14 d’abr. 2011

El único cálculo que tienes que resolver es...


Las chicas solo quieren sumar from Eva M Perdiguero on Vimeo.

Una pàgina interessant sobre Dones i Matemàtiques

26 comentaris:

Rosa Sanchis ha dit...

Comenta el vídeo. Si t'angoixa la plana en blanc, intenta respondre a aquestes qüestions.

Què pensa el Director Skiner de les xiques? I la profe Melanie Atfood?

Com es comporten els xics? I les xiques?

Explica la frase: Tu+Yo=Para Siempre

Com són les mates que s'ensenyen a l'escola femenina? Per què són així?

Quina lliçó aprén Lisa? I Burt?

Et sembla bé l'escola segregada?

Carlos 1C ha dit...

El senyor Skiner pensa de les xiques que són menys llestes que els xics. La senyora Melanie Atfood pensa dels xics que en matemàtiques els xics son mes llestos que les xiques. els xics es comporten com uns besties, i les xiquetes com unes loletes. La frase "Tu+Jo=Para Sempre" per a mi significa que no es van a deixar mai en la vida y que van a viure en completa felicitat sempre. Les mates que ensenyen en l`escola femenina son com es la forma dels números y tota l`olor dels números y moltes coses molt rares, son aixì perquè la profe pensa que les matemàtiques son per als xics. La llisó`que aprèn Lisa es que les matemàtiques son pel als dos sexes masculí i femení. La llisó que aprèn Burt es que els xics ho solucionen tot pegant sense parlar-ho, i que si pegues al mes inofensiu eres un mes de la colla d`amics. L`escola segregada no em pareix bé perquè jo pense que tots som igual i que els rasgos físics que diferencien als xics i les xiques no ten que vorer en la seua capacitat mental i física

Borja 1C ha dit...

El senyor Skiner a l'hora de pensar en xiques,creu que les xiquetes són mès tontes en les mates...la senyora Melanie Atfood pensa que totes les persones són iguals i no li pareix bé la forma que té de pensar Skiner de les xiquetes.Els xics quan els separen per divisió entre xics i xiques es comporten pegant-se i lo enbruten tot,de manera que les xiques es comporten de manera neta i asea.La frase TU+YO=PARA SEMPRE jo crec que significa-sempre junts-.Les mates en l'escola femenina són d'un nivell més baix,es a dir, es trata a les xiques com si no sagueren res de l'ásignatura(lo que es a dir el masclisme).La llisó que apren burt i llisa es que les xiques i els xics poden viure junts sense ninguna dificultat i que les xiques també poden ser tan llestes o més com els xics.A mi me pareix que l'escola segregada es una tonteria per que tots són iguals i no tenen perquè fer una divisió entre els xics i les xiques.

josee A 1ºC ha dit...

M’ha agradat els Simpsons però és un poc masclista perquè Homer sempre diu el que ha de fer la família

~-German 1ºC-~ ha dit...

el senyor Skiner pensas de les xiques son inferiors en inteligencia. Els xics se comporten violentament.

kenneth 1C ha dit...

El director skiner pensa que les xiques son inferiores a les xiques y que les xics son pitjores,
I la profe Melanie adfood pensa que les xics son odiós i divideix el col.lgi en 2 parts
Les xics es comporten com gamberros i les xiques com xiques delicades
La frese tu+yo=para siempre quiere deixir que estaren junts per a tota la vida
Les mates son cantan

Rosa Sanchis ha dit...

La manera de comportar-se dels xics i de les xiques en aquest capítol, penseu que és real? Us comporteu així vosaltres o les persones del vostre voltant?

andres 1B ha dit...

es un poc masclista perque el director skiner diu que les chiques son mes listes que el xiquets mireu a homer que tonto que tonto que es perque no ha estudiat nunca Y marge era molt lista y per la culpa de homer deixo destudiar y asi a caba...
DEW FIN

s) 1-b ha dit...

Es un poc masclista perque el director skiner diu que les chiques son iferiors que el xics i dou que els xics.los chicos no son canibals para posarlos en una gabia ni en patis distins als altres tambe es q homer sempre diu que el mana en la seua casa.dew

flavia & paulette ha dit...

io pense que no ens pareix be que es mostre als xics de tal mala manera perque no tots son tan malos ,y que es tracte a les xiques con tot de rosa i tot bonic i que pensen que les xiques son inferiors als xic ,perque els xics sabes mes de matematicas ,ciencies ...etc.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Flàbia (i Paulette). Estic molt d’acord amb la vostra valoració. El capítol exagera la manera de ser dels xics i de les xiques i destaca allò més tòpic (violència en el xics, sensibilitat en les xiques). També ridiculitza l’educació emocional amb una mena de matemàtica femenina que significa, per al guionista de la sèrie, relacionar-se emocionalment amb els números amb l’objectiu de reforçar l’autoestima, i no resoldre problemes. Els adults de la sèrie són antimodels. La mare deixa d’estudiar per a casar-se amb Homer, el qual li explica quin ha de ser el càlcul que s’espera d’ella. Homer és inculte i ximple. Burt s’atribueix el mèrit de Lisa (el premi a la millor matemàtica) per haver-li ensenyat a pensar com un xic... També es banalitza l’agressió sexual. La directora Atfood acusa al superintendent d’assetjament i ell la besa i a ella li encanta.
N’hi ha crítiques per a tot el món, no hi ha dubte, però a la major part dels xics els fa molta gràcia veure’s representats així: porcs, incultes, violents... A mi personalment em molestaria veure’m així; però als hòmens, no. Passa com en els anuncis d’Axe; que no es veu la pressió, el model que continua viu i que no deixa espais a les masculinitats alternatives: als xics intel•ligents, cultes, educats, no violents, dialogants, efeminats...
Entenc que aquest capítol és una burla, però no tinc gens clar que aquesta burla porte al qüestionament del model. I això em preocupa!!!

Rosa Sanchis ha dit...

Hola alumnes!!!

Heu fet uns comentaris molt bons.
M’agraden algunes frases:

(Carlos) És molt graciosa la descripció de les xiques com “unes loletes”. També descrius molt bé les matemàtiques que dona la profe i la raó per la qual ho fa: també ella “pensa que les matemàtiques son per als xics”.

(Borja) Identifiques molt bé el masclisme: “Les mates en l'escola femenina són d'un nivell més baix,es a dir, es trata a les xiques com si no sagueren res de l'ásignatura(lo que es a dir el masclisme)”

(Andrés) Tens raó, Andrés, als xics els trauen de tontos. I m’alegra que destaques que Marge era llesta i “per la culpa de homer deixo destudiar y asi a caba...”

(1-b) “los chicos no son canibals para posarlos en una gabia ni en patis distins als altres” Molt ben dit!! Per què els xics no s’enfaden quan els tracten així? Algú diria que tenen més sentit de l’humor que les xiques però... no serà que encara els costa veure com de perjudicial és el masclisme per a les seues vides (i no solament per a les xiques)?

(Sara) Molt bona la puntualització de les assignatures “de veritat”.

♥ ♥ ♥

lenin 2b ha dit...

Crec que les paraules com marimacho o mariquita son molt despectives, i la gent les usen molt a menut amb els xics i xiques que son un poc diferents que els altres.

Les persones deuria d’acceptar a la gent tal i com son, perquè les persones poden ser diferents a els altres i això no significa que siga roín.

Continuara……………

jcr2ºb ha dit...

A mi em pareix que la professora Melanie Atfood és masclista ja que ella sobrevalora molt a les xiques fent que les seues matemàtiques siguen molt inferiors a les dels xics, però per altra part és molt feminista perquè al dividir el col•legi en dos parts : els xics- les xiques, la part de les xiques tenen la seua part del col•legi molt bé, és a dir molt decorada, gens bruta... però la part dels xics està més bruta que un femer, però això no és just perquè els xics també tenen dret a que estiga un poc neta la seua classe i la seua part del col•legi, per això no és bona la conducta de Skiner però tampoc la de la professora Melanie Atfood.

jaime ha dit...

La segregació del col•legi provoca que el xics tinguen una llibertat més limitada , ja que poden comportar-se com “gamberros”, fer qualsevol cosa sense que les xiques els miren com a persones incivilitzades.
La nova directora, (Melanie Atfood) es comporta d`una manera molt masclista, al xics els tracta com superiors i a les xiques com a persones “discapacitades” pot ser per algun problema de la seva infància...

Patricia 2onB ha dit...

El director Skiner pensa que les xiques són pitjors en matemàtiques, en ciències, etc. Y que a més els xics són superiors. En canvi la professora Melanie Atfood pensa que els xics i les xiques són iguals, encara que també pensa que els són més bruts.
Els xics es comporten com uns inhumans fent gamberrades, sempre pensant en la violència i comportant-se desmesuradament. Les xiques en canvi es comporten tranquil•lament sempre ballant i cantant, i sense esvalotar.
Les matemàtiques que s’ensenyen a l’escola femenina són simplement cantar i ballar, sense fer problemes ni coses d’aquest tipus perquè la professora diu que no n’hi ha que fer problemes, que els xics veuen totes les coses de la vida com un problema.
Continuarà.

michelle 2nB ha dit...

El ser xic no significa que sigues més bo per a les matemàtiques. Els xics i les xiques son iguals uns son més llestos, però no te res a vore amb el sexe. Jo crec que tots som iguals i fins que de vegades si que hi han diferencies entre els xics i les xiques, això no tindria que passar en un col•legi. També posen als xics com a persones brutes que per a ser populars tinguen que pegar a altres xics més indefensos. I a les xiques com a princeses més refinades, més netes, i coses semblants.

Narek 1c ha dit...

El senyor Skiner pensa que les xiques son inferior intel•lectualment
I la profe Melanie pensa que els xics interferen en la vida de les xiques.
Els xics es comportaven de forma agrsiva.I les xiques de forma tranqui-la i seria.
Significa que van ha estar sempre junts.
Les mates de la escola femenina son un poc rars. El perquè no seu se. Que els xics i les xiques som iguals. No hem sembla be.

~speYmarta~ 1C ha dit...

Jo crec que la senyora Melanie Atfood pensa que totes les persones són iguals i no li pareix bé la forma que té de pensar Skiner de les xiquetes. Les mates en l'escola femenina són d'un nivell inferior. El Senyor Skiner pensa que els xics són més llestos que les xiques en matemàtiques i altres assignatures. Lisa al disfressar-se d’home ens fa entendre que totes les persones (xics i xiques) son el mateix de intel•ligent en el estudis.

Ana H. 1ºC ha dit...

El Director Skiner pensa que les xiques són pitjor que els xics en matemàtiques i en totes les asignatures de veritat, cosa que es una tonteria perquè les xiques som igual de llestes que els xics, siga en matemàtiques o en altres asignatures.La profe Melanie Atfood pensa que totes les persones són iguals i que les xiques són igual de bones en matemàtiques que els xics.
Els xics es comporten com uns salvatges, la seua part de l’escola està molt bruta i fan el bèstia donant-se bategades a l’hora de l’esplai, cosa que en realitat no es comporten així a la vida real. Les xiques es comporten com si a soles importara l’aspecte, es a dir, no aprenen res, fan favades a l’escola però l’aspecte de l’escola es impecable.
La frase ‘’Tu+Yo=Para Siempre’’ per a mi vol dir que sempre estaran junts passe el que passe, mai es van a separar, es a dir, junts tota la vida.
Les matemàtiques a l’escola femenina es una favada , es de sentir els numers el que signifiquen per a ti i tot aixó, perquè segons Melanie les matemàtiques normals, de solucinoar problemes i aixó pensa que es a soles per als xics i pensa que els xics veuen les matemàtiques com un problema per solucinar.
La lliçó que aprén Llisa es que perquè siga una xica no te perquè no fer les mateixes matemàtiques que els xics. La lliçó que aprén Bart es què per als xics l’única manera de resoldre els conflictes es barallant-se.
L’escola segregada no em pareix bé perquè tots som iguals, som persones i les diferenciès físiques entre els xics i les xiques no tenen que vore amb que siguem més llestos o no que les persones de l’altre sexse , no hi ha que fer una divisió entre xics i xiques.

FÉLIX 1C ha dit...

Lisa creu que deuen de tractar a tots de la mateixa manera, per que ningú es menys que qualsevol. El senyor Skiner me pareix un poc masclista per que pensa que les xiques no saben molt les mates però Lisa vol demostrar al senyor Skiner que ella sap molt les mates i pensa que a tots deuen de tractar igual.

alex1C ha dit...

El director skiner pensa que les xiques son mes inferiors a nosaltres però tots som iguals alguns soms mes llestos que altres però això no pot sempre ser així perquè algú pot tenir una cosa que se el dona mes be que a altres i alguns son menys llestos en altra cosa. La profe melanie adfood pensa que es millor separar els xics de les xiques perquè els xics molesten a les xiques i no es bo que divida a els xics de les xiques perquè no hi ha relació entre les xiques i els xics de parlar o ser amics i això es molt cruel. Antigament els col•legis eres de xiques i de xics per exemple el meu col•legi anterior el “Cervantes”era una entrada de xics i altra de xiques era dividit. Els xics naturalment es van a fer coses de xics com: baralles, gerra de menjars ... Les xiques es comporten bé però la profe no el deixa fer matemàtiques de veritat a soles com relaxar-se però el col•legi es per a aprendre no per a relaxar-se i la profe pareix que no es professora. Tu+ Jo=per a sempre es una suma que usen per a fer una manifestació i demostrar que les xiques son mes llestes

joel brayan quispe acapa ha dit...

Este capitul dels simpson es un poc macliste per que el director Skiner digue que el home es mejor que la dona i la senyora Melani va dividir la escola en dos parts uno en dels xiquets que el seu part esta tot destruït i les matematiques son les normales i la otra part de les xiquetas que la seua part es tot bonit i tranquil i Lisa se va vestir de xiquet per a entrar en la part de les xiquets i en el comedor va tirar el seua menjad a Nelson i va ver pelea i Bart se va reir i va ajudar a Lisa a comportarse como el home i al final va dir que el mejor al mijor alumnat i Lisas se va sacar el disfras que es cruel separar als xiquets i xiquetas i que a tener una amistad.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Àlex,
el teu comentari és molt bo però l'explicació de la fórmula no és adequada. La frase Tu+Yo=Para Siempre la diu Homer a Marge quan encara no estaven casats. Ella està estudiant mates i ell arriba amb un cotxe descapotable i li diu que l'únic càlcul que ha de fer és... la fórmula. Així sabem que ella abandona els estudis pel matrimoni!!!

:)4 ha dit...

A pesar de que m'agraden molt els Simpsons,comprenc que tracten molts problemes importants amb certa ironia que moltes vegades no tenen gracia. Crec que han fet be quan han parlat de la discriminacio de les dones perque es una forma de informar a la gent del problema sabent que aquests dibuixos son prou populars encara que quan comencen per el bon cami ho deixen inacabat i inclos ho fan pitjos amb bromes de prou mal gust.

daniel1B ha dit...

Em pareix masclista que n'hi haja gent que pense que uns són millors en unes i pitjors en altres sols per la diferència de ser un home i una dóna.

És un poc estrany que fan com que és divertit i que els agrade "matar-se" un a l'altre.