19 de gen. 2016

Rap feminista i anarquista

A que mola!

Algunes raperes antipatriarcals:

Gata Cattana. Andalusa. No et perdes la seua cançó Lisístrata.
Furia Soprano. Rapera basca anticapitalista. No hay clemencia.
Rebeca Lane. Feminista i anarquista guatemalteca. Bandera Negra.
Lúa. Cantautora anarkofeminista d'Almeria. Ganas de cambiar
Gaby Baca. Rockera alternativa i experimental de Nicaragua. Con la misma moneda.
Caye Cayejera. Rapera d'Equador. Puro estereotipo.
Efecto Doppler. Duo valencià. 13 roses i un bala
Mare Advertencia Lirika. Rapera mexicana d'origen zapoteca. Algodón de azúcar.

I moltes més...

4 comentaris:

javi beker ha dit...

Hola a hui os vaig a parlar sobre el video anomenat “rap feminista i anarquista”.
En aquest video es rebindica els dret de la dona crec jo.crec haver escoltat com parlaven sobre la desigualtat y com es jutga a les dones per portar roba ajustada o per portar el melic al aire.

La meua opinió d'aquest video es que les artistes que li han fet han intentat transmetre una realidad q'esta ocorreguent en la realitat.també crec que tot això li han fet per a rebindicar un cambi a favor de les dones,per a dir "aqui estic jo i bull els meus drets".

sandra i ruth ha dit...

Bona vesprada, som Ruth i Sandra, vam a comentar ''rap feminista i anarquista''.

El video tracta de unes dones fen un rap feministe opinan. En el video expressan la seua opinió del món respecte a les dones. Elles diuen que no le importe la opinió de les demes que elles son aixi i aixi seren per sempre, com elles vulguen ser i per ningú i ni per res vulguen cambiar, que elles son com son i ja esta.

La nostra opinió respecte aquest video es ole, ole i ole per elles, que viva les persones feministes i tot aquell que vulguen lluitan pacificament per els seus drets i perque siga un poquet millor.
Les dones no rtan sol servin fer llavar els plats i fregar, podem fer mes coses a demes de les coses domestiques, les dones no som coses som persones amb sentiments i tenim els mateixes drets que les homes. No hi ha que ser masclista pero tampoc que ser feminista es que les feministes odien a mort a les homes, aixo es ser femi-nazi no es comfondre, que no es el mateix.
Doncs que homes, pel molt que feu per a superrar les vostres masculitats que sapigaus que sempre haura dones lluitant per els seus drets.

Hem de dir que el video mola mucho i les dos, volen que algun futur esperen que próxin no exista el masclisme.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Sandra i Ruth,
m'alegre molt que us hagen agradat les raperes, però hi ha una part del vostre comentari que no queda clara i voldria puntualitzar: el feminisme no és el contrari del masclisme; el feminisme és igualtat i equivalència. I el terme "feminazi" és un invent dels nous masclistes per a desacreditar el feminisme. Moltes feministes que lluiten amb força per la igualtat de les dones, són acusades pels neomasclistes de feminazis, cosa totalment inadequada i injusta. El nazisme va ser un règim genocida que no té res a vore amb el feminisme ja que aquest és una de les poques lluites de la història que no ha provocat cap mort. Per tant, el terme feminazi l'únic que busca és desacreditar i debilitar a les dones (i hòmens) que busquen la igualtat.

Algunes feministes, amb molt de sentit de l'humor, li han pegat la volta a l'insult i s'anomenen a elles mateixes FeminaNzis. Per exemple Alícia Murillo es defineix com a "activista feminista, bloguera, artista multi-INdisciplinaDA, performer radical i feminaNzi".

Salut i feminisme!

Diego Thomson ha dit...

Bon dia,

Primer de tot felicitar a aquestes dones, ja que escriure sense faltar al respecte de manera explícita sempre implica una major dificultat per a compondre una cançó, i ho dic per experiència. Abans de parlar sobre el vídeo volia dir que aquest estil no és del tot R.A.P., ja que la base o instrumental que utilitza s'acosta més al reggae o el nou estil cridat «biribibae» que és com una mescla dels dos anteriors estils musicals.

Siga el que siga està bastant bé, sempre és d'agrair trobar a artistes d'ambdós sexes parlant sobre el masclisme o el patriarcat, simplement donant suport al sexe femení amb la intenció d'arribar d'una vegada a viure a una societat igualitària. Profunditzant una miqueta al tema del R.A.P. voldria destacar entre les artistes femenines d'aquest gènere a la Mala o el seu nombre complet Mala Rodríguez. Porte moltíssimes hores d'aquest estil de música a l'esquena i crec que aquesta dona és la millor al seu sexe en aquest món, per a mi sense cap dubte. Respecte a homes, és destacable la poesia de Nach, la recerca de la igualtat per part del Chojin, ZPU, Zenit, Shariff, la lista és molt llarga.

Finalment m'agradaria trencar una llança a favor d'aquesta música, ja que actualment es porta aquest estil de fer-se el matxo insultant a les dones o qualsevol cosa de l'estil, som molt poquets els que intentem continuar amb l'essencial del R.A.P., rimes i un ritme sense faltar a cap persona, a soles escriure el que tingues al cor sense vergonya i amb la passió que açò desperta!

Un comiat i llarga vida al R.A.P.!