1 de març 2012

Test per a pel·lis

La setmana passada es va parlar molt de cinema perquè se celebraren els premis Òscar. A casa nostra es van repartir també els Goya però, independentment d’aquestos certàmens, les pel·lícules ens acompanyen des de fa molt de temps i potser ens hem acostumat que les més taquilleres tinguen com a protagonistes a xics forts i valents que salven el món o a xiques només interessades en trobar l’amor de la seua vida. Per què no provem a aplicar el test de Bechdel i així sabrem si una pel·li és masclista? És molt senzill: només hem de fer tres preguntes: 

  • 1) Hi ha, com a mínim, dues dones amb nom propi?
  • 2) Parlen les dues dones entre elles?
  • 3) El tema de la seua conversa té relació amb un home?
Passa el test a les pel·lis que hages vist i reflexiona...

13 comentaris:

La profe ha dit...

Comenta tres pel·lis que hages vist i passa'ls el test. Explica'ns quin és el resultat!

Xavi Thompson ha dit...

Pel·lícules masclistes:
1-La pel·lícula A Todo Gas, és una pel·lícula que te te molts variants, perquè ha sigut famosa i a estat molts anys al mon del cine.
En aquesta pel·lícula hi ha en casi totes les escenes més de dues xiques que estan amb la roba ajustada i provocant a totes les persones que van per la ciutat. Es pot ver clar que aquesta pel·lícula és molt masclista perquè les dones no condueixen ningú cotxe i si el condueixen el fan de manera provocativa i amb poca roba.
2-La pel·lícula Goldeneye 007, aquesta és una de les mil pel·lícules que hi han del agent secret 007.
Aquesta pel·lícula te una mica de masclisme perquè mai el agent 007 pot ser una dona, també perquè les males de les pel·lícules són xiques amb poca roba i que sempre estan provocant al protagonista, sempre les males són xiques i això no està be vist i el podrien canviar.

Lluís Arenal ha dit...

PRECIOUS

Precious és una pel·lícula molt bona ja que complix totes les normes

Ixen dues dones, tenen nom propi i la seua conversa no tracta sobre un
home. Aquesta pel·lícula passa el text amb una nota molt bona. Us la
recomane.

BRAVE HEART
Brave Heart crec que és una pel·lícula que no complix les normes perquè esta ambientada a l'Edat Mitjana per això no les complix.

Ixen dues dones amb nom propi però la seua conversa tracta sobre
William Wallace que és el protagonista de la pel·lícula. També és una
pel·lícula que està be. També us la recomane.

Pablo Marston ha dit...

Van Helsing

Abans pensava que aquesta pel·lícula no podia ser masclista però ara me adonat de que es masclista por que l'única dona que hi ha esta be físicament i ara me pregunte perquè la dona no podia ser una dona que fora grossa o lletxa?
Hi ha, com a mínim dues dones amb nom propi?
Si, però una no ix en la pel·lícula molt.
Parlen les dues dones entre elles?
Si, però no molt.
El tema de la seua conversa te relació amb un home?
Si, parlen sobre el protagonista que es un home.

Nacho Mott ha dit...

Me adonat compta de la infinitat de peli·cules en las que pots trobar esta regla.
En Bruno, els actes masclistes estan presents a lo llarg de la pel·lícula. Usen a les dones multitud de vegades, i no les tracten amb respecte. Per exemple, ni ha una escena en la que Bruno fa un càsting per a contractar a uns xiquets, i fa preguntes exageradament passades de to sense preguntar per el nom de la mare. Ni una vegada posen nom a les dones .

Vicente Becker ha dit...

Underworld 4.
Aquesta pel·lícula no és gens masclista, ja que les protagonistes són dues dones, amb poders. Són mare i filla, doncs si parlen entre elles. La majoria de vegades parlen sobre el pare de la xiqueta. La pel·lícula Underworld 4 et fa vore que les dones també serveixen per a lluitar i que també poden ser fortes i poderoses.

XP 3D.
Aquesta pel·lícula és una miqueta més masclista que l'altra, ja que sí que apareixen dones amb nom propi i parlant entre elles però clar, moltes vegades parlen dels amics, etc. i també que la mala de la pel·lícula és una xica.

Home llop
Aquesta pel·lícula és un poc masclista també, ja que els protagonistes són dos homes, molt forts i que es transformen en llop. No 'hi ha ninguna dona amb paper important, tan sols algunes corrent quan el llop s'aproxima a la ciutat mentre els homes es queden lluitant, la qual cosa demostra que les dones no són valentes ni servixen per a lluitar.

Melissa Nelken ha dit...

1.El pianista:
No complix les normes perquè no parlen dues dones a soles, sempre parlen amb un home. Però si que hi ha més de dues dones amb nom propi.

2.Em busca de la felicidad:
No parlen dones a soles, i les dones en eixa pel·lícula són secundàries. El protagonista és un home amb el seu fill. Però hi ha crec que una dona no més que té nom propi.

3.Dos rubias de pelo en pecho:
Sí que hi ha més de dues dones amb nom propi, i parlant entre elles, encara que els protagonistes siguen homes. Quan s'ajunten entre elles parlen de moltes coses, i no només d'homes.

Hi ha moltes pel·lícules masclistes, però també hi ha pel·lícules no masclistes. Encara que hi ha moltes més masclistes, però com que són gracioses, la gent no nota el masclisme.O no el noten perquè no es fixen o perquè no s'han fet les tres preguntes.

alejandro becker ha dit...

1- Un domingo cualquiera: Sols hi ha una dona amb nom propi, i es la jefa de l'equip, pero no ixen dos dones parlant.

2- Gladiator: En aquesta pel·lícula es representa tot com era abans, i quant més antic més masclista.
Les dones que ixen son les que li donen el menjar als presoners i renten les cel·les, però també ix una o dues dones de la cort . Això se sap per les seues vestimentes i com les trata la gent i els criats.

3- Gran torino: Ixen varies dones en la pel·lícula i totes són de la mateixa família. Entre l'àvia i la néta parlen del seu germà i també del veí, perque volen al seu germà a treballar. Finalment la néta es violada, però crec que no és una pel·lícula masclista perque l'home defensa les dones i no té res a vore amb les dones.

meline wolf ha dit...

A mi m'agrada molt veure pel·lícules, a voltes no és nota molt, però en altres és nota moltíssim que hi ha masclisme. Vaig a nomenar unes quantes pel·lícules que crec que són masclistes.
Tots coneixem les meravelloses aventures de l'agent 007 James Bond, de segur que tothom l'a vist alguna vegada. Us Haveu adonat que del masclisme que hi ha? Si esque es nota moltíssim! Per a que ho noteu vosaltres també poseu-vos alguna de les pel·lícules i fixeu-vos en alguns aspectes que vaig a dir-vos.
A " l'atractiu " espia James Bond, conegut com l'agent 007 sempre li sorgissen assumptes que ha de resoldre. En els seus viatges de treball, sempre es gita amb xiques i desprès ja no torna a veure-les mai, la majoria de les vegades ni las coneix. Això no és tot: si us fixeu més en la pel·lícula notareu altres aspectes masclistes.
Un altra pel·lícula masclista s Torrent, tothom ho haura vist, tal vegada no tots han notat que és masclista, perquè tracten a les dones com a objectes i las deixen, i al final ni tan sols saps com s'anomenava la xica.
Les fantasmes de les meues ex novies tembé és una pel·lícula un poc masclista perquè tal-vegada no és persidix a primera vista, el xic es gita amb un munto de dones i les deixa, també en la pel·lícula ensenyen a les dones plorant per ell i indiquen que patixen d'amor per ell, al final és queda amb la seua amada.
Algunes pel·lícules no és nota molt, però sempre hi ha unes que són masclistes. En elles els xics són forts i molt atractius i a les dones les deixen com si foren decoracions per a la pantalla.
I les pel·lícules en els cuals són xiques les protagonistes, sempre hi ha una lluita entre elles per a aconseguir el xic més atractiu o que la xica s'enamora perdudament i que fa bogeries d'amor, etc.

Carla Mott ha dit...

Vaig a comentar tres pel·lícules, que en la meua opinió tenen un tema masclista, la primera es ''tres metros sobre el cielo'', en aquesta pel·lícula, si que hi han dos dones amb nom propi i que parlen entre elles, però quasi tot el que parlen gira al voltant no d'un home, si no de dos. A més a més es una peli on a simple vista es nota el masclisme.
La segona és ''el nombre de la rosa'' en aquesta, en tota la peli hi ha una dona, i a més a més no es sap el seu nom en tota la pel·lícula, i tots els xics que ixen en la peli pensen que les dones enviades del dimoni.
I per últim la tercera es ''300'' en aquesta pel·lícula els homes, diuen que les dones no poden opinar sobre les coses que parlen els homes i que no tenen dret a res, i la dona li diu que elles poden opinar perquè son les dones espartanes les que donen vida als homes.

En conclusió que em pareix que la majoria de les pel·lícules són masclistes.

Christian de Burgos ha dit...

-Fast and Furius
En aquesta pel·lícula es nota molt el masclisme que hi ha, apareixen homes forts conduint cotxes i fent proves amb dones provocatives que no condueixen sols participen en moments curts, però no veig al llarg de la pel·lícula que la dona vaja conduint molt ràpidament.

La dona sol participa en actes de robatoris amb roba ajustada i escotada, també en actes de provocació i seducció cap a un home fort, suat mentre conduïx cotxes de luxe.

I l'home sol ser fort, amb roba ajustada per seduir-les, ells son els amos dels cotxes i no la dona, aquest és altre acte de masclisme.

Les dues dones, l'amiga del protagonista i l'ex novia, es barallen perquè les dos volen casar-se amb ell.

Torrente 4

He agafat aquesta pel·lícula perquè es molt coneguda i molt divertida. Aquesta diversió si l'analitzes veus el masclisme i superioritat que hi ha amb les dones.

Torrente és un home, fa riure a moltíssima gent per la seua forma de parlar, d'actuar etc.

Però hi ha molt de masclisme, la dona sempre te uns bon pits, bona presència, boniques.

També fan coses com netejar la casa i eixes coses també la poden fer els homes i en aquesta pel·lícula lo fa la dona. Altre exemple és com quan estan en la car-cel i fan el partit de futbol,sols apareixen homes i no dones.

zineb becker ha dit...

Jo vull comentar la pel.licula “fighting, puños de asfalto”; vaig ver-la fa molt poquet i la peli en principi no m’ha paregut molt masclista ja que apreixen dues dones amb nom propi però les dues dones no parlen entre elles perqué no es coneixen.
Però hi ha un moment de la pel.licula que es nota moltissim el masclisme (el moment és quan Sean i el seu amic estén a un bar i el amic les presenta a uns homes que estos al mateix temps anaven amb les seues parelles; quan els presenta diu aquests es diuen…..(no m’han recorde dels noms) i quan es torna cap a les dones diu: aquestes són les seues parelles i no diu el nom de cadscuna com ha fet amb els homes.)
A mi m’ha agradat molt la pel.licula , us la recomane.

Rosa Sanchis ha dit...

http://bechdeltest.com/