25 de nov. 2012

Còmics per a pensar

Pica en la imatge per a llegir el còmic elaborat pel Govern basc (2012).


Pots llegir també: 


30 comentaris:

Maribel Arenal ha dit...

Acabe de vore el cómic de “Quedem aquesta nit?” i la veritat esque ha estat interessant! Ha reflectit a la perfecció el que solen pensar les xiques i els xics sobre aquestos temes. Ha representat molt bé els estereotips: Nosaltres sempre som les que diem que no i ells son els que fan el que siga per a ligar. Però perquè no ens fan cas? Que a cas no entenen el significat de la paraula “NO!? I clar, si dius que no després et diuen que si estreta que si no saps divertirte... Doncs per dir que no a un xic no eres cap d'aquestes coses. Tú tens que estar amb la persona que t'abellisca i fer el que a tú et done plaer i no guiarte pel que la gent pense o et diga. Si no t'agrada eixa persona no tens has perque dir-li que sí per demostrar res a ningú.

En quant als xics, crec que moltes vegades intenten “pillar” el que siga, i les coses no funcionen així, i damunt si els dius que no es cabregen, sense raó clar está. Els ix aquesta rabieta una mica masclista, una reacció típica dels homes quan no aconsegueixen el que volen. Tal volta siga una deshonra per a ells, tal volta siga humillant. Però és clar que aquest es el punt de vista seu, no crec que siga una deshonra el simple fet de que una xica t'haja dit que no li abelleix estar amb ell o que ja té uns altres plans o que ja está ocupada.

La gent ha de aprendre a aceptar que no sempre es va a fer el que ells vulguen i que hi ha que aprendre a aceptar els “NO”.

ESTELA MARSTON ha dit...

Vaig a fer el comentari sobre ''els còmics per a pensar'' el segon còmic m'ha agradat més per què el primer era per a gent més menuda i era molt estrany. Estic totalment d'acord amb el que diu al còmic, per què es veritat que les xiques tenim una sensació estranya amb els xics, i ens consta dir no tan en les situacions incomodes com en les que no ho son.

A mi personalment no m'agrada gens ni miqueta que els xics vagen de sobrats, o competixen amb els seus amics, hem sembla de gent inútil que ha de demostrar que es millor que els altres i que ''utilitza'' per dir-ho de alguna manera, a les xiques com a objectes sexuals o fins i tot a ells mateixos, comparant-se els uns amb el altres, en temes íntims.

María Kent ha dit...

Aquestos còmics demostren que la dona no es un objecte. Moltes vegades s'ens tracta com a tal, com que sols servim per a donar plaer als homes, que anem provocant-los i que som unes fresques. A més alguns xics pensen que poden fer el que vulguen (com per exemple anar tocant el cul a les discoteques) i desprès defensar-se dient que si no ens agrada que no anem a les discoteques i menys provocant-los.

Un altre tema que es tracta en aquestos còmics es que les xiques tenim que anar sempre d'acord amb els gustos de les altres persones. Per exemple: a una xica que va vestida amb molt escot se li diu que és una fresca, però a una que no em porta se li dis que es una agafada i que de eixa forma mai agradara a ningú. De vegades em pregunte: per què el més importat en una xica per a alguns xics es tindre “un bon par de tetes i un bon cul”? , es que no importa la personalitat de les persones?, per que tenim que entrar pels ull i no per la nostra forma de ser?

Zineb becker ha dit...

Jo m'he llegit el còmic “quedamos esta noche”, m'ha agradat perquè realment representen al xics d'aquesta època i que sempre estan parlant del mateix, sempre competixen en temes de la sexualitat i també sempre van de xulos i haurien de canviar un poc perquè no tot en la vida ha de tindre relació amb el sexe.

També m'he llegit el segon còmic “No te enredes” aquest també parla d'una cosa que passa molt ara i és que la gent, per tenir més amics en les xarxes socials, afegeix a qualsevol persona sense saber ni tan sols si és realment la persona que diu que és, el que vull dir és no s'ha de fer molta confiança en aquestes temes, hem de ser més curoses amb el que fem.

Al final me n'he adonat que done la culpa a les xiques mentre que no la tenen elles.

Diego Thopson ha dit...

El text m'ha paregut molt interessant perquè parla de que ni els xics ni les xiques han de deixar-se portar a soles perquè tinguen més popularitat o que la gent li diga que és més major o alguna cosa així.

Per altra banda també és veritat que això ho fan quasi tots els xics que jo conec i també jo però crec que no hauria de ser així. Crec que el que diu Maribel Arenal es veritat perquè te raó en que les xiques haurien de dir que no i que els xics no han de pressionar a les xiques.

Doncs la meua conclusió és que els xics no haurien de fer-se els xulets i les xiques no s'haurien de deixar portar pels xics.

Xara Stone ha dit...

Jo m'he llegit el còmic i tenen raó perquè moltes de les coses roïnes passen per la pressió del grup.

Els hòmens es pensen que les dones només servim per a fer l'amor i no és així. També les dones hem d'aprendre a dir que NO. No dic que les dones no pensen en el sexe, que hi ha gent per a tot, però solen ser els xics els que estan més “eixits”.

Per la pressió de grup pots arribar a fumar, beure... així que no hi ha que cedir perquè pot arribar a passar alguna greu.

Penseu per vosaltres: no heu de ser com els demés vulguen, sinó com sou en la realitat.

Andrea Zetkin ha dit...

M'he llegit el còmic i de vegades m'han eixit unes riallades; pense que han encertat quant als xics i a les xiques.

Potser que els xics no sempre pensen en el sexe, i no sempre es fixen assoles en el físic. També pot ser que les xiques a la millor ens passem i diem sempre que no, però és que les xiques també servim per a unes altres coses. Com per a contar problemes, per a gaudir junts, però no sempre amb el sexe.

En el còmic, mostra que el grup, quant apareixen junts, diuen: ''Uh Uh aixi ni ha rollito''. Per qué? No poden ser dos amics i gaudir junts?

A vegades en un grup està el més ''xungo'' i com diu: “pos jo d'esta passe, es molt lletja”, i tots diuen “tens raó”. Realment importa que siga lletja o no? Saps com realment és eixa persona? A la millor pot ser que siga lletja però pot ser la millor persona. Abans de jutjar coneix-la.

N'hi han vegades que sempre segueixen a una persona en el grup, és a dir, que si ell/-a diu no, és no. I si ell/-a diu sí, es sí. En canvi si ell/-s falla, eixe dia no baixa i tot canvia. Ni ha gent que parla més, es torna més simpàtica...

Sempre m'han dit: “Les aparelles enganyin”.I, tenen raó.

alvaropalmer ha dit...

Jo pense que aquesta xiqueta té molta raó, no importa el que pensen els demés sinó el que tu penses de tu mateix. El que importa de veritat és que tu et sentes bé amb tu mateix. També no ho comprén perquè la gent es tan malpensada com per a mirar a una xica i creure que es un joguet sexual. Al tercer còmic el xic no crec que tinga cap dir-li als teus amics que t'has tirat eixa xica es de tindre poc cap.

alba beker ha dit...

Jo crec que el còmic està bastant bé i que dóna molta ràbia que alguns xics i xiques tan sols pensen en “donar-se achuchons”

En aquest món el que deuria de presumir és qui té una parella que no t'enganya, és a dir, que és fidel...

XIQUES, APRENEU A DIR NO!!

I no sempre n'hi ha que fer cas a les teues amigues, algunes frases que diuen són:
Xica totes ho em fet...
Vinga no sigues estreta...
No et passara res...
Gaudix un poc...

DESPRES ARRIBEN LES LAMENTACIONS!!!!
Per cert, amb els xics passa el mateix.
No has de fer cas a els/les amics o amigues.

Christian i Mansilla campo amor ha dit...

Bon dia companys i companyes,

hui hem vist una entrada d'aquest bloc que tracta del comportament dels xics i xiques dins d'una discoteca al còmic ¿Quedamos esta noche?

Aquest còmic està plantejant el principal problema de l'educació: que a les xiques no els han ensenyat a dir que no i als xics a rebre aquest no, i es creuen menys hòmens, lletjos... Els xics han rebut altra educació i quan els xics i les xiques s'ajunten fa aquest problema: que una no diu que no per por i de veritat pensa que no li acaba de convéncer.

Nosaltres pensem que en aquest còmic la culpa la tenen tant els xics com les xiques. Els xics perquè sense conéixer-les els proposen coses com anar amb ells a un altre local perquè pretenen tindre “un rollo” amb cadascuna d'elles i les xiques també tenen culpa de ser tan soses o bordes perquè no diuen als xics el que pensen per a que no li molesten més, doncs les xiques deurien d'haver-lis dit el que pensen.

Per concloure en la nostra societat hi han molts prejudicis i es generalitza molt als xics com les xiques.

Alberth i Pablo Marston. ha dit...

"¿Quedamos esta noche?"
Bon dia a tots i a totes, aquest comic ha sigut molt interessant perquè parla sobre un grup de xics i xiques que eixen una nit a un pub per a pasar-ho bé.

Nosaltres pensem que les xiques haurien de saber en quin moment dir que NO als seus xics i els xics han d'aprendre a respectar la decisió de elles.

Sobre l'escena on la xica va al bany, no han d'anar a soles perquè darrere de cada porta pot haver amagat un violador, Per tant cal que no aneu soles al bany.

En conclusió, tots i totes haurien de respectar les desicions de cada persona.

Abel i Miguel Angel Wolf ha dit...

En aquest còmic es comenta les diferents maneres de relacionar-se que tenen els joves.

Per una banda els homes es suposa que son els `` bavosos´´ que han d'anar darrere de les dones buscant alguna desesperadament, mentres tant les dones son les que trien al home que volen dient que no als xics que no son del seu gust.

Les dones també son les que poden anar darrere dels xics i viceversa i no han de sentir-se obligades a dir que si a tots el homes, si ho fan possiblement tinguen la autoestima una mica baixa

Tamara i Miranda Zetkin ha dit...

Bon dia Rosa:

Aquests còmic parla sobre les relacions i les nits de festa dels jóvens, i pensem que es cert el que diu.

Nosaltres pensem que aquestes coses ocorren de veritat, moltes xiques no diguen que no per por a la reacció que puga tindre la persona rebutjada i altres perquè no volen ofendre a l'altra persona. A vegades el xics tendixen a assetjar / pressionar a una xica per a poder tindre una nit de plaer,creient que amb aquest comportament van a aconseguir aquest propòsit, de manera que si una xica els rebutja la manera que tenen d'expressar el seu despit és agredint-la verbalment.

Creiem que hi ha moltes maneres de proposar tindre relacions sexuals sense tindre que pressionar ni ser tan brusc.

L'Eric i el Nacho Campoamor ha dit...

Bon dia xicons i xicones.

Nosaltres hem llegit els tres còmics, però el que més ens ha agradat ha sigut el de: “¿Quedamos esta noche?”.Aquest còmic tracta sobre un grup d'amics que una nit decidissen eixir de festa i anar a una discoteca a on tenen diferents situacions.

Nosaltres ens sentim identificats perquè són situacions que es donen a la vida real, i hem patit en primera persona. Coses tan comuns com l'us del mòbil és pot veure reflectit sense ningun problema. És veritat que alhora de demostrar els nostres pensaments i sentiments, tan sols usem desesperadament i únicament este aparat tan insignificant. També podem veure les situacions i persones típiques com: el patiment , la desconfiança , la inseguretat ... que tenen les dones quan es senten soles; la prepotència, la xuleria i el instint bàsic dels hòmens quan es descontrolen de festa.

Tania i Pau Wolf ha dit...

Tania i Pau Wolf

Bon dia a tots i a totes.

Nosaltres hem llegit tots el còmics. I els temes que tracten ens han paregut molt interessants ja que son temes actuals en la societat.

Volem comentar més en profunditat el còmic que és titula “ ¿Quien eres tú? Busca tu ID”. Estem d’acord amb el que diu el còmic; que cadascun te que tindre una manera de pensar i d’actuar sense que ens importe l’opinió del demés.
Veiem eixes mateixes situacions a diari on critiquen la forma de vestir la forma de ser dels altres. Sense parar-se a pensar en eixa persona.

En conclusió, pensem que són problemes que es deurien evitar amb l’educació que rebem tots des de ven menuts, per pares i professors. I on ens parlen més sobre aquest tema, que es la igualtat, a la nostra edat.

laura ha dit...

El còmic representa que, quan no fas una cosa, els demés et criden estreta i que no faràs l'amor en la teua vida... I això no et te que afectar, quan tu vols fer una cosa ho fas, però no perquè els demés tel diguen. Quan la xica i el xic es van a el mon de qui vols ser tu, es donen conta el que volen ser, ELLS MATEIXOS.

Andrea :) ha dit...

Jo m' he llegit els 3 cómics, però el que més m' ha agradat ha sigut el de “No te enredes” perquè tenen raó a l' hora de dir que no hi ha que fiarse de tot el món per reds social. Si que es veritat que hi ha gent que si que es de fiarse per reds socials però no tot el món ho és. Jo ho sé per experiencia perquè per reds socials la gent maretja i hi han molts que solament volen aprofitarse de tu. El de "Encuentra tu ID tambè està molt bé perquè uno tè que ser uno mateix i agradarse ell soles, lo que pensen els demes tè que donar lo mateix.

Anthony ha dit...

El cómic me pareció bueno y entretenido.

Lo que me gusto más del cómic es cuando ellos se metieron a un portal y no entendían lo que era lo que pasaba y ahí fue cuando le dijeron que tenían que ser ellos mismos.

Yo creo que todos tenemos que ser como somos y no mostrarles la personalidad que no somos.

Ella se miraba en el espejo y decía que no le gustaba su cuerpo y ahí empezó a disfrutar de ella
y cuando salió del portal a ellos los veían más seguros de ellos.

antonio ha dit...

Jo crec està molt bé que cada un diga el que vol ser sense que cap persona li diga el que ha de ser.
Jo no me deixe portar per les tendències o influencies externes que em diguen el demés. El còmic m'ha paregut que molt bonic.

victor. M ha dit...

Jo crec que està molt bé que cadascú siga com siga que vuiga ser sense deixar-se influir pels demés. Les persones han de ser com escollisquen que han de ser i com volen ser, té igual el que trien sempre i quant els teus amics i familiars també t'hacepten tal y con eres.

ramon estone ha dit...

El còmic vol dir que les xiques no estan per al que vulguen els xics, que han de ser iguals. No tens que fixar-te en el físic sinó en l'interior. I quan els col·legues pressionen per traure rotllo a una xica i tu no vols, has de ser tu mateixa, no tens que sentir el que diuen els teus col·legues, si tu no vols es que no. I en el mateix cas de les xiques.

jose stone ha dit...

El còmic m'ha paregut molt bé perquè a una xica no se la usa i se tira, has d'estimar-la per a tota la vida. En una xica no tens que fixar-te en el físic sinó en la personalitat. Els xics no hem de pressionar a les xiques, tampoc les xiques han de pressionar als xics. FI!!! :)

manu arenal ha dit...

Els còmics són una manera molt bona de representar la igualtat. Tot el mon deveria de donar-se conta que tot son igual i el còmic ha sigut molt bo.

Noe i Ruth:) ha dit...

M'ha agradat molt el còmic perquè parla de la igualat de les persones.

Aquest còmic és molt bo per a pensar en les igualtats d'altres persones que te rodegen i per a ser tu mateix i no copiar a les teues amigues. Si no te valoren els teus amics significa que no són de veritat perquè no t'accepten tal com eres.

esther y sonia arenal ha dit...

Este còmic m'ha paregut molt interessant i divertit. Nosaltres creem que tindria que haver igualtat per a tots. Els personatges eren molt porcs. El més graciós es quan són transportats per un portal. Creguem que està molt bé. Son porcs perquè sempre preguntaven coses de sexe.

alba arenal ha dit...

M'ha agradat moltíssim el còmic, és molt interessant. He après he de valorar-me a mi mateixa, abans de valorar als demés. També m'ha paregut que les persones que insulten a la gent són persones que no saben valorar-se. Per això que m'ha agradat molt.

Anònim ha dit...

O la que tal quero comentar este còmic i jo crec que esta ben i muig educatiu perquè creus en si mateix esta be.
Per que te explique te tens que ser tu mateix i que ningú te demane ser altra persona que tu no vols para tu,al principi penses que el còmic es de menudes però en realitat es de totes les anís i que poden aprendre molt de aixo.
El conte l'e ensenya a les persones no sol ser el mateix que si no vull fer alguna cosa no tens perquè ferla tu sigues les teues decisions i no els dels altres perquè si no vull s fer alguna cosa,no estas obligat a fer-lo.
Perquè si no no aconseguiré res sol que el altre este august.
Tots no tenim que ser iguals,con els mis mes robes,ni la mis ma pi el ni res,perquè cada u te els seus gust .

Adrián ha dit...

Em pareix molt bé que representen els situacions reals amb un còmic, per que normalment algunes persones no entenen bé si se lo explica'n amb paraules.

Sobre el còmic, m'agrada molt i es molt creatiu.

melinewolf ha dit...


Aquestos còmics m'han agradat molt, el que més m'ha agradat és que són coses quotidianes, que passen tots els dies.

Crec que és l'entrada que més m'ha agradat, perquè a pesar de ser educatius, són molt graciosos.

És veritat que no ens adonem del que passa al nostre voltant, si no ens passa a nosaltres o a una persona propera, però moltes vegades quan ens adonem ja és massa tard, i hi ha vegades que no, i aquest còmic transmet bé el que excedix a la realitat i ja quan et passa a tu, ja t'adones del que has de fer.

És veritat que segons sigues xic o xica tens que ser d'una manera o d'una altra.
Per exemple, si ets una dona, si t'agrada lligar, ja et diuen que ets una fresca, en canvi en un home això es de ser molt mascle i altres molts exemples que podria donar però no ho pose.

És veritat que moltes vegades els adolescents de la nostra edat agreguen a gent que no coneixen al facebook o al tuenti, nomes per tindre més amics, i moltes vegades quan parlen i volen el teu número de telefon ho dones, doncs jo pense que està mal, perquè tu no saps com és una persona nomes parlant per els xarxes socials.

Per això últimament ixen campanyes contra aquestes coses, perquè és els xarxes socials es produïxen molts acossos i enganys. Aquestos acossos normalment passen amb xiques, aixo o pose perquè es molt important mencionar-les.

El que respecta a aquest còmic es pot veure tot això en les seves vinyetes. Espere que facen més còmics com aquest perquè m'agradaria molt llegir-les.

Xavi Thompson ha dit...

He vist el còmic: Quedem aquesta nit? M'ha paregut molt original perquè és molt original i crec que en un grup de com a mínim 5 persones sempre pasa el que ocorreix al còmic. Sempre hi ha algunes persones que volen anar al llit amb altra persona, aquestes persones són normalment xics perquè sempre estan parlant amb dones i desetjant que aqueste le diguen que SI, però la majoria de vegades te diuen que NO i nosalres hem de aprovar el que diguen les dones un altra cosa és que el alcohol faça de les seues i a lo millor fa que els xics ens transformen i ens tornem bojos o salits. No sempre penses que pots lligar en una disco sino afora d'una. Com en el cas d'Ana que sense voler anar amb algú i diguent que NO a tots el que anaven bojos va i al tornar per a casa se trova amb un amic seu i coneix a un altre que acavara sent el seu “rollo”.

Les xiques són més tranquiles i pareix que l'alcohol no les afecta res però pense que es menjen molt el cap quan volen parlar amb algú que ella estima. Però clar sempre hi han excepcions i hi ha xiques que en una nit estàn amb 3 o 4. Quan a les xiques un xic li diu que NO aquesta es queda paralitzada i no sap com respodre al NO que l'ha dit quansevol xic i després es pensen que no són atractives o quansevol aspecte negatiu.

En conclusió, que les xiques i els xics quan anem de marxa per la nit a una disco ens comportem de manera molt diferent.