1 d’abr. 2012

Superherois amb corbes

Apliquem la Regla de la Inversió per a detectar el sexisme.
Si els hòmens foren dibuixats com les dones, tindríem imatges com aquestes! 
 Què et semblen les corbes de Hulk? 
 I el culet del Capità Amèrica?



25 comentaris:

Jennifer Campoamor ha dit...

Què passaria si canviem el que estem acostumats a veure? I si posem als homes sexys i a les dones fortes? Queda estrany, veritat? Un altre cas de sexisme en aquest dibuix, un altre més de tots els que hi ha. Ni les dones han d'estar sempre sexys ni els homes han d'estar sempre forts, cadascú té unes característiques diferents, no han d'estar marcades per haver nascut home o dona. Personalment crec que no hi ha que obsessionar-se amb el físic, quan és molt més important el tipus de persona que eres.

Christian de Burgos ha dit...

Aquesta imatge ens mostra una altra vegada el sexisme que hi ha, i no sols en la societat sinó en les pel·lícules de qualsevol tipus. Aquesta imatge es divideix en dues parts.

La primera part de la imatge ens mostra el dibuix original a on el homes són forts i hi ha una dona sexi amb bona presencia.

En la segona part, fa una inversió, i els hòmens estan dibuixats com les dones, és a dir, fan poses sexis provocant, i amb bon cul, i la dona fa la pose que els hòmens estaven fent abans.

Aquesta imatge em sembla molt divertida i és divertida, però si l'analitzes i compares la primera part amb la segona, no et semblarà tan divertida. Este sexisme que hi ha en els dibuixos també es trasllada a la realitat.

zineb Becker ha dit...

Aquests dibuixos em pareixen molt divertits perquè estic tan acostumada a veure'ls d'una manera determinada, forts i lluitant que mai els havia imaginat amb roba sexy.

Però jo realment al veure'ls, m'he parat a reflexionar en el significat de la roba en cada moment i que són molt sexistes ja que sempre, siga on siga, la dona ha d'anar amb roba sexy, provocant.

Estos són dibuixos però també existeix aquest tipus de sexisme en la vida real; un exemple molt clar és el de la nit de cap d'any quan en els programes de televisió, la dona va molt destapada encara que faça fred, mentre que l'home porta un vestit jaqueta i va tapat.

meline wolf ha dit...

Aquesta nova entrada de Karicies és molt divertida i fa gràcia. Però si em pare a reflexionar, m'adone que és masclista, perquè als homes els han dibuixat forts i en canvi a la dona l'han dibuixada sexy.

La majoria de la gent està acostumada a que les dones han de ser sexys, anar amb poca roba i provocar; en canvi els xics han de ser forts i dominants. Segur que ningú s'ha parat a pensar en un home sexy amb poca roba que va provocant, ni en una xica molt forta i dominant.

Aquests pensaments són els que ens fan masclistes encara que no ens adonem, perquè són pensament que des de sempre han estat presents en la nostra societat el que ens fa pensar que això és normal.

Xavi Thompson ha dit...

Aquesta vinyeta em pareix molt graciosa a causa de que no es sembla per a res a les vinyetes que hi han en el món actual. El que em fa gràcia però no m'agrada res és com dibuixen a l'increïble Hulk perquè es passen molt amb el seu personatge i no es pareix res al Hulk de veritat.

Aquesta imatge em sembla que la gent s'avorreix més del normal i no sap el que fa. Crec que haurien de deixar als personatges com estan perquè així agraden a tot el món però tots poden fer el que vulguen.

Pablo Marston ha dit...

Aplicant la regla de la inversió aquesta vinyeta es molt graciosa però crec que s'han passat una mica amb el personatges masculins perquè la dona no la e vist canviar molt en canvi el pobret Hulk pareix que estiga demanant una cosa...i tots sabem el que.

Aquesta imatge sols demostra que la gent s'avorrix molt en les seues cases. Em sembla molt estrany vore als herois d'aquesta manera.

Nacho Mott ha dit...

Pense que és normal que siguen aixi. En els còmics sempre mostren als herois i heroïnes tal i com somiaríem. Al meu entendre, a xica heroïna sempre li agradaria ser bonica, sexy i sentir-se còmoda i segura amb elles mateixes. Pot ser que tinga un punt de vista bastant arriscat, però és qüestió de vendes. No va a vendre l'heroïna ''Patito lleig'' amb súper poders com ser transparent i llançar boles de foc. Ni tampoc un flacucho amb el seu escut ultra fort.

Lluís Arenal ha dit...

A mi em dona el mateix que dibuixen al Capità Amèrica, o a altre heroi/na, amb corbes. Altra vegada aquest dibuix em mostra el sexisme que n'hi ha als còmics.

En la imatge de baix podem veure com li fan un cul molt gran a els herois i a les heroïnes les posen en una postura masculina.

Stefania cady ha dit...

o crec que si fora al contrari,que els homes foren el secsis i les dones les musculoses ja estaria mal vist per la gent ja que des de el moment que tenim ús de raó sempre hem observat que aquestos personatges pel fet de ser homes ja tenen que ser els més forts,els mes musculosos,els més durs...i les dones les guapes i provocatives mostrant-lo tot.

Les persones ja estan acostumades a ver això,sobretot en el mon de la televisió.
Crec que si algun dia cambiaren a aquestos personatges i les posasen les característiques diferents a cadascú haurien massa critiques.

Per això crec que fan que els dibuixos entren pels ulls,posant-les mames i corbes impressionants a les dones i muscles grandíssims als homes en uns cosos enormes.

Vicente Becker ha dit...

Estes imatges representen el masclisme que hui en dia continua havent-hi en la societat. És veritat que haurien de deixar un poc menys fort als herois, i un poc menys provocadors a les xiques. Però així i tot, jo crec que els herois en els còmics estan dibuixats com nosaltres els podríem imaginar i com ens agraden, ja que jo no veig un xic prim sense res de muscle en un còmic o una sèrie d'herois, o una xica un poc grossa, i sabeu per que? Perquè esta societat ens ha mal acostumat, i tot allò que no és normal o habitual, ja ho veiem per rar o fastigós, però tot açò hauria de canviar.

Maria Sanchis ha dit...

Hola Natxo, el teu comentari és interessant i em desperta una pregunta:

Els còmics ens mostren com volem ser o és que nosaltres volem ser com ens mostren els còmics?

La mateixa qüestió es podria fer de les pel·lícules, dels programes de televisió... ¿Volem ser així o de tant de martellejar-nos amb aquestes dones sexis i aquestos homes fort, al final pensem que això és el normal i volem assemblar-nos-hi?

Beatriz Zambrano ha dit...

Com sempre te que haver sexisme en tots ells llocs inclús en una imatge d'una peli cula, aquesta es dividix en dues.

La primera mostra com tenen que ser els superherois fots i de bona presencia, i al final en un cantó hi ha una dona dibuixada de forma provocativa.
I en la segona imatge s'ha aplicat la regla de inversió que es molt graciosa i mostra com son les coses en realitat.

Lo que no entenc es perquè no hi ha les mateixes dones que homes en la imatge i perquè la dona que hi ha no es forta com els homes si tots soms iguals.

Melissa Nelken ha dit...

Aquest dibuix és molt masclista perquè a les dones les dibuixen sexis i als homes forts. Això és injust perquè és ofensiu per a les dones que no són sexis i per als homes que no són forts. No totes les persones son així com ix en el dibuix. Però per a les pel·lícules de superherois la gent s'espera a xiques sexis i a xics forts. I vore als superherois d'eixa manera li resultaria estrany a la gent.
La gent no s'adona, però això és masclista i ofensiu, i es creu que estan així per a ser millor superherois, però és per masclisme, i si fora de la manera invertida, els masclistes es queixarien, per això fan així els dibuixos, per a que els masclistes no protesten i no hi haja queixes.

Maria Sanchis ha dit...

Hola Pablo, hola Xavi,
jo no crec en absolut que la gent que dibuixa aquestos superherois s'avorrisca. Al contrari: pense que és un important exercici per a la reflexió. I pensar i qüestionar el que es veu “normal” és molt necessari i tot un treball. Si algú s'avorreix és precisament qui no vol pensar, qui no vol que res canvie, qui creu que és normal que les xiques estiguem sexis i provocatives, però en canvi considera un insult que ho estiguen els superherois. Jo no vull que se'n passen amb Hulk, però tampoc vull que es se'n passen amb les xiques (que no solen arribar a superheroïnes, i això és un altre exemple de sexisme) ni que les presenten com a ties bones sempre. Em semblaria fantàstica una heroïna grosseta i també un heroi flaquet i/o sense múscul. Comencem a trencar models, no?

Maria Sanchis ha dit...

Hola Bea, tens raó, la regla de la inversió no s'aplica exactament i la dona es queda igual, no la pinten forta i musculosa. En realitat el que han fet ha sigut canviar-los a ells canviant-los no solament el cos sinó també la cara, infantilitzant-los una miqueta. Aquesta infantilització de les dones és també una característica del sexisme perquè és com si les dones fórem criatures a les qual s'ha de protegir.

Enric Senabre ha dit...

Umm, què bo està el capità Amèrica!
Mira el meu blog, Rosi, t'he enllaçat en un sistema d'aquest de reconeixement de blogs amics.
Records

Inma Mozzoni ha dit...

La veritat és que em fa molta gràcia vore als superherois dibuixats amb tantes corbes i tan provocatius com en el segon dibuix els han representant. No m'havia adonat mai de les corbes tan marcades de les xiques però és veritat. Com per a no adonar-se'n! Els superherois, tant xics com xiques, estan per “salvar la humanitat” no per a provocar a ningú, a més a més, que són dibuixos! Quina vergonya...
També, he pogut observar que els xics i les xiques, al vore la imatge dels superherois “sexys”, es riuen per les seues figures, però no ens adonem que les xiques són representades amb aquesta figura.
En aquesta imatge, ens estan mostrant el que no estem acostumats a vore: els xics sexys i les xiques fortes. La realitat és molt diversa i la ficció sols accepta un prototip de xic i un altre de xica.
M'agradaria vore publicat un comic de superherois sexys, com accepta aquestos tipus de dibuixos la gent?

Raquel Kollontai ha dit...

Jo pense que si canviaren els estereotips i en les pel·lícules o còmics posaren super heroïnes amb músculs seria molt estrany ja que ens han acostumat des de xicotets a que els xics han de ser forts i tindre músculs i les xiques hem de tindre corbes i estar primes. Aleshores això també pot provocar falta de confiança o que no estiguen a gust amb elles mateixes algunes persones que no complixen aquestes models.

Mai s'ha fet una pel·lícula on una xica siga la heroïna, que tinga un aspecte musculós i ella siga qui salve al xic, perquè això “deixaria al xic sense masculinitat”; aleshores estaria mal vist segons la societat.

Quan un xic no fa cas als estereotips la gent sol comentar que és homosexual i comencen a discriminar-lo per això, per què segons aquesta gent, és un home poc masculí aleshores no és un home de veritat. Però aquestes pensaments simplement són un rol que va anar creant-se des de fa molt de temps.

El mateix passa amb les xiques: si una xica és poc femenina, li diuen que és tortillera, però tornem al mateix que hem dit abans, no té res a vore que una xica puga ser més masculina i per això la gent no ha de dir la condició sexual de ningú, perquè això és decisió de cada persona.

Amparo Pardo Bazán ha dit...

Mare meua! Només vore la imatge m'he pogut riure de les poses, però amb la de Hulk m'he espantat! Pensava que era Goatse!

I ara anem a parlar d'eixos culets en pompa tan “brillants”. Si no s'han operat, m'han de dir el seu secret. Vindria bé a tota la gent del món!

Fora de bromes, açò se n'ha anat de les mans. He vist massa canvis radicals tant en pel·lícules com en videojocs, tot depenent si és xic o xica. Per exemple, en Wakfu. Aquesta dibuixant (que crec que treballa oficialment) fa uns dissenys molt... no sabria com dir-ho, així que millor que ho mireu vosaltres mateixa amb aquest dibuix: http://fav.me/d1amxzm

Si us fixeu i observeu la seua galeria, voreu com canvien molts dissenys, depenent de si el personatge és xic o xica. Els principals canvis són la quantitat de roba, la pose, la forma i si són robots o no (els xics d'alguns personatges són robots i les xiques són “persones” amb armadures, mostrant carn).

En resum, el dia que un superheroi aparega amb pose i forma de mostrar-se d'una “dona” i una superheroïna com un superheroi, la profecia dels Maies es complirà.

Paula De La Barre ha dit...

Quines poses més... més... semblen estranyes en els herois, veritat? En canvi en les heroïnes, com es veu en els dibuixos animats, en còmics... (resumint: en qualsevol lloc) ja ens pensem que això és normal, que és el que cal fer, és a dir, dibuixar herois forts, valerosos i implacables, i dibuixar heroïnes no tan fortes ni tan implacables com els herois, a més a més haurien d'estar sempre impol·lutes i ben arreglades.

En aquesta vinyeta s'ha aplicat la llei de la inversió, és a dir, que els superherois estan molt més “femenins” i la superheroïna sense pose, perquè si estiguera ben feta la inversió, la dona estaria ben musculosa i forta, no?

El món hauria de ser al revés per poder-nos adonar que això podria canviar?

vicor wolfstonecraft ha dit...

La veritat esque aquestos dibuixos em semblen divertits perquè estic acostumat a vore'ls mes seriosos.

D'una cosa que m'he donat conte's esque en la vinyeta on estan mes efeminats i sexis,¿perquè les dones sempre ixen mes sexis i amb roba ajustada? En segon lloc, també es molt diferent a lo que la gent s'acostuma a bore, perquè el punt de vista de molta gent es els xics forts i bruts i les xiques sexis i “guarres”

Rosa Sanchis ha dit...

Ací deixe l'enllaç a un article molt interessant sobre El Yuri (el manga que entén): http://bit.ly/L7OfQ4

Luismi de Gouges i Pau Goldman ha dit...

"Superherois amb corbes"

L'entrada tracta sobre el fanservice en els còmics per part de la dona. Hem triat aquesta entrada perquè tenia poc de text i tractava sobre els còmics. En l'industria dels còmics i el manga es comú trobar exageració del cos de la dona i a vegades de l'home per a fer-ho més atractiu i atraure a mes lectors.
A nosaltres ens pareix que no hi ha que escandalitzar-se molt per això. Es solament per a guanyar diners i a la gent l'agrada a més a més que pot tindre influencia en l'argument del còmic. La gent s'avorreix molt. També creem que no està molt bé per part dels dibuixants però no es per a donar-li tanta importància. A més a nosaltres ens agrada el fanservice, perquè, com serien els herois sense músculs o les heroïnes sense corbes? Ningú gastaria diners en això i tots sabem per que.
Visca el fanservice. Vos animem a que lliscau còmics.

sandra roussel ha dit...

SUPERHEROIS AMB CORBES

Aquesta foto al principi no l'entenia, però al final m'he fixat bé i he vist que en la foto de dalt a tots els superherois amb una postura heroica i l'única dona que sorgeix a l'imatge (el qual em pareix mal, ja que hi hauria d'haveure més súper heroïnes), es mostra amb una postura també heroica, però d´alguna forma sexi, mostrant el cul i en la segona foto de abaix tots es troben amb una postura “sexi” mostrant el cul i la dona amb una postura heroica.

Crec que el fet que no notara la diferència entre les dues fotografies, és que desgraciadament estem acostumats ,als típics superherois amb els seus poders o principi que salven a la dona indefensa. Tot i que aquesta situació em preocupa, ja que , aquests còmics solen ser molts influents en la societat, i sobretot en els xiquets, que són el futur d´aquesta societat.Perquè aquesta postura que mostren de la dona és una mica denigrant i mostren a aquesta com si fóra un tros de carn, per no parlar de lluny on està.

Encara que, en l´actualitat hi ha més consciència sobre aquest problema i es fan noves super heroïnes, però no tan sols allò, sinó també en els joguets, ja que abans les revistes dels joguets de marques importants com Corte Ingles, Carrefour etc, definien els joguets eren per a les dones o per als homes, com les típiques cocinetes per a les xiquetes i l´estructura de ferramentes per als xiquets, i per fi ja han deixat d'estigmatitzar els joguets.

Crec que ja sabem tots que una dona , pot ser perfectament independent i no necessitar l'ajuda d´un home, ho demostrem cada dia, amb cada publicació, amb cada revolta, amb cada cosa que ens proposem i aconseguim estem unides i no ens fa falta res més.

Maria Curie ha dit...

¿Com son sempre els herois?, forts i majoritàriament hòmens. Comparant hi ha menys heroïnes que herois, els herois sempre estan forts i musculats, en canvi els cossos de les heroïnes son més finets (“perquè es més bonic”).

¿Perque no canviem i posem diferents tipus de herois i heroïnes?. Per exemple, a mi m’agradaria vore moltes més heroïnes i també igual de musculades que Hulk. I també hi ha que haver-hi herois i heroïnes lletges, ja que per casualitat tots son guapos i guapes. El cos es normal que el tinguen bé ja que no paren, però per això les dones tendrien que estar musculades també. Les indústries posen els cossos de les xiques menys musculats perquè pensen que al que està veient això, li agradarà molt més veure a una heroïna amb el cos perfecte segons la societat i els canons de bellesa. Però no pensen que fent això la majoria de dones al vore un cos femení musculat s’estranyarien, moltes ho veurien lleig,fins i tot incòmode.

Així que en conclusió tenim que protestar per a una igualtat de gènere en les pel·lícules o còmics d'herois i heroïnes. I també lluitar per a que normalitzen els diferents tipus de cossos en tots els gèneres.