14 d’oct. 2012

Pessigolles




Les pessigolles són un plaer, però per a les xiques encara són un tabú i no se’n pot parlar. El conte de dalt tracta i reivindica l’autoerotisme; per contra, el vídeo de baix el considera una “cochinada”, igual que algunes institucions religioses (com el Pontificio Instituto Juan Pablo II) que proposen una sexualitat que ha de seguir "el pla de Déu sobre el matrimoni i la família", un pla que no inclou practicar la sexualitat per plaer o sense una finalitat reproductiva. 

Sembla mentida que al segle XXI es continuen defensant idees de l’Edat Mitjana!



[Vídeo  protagonitzat pels Leañecos Pixelito i Leandra, creat per la LEA (Liga para la educación audiovisual), una associació que pretén "formar una nueva generación de espectadores exigentes y denunciar y limpiar toda la suciedad mediática que invade nuestros hogares…". Es va emetre en Antena 3 al 2007.]

31 comentaris:

Selena Zetkin i Claudia Campoamor ha dit...

Aquest conte explica el que és masturbar-se la primera vegada. Però en canvi en el vídeo diu que la gent no deuria masturbar-se. I això no ens pareix bé, perquè tothom té dret a masturbar-se (sentir plaer) i gaudir del seu cos. Així que estem a favor del que posa en el conte.

Maria Anthony ha dit...

Jo estic a favor perquè cadascú pot fer el que vulga, perquè quan els xics es masturben no passa res però quan ho fa una xica es com si es burlaren d'ella.

Mariajose Anthony ha dit...

A a mi em dóna igual que cadascú faça
el que crega convenient per a ell/ella
però estic en contra de que si un xic es
masturba estiga tota l'estona parlant d'allò
i si una xica ho fa ja es un tabú.

Vera Arenal ha dit...

Aquest llibre em pareix interessant perquè explica d'una manera educativa i sense dir tacos el que és la masturbació. El vídeo em pareix molt divertit i graciós, però jo estic a favor de que les xiques es puguen fer pessigolles a l'igual que els homes. Jo opine que la masturbació es una cosa natural que ens ha donat déu al crear-nos, no té per què ser una guarrada si ho mires de la mateixa forma que jo i moltes altres persones.

Maribel Arenal ha dit...

Original. Original és la paraula que utilitzaria jo per a descriure “Pessigolles”. M'agrada molt la forma en la que conta com descobreix la masturbació l'Ira. És un conte amb moralitat que cal llegir amb doble intenció i que és educatiu a la vegada que divertit. L'àvia a pesar de ser una dona “major”, li dóna el consell a l'Ira de que parlar sobre la sexualitat i la masturbació no és gens roin, sinó que, com ha sigut un tema tabú durant molt de temps, molta gent no vol parlar sobre això perquè els avergonyeix o no els pareix correcte. Però, realment, què és correcte i què no? Qui diu sobre quin tema està bé parlar i sobre quin tema no?

Maribel Arenal ha dit...

Estic d'acord amb el comentari de Mariajose Anthony, perquè és veritat que per als xics aquestos temes són menys tabú que per a les xiques. Per a les xiques aquestes coses sempre estan "mal vistes".

Adrià Wolf ha dit...

Ambdós vídeos són la representació de les dues cares de la mateixa moneda. Una més antiga i retrògrada i una altra més progressista i en la meua opinió, més “normal”. Jo, estic clarament a favor dels ideals del conte. Els ideals del vídeo de YouTube em pareixen una estupidesa i em resulta totalment còmic.

Pense que ja no queda molta gent amb eixos ideals, i si existeixen la majoria son de una altra època, amb idees més antigues.

Ah, i m'ha encantat el comentari que ha fet el meu amic Mario Roussel en directe mentre llegia el conte: “Ay, mai, que la abuela se toca”...

meline wolf ha dit...

Aquest llibre per a xiquets tracta d'un tema molt delicat, perquè no tots tenim les mateixes ideologies, uns són més conservadors i uns altres no. A mi no em pareix malament que un pare compre aquest llibre al seu fill o filla, si a ell li pareix bé, que faça el que vulga, però jo personalment no ho compraria, jo compraria més altres tipus de llibres: la caputxeta roja i altres clàssics de tota la vida, perquè jo pense que hi ha coses que s'aprenen a diferents edats i no crec que tinga molt de sentit començar a parlar d'aquest tema en una edat tan primerenca. Jo crec que és millor parlar amb ells obertament quan siguen més majors per a que pugen raonar bé les coses.

Jo amb aquest comentari no vull dir a ningú com educar al seu fill ni tampoc criticar la seva ideologia, només vull donar la meva opinió.

Xavi Thompson ha dit...

Jo quan siga pare no elegiré un llibre com aquest perquè sóc un xic tradicional i no m'agradaria que llegira un llibre així. Pense que és millor que llegisca un llibre com Blancaneus, Peter Pan, etc., és a dir, els llibres clàssics, no aquestos tipus de llibres. No estic criticant aquest llibre ni he dit res en contra d'ell, però pense que no és un llibre per a que llegisquen els xiquets que siguen menuts, és millor que es centren més en els típics llibres d'aventures i fantasia on ho passen molt bé amb la seua imaginació.

El llibre està molt bé, però no pense que siga un llibre infantil degut a la historia en què es basa. Tot el que apareix en el llibre s'ha de viure al dia i no ha una edat tant primerenca. Tot te un temps i no fa falta aprendre-ho a aquest edat.

ESTELA MARSTON ha dit...

M'ha paregut genial la idea de crear un conte amb segones intencions o indirectes, per a mi és creatiu, original i educatiu.

Personalment pense que com en tot hi ha gent que dóna a conéixer aquestes coses de la sexualitat i altres que no, per diferents motius i de formes diferents.

Jo de veritat no tindria el valor de comprar un llibre d'aquest tipus a un fill/filla o de compartir aquesta informació amb ells, perquè pense que parlar d'aquest tema no és fàcil, almenys per a mi (per ara). Peró si que és necessari que els xiquets i xiquetes de petits ho tinguen clar.

Paula Campoamor ha dit...

M'ha aparegut interessant, la veritat és que ha enfocat dos maneres molt contràries de la masturbació: en el conte estan a favor d'ella i en el vídeo aquest et diuen que no s'ha de fer.
Les titelles deien que una mà en el ratolí i l'altra en el caixó, ha ha eren molt divertits.
La forma com l'ha enfocat en el conte ha segut d'una manera divertida i amena.
La veritat és que m'ha agradat molt veure-los i comentar-los. :)
La meua opinió es que cadascú a de fer lo que vulga es una cosa natural i comuna, crec que tot el món te dret a fer-ho.

Sergi ha dit...

Jo crec que la gent pot fer el que vulga tocant-se o no, però no t'ha de donar vergonya. T'ho explica d'una manera divertida i entretinguda, si vols tindre una mà al caixó i una altra al ratolí o fer-te pessigolles.

Maria Wolstoncraft ha dit...

Jo pense que les persones som lliures de fer el que vulguem. Tant els xics com les xiques tenim dret a la masturbació. El conte ha estat molt be, m'ha paregut interessant la manera en que han contat que masturbar-se es algo natural. Les titelles deien tot el contrari, en la cançoneta te contava que has de tindre una ma en el caixo i l'altra en el ratolí quan navegues en l'ordinador.
Es natural, per tant, no ni hauria que tindre eixe tema tan amagat com un secret.

Kevin Pankhurst ha dit...

Segons a quina edat ho diria o no als meus fills. Si foren xicotets no, perquè crec que són molt xicotets, pero en canvi si foren més grans ja tindrien edat de saver-ho. Els xiquets majors sí que serien madurs per a entendre-ho però un xiquet de 6 anys, no.

Maria anthony ha dit...

Jo no estic d'acord amb el comentari de Xavi Thompson perquè els xiquets també tenen que veure un poc com és la realitat i no tot de fantasia. Jo no dic que no es lligen llibres de fantasia, però també tenen dret a llegir llibres com aquest. Perquè els llibres de fantasia també tenen la seua molla... princeses que esperen al príncep blau, prínceps que sempre lluiten per una xica, i... perquè no per un xic...? o que siga la xica qui conquiste al xic? o... que siga una xica qui conquiste a una altra xica...?, per exemple en la pel·lícula Brave, una xica que no vol ser igual que les altres i lluita per ser el que ella vol.

Mariajose Anthony ha dit...

Gràcies, Maribel Arenal. Jo pense que els xiquets han de vore més la realitat i no quedar-se amb
els contes de fantasia, però jo entenc que ells també han de tindre la seua imaginació per a no oblidar-nos que són xiquets. Així que aquest llibre els dóna l'oportunitat de saber d'una forma educativa aquest tema! Els contes de fantasia sempre conten el mateix: una xica espera al seu príncep blau. Les xiques no podem conquistar a un home? O no poden lluitar en una guerra? També hem de tenir nosaltres les xiques la nostra veu i no deixar que l'home ho faça tot per nosaltres, però alguna ajuda no ve mal! :D

Marc Arenal ha dit...

Jo no contaria aquest conte als meus fills fins que tingueren prou edat per a saber-ho. Jo no li vaig a dir a un xiquet de 7 anys que és la masturbació, en canvi si tinguera 13 o 14 anys possiblement si que li-ho contaria

Nieves Anthony ha dit...

Em pareix molt interesant que una xiqueta amb eixa edat ja descobrisca la masturbació i estiga com si res al igual que la seua amiga en el conte “pesigolles”, i sobre el video és molt divertit que els “telenyecos” diguen aixó =D

Lidia stone ha dit...

A mi em pareix que els adults poden fer el que vulguen amb el seu cos perque tenen dret, però no me pareix bé que ho ensenyen als xiquets xicotets perque a un anys no li vas a dir com xiquet, per exemple de set anys com masturbar-se perquè el xiquet es queda anonadat o potser li done fastic.

julia tristan ha dit...

A mi no em pareix bé que un xiquet es masturbe, perquè estem parlant d'un xiquet de 6, 7 o 8 anys, en canvi a mi els videos em pareixen divertits i entretinguts, pero no els recomane a cap xiquet.

Miguel Angel Zambrano ha dit...

La veritat, aquestes dues entrades em pereixen molt radicals, l'una es el contrari de l'altra. El conte de ''Pesigolles'' em pareix poc adequat per a ensenyar-ho als xiquets perquè parla de la masturbació a una edat molt primerenca. Però d'altra banda és un conte molt més 'realista' que els que fins ara he escoltat. En conclusió, m'agraden més altres entrades.

akba arenal ha dit...


Jo sincerament sí que li compraria aquest conte al meu fill o filla, i no estic d'acord amb que les xiquetes no li deixen jugar a les demés, perquè tots i totes tenim dret a jugar a tot perquè és molt important que els xiquets i les xiquetes que són menuts sàpiguen una mica de tot, per a quan siguen adolescents o majors no es comporten com a persones incultes i no juguen amb aquest tema. A mi sincerament m'ha agradat moltíssim.

noelia i lara ha dit...

A nosaltres ens ha paregut interessant, però no ens semblava bé que les altres xiquetes no la deixaren jugar, perquè no està bé discriminar a la gent. Però també em pareix bé la forma en que soluciona el problema i així estem tots contents, i (el pastís m'ha agradat.)

Com som dos les que comentem: una li compraria el llibre al seu fill i la altra no perquè no vol que el seu fill sàpiga de tan menut aixo de la masturbació. I altra sí, perquè pensa que ha de saber coses de la sexualitat perquè es natural.

sonia arenal ha dit...

El conte Pessigolles m'ha paregut interessant i divertit. Alguns moments no m'han agradat com quan uns xiquets discriminen a la xiqueta i no li deixen jugar per que diuen que no té màgia a les mans i la xiqueta es sent mal.

Miniman!! ha dit...

Pues nada, aquí el Vaticano, poniendo a ralla a las monjas que defienden la masturbación: http://www.eltiempo.com/mundo/europa/vaticano-critica-monja-por-defender-masturbacion-y-homosexualidad-_11920794-4

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Miniman, benvingut a karici.es!!!
Gràcies per l'enllaç! La veritat és que la jerarquia eclesiàstica s'ha quedat a viure a l'edat mitjana. Ni entenc ni entendré quin mal pot fer el plaer (i menys l'autoerotisme) a les persones!

sergi catapunximpú ha dit...

Aquest conte explica lo que és la masturbació.

A mi em dona igual lo que faja la gent perquè és el seu cos i pot fer lo que vuiga.

Les pesigolles són algo natural perquè són noves i tots tenim ganes de provar algo nou,ademés el pot fer un xic o una xica perquè qui sap li pot donar hasta gustinirrin o a lo millor no li agrada.

Cadas cun te una opinió propia.

rafa anthony ha dit...

Jo pense que la xiqueta a de ser més major per a masturbar-se encara que és bó que descobreixen el seu cos. És normal que algunes mares s'enfaden quan descobreixen que el seu cos.

També la iaia és tindría que tallar un poc perquè no tindría que donar eixa mentalitat de que masturbar-se es bó.

Ara posant-me en la pell de la xiqueta pense que això ha sigut una cosa que no s'ha de contar així de tranquilament. No es que siga una cosa rara però es molt xicoteta per això

Marina i Mireia Curie ha dit...

El tema de la masturbació infantil és un poc delicat, i hi ha diverses opinions al respecte.

Nosaltres pensem que cada persona és un món. Per exemple, nosaltres de xicotetes no pensàvem en el nostre cos d'aquesta manera, però sabem que moltes amigues nostres sí ho feien.

Si una xiqueta o un xiquet comença a tindre dubtes d'aquest tipus, creiem que estaria bé que se li facilitara informació al respecte, perquè és millor que la seva primera experiència d'aquest tipus siga amb coneixements. Però no veiem necessari donar-los informació si ells encara no l'han demanada.

Mario Roussel ha dit...

Quan he vist el video dels Leañecos que deia que els chiquets havien de tindre les mans damunt de la mesa quan navegaven per internet m'he quedat al·lucinat.
Hem pareix increible que existisca aquesta mentalitat y damunt el que posa baix de que es va emetre tan sols fa uns anys en una cadena important, com si molta gent pensara així. Al menys, yo personalment, no veig al meu alrededor que hi haja, tanta gent que pense aixina, per sort veig mes més gent amb la mentalitat que intenta donar el conte de les pesigolles.
Yo espere que amb el pas del temps desaparega la ideologia que dona el video aquest.

Víctor Goldman ha dit...

Jo pense, al igual que el meu company Xavi, que aquest tipus de llibres no deurien que estar pensats per a xiquets xicotets. Però no amb aquest comentari dic que no es deurien de llegir, pense que tot el mon es lliure per a elegir els llibres que cadascú vol llegir, la veritat, per la meua part no em llegiria aquest tipus de llibre.

La veritat es que el vídeo dels Leañecos la veritat es que ma fet gracia, però això no vol dir que pense el mateix que els creadors del vídeo sinó tot lo contrari, que es una barbaritat aquest tipus de missatge que es mana als xiquets. I no crec com una cadena de televisió a deixat emetre aquest tipus de vídeo.