25 de març 2018

Com es posa?

La xarxa està plena de vídeos que expliquen, amb major o menor encert, com s’utilitzen correctament els preservatius; però cadascun d’ells es fixa en uns aspectes i deixa de banda uns altres. Per exemple, en el vídeo Aprende el uso del condón, l’experta boliviana Dilsen Lazo (Projecte Apprende per a la prevenció d’embarassos no desitjats) recomana fer tres voltes al condó masculí per a assegurar-se que es deixa espai a la punta, i proposa retirar-lo del penis mitjançant un mocador. No aclareix, però, què fer per a esbrinar si només obrir-lo està del dret o del revés. Altres vídeos, per exemple ¿Cómo poner un condón? de Fichis in the House, ens donen molts detalls sobre el preservatiu masculí des de l’humor, però es deixen altres qüestions de banda. En el Taller a l’Institut Costa i Llobera (OH MY GOIG E08) la psicòloga Noemí Elvira explica molt bé com fer-li una bufadeta al preservatiu masculí per a saber si el tenim del costat correcte, i ací explica també com posar-se el preservatiu femení. També Nayara Malnero, sexòloga del canal Sexperimentando, ens parla del preservatiu femení en el vídeo El preservativo femenino. Cómo ponerlo y cómo usarlo. En el canal Del dicho al sexo expliquen ¿Cómo colocar el condón femenino? DDAS. I en aquestos dos vídeos de Sexe Joves (Generalitat de Catalunya) ens expliquen la utilització d’ambdós preservatius en llengua de signes El preservatiu masculí. Com es posa? i El preservatiu femení. Com es posa?

S'utilitza el preservatiu femení? I el masculí? Quin penseu que és el mètode anticonceptiu més adient per a la gent jove? Inventa't la història d'un preservatiu (masculí o femení) des que està exposat a la farmàcia fins que arriba al llit. Escriu-la en primera persona. 


15 comentaris:

carla stone ha dit...

Aquesta entrada fan una charla de mètodes anticonceptius, que normalment de primeres no penses que es molt important, però si que ho es perquè aprens quins diferents mètodes que hi han per la prevenció no nomes de que et pugues quedar embarassada sinó a mes però previndré enfermetats de transmissió sexual.
Al final de la entrada et posen diferents preguntes:
1. S'utilitza el preservatiu femení?
Hi han diferents tipus de preservatiu per a les dones, però per ala nostra edat crec que el que mes s'utilitza es la pildora, els demés crec que no s'utilitzen massa i per a les dones que son mes majors utilitzen com mètode anticonceptiu el diu perquè per a la llarga es millor i pots llevar-te-l quan vulgues, a mes dura 5 anys.
2. I el masculí?
En la meua opinió crec que el condó per als homes el que mes s'utilitza i encara que es pot trencar es un bon mètode anticonceptiu.
3. Quin penseu que és el mètode anticonceptiu més adient per a la gent jove?
En la meua opinió es el condó per als homes i es el que jo utilitzaria, perquè no afecta en res ni a les dones con els dissenyats per a dones que els afecten a les hormones i tampoc per als homes.
Finalment voldria afegir que la pildora per al dia de deprès no es un mètode anticonceptiu, es una eixida per si has utilitzat els altres mètodes i o s'han trencat o hi ha hagut algun problema, que han fet que puges estar embarassada.

carla stone ha dit...

Aquesta entrada fan una xerrada de mètodes anticonceptius, que normalment de primeres no penses que es molt important, però si que ho es perquè aprens quins diferents mètodes que hi han per la prevenció no nomes de que et pugues quedar embarassada sinó a mes per a previndré malaltia de transmissió sexual.
Al final de la entrada et posen diferents preguntes:
1. S'utilitza el preservatiu femení?
Hi han diferents tipus de preservatiu per a les dones, però per ala nostra edat crec que el que mes s'utilitza es la píndola, els demés crec que no s'utilitzen massa i per a les dones que son mes majors utilitzen com mètode anticonceptiu el diu perquè per a la llarga es millor i pots llevar-te-l quan vulgues, a mes dura 5 anys.
2. I el masculí?
En la meua opinió crec que el condó per als homes el que mes s'utilitza i encara que es pot trencar es un bon mètode anticonceptiu.
3. Quin penseu que és el mètode anticonceptiu més adient per a la gent jove?
En la meua opinió es el condó per als homes i es el que jo utilitzaria, perquè no afecta en res ni a les dones con els dissenyats per a dones que els afecten a les hormones i tampoc per als homes.
Finalment voldria afegir que la píndola per al dia de deprès no es un mètode anticonceptiu, es una eixida per si has utilitzat els altres mètodes i o s'han trencat o hi ha hagut algun problema, que han fet que puges estar embarassada, també me agradaria afegir que com han dit els protagonistes que han fet aquest vídeo, es una molt bona xerrada i es deuria de fer en tots el col·legis perquè hi han nous mètodes que poden ser millors i la gent no ho sap.

Carles Claramunt ha dit...

Més enllà dels condons

En el dia de hui respondré a les tres preguntes que al text queden escrites. No obstant això, m’agradaria aclarir en primer lloc els termes anticonceptiu, preservatiu i anticonceptius d’emergència que es tracten al vídeo i parlar-ne d’alguns altres mètodes que no s’hi expliquen.

Els mètodes anticonceptius són aquells que impedeixen o redueixen significativament la possibilitat d'una fecundació en dones fèrtils que mantenen relacions sexuals de caràcter heterosexual.

Ens referim als anticonceptius d'emergència com tots aquells mètodes que s'administren després de mantenir relacions sexuals i als preservatius com aquelles mesures de seguretat que eviten l'embaràs i les malalties de transmissió sexual (VIH, Hepatitis…)però els anticonceptius, sols l'embaràs.

Així doncs, podem alhora diferenciar-los en dos grups: els mètodes precoitals (preservatius i anticonceptius) i els postcoitals (anticonceptius d'emergència com les píndoles del dia de després). A més, com hem observat en les definicions, solament els preservatius són capaços d'impedir les ETS així com les ITS.

A continuació nomenem més específicament els tipus d'anticonceptius i preservatius que podem trobar:

1) Anticonceptius:

- Naturals. Es basen en el control del cicle menstrual per a evitar mantenir relacions sexuals en els dies fèrtils de la dona, que són aquells en que es produeix l'ovulació. També existeix com a mètode natural la marxa arrere, que consisteix a evitar l'ejaculació dins de la vagina. Amb aquest mètode no hi ha efectes secundaris i el cost és zero -ara be, la seua eficàcia anticonceptiva no supera el 75%

- Hormonals: són els més utilitzats en dones (En homes porten ja diverses dècades investigant però les farmacèutiques no estan disposades a invertir en el seu desenvolupament. El ginecòleg Roberto Lertxundi no veu a curt termini cap esperança que es desenvolupe un anticonceptiu masculí). El seu mecanisme d'acció consisteix a alterar els nivells hormonals naturals en la dona per a impedir que tinga lloc l'ovulació i així no hi haja possibilitat de fecundació de l'esperma. La seua fiabilitat és molt alta (98-99%) sempre que s'utilitzen correctament i seguint les indicacions mèdiques. No obstant això, moltes de les que els usen pateixen efectes secundaris indesitjats. Incloem les píndoles anticonceptives, els anticonceptius injectables, els pegats, els DIUS (de durada llarga -5 anys- i alt cost -200 euros) i l'anell vaginal.

- Definitius: Es tracta d'un anticonceptiu permanent de gran eficàcia que requereix una intervenció quirúrgica. La seua eficàcia de reversió no és molt elevada (En homes s'aplica la vasectomia i en dones les lligadures de trompes).

- D'emergència: que ja hem explicat anteriorment.

2) Preservatius o mètodes barrera:

Eviten l'arribada dels espermatozoides a l'òvul de forma física.

- Condó. Es col·loca al voltant del penis. Està fet generalment de làtex i ve lubricat amb espermicides. Es col·loca al voltant del penis perquè el semen es quede atrapat en el seu interior després de l'ejaculació. La seua efectivitat és del 97% i el preu sol rondar els 10 euros la caixa.

- Preservatiu femení: similar al condó masculí però amb un anell rígid ample per a evitar que rellisque per l'orifici vaginal. El seu preu és de 2 euros cada unitat, més car que el preservatiu masculí.

- Diafragma: caputxó de goma que es col·loca en la vagina i obstrueix l'orifici del coll de l'úter, evitant el pas dels espermatozoides. La seua efectivitat és del 95%, té un cost de 50 euros, però pot usar-se diverses vegades si es cuida bé.

- Esponja vaginal: és com una escuma que absorbeix el semen i allibera espermicida. La seua efectivitat varia del 70 al 90% i pot produir irritació vaginal.


- Dispositiu intrauterí: ho col·loca el ginecòleg a l'interior de l'úter, té una efectivitat del 95%. El seu preu se situa al voltant dels 100 euros [...]

Carles Claramunt ha dit...

[...]Una vegada ja coneguts els diversos tipus de protecció davant la concepció i les ETS i les ITS, passe a respondre les preguntes. Cal dir que, per comoditat, preu i seguretat tant en l'anticoncepció com en la prevenció de les ETS i les ITS és el preservatiu masculí el més utilitzat entre els joves i les parelles. A una edat més avançada, i quan ja troben decidit que no volen tenir més fills, les parelles estables solen optar per mètodes permanents que asseguren que la dona no es quede en estat.

El preservatiu femení no s’utilitza tant com el masculí i això pot deure’s a diverses raons. En primer lloc, per l'accessibilitat a aquests: pots trobar-te condons al supermercat, a màquines expenedores i fins i tot a màquines que es troben al carrer i que venen exclusivament preservatius masculins. Pel que fa al preservatiu femení, mai no he vist a un supermercat la seua venda, ni tan sols a les perilloses màquines expenedores o de ràpid accés.

En segon lloc trobem la difusió del producte a través dels medis. Durex, per exemple, porta ja diversos anys emetent anuncis per la televisió que informen de la importància d’utilitzar condons a les relacions sexuals, però no ho ha fet encara amb els preservatius femenins (pot ser perquè volen per atendre tant a les relacions heterosexuals com a les homosexuals).

Trobem també el fet dels preus. Si tant homes com dones ja es queixen del preu dels condons (al voltant de 10 euros la caixa amb unes 10 o 12 unitats), imaginem quina seria la nostra reacció amb els femenins, que resulten el doble de cars.

Finalment està el fet que sempre hem rebut més informació sobre el condó que sobre el preservatiu femení i ens trobem més segurs amb la seua utilització.

Respecte a l'última pregunta, assenyalaria sense cap dubte el condó i el preservatiu femení, doncs en relació qualitat-preu representen la millor oferta. Amb un percentatge d’un 95% d’assegurança en cas de ser ben emprat i un preu relativament econòmic (inclús gratis en planificació familiar) són els mètodes que més confiança i comoditat poden donar als joves.


Manolo Kahlo ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre la utilització dels mètodes anticonceptius en les nostres relacions sexual dia a dia. Sempre s’ha parlat com principal mètode al condó, però amb mesura que creixem i ens donen aquestes xarrades, ens adonem que no és el condó el protagonista d’aquesta història.

Al vídeo parla de diversos mètodes anticonceptius, com per exemple: condó femení i masculí, anell vaginal, píndola, DIU, un pegat que produeix hormones, etc. Tenim clar que tots aquests serveixen per a evitar que la dona es quede embarassada, però no tots són útils per evitar infeccions de transmissió sexual (ITS) i malalties de transmissió sexual (ETS). Per això uns mètodes s’utilitzen quan no saps al 100% si l’altra persona té qualsevol infecció i/o malaltia i altres mètodes s’utilitzen quan ja coneixes a la persona i sols vols evitar un embaràs no desitjat.

En primer lloc, crec que el mètode de prevenció més utilitzat pels joves és el condó, perquè crec que són els més barats si vols usar-los de volta en volta, tenen una ràpida col·locació i un percentatge d’errada molt baix, per tant és el més freqüentat entre els joves. Encara que hi ha joves entre 16-18 anys que si tenen una parella estable, es prenen la píndola diària que resulta més fàcil, encara que a la llarga perjudica la dona, perquè són hormones constants al teu cos.

Sí que pense que s’utilitze el condó femení perquè al cap i a la fi és altre mètode útil que es podria utilitzar, però mai he conegut a algú que m’haja dit que l’ha utilitzat. Respecte al condó masculí, tinc molt clar que és utilitzat per la seua comoditat.

He de dir que aquest vídeo m’ha paregut molt interessant, ja que t’explica molts mètodes que es poden utilitzar amb la teua parella i no sols el típic condó. Aquest tipus de xarrades pareixen un poc tabú, i més si van dirigides cap als joves. Hauria de ser al contrari, els joves són els que més necessiten aquestes xarrades per així ajudar-los a tenir una vida sexual plena i sense riscs.

Raquel Kent 1r batx B ha dit...

Bon dia, jo sóc un preservatiu i m'agradaria explicar-vos la meua història. Vaig ser creat fa tres mesos a una fàbrica d’Alacant, em van posar una marca registrada espanyola que no vull dir quina és, però sí que puc dir que em van enrotllar i posar dins d’una funda; poc després dins d’una caixa amb altres com jo i un temps més tard em van portar a una botiga, per a ser exactes a una farmàcia, on em van exposar en una prestatgeria a la vista de tots.

A partir d’ací, voldria explicar el meu dia a dia, com si fora qualsevol dia de la meua vida: M'alce del llit i em trobe en una estanteria apilat al costat dels meus veïns, quasi sempre està la llum apagada, encara ningú no ha vingut a comprar-nos. Més tard, després d’una estona esperant, veig com un encarregat obri la botiga i comença a entrar la gent. No veig ningú passar pel nostre corredor i quan el fan normalment els trobe nerviosos i amb presses. Ens posem a comentar entre tots els companys les actituds del que passen davant nostra i esperem.

Hui, després d’un mes amb la mateixa rutina, és el primer dia que una persona m’agafa, em mira i llig l'exterior de la caixa, a continuació em porta al mostrador per pagar-me i en acabar, ix de la botiga. Una vegada estem en el carrer, aquest individu crida per telèfon a algú, resulta ser la seua parella i parlen per quedar aquesta vesprada, però el més curiós és que als pocs minuts note de nou foscor, on estic?, no note la llum del dia, ni sent parlar a ningú.

Crec que sent música de fons i un motor, he d'estar a l'interior d'un cotxe, guardat en algun calaix. Ací ja no se sent gens, estic sol, en la foscor i així fa unes quantes hores que estic ací fins que torne a veure claredat, m'han agafat i ara vaig pel carrer en la butxaca d'una jaqueta, sent com aquest individu que em porta parla amb algú i arriben a una casa.

Em tornen a ficar dins d'un calaix, no sent ni veig gens, va passant el temps, jo espere i espere, els meus companys de la farmàcia m'havien dit que a voltes s'espera molt temps fins que t'utilitzen, a voltes hores, dies o fins i tot mesos. No sé el temps que estaré aquí dins; però és avorrit esperar en la foscor, les hores passen a poc a poc, era més divertit quan estava en la farmàcia envoltat de companys...

Que ocorre?, m'acaben d'agafar, obrin l'embolcall, quanta llum... em desenrotllen una mica i m'estenen sobre el penis, ja torne a sentir la foscor, m'estan utilitzant, la meua vida ja està arribant a la seua fi però em sent feliç perquè m'he convertit en un element de gran utilitat, el meu treball està fet i encara que molts pensen que no servisc per a res, s'equivoquen; amb el meu ús i el d'altres com jo es poden no solament evitar embarassos no desitjats, sinó també el contagi d'infeccions de transmissió sexual.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Part 1.
És ben cert que des de sempre els temes de sexe sempre han sigut tabú, però sabem fins quins extrems arriben aquests tabús? Bé, per demostrar-ho m’inventaré una història on incorporaré la situació que es pot arribar a viure.

Va ser un 22 d’abril del 2017 quan després de passar per milers i milers de fàbriques per la meua fabricació i de molts processos de revisió per comprovar que no tinguera cap defecte, vaig arribar per fi a un lloc que rep el nom de “supermercat”, com és clar no sabia el que era, sols feia uns mesos que tenia vida i encara no coneixia a cap company del sector “utilitza la protecció, utilitza preservatius”. Era conscient que la meua vida duraria poc, m'utilitzarien una vegada i finalment amb sort em llançarien al fem, són molts els humans -si es poden anomenar així- els que tiren allò que no volen pel bany i potser incompleixen amb la normativa humana, contaminen i no reutilitzen, gràcies als meus dissenyadors, tinc coneixement d’això i ara puc opinar sobre aquestes accions que contaminen i perjudiquen la vida humana.
En arribar, vaig tindre moltes converses amb els altres condons, sobretot amb els més veterans que estaven en la columna rosa d’enfront, hi havien molts que estaven inclús tres mesos i el més normal era estar unes 2 setmanes, ells m’explicaren que no eren exactament com jo, aquell tipus de condons eren per les dones és més, moltes de les dones eren sotmeses a fortes pastilles que tenien la mateixa finalitat que nosaltres, però que aquestes podien tindre efectes secundaris. Algunes d’elles i no totes -em va recalcar Fresseta-, les utilitzaven obligades pels seus homes perquè deien que el sexe amb un plàstic al penis és incòmode per ells i no gaudien tant. Cada dia contemplava a persones de moltes edats, com venien directes cap als meus companys o cap a la meua secció, uns agarraven preservatius com Fresseta -pocs eren els que es decidien per aquests-, uns altres anaven cap a un líquid de sabor que deien que excitava més anomenat lubricant, uns altres cap a uns paquets de diferents colors i mides que eren per a quan la dona estava en el període o alguna cosa pareguda anomenada regla o així o vaig entendre, i per sort unes altres cap a mi i cap al meu sector on teníem diferents sabors. Però, com que jo estava dels últims, mai per mi.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Part 2.
L’1 de maig, una parella més jove del normal (encara que tampoc sé amb certesa quina edat és la que es considera normal per a tindre sexe), es va dirigir cap a mi, amb un moviment de braços molt r+àpid i molt poc dissimulat, em posaren davall de milers de productes, vàrem passejar en un vehicle -que ni sé ni vull saber el nom- durant uns 15 minuts i jo escoltava les seues converses, ell li deia a ella que no passava res i que després de vindre a un supermercat de més de 20 minuts allunyat de casa, no trobarien a ningú conegut.A continuació, vaig escoltar un “merda, no pot ser, ho sabia”. I vaig desaparéixer dels seus costats. Clarament, vaig poder deduir que es varen trobar amb algun conegut, estava en el cert. Una altra dona m’agarrà fort i els digué no us preocupeu, no diré res, prefereix que els agarreu i sigueu previnguts al fet que penseu que no els he vist i els deixeu, després no agarrar-los tindrà més conseqüències. La xicona que rebia el nom de Laia es rigué i li va donar les gràcies per la seua descripció. Finalment, vaig passar per un lloc que pareixia una atracció que es movia molt de pressa i amb un “Pib” pagaren per mi i pels altres productes. Quan vàrem arribar a casa, vaig poder captar els nervis d’aquells, era clar que era la primera vegada que tenien relacions sexuals junts i també era clar que Laia mai les havia tingut abans. Jorge li deia que es tranquil·litzara i que quan ella volguera pararien, és més, inclús li va dir que si no volia i no es trobava preparada no havia de ser precisament aquell dia i podien intentar-ho un altre dia.

Finalment, l’acte sexual si tingué lloc aquella mateixa vesprada, jo em vaig sentir diferent perquè a comparació de moltes de les experiències que els meus amics em contaven, vaig notar l’amor entre aquelles persones i sabia que el sexe en aquest cas no havia sigut ni forçat ni tampoc fet entre dues persones que no es volen. Vaig sentir el tremolor de les cames en Laia cada vegada que ell s’apropava, la suor del cos de Jorge cada vegada que s’allunyava, les llàgrimes dels dos membres de la parella cada vegada que es besaven i als ulls vaig comprovar l’amor que els dos sentien.

Diana Wolf ha dit...

Hola! sóc un preservatiu d'una fàbrica que en realitat no sé on es troba, i tampoc sé que marca m'han adquirit, solament sé que la meua destinació és una farmàcia de València. La meua missió és poder satisfer a un home i dona, gràcies els meus poders, puc aconseguir que no hi haja durant l'acte sexual infeccions de transmissió sexual, ni embarassos no desitjats.

Si, ja sé que sona fantàstic, però que ocorre quan em deixen d'usar?, supose que no seré reutilitzable, estaria destrossat, o almenys açò ha arribat a les meues oïdes. Bé he de reconèixer que encara que la meua vida és avorrida, fins que em trien no sé quant hauré d'esperar. Estic ansiós que em proven, i encara que no visca per a explicar-ho, sé que hauré fet un bon treball.
Ja estic exposat en la farmàcia, entren i ixen moltíssimes parelles però cap s'ha fixat en mi. No entenc perquè, no és per a tant, espera crec que estan preguntant si em poden escollir, si era jo, ja era hora…

Acabe d'arribar a la casa d'aquesta parella tan meravellosa, em pregunte quan començaren, m'avorrisc. Ja s'ha fet de nit, no s'al fet que esperen, per fi m'han obert! M'estan col·locant en el penis, vaja arribe l'hora és el moment d'entrar en acció i resistir la meua barrera contra els espermes rebels!, no passaren del meu açò segur!..

Finalment el preservatiu va poder resistir i no va haver-hi complicacions durant l'acte, és molt important la utilització d'est, ja que la majoria de vegades ajuda a prevenir moltes malalties i embarassos.

María Zambrano ha dit...

Bon dia a tothom, sóc Rosario i sóc un condó. No tinc molts records de la meua infància, només m’han contat que al principi ens cuidaven moltíssim, però que més endavant s’oblidaven de nosaltres. Primer ens banyaven en colònies de totes les olors, i més endavant ens ruixaven en cremes. Finalment tallaven la nostra llibertat, mataven la nostra infància ficant-nos en un plàstic on no podíem relacionar-nos amb ningú, on no podíem ni parlar, ni eixir. Estàvem obligats a estar ací fins que algú ens comprara, o això vaig entendre.

El dia més important de la meua vida va ser quan complia 7 dies des de la meua arribada a un lloc anomenat «Consum». Jo, i els meus onze germans, feia tot el dia que veiem a gent humana de tot tipus passar pel nostre corredor. Els humans eren infinitament més grans que nosaltres. Tenien quatre extremitats: dos a la part superior i dos a la part inferior. També tenien una cara -com nosaltres- composta per dos ulls, dues orelles, una boca, un nas, una llengua i un molts de dents. Anaven sols o acompanyats, eres més majors o més joves, però quasi tots ni ens miraven.

El nostre comprador era jove, més jove de l’habitual. Aproximadament hi tenia 13 anys, però jo no tenia ningú dret per a dir-li res, en tot cas li havia de donar les gràcies. La seua cara estava plena d’acne, i al seu nas hi havia un forat amb una bola de metall brillant. Els seus cabells estaven tintats d’un color blanc, que com havia observat, estava a la «moda» -es tracta d'una tendència adoptada per una gran part de la societat, generalment associada a la vestimenta-. Aquesta, lamentablement, causa molts problemes a la societat, ja que molts xiquets pateixen critiques pels seus gustos.

Per la seua aparença donava a entendre que era molt «xulo» -argot juvenil molt utilitzat per a classificar a una persona dura, amb mal comportament o creguda-, però els seus ulls reflectien altra cosa. La por de la primera vegada, la vergonya de no fer-ho bé i l’agonia de les rigudes de la gent, inclús de la seua parella. Quan es va apropar a la zona on estàvem i ens va elegir creia que estava somniant. Es va apropar a la caixera i li va donar 15 euros per nosaltres, un preu que per a la meua opinió és molt elevat, ja que la funció que nosaltres tenim a la societat és molt important. El tema tabú del sexe s’ha de trencar, i posar els preus tan elevats per a intentar que els joves no els utilitzen que fa res més que empitjorar el problema, ja que d’aquesta manera ja no ens consumiran i haurà molts embarassos no desitjats.

Vam arribar a la seua casa, i unes hores més tard arribà amb una xicona. Aquesta semblava major i sabia el que feia, o això vaig creure en un principi. La seua educació sexual pareixia no existir, inclús després de practicar sexe més d’una vegada. Va anar directament a agafar-me, sense fer preliminars amb el xic, i em va posar en l'aparell reproductor del seu company sense mirar abans si estava trencat o no. Afortunadament per a ella jo encara havia caducat, el xic em va comprar en un supermercat adequat amb una bona legislació, però si m’haguera comprat en altre lloc, com a les màquines del carrer, no hi haguera tingut tanta sort.

Una, dues i tres; ja estava dins del cos de la xica. Aquesta, com no s’havia masturbat abans de l'acte, no estava encara preparada i va patir. Per ella era normal, perquè mai ningú l’havia explicat res. Ni a la seua casa els seus pares havien parlat lliurement del tema, ni tampoc a l’escola, on es diu que ensenyen coses útils per a la vida. I sincerament, jo crec que més útil que ensenyar la sexualitat humana no hi ha res. La meua existència va durar poc temps més, el xic va tardar 10 segons a acabar, com havia dit, era la seua primera vegada. En solament set dies havia aprés moltes coses, coses que al llarg del temps desitja de tot cor que milloren.

roxana wolf ha dit...


Un nou dia en el mateix estant de sempre, en la mateixa caixa de sempre, esperant a ser comprat, malgrat que soc un producte molt venut de vegades pense que la gent voldria que tenir que vendre a comprar-me , per el que et preguntes, qui producte soc? Qui producte es el que a vergonya a tanta gent? Uns bolquers? No, que bogeria, unes comprimides? La veritat es que moltes dones es a vergonyen de comprar comprimides, però no, no soc una comprimida , soc el que us ajuda a no propaga-vos per el mon com a conills, soc un condó, be, millor dit som una caixa.

I desde aquí, en el estant puc veure com el mes valent i dur dels tios ,es posen rojos quan te que venir a comprar-me,que bogeria diràs veritat? Aixo es per que àdhuc no us ha tocat anar a comprar o per que tenis dues didos de front, per el amor de deu, senyores que comprar-nos es algo que a fet quasi el 99% de les persones, clar sempre esta la típica família de 9 fills que mai han tingut aquest problema, però aixo es un altra cosa.

No entenc com us poseu tan nerviosos per una bogeria, es preferible estar aquí en la farmàcia comprant condons que en planificació familiar amb el embaras no desitjar no creus? I per que dic aixo, per que hi ha un xic que m’ha mirat tres vegades però cada vegada que la dependenta el mira, i el fa veure que esta mirant la pasta de dents que hi tinc dessota i m’estic enfadant, que estic per desaparèixer i que es quede amb la pasta de dents a veure si li servixen per a alguna cosa.

Ja es la cuarta vegada que em mira i pareix decidit a comprar-me però crec que esta esperant a que es buide un poc la tenda, que al final tots els que han fet aixo han acabat pitjor, per el típic comentari de la dependenta, alça que vergonya la de la joventut de avui en dia, mitjor condó en la butxaca que bebè en els braços jajaja, jajaja? Es deveres? Normal que els xics de avui en dia els done vergonya comprar. Després de 15 minuts veient com dona voltes com una perdiu sense cap, al fi s’ha decidit comprar-me, no se si estic emocionat per que m’han comprat, o alarmat per el que em poden fer.

Al eixir de la tenda, m’ha amagat en una butxaca com el que es menja un tras de pa tras mesos sense metjar, en camini a al seva casa, ens hem encontrar amb una dona major, serà ella amb qui em use? Per que el seu nom es molt rar, mama? Vam subir a una casa i el únic sonor que he pogut diferenciar, va ser una colleja al meu amo per que em tenia en una butxaca, mare meua com cridava aquesta dona.

Han pasat cuatre dies desde que vaix oir a la dona cridar i que em encerrara en un calaix de la seua habitacio, que no em pareix res be, vatja benvenuda, uno intenta ajudar i tan sols el trecten com a un demoni, Supose que el xaval té sort que la tal, mama, es vaja de viatge durant aquesta setmana, m'ha paregut escoltar un soroll, vaig a asomarme avore que passaba, ho unico que puc veure és a una xica i al meu amo. Oh per déu vaig a ser usat i no és per la dona histerica si no per la bella Elena.

Christian Paul ha dit...

Hola, com aneu? Jo sóc el teu encaputxat amic, aquell a qui si tractes bé no et defraudarà, el que farà que pugues divertir-te sense que hages de preocupar-te de res. Encara no saps qui sóc jo? Vinga, n’és clar! Jo sóc el preservatiu, el condó, la gometa... com en vulgues anomenar, i vaig ser creat fa un parell de mesos, i distribuït pertot arreu perquè em pugues utilitzar, però, per què no tots sabeu com hi cal utilitzar-me? És per què us faig vergonya? Si no, per què?

Sóc accessible i barat, però per desgràcia la gran majoria dels joves no sabeu com heu d'utilitzar-me o no em recordeu, i això fa que em puga sentir com Déu, ja que vosaltres sabeu que existisc però no em vegeu! Teniu molta sort que gent com la psicòloga Noemí Elvira us vulga ajudar, ja que açò de saber com heu d’utilitzar-me no és a soles passar-se mitja hora a la farmàcia mirant els estants de les cremes per dissimular fins que trobes valor d’agafar-me (encara que el valor l’hauria de tindre jo, que jo sí que sé on em vols fer anar...), sinó també és saber com heu d’utilitzar-me.

Primer de tot, com us he dit al principi, heu de tractar-me bé, no em podeu posar a llocs on faça molta calor (em referisc abans d’usar-me, perquè sé que on he d’anar farà calor, jajaja), on no es puga trencar el meu envàs, i per descomptat, has de mirar que no hi estiga caducat (ja que no has de comprar-me per fanfarronejar quan no pegues un pal a l’aigua). Ja veus, sóc un amic molt complet, però has de saber utilitzar-me, no he passat per un procés de creació, lubricació, embalatge, distribució i venda per a que un inútil deixe embarassada una noia!

Valeria Campoamor ha dit...

És aquest institut la professora fa una dinàmica perquè els joves de 16 anys coneguen i aprenen els diferents tipus de protecció anticonceptiva que hi ha.

M'ha sorprès bastant, ja que jo tampoc coneixia alguns d'aquests i és curiós mes que tot para nosaltres que estem en edat de provar coses noves. És una bona forma d'evitar problemes, així com transmissions sexuals, o tenir un fill a una edat que no és adequada.
Al meu semblar, açò s'hauria de fer en tots els instituts perquè necessitem conèixer les possibilitats que tenim de cuidar-nos i evitar com he dit abans, problemes més greus com les malalties.

També és important conèixer on podem adquirir aquest tipus d'anticonceptius ja que no és sempre la farmàcia on els venen i molts joves per vergonya no són capaces de preguntar per ells.

Nerea Addams 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

Sabies que n’hi ha més mètodes anticonceptius a més del condó? En aquest vídeo en el qual una educadora sexual va a un institut per a donar una xarrada sobre mètodes anticonceptius explica molt bé tots els tipus de preservatius i amb els seus avantatges i inconvenients.

Quan parlem de mètodes anticonceptius per a prevenir les malalties de transmissió sexual i el risc de quedar-se embarassada en mantenir relacions, el primer que se'ns ve al cap és el condó. Doncs, a més a més, podem trobar molts tipus més, com el preservatiu femení, que és com un condó però per a la vagina i s'ha d'introduir 3 hores abans de mantenir relacions sexuals, el Diu, que no és del tot segur perquè no protegeix de malalties i es pot moure. També n’hi ha molts més com pegats, píndoles anticonceptives que s'han de tomar cada dia... encara que aquestes son hormones.

El propòsit d’aquesta xerrada als més joves és ensenyar-los que n’hi ha molts més tipus de mètodes anticonceptius del que pensen i també conscienciar-los que han d'utilitzar-los sempre que vagen a tindre relacions sexuals per a prevenir molts tipus de riscos. L’educadora els ensenya com han de col·locar-se els homes els preservatius de bona manera per a evitar el risc que es trenque.

En la meua opinió, pense que aquestes xerrades s'haurien de donar en tots els instituts del món perquè sobretot els joves sàpiguen que existeixen molts mètodes de prevenció sexual dels que pensaven, aprenguen a utilitzar-los de bona manera i saber els seus avantatges i inconvenients, perquè al fi i a la cap, mantenir relacions diàries en el nostre dia a dia és molt habitual i és necessari que totes les persones s’adonen de la importància d'utilitzar preservatius i evitar qualsevol contagi de transmissió sexual o possible embaràs.

Marta Nelken i Jessica Zambrano ha dit...

Aquest és un episodi de la sèrie OH MY GOIG!, que tracta sobre un Taller a l'Institut Costa i Llobera on la psicòloga Noemí Elvira explica als alumnes com utilitzar els preservatius correctament i els ensenya els diferents tipus d'objectes que n'hi han per a prevenir malalties de transmissió sexual, i els riscos d'embaràs.

En aquest vídeo es resolen moltes de les preguntes habituals com poden ser: s'utilitza el preservatiu femení?, i el masculí?, quin penses que és el mètode anticonceptiu més adient per a la gent jove?, etc. Primer de tot definirem els diferents conceptes que han aparegut en el vídeo, i algun d'ells són: condom (Funda de goma per al penis, usada com a contraceptiu o per a evitar el contagi de malalties de transmissió sexual), píndola (Medicament que es pren per via oral per impedir que la dona quedi embarassada), el quadre de làtex ( funda de làtex que s'utilitza com a barrera per a prevenir malalties de transmissió sexual),... i així molts objectes més. Aquests materials, com ja hem dit, serveixen o per a prevenir el risc d'embaràs, o per a evitar les malalties de transmissió sexual; també és molt important que tant els joves com els adults estiguin informats sobre aquests riscos i sàpiguen la prevenció de cadascun per evitar problemes a la llarga.

Resulta normal, que en les parelles, sigui la xica la que comence a tomar-se la píndola diàriament, i també és normal que quan una parella porta molt de temps , hi haja un moment en el qual ja no utilitzen condoms. Açò està bé i és comprensible, però igualment sempre ni hi ha risc que la xica comence a tenir problemes de salut per ingerir tantes hormones diàriament a causa de la píndola, que es quedi embarassada o fins i tot que la parella es contagiï d'una malaltia de transmissió sexual .

Per a nosaltres, la protecció és essencial per a tindre relacions sense cap risc, i insistim en l'ús, ja sigui dels condoms, la píndola, el diu, i molts altres que estiguin a la nostra disposició mentre es previnguin els riscos. Encara que estaria bé que la dona no s'hormonara tant al tomar les píndoles, però, com hem dit abans, l'important és la protecció i prevenció de malalties i embarassos no desitjats. Amb aquests motius, i gràcies al vídeo, volem reivindicar que n'hi hagi educació sexual, ja que veient el vídeo podem veure com molta gent jove no sap l'ús de molts dels aparells/prevencions dels diferents objectes que existeixen, per això cal fomentar aquests tallers de sexualitat en les escoles/instituts per a tindre a la gent informada.