4 de març 2018

Aquesta xica pot

Entrada de Saül (1r Batxillerat Humanístic)

Sport England va llançar el 2017 el vídeo "This Girl Can: campaign launches new ad", un anunci per a la campanya This Girl Can que anima les dones a desafiar els supòsits culturals sobre la feminitat que els impedeixen fer esport i fer exercici. L’anunci inclou uns fragments del poema Phenomenal Woman, de la poetessa nord-americana Maya Angelou, juntament amb dones reals que fan l'esport. 

El vídeo mostra, en pocs minuts, les moltíssimes qualitats que tenen les dones; com a principals: la diversió i la professionalitat en els esports. És molt divers perquè hi podem veure dones de diverses edats i ètnies socials, i fins i tot amb mobilitat reduïda. La càmera es fixa en diferents parts del cos per a així remarcar com d'orgulloses han d’estar dels seus cossos forts. A més, totes les dones que hi apareixen tenen en comú l’esperit de superació, com per exemple quan es mostren imatges del joc en equip; així, no solament han d'estar satisfetes d'elles mateixes, sinó que també el seu entorn pot sentir-se'n orgullós. 

En conclusió, aquest anunci busca la igualtat i promou el feminisme. 

Traducció de part del poema de Maya Angelou, Phenomenal Woman

Les dones belles es pregunten on radica el meu secret. No sóc bella o nascuda per a vestir una talla de model; però quan comence a dir-los-ho, totes creuen que mentisc. I dic: està en el llarg dels meus braços, en l'espai dels meus malucs, en la cadència del meu caminar, en la corba dels meus llavis. Sóc una dona. Fenomenalment. Aquesta sóc jo. [...] I jo dic: és el foc dels meus ulls, i la lluentor de les meues dents, el moviment dels meus malucs, i l'alegria dels meus peus. Sóc una dona. Fenomenalment. Hauries de sentir-te orgullosa. Aquella és la meua mare, i la meua àvia, i la meua besàvia, i la meua rebesàvia, i la teua rebesàvia, i tu, i totes les dones, i jo.”



20 comentaris:

Mario Campoamor ha dit...

“This Girl Can” és el títol de l’entrada que vaig a comentar, tracta d’un vídeo que va llançar Sport England, mostrant-nos que les dones també són capaços de fer esport a un alt rendiment (professionalment) i amb uns resultats en moltes aspectes millors que els hòmens.

El problema, que les dones no tenen tal repercussió mediàtica com pot tindre les superbowl o la final de la champions, ara bé, en el vídeo ens mostren planós específics dóna parts dels cossos de les dones perquè s’adonen que no tenen que tindre vergonya del seu cos. També apareixen dones de totes les edats i ètnies, fins i tot xiques amb mobilitat reduïda que han de servir com un clar exemple de motivació per a moltes dones.

A part ens recorda que el principal per fer esport és la diversió, sense divertir-se, no conseguires res als esports. Tot això ve acompanyat per fragments d’un poema de l’escriptora nord-americana Maya Angelou. “Aquesta sóc jo”, és una frase del poema que sempre cal tindre present, hi ha que acceptar-se a si mateixos, tingues el cos que tingues.

Així dons aquest vídeo deixa clar que homes i dones són capaços de fer esport igualment i no hi ha que discriminar a ningú, i donar-li el mateix suports als esports masculins com als esports femenins.

Claudia. 3C ha dit...

Este vídeo tracta sobres unes xiques que lluiten pels seus objectius. Hi ha moltes xiques, per exemple xiques que volen aconseguir l'objectiu d'arribar molt lluny en la vida, altres que volen fer molt esport, i altres que ballen. La meua opinió és que m'alegre de moltes dones hagen arribat molt lluny.

Paula Roussel ha dit...

En aquesta publicació trobem un meravellós vídeo que forma part de la campanya “This girl can”. En aquest podem veure dones de diverses edats, de distintes ètnies i religions, que mostren els diferents trets que caracteritzen a les dones, pels quals han de sentir-se orgulloses.

Observem com les dones tenen milions de qualitats com ara la força, la perseverança o l’esperit d’equip. I al costat d’aquestes, també trobem l’alegria, l’amor i la diversió. En el vídeo podem veure amb total claredat com aquestes dones desafien els supòsits socials sobre la feminitat i els esports i mostren, de moltes maneres diferents, com elles poden fer i fan qualsevol cosa. Podem observar també com les imatges, al costat del poema de Maya Angelou, ens ensenyen d’una manera poètica i artística tot el que ens hauria de fer sentir orgulloses, tots els trets que tenim en comú i que alhora són diferents i no per això som més o menys.

Amb tot açò i el passat huit de març a l’esquena, amb la marea morada omplint els carrers i milers i milers de dones cridant a una sola veu, cada volta hi ha més conscienciació i encara que a poc a poc, més visibilització. Són cada vegada més dones les que rebutjar a ser tractades com fins ara, i també cada vegada més homes els que se n'adonen de la injusta situació de desigualtat en què vivim. Són cada vegada més persones les que decideixen unir-se a la lluita per demostrar que cal que les dones i els homes tinguen els mateixos drets, doncs, tenen les mateixes capacitats i poden desenvolupar-les de la mateixa manera.

Açò no és ja solament pels estereotips que diuen que els esports són per homes. És per molt més. És per demostrar una vegada més que les xiques són igual de capaces que els xics. És acabar amb tot tipus de cànon que marque com ha de ser una dona. És per enfonsar les falses creences que obliguen a les dones a pensar que no poden aconseguir qualsevol meta que es proposen. És per terminar amb una educació diferenciada per nens i nenes, on unes juguen amb nines mentre que els altres juguen amb cotxes.

Aquesta és una lluita molt més gran, una lluita que trenca cànons i estereotips, una lluita que acaba amb les diferències i les discriminacions, una lluita que diu “prou” a les rivalitats entre dones i als comentaris destructius. Aquesta és la batalla en la qual tothom hauria de participar per aconseguir un món just amb igualtat, la batalla a la qual s’uneixen cada vegada més persones.

Aquesta campanya és molt bona, el seu vídeo i tot el que representa junt amb el conjunt de dones que hi participen són únics. El sentiment que transmet la veu en off al costat de les imatges de les dones és increïble. Crec que és una gran idea la que van tindre i, a més, la seua pàgina web també és una meravella. Podem trobar fotos que pugen a les xarxes altres dones per mostrar la seua energia i animar a unes altres a fer el mateix que elles. També trobem allí històries de dones valentes que decidiren lluitar i fer allò que els agradava, sense por a les crítiques que podien rebre.

Aquesta iniciativa m’encanta. I pense que tothom hauria de veure aquest vídeo i altres semblants, que empoderen a la dona i l’animen a continuar malgrat tot el que pot dir la resta. Vídeos com aquest que ajuden a comprendre que hem d’estar unides, que hem d’eliminar les rivalitats i l’odi i augmentar el sentiment de sororitat entre nosaltres i lluitar totes juntes per la mateixa causa.

Teresa Claramunt ha dit...

El 8 de març va ser el dia de la dona, un dia en el qual totes les dones, grans i menudes eren les protagonistes i lluitaven pels seus drets i per la igualtat. Aquesta entrada parla del nou anunci de Sport England per a la campanya This Girl Can (Aquesta xica pot) que defensa aquestes idees.

El món dels esports es veu com a masculí, sempre es parla dels futbolistes, dels jugadors de bàsquet, però mai es parla del futbol femení o dels equips de bàsquet femenins i, si es parla, no se li dóna la mateixa importància que a ells. Jo, com a dona, si practicara qualsevol esport m’agradaria ser tractada de la mateixa manera. Per altra banda, el vídeo ens mostra diferents dones amb característiques diferents i defensa la necessitat de sentir-te orgullosa de tu mateixa.

Una dona pot ser forta i bona als esports, pot ser jugadora professional, pot fet el que vulga i ser capaç d’aconseguir qualsevol cosa. Les dones som diferents i tenim moltes qualitats de les quals hem de sentir-nos orgulloses. Per això i per molts motius més, hauríem d’aconseguir la igualtat de gènere, no soles al món dels esports com ens mostra el vídeo, sinó en moltes situacions més.

La campanya em pareix una bona idea, ja que defensa la necessitat de què les coses canvien i la importància d’estimar-te a tu mateixa, ja que d’aquesta manera, aconseguiràs tot el que et proposes.

Mar Addams 1º Batx H ha dit...

En aquesta entrada trobem un vídeo de la campanya “This girl can” que va llançar Sport England en 2017. Com en el text fica, aquesta anima a les dones a fer esport i exercici, a la vegada que es desafia els supòsits culturals. En ell podem veure dones que mostren com elles poden i superen qualsevol obstacle.
Soles en un minut el vídeo mostra les qualitats de les dones com la diversió i la professionalitat i demostren com poden fer qualsevol cosa.

Aquesta campanya és un exemple que demostra de molt bona manera com les xiques podem i som iguals als homes. Actualment cada vegada per les xarxes socials et trobes més vídeos reivindicant els drets de les dones, ja siga amb fotos de pancartes molt ingenioses o fins i tot vídeos o curtmetratges. És una iniciativa que m'encanta i em sent orgullosa en veure'l. Aquestes campanyes fan que la gent puga entendre que poden fer les dones i les injustícies per les quals lluiten.

Centrant-me en l'extracte del poema de Maya Angelou, Phenomenal Woman. Soles em queda dir que som dones fenomenals i orgulloses. Tot açò em recorda al dijous passat, va ser huit de març, dia de la dona, i totes varen eixir al carrer per a exigir igualtat. Ni hi havia gent que pensava que solo anirien 4 persones però va ser al contrari i varen donar exemple. Són cada vegada més persones les que comencen a familiaritzar-se amb el feminisme i en aquest cas no soles dones, sinó que els homes també se n'adonen dels canvis que necessita la nostra societat.

Emilio Clarke ha dit...

La finalitat d'aquest moviment és meravellosa, i amb aquest anunci han aconseguit acostar-se una mica més a la gent i mostrar del que són capaces les dones al món dels esports.

Les dones tenen, òbviament, les mateixes capacitats que els homes i haurien de rebre el mateix reconeixement, i al vídeo mostren com són capaces de fer qualsevol cosa sense tindre en compte els perjudicis de la gent cap a elles.

Cada vegada, les dones mostren una actitud diferent, mostrant-se tal com són, sense por i amb una actitud de confiança i superació. Aquest moviment és perfecte per a veure clarament la desigualtat que hi ha al món dels esports, i al món en general. Les dones que apareguen al vídeo no tenen por ni s'han deixat véncer per aquesta situació i han volgut compartir tot el que pensen i del que són capaces.

Tot aquest problema ve precedit pels estereotipus i el que està estipulat a la nostra societat, que els homes són molt més aptes per al món dels esports i que les xiques mai estaran a l'altura, i aquest anunci mostra clarament que això no és així, els esports no s'han de diferenciar pel gènere, cadascun es lliure de mostrar les seues habilitats i tothom mereix el reconeixement pertinent, sigues home o dona. Un home en concret potser millor que una dona en un esport i viceversa, no té per què estar diferenciat per gèneres.

Aquesta iniciativa és molt bona, i crec que com més anuncis i en general, moviments com aquests, més serà el reconeixement de la dona en l'àmbit esportiu.

Sara Becker y Claudia Du Chatelet ha dit...

Al llarg de la historia no han hagut dones en els càrrecs alts en la publicitat, ni caps en les federacions esportives, tele-visen molt poc l’esport femení i en canvi donen molta publicitat al sector de esportistes masculins, perquè creuen que no va a interessar a ningú. Peró és perquè no hi ha dones en aquestos càrrecs que puguen decidir que ficar en la televisió, periòdics, es a dir, medis de comunicació i publicitaris.

També ens hem donat compte de com esta de infravalora-da la dona a l’esport, no poden viure del que més els agrada com els homes, no valoren tant les seues victòries com les de ells, quasi ningú confia en els equips femenins i no els prenen en serio.

Per a les dones, se considera un hobbie mentre que per al homes un treball, lis posen els pitjors horaris per a entrenar, cap entrenador les volia, no confiaven en que eren bones i podien guanyar, no creien que això fora un deport de xiques...
Aquest pensament anava més enllà, el pares prohibien a les seues filles jugar a deports que considerem com a masculins com el futbol, el tennis, etc.
Fins i tot comprovem que no tenim àrbitres, ni entrenadores dones reconegudes a la televisió, tant sols homes.

La dona ha avançat molt tots aquestos anys, però no es suficient, encara no hem aplegat a ser reconegudes públicament com els homes o no tot el que voldríem.

Christian Paul ha dit...

Hola, bon dia, sóc Christian Paul i aquesta vegada us comentaré la nova entrada del blog, que forma part de la campanya “This girl can” (aquesta dona pot) que vol empoderar a la dona al món de l'esport, sense cap tipus de discriminació d'ètnia o edat, per aconseguir la igualtat en tots els aspectes, ja que per desgràcia no hi ha la mateixa repercussió mediàtica a l’esport entre homes i entre les dones.


El vídeo ens vol mostrar que les dones tenen qualitats de sobra per poder triomfar al món esportiu, com la força, la flexibilitat, la resistència i d’altres més, però que per culpa dels estereotips i els costums roïnes no es fa visualitzar. És a dir, no és a soles una lluita per participar en els esports, sinó que és una lluita per poder tenir les mateixes oportunitats, ja que per ser mare no s’ha de deixar de banda allò que et fa feliç, ja que s’hauria de tindre les mateixes oportunitats per poder ser una esportista professional.


Voldria remarcar per exemple casos com “La Lliga Femenina Iberdrola” es pot veure que hi ha una boníssima competició, amb equips tan importants i bons com l’Atlètic del Madrid, el Barça o el València, que cada vegada té més seguidors, i que jo personalment segueix, amb jugadores tan bones com Peiró Lombi, dues davanteres del València molt bones. M’agradaria que més gent encara vulga seguir esports femenins com aquest, ja que pense que si t’agrada el futbol, t’agrada sense matisos com qui juga, si homes o dones.

Diana Wolf ha dit...

En aquesta entrada apareix un vídeo, que tracta sobre les dones, “the girl can”, aquest vídeo anima a les dones a desafiar els supòsits culturals de la feminitat, que els impedeixen fer esport i exercici. A més ressalta que les dones podem amb tot, és a dir, podem suportar totes les adversitats, reptes, situacions de la vida, si ens ho proposem i creiem en nosaltres. Per açò en el vídeo ixen molts exemples de dones lluitadores, aquestes ixen superant-se així mateixes i ajudant-se unes entre unes altres.

Moltes de les quals apareixen en el vídeo són esportistes, hi ha moltíssima varietat d'esports que apareixen en aquest com són la diversió i la professionalitat en els esports. Aquest vídeo destaca dones de totes les edats i diverses ètnies socials. Totes aquestes dones tenen en comú que comparteixen l'esperit de superació.

Estic totalment d'acord amb el missatge que transmet aquest vídeo, perquè reforça molt a les dones i ens dóna ànims molt positius, i fa que ens adonem que no estem soles i que entre totes ens recolzem. A més de que cadascuna de nosaltres és especial i és una guerrera.

Will Curie ha dit...

Açò reflecteix alguna cosa que, al meu entendre, és un problema molt gran. A molts de nosaltres ens han dit que no hem de fer certes coses, ja que són "de xiques". De la mateixa forma, la societat obliga a les joves a comportar-se de certa manera, siga perquè "no poden" o perquè "són coses de xics". De debò esperen que la majoria de nosaltres o nosaltres pensem que som tan diferents? Ni que patírem un infart en fer les coses "del sexe oposat".

D'altra banda, hi ha coses que hem de reconéixer: biològicament, homes i dones som diferents. Tots som capaços del mateix (dins d'uns límits cada vegada desapareixen a mesura que avança la medicina). Però uns estem més preparats genèticament que uns altres. L'home (en la majoria dels casos, sempre hi ha excepcions) sol ser més corpulent, per raons hormonals i evolutives (Després de 200.000 anys d'Homo sapiens, el paper tradicional de l'home haurà fet mossa en el genoma). D'altra banda, les dones (de nou, mitjana) tenen una major flexibilitat (els seus ossos poden ser menys gruixuts, per exemple).

Aquestes diferències, no obstant això, no són massa grans, i no se sol tenir problemes a adaptar-se a una situació diferent segons la teua condició genètica. Un altre problema que veig és el tema de la ment i el cervell. Des del meu punt de vista, no veig gran diferència en les capacitats mentals d'homes i dones. Si ho analitzes des d'un punt de vista històric, i sense context, podries deduir que els homes poden ser més intel·ligents, però açò es deu a la gran opressió cap a la dona al llarg de la història.

Tornant a l'entrada, aquesta se centra en l'opressió a la dona i en les coses que "no poden fer". Hi ha un vídeo adjuntat en l'entrada que recomane veure, ja que resumeix tot el problema i mostra que les dones poden fer qualsevol cosa de la mateixa forma que els homes. La meua visió sobre la igualtat es veu reflectida en l'entrada: cal acabar amb aquests cànons tradicionals que separen a homes i dones, i tots hem de col·laborar per a aconseguir aquest object

Edu Davinson ha dit...

Aquesta entrada pertany a la campanya anomenada “This girl can” i ens intenta mostrar que les dones segueixen estant discriminades a l'esport sense dependre de l'edat, el lloc de naixement o el nivell professional que tinguen. El vídeo intenta fer reflexionar a la gent. Intenta mostrar-nos la quantitat de desigualtats de la dona a l'esport, perquè es prenguen mesurades i es comence a mirar d'una altra forma més igualitària. Aquesta discriminació la podem trobar en els sous, la importància dels mitjans que se'ls dóna, o fins i tot a escala de trofeus i rècords.

En el vídeo es mostra que moltes esportistes tenen les capacitats suficients per a competir al mateix nivell que els homes, o fins i tot en un rendiment major. Moltes esportistes s'esforcen al màxim per a aconseguir premis la meitat d'importants i valoratius que els esportistes masculins. Sempre s'ha donat més importància a l'esport masculí que al femení, i açò cal començar a canviar-ho. Moltes esportistes han de cercar-se la vida d'altres maneres, ja que no poden viure de l'esport que els agrada i els apassiona. Comparéssiu amb els futbolistes professionals, per exemple. Aquests tenen la vida resolta fent el que els agrada, no obstant això les dones que juguen al futbol pràcticament ni se'ls escolta per la televisió. Les dones necessiten les mateixes oportunitats que els homes per a demostrar del que realment són capaços.

Clara Zetkin ha dit...

En aquesta entrada podem trobar un vídeo de la campanya: "This girl can". Aquest anunci mostra en pocs segons les diverses qualitats de les dones -concretament als esports- i tracta de promoure la igualtat i el feminisme en aquest últim àmbit. El curtmetratge, a més, està compost per la narració d'un poema de Maya Angelou, el qual promou un missatge d'empoderaria femenina, el qual anima a totes les dones a sentir-se orgulloses del seu sexe.

Aquest vídeo no sols llança un important missatge, sinó que tracta de normalitzar la situació de les dones als esports. Els estereotips sempre han determinat les accions que devíem realitzar en funció de si som homes o dones. Aquest anunci tracta de trencar amb un d'aquests rols imposats per la societat: que els esports són cossa d'homes. Segons podem veure a les imatges, un grapat de dones reals treballen en grup, amb força i alegria mentre fan esport. És realment important que existisquen campanyes les quals tracten de promoure la situació d'igualtat entre homes i dones, siga a l'àmbit que siga.



Carla Wolf ha dit...

Aquesta xica pot"

Bon dia, avui comentaré l'entrada "Aquesta xica pot". És un vídeo a què apareixen diverses dones practicant esport, totes apareixen molt aplicades al que fan, orgulloses de si mateixes i esforçant-se en els esports.

Aquest vídeo tracta de trencar els prejudicis sobre la feminitat, de mostrar que les dones també som capaços de fer esport, de practicar esports durs i sense ningun problema.

Em pareix molt bé que traguen aquest tipus d'anuncis, ja que estem acostumats a veure sempre els típics anuncis masclistes, en les que les dones simplement apareixen en el detergent, o cuidant dels xiquets o també utilitzades per a sexualitzar-les. Quasi mai es lis dóna la importància que tenen, i des de sempre les dones han estat menys destacades als esports i altra mena d'activitats que se "suposa" que són per a homes. Ja és hora que canvien les coses, i em pareix molt bé que es fomenti amb aquest anunci que no som simplement un objecte o una ama de casa, que podem ser qualsevol cosa que és proposem.

Sergio Anthony (1BatxC) ha dit...

Durant tota la vida a les dones se les han posat moltes barreres per a fer determinades coses o per a arribar a diferents llocs. Sempre s'ha considerat a la dona inferior que els homes i per tant havien de fer «treballs lleugers» com per exemple cuinar o netejar la casa. A més els rols de gènere han fet que considerem algunes coses o treballs a diferenciar-los entre «de xics» i «de xiques» i si t'agrada el contrari del que ets et consideren «maricon» o «marimacho».

Tot açò volia dir-ho per a relacionar-ho amb l'entrada. L'esport sempre s'ha considerat «d'homes» i justament el que vol fer el vídeo "This Girl Can: campaign launches new ad" llançat per Sport England, és animar a desafiar els supòsits culturals sobre la feminitat que els impedeixen fer esport i fer exercici. Anima a les dones a què demostren les moltíssimes qualitats que tenen, deixant de costat els estereotips i rols de gènere.
A mi m’ha semblat una iniciativa molt bona que ens ensenya que la força i l'esforç no és solament dels homes sinó també de les dones.

Sara Campoamor ha dit...

En aquesta entrada titulada “The girl can” que es un vídeo que va patentar Sport England mostra que les dones si poden fer tot el que vulgen, qualsevol esport i amb un rendiment impresionant i poden dedicar-se al seu esport professionalment i en alomijor cualsevol cas mijor que els hòmens.

Ara bé, si ens posem a pensar, la societat hui en dia seguim amb el masclisme ja que si hi ha champions perquè no sale la champions de les dones? O perquè ens els Canals on tu normalment veus la tele apareix el futbol en Canals com tele5, antena3 etc i perque en eixos Canals no hi han partits de dones? Perque té que ser en altre canal´? Que som inferiors?...

Seguit analitzant el vídeo ens donem compte de que a banda dl que he dit el que també intenta dir el vídeo es que l´esport está sobre tot per a divertise, perdes o guanyes i així doncs tant homes com dones tenen el mateix dret i sobre tot el mateix protagonisme per a eixir en els Mitjans de comunicación, aleshores no podem seguir donant-li protagonisme sempre als mateixos.

1ºBATXILLERAT HUMANITATS

Claudia Holley ha dit...

Bon dia, avui vaig a comentar l'entrada titulada “The*girl can”, aquesta és una campanya realitzada per Sport England, que promou que les dones poden fer qualsevol esport i no amb menys eficiència que un home. En el vídeo de l'entrada ixes diferents dones, de diferents edats, realitzant diversos esports de manera feliç.

En la nostra societat l'esport es veu com alguna cosa masculí i brut, solament per a homes, i ja val que açò siga així.
Una dona té dret a fer el que vulga de manera igual a l'home, aquesta ben que avui dia hi haja per exemple equips femenins d'esport, però no aquesta igualat als homes.
Una dona en el futbol no cobra ni una quarta paet que el d'un home, i açò cal canviar-ho, les mateixes condicions per a tots, ja que les dones ambienten té dret a fer el que els agrada.

Mary Watson ha dit...

Aquesta, aquella, aqueixa, jo. Totes podem. És hora de no deixar-se callar, de lluitar sense barreres ni límits. És hora de demostrar la ignorància de les persones que no creuen en nosaltres pel nostre sexe. És hora de demostrar-nos a nosaltres mateixes com de fortes podem ser unides i també per separat. Som lluita, som tendresa, som coratge, som amor, som valia, som perseverança, som dones.
Que mai ens diuen ‘’les dones no poden’’, perquè s’arrisquen a perdre tota raó. I això ja està dit, i demostrat des de fa temps, però és una lluita que encara no acaba. Seguim.

Tania de Gouges ha dit...

El vídeo de la campanya publicitària “This Girl Can” ens ensenya que les dones també podem ser competitives, ambicioses, i ens anima a fer tot allò que “és de xics”, ens mostra que les dones també som esportistes i que tenim grans virtuts.

El vídeo té un fort missatge feminista que és de gran ajuda perquè la societat desperte i veja la manca d'igualtat que tenim en el món. A les dones mai se'ns ha vist capaces de grans coses a diferència dels homes i és hora de mostrar que som capaces d'aconseguir qualsevol assoliment que ens proposem igual que els homes.

A part de les imatges mostrades, de fons és recitat el poema de l'activista, cantant i escriptora Maya Angelou, el qual es diu “Phenomenal Woman” en el qual mostra com la dona també és capaç de qualsevol cosa si li'l proposa, tan sols ha de descobrir que va ser, és i serà una dona fenomenal.

Sheila Butler 1ºBach H ha dit...

“No, és que tu no pots fer això, això és treball de xics” “No, tu no tens la força suficient per a fer açò”. Aquesta entrada mostra com aquestes frases no són veritat, les dones sí que estem capacitades per a fer qualsevol cosa, a l'igual que els homes. Encara hui en dia existeixen diferències notòries entre homes i dones, però són diferències imposades de manera sòtil.

Perquè si, abans també deien que treballs com escriptors o empresaris només eren per a homes i que les dones no servien més que per a estar en la cuina i cuidar de la llar i dels fills, en cas que tingueren, fet que sols produïa que la dona tinguera que, obligadament dependre del marit. Ara, en l’actualitat es demostra que les dones poden treballar, poden ser molt intel·ligents i que n’hi ha dones que destaquen,és en alguns àmbits o aspectes que els homes, de la mateixa manera que a la inversa.

Abans que una dona treballara fora de casa era una cosa impensable però tristament, encara continuen existint desigualtats. Per exemple, els esports són exclusivament dels homes i encara que participen dones, no ixen a la mateixa escala perquè “no estan capacitades físicament”. Un altre exemple és que el sou dels homes i les dones no és el mateix en els mateixos treballs (cosa que hem d’aconseguir) hem avançat i per això precisament no hem de parar la lluita, hem de seguir lluitant pels nostres drets.

A mi personalment em dóna vergonya quan persones del meu entorn, independentment de l’àmbit en el qual em trobe, diuen i establisquen que algun esport o alguna activitat és o bé per a xics o bé per a xiques. És una mentalitat molt antiga, hem de deixar d'assignar gèneres a les coses i d'eixa manera no estaríem pressionats a triar, ja que des de petits les coses estan establides per als xics o per a les xiques.

Per això cal educar a les persones, tinguen l’edat que tinguen, perquè l’educació mai està de més i és necessari corregir a les persones que ho fan malament.

Maria Blanchard 1batx art ha dit...

This girl can és una campanya d'esport diferent, no ens mostra aquests cossos perfectes de súper models fent exercici, sinó que mostra a dones de totes les talles, de diferents ètnies, i totalment diferents, per a donar-nos una visió més pròxima del que és suar i divertir-se a parts iguals.

Aquesta campanya es va crear per a animar a totes les dones del món, sense importar com siga la seua condició o edat, a fer exercici i mantindre's en moviment sense importar com s'estan veient en aquest moment, és igual si estàs suada o si no et veus bonica en aquest moment, es busca que cadascuna d'elles del 100% de la seua capacitat, per a superar-se encara més i demostrar-se a si mateixa quant val.

T'animen que busques alguna cosa que t'agrade, siga futbol, boxa, ball o running i gaudir-ho al màxim mentre t'esforces. Aquesta campanya es va llançar perquè a les dones no ens fa vergonya mostrar els nostres cossos encara que no ens vegem com si visquérem en una passarel·la constant però segons sembla a la gent que fa els anuncis sí. Volem que comprenguen que no totes ens sentim models però si ens sentim vives.

No es tracta de veure's bé o com siga la nostra talla, aquesta campanya es va llançar perquè el sedentarisme causa més mort que l'obesitat. Els nostres cossos estan dissenyats per a moure's, és igual com siga la forma, és la nostra salut la que està en joc. A més, l'esport et farà sentir-te bé amb un mateix i així tindrem una millor qualitat de vida.