16 de nov. 2011

Igual que tu?


"Igual que tú" un curt realitzat per joves de l'IES Miguel Servet de Saragossa.


24 comentaris:

La profe ha dit...

Qué és el millor de ser xic? I el pitjor?
I el millor de ser xica? I el pitjor?

dani wollstanecraft ha dit...

nse que lo millor de ser xic no es res i lo de ser xica tampoc .
Pense que cada un té que ser igual al altre, perquè tots som iguals assoles ens canvia el sexe res mes per dins son completament iguals i em pareix mentida que avui en dia en el segle 21 tinguem aquestos estereotips de que el home ha de anar a treballar i la dona es ha de quedar en casa a cuidar dels fills i de la casa. Peró alguns països van mes adelantats per què no tenen aquestos estereotips.
Però encara algunes vegades pense que es millor ser un xic ja que a la hora de per exemple podré eixir un dia per la nit els nostres pares (masculins) es deixen un poc més de llibertat perquè no tenen la mateixa por de que ens ocorreguera el mateix que a una xica per això a elles sempre lis deixen un poc menys de temps quan volen eixir per la nit per que el seu pare i mare tenen por dels que les puga passar com quedar-se embarassada en una nit amb moltes alteracions seksuals .
D'altra banda algunes vegades es un poc millor ser una xica per que tenen algunes facilitats per a aconseguir un treball còmode per que els seus treballs no tenen tant de esforç físic i poden plorar tranquil·les sense que es burlen de tu ! En fi jo preferisc ser un xic per moltes altres coses però mai discriminaria a una xica ni li imposaria rols ni estereotips.

Amparo Pardo Bazán ha dit...

He de reconéixer que m'ha agradat molt la idea i el vídeo! (vull una d'eixes tabletes gràfiques!) Algun dia hem de fer alguna cosa per l'estil.

Sobre el vídeo, lamentablement és una realitat molt gran que encara existeix hui en dia. Entenc que l'home vinga cansat de treballar, però podria preparar-se ell mateix el sopar sense problemes! I quan ella arribe cansada, que siga ell el que netege i faça gran part del treball.

De les preguntes, jo crec que el millor de ser xics és que no els jutgen per com vestixen o si van depilats o no, que els dóna igual el que opinen d'ells, perquè això no els afectarà tant com a nosaltres. A més, poden fer pipí de peu! I el pitjor de ser xics de segur que són els colps “trencanous”.

El millor de ser xica és que no podem sofrir els colps “trencanous”, però el major inconvenient és que la gent es pensa que sempre hem d'anar guapes o provocant a tothom i damunt, si ho fas, ets una “warra” i si no ho fas una “marimocho”. En que quedem? A més, sofrim la regla i això, depenent de la xica, port ser un vertader infern.

Christian Stone ha dit...

El millor de ser xic és que normalment pots portar roba més còmoda i no tens que maquillar-te ni tens que passar la regla. Tampoc tens que depilar-te encara que hui en dia molts xics es depilen.
El pitjor és que tens que afaitar-te.

Les xiques tenen molts més problemes perquè tenen la regla, tenen que posar-se el tampó o la compressa i es poden quedar embarassades. També, si volen anar “guapes”, tenen que maquillar-se o portar tacons...etc. Jo crec que ser xica no té quasi avantatges.

Inma Mozzoni ha dit...

M'ha agradat prou el vídeo que han fet a l'institut IES Miguel Servent de Saragossa, perquè crec que han tingut prou de treball ja que és difícil posar-se d'acord en una classe per a realitzar una activitat com aquesta.

Bé, el millor de ser xic, crec que és que a l'hora del treball, de les relacions, etc. moltes vegades són tractats per damunt de les dones. Em pareix penós que encara passe açò en el món, però crec que necessitem molt de temps per a que tot açò canvie. El millor de ser xic és que pots pixar de peu, que és molt més còmode i que, per moltes xiques amb les que vages, mai seràs un “gwuarro “ com elles.

El millor de les xiques, és que podem mostrar els nostres sentiments lliurement i sense que cap persona ens diga res. El pitjor de ser xica és que moltes vegades, som menys valorades que els xics, perquè encara moltes persones ens consideren “inferiors”

Raquel Kolontai ha dit...

El millor de ser xic és que a ells no els baixe la regla, i no han de maquillar-se i preocupar-se del seu aspecte.

Els xics el pitjor que tenen és que són menys intel·ligents.

Les xiques som més tolerants, pensem més les coses i no tenim por a mostrar els nostres sentiments.

El pitjor que tenim les xiques és la menstruació

dani wollstanecraft ha dit...

També pense que les dones i el homes son els encarregats de seguir amb el món pensem que sense una dona es impossible procrear i sense un xic tampoc per aixó els dues sekses em pareixen totalment iguals.
La diferencia es troben en algunes en petites coses que quasi no tenen sentit com afeitarse o com per exemple tindre que depilar-se ja que els xics si ho volen fer el fan i si no doncs no mentre que ales dones se lis veu lleig i algun es tan desvergonyit de dirse-lo.

Mireia Kent ha dit...

El millor de ser xic és la llibertat que tenen, i lo pitjor és lo masclistes i aprofitats que poden arribar a ser amb una xica o un xic homosecsual.

El millor de una xica, és que que la majoria de elles, són més tranquil·les, es comporten millor, i això té avantatges como arribar a aconseguir el que elles se proposen perquè amb el bon comportament i tal, el major percentatge hi són així. Lo pitjor és que tenen més risc al ser vyolades o poden ser enganyades més fàcilment ja que són més innocents i tal vegada no tenen tan de valor per enfrontar-se a una situació d'aquest tipus.

Pau Jordi Alba ha dit...

El millor del xic és que la roba és més còmoda i tenen més llibertat en moltes coses, el pitjor és que ells tenim que afaitar-se i és molt molest.

I el millor de la xica és que tenen més paga i les compren més coses , el pitjor és que elles son les que és queden embarassades i tenen la regla.

Clàudia West ha dit...

El millor de ser xic és que vages on vages pots pixar, tant com si es en un bar fastigós com al mateix carrer. Ells tampoc tenen que suportar embarassos no desitjats, ja que pocs es fan responsables.

I de coses roines en tenen poques, sols diria que per ser acceptats deuen fer-se els mascles i una puntada als cacauets que els pot arribar a deixar al terra.

Les xiques em sembla que ho tenim prou més difícil, des de la forma de pixar fins als embarassos, siguen desitjats o no. Nosaltres som les que patim el dolor d'aquest i les conseqüències.

També la forma de vestir-nos es molt més difícils. Tenim que anar guapes, però si a ells els sembla massa ens diuen de fresques cap amunt.

Ara sí, també tenim coses bones, podem abraçar a una amiga o donar-li un petó sense que ens criden camioneres, però ells si ho fan són uns plomalls, que tenen més ploma que un estruç.

Al cap i a la fi encara deuen canviar molt les coses.

Adrian Piatti ha dit...

La ventaja de ser xic es que la roba que portem es còmoda i som mes lliures per exemple per a jugar a futbol. Perquè si juga una xica le insulten. Els xics els pares li dixen eixir mes perquè no tenen que preocupar-se de que algú li biole per ahí. I lo pijor de ser xic es que cada tres per tres tens que depilarte mes perquè te ixen mes pels i afaitar-te.

Les xiques no tenen molts avantatges perquè a elles li baixa la regla. Els pares es preocupen mes per elles. A mi m'agrada kmolt mes ser xic. I si eres una xica preocuparte mes per quedarte envarasada.

Carla Mott ha dit...

El millor dels xics és que no es poden quedar embarassats, que no tenen la menstruació, que moltes vegades per fer coses iguals que les dones ells són uns mascles, i les xiques unes ''gwarres'', ells poden anar sense camiseta pel carrer però si les xiques lleven escote són també unes ''gwarres''. El pitjor dels xics és que quasi tots son uns masclistes, que pensen que les dones tenen que fer-ho tot.
El pitjor de les dones és que en un descuit es poden quedar embarassades, que les ''biolen'' amb més frequencia, per que als xics no els solen ''biolar''. També, que tenim la menstruació. El millor de les xiques és que tenen més personalitat, molts dels xics seguixen sempre a un líder, i que saben expressar-se millor.

Anònim ha dit...

Per ha els xics el millor es que fan que les dones tot,netegen,fer el dinar,fer el llit etc...,no tenen la regla ,en el sexe no poden quedar-se embarassats,poden anar de festa y tornar moltíssim mes tard que les dones,roba mes còmoda. Que son masclistes son unes de les pitjors coses dels xics.

Lo millor de ser xiques son mes romàntiques, intel·ligents, pacifiques, y molt treballadores.
El pitjor de les dones es que no pugem anar de festa molt, tenim que preocupar-nos mes per en nostre aspecte físic i tenim la regla.

Christian Stone ha dit...

Raquel Kolontai: "Els xics el pitjor que tenen és que són menys intel·ligents."

Aquest comentari no em pareix correcte perquè xics i xiques poden ser intel.ligents, més o menys ja és una altra questió però això em pareix un comentari "anti-home".

Albert Becker ha dit...

El video és prou bo per a fer-ho estudiants de la nostra edat, ficant-se d'acord en tot.
El millor de ser xic es que pots dir el que vulgues sense por a ser criticat.

Paula De La Barre ha dit...

Gran vídeo aquest, el que han fet en l'IES Miguel Servet de Saragossa. I és molt interessant com ho van fer, a demés els va costar molt fer-ho, segurament. Ho podrien fer al Villena (però seria un miracle que la gent s'en valentonara a ballar i cantar, encara que també seria un miracle major el tindre tot l'equipament electrònic que tenen).

Què es el millor de ser xic... doncs que porten roba còmoda, els xics tenen més llibertat en casi tot (per el masclisme que n'hi ha, clar) i moltes, moltíssimes vegades aconsegueixen millors treballs (també per causa del masclisme, encara que les dones estan arribant cada vegada més alt en les professions on normalment eren hòmens els únics que hi havien), i que si són curiosos, per exemple, no són “preguntons” (com solen dir de les xiques) si no que tenen ganes de aprendre. El pitjor, per a ells, es que són “nenaces” si juguen amb nines o amb coses que solen jugar les xiques, o que són “rars” si no juguen al futbol (com solen fer la majoria de xics) i també que si els donen en les seues parts “sensibles”, diguem que... UFFF!!!

I què és el millor de ser xica... doncs que si ens excitem, en algun lloc públic, per exemple, no s'ens nota (en canvi que als xics, sí), altra es que em aconseguit moltíssimes coses, treballant dur pel que volíem (i el que encara volen: VIURE AMB IGUALTAT), estem escalant a professions més importants, encara que lentament. Podem mostrar els nostres sentiments, sense por a que ens diguen res. I el pitjor podria ser la injustícia que n'hi ha amb la dona, que si són extrovertides les classifiquen com... be, com se solen dir als xiquets petits quan una cosa esta sucia: coxina.

Encara que n'hi ha moltíssimes coses que dir dels xics i de les xiques (millor dit, que és una llista llarguíssima) per ara esta bé.

Rosa Sanchis ha dit...

I jo em pregunte (i us pregunte):

Si una de les coses pitjors de ser xiques, és que tenen menys llibertat perquè els seus progenitors temen que les violen; també hauria de ser, el pitjor dels xics, ser uns violadors (en potencia), no? Per què no se li ha acudit a ningú? No serà que la “protecció” a les xiques és una excusa per a mantenir-les tancadetes?

I... si fóra veritat que corren molt de perill, pense que la millor solució no seria que elles es quedaren a casa o tornaren més aviat que els xics, sinó el contrari: que els xics es quedaren a casa o tornaren abans perquè són els que agredeixen, o no?

La protecció és una forma de masclisme que priva a les xiques de llibertat i deixa que els xics que facen el que vulguen. És això igualtat? Jo crec que és desigualtat disfressada de proteccionisme!!

Rosa Sanchis ha dit...

Ser (o viure com un) home és una pràctica de risc. Ser home mata. Perquè...

-tenen més accidents de trànsit, tant de vianants com de conductors (4 vegades més que les dones)
-tenen més pràctiques de risc en la conducció (més alcohol, més velocitat, més agressivitat)
-s’ofeguen en piscines o a la mar (8 vegades més que les dones)
-pateixen alcoholisme
-se suïcidende 3 a 6 vegades més que les dones
-són drogodependents (5 vegades més que les dones)

Dades de l'article (que recomane) “Salud, varones y masculinidad” Luis Bonino
http://vocesdehombres.files.wordpress.com/2008/10/salud-varones-masculinidad.pdf

Segur que són les xiques les que s’han de quedar a casa? Jo crec que, segons aquestes dades, els xics no saben cuidar d’ells mateixos i se’ls hauria de cuidar més, o no?

Clàudia West ha dit...

Profe, et done la raó, els xics a les 22:00 tancats a casa. Ni un minut més ni un menys!

monse wolf ha dit...

Que es el millor de ser xic?
Es que que pots tindre els millor treballs sense que ningú et xafe pel camí i que en molts països tenen mes drets i poden fer el que volen amb les dones. També tenen mes llibertat que les xiques a l'hora de eixir per la nit o amb els amics i ells no es queden embarassats ni tampoc tenen la regla. I ells per a ficar-se guapos amb uns pantalons i una camisa lla estan mentre que les xiques s'han de ficar falda, mitges, tacons, polseres, collars, i pintar-se la cara.
I el pitjor?
Que els xics no poden crear vida, i els fa molt de mal quan els donen entre les cames.
Que es el millor de les xiques?
Que ens podem quedar embarassades que podem expressar els nostres sentiments.
Que es el pitjor de ser xica?

Mireia Kent ha dit...

Pense que és una bona reflexió la que has fet, Maria.
Estic d'acord amb que a lo millor deurien quedar-se a casa els xics i no les xiques, encara que tots tenim dret a divertir-nos, però divertir-se sense fer mal a ningú ni sent una persona roïna.

Amparo Pardo Bazán ha dit...

Clàudia, un minut menys si!! Fins i tot 2 hores abans.

“Home, una professió de risc”. No queda mal, la veritat. Fins i tot quedaria bé seguit d'un “protegiu-los, eviteu que isquen després de les 21 hores: podrien tornar amb una extremitat menys”.

Anònim ha dit...

M’ha agradat molt el vídeo, i pense que les dones no han de ser les que sempre ho facen tot, els homes també han de col•laborar a les feines de la casa, perquè estem al segle 21, i es suposa que la nostra societat es igualitària. A més, no hem de considerar els treballs de l’home superiors als de la dona, i tampoc hem de pensar que uns treballs són millors pels homes i uns altres per a les dones. Hem de trencar els estereotips que situen la dona a casa i l’home al treball, perquè crec que la col•laboració entre ambdós és millor que la imposició de l’un sobre l’altre.

Rosa Sanchis ha dit...

Si tothom pensara com tu, Anonim, a la desigualtat li quedarien quatre dies.

Gràcies pel comentari!