27 de set. 2010

72 horas con Vicky

"Durante 72 horas colocamos un maniquí en una farola de la Cruz del Rastro (Córdoba). El objetivo era grabar de incógnito la vulnerabilidad de las personas convertidas en mercancía. El resultado de esta intervención artística, sin ánimo de lucro y de carácter social es un video tan impactante como real: indiferencia, humillación , intervención policial, agresiones, ternura, etc…“Stop a la Trata de Personas con Fines de Explotación Sexual” - stoptrata.org"




23 de setembre, DIA INTERNACIONAL CONTRA L'EXPLOTACIÓ SEXUAL

Seguramente podemos hacer poco contra la explotació sexual.
Lo que sí que podemos hacer es no agregarnos a estas páginas que circulan por el Tuenti (Con tanta zorra, tanta perra y tanta cerda podemos crear una granja), ni poner en nuestro principal frases así:

Abres más las patas que un puto compás ;)
Muy poca correa, para tanta perra suelta!
Ten cuidado con las maquina tragaperras, no te vayan a tragar...



11 comentaris:

Héctor ha dit...

María!

Com et va pel nou institut?. M'ha fet gràcia una cosa, tot i que era un maniqui quan els homes la estaven girant i tirant-li del monyo estava donant-me rabia!!

Per desgràcia, hi han moltíssimes persones que son explotades sexualment, m'impacta el fet de que un 39% dels espanyols hagen pagat per sexe, tot i que estic absolutament a favor de la prostitució -sempre que siga voluntària-. De fet, al meu bloc pots trobar un post que no comentares "Putos forzados".

És una pena que aquestes persones arriven al nostre país, o a qualsevol altre amb unes il·lusions i que una banda de fills de puta -no tenen altre nom- les utilitze i les humille. Per desgràcia molta gent continua pensant que com no son espanyoles dona el mateix. Maleïts 40 anys de feixisme! Maleïda petjada social que ens han deixat!

Petons!
Héctor

Rosa Sanchis ha dit...

Tens raó, Hèctor, vaig llegir la notícia al diari i al teu bloc (Putos forzados http://hctrbloguero.blogspot.com/2010/09/putos-forzados.html), però no tenia temps de respondre com a mi m’agrada. De fet, Karici.es també està prou paradet: no escric res, només penge vídeos o notícies o textos que ja tinc escrits per a altres històries.

La teua sensibilitat amb l’explotació i amb molts altres temes és enorme, com sempre. L'abús de les persones, hòmens, dones, criatures... fa molta ràbia. Però en el cas de les dones n’hi ha un plus, i aquest és l’estigma. Puta (i les seues variants: zorra, perra...) és un insult que s’utilitza per a controlar la sexualitat femenina, la de qualsevol dona, es dedique o no a la prostitució. Si penses en un xic que s’ha dedicat a la prostitució perquè vol, quan es deixe aquesta feina, ningú no pensarà res d’ell; en el cas d’una dona (fins i tot si és forçada), sempre pesarà l’estigma i sempre serà considerada una “puta”.

Aquest estigma (i la seua falta en els xics) forma part de l’educació que rebem: els hòmens poden ser sexuals i les dones, no. I ací tenim tots i totes molta feina.

Moltes gràcies, Hèctor, pel comentari.

L’insti va cada dia millor. Ja m’estic acostumant al soroll dels cotxes i a l’edat del meu alumnat... a poc a poc. Prompte els portaré per ací, a Karici.es.
;)
Dóna records al segon de Batx. Us recorde...

Anònim ha dit...

Hola Rosa.

"L'objectiu era reflectir la vulnerabilitat de les persones tractades com a mercaderies …" diu la presentació de la filmació d'aquest maniquí, per al cas de l’explotació sexual.

M'he permés dubtar-ho en llegir-lo. La filmació d'un plàstic pot aconseguir això?

Tanmateix he de reconéixer que el vídeo m'ha impressionat. Tot ell assenyala ajustadament una realitat i fa pensar sobre ella. Així la perspectiva de gènere i de drets humans en que hauria de ser abordada enfront de la retirada policial; persones i no coses. Malhauradament la violència de les últimes escenes em colpix especialment i crec que també és perquè em sembla algo més que un simbolisme. La “espontaneïtat” en la que agredixen una ninota és… Rivalitzen únicament en la violència de les frases que reculls.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Teresa, la veritat és que sí, que impressiona. L’any passat vaig proposar de fer un vídeo a classe que representara una situació de marginació. Ho vaig fer a 3r d’ESO i a Batxillerat i un grup dels menuts em va sorprendre perquè pensaren fer exactament el que fa aquesta ONG: la seua protagonista era una prostituta i volien gravar els insults de la gent (perquè imaginaven que aquesta seria la manera de tractar a la xica). Em va agradar molt la proposta però finalment no la feren, varen canviar perquè fins i tot a elles els semblava violent.

Pas Salutjove ha dit...

Hola Rosa,

Feia temps que no passava per karicies....sempre hi trobo coses ben interessants.

Sobre el vídeo, poca cosa puc dir que no s'hagi comentat ja...és impactant de veres. Nosatres pel 23 de setembre vam difondre el cicle de cinema documental sobre el mateix tema promgut per metges del món, que entre d'altres ciutats hi era la nostra. http://bit.ly/aBEmtW

M'apunto la web de stoptrata i a donar difusió.

Una abraçada

sergi,

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Sergi, moltes gràcies!

La veritat és que tinc una mica mort el bloc. El meu alumnat del Villena em comenta al Tuenti i aquesta és una xarxa tancada.

I amb el nou alumnat del Lluís Vives encara no sé què faré. L'alumnat és menudet (de 1r d'ESO) i el professorat, en sentir parlar d'educació sexual, posa moltes reserves.

Tinc una atenció educativa en 4t d'ESO i a veure si aconseguesc enganxar-l*s una miqueta i animar, i animar-me.
Records. Rosa

Doña Rogelia ha dit...

Aquí te dejo el enlace de un interesante documental sobre una prostituta. Se llama: "Muerte de una puta"
http://tu.tv/videos/muerte-de-una-puta-documentostv-20-anos

toni ha dit...

Bon dia . A mi me pareix machisme que se discrime a la gent que se gana la vida durament la prostitucio es un ofici com un altre

Sofia Williams ha dit...

Aquest vídeo sembla simple, un maniquí encadenat a un fanal amb roba que la gent pren com "provocativa". Crec que té un missatge molt més gran que aquest, representa la manera en la qual s'utilitzen a les dones al mercat de la prostitució: com si foren un joguet, i després quan ja no funciona el tiren.

A més és interessant la presència de la policia, ja que és totalment el que faria la policia amb el cadàver d'una prostituta al carrer, el llevarien i assumpte tancat. Després, la reacció de la gent em pareix una vergonya, és un maniquí i ja el sexualitzen, pareix que fan el que farien amb una dona de veritat, i això fes por.

Els testimonis que apareixen al llarg del vídeo em pareixen terrorífics i traumàtics, no vull pensar en el que han tingut moltes dones a la indústria de la prostitució, sent tractades com si no foren persones. Em fa molta por aquest mercat, principalment pel que han de fer les treballadores (també hi ha treballadors però hi ha majoria de dones), i després per la tracta de persones que aquest fa que hi haja.

Em pareix merament estúpid que al nostre país la prostitució siga legal, aquesta indústria és un perill per a moltes dones, i a més una màfia. No voldria estar al lloc de cap treballadora d'aquesta indústria, i per això pense que la prostitució hauria de ser abolida, no aporta cap bé.

Lydia ha dit...

Hui vull parlar sobre la prostitució, ja que és un tema que fa mala impressió a tots però perquè no saben tota la veritat darrere d'aquesta.

Les persones sempre jutgen sense saber res de la situació que aquest passant la dona o l'home a l'hora de prostituir-se.

Hi ha moltes que es prostitueixen per gust propi i moltes altres només perquè no troben un altre remei, o perquè són segrestades per fraternitats que les obliguen a fer-ho, ja que si no les mataran o a les seves famílies, i només per protegir-los és que ho fan.

Moltes dones ho fan perquè no tinguin treball i hi han d'alimentar als seus fills i no troben cap altra manera de fer-ho; sí, no és una bona manera d'aconseguir diners pel fet que després l'insultaran.
La majoria de les persones que segresten als altres són màfies que vulguin aprofitar-se de les dones indefenses i amb famílies.

Una altra forma d'aconseguir-ho és anar a un lloc de dones de companyia i si no tens vergonya desmudar-te davant dels socis del lloc i si les agrada el teu cos, et contracten.

Ho mires per on ho mires no és que sigui un treball molt decent, però si no hi ha més remei, pot arribar a ser un tan decent com els altres.

Sandra Roussel ha dit...

Una Institució ens vol mostrar en aquest vídeo sobre el tracte de persones i organitza una carrara oculta , posant un maniquí en el carrer al costat d´una farola en Cordoba.Quan veus el video et dona fins a pena el maniquí, per que moltes de les persones que passaven per allí , le feien algo, ja siga tocar-li alguna part del cos, llevar-li la roba , fins y tot arriba a la policia i se l´amporten.Amb aquest vídeo ens volen mostrar l’exposició de les dones que es dediquen a la prostitució i demostrar que aquestes dones necessiten unes lleis que lis protegint, ja que son víctimes de moltes accions per part de altres persones dia a dia, tan con que les manoseen fins que se l’en porten la policia.

També, mentres passen les tomes de la càmera oculta, sorgeixen diverses frases de diferents dones que s’han dedicat a la prostitució, algunes frases eren “me he sentido como un objeto” I realment aquestes frases, et posaven els cabells de punta, ja que tu creus que aquesta dones ho fan per gust, que algunes si, però hi ha altres que ho fan per necessitat o per que hi ha algunes persones que es volen aprofitar d’elles.

A mes a mes, al final del vídeo, hi posen unes estadístiques sobre el percentatge de dones que sofregeixen explotació sexual en Espanya, aquestes estadístiques mostren que 140.000 dones Espanyoles son víctimes del tracte de persones, I es suposa que Espanya es un país avançat, doncs jo crec que no.