4 de març 2019

Si la teua nóvia et vol portar, deixa't anar...

El ball de saló és binarista i sexista: l'home porta i la dona el segueix. Però podria ser d'una altra manera. Per exemple, en el tango queer, no hi ha obligatòriament un home i una dona, sinó un/a líder i un/a seguidor/a, i els papers es van intercanviant fins i tot en la mateixa cançó. En realitat, el tango queer s'assembla més al que serien unes relacions igualitàries i no tancades en uns rols establerts.

Si ets hetero i la teua nóvia et vol portar, deixa't anar...

8 de març. Per unes masculinitats igualitàries!!
Entrada ja publicada sota el nom "Tango Queer: trencant motlles".

1 comentari:

Vanessa Stone (1º Batx Arts) ha dit...

Primerament, el vídeo m'ha semblat molt interessant, ja que tracta un tema prou actual-- els rols de gènere--, però des d'un aspecte que no solem pensar: la dansa.

Aquests estigmes també han arribat fins a la dansa, de manera que en una parella de ballarins hi ha un que porta l'altre, on és la dona habitualment la que és portada per l'home-- un altre reflex de la societat en què vivim, on sembla que la dona no pot fer res sense la supervisió d'un home.

És per això que apareix el tango queer, per demostrar que la situació ha de canviar i que els papers sempre es poden revertir. Així, durant aquest ball hi ha la persona que dirigeix i la que és dirigida, però arriba un moment en què açò canvia.

En conclusió, iniciatives com aquestes són les que fan avançar el pensament de la societat, en aquest cas pel que fa als rols de gènere i al paper de la dona al món. Són petits passos que marquen la diferència.