9 de gen. 2020

Cambiá el trato

La marca nord-americana de cosmètica Avon va presentar l'any 2018 a l'Argentina una campanya molt interessant, fent visibles diverses situacions de violència quotidiana naturalitzades. Els vídeos són: “Violencia digital”, “Violencia doméstica” i “Acoso callejero”, i tots tres posen l’accent en la necessitat que els hòmens igualitaris actuen davant de comentaris o comportaments masclistes d'altres hòmens, situacions que no es consideren violència perquè estan naturalitzades, però que constitueixen la base d’una piràmide que té en la seua punta els assassinats de dones. 

El món que volem necessita homes que no siguen còmplices del masclisme i que s’enfronten a companys, amics, pares, professors... que exerceixen una violència que, sovint, passa desapercebuda, però que mata silenciosament. 

Podem trobar més informació en la pàgina de la campanya #Cambiáeltrato.

A l'IES Isabel de Villena, hem iniciat aquest curs 2019-20 un Grup d'hòmens per la igualtat, que es reuneix una vegada al mes a l'hora de l'esplai. Anima't a ves-hi! Per una masculinitat creadora d’igualtat!

Vídeo "Assetjament al carrer"


-       

Vídeo "Violència digital"

Vídeo "Violència en la parella"




10 comentaris:

Ignasi Mozart ha dit...

Els tres vídeos tenen un paregut de que són dos xics que estan parlant i un es grosser amb les xiques i el altre li diu cosses per a recapacite sobre el que li esta dient a les xiques, el que estan interpretant els tres xics es violència.

El primer vídeo el primer xic veu a una xica que esta passant per davant seua i el xic comença a dir-li cosses que a la xica no li agrada.

El segon vídeo el xic que li diu cosses per a que recapacite veu una foto de la seua ex-novia sense roba i el segon xic grosser diu que la xica se havia deixat fer eixa foto i el que estava dient era mentida.

En el tercer vídeo esta un fill i el seu pare parlant sobre unes cosses i el fill li diu que no esta bé el que li esta fent cosses roines a la seua dona i el pare li diu que això es mentida però el fill li fa recapacitar per a que no li diga més cosses de eixes a la seua mare.

Hada d'Aquitània i Paula Malher ha dit...

En aquesta entrada es mostren tres vídeos de violència.
El primer tracta de la violència al carrer, al vídeo parlen sobre les dones acosades verbalment al carrer.
El segon tracta de la violència digital, es dir, quan una persona envia una foto íntima a la seua parella i eixa foto acaba expandint-se per totes les xarxes socials.
El tercer tracta de la violència domèstica, que és quan un de la parella controla a l’altre.
Nosaltres opinem que tot això deuria de canviar, per que tot això està molt mal.
Per exemple, en el primer vídeo quan a una dona li passa això té por d’anar a soles per el carrer i no es sent protegida.

aitana de dia y nacho Beach ha dit...

Els aquest vídeos, tots tenen alguna en paregut, els xics falten el respecte a altres xics i xiques.

En el vídeo de acos calletger en el qual participa un xic que esta passejant i el mira de arriba a baig a una dona, li va a xiular, te miren el cul i les mamelles, le diuen groseries ,etc.

En el segond video un xic tenia una foto de la xica i la va a passar per un grup i el seu amic li conta que la foto hi habia arribat al seu xerma per el grup de futbol, aixo conta que quant pases una foto una altra persona sin el seu consentiment poden pasar coses molt roine.

En el tercer video esta un fill i el seu pare parlant sobre unes cosses i el fill li diu que no esta bé el que li esta fent cosses roines a la seua dona i el pare li diu que això es mentida però el fill li fa recapacitar per a que no li diga més cosses de eixes a la seua mare.

En general no esta be algunes coses i meny jugar amb coses asi.

xavi bon ha dit...

Els tres vídeos tenen un paregut, van sobre xics que un insulta a la xica però l’altre defendeix a la xica, també li conta coses per a que l’altre recapacite sobre el tema i que no lo diga mes.

En el primer vídeo, una xica passa per davant dels xics i el xic li diu coses grosseres, l’altre al donar-se conta li contesta al seu amic per el que a dit a lla xica.


En el segon vídeo parla sobre que el xic tenia una foto de la xica i la va passar per un grup i el seu amic li conta que la foto li havia llegat al seu germà per el grup de futbol, això conta que quan passes una foto o vídeo ja no tens el control sobre això. Ahir vaig vore en els deportes que va eixir a la llum un vídeo de sexe del entrenador de un club famós

En el tercer vídeo parla sobre que el xic li conta al seu pare que no maltracte més a la dona.

Virginia i Sandra Garcia ha dit...

En el primer vídeo es visualitza l’assetjament per la roba de la xica. Bé, creieu que aquest és motiu per xiular-li? Per descomptat que no: cadascú és lliure de vestir-se de la manera en la que millor
s´identifique o més li agrade; i, si el seu gust és «provocatiu» no significa que ell tinga dret a dir-li res.

En segon lloc, el vídeo mostra actes que solen passar habitualment en la vida quotidiana. S'ha de tindre cura en les fotos íntimes, tant de xics com de xiques. Si no confiem molt en la persona a la qual passem la imatge, poden haver conseqüències i no sabem on pot acabar la foto. I en cas que rebes algun nood, no el reenvies i fes entendre que el que s’ha fet és maltracte.

Finalment, en l'últim apareix un fill que s'ha adonat que son pare està maltractant la seua mare, aleshores, adequadament, li fa entendre que el que està fent és un acte masclista.

Hem de tindre cura amb els actes que realitzem i que hem normalitzat, coses com aquestes passen habitualment al carrer i per a nosaltres no és rés estrany, la qual cosa no ajuda a eliminar-los de la nostra societat i fa que continuen ocorreguent.

Ruben i Marc ha dit...

Avui anem a parlar sobre el assetjament de les dones. Anem a explicar els 3 tipus de assetjaments: assetjament de carrer, violència digital i violència en parella.

En el primer vídeo apareixen dos homes en el carrer. Un va en moto i l’altre, que pareix ser el seu amic, va caminant i es troben. El xic de la moto està diguent-li a una xica insults grosers i parlava d’una manera un poc masclista. El seu amic li deia que parara de dir-li això.
En el segon estan dos amics en un bar i un li diu que ha vist una foto d’una xica de la seua classe en «boles» i que molts dels seus amics l’havien compartit.
En el tercer apareix una parella discutint i l’home s’està barallant en la dona molt agressivament.
sLa conclusió d’aquestos vídeos es que no deguem molestar/assetjar a les xiques perquè es visquen d’una manera i tampoc deguem compartir coses que no voldriem que l’altra gent compartira de nosaltres. I també no deguem barellar-nos de manera agressiva si no parlant.

La nostra opinió es que els homes no deguem sentir-nos més poderosos que les dones i que no deguem assetjar a cap persona, siga perquè li diguem coses grosseres o comentaris masclistes.

isaac i alba ha dit...

En la nostra opinió, aquest projecte ens ha paregut molt bo, perquè parla amb la realitat del dia a dia, amb situacions que son reals i que passen factura a moltes persones que pateixen d´aquest acos,tant homes com dones tenim drets humans i drets de privacitat, i amb aquest video es reflexa tot.

Tenim que adonar-nos que fer aquestes cosses no esta res bé, que a part de ser un delicte, aquestes cosses afecten tant a la vida social i la sentimental d´una persona, tenim que escomençar a cambiar això, si nosaltres sabem que una persona hi esta fent això, tenim que cridar-li l´atenció per a que no ho faça més, perquè depen de nosaltres frenar aquestes accions que no són bones, si ens comparteixen cosses similars no passar-hi la foto o vídeo a ningú.

En nosaltres esta el canviar aquestes accions que fan tan de mal, no debem contribuir a aquestos fets, i escomençar a denunciar i no vorer aquestes cosses com normals ni corrents, això es cosa seria.

Rebeca i Amanda ha dit...

PER A ACABAR

Hem decidit comentar el vídeo de «Acoso Callejero»; és un tema que s’ha de tractar perquè està massa normalitzat. És molt injust que al eixir pel carrer, encara que no siga molt tard, tingues que evitar les zones més «solitàries» i més fosques o anar acompanyada d’un amic (xic) per estar segura de que no et passe res. A més has de controlar i «privar-te» de utilitzar roba més ajustada o curta per por del que poden dir-te; encara que realment vages com vages reps acòs per l’únic motiu de ser dona. Això no hauria de ser així, els que han de canviar són els assetjadors, no nosaltres. I és que quasi totes les dones hem viscut una situació «incòmoda» al carrer: insults (puta, zorra...), pirops de mal gust, una persecució... I pot arribar a més (violacions, abús, etc).

En conclusió, la gent hauria de rebre més valors feministes i ser conscient del que fa i com pot afectar a l’altra persona. No som joguets, som persones i patim al arribar a casa de la impotència que es sent en aquestes situacions.

Rebeca y Amanda ha dit...

Hem decidit comentar el vídeo de «Acoso Callejero» ja que és un tema que s’ha de tractar perquè està massa normalitzat per la gent. És molt injust que al eixir pel carrer, encara que no siga a les 4 del matí, tingues que evitar les zones més «solitàries» i més fosques o anar acompanyada d’un amic (cal recalcar que ha de ser xic, perquè si vas amb una xica patiu les dos) per estar segura de que no t'ocorrega res. A més has de controlar i «privar-te» d'utilitzar roba més ajustada o curta per por del que poden dir-te; no obstant realment vages com vages pots rebre assetg per l’únic motiu de ser dona. Això no hauria de ser així, els que han de canviar són els assetjadors, no nosaltres. I és que quasi totes les dones hem viscut una situació «incòmoda» al carrer: insults (puta, zorra...), afalacs de mal gust, una persecució... I pot arribar a més (violacions, abús, etc).

En conclusió, les persones hauríem de rebre més valors feministes i ser conscients del que fem i com pot afectar a l’altra persona. No som joguets, som persones i patim al arribar a casa de la impotència que es sent en aquestes situacions.

Raquel Mahler ha dit...

En aquesta entrada tot parla sobre la violència de gènere, es clar tots sabem que aquesta es pot presenciar tant els xics com les xiques, però la majora de casos es de xics a xiques,i tot que no ho saben cada dia es trobem en un cas, encara que siga xicotet, per exemple quan anem a quan anem a una jogueteria, que els corredors de xiques són de color rosa i casi totes les joguines són de nines o de cuinetes, i els dels xics són blaus de cavallers o de herois.
Totes aquestes ocasions les tenim que controlar molt més, encara que no s’adonen, es troba en molts llocs també, com per exemple: el forn, els mercat...