sigut molt interesant, ara els comentaré.
En el vídeo apareix un xic anomenat Joan i una xica que s’anomena Ana. El que passa es que ells dos començant a sentir coses respecte a la masturbació però tenen vergonya de dir-ho a les seues pares.
En el cas de Joan, Joan se sent molt agraït en eixe tema i també diu que ara li agrada veure’s en el espill, arreglar-se mes i que sobretot vol masturbar-se, però en sa casa hi ha a soles un bany por lo tant es molt difícil fer-ho sense que ningú et moleste. Àdhuc així a vegades si que pot fer-ho i comenta que després de fer-ho se sents molt relaxat i renovat. Joan es curiós i decideix preguntar-li a sa pare que com ell ha passat per aquesta època, però al final no li ha preguntat ja que tenia molta vergonya.
Ana ja esta feta una dona ja que li ha baixat la regla, aleshores ella ja es una dona, però te molt poc espai lliure hagut de que viu en la mateixa habitació amb els seus dos germans que no paren de molestar-li. Ana també es masturba per tal de conèixer el seu cos al igual que Joan, i decideix parlar amb la seua mare sobre el assumpte.
Opinió personal:
Jo crec que això es molt normal, descobrir el seu cos provant coses noves, no es res dolent, al contrari es una de les etapes mes meravelloses de la teua vida i hi ha que gaudir d’açò.

Sandra Roussel ha dit...

En l’actualitat això segueix passant, de fet abans, jo pensava d’una altra manera, que tot això estava mal, era de cotxines, etc, però ara és alguna cosa summament normal i del que podem parlar d’una forma tranquil·la, al menys en el meu grup d’amics és un tema que sorgeix molt,igual que tot el relacionat amb la sexualitat, ja que és una cosa amb la qual gaudim, com si parlarem de futbol o així. Encara que abans, amb el meu antic grup d’amigues quasi era un tema intocable.
També amb qui és un tema intocable, seria amb la família, normalment no ens agrada parlar aquestes coses amb la família, siga per vergonya o no t’interessen aquests temes, realment, sí que hauria de tindre més comunicació amb aquests, ja que aquests es poden ajudar, en algun dubte que tingues sobre sexualitat o sobre algun aspecte de la vida.
Una altra cosa que està molt estesa en l’actualitat és el fet, que si les dones ens masturben som unes guarres o merdes així, quan normalment és homes ho diuen moltes vegades, i això causa que les dones tinguen vergonya o por a dir que es masturben, pel que puga passar després i els comentaris que puguen dir d’ella. La masturbació és alguna cosa bona i amb beneficis per a la salut i qui et diga coses roïnes per fer-ho. De fet qui fatxa aquests tipus de comentaris té una mentalitat molt tancada, perquè si, les dones ens masturbem igual o inclòs mes que els homes
Si, amics la masturbació és una cosa que cal compartir,per així aprendre moltes més coses per a disfrutar mes i ensenyar a altres persones, que alo millor no hi han començat i volen,etc.