10 de des. 2017

Activisme LGBT+ musulmà

Argentí de naixement, tot i que l’origen de la seua famíalía és Síria, ZamZam és el secretari general de l’Associació de Musulmans Homosexuals LGTB (AMHO). Primer va ser catòlic i després “va perdre la fe, pero no en Déu sinó en les persones”. Quan va visitar la mesquita d’Istambul, ZamZam “va entrar kafr (no creient en àrab) i va sortir musulmà”. ZamZam es va decidir, gràcies a les possibilitats que ofereix internet per connectar gent anònimament, de començar un camí per crear una associació de musulmans homosexuals LGTB (AMHO) a Barcelona.

6 comentaris:

Vicente ha dit...

A mi parecer...salio de guatemala para ir a guatepeor....
de una religion intolerante con la homosexualidad a otra que los aniquila...

Esther addams ha dit...

El tema d'aquesta entrada són dos temes que per al món no peguen són: la religió i l'activisme LGTB.

En aquesta entrada és un vídeo que té de protagonista a un siri de naixement, però musulmà de família, es diu ZamZam i és el secretari general de l’Associació de Musulmans Homosexuals LGTB en Barcelona, ajuda a la gent musulmana a «eixir de l'armari».

La meua opinió sobre aquests temes és que la religió no té per què intervenir en el tipus de persones que t’atreien o que t’agraden, és a dir, no pot decidir si tu eres hetero o gay o lesbiana. Jo crec que aquesta decisió és teua, no de la resta. Tot el món pot decidir en què creure, seguir a deu de la forma als que els parega correcta o la verdadera, mentre que siguen ells mateixos, ningú les pot dir que estan equivocats. Ningú et pot dir com has de ser i menys una cultura que no té cap autoritat davant de teua.

En conclusió, és la teua vida, dóna igual la religió, cultura, etc. Són els teus gustos, comença decidir tu i els altres les seues vides. (18-12-17)

Carla wolf ha dit...

A aquesta entrada es parla de la convivència de la religió muslumana amb la homosexualitat LGTB.

Un argentí de naixement pero amb família d'origen musulmà, anomenat ZamZam (que en realitat és el seu cognom) i secretari de l'associació de musulmans homosexuals LGTB(AMHO), que primerament sigué catòlic, però que va perdre la fe, no en Dèu, sinò en les persones, parla del seu procés de canvi i amb l'associació (AMHO).

Aquesta associació de musulmans i homosexuals LGTB connecta amb la gent per mitjà de Internet i busca que siga possible ser musulmà i homosexual a pesar de la ment tancada de molts musulmans.

En la meua opinió hem pareix molt bé que aquesta associació existisca, pero pense que no deuria caldre tal associació i que cada ú, siga quina siga la seua religió puga estimar lliurement.

teresagm ha dit...

Teresa Claramunt.
Aquest text parla de la religió i de l’intolerància cap a les persones que pertanyen al grup LGTB per part d’aquesta. A més, conta l’història de ZamZam, el secretari general de l’Associació de Musulmans Homosexuals.
Aquest tema ens fa pensar, ell diu que ‘va perdre la fe en les persones’ i, en la meua opinió, dona a entendre la discriminació cap als homosexuals per part de l’Església. Hem de ser lliures i respectar a tot el món sense tindre el pensament tan clàssic que té la religió. El més important es la tolerància en totes les religions.

A més, el protagonista, argentí de naixement pero de família síria, ens diu que al principi fou catòlic pero després va fer-se musulmà a l’eixir d’una mesquita i aquest va ser el motiu pel qual va decidir-se a crear l’associació a Barcelona per a ajudar a persones com ell. Podem pensar que la religió va impulsar-lo a fer coses bones, i en la meua opinió, aixó es la religió, sense discriminacions.

Per a concloure, pense que has de ser lliure de creure o no en una religió, i està bé opinar sobre les religions pero respectant.

Esther addams ha dit...

El tema d'aquesta entrada són dos diferents que per al món no peguen gens: la religió i l'activisme LGTB.

Aquesta entrada és un vídeo que té de protagonista a un siri de naixement, però musulmà de família, es diu ZamZam i és el secretari general de l’Associació de Musulmans Homosexuals LGTB en Barcelona, ajuda a la gent musulmana a «eixir de l'armari».

La meua opinió sobre aquests temes és que la religió no té per què intervenir en el tipus de persones que t’atreien, és a dir, no pot decidir si tu eres hetero o gay o lesbiana. Jo crec que aquesta decisió és teua, no de la resta. Tot el món pot decidir en què creure, seguir a déu de la forma als que els parega correcta o la verdadera, mentre que siguen ells mateixos, ningú eLs pot dir que estan equivocats. Ningú et pot dir com has de ser i menys una cultura que no té cap autoritat davant de tu.

En conclusió, és la teua vida, dóna igual la religió, cultura, etc. Són els teus gustos, [comença a- decidir tu i els altres les seues vides]. (Corregit)(18-12-17)

Diana Wolf ha dit...

Aquesta entrada ens mostra una entrevista realitzada a ZamZam, el secretari general de l’Associació de Musulmans Homosexuals LGTB.
Zamzam tracta dos tems que no concorden , la religió musulmana i l'homosexualitat.
En la religió musulmana, com en els altres, la relació pot variar molt al llarg de temps molt entre diferents religions i sectes, i en relació a les diferents formes d'homosexualitat i bisexualitat.

Justament, els opinions islàmiques sobre l'homosexualitat són tan variades com les de les altres religions majoritàries i han patit modificacions al llarg de la Història. L'Alcorà i el Hadiz contenen condemnes expresses dels actes sexuals entre persones del mateix sexe. El càstig legal per a la sodomia ha anat canviant segons les escoles jurídiques: algunes prescriuen la pena cabdal, mentre que unes altres prescriuen un càstig discrecional menor. L'homosexualitat és considerada un delicte i està prohibida en la majoria de països islàmics, com a Aràbia Saudita o Iran.

La meua opinió els musulmans poden creure en el que ells volen, en creure en aquesta religió es mantenen a les regles disposades en la seua creença, per un musulmans creient als seus principis també es pot decidir en què creure o la religió o en el que dicti el seu cor.

En conclusió, si eres creient de aquesta religió o quàquera tens també la oportunitat de ser-lo i ser feliç estan amb la persona que tu vulgues, xic o xica.