19 d’abr. 2010

Cualquier idiota puede llenar una botella...



¿Qué, entrenando para la plancha?
Cualquier idiota puede llenar una botella, lo que no puede es llenarla de Nestea.


Alguns xics de 4t d'eso em van parlar la setmana passada d'aquest anunci. És molt fort, deien, et pixes de riure, però ja veuràs el que li diu a la tia!!! Me'l posen sense veu (perquè a l'insti no tenim altaveus als ordinadors) i me l'expliquen. Hui l'he buscat i l'he escoltat i és encara pitjor del que m'havia imaginat perquè la veu en off és la d'una xica i pel que aquesta diu.

Una pregunta em ve ràpidament al teclat:

Per què als barons els fa tanta gràcia l'anunci i no veuen que està presentant una imatge ridícula d'ells mateixos?

A mi no m'agradaria que em tractaren d'idiota. No em faria gràcia. He entrat en alguns fòrums i els comentaris són espaterrants. El mateix vídeo n’inclou un parell que no tenen desperdici:

d0npablo jajaja mujeres humilladas!!!hombres al poder!!!
cesaribiza jajajja... buenisimo!! Gran video...Esperemos k aora el grupito de mujeres reprimidas feministas no se quejan y el tonto de Zapatero deje k lo quiten. Libertad de expresion!

És un recurs fàcil i de poc pensar criticar el feminisme; aquest moviment sempre ha tingut molt mala premsa perquè és subversiu i revolucionari, i hi ha molta gent que no vol que les coses canvien.
Alguns barons estan començant a interrogar-se i a posar en qüestionament el model d'home que se'ls imposa; però en general els hòmens encara riuen amb anuncis com aquest perquè a qui pensen que ridiculitzen és a la dona. No s'han posat les ulleres que els permeten veure que el sexisme també els afecta. I no tenen ganes de qüestionar-se. A alguns altres, molt masclistes, els agrada veure que un baró (encara que a l'anunci es diga que és idiota) s’atreveix a posar les dones en el seu lloc (realitzant tasques domèstiques). 

Però ho agreuja encara més el fet que la veu en off siga d’una dona. Malauradament, en publicitat la veu masculina és encara la veu d’autoritat; fins i tot en els productes de neteja és un home qui parla, aconsella o dóna el vistiplau sobre el tema. Ací, en aquest anunci, que parle ella no fa més que aguditzar una espècie de guerra de sexes. I distint seria que un altre baró diguera:


No faces el ridícul i abandona ja aquest masclisme del segle XIX!!
Si quan veus una dona fent musculació (o qualsevol altra activitat "poc femenina"), no pots evitar pensar que en realitat entrena per a mestressa de casa, fes-t'ho mirar!!!

Se us acudeixen altres frases?

22 comentaris:

Rosa Sanchis ha dit...

Algú pot explicar-me per què qui ha pujat l'anunci li ha posat de nom: Nestea para chicas?

Héctor (1º Batx·H) ha dit...

L'anunci, que és d'alló més inoportú, ha lograt el seu objectiu, atraure l'atenció.

No li veig cap gràcia al comentari masclista de l'home, ni a l'unió de idees que fan.

Ana 2º ha dit...

-Jo crec que aquest anunci es molt masclista. Per que les xiques també podem fer exercici de totes les formes,no sols servim per a netejar,o fer el dinar. Els homes que penseu que sols servim per fer aquestes tasques de casa,el teniu clar. Les dones valem per igual que els homes. El anunci lo han fet per a guanyar diners,i per que lis dona la gana humiliar a les dones. El xic que ha comentat,es creu molt llist,i si va anar així per la vida va tendre molts colps.

PeLu 2ºE ha dit...

Eixe anunci no te gens de gracia , per que infravalora a les dones
,no te gens de gracia , per que les dones poden estar en un gimnast fent exercici
i no te per que ser per a la planxa...

thalia2e ha dit...

NOM: Thalia

Jo pense que el anunci es molt masclista. Perquè els homes com les dones poden fer exercicis,les xiques no
servin solo para netejar i servir al seu marida i al seus fills
i que no deverien poner esos anucis perque les dones se lo creen i qu les xics le traten mal a les xique

Alma ha dit...

Maria, en cuanto vi este anuncio supe que acabaria en este bloc, ya que el ataque por parte del hombre hacia la mujer es bastante descarado. Lo que sigo sin entender en este anuncio, es el por qué de la frase maxista; la primera vez que lo vi, pense: "sera idiota,...pero ya veras lo que le suelta la chica". La respuesta que yo esperaba no se produce en todo el anuncio, lo cual hace que realmente me sorprenda. La repuesta de la mujer es totalmente absurda; puesto que hace parecer que ese es el único argumento para debatir lo que el hombre le ha dicho, cosa que no es así. Por otro lado, a este anuncio no le encuentro un sentido general. En mi opinion, el anuncio ha traido y traerá polemica, ademas de que se ha puesto al bando femenino (al menos al que tiene dos dedos de frente) en su contra. Aun es más chocante si este anuncio va enfocado a que las mujeres compren el producto. Al menos yo no lo compraria.

Nerea ha dit...

María, jo ja et vaig dir el que pensava l'altre dia de l'anunci perque de fet els meus companys i jo, varem ser quins t'ensenyaren l'anunci.
Em pareix una falta de respecte com es riu eixe home de les dones dient eixe comentari tan masclista.
I si la veritat es que capta l'atenció de la gent però si la capta es perque crida l'ateció el fet d'eixe comentari que crec que no te res a veure amb la beguda de Nestea, es tan sols una mostra mes del masclisme que hi ha a la nostra societat.
Em pareix lo pitjor.

PeLuuuu ha dit...

Els homes os aveu donat conta,que sestan burlant del home tambe?
dons pense que este anunci,es masclista, i no es gent bo, per a que el bexen els xiques .. per que poden ferse masclistes, i se burlen de les segues compañeres de clase.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola a tot*s, teniu raó: el comportament del tio és molt masclista; fins i tot alguns xics, que també solen fer comentaris masclistes en la classe, deien hui que els ho semblava.
I Nestea ha aconseguit amb aquest masclisme cridar l'atenció i que se'n parle.

I tens raó, Alma, la xica es defensa d'aquest masclisme a través d'un veu en off que insulta al xic i que torna el poder als experts:

Solo los expertos en nutrición y refrescos te traen el té helado mejor valorado por la unión española de catadores...

El masclisme i la guerra de sexes solament ha servit per a enganxar-nos. Realment s'han servit d'un greu problema, el sexisme, per al seu profit; però sempre ho fan.

És normal que ens irrite a les dones sensibles: és un masclisme tan evident que qualsevol dona s'irritaria. Però que els faça gràcia als xics ja no és tan normal. Nosaltres, gràcies al feminisme, hem desenvolupat la sororitat (de sor, que vol dir germana). Sabem que el masclisme ens posa a totes en el mateix sac, ens maltracta, i el que li passa a la dona de l'anunci és com si ens passara a nosaltres. En canvi, amb els xics no passa el mateix. Ells creen fraternitats per a mantenir l'estatus, perquè res no canvie, i no pensen que si el de l'anunci és presentat com un idiota masclista, això els afecta a ells. Ell és un idiota, diuen, yo no.

Crec que ja va sent hora que els xics comencen a reflexionar sobre la masculinitat i sobre el masclisme, igual que ho fem les xiques. És hora que comencem a parlar el mateix llenguatge.

Carla 4º ha dit...

Aquest anunci em pareix un poc masclista perquè l'home que ix es fica amb la xica que esta fent gimnasia i li diu açò de que si esta practicant per a planxar, però els homes no veuen que al final de l'anunci es fiquen amb ells?
Ells es burlen de nosaltres moltes vegades i en aquest anunci es burlen d'ells i amunt es riuen, dons que els homes que es riuen en d'aquest anunci i del que diu que sàpiga també que es riuen d'ells mateixos els babaus.C

jorge ha dit...

Aquest anunci deixa als xics com idiotes pro en aquest cas es veritat.
Per altra part a mi no me sorprèn ver a xiques mes fortes que els xics o fent activitats mes masculines perquè es una cosa molt normal.
També pense que se dona molta volta als anuncis d'aquest tipus i per a mi no te tant significat aquest anunci i no sols en els anuncis sinó també en moltes coses mes. Aquesta es mi opinió.

Abel ha dit...

A mi l'anunci em va fer gracia al principi pero al veure'l detenidament y parlant d'aquest el vaig veure d'una altra manera... Es un anunci que deixa malament al home y a la dona

Anònim ha dit...

Jo em considero molt conservador i, clar està, els meus idees son molt tancades i molt antigues, però tot i així jo dic que aquest anunci es un insult pal sexe masculí, la dona devia glopejar una galtada en la cara, els comentaris d’altra gent solen ser de idiotes que no tenen, ni han tingut, una vida social, es diverteixen criticada de forma estúpida els “posts” del bloc i veure que li diuen, esta gent es menyspreable y sols critica per criticar. Mort als informàtics (sobretot als que comenten així), però no penseu que estic con els feminista, tan sols estic amb la veritat, la raó i la saviesa

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Abel, ho has descobert!!! Pensar sobre les coses, discutir-les, analitzar-les... és una forma d'aprendre, de fer evolucionar el pensament!! I passar del riure a la reflexió és un exercici ben saludable. Benvingut al club!!!

Rosa Sanchis ha dit...

Anònim,
hauries d'explicar per què et semblen idiotes els comentaris que fan els teus companys i companyes al bloc.

Que sigues conservador (i que t'agrade dir-ho sempre que deixes algun comentari) no et dóna dret a insultar i a qualificar d'idiotes i d'estúpides les opinions de l'altra gent.

T'agrairé que en propers comentaris dones arguments, no insults.

Anònim ha dit...

Las mujeres a limpiar y punto

Rosa Sanchis ha dit...

Hay un librito que compré en un quiosco y que para mi sorpresa dice cosas muy interesantes. Se llama No soy feminista, pero... y es de Sophie Grillet. Dice así:

El marido está en el sofà, viendo la tele y le dice a su mujer:

"Es natural que el sexo débil se quede en casa. En el fondo los hombres siempre han sido cazadores."

Ella llega cargada con un crío y con la compra y contesta:

"Perfecto. El sexo débil ha cargado con tres bolsas de la compra y un niño del super a casa; además ha limpiado, quitado el polvo y ha pasado la aspiradora. ¿Tú a cuantos bisontes has matado? ¿Ya los has despellejado, cortado a trozos y metido en la nevera?

David ha dit...

A mi me pareix que el anunci es masclista i el chiste no fa gracia. Els homes així, tan masclistes, estan parlant de que les dones sols servixen per a planxar , limpiar i anar a comprar però no es així, les dones poden saber moltes mes coses que els homes.A mi me pareix que este anunci el tenien que suprimir.

Rudy 3º ha dit...

L'anunci es masclista i feminista, però al homes sembla que els costa veure que els estan discriminant de idiotes. Les dones es molesten mes que els homes, i no tindrien que molestar-se en un anunci que discrimina al xics i a les dones mes o menys per igual.

Home del segle XXI ha dit...

És molt trist que algunes persones siguen tenint aquesta manera de pensar, així tan conservadora. Homes, que estem en el segle XXI!. Aquestes persones han d'evolucionar, perquè aquesta forma de pensar dificulta al desenvolupament de mon. Vull dir que així no podem conviure millor dones i homes, i que els dos grups tenen que ‘actualitzar-se’.

Anònim ha dit...

A mi em pareix mal aquest anunci perque discrimina a les dones, pero jo crec que no es per a discriminarles sino que es per a divertir y que la gent es ria un ratet, algunes dones no les hara ni mica de gracia pero bueno ...Aquest anuncia no os tendrien que publicar perque ofén a algunes dones.

Jesus Campoamor ha dit...

A aquesta entrada anomenada «Cualquier idiota puede llenar una botella» tracta d'un home que es fa el graciós diguen-li a una dona si només entrena al gimnàs per planxar millor, com si les dones hagueren de fer les faenes de la casa i no calguera repartir-les igualitàriament.

A aquesta entrada trobe dos motius molt greus que tractaré per separat. De primer, com és possible que un anunci com aquest puga paréixer-li graciós a algú fent humor d'un topí tan antic, clàssic, masclista i inacceptable, i com es pot seguir comerciant una marca que discrimina i fa apologia a la no igualtat de gènere.

Altre aspecte que hem de treballar per canviar, és la imatge que per ser home has de fer gràcies d'aquest tipus i que cal ser roine per a ser-hi un home de veritat, deixant a la demesa d'hòmens amb una sensació de vergonya per ells immensa.

Per altra banda trobem persones que defenen que hi és només humor i que no tenen intenció de ferir a ningú, i es donen suport a què tenen llibertat d'expressió sense entendre que aquesta no és dir el que et vinga de gust, sinó donar la teua opinió respectant els drets dels altres.
Completament inacceptables anuncis com aquest. NO VULL VIURE UNA SOCIETAT COM AQUESTA!