29 de març 2019

Jessie i la seua amiga (Big Mouth)

A les xiques, se les ha mirat i parlat de totes les parts del seu cos (el nas, els ulls, la boca, el pit, els malucs…); però per la vulva s’ha passat de puntetes, i pel clítoris, ni nomenar-lo. Els genitals femenins són anatòmicament més inaccessibles, i es necessita un espill per a veure-ho tot amb claredat. No està ben vist que les dones es miren les vulves ni que en parlen; tampoc són celebrats socialment, tal com sí que es fa amb els xics, ni s’anima a l’autoconeixement, més aviat el contrari (No et toques, cotxina!, Que et pica?). En les parets o en les portes dels lavabos no hi ha clítoris dibuixats –poca gent sabria com fer-ho–, i si hi trobem alguna cosa són forats amb penis que els penetren o hi ejaculen. Resulta també més complicat identificar els senyals de l’excitació (lubricació, erecció del clítoris, augment vaginal...) i, a falta de curiositat, els primers contactes amb els genitals tenen a veure amb la regla. A més, són constants els missatges que fan referència a la brutícia i a la mala olor dels genitals, i sovintegen les recomanacions de productes per a la higiene íntima (sabons, desodorants...), sense que existisca la seua corresponent masculina. El reduccionisme reproductiu fa que les xiquetes sàpiguen que tenen úter i ovaris però que desconeguen posseir un clítoris que només serveix per a donar-los plaer.

Tant de bo la meua mòstrua de les hormones m’haguera animat a mirar-me quan era adolescent!


18 comentaris:

Ernesto West ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre els genitals femenins mitjançant una serie animada anomenada «Big Mouth», tinc que dir que l’aparell reproductor masculí es molt més fàcil d’accedir i el de les dones no, ja que es necessari un espill i per aquesta raó moltes de les xiques no exploren les seues vulves ja que està malt vist en canvi l’home si que pot parlar i tot sobre el seu penis, tot això fa que es disminuir l’autoconeixement en les dones.

Moltes de les dones no saben com donar plaer per a elles mateixes i per això, en la majoria de relacions sexuals solament el home sent plaer i això no ha de ser així. Jo crec que les mares tenen que donar-li la suficient informació de les seus genitals per a que sàpiguen el que vulguen a l’hora de tindre relacions.

D’altra banda vull parlar d’un tema tabú com es la masturbació en les dones ja que tots el xics es masturben i no passa res per dir-lo ja que esta ben vist, però en el cas de les xiques si diuen que es masturben molta gent les dirien coses quan en realitat es totalment normal per el simple cas de que totes les persones tenim el dret de tindre plaer individual.

Personalment jo he vist aquesta serie en Netflix i es molt bona en el tema de educació sexual i a més a mes es molt entretinguda i graciosa. Jo crec que tot això de conéixer el nostre cos intime s’ha de fer a classe com una signatura més, ja que es positiu que quan les persones arriben a la pubertat tinguin curiositat i ganes per el seu propi cos.

Per a finalitzar vull recomanar aquesta serie a tots el adolescent i també a les dones per a que coneguen els seus genitals femenins.

andrei de pizan ha dit...

Comentari de text

En aquest vídeo cridat Jessie i la seua amiga de la serie Big Mouth, Jessie es preocupa pel que pensen les persones que té al seu voltant i una amiga li diu que ja n’hi és hora de conéixer-se ací mateixa i veure-se els seus genitals, després se'ls mira i veu que no n’hi és tan mal com ella pensava, el clitoris li explica les seues parts i es queda sorpresa.

Aquest vídeo em fa pensar sobre les dones i xiques que en aquesta societat mirar-se el aparell reproductor femení està mal vist en canvi l’home si que pot parlar sobre el seu penis i es pot establir una conversació.

Crec que això deuria de canviar i que no estiguera mal parlar sobre el aparell reproductor femení ja que si pots parlar sobre el aparell reproductor masculí perquè no pots parlar del femení, crec que açò es injust per a les dones i per a les xiques i també perquè és molt més difícil de accedir a eixe lloc.

No tinc ninguna opinió ni de ninguna xica ni de ninguna dona ja que com he dit abans no es parla molt del tema o si n’en parle et diuen coses a les teues esquenes com: com pots parlar d'açò, etc.

Jorge Davison i Sergio Woolf (1er BATX C) ha dit...

Bona vesprada, Big Mouth és una serie de Netflix basada en dos personatges que estan passant la etapa de la pubertat. En aquest episodi apareix Jessie parlant amb un monstre que li dona un espill i li diu que mire la seua vagina per aprendre com és en veritat. Jessie es queda perplexa al escoltar aquestes paraules però li fa cas i comença a mirar com és la seua vagina i aquesta li comença a parlar i li diu quals son les seues parts. La nostra protagonista, Jessie, aprèn les seues parts genitals i comença a parlar amb la vagina perquè l'explique com funcionen totes aquestes seccions de la vagina.

En la nostra opinió aquesta es una serie molt interessant perquè parla de la educació sexual que serveix per mostrar a la joventut i a la gent adulta que no ha rebut educació sexual com s'han de comportar davant del seu sexe o del sexe contrari. També pensem que les dones que volen aprendre sobre el seu sexe podrien fer com aquesta xica i mirar la seua vagina per aprendre com és i les seues parts perquè quan aplegue l'hora de tindre relacions sexuals sàpiga com funcione les sues parts genitals i no es fique nerviosa per no saber utilitzar be el seu cos. També pensem que per no saber be com utilitzar la seua vagina al tindre relacions sexuals amb la parella puga ser que solament tinga plaer el xic.

Per exemple, fa uns anys varem assistir a una xarrada en la qual es comentava aquestos tipus de temes de educació sexual on varen explicar les diverses parts del aparat reproductor masculí i femení, explicaven com donar plaer a cada sexe, les diferents formes de fer-ho i les precaucions que hi ha que tindre per a no obtindre malalties de transmissió sexual o embarassos no desitjats. Per aquestos motius es molt interessant i convé molt a la gent jove i a la gent adulta que no ha rebut educació sexual assistir a aquestes xarrades per aprendre sobre aquestos temes i per agafar experiència i saber que fer quan aplegue l'hora de tindre relacions sexuals.

Per finalitzar recomanem veure aquesta serie i estar experimentats a l'hora de tindre relacions sexuals i no a soles açò, si no que també convé saber sobre el nostre cos. Nosaltres no hem vist la serie completa però el que hem vist ens ha paregut molt interessant i divertit.

Mireia Adams ha dit...

En aquest video extrait de la serie “Big Mouth” apareix un personatje anomenat Jessie es queixa de que un xic no sap el que l’agrada però la seua amiga li diu que ella mateixa tampoc ho sap, doncs li recomenda mirar-se a si mateixa amb un espill.
Aquesta finalment s’adona que no era aquella cosa roina que ella pensava que hi era i coneix les parts inclouent el clitoris, que és una part desconeguda per a molta gent.

El clítoris és un òrgan enfocat solament al plaer i aixo pareix que ofen a la ment de molta gent. La majoria de gent no em donat “el clítoris” als temes de biologia, ja que no serveix per a la reproducció. És per aixó que molta gent desconeix sobre aquesta part.

M’anrecorde d’una vegada que vaig llegir fa uns anys la paraula clitoris i com que no savia que era, vaig buscar a internet. A partir d’ahi em van eixir alguns articles i un era de curiositats sobre aquesta part del cos i em vaig quedar sorpresa.
L’article deia per exemple que aquesta part es desconeixia en l’antiguetat pero finalment en el segle XVI es va reconeixer com una part més (aixó no vol dir que saberen la seua utilitat la consideraven un tros més de carn ahi baix)., també pensaven que arribar a l'orgasme de la dona li ajudava a quedar-se embarassada.

L’article també deia que el clítoris és com un penis xicotet (s'ompli de sang i s'allarga quan està excitat), que moltes dones sempre han pensat que n’hi ha dos tipus d’orgasmos els del clítoris i els vaginals pero realment solament existeix el del clítoris solament que cuan hi ha penetració s’estimula el clitoris per les parets vaginals.
Altra cosa que em va cridar l'atenció va ser que pot ser que el clítoris mentres dorms tinga una erecció acompanyada de la lubricació en la vagina.

Rubén de Burgos ha dit...

En aquesta entrada ens parla sobre com els menors d’edat no són capaços de saber que tipus de sexe li agrada. Per a això aquesta entrada ens mostra un capítol d’una sèrie anomenada “Big Mouth” en el que la protagonista anomenada Jessie té un amic que no sap que li agrada, i aquesta tampoc ho sap, doncs aquesta li recomana mirar-se a l’espill.

Després de mirar-se a l’espill aquesta s’adona que en la part on té el seu aparat reproductor té una part que aquesta no sabia que tenia, aquesta part s’anomena clítoris, una part que no és coneguda per molta gent.

Aquest òrgan està associat al sentiment del plaer, i una de les raons de per què no la coneixem és perquè des que som menuts els llibres i els professors no ens mostren aquesta part del cos.

Al llarg de l'article ens parla sobre que el clítoris és com un penis xicotet, ja que aquest s’ompli de sang i s’allarga al excitar-se. Moltes dones pensen que el clítoris és una cosa i la vagina és altra però en realitat qui fa que arribem al plaer és el clítoris.

N’hi ha una cosa que em pareix molt interessant i esque de vegades gent va al nostre institut a explicar-nos coses sobre aquest tema, una de les coses que més van exaltar va ser el clítoris, on aquestes persones ens varen preguntar sobre si sabíem que era el clítoris i ningú ho sabia. Aleshores aquestes persones ens varen informar sobre aquesta part del cos que tenen les dones i la seua funció i més.

Aquesta qüestió em va fer pensar que si teníem altre òrgan que és molt desconegut i he arribat a la conclusió de què m’agradaria que feren una escola o algun lloc en el qual s’expliquen aquestes curiositats.

Eva Gage i Eva Adams ha dit...

Big Mouth és una serie de dibuxos animats on es mostren temes molts variats a xiquets pre-adolescents. En aquest video es centren més en el tema de la sexualitat femenina, que ha estat molt ignorada durant molt de temps. Encara, hui en dia està molt poc vista i parlar d’ella no està molt bé vist per a moltes persones. Molta gent creu que les dones poden arribar al orgasme assoles amb la penetració o que les dones no ens masturbem o que no tenim pensaments sexuals o inclòs desitjops sexuals.

La realitat es que les dones ens masturbem, tenim pensaments i desitjos sexuals i quasi mai arribem al orgasme amb la penetració. Normalment necesitem ḿés per a arribar al orgasme, com per exemple que ens masturben. Moltes vegades ens agrada molt més la masturbació que la penetració.
És molt importar saber el que l’agrada a la teua parella però sobretot el que t’agrada a tu mateix. Per a això tenim qu edescobrir-nos, tocar-nos, esplorar-nos i no tenir vergonya o por a fer-ho perquè és molt normal voler conèixer-te i donar-te plaer.

Es una pena que encara less xiques tinguen vergonya a dir que es masturben o a parlar de sexe amb els seus amics o amigues, però al contrari als xics no lis dona vergonya, es més, ho diuen orgullosos. Mai vas a escoltar a una xica parlas tranquilament de la seua vagina o de la seua masturbació, ja que les dones sempre han sigut vistes com pures i castes, que no parlaven de la seua sexualitat. Però en canvi, totes les persones tenen genitals, desitjos sexuals i es deuria veure com coses normals.

Ningú en s coneix millor que nosaltres mateixes, i investigar i observar, en pot ajudar en moltes aspectes, com també al sexe, ja que d’aquesta manera podem saber que ens agrada més i com som a zones que no molta gent veu.

Celia Kahlo ha dit...

El comentari d'aquesta setmana és sobre la falta de coneixement que tenim les dones respecte als nostres genitals.

Desde que som menudes hem estudiat al col·legi el cos humà. De xiquets vam aprendre totes les parts que ho formaven, no obstant això, el la vida de les dones, sempre ha existit un tabú, i es que ningú es va preocupar per ensenyar-nos sobre el que tenim entre les cames. Anem creixent i arriba l'adolescència, un període on els xiquets comencen a desenvolupar-se i a parlar de temes dels quals les xiques mai tracten ja ben siga per vergonya o per un possible rebuig, temes com la masturbació.

L'any passat em va sorprendre molt una cosa que em va passar amb els companys del meu antic col·legi. Estàvem a Màlaga, de viatge de fi de curs, i una nit ens vam juntar xics i xiques a la mateixa habitació. De sobte, un dels xics que es trobava amb nosaltres, va preguntar a una altra companya si es masturbava. La pregunta em va sorprendre perquè donava per fet que en 4 de l'ESO, l'existència de la masturbació femenina era una cosa que semblava obvia. Jo observava la situació, la resta de xiques miraven a la que havia de respondre, com esperant impacients la seua resposta. Es va negar avergonyida. Hi havia una altra que anava un poc borratxa que va començar a cridar que ella sí que es tocava i que era normal, la resta de companyes li van fer callar perquè deien que estava fent el ridícul. Jo em vaig quedar impactada pel que acabava de passar, la masturbació era un tema del qual jo parlava amb amigues de fora i veure que al col·legi aun era un tabú, no em va agradar gens ni mica, sobretot quan la resta de xics li miraven com a guarra, per fer coses que ells feien i contaven quasi i tot, orgullosos.

Necessitem un sistema educatiu que ensenye no sols als homes, també a les dones sobre els seus genitals i amb el tabú que portem arrossegant les dones desde la infància.

Vanessa de Arco 1ºBachC ha dit...

L’anatomia de la dona de les zones íntimes és un tema del qual es parla molt per damunt. Aquest vídeo és una representació animada que fa referència a que les dones han de conèixer-se elles mateixes, i també han de saber les funcions de cadascuna de les nostres parts íntimes. A més, el tema de la masturbació femenina està vist d’una manera més negativa si la comparem amb la dels homes.

La societat intervé molt quant a la intimitat de la dóna, no s’anima a la dóna a l’autoconeixement, si una dóna es masturba no es rep cap opinió positiva, sempre es porta a la dóna que evite el tema de la sexualitat si es tracta de la seua intimitat. Igual que els dibuixos de les parts íntimes, sempre es dibuixen l’òrgan reproductor masculí, però si es parla de l’órgan femení resulta més complicat dibuixar-ho, de fet hi ha gent que ni ho reconeix.

Les dónes necessiten conèixer-se a si mateixes sense ser infravalorades per fer-ho, sense ser qüestionades; si una dóna es masturba, què problema hi ha? Un home es masturba i no hi ha cap problema, de fet es bromeja sobre aquest i la gent ho té molt normalitzat; al contrari que el que passa amb la dona, si una dona bromeja sobre la sexualitat femenina, parla de la seua sexualitat, etc, crida molt més l'atenció perquè no està normalitzat a la nostra societat.

Pense que totes hem de tindre la llibertat social d'expressar-nos, de bromejar sobre els nostres cossos sense ser mirades de dalt a baix, de no amagar-nos en el tema de la masturbació per si no ens accepten... Aquest tema és una de les nostres coses que ens impedeixen viure en llibertat, el no poder parlar sobre nosaltres pel què diran, mentre que si un xic parla sobre el mateix a soles falta aplaudir-li.

Santiago Paul 1º Humanitats ha dit...

Hola, ara parlaré sobre aquesta entrada que tracta sobre la poca informació que tenen les dones del seu aparell femení a diferència dels homes, ja que, les dones no saben identificar les seues senyals d'excitació com si coneix un home si li preguntes.

En el vídeo apareix una xiqueta que té molta por de parlar i verse la seua vulva, aleshores la seua amiga li diu que no passa res que és una cosa molt normal. Quan la seua amiga se'n va, la xiqueta es posa un espill en la seua vulva i aquesta li diu les parts del seu aparell reproductor femení i la xiqueta se sorprén de les poques coses que coneixia sobre ell. El que pense sobre això és que el vídeo parla sobre les parts de la vulva i la que funció té cadascuna, però pense que encara moltes xiques tenen dubtes sobre el seu aparell, ja que no saben identificar les seues senyals d'exicitació i tan sols en el vídeo diu masturbat, aleshores com sabran les xiques masturbar-se sinó coneixen el seu aparell reproductor en profunditat.

A l´entrada posa que hi ha constants missatges que parlen sobre la mala olor dels genitals femenins, aleshores fan recomanacions sobre productes per a la higiene íntima, en canvi, en els òrgans masculins no hi ha cap missatge ni cap producte sobre la higiene íntima. El que pense sobre això és que sense fer-ho amb maldat, fan una desigualtat entre l'home i la dona, ja que si ambos tenen òrgans reproductors si fas un producte d'higiene íntima per a les dones, lo normal és fer un altre per als homes perquè pot ser que un home tinga mala olor en els seus genitals masculins i tinga por de dir-ho a alguna companyia de productes higiènics com abans les xiques de parlar sobre la seua vulva.

Per acabar, pense que cal parlar e informar a les xiques sobre el seu aparell reproductor com es informa als xics, perquè cadascú ha de saber conèixer les seues parts del seu aparell i el que l'excita. A més, sobre els missatges de productes d'higiene íntima per a les dones, pense que cal posar productes per a ambos sexes, ja que ambos tenen aparell reproductor i aleshores ha d'haver-hi una igualtat.

Ernesto West ha dit...


Aquesta entrada tracta sobre els genitals femenins mitjançant una sèrie animada anomenada «Big Mouth». He de dir que als genitals masculins és molt més fàcil d’accedir que als de les dones, ja que és necessari un espill, i per aquesta raó moltes de les xiques no exploren les seues vulves; a més a més, està malt vist. En canvi, l’home sí que pot parlar sobre el seu penis. Tot això fa disminuir l’autoconeixement en les dones.

Moltes de les dones no saben com donar-se plaer a elles mateixes i per això, en la majoria de relacions sexuals, solament l’home sent plaer i això no ha de ser així. Jo crec que les mares han de donar-los la suficient informació dels seus genitals perquè sàpiguen el que vulguen a l’hora de tindre relacions. 

D’altra banda, vull parlar d’un tema tabú com és la masturbació en les dones ja que tots el xics es masturben i no passa res per dir-ho ja que està ben vist; però en el cas de les xiques, si digueren que es masturben molta gent els diria coses quan en realitat és totalment normal pel simple cas que totes les persones tenim el dret de tindre plaer individual.

Personalment, he vist aquesta sèrie en Netflix i és molt bona en el tema de l’educació sexual, i a més a més és molt entretinguda i graciosa. Jo crec que tot això de conéixer el nostre cos íntim s’ha de fer a classe, com una assignatura més, ja que és positiu que, quan les persones arriben a la pubertat, tinguen curiositat i ganes pel seu propi cos.

Per a finalitzar, vull recomanar aquesta sèrie a tots els adolescents i també a les dones perquè coneguen els seus genitals femenins.

Maria Curie ha dit...

No se perquè el tema dels genitals femenins es tracta com un tema tabú i els del xics no, he parlat amb moltíssima gent d’aquest tema quan ers més xicoteta i quan em responien no em donaven una resposta clara o s’alarmaven.

Amb això vull dir que els xics ho tenen ben vist masturbar-se i conèixer els seus genitals i les dones menys, i em pareix vergonyós que actualment es continue veient així. A més quan coneixes tot el teu cos et sentes millor, més tu per dir-ho d’alguna manera. Altre tem apart es que moltes parts dels genitals femenins es desconeixen xiques incloses, com el exemple que es posava al text, el clítoris. Jo he vist genitals femenins de plàstic per masturbar-se que no portaven clítoris, es més la majoria no portaven. I això passa també en molts llibres, per exemple m’han recorde quan anava a sisè de primària, en l'assignatura coneixements del medi hi havia dibuixos del genitals humans als llibres, i els de les xiques no estava el clítoris. Tal volta hi haurà gent que es pregunte com sabia una xiqueta de 11 anys que era el clítoris, i es que el que passa es que es completament normal conèixer les parts del teu cos amb 11 anys i s’hauria de normalitzar.

En conclusió vull dir que tots tenim que conèixer i explorar el nostre cos, ja siga per conèixer, aprendre, gaudir, etc. No es roí fer-ho, i qui diga contrari en la meua opinió s’equivoca.

Maria Addams y Nerea Addams 1º Batxillerat Humanitats ha dit...

Big Mouth és una sèrie de Netflix de dibuixos animats dedicada als adults, on es tracten tots els desenvolupaments corporals i sexuals pels quals passen els adolescents durant l’etapa de la pubertat, d’una forma oberta i amb un punt d’humor, mostrant així temes tabú com són la menstruació, la masturbació, etc.

Amb aquesta entrada, es pretén mostrar el poc coneixement de les dones en referència a les seues parts intimes, ja que la majoria no saben com són, i amb el fragment d’aquest capítol s’anima a les dones a descobrir i conéixer els seus genitals, cosa que és important per tal d’entendre el funcionament d’algunes parts del cos.

Al vídeo apareixen Jessie i la seua amiga "monstrua" de les hormones, la qual li recomana explorar amb un espill els seus òrgans sexuals, per tal de conéixer millor allò que té i descobrir allò que vol. Quan decideix començar a parlar amb la seua vulva, aquesta li explica les parts que la formen i la utilitat de cada una d’elles, com per exemple el clítoris, la uretra, els llavis, etc. També resol alguns dels dubtes més importants i errors freqüents a la idea de totes les dones com per exemple el pensament erroni sobre que la vagina és el nom dels genitals femenins, quan en realitat assoles és una part d’aquests.

Una altra de les coses que la vulva de Jessie l’anima a fer és masturbar-se dient-li que és molt divertit. Encara que la sèrie dona un pas molt gran respecte l’evolució de la igualtat de la dona, és una pena que encara en la nostra societat, la masturbació de les dones siga un tema tabú, és a dir, que no per a tots està ben vist i és motiu de comentaris com “ets una guarra”, “per què et toques”, “que no estàs ben servida?”. En canvi la masturbació dels homes està més normalitzada, fins al punt de parlar o presumir de fer-ho i rebre rialles i felicitacions.

En conclusió, pensem que és essencial que una dona conega el seu cos a la perfecció i aquesta sèrie ajuda molt i anima a l’exploració de les parts més intimes per tal que una dona se senta segura de si mateixa en tots els aspectes com per exemple que a l’hora de tindre relacions sexuals sàpiga allò que li agrada i no tinga por a fer-ho. Finalment, recomanem molt la visualització d’aquesta sèrie.

Vanessa Stone (1º Batx Arts) ha dit...

No us sembla indignant que totes les dones amb qui he parlat alguna vegada sobre sexualitat coincideixen en el fet que, fins a una edat ja prou avançada, no s’havien mirat els genitals? A mi sí que m’ho pareix, i molt.

De fet, no recorde ni una sola xerrada sobre sexualitat fins a l’ESO, a més a més, aquestes no solucionaven cap dubte, només ens mostraven fotografies desagradables de les ITS i ens “ensenyaven” com posar un condó —masculí, clar està. Això per no parlar de què no es van nomenar ni una sola vegada les relacions sexuals homosexuals, i tan sols se centraven en la penetració penis-vagina.

La veritat és que la idea de fer xerrades sobre sexualitat als adolescents està molt bé; el que no ho està tant és el contingut i la manera d’exposar-lo. Necessitem molta més informació: relacions homosexuals, tots els tipus de protecció disponibles, l’autoplaer, el consentiment sexual, com fugir del coitocentrisme i de la idea que una relació sexual només és “vàlida” si hi ha penetració (i que, segons la ja desmitificada creença, és l’única manera d’arribar a l’orgasme)...

Per acabar, em vull dirigir directament a tu que m’estàs llegint, sobretot si ets una adolescent com jo a qui no li proporcionaren suficient informació i que va haver de trobar les respostes als seus dubtes a través d’Internet: si tens germanes, cosines, nebodes…, menudes, no deixes que cresquen desinformades, mereixen gaudir d’una vida sexual i emocional plena i sana.

Julian Kent ha dit...

Bigh Mouth és una sèrie de *Netflix que ens ensenya el dia a dia d'un grup d'adolescents que estan experimentant canvis en el seu cos i, a mesura que passa la sèrie, van descobrint coses gràcies a l'ajuda dels seus monstres de les hormones. Aquesta sèrie destaca en la seua lliure expressió de la sexualitat en la qual cosa em sembla estupend, ja que, mentre veiem la sèrie, ens divertim i alhora aprenem.

Parlant de l'entrada, aquesta parla que la majoria de les xiques no exploren els seus genitals pel fet que creuen que és "indegut" o "fastigós" causant una ignorància en aquest tema.
Les xiques necessiten més cuidats d'higiene perquè la vagina i la vulva és més vulnerable a infeccions provocant una mala olor, en la sèrie posen l'accent als productes d'higiene íntima. A més, com en la sèrie també es mostra, les xiques no saben que posseeixen el clítoris que la seua única funció és brindar plaer.

El penis està, d'una manera, més normalitzat que la vagina, ja que els xics parlen d'aquesta amb normalitat, a més aquests no tenen les mateixes dificultats o inconvenients que tenen les xiques com per exemple la regla o la facilitat de contraure alguna infecció.

És moment que les xiques exploren el seu cos lliurement sense tindre cap preocupació als comentaris o als tabús que existeixen sobre conéixer els teus òrgans sexuals. Tant xiques com xics som lliures de conéixer com cal el nostre cos.

Òscar Campoamor ha dit...

Conéixer les parts del teu cos és molt important com també conéixer les parts en aquest cas de la teua vagina. En aquesta entrada podem veure a Jessie, una xica que es queixa de què un xic no sap el que vol ella i la seua amiga li convida a agafar un espill i mirar-se les seues parts. Jessie descobreix les parts de la seua vagina com per exemple el clítoris.

És molt important que cadascun conega les parts del seu cos perquè com passa en aquest vídeo Jessie descobreix parts que a la millor fan que ella gaudisca més. Fa uns dies, en Karícies se'n va publicar una entrada sobre les arts de la dona i que es pensa que a la dona li dóna més plaer fer sexe que els preliminars però que en realitat no és així, ja que quan una dona fa sexe el seu clítoris no sent el mateix que amb un cunnilingus, i tot açò és perquè la gent no ha tingut una educació sexual adequada. I per altra banda parlar també de la masturbació femenina que és un tema del qual la gent no s’adona, ja que la societat assoles pensa que els hòmens tenen dret a masturbar-se i les dones no.

En la meua opinió em pareix molt bé que series com Big Mouth facen capítols o parts de capítols que es dediquen un poc a l’educació sexual de les persones i més concretament que aquesta part de capítol vaja destinada a què la gent s’adone que a la dona no l’estimula tant el sexe com un preliminar.

En conclusió, que es facen episodis amb la finalitat d’educar persones sexualment està molt bé i recomane veure aquesta sèrie, ja que tracta temes que en altre series o en la societat en la qual rodeja no es parlen.

alex stone ha dit...

jo com home no m’adone de quant d’informades estén les dones sobre el seu aparat reproductor, puc parlar com l’estic jo. Si que es veritat que jo creia que la vagina era tot en conjunt no tan sols el forat per a on s’introdueix el penis. Del clítoris han hagut més entrades , dels quals es parlen de la desinformació d’aquest òrgan.

En la meua experiencia, a classe m’han parlat de sexualitat i ens han mostrat com eren les parts tant femenines com masculines però veient açò m’adone que una de dues o no m’anrecorde o el van explicar molt per damunt. Pot ser que els homes tinguem més informació perquè el nostre aparat reproductor es mes simple. Però en aquestes clases tan sols ens mostren com possar un condó i parlar de les diferents malalties de transmissió sexual

Crec que les dones haurien de saber més sobre aquestes coses, ja per la seua salud sexual. Han de saber com és la seua vulva i les diferents parts . Com funcionen i quals tenen més sensibilitat com el clítoris . També crec que haurien de intentar aprendre més per la seua part ja que l’estat no les proporciona el coneixement suficient i ara amb internet la televisió i to això es molt façil trobar-la.


Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Bon dia, avui comentaré aquesta entrada que tracta sobre la masturbació femenina, els mites i tot el tema tabú que hi ha al voltant d’aquest tema.

En aquesta entrada es posa una part de la sèrie de Netflix, Big Mouth, que tracta sobre la pubertat i sobre les experiències de la vida reial dels adolescents en els suburbis de la ciutat de Nova York. En aquest episodi en concret, Jessie descobreix la seua sexualitat a través del descobriment de la vulva i les seues parts, és a dir, el clítoris, els llavis, la vagina… A través d’aquesta amigable representació de la vulva femenina, coneix Jessie una nova forma de donar-se plaer, la masturbació.

Des de sempre, la masturbació ha estat considerada com un acte impur i considerat pecat per l’església catòlica, i quan s’hi ha convertit aquest tema en un poc menys tabú, sols afecta els xics, pel que respecte a la masturbació de la dona es manté la mateixa mentalitat tancada. Aquesta mentalitat, a banda de ser discriminatòria, provoca en la dona un sentiment d'incertesa en el que respecta a donar-se plaer. Per tant, el que s’aconsegueix amb açò és un desconeixement per part de la dona del seu propi cos.

Aquest desconeixement, cada vegada és menor, gràcies a les iniciatives de grans empreses com es Netflix, per a tractar de donar coneixement al cos de la dona. Actualment hi ha molts vídeos i recursos que les dones poden utilitzar per a conéixer el seu cos, que tenen el mateix dret que els homes.

rodrigo woolf y tayra de burgos ha dit...

Big Mouth part de la premissa del viatge de la infància a la maduresa. Açò és, l'adolescència. Per a això, ens fa seguir les peripècies dels jóvens Nick Birch y Andrew Glouberman. Durant la primera temporada de la sèrie animada assistim als problemes derivats d'entrar en la pubertat. Quelcom que ens ha passat a tots. Canvis d'olor, creixement de borrissol en parts que abans no teníem, desenrotllament de les característiques sexuals secundàries, els enamoriscaments juvenils, el primer beso y... sobretot, sengles monstres de les hormones , més eixits que el pic d'una taula i tan calents com la fregidora d'un McDonalds. La sèrie es dividix, inicialment, en deu episodis, a través dels quals anem veient una evolució dels personatges al llarg d'una trama que culmina en una certa maduració emocional i mental d'un dels seus protagonistes. 

Nosaltres hem vist esta sèrie i la veritat és que s'aprén molt sobre el teu cos, és a dir, sempre sabràs més si tu ho comproves, però és molt útil a l'hora de saber els canvis que et succeïxen i perquè succeïxen. Allò que s'ha divertit de la sèrie són les aventures que passen els xiquets preadolescents amb els seus monstres de les hormones ja que ho fan molt exagerat.

Per això nosaltres recomanem esta sèrie a tot el món , encara que utilitzen un llenguatge no molt adequat , però és prou important que els xiquets i xiquetes sàpien el que ocorre en el seu cos i la millor forma que es podria transmetre és en una sèrie.